Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-22, 10:03   #571
xpressja
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

I jeszcze pytanie:
Z większych rzeczy to wiem ze na pewno Karenina kupowala wszystko od razu - czy Wy macie juz karuzelki i foteliki- bujaki???

I pytanie nuemr dwa - gruby kaliber - efekt przemyśleń dzisiajszej bezsennej nocy - jak dlugo zamierzacie karmic piersią??? I weźcie tu pod uwage ze przy karmieniu z sexem jest podobno trochę "nie teges"....
co do karuzeli, maty, bujaczka to jestem na etapie oglądania i jeszcze się wstrzymam ( rodzinka zaczyna wypytywać o prezenty )

...a karminie wpływa na sex ? ? ? a jak wpływa ? ? ?

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:09   #572
tarasia
Wtajemniczenie

Coś nie mogę się wybrac z domu
Mnie bardziej podobają się te jednobarwne.
Cytat:
jak dlugo zamierzacie karmic piersią??? I weźcie tu pod uwage ze przy karmieniu z sexem jest podobno trochę "nie teges"....
planuję karmić nie dłużej niż do 1 roku. potem wydaje mi się, że dzieci są za duże żeby tak przy cycku siedzieć.
A jeżeli chodzi o sex to u mnie przez całą ciążę jest nie teges, więc tz zdążył się przyzwyczaić

Karuzeli ani leżaczka jeszcze nie mamy. Zostawiamy to na liście prezentów od najbliższych siostra zadeklarowała chęć kupna leżaczka więc czekam a karuzelę może szwagierka zafunduje

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:15   #573
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki. Ja wciąż zaciskam nogi.
Mam wiadomośc od Kropki- wychodzi dziś do domku
Same dobre wiadomości

Cytat:

I jeszcze pytanie:
Z większych rzeczy to wiem ze na pewno Karenina kupowala wszystko od razu - czy Wy macie juz karuzelki i foteliki- bujaki???

I pytanie nuemr dwa - gruby kaliber - efekt przemyśleń dzisiajszej bezsennej nocy - jak dlugo zamierzacie karmic piersią??? I weźcie tu pod uwage ze przy karmieniu z sexem jest podobno trochę "nie teges"....
Ad. 1
W tym miesiącu już mnie nie stać na karuzelki, bujaczki i maty edukacyjne, remont jak zwykle wyszedł drożej niż przewidywano
Karuzelkę chce kupić teściowa, a leżaczek- bujaczek kupię chyba w przyszłym miesiącu, bo wydaje mi się, że to przydatna rzecz

Ad.2
Moje znajome karmiły zazwyczaj do około roku, ja myślę, że minimum te pół roku, jak będę na macierzyńskim, a potem zobaczymy jak się to ułoży z pracą. A że z seksem coś nie tak w czasie karmienia to nie słyszałam

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:17   #574
elalank
Zadomowienie

Witam z rana Kuleczki

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Do juterka smacznych snow
Tylko zeby znowu Ci sie nie sniło to co dzis.....:brzyda l:
oj, dziś niestety nic mi się nie śniło a szkoda! bo tak chociaż w nocy mam jakieś uniesienia, jak w realu nie mogę

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Moja teściowa oczywiście wyskoczyła z tekstem, że jak to takiego małego wsadzać do fotelika, że ona z nim pojedzie i na rękach go będzie trzymać
To ją uświadomiłam, że to po moim trupie, a poza tym do szpitala po mnie przyjedzie tylko TŻ, niepotrzebna mi cała procesja. Babcie mogą czekać w domu przecież
cóż za pomysłowość hihi
u mnie też moja mamuśka chce żeby ja od razu powiadomić ją, ze zaczyna się akcja porodowa, ale też jej to wybiłam z głowy. Raczej powiadomimy wszystkich jak już Olka będzie na świecie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj 5 i pol godziny spedzilam na fotelu u fryzjerai mam dosc!!!
chcialam udac kase no to udalam a za taka dniowke przy wlosie trzeba zaplacic
5 godzin Jak Ty to wytrzymałaś??Podziwiam, nie cierpię siedzieć u fryzjera.

dziś też się wybieram do fryzjera, ale tylko na kosmetyczny zabieg podcięcia końcówek, żeby jutro jakoś na sesji wyglądać

gucia - wytrzymasz kochana jeszcze troszkę. a Mała ma idealną wagę Trzymam kciuki

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-10-22 o 10:55
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:20   #575
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
co do karuzeli, maty, bujaczka to jestem na etapie oglądania i jeszcze się wstrzymam ( rodzinka zaczyna wypytywać o prezenty )

...a karminie wpływa na sex ? ? ? a jak wpływa ? ? ?
"Po wielu miesiącach ograniczen w sferze seksualnej wiele par czeka z niecierpliwoscia na powrot do normalnosci. U kobiety karmiącej piersią suchość pochwy wywolana laktacją i zwiazanymi z nia zmianami hormonalnymi, w połączeniu z obolalymi brodawkami i wyciekiem mleka z piersi, może uczynic to marzenie nierealnym jeszcze przez kilka miesiecy" - wg ksiązki "Pierwszy rok z życia dziecka"

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:25   #576
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
"Po wielu miesiącach ograniczen w sferze seksualnej wiele par czeka z niecierpliwoscia na powrot do normalnosci. U kobiety karmiącej piersią suchość pochwy wywolana laktacją i zwiazanymi z nia zmianami hormonalnymi, w połączeniu z obolalymi brodawkami i wyciekiem mleka z piersi, może uczynic to marzenie nierealnym jeszcze przez kilka miesiecy" - wg ksiązki "Pierwszy rok z życia dziecka"
No toś mnie teraz podniosła na duchu

Wracam do prasowania, jeszcze połowa pieluszek została

Stary 2009-10-22, 10:26   #577
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

aaaaaaa, widzisz..... to ja nie wiedziałam

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 10:43   #578
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
No toś mnie teraz podniosła na duchu

Wracam do prasowania, jeszcze połowa pieluszek została
A co ja mam powiedziec jak to sama rozespana w nocy przeczytalam???
A mowia karm jak najdlużej,,, nie podoba mi sie ta perspektywa...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-10-22, 10:46   #579
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostalam smsa od Madziwikp ZE ZOSTAJE W SZPITALU I DA PO WSZYTSKIM ZNAC
kolejny bobasek w drodze
Madzia - trzymam kciuki!

domi - co do wózka to najlepiej jest pomacać na żywo

brombusia - kocyk jednobarwny jest super. Wygląda na bardzo milusi i mięciutki

gissh - a ta pościel to komplet jest? tzn wypełnienie+ poszewki???
bo jak tak, to chyba też sprawię Olce taki komplecik. Bardzo ładne są
Ja prałam wszytsko oprócz wypełnienia ochraniacza, ale myślę, że nie powinno się nic stać w praniu

Cytat:

Witam dziewczynki. Ja wciąż zaciskam nogi.
Mam wiadomośc od Kropki- wychodzi dziś do domku

Ja wybieram sie dzis do fryzjera bo to moja "ostatnia" szansa Potem nie wiadomo kiedy bedzie mi dana taka przyjemność...
Kropka- czekamy na Ciebie
Widzę, że dziś dzień fryzjerowy jest

Cytat:
I jeszcze pytanie:

ad1 karuzelkę mamy (dostaliśmy), ale leżaczek to chyba sobie zażyczę od kolegów z pracy, bo chcą coś kupić a nie wiedzą co.Myślę, że to fajne rzeczy właśnie jako prezenty
Maty edukacyjne dostałam-dwie.

ad2 pół roku na pewno, a potem jak będę chodzić do pracy to nie wiem, ale na pewno nie dłużej niż do roku.
I z tym sexem to mnie załamałaś, jeśli faktycznie będzie to prawda

Stary 2009-10-22, 10:47   #580
minnie
Raczkowanie

Witam Was Brzuchatki

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
hej no butów mi sie uzbierało na przestrzeni 3 lat, głównie czułenka, szpilki, peep toe. Jakos tak przypadkiem

Mi noc minęła bez przebojów, za to teraz mi ciężko, i siedzieć i oddychać, czuję tego szkraba pod zebrami.

Zamówiłam olejek jojoba i już doszedł, ale to chyba w tych końcowych tygodniach można robić te masaże???
Ja tam na moim olejku z weledy mam napisane żeby zacząć masaże w 34 tygodniu, ale wydaje mi się,że im wcześniej tym lepiej(cały tydzień się teraz masowałam a jestem w 33 tyg.)

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
Ja też nie kupowałam jeszcze takich gadżetów, zawsze mogę to dokupić jak już Mikuś bedzie na świecie.Póki co nie chcę zagracać mieszkania.

I zaciskam mocno kciukasy za Madzię i Gucię, dziewczyny bądźcie dzielne.

Edytowane przez minnie
Czas edycji: 2009-10-22 o 11:00
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:55   #581
malina81
Zadomowienie

Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

[/COLOR]I jeszcze pytanie:

Cytat:
Konspi ja te zakupy odłożyłam na potem- bo może cos dostaniemy a jak nie to trzeba bedzie kupic-ale ponieważ nie są to niezbędne rzeczy na pierwsze dni to zakup został odroczony
Jesli chodzi o karmienie piersią to mi było dane karmić Kubę niecałe 3 miesiące- i pokarm zanikł- tym razem jak bedzie mozliwość to chciałabym dłuzej - ale tak 6-9 miesięcy (wiem ze kolezanki kt karmiły dłuzej miały potem problem z oduczaniem)
A jesli chodzi o sex- to przecież na suchośc zawsze można cos poradzić a brodawki nie są oblolałe i popękane- to tylko możliwe jest na początku ale nie przez cały okres karmienia bo nikt by nie karmił swoich bobasów. Poza tym na popekane i obolałe brodawki świetnie nadaje sie maść Bepanthen i brodawki sa jak nowe
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 10:59   #582
elalank
Zadomowienie

Cytat:
A jesli chodzi o sex- to przecież na suchośc zawsze można cos poradzić a brodawki nie są oblolałe i popękane- to tylko możliwe jest na początku ale nie przez cały okres karmienia bo nikt by nie karmił swoich bobasów. Poza tym na popekane i obolałe brodawki świetnie nadaje sie maść Bepanthen i brodawki sa jak nowe
nooo, dziękuję Malinka za pocieszenie, bo już bym się tym przejmowała.
Ja odliczam dni do chwili kiedy będziemy mogli znów powrócić do normalności (co prawda będzie troszkę inna, ale teraz to zero, kompletne nic )

Stary 2009-10-22, 11:02   #583
carolans
Zadomowienie

a jeszcze pytanko odnośnie tych masaży olejkiem, są jakies instrukcje? czy tak poprostu rozsmarować masując, boję sie trochę czy nic nie podrażnie tym olejkiem.

co do leżaczków, karuzelkek itp też jeszcze nie mam. Mam leżaczek-bujaczek z chicco na oku, z tym że jest ciut drogi, ale skoro ma służyć następnym dzieciom to nie najgorzej. http://allegro.pl/item753302496_chic...ay_gratis.html

co do karuzelki to nie mam pojęcia jaką i może jakąś najzwyklejszą , bo dużo mamusiek mówi mi że nie ma sensu kupować drogich no i że nie sa niezbędne. także nie wiem jaką, może tylko z jakimiś miskami wiszącymi, bo w sumie w sypialni mam lampki z chromoterapią, więc wystraczyłoby że je włącze i będzie taki sam efekt światełkowy co karuzela albo i lepszy. podobaja mi się drewniane karuzelki.....

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:04   #584
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
nooo, dziękuję Malinka za pocieszenie, bo już bym się tym przejmowała.
Ja odliczam dni do chwili kiedy będziemy mogli znów powrócić do normalności (co prawda będzie troszkę inna, ale teraz to zero, kompletne nic )
Elalank damy rade. Uwierz mi że na pewno karmienie nie bedzie wam przeszkadzało- na początku raczej zmęczenie ale dla chcącego nic trudnego U mnie abstynencja od początku ciązy wiec rozumiem cię
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:06   #585
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry

Ale nadraniania .nie dam rady z Wami ,dopiero 1,5 strony nadrobiłam

Ciekawe co tam z Gucia ,Madzią i Paczką ...chciałabym już zobaczyc dzidziolki Jagody ,Katekate i Karerinki

..u Mnie w miare dobrze ,troszke mnie teraz brzuszek boli i mam nie za dobry humor ...ciuszków nie mam bo mamusia nie uprzedziła ta dziewczyne ze przyjdziemy a ta ciuchów z garazu nie przyniosła ....a ze ja przyszłam późno i było juz ciemno to do garazu nie poszła a pozatym jej córcia ma angine i kazła Mi przyjsc w nast. tygodniu ...ale posziedziałyśmy u niej zjadłam ciasteczka i inne takie ...i dła mi troszke wina powiedziała ze ginka jej tak zalecała ze nogi nie puchną itd strasznie sie bałam napic az wkoncu troszke sie napiła m i ...oj widac było zę długo nie piłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 11:08   #586
domi7ks
Zakorzenienie

AsiCccCa ja wczoraj wypilam dwa malusie lyczki desperado Tz i od razu pijana sie zrobilam

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:12   #587
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspi ja te zakupy odłożyłam na potem- bo może cos dostaniemy a jak nie to trzeba bedzie kupic-ale ponieważ nie są to niezbędne rzeczy na pierwsze dni to zakup został odroczony
Jesli chodzi o karmienie piersią to mi było dane karmić Kubę niecałe 3 miesiące- i pokarm zanikł- tym razem jak bedzie mozliwość to chciałabym dłuzej - ale tak 6-9 miesięcy (wiem ze kolezanki kt karmiły dłuzej miały potem problem z oduczaniem)
Malinka dzięki to najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia. Ja na razie planuje tak do 6 m-cy jak bedzie zobaczymy.

Carolans - ja z karuzelka to nie wiem, chcialabym taką z melodyjkami
A bujaczek planuje taki żeby starczyl na dlugo tzn ktory potem mozna na fotelik dla wiekszego dziecka zrobić.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-10-22, 11:14   #588
gissh
Raczkowanie

Cytat:
gissh - a ta pościel to komplet jest? tzn wypełnienie+ poszewki???
bo jak tak, to chyba też sprawię Olce taki komplecik. Bardzo ładne są
Ja prałam wszytsko oprócz wypełnienia ochraniacza, ale myślę, że nie powinno się nic stać w praniu
Dzięki za rady dotyczące prania pościeli - ja tak sobie teraz myślę że chyba po prostu wypiorę wszystko i już... Najwyżej ustawię jakiś delikatny program i zmniejszę obroty wirowania

Eluś, ta pościel do wózka to jakby wypełnienie i poszewki w jednym - wygląda to tak że po prostu wypełnienie jest obszyte tym materiałem w żyrafki i nie da się go zdjąć... Więc jak do prania to trzeba całość. Ale nie jest to jakieś strasznie grube więc myślę że dobrze będzie się prało i ładnie wysychało, no i w ogóle bardzo mi się ten komplecik na żywo podoba

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:14   #589
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Guciu 3 mam kciuki zebys sie lepiej poczula

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Aguś śliczne pokoje bardzo mi się podobają i pięknie wyglądasz
Dziekowac

jeszcze mialam cos komus pisac ale jakos jestem tak padnieta ze nawet nie mysle.. spalam do 6 bo moja mama cos zaczela sie tluc i mnie obudzila.. potem o 8 zasnelam o obudzilam sie o 11 ale ciagle chce mi sie spac.. ide sie chyba polozyc troche Buziaki pozniej do was zagladne

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 11:19   #590
gucia6
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny.
Ja tylko się melduję. Generalnie czuję się podle i całkiem do , i chce mi się wyć. I mam wszystko gdzieś.
W nocy co chwilę budziłam się z bólu, albo nie mogłam przez niego zasnąć. Przeszło mi dopiero nad ranem.
Jedyne co dobrego się wydarzyło, to sen, w którym mój jeden eks przyszedł mnie przeprosić za wszystko co mi zrobił i się pogodziliśmy. Może to dobry znak, kto wie???

Spadam i życzę wam miłego dzionka.
Stary 2009-10-22, 11:22   #591
brombusia
Zakorzenienie

Zmachałam się troszkę przy tym prasowaniu, ale nawet w niezłym tempie wyprasowałam te 30 pieluszek. Z obu stron oczywiście

Coś się Gucia nie odzywa, czyżby wylądowała już na porodówce ?

Cytat:
brombusia - kocyk jednobarwny jest super. Wygląda na bardzo milusi i mięciutki
Chyba taki sobie kupię, tylko nie wiem teraz czy jasno niebieski czy kremowy.
Eh, fajne takie dylematy

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość

..u Mnie w miare dobrze ,troszke mnie teraz brzuszek boli i mam nie za dobry humor ...ciuszków nie mam bo mamusia nie uprzedziła ta dziewczyne ze przyjdziemy a ta ciuchów z garazu nie przyniosła ....a ze ja przyszłam późno i było juz ciemno to do garazu nie poszła a pozatym jej córcia ma angine i kazła Mi przyjsc w nast. tygodniu
Asiu
Na brzuszek to może weź jakiś magnez, a na polepszenie humoru no to Ci nie pomogę, bo u mnie też dzisiaj średnio.
A co do ciuszków, to przecież jeszcze masz czas, spokojnie ze wszystkim zdążysz

Malinko dobrze, że nas tu pierworódki pocieszyłaś, bo już się zaczęłam troszkę martwić

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Guciu
A ja Cię już na porodówce widziałam
Przykro mi, że się tak źle czujesz, może lepiej w takim razie, żeby się jak najszybciej rozkręciło

Cytat:
A bujaczek planuje taki żeby starczyl na dlugo tzn ktory potem mozna na fotelik dla wiekszego dziecka zrobić.
Ja właśnie się czaję na taki z Fisher Price, on jest do 18 kg bodajże

Dziewczyny, właśnie dzwoniła babka ze sklepu.
Wózek już jest

Czyli jeszcze komoda i mogę iść rodzić

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-10-22 o 11:25
Stary 2009-10-22, 11:35   #592
minnie
Raczkowanie

[QUOTE=carolans;14860344]a jeszcze pytanko odnośnie tych masaży olejkiem, są jakies instrukcje? czy tak poprostu rozsmarować masując, boję sie trochę czy nic nie podrażnie tym olejkiem.

Carolans wysyłam Ci przedruk z mojej ulotki , która byla z tym olejkiem.
Sposób użycia: podczas masażu krocza ważne jest, by perineum, tj. obszar między odbytem a wejściem do pochwy, masować nie tylko z zewnątrz, lecz także od wewnątrz. Masaż powinien więc być wykonywany także w okolicach wejścia do pochwy - to właśnie te okolice są podczas porodu najbardziej nadwerężane. Podczas masażu kobieta powinna wprowadzić swój palec mniej więcej 2 cm do pochwy, delikatnie rozciągając te okolice w kierunku odbytu.Jednocześnie powinna masować palcami zewnętrzne okolice krocza. Masaż tkanki krocza należy wykonywać począwszy od 34. tygodnia ciąży, codziennie przez 5 - 10 minut. Ostrzeżenie: Masażu krocza nie należy wykonywać w przypadkach skłonności do przedwczesnych skurczów!

Cytat:
AsiCccCa ja wczoraj wypilam dwa malusie lyczki desperado Tz i od razu pijana sie zrobilam
ja ostatnio u znajomych wypiłam kieliszek napoju gruszkowego(coś a'la wino musujące)ale to miało tylko 0.7%alkoholu ,także niewiele-a ile radości mi sprawilo.
Stary 2009-10-22, 11:35   #593
domi7ks
Zakorzenienie

no Gucia to TO juz chyba naprawde blisko u Ciebie...

Brombi jaka komode kupujesz?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:39   #594
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi jaka komode kupujesz?
Na początku chciałam dokupić taką do kompletu do moich mebli w sypialni, ale okazało się, że Ikea już tej serii nie robi
W związku z tym, ponieważ łóżeczko jest sosnowe, to komodę chcę sosnową
Będzie mały miszmasz w sypialni, bo nasze meble są ciemne, a dzidziusiowe będą jasne, ale jak mu zrobimy pokoik w przyszłym roku osobny, to będzie miał już swoją komodę i pewnie się dokupi wtedy jakąś szafę i regał

Stary 2009-10-22, 11:55   #595
carolans
Zadomowienie

MINNIE dziękuję ci bardzo kochana jesteś

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 12:01   #596
minnie
Raczkowanie

Cytat:
MINNIE dziękuję ci bardzo kochana jesteś

Nie ma sprawy, cieszę się że mogłam Ci pomóc.
Także kochana teraz nic tylko masować...
Stary 2009-10-22, 12:32   #597
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
ja tez mam taki cellulitis

Ogladam wózki na allegro w koncu trzeba sie tym tematem zainteresowac...kolezanka z innego watku ma ten:
http://www.allegro.pl/item772977870_...rewelacja.html
co o nim myslicie?bo ona sobie go bardzo chwali

Brombi zamawiasz poscielke?ja w ogole stwierdzilam, ze najlepiej zamawiac u sprzedawcow-kobiet. Wczoraj ta babeczka od poscieli odpisala mi praktycznie na maila.
ja mam ten wózek tylko na gumowych kołach a nie pompowanych w kolorze błękitno-granatowym mi się bardzo podoba i jest w miarę możliwości lekki i ma fotelik montowany do stelaża co się na pewno przyda
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 12:40   #598
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja żem piersza jest dzis

ale ide spac niedlugo, tylko Tz kanapki zrobilam do pracy i wypilam mleczko z miodem

Kachula co do Guci to tak mi sie kiedys wydawalo, bo nie miala zadnych objaw, ale teraz juz tak nei mysle, ze przeosi
za to Ty mi sie wydaje, ze urodzisz po terminie
a co do wypadlow do toaelty to ja wstawalam dzis co godzine:/
Poczekamy zobaczymy czy Twoje wrózby sie sprawdza

Cytat:
Dziewczyny dostalam smsa od Madziwikp ZE ZOSTAJE W SZPITALU I DA PO WSZYTSKIM ZNAC

kolejny bobasek w drodze
Madziu kciuki za Was trzymamy

Cytat:
hej no butów mi sie uzbierało na przestrzeni 3 lat, głównie czułenka, szpilki, peep toe. Jakos tak przypadkiem

Mi noc minęła bez przebojów, za to teraz mi ciężko, i siedzieć i oddychać, czuję tego szkraba pod zebrami.

Zamówiłam olejek jojoba i już doszedł, ale to chyba w tych końcowych tygodniach można robić te masaże???

To żes zaszalała z tymi butkami

Cytat:
ja tez mam taki cellulitis

Ogladam wózki na allegro w koncu trzeba sie tym tematem zainteresowac...kolezanka z innego watku ma ten:
http://www.allegro.pl/item772977870_...rewelacja.html
co o nim myslicie?bo ona sobie go bardzo chwali

Brombi zamawiasz poscielke?ja w ogole stwierdzilam, ze najlepiej zamawiac u sprzedawcow-kobiet. Wczoraj ta babeczka od poscieli odpisala mi praktycznie na maila.

Domi ja kiedys ogladalam te wozki i sa naprawde fajne ale jak dla mnie to sa za niskie ,bo sa wozki na wyzszych i nizszych stelazach i te vulcano jest z tych nizszych i to tylko mi w nim nie odpowiadało tak to bez zastrzezen

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Guciu, trzymaj się bezboleśnie

Domi ja właśnie wczoraj dostałam przesyłkę z pościelą... Do wózka też kupiłam, o taką:

POŚCIEL/KOMPLET DO WÓZKA MAMO-TATO NOWE WZORY !!

Wzięłam Żyrafki na kremowym tle
Też planuję wozić Dzidzię w kombinezoniku, ale myślę że taka pościel i tak się przyda chociażby po to żeby Dzidzię dodatkowo opatulić albo mieć na czym położyć

Ojej, trzymam kciuki za Madzię i Lenkę

A wracając jeszcze na chwilę do tematu pościeli... Powiedzcie mi jak u Was wyglądała sprawa z praniem? Wiadomo: wszystkie powłoczki i prześcieradełka trzeba wyprać, ale co z wypełnieniem i np. z ochraniaczem na szczebelki? To wszystko też prałyście normalnie w pralce? Ja najwięcej wątpliwości mam co do ochraniacza... Czy takie coś można wyprać i odwirować bez żadnego uszczerbku??

Ja pralam i posciel i ochraniacz,nic kompletnie nic mi sie z nim nie stało,jest taki jaki byl ba nawet teraz slicznie pachnie od dzidziusiowego proszku

Cytat:
Witam z rana Kuleczki

oj, dziś niestety nic mi się nie śniło a szkoda! bo tak chociaż w nocy mam jakieś uniesienia, jak w realu nie mogę

cóż za pomysłowość hihi
u mnie też moja mamuśka chce żeby ja od razu powiadomić ją, ze zaczyna się akcja porodowa, ale też jej to wybiłam z głowy. Raczej powiadomimy wszystkich jak już Olka będzie na świecie

5 godzin Jak Ty to wytrzymałaś??Podziwiam, nie cierpię siedzieć u fryzjera.

dziś też się wybieram do fryzjera, ale tylko na kosmetyczny zabieg podcięcia końcówek, żeby jutro jakoś na sesji wyglądać

gucia - wytrzymasz kochana jeszcze troszkę. a Mała ma idealną wagę Trzymam kciuki

Oj szkoda ze dzis pieknych snow nie mialas

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.
Ja tylko się melduję. Generalnie czuję się podle i całkiem do , i chce mi się wyć. I mam wszystko gdzieś.
W nocy co chwilę budziłam się z bólu, albo nie mogłam przez niego zasnąć. Przeszło mi dopiero nad ranem.
Jedyne co dobrego się wydarzyło, to sen, w którym mój jeden eks przyszedł mnie przeprosić za wszystko co mi zrobił i się pogodziliśmy. Może to dobry znak, kto wie???

Spadam i życzę wam miłego dzionka.
Guciu trzymaj sie,lez odpoczywaj,nie rob nic w domu tylko sie poloz kochana

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 12:52   #599
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Ja pralam i posciel i ochraniacz,nic kompletnie nic mi sie z nim nie stało,jest taki jaki byl ba nawet teraz slicznie pachnie od dzidziusiowego proszku
No u mnie już pościel z ochraniaczem i rożkiem się wirują
Wreszcie nastała jakaś w miarę przyzwoita pogoda, słoneczko świeci i nawet temperatura trochę wyższa niż ostatnio więc zaraz jak tylko skończy się pranie wywieszam wszystko na słoneczku I ładuję kolejną pralkę

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 13:01   #600
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
No u mnie już pościel z ochraniaczem i rożkiem się wirują
Wreszcie nastała jakaś w miarę przyzwoita pogoda, słoneczko świeci i nawet temperatura trochę wyższa niż ostatnio więc zaraz jak tylko skończy się pranie wywieszam wszystko na słoneczku I ładuję kolejną pralkę

Oj to zazdroszcze pogody bo u mnie szaro buro i ponuro i pranie schnie ale niestety w domu na suszarce i pewnie bedzie sie suszyc 3 dni

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości