|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
![]() ...a karminie wpływa na sex ? ? ? a jak wpływa ? ? ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 | ||
Wtajemniczenie
|
Coś nie mogę się wybrac z domu
![]() Cytat:
Cytat:
A jeżeli chodzi o sex to u mnie przez całą ciążę jest nie teges, więc tz zdążył się przyzwyczaić ![]() Karuzeli ani leżaczka jeszcze nie mamy. Zostawiamy to na liście prezentów od najbliższych ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
W tym miesiącu już mnie nie stać na karuzelki, bujaczki i maty edukacyjne, remont jak zwykle wyszedł drożej niż przewidywano ![]() Karuzelkę chce kupić teściowa, a leżaczek- bujaczek kupię chyba w przyszłym miesiącu, bo wydaje mi się, że to przydatna rzecz ![]() Ad.2 Moje znajome karmiły zazwyczaj do około roku, ja myślę, że minimum te pół roku, jak będę na macierzyńskim, a potem zobaczymy jak się to ułoży z pracą. A że z seksem coś nie tak w czasie karmienia to nie słyszałam ![]()
![]() |
#574 | |||
Zadomowienie
|
Witam z rana Kuleczki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie też moja mamuśka chce żeby ja od razu powiadomić ją, ze zaczyna się akcja porodowa, ale też jej to wybiłam z głowy. Raczej powiadomimy wszystkich jak już Olka będzie na świecie ![]() Cytat:
![]() dziś też się wybieram do fryzjera, ale tylko na kosmetyczny zabieg podcięcia końcówek, żeby jutro jakoś na sesji wyglądać ![]() gucia - wytrzymasz kochana jeszcze troszkę. a Mała ma idealną wagę ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-22 o 10:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
"Po wielu miesiącach ograniczen w sferze seksualnej wiele par czeka z niecierpliwoscia na powrot do normalnosci. U kobiety karmiącej piersią suchość pochwy wywolana laktacją i zwiazanymi z nia zmianami hormonalnymi, w połączeniu z obolalymi brodawkami i wyciekiem mleka z piersi, może uczynic to marzenie nierealnym jeszcze przez kilka miesiecy" - wg ksiązki "Pierwszy rok z życia dziecka"
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracam do prasowania, jeszcze połowa pieluszek została ![]()
![]() |
#577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaaaa, widzisz..... to ja nie wiedziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mowia karm jak najdlużej,,, nie podoba mi sie ta perspektywa... ![]()
![]() |
#579 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() domi - co do wózka to najlepiej jest pomacać na żywo ![]() brombusia - kocyk jednobarwny jest super. Wygląda na bardzo milusi i mięciutki ![]() gissh - a ta pościel to komplet jest? tzn wypełnienie+ poszewki??? bo jak tak, to chyba też sprawię Olce taki komplecik. Bardzo ładne są ![]() Ja prałam wszytsko oprócz wypełnienia ochraniacza, ale myślę, że nie powinno się nic stać w praniu Cytat:
![]() Widzę, że dziś dzień fryzjerowy jest ![]() Cytat:
![]() Maty edukacyjne dostałam-dwie. ad2 pół roku na pewno, a potem jak będę chodzić do pracy to nie wiem, ale na pewno nie dłużej niż do roku. I z tym sexem to mnie załamałaś, jeśli faktycznie będzie to prawda ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#580 | ||
Raczkowanie
|
Witam Was Brzuchatki
![]() Cytat:
Cytat:
I zaciskam mocno kciukasy za Madzię i Gucię, dziewczyny bądźcie dzielne. Edytowane przez minnie Czas edycji: 2009-10-22 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jesli chodzi o karmienie piersią to mi było dane karmić Kubę niecałe 3 miesiące- i pokarm zanikł- tym razem jak bedzie mozliwość to chciałabym dłuzej - ale tak 6-9 miesięcy (wiem ze kolezanki kt karmiły dłuzej miały potem problem z oduczaniem) A jesli chodzi o sex- to przecież na suchośc zawsze można cos poradzić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja odliczam dni do chwili kiedy będziemy mogli znów powrócić do normalności (co prawda będzie troszkę inna, ale teraz to zero, kompletne nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zadomowienie
|
a jeszcze pytanko odnośnie tych masaży olejkiem, są jakies instrukcje? czy tak poprostu rozsmarować masując, boję sie trochę czy nic nie podrażnie tym olejkiem.
co do leżaczków, karuzelkek itp też jeszcze nie mam. Mam leżaczek-bujaczek z chicco na oku, z tym że jest ciut drogi, ale skoro ma służyć następnym dzieciom to nie najgorzej. http://allegro.pl/item753302496_chic...ay_gratis.html co do karuzelki to nie mam pojęcia jaką i może jakąś najzwyklejszą , bo dużo mamusiek mówi mi że nie ma sensu kupować drogich no i że nie sa niezbędne. także nie wiem jaką, może tylko z jakimiś miskami wiszącymi, bo w sumie w sypialni mam lampki z chromoterapią, więc wystraczyłoby że je włącze i będzie taki sam efekt światełkowy co karuzela albo i lepszy. podobaja mi się drewniane karuzelki.....
![]() |
#584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale nadraniania .nie dam rady z Wami ![]() ![]() Ciekawe co tam z Gucia ,Madzią i Paczką ...chciałabym już zobaczyc dzidziolki Jagody ,Katekate i Karerinki ![]() ..u Mnie w miare dobrze ,troszke mnie teraz brzuszek boli i mam nie za dobry humor ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
AsiCccCa ja wczoraj wypilam dwa malusie lyczki desperado Tz i od razu pijana sie zrobilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Carolans - ja z karuzelka to nie wiem, chcialabym taką z melodyjkami ![]() A bujaczek planuje taki żeby starczyl na dlugo tzn ktory potem mozna na fotelik dla wiekszego dziecka zrobić.
![]() |
#588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Eluś, ta pościel do wózka to jakby wypełnienie i poszewki w jednym - wygląda to tak że po prostu wypełnienie jest obszyte tym materiałem w żyrafki i nie da się go zdjąć... Więc jak do prania to trzeba całość. Ale nie jest to jakieś strasznie grube więc myślę że dobrze będzie się prało i ładnie wysychało, no i w ogóle bardzo mi się ten komplecik na żywo podoba ![]()
![]() |
#589 |
Zadomowienie
|
Guciu 3 mam kciuki zebys sie lepiej poczula
![]() ![]() Dziekowac ![]() ![]() jeszcze mialam cos komus pisac ale jakos jestem tak padnieta ze nawet nie mysle.. spalam do 6 bo moja mama cos zaczela sie tluc i mnie obudzila.. potem o 8 zasnelam o obudzilam sie o 11 ale ciagle chce mi sie spac.. ide sie chyba polozyc troche ![]() ![]() ![]() ![]()
#590 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny.
Ja tylko się melduję. Generalnie czuję się podle i całkiem do ![]() W nocy co chwilę budziłam się z bólu, albo nie mogłam przez niego zasnąć. Przeszło mi dopiero nad ranem. Jedyne co dobrego się wydarzyło, to sen, w którym mój jeden eks przyszedł mnie przeprosić za wszystko co mi zrobił i się pogodziliśmy. Może to dobry znak, kto wie??? Spadam i życzę wam miłego dzionka.
#591 | |||
Zakorzenienie
|
Zmachałam się troszkę przy tym prasowaniu, ale nawet w niezłym tempie wyprasowałam te 30 pieluszek. Z obu stron oczywiście
![]() Coś się Gucia nie odzywa, czyżby wylądowała już na porodówce ? ![]() Cytat:
Eh, fajne takie dylematy ![]() Cytat:
![]() Na brzuszek to może weź jakiś magnez, a na polepszenie humoru no to Ci nie pomogę, bo u mnie też dzisiaj średnio. A co do ciuszków, to przecież jeszcze masz czas, spokojnie ze wszystkim zdążysz ![]() Malinko dobrze, że nas tu pierworódki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Guciu ![]() A ja Cię już na porodówce widziałam ![]() Przykro mi, że się tak źle czujesz, może lepiej w takim razie, żeby się jak najszybciej rozkręciło ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, właśnie dzwoniła babka ze sklepu. Wózek już jest ![]() ![]() ![]() Czyli jeszcze komoda i mogę iść rodzić ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-22 o 11:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=carolans;14860344]a jeszcze pytanko odnośnie tych masaży olejkiem, są jakies instrukcje? czy tak poprostu rozsmarować masując, boję sie trochę czy nic nie podrażnie tym olejkiem.
Carolans wysyłam Ci przedruk z mojej ulotki , która byla z tym olejkiem. Sposób użycia: podczas masażu krocza ważne jest, by perineum, tj. obszar między odbytem a wejściem do pochwy, masować nie tylko z zewnątrz, lecz także od wewnątrz. Masaż powinien więc być wykonywany także w okolicach wejścia do pochwy - to właśnie te okolice są podczas porodu najbardziej nadwerężane. Podczas masażu kobieta powinna wprowadzić swój palec mniej więcej 2 cm do pochwy, delikatnie rozciągając te okolice w kierunku odbytu.Jednocześnie powinna masować palcami zewnętrzne okolice krocza. Masaż tkanki krocza należy wykonywać począwszy od 34. tygodnia ciąży, codziennie przez 5 - 10 minut. Ostrzeżenie: Masażu krocza nie należy wykonywać w przypadkach skłonności do przedwczesnych skurczów! Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
no Gucia to TO juz chyba naprawde blisko u Ciebie...
Brombi jaka komode kupujesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Na początku chciałam dokupić taką do kompletu do moich mebli w sypialni, ale okazało się, że Ikea już tej serii nie robi
![]() W związku z tym, ponieważ łóżeczko jest sosnowe, to komodę chcę sosnową ![]() Będzie mały miszmasz w sypialni, bo nasze meble są ciemne, a dzidziusiowe będą jasne, ale jak mu zrobimy pokoik w przyszłym roku osobny, to będzie miał już swoją komodę i pewnie się dokupi wtedy jakąś szafę i regał ![]()
#595 |
Zadomowienie
|
MINNIE dziękuję ci bardzo
![]() ![]()
![]() |
#596 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#598 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To żes zaszalała z tymi butkami Cytat:
Domi ja kiedys ogladalam te wozki i sa naprawde fajne ale jak dla mnie to sa za niskie ,bo sa wozki na wyzszych i nizszych stelazach i te vulcano jest z tych nizszych i to tylko mi w nim nie odpowiadało tak to bez zastrzezen Cytat:
Ja pralam i posciel i ochraniacz,nic kompletnie nic mi sie z nim nie stało,jest taki jaki byl ba nawet teraz slicznie pachnie od dzidziusiowego proszku Cytat:
Oj szkoda ze dzis pieknych snow nie mialas ![]() Cytat:
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wreszcie nastała jakaś w miarę przyzwoita pogoda, słoneczko świeci i nawet temperatura trochę wyższa niż ostatnio więc zaraz jak tylko skończy się pranie wywieszam wszystko na słoneczku ![]() ![]()
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to zazdroszcze pogody bo u mnie szaro buro i ponuro i pranie schnie ale niestety w domu na suszarce i pewnie bedzie sie suszyc 3 dni
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.