|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
K...wa laski,czy wy nic nie macie w domu do roboty?
A to,że opiekujecie się maluchami to oczywiście ściema?![]() Zaraz się okaże,że pomyliłam fora i to wcale o dzieciach nie jest toście od rana nabazgrały![]() My wstałyśmy o 8:00.Mała budziła mi sie co 2 godz Carolajna i love this picture for cieniusowa,to doskonale obrazuje wczorajszy wątek i udowadnia,że oprócz światła,modela to pomysł jest najważniejszy.Za pomysł więc i wykonanie ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:a swoją drogą to świetnie wyglądasz,obejrzałam sobie zdjątka na NK,mały jest boski... Doris0208 kurcze na ebayu zazdroszczę,to musi nieźle zarabiać.A tak swoją drogą jeśli ja dużo kupuje i sprzedaję na ebayu to z moich pieniędzy twojemu Tż pensję płacą,więc to tak jakbym ja była jego pracodawcą ale sobie wymyśliłam Ja pracuję w sklepie ze zdrową żywnością,a mój man w Gregssie-to taka piekarnia,jest zastępcą team lidera,ale kasy ma z tego niewiele![]() Nasze miasteczko super,około 10tys mieszkańców.Przedszkole,l ekarza i markety mam pod nosem,ale uwież dziura to straszna i ludzie masakryczni.Oprócz mojej siory to Polaków omijam z daleka (no cóż różni tu przyjechali) ,a całej wypłaty na nowe ciuchy nie przeznaczam![]() No nic,w ptrzyszlym roku planujemy przeprowadzkę do większego miasta ![]() Tyle na teraz,bo mała marudzi,a zresztą muszę poczytać dzisiejsze,wasze wypociny |
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, a skąd, nawet zapomniałam że mi dwa nosidełka w szafie leżą...Muszę znowu wyciągnąć i spróbować, do tej pory Mycha od razu wrzeszczał jak się go wkładało względnie chwilę później...
Rumiankowa, to Ci zazdoszczę bo Aleks na okrągło domaga się noszenia I nie uśnie inaczej niż na rękach albo przy cycu. A do siadania też się nie rwie, podniesie się go za rączki ale nic poza tym. Też na razie nie kupuję krzesełka bo nie ma sensu. Ale do spacerówki musimy się już niebawem przesiąść bo chcę żeby się przyzwyczaił zanim wrócę do pracy. Czyli na początku listopada przenosiny...Na brzuszku niby bardziej lubi leżeć i nie protestuje dopóki się nie zmęczy ale to nie trwa dłużej niż kilka minut. I owszem, główkę podnosi ładnie ale rączki nadal rozkłada na boki względnie do tyłu zamiast się podnosić Już 2 tygodnie brzuszkujemy jak najwięcej a jakoś postępów specjalnie nie widzę Milena07, zapraszamy Carolajna, Ty mnie nie wkurzaj swoimi grzecznymi dziećmi bo A koleżanka z mężem niepoważni, szkoda gadać |
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
no i masz Magduchchchcha mnie namierzyła
|
|
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój też się przewraca póki co tylko z plecków na brzusio i już łapke ładnie wyjmuje sobie, przy pirwszym razie też nie bardzo wiedział co z nią zrobić ursull zaraz i ja Cię wyśledzę..i już Aga M to TY!! gosikk właśnie przed chwilą w tvn była rozmowa na temat nosidełek no i specjaliści jednak chusty polecają, kurde słuchałam tak z doskoku i nie bardzo wiem czemu, chyba chodzi o to, że dziecko nie jest do końca stabilne w nosidełku jak w chuście, mimo tych usztywnień w nosidełku Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-21 o 10:45 |
|
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Marika - ja bym Ci chętnie napisała pracę, bo wybrałaś temat, o którym bym mogła pisac tomy... Niestety w obecnym stanie rzeczy jest to niemożliwe, bo przy nisi nie dałabym rady
Iwcia dens - nasze dzieciaczki maja mniej więcej tyle samo, a Nisia waży już prawie 8 kg, chyba muszę jej jakąś dietę zastosowac ![]() Z żąbkmi u nas bez zmian, żaden się nie pojawił niestety,a dziecko nadal się męczy Agulka - nie zazdroszczę sytuacji z teściem, ja w sumie tak naprawdę na swoich nie mogę narzekać, ale w tej kwestii Cię rozumiem, sama powtarzam ciagle - tylko nie usypiać Nisi na rękach... Zostawiliśmy ja ostatnio na chwilę u nich, bo chceieliśmy spokojnie zakupy zrobić... Wracamy, a tu co... nisia śpi u teściowej na rękach Brak łów...Musimy się kochana odważyć i raz na zawsze rozprawić ostro z tesciami, widzisz ja też czasem taka za grzeczna jestem i ludzie mi po głowie skaczą... Musimy się jakoś wzajemnie zmobilizować Ursull - zdjęcia piekne A czemu mnie nie znalazłaś na nk? ![]() To ja Cię babolku znalazłam kuroikaze - ja dziś pierwszy dzień na urlopie, ale wypoczynkowym, potem po 26 dniach chyba czeka mnie wychowawczy, czym nie jestem zachwycona, bo nic za to nie będę dostawała ![]() Zdjęcia cudne Karolcia - jeny, kobietko, super ta fotka dla cinusiowej, szkoda, że my nie mamy takich fajnych zdjęć z okresu ciąży, bo bym ukradła pomysł bezczelnie Pokazuj Michasia w wersji kościotrupiastej Ja chcę kościotrupka,ja chcę Mell - trzymam kciukaski za podróż, daj znać koniecznie jak mineła droga... Już pewnie sobie teraz w najlepsze pomykacie Buziaczki dla Iwa z okazji 5 miesięcy
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2857 | |||
|
Zakorzenienie
|
O BOZIU..... synowa mi syna przygniecie
Cytat:
gratulacje przewrotu!!! Cytat:
![]() trzymaj sie kochana jestesmy z toba ![]() Cytat:
![]() dziekkujem a po co odgapiasz grzechotki :P
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajna a ja tez pochwale mojego synka, rowniez jak dzis lezal na boczku a ja wyszlam na chwile z pokoju wchodze a ten na brzuszku i piszczy bo mu raczka utknela pod brzusiem
![]() gosik ale teraz moze nie bedzie plakusial, sprobuj ![]() malutka masz racje z tym co mowisz, docenia sie te chwile z dzieckiem jak trzeba isc do pracy
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochaniutkie
Cóż więcej mogę napisać |
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Ilbana szkoda ze tz nie jest spontaniczny
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
Karolcia - ucałuj Michasia za ten przewrót od nas, znaczy mnie i Nisi
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
malutka 24 Dawidek śliczny,ma już narzeczoną może?
![]() Cytat:
,ale dzięki temu teraz nie panikuję z byle powodu i mam więcej dystansu na początku to ryczałam i zapierałam się nogami,kiedy miałam zostawić Miluchę z siostrą,a sama iść do lekarza (zapalenie piersi miałam buuuu),a teraz to i na dicho z TŻ wyskoczymy![]() Uwierzcie jestem happy,że moi teściowie i moja mama są daaaaleko i rozpieszczją małą tylko od święta.Za to ja za nich nadrabiam,no i moja siora i za to to ja bym ją ![]() iwaciag wow!!! gratulacje i całuski dla Iwa,pięć miesięcy to brzmi dumnie Cytat:
![]() ja o dzidzię kupę lat się starałam i dopiero jak faceta zmieniłam to się udało dlatego w szoku jestem jak niektórzy podchodzą do macierzyństwadzięki za pomysł z lusterkiem,podstawiłam takowe Milenie pod nos i trochę spokoju mam,a ten mały narcyz poza sobą świata teraz nie widzi ![]() ewelain1987 szczere kondolencje,też to przechodziłam parę lat temu chwilkę mnie nie było,a wy znowu nasmarowałyście co do NK no to teraz się zaczęło
|
||
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ursull - oczywiście znalazłam Cię na n-k. której jeszcze nie mam w znajomych? przyznawać się z miesiąc temu odkryłam dopiero poiglot ![]() Aguśka - ![]() pakusia - a ja się dziwiłam, co ja tyle przytyłam w ciąży zapraszamy Milenę i Kubusia ![]() Gośka się zmęczyła, leży na brzuchu, głowę przyłożyła do poduchy i patrzy się takim śpiącym wzrokiem a, nie, to zmyłka była. znów się podniosła ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- a ostatnio moja córka namiętnie słucha tego :http://krwawy80.wrzuta.pl/audio/4fxV...ours_digi_digi
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
magduchachacha dżizas,ale z ciebie laska
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- rumiankowa fajne zdjęcia,widzę,że poszalało się za młodu jesteś78 czy 77?![]() uciekam na moment bo Slicznota jęczy |
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2868 | |||
|
Zadomowienie
|
Iwuś, najlepszego
![]() Przelecialam pobieznie. My po szczepieniu. Julka mi zmalala Uczulenie oczywiscie dostala od pomaranczy Pani doktor kazala tez odstawic: jagody, owoce lesne i selera. Biszkoptow mamy nie dawac bo to za wczesnie ![]() Pochwalila mnie za prowadzenie zeszytu i smiala sie, ze przy kazdej potrawie stawiam liczy od 1 do 3 w zaleznosci jak co Julce smakuje ![]() A! Przede mna na szczepieniu byla pani z trojaczkami ![]() Cytat:
![]() Ja, ja chce kosci ![]() Cytat:
Daj zdjecie to Cie pokoloruje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie podlizuj się Michaś ma już dziewczynę ![]() Aguśka bo nasze synki to fajne chłopaki I podziękował za wsyztskie komplementy za krytykę nie dziękuje bo nie potrzebuje ![]() Magducha serio chcesz kości? mogę Ci wysłac ale dopiero w przyszłym tyg bo u mnie poczty nie uświadczysz a ja bezautna Anulka se papuguj ![]() Znalazłam scalowanie w Gimpie I...Magducha była pierwsza (ona zawszze jest pierwsza )Chyba ze żartowałą i nie chce
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-21 o 11:29 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 |
|
Wtajemniczenie
|
magduchaaa a czy my się mamy na NK?? Któraś tu miała dobry pomysł z ta klasą, bo ja się gubię:/
|
|
|
|
#2871 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
proponowałabym w pierwszym poście, tam gdzie imię, dodać pierwszą literę nazwiska i już byłoby łatwiej
ja się zgadzam
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natanek dziekuje za komplementy ![]() ![]() Agusia ale mi sie milo zrobilo jak napisalas ze NAtanek w polowie Twoj bo rodzilysmy razem w takim razie Filemonek w polowie moj przeslij zdjecie moze bede miec troche czasu to zrobie jak chcesz. Carolajna super to zdjecie dla Cinusiowej ![]() a kolezanka... chyba nie zdaje sobie sprawy z tego jakie moga byc konsekwencje, pewnie nie chce zle... bedzie zalowac jak stanie sie cos zlego i pozniej bedzie uwazac, szkoda ze po fakcie ![]() Michałek cudowny a w gimpie tez mozesz sobie pedzle zrobic, sciagnac z netu chyba tez Pakusia ale super to zdjecie z koszulka w groszki Gosikk Natanek tez czesto teraz placze i domaga sie noszenia, wczoraj tez mi rece odpadaly... u nas to zabkowanie... sprobuj nosidelka moze faktycznie, a wozenie w wozku po domu juz nie pomaga? Rumiankowa jak Ty dałaś rade urodzic ? ![]() Madziu naprawde do mnie? ![]() wlasnie tez troche mi to przeszkadza ze zostaje bez swoich pieniedzy i bede do meza mowic ciagle "a daj mi na ..." Ewelain to bardzo przykre Duzo buziakow dla Iwa z okazji urodzinek Dzisiaj dowiedzialam sie ze kobieta z malarstwa z ktora mam miec zajecia preferuje tylko i wylacznie plotno z olejami ja sie zastrzele
|
|
#2876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
ale co tam, w końcu to co robimy w domu to też jakaś forma pracy...Nparwdę do Cibie, tak samo piekniutki, znaczy u faceta to chyba raczej przystojny
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
rumiankowa chodzi mi o odległą galaktykę
a ślubne boskie![]() mała zrobiła zieloną,bardzo rzadką kupę,czy to przeziębienie? |
|
|
|
#2878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do rozpieszczania to moze najpierw sama ja przestan rozpieszczac a pozniej czepiaj sie innych ![]() zreszta slyszalam, ze matki sa od karania a chrzestne od rozpieszczania no to stosuje ta zasade
|
|
#2879 | |||||
|
Zadomowienie
|
Caro, gratuluję!!!
Nasz smyk też na początku na brzuszek, teraz dopracowuje przewrót na plecki. ![]() Dziś mam imieniny! STO LAT DLA IWO!!! Ok, lecę pranie wywiesić i wstawić kolejne i w międzyczasie się wykapię w końcu i coś zjem może. Jak wsio zrobię, to zajrzę do Was kochane. ![]() Cytat:
Cytat:
Ech, popytam rodzinnej swojej i na rehabilitacji, ciekawe co powiedzą, jak go obejrzą. Ja też sporo spaceruję, po parę godzin dziennie, ale to wynika głównie z tego, ze strasznie dużo rzeczy mamy z TZtem do załatwiania na miescie. ![]() Szkoda, ze się nie wytańczyłąś, mój TŻcik też nie taneczny, bo on nie tańczył i uważa, iż nie umie i ciężko mu się przełamać, ale jakoś nam się udało, bo ja przygłup jestem i cieżko te skakanie i wygłupy nazwać tańcem. A o której bedę to nei wiem, muszę podpytać mężulka. ![]() Cytat:
Zabawa super, jak dla mnie i nie nudzi mi się. ![]() Cytat:
Przykro mi, muszę się uczyć nowych rzeczy by zarabiać. Cytat:
Zgadzam się z Tobą, poza tym moim zdaniem, ten który nie umie się obsługiwać takim aparatem i nie zna się mówi, iż lustrzanka jest niepotrzebna. Ja znam baaaaardzo dużo fotografów, którzy profesjonalnie sie zajmują robieniem zdjęć, albo bardzo profesjonalnie do tego podchodzą, poważnie traktują te zajęcie, uczą się tego, jeżdżą na szkolenia etc (jedna ma nawet 15 lat ), no i mają lustrzanki, albo zbierają na nie, bo dla nich to niezbędne i róznicę widać w robionych zdjeciach jak diabli. Od siebie tylko jeszcze na koniec dodam, iż aparat owszem, jest istotny, ale tak naprawdę, jak fotograf dobry (no i aparat nei całkowicie automat ), to z każdego badziewia wyciśnie jakieś cudo. ![]() Ewelain, bardzo współczuję. Co prawda nikt z mojej rodziny tego nie zrobił, ale bardzo dużo moich kolegów się o to pokusiło w młodym wieku.
|
|||||
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia niby tak, mojemu mezowi to nie przeszkadza, ale jednak ja mam opory... szczegolnie ze czasem jak cos mi sie zachce to moj maz robi o tak
![]() Ja wiem ze piekniutki, kazdy maluszek jest sliczny i do schrupania ![]() Ursull niekoniecznie, Natanek robil zielone kupy jak go mleko uczulilo, a pozniej jak zaczal dostawac sloiczki tez mu sie zdarzalo. Lekarz mowil ze przy wprowadzaniu pokarmow kupy moga byc rozniaste, to nic zlego jesli dziecko zachowuje sie normalnie A ja sie strasznie ciesze ze moja mama lubi zajmowac sie Natankiem, mam go z kim zostawic i nie musze sie martwic, naprawde duzo mi pomaga
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

A to,że opiekujecie się maluchami to oczywiście ściema?

klask i:
ale sobie wymyśliłam
Ja pracuję w sklepie ze zdrową żywnością,a mój man w Gregssie-to taka piekarnia,jest zastępcą team lidera,ale kasy ma z tego niewiele

I nie uśnie inaczej niż na rękach albo przy cycu. A do siadania też się nie rwie, podniesie się go za rączki ale nic poza tym. Też na razie nie kupuję krzesełka bo nie ma sensu. Ale do spacerówki musimy się już niebawem przesiąść bo chcę żeby się przyzwyczaił zanim wrócę do pracy. Czyli na początku listopada przenosiny...Na brzuszku niby bardziej lubi leżeć i nie protestuje dopóki się nie zmęczy ale to nie trwa dłużej niż kilka minut. I owszem, główkę podnosi ładnie ale rączki nadal rozkłada na boki względnie do tyłu zamiast się podnosić
A koleżanka z mężem niepoważni, szkoda gadać 

jestesmy z toba 

Daj zdjecie to Cie pokoloruje
Jak wsio zrobię, to zajrzę do Was kochane.