Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-22, 07:37   #3001
Tulipfever
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
mama przyniosła mi obiad, mielonego, ziemniaki i mizeria (zjadłam pełny talerz)
o rety, zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

dzisiaj przeżuwał mi cyca godzinę, co go oderwałam to był płacz, nie jadł tylko ciumkał - zamiast smoczka, który wypluwał
potem cycek mnie już rozbolał to dałam mu drugi (chciałam się choć na godzinkę zdrzemnąć) i drugi też ciumkał przez godzinę

w końcu już nie wytrzymałam wsadziłam mu z dziób smoczka i trzymałam na siłę
a że młody spał to przez sen nawet dość ciumkał
potem wypluł smoka i spał dalej
Ania tez tak czasem ma, gdy widzi piers to doslownie sie trzesie z radosci Potem z rozkosza sobie ciamka. My nie stosujemy smoczka w ogole, wiec alternatywy nie ma. Ale generalnie udaje mi sie wyciagnac piers z dzioba Ani nie budzac Jej

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witajcie
U nas istny kocioł. Mały chory, ja chora, eh... Maciulek cały dzień płacze, wręcz krzyczy w niebogłosy. Ledwo daję radę i fizycznie i psychicznie
Pytałyście o Miramejka. Jej Kubulek też daje popalić i też cierpi na brak czasu i siły.
To tyle. Spadam, bo padam.
Duzo sily zycze! I dla Miramejka tez

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wlasnie robi sie test
No i?

Hello ladies!

Ania grzecznie spi po porannej dawce mleka.
Nie ma chyba NIC gorszego niz chory maz W poniedzialek byl u dentysty, niestety musial Mu naprawiac jednego zeba i do tej pory Go to boli. Poza tym, przyplatal Mu sie katar. Wczoraj wrocil wczesniej z pracy, zeby troche pospac. Rozmawiam z Nim dzisiaj i dla zartu mowie "No ale chyba nie jest to bol gorszy niz porod?", a maz na to "Och, na pewno gorszy" Taa....

U nas dla odmiany dzisiaj leje, wiec jak na razie jestem uziemiona.

Co do nosidel, mysmy kupili takie materialowe nosidelko Ani- coreczka Go nie lubi Placze przy kazdej probie zalozenia. Wiec uzywamy go jako kocyk, a gdy troche podrosnie- kupimy takie sztywne nosidlo. Na pewno przy zakupie wyprobujemy z Ania w sklepie, zbysmy znowu na darmo forsy nie wyrzucali...

Myslicie juz o Swietach? Zostajecie w domu, czy jedziecie? My w zeszlym roku swietowalismy w Polsce, wiec w tym roku zostajemy w Holandii. Ech, pierwsza Gwiazdka Aneczki
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 08:46   #3002
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cześć

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja mojego noszę w nosidełku jak muszę wyskoczyć do sklepu, bo oczywiście wszędzie schody i musiałabym wózek przed sklepem zostawić a dziecko chyba pod pachą, albo w koszyku nosić
ale jest co kilka dni i na ok 30-40 min albo jadę do mamy (4 piętro) i fotelik zostawiam w samochodzie, a małego chop do nosidełka i po schodach - z fotelikiem w życiu bym sie nie wdrapała, ale to też kilka minut trwa

wszystko w granicach rozsądku można używać, a przesada nigdy nie jest dobra - ja w każdym razie jestem bardzo zadowolona z nosidełka, bo bez niego byłabym totalnie niesamodzielna

mój niestety też zasypia tylko ze smokiem - cycem w buzi; czasem uśnie w wózku, albo w nosidełku (prędzej), albo niani na kolanach jak już się wypłacze i wyżali, ze mnie nie ma
aż sie boję pomyśleć co będzie jak przestane karmić

próbowałam go odkładać, gasic światło, karuzela, rytułały itp, ale nic nie działa
póki co mu pozwalam, żeby nie zaburzyć mu poczucia bezpieczeństwa jakie daje bliskość przy piersi, ale później... chyba będzie sajgon
kurcze może kupię nosidło
bo ja właśnie jestem uziemiona, fotelik-nosidełko jest taki nieporęczny jak się niesie w 1 osobę, że nawet małz ma problemy i sapie jak sam go niesie, bo obija się o nogi.
Zawsze niesiemy we dwójkę.

ja się boję co będzie jak wrócę do pracy i cycia nie będzie

u mnie już jest sajgon
dziecko codziennie idzie spać po północy

Cytat:
kurcze moje dziecko wpadlo dzis w taka histerie po spacerze, ze nie moglam go uspokoic, nie chcial jesc, na widok cycka wpadal w jeszcze wieksza histerie a nie jadl 4 godziny - w koncu zasnal i dopiero jak sie obudzil to byl spokoj i zjadl

i teraz nie wiem czy zaszkodzily mu te jablka, czy moze frytki, ktore wczoraj jadlam, aczkolwiek nie pierwszy raz juz je jadlam
czy moze sie nie wyspal - nie wiem

a tak z sukcesow - moje dziecko przeprosilo sie dzis ze smoczkiem pierwszy raz od trzech i pol miesiaca maly caly dzien prawie ze smokiem
ciekawe, nie chciał cyca, powiadasz ?
u mnie to nie do pomyślenia, cyc jest mile witany w każdym momencie
może te jabłka
może za dużo jak na pierwszy raz

mój się dalej gniewa na smoka
muszę mu go siłą w buzi trzymać bo zaraz wypluwa

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Nie było mnie przez chwilę, bo trochę domowych kłopotów spadło mi na głowę i musiałam coś zadziałać w tej sprawie... Najważniejsze, że wszyscy zdrowi, a z resztą sobie poradzę, chociaż bedzie trudno...
Wybaczcie, że tak lakonicznie piszę, ale nie chcę o tym pisać w necie.

Antonio - Słoneczko Mamusi miewa się dobrze, szczególnie 2 ostatni dni byly dobre, ale nic nie będę pisać o jedzeniu, bo jak tylko go pochwalę, to się psuje. W piątek przychodzi do nas health visitor zważyć małego, więc mam nadzieję, że coś przytył
Antoś jest kochanym dzieckiem otwiera oczy i się śmieje na dźwięk mojego głosu, mało płacze (wyjątkiem są scysje jedzeniowe). Dostaje milion całusów ode mnie każdego dnia, dziś był wycałowany w stopki przed kąpielą i śmiał się na głos.

Dzwoniłam dziś do brata z życzeniami urodzinowymi, bylo po 19, więc pytał, co Antonio robi, a ja mu na to, że śpi od 18.20 i tak pewnie pośpi do 4-6, a potem zje, odłożę go do łóżeczka i będzie spał dalej do 8 lub dłużej. Był w szoku
Antoś jest teraz aktywniejszy w dzień, powoli sam się potrafi zabawić na macie, leżaczku lub rączkami i pakowaniem ich do buzi, więc jest coraz lepiej, ważne jest tylko, aby mnie widział lub słyszał. Efekt jest taki, że pada około 18-tej, ale to akurat mi na rękę. Śpi w dzień też ładnie, praktycznie po każdym jedzeniu pobawi się trochę albo się powygłupiamy i śpi potem.

Tak go kocham , że słów mi brakuje
Trzymaj się cieplutko
A Antonia wycałuj jeszcze od cioci

Cytat:
wlasnie robi sie test
nooo, czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaa .... moje dziecko dalej nie śpi ... od 17 tylko je i gada

........... a teraz już prawie usnął ... ale przełozyłam go do łózeczka ... i oczy otwarte ... wszystkie paluszki w buzi ... i mniam mniam ... a cyca nie chce

oho juz krzyczy ....
Ania witaj w moim świecie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Ania tez tak czasem ma, gdy widzi piers to doslownie sie trzesie z radosci Potem z rozkosza sobie ciamka. My nie stosujemy smoczka w ogole, wiec alternatywy nie ma. Ale generalnie udaje mi sie wyciagnac piers z dzioba Ani nie budzac Jej

Myslicie juz o Swietach? Zostajecie w domu, czy jedziecie? My w zeszlym roku swietowalismy w Polsce, wiec w tym roku zostajemy w Holandii. Ech, pierwsza Gwiazdka Aneczki
Nie chcę Cie straszyć ale ja na początku też nie miałam problemów z wyjmowaniem cycia z buzi małego, ba nawet się cieszyłam że tak ciamka bo zawsze wyciamka dodatkowe mleczko
a teraz już nie jest mi tak wesoło
ja smoczka już dawno nie stosowałam, a teraz widzę w nim zbawienie da moich piersi

Zgadzam się, że nie ma nic gorszego niż chory chłop
na zwykły katar wręcz umiera i stęka

Co do Świąt to zastanawiałam się już
niestety zamiast nacieszyć się Świętami we trójkę, będziemy musieli odwiedzać dziadków
czyli dwa dni z głowy i zamiast odpocząć będę jeszcze bardziej zmęczona

idę na śniadanko
ciekawe jak test u Svineckiej

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Halo Svinecka
jak wypadł test ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:45   #3003
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

(...)

Trzymaj się Magi
biedny Maciuś

A co tam znowu z Kubusiem, przecież był taki grzeczny
Dzięki Maciuś dostał trzy syropki (bawimy się w podawanie ich 3xdziennie strzykawką) i kropeki do noska. Odciągam katarek fridą. Niestety mały jest baaardzo marudny i płacze non stop. Nie mogę Go uspokoić. Robiłam jeszcze badanie moczu, dzisiaj Małż odbierze. Mam nadzieję, że to nie nerki.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nie powinno sie doprowadzac do wrzenia bo wtedy zupa mętnieje i szybciej sie psuje.Dotyczy to ogolnie zup.
Jesli dodasz zabielacza i zagotujesz to najzwyczajniej sie to zwazy i beda grudki.Ja zabielam zupe bezposrednio przed podaniem.
Mozna mrozic wszystkie zupy i wszystko, nawet gotowe potrawy, posmazone/pogotowane miesa itp.Ja mroze tez warzywa tylko ze niektore trzeba zblanszowac zeby nie zrobily sie po rozmrozeniu gumowate.
Mroze pieczenie, mielone klopsiki, sosy,zupy, wywary,pierogi podgotowane lub surowe-wlasnej robotki,zolte sery,czasem pieczywo, ciasta-serniki itp, zdazylo mi sie zamrozic sledzie w smietanie nie wiem czy to nie regionalne danie(sledz,smietana,cebu la,ogorek kwaszony.Podaje sie z ziemniakami gotowanymi w mundurkach)
Pomrozone mam wywary ze szparagow,sliwki i truskawki.

Lubie jednorazowo zrobic wiecej jedzonka.Ratuje sie tym jak nie chce mi sie gotowac, albo gdzies wyjezdzam.Wystarczy ugotowac makaronik/ryz/ziemniaczki i obiad gotowy.
Najczesciej mam pomrozone porcje 1 lub dwuosobowe, bo czasem mąż do pracy bierze a czasem jemy razem.
Jestem wielka milosniczka mrozenia

No wlasnie...chocby wieczorem moglyby sie te nasze matki uaktywnic.
U mnie byla kolezanka z podsawowki na ploteczkach.Przyszla juz kolo 17 i nie moglysmy sie nagadac.Zaliczyla kapiel mala, troche ja pobawila i ogolnie sie zachwycala
Brzydulke obejrzalam z nia do reklamy a na wspolnej mi umknelo, ale jutro powtoreczka.Kto wie o ktorej wspolna leci?
Kasia, musisz mieć ogromną zamrażarkę

Cytat:
(...)
U nas jeszcze nie bylo problemow ze spaniem choc przyznaje ze coraz czesciej mysle ze ten dzien nadejdzie, ze corcia juz nie ma zupelnie malpiego rozumu i jak wyczaji ze z mamusia mozna nawet po kapieli wyjsc z wyrka, bawic sie,nosic itp to wtedy...
Dzis np przewidywalam kapiel na min 18:30 a ona juz przed 18 we wodzie siedziala bo jakos po 17zaczela trzec oczy i przysypiac na siedzaco, wiec na sile jej nie przeciagalam.Wypila 140ml i zasnela w locie.
Kolezanka oniemiala, ze tak mozna

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

magi-extra avatarek
Dzięki Dodałam też kilka zdjęć do galerii, tylko nie miałam czasu napisać.

Cytat:
w
(...)
mój niestety też zasypia tylko ze smokiem - cycem w buzi; czasem uśnie w wózku, albo w nosidełku (prędzej), albo niani na kolanach jak już się wypłacze i wyżali, ze mnie nie ma
aż sie boję pomyśleć co będzie jak przestane karmić

próbowałam go odkładać, gasic światło, karuzela, rytułały itp, ale nic nie działa
póki co mu pozwalam, żeby nie zaburzyć mu poczucia bezpieczeństwa jakie daje bliskość przy piersi, ale później... chyba będzie sajgon
My nauczyliśmy Maciulka usypiać w łóżeczku. Czasami zasypia od razu, czasami po godzinie, ale zawsze sam (z karuzelą). Na szczęście nie narzeka. Dobrze, że chociaż wtedy, bo w dzień daje popalić.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Cześć

Nie było mnie przez chwilę, bo trochę domowych kłopotów spadło mi na głowę i musiałam coś zadziałać w tej sprawie... Najważniejsze, że wszyscy zdrowi, a z resztą sobie poradzę, chociaż bedzie trudno...
Wybaczcie, że tak lakonicznie piszę, ale nie chcę o tym pisać w necie.

Antonio - Słoneczko Mamusi miewa się dobrze, szczególnie 2 ostatni dni byly dobre, ale nic nie będę pisać o jedzeniu, bo jak tylko go pochwalę, to się psuje. W piątek przychodzi do nas health visitor zważyć małego, więc mam nadzieję, że coś przytył
Antoś jest kochanym dzieckiem otwiera oczy i się śmieje na dźwięk mojego głosu, mało płacze (wyjątkiem są scysje jedzeniowe). Dostaje milion całusów ode mnie każdego dnia, dziś był wycałowany w stopki przed kąpielą i śmiał się na głos.

Dzwoniłam dziś do brata z życzeniami urodzinowymi, bylo po 19, więc pytał, co Antonio robi, a ja mu na to, że śpi od 18.20 i tak pewnie pośpi do 4-6, a potem zje, odłożę go do łóżeczka i będzie spał dalej do 8 lub dłużej. Był w szoku
Antoś jest teraz aktywniejszy w dzień, powoli sam się potrafi zabawić na macie, leżaczku lub rączkami i pakowaniem ich do buzi, więc jest coraz lepiej, ważne jest tylko, aby mnie widział lub słyszał. Efekt jest taki, że pada około 18-tej, ale to akurat mi na rękę. Śpi w dzień też ładnie, praktycznie po każdym jedzeniu pobawi się trochę albo się powygłupiamy i śpi potem.

Tak go kocham , że słów mi brakuje

Pozdrawiam was wieczornie

Dobrze, że Antonio rekompensuje mamusi wszystko swoim uśmiechem.
Wiem o czym mówisz, ja też kocham swojego Malutka, ze brak słów, żeby to opisać.

Cytat:
wlasnie robi sie test
Czekamy a ciekawość zżera

Cytat:
(...)

Duzo sily zycze! I dla Miramejka tez

No i?

Hello ladies!

Nie ma chyba NIC gorszego niz chory maz W poniedzialek byl u dentysty, niestety musial Mu naprawiac jednego zeba i do tej pory Go to boli. Poza tym, przyplatal Mu sie katar. Wczoraj wrocil wczesniej z pracy, zeby troche pospac. Rozmawiam z Nim dzisiaj i dla zartu mowie "No ale chyba nie jest to bol gorszy niz porod?", a maz na to "Och, na pewno gorszy" Taa....

(...)

Oj tak chory facet w domu , to masakra.
Teraz ja choruje i Małż mnie wyręcza, niestety dopiero od 19, jak wróci z pracy, ale i tak dużo. Dzisiaj tylko On w nocy wstawał do Maćka, a ja spałam i regenerowałam siły na dzisiejszy dzień. Nie wiem jak bym wstawała, bo bolał mnie każdy mięsień.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:50   #3004
skierka1981
BAN stały

hej dziś znowu pochmurno na szczęście nie pada. potem wpadnę na dłużej muszę Amelkę nakarmić bo dopiero wstałyśmy
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:28   #3005
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, musisz mieć ogromną zamrażarkę
a nawet mam 2 z reguly obie sa zapelnione

Szykuje sie na spacerek.
No i ciekawa jestem co u Svinecki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:46   #3006
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

U nas dla odmiany dzisiaj leje, wiec jak na razie jestem uziemiona.

Co do nosidel, mysmy kupili takie materialowe nosidelko Ani- coreczka Go nie lubi Placze przy kazdej probie zalozenia. Wiec uzywamy go jako kocyk, a gdy troche podrosnie- kupimy takie sztywne nosidlo. Na pewno przy zakupie wyprobujemy z Ania w sklepie, zbysmy znowu na darmo forsy nie wyrzucali...

ja mam Baby Bjorn i jestem bardzo zadowolona (Tomasz też je bardzo lubi) ciężar jest dobrze rozłożony na plecach, szybko się zakłada i zmienia obwód np. w zależności od kurtki i ma opcję noszenia dziecka przodem do kierunku ruchu jak już dobrze trzyma główkę

mój małż też chory, mówi takim głosem jakby miał zaraz umrzeć
masakra - jak ja jestem chora to wszystko robię koło siebie i w domu (chyba, ze naprawdę umieram), a ten ma zatkany nos i boli go gardło i głowa i już sie nie kąpie, nie je i umiera...

niech mi tylko zarazi Tomasz na chrzciny niedzielne

Cytat:
Cześć

kurcze może kupię nosidło
bo ja właśnie jestem uziemiona, fotelik-nosidełko jest taki nieporęczny jak się niesie w 1 osobę, że nawet małz ma problemy i sapie jak sam go niesie, bo obija się o nogi.
Zawsze niesiemy we dwójkę.

ja się boję co będzie jak wrócę do pracy i cycia nie będzie

mój się dalej gniewa na smoka
muszę mu go siłą w buzi trzymać bo zaraz wypluwa

Halo Svinecka
jak wypadł test ?
polecam - wszędzie można pójść wszystko załatwić z dzieckiem

no właśnie jak test?

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:01   #3007
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No i?
Cytat:
nooo, czekamy na wieści
ciekawe jak test u Svineckiej

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Halo Svinecka
jak wypadł test ?
Cytat:
Czekamy a ciekawość zżera
.
Cytat:
No i ciekawa jestem co u Svinecki
Cytat:
no właśnie jak test?
baby to jednak sa ciekawskie bestie

no i co nie ma Emilki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:21   #3008
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
a nawet mam 2 z reguly obie sa zapelnione
O rety, to musisz mieć jednak duży ten dom
a mówiłaś że masz mało miejsca, przyznaj się jaki masz metraż ?

Cytat:
ja mam Baby Bjorn i jestem bardzo zadowolona (Tomasz też je bardzo lubi) ciężar jest dobrze rozłożony na plecach, szybko się zakłada i zmienia obwód np. w zależności od kurtki i ma opcję noszenia dziecka przodem do kierunku ruchu jak już dobrze trzyma główkę

mój małż też chory, mówi takim głosem jakby miał zaraz umrzeć
masakra - jak ja jestem chora to wszystko robię koło siebie i w domu (chyba, ze naprawdę umieram), a ten ma zatkany nos i boli go gardło i głowa i już sie nie kąpie, nie je i umiera...

niech mi tylko zarazi Tomasz na chrzciny niedzielne

polecam - wszędzie można pójść wszystko załatwić z dzieckiem
daj fotkę tego nosidła

mój to samo - faceci

No to by było nieciekawie

Cytat:

no i co nie ma Emilki
Buuu - szkoda

Stary 2009-10-22, 11:43   #3009
skierka1981
BAN stały

Svinecka to gratuluję
mam chwilkę bo Amela śpi
ja wczoraj Amelkę już położyłam spać i niby zasnęła ale potem się obudziła i cyc nie pomagał 2 razy musiałam ją na ręce brać i uspokajać ż wreszcie zasnęłą. a dziś rano - o 7 chyba zaczęła nagle płakać aż się wystraszyłam to się też dopiero na ręku uspokoiła i po jedzonku zasnęła. może się jej coś przyśniło albo zabolało ciekawe czy taki mdzieciaczkom się coś śni ...
zaraz zrobię zdjęcia kombinezonu i wstawię
Załącznik 2600891 Załącznik 2600892 Załącznik 2600893

jest lekko błękitny, na nóżce te zwierzaczki i ogólnie ciepły pod spodem polarek. zapłaciłam 50 zł już z przesyłką czyli ostatecznie 37 zł. mam jeszcze jeden na oku za 25 zł to jak pojadę do domu to go wezmę na wszystkich świętych i babka jeszcze mówiła ze po córce ma ciuszki to zobaczę czy coś fajnego. a to ten za 25 zł
Załącznik 2600901
też jest fajny a myślę że się przyda
Stary 2009-10-22, 12:19   #3010
eleeri
Zakorzenienie

Skierko bardzo ładne kombinezony
ten pierwszy to chyba ma też Unholy

ja też kupiłam kombinezon, dopłaciłam za priorytet a przesyłki dalej nie ma

Stary 2009-10-22, 12:33   #3011
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Buuu - szkoda
wiesz jak tak Ci zalezy to mozesz sama sobie machnac

ja dzis jade do biedronki zobaczyc te kombinezony co mialy od dzisiaj byc

a zaraz jedziemy na to usg

ciotka TZ dzis zmarla
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 12:56   #3012
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

no i co nie ma Emilki
Od razu ciekawskie, troszczą się o koleżankę

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Svinecka to gratuluję
mam chwilkę bo Amela śpi
ja wczoraj Amelkę już położyłam spać i niby zasnęła ale potem się obudziła i cyc nie pomagał 2 razy musiałam ją na ręce brać i uspokajać ż wreszcie zasnęłą. a dziś rano - o 7 chyba zaczęła nagle płakać aż się wystraszyłam to się też dopiero na ręku uspokoiła i po jedzonku zasnęła. może się jej coś przyśniło albo zabolało ciekawe czy taki mdzieciaczkom się coś śni ...
zaraz zrobię zdjęcia kombinezonu i wstawię
Załącznik 2600891 Załącznik 2600892 Załącznik 2600893

jest lekko błękitny, na nóżce te zwierzaczki i ogólnie ciepły pod spodem polarek. zapłaciłam 50 zł już z przesyłką czyli ostatecznie 37 zł. mam jeszcze jeden na oku za 25 zł to jak pojadę do domu to go wezmę na wszystkich świętych i babka jeszcze mówiła ze po córce ma ciuszki to zobaczę czy coś fajnego. a to ten za 25 zł
Załącznik 2600901
też jest fajny a myślę że się przyda
Bardzo ładne kombinezoniki

Cytat:

ja dzis jade do biedronki zobaczyc te kombinezony co mialy od dzisiaj byc

a zaraz jedziemy na to usg

ciotka TZ dzis zmarla
Bardzo mi przykro

Małż kupił mi ten kombinezon, ale jeszcze go nie widziałam, bo od razu do pracy pojechał. Kupił jeszcze dwa welurowe dresiki za 19,99

za usg

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2009-10-22 o 13:07
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 13:12   #3013
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

daj fotkę tego nosidła

mój to samo - faceci

No to by było nieciekawie

Buuu - szkoda
zaraz poszukam fotek

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-10-22 o 13:28
Stary 2009-10-22, 13:19   #3014
skierka1981
BAN stały

ubieram bąbla i idziemy na spacerek
Stary 2009-10-22, 13:34   #3015
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
mam za małe mieszkanko

Cytat:
zaraz poszukam fotek
fajny
kupowałaś nowy, czy używany ?

Stary 2009-10-22, 14:15   #3016
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Kasia, a co bedzie jak prądu braknie? Pamietam jak po powodzi my nie mielismy pradu 2 dni a mam tez w szytsko zamraza. Trzeba było do ciotki wszytsko zawiezc a czesc i tak trzeba było zuzyc...

A Svinecka pewna jestes? Bo wiesz, ja przed Zuzia test robiłam i negatywny wyszedł. Ne żebym cie strasazyła ale...
Ja tez tydz temu zrobiła i negatywny ale @ jak nie było tak nie ma. Za chwiel do gina jade... A i jeszcze jedno, Ciocia pielęgniarka mówila mi, że najlepiej to sprawdzic rano temp i jak jest powyzej 37 to jest się w ciązy.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Kątem oka oglądam Dr Housa,
A ja wpadłam w Dr Housa.... Codzien ogladam na AXN. Musze
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 14:16   #3017
Cassandra 23
Zakorzenienie

Narazie tak tylko bez czytania Mam info od dziewczyn. Napisałam im wczoraj eski ale odpisały dopiero dzisiaj.

Miramej pisze, ze Kubus ma jakis trudniejszy czas, sporo popłakuje wiec jest zmeczona. Podczytuje nas troszken ale nie chce jej sie odpisać. Pozdrawia wszystkich i bardzo jej miło, że o nich myslimy.

Karolinka U nich wszystko w porządku, radzą sobie we dwie z Zuzinką, cały czas są u siebie w domu. Przez to ma problemy z wizażem bo laptop nie chce z nim współpracować Dzisiaj idzie z małą na szczepienie. Spróbuje potem cos napisac. Pozdrawia nas ciepło.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:14   #3018
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
uzytkowe +- 50m2 i jeszcze parter ktory prowadzi do nas,ale tam komandor stoi, wozek,rower,opony zimowe i takie tam rupiecie
Obie zamrazarki mam w zabudowie w kuchni.Jedna pod lodowka, a druga pod mikrofala i piekarnikiem wiec duzo miejsca nie zajmuja, za to na wysokosc zajmuja miejsce.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Kasia, a co bedzie jak prądu braknie? Pamietam jak po powodzi my nie mielismy pradu 2 dni a mam tez w szytsko zamraza. Trzeba było do ciotki wszytsko zawiezc a czesc i tak trzeba było zuzyc...
jak nie bedzie pradu to leze i kwicze
Na prad mam w domu wszystko...plyte do gotowania, czajnik,expres nawet z domu sie nie wydostane, bo bramy nie otworze.
Ale nie pamietam kiedy nie bylo pradu, w razie co mam mame,siostre,2ciocie(blis ko siebie) i ich zamrazarki ktore nie sa tak wykorzystywane jak moje.

Wzielo mnie na ogorkowa, ale taka konkretna gesta z duza iloscia warzyw i juz ją czaruje.Tylko tak mi sok z ogorkow wchodzi ze czasem moze byc tylko rosol
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:21   #3019
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
mam za małe mieszkanko

fajny
kupowałaś nowy, czy używany ?
kupiłam "mało używane" na allegro
to nowy model i faktycznie z kartonem, instrukcją, paragonem i nowymi śliniakami do wersji "dziecko przodem" - było jak nowe

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-10-22, 15:37   #3020
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam "mało używane" na allegro
to nowy model i faktycznie z kartonem, instrukcją, paragonem i nowymi śliniakami do wersji "dziecko przodem" - było jak nowe
zdradzisz ile dałaś

Stary 2009-10-22, 16:52   #3021
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
zdradzisz ile dałaś
220 zł plus przesyłka i to bylo mało bo na innych aukcjach to nosidełko kosztowało ok 300 zł

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-10-22, 17:18   #3022
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

heloł dziewczynki
w końcu zrobili mi internet chyba z 3 tygodnie nic nie działało a dziś braciszek wyjął 2 razy wtyczke cos poszperał przy kablach i włala działa to co pierwsze do was a tu tylllllllllllllllllllllll llllllllle stron jerstem w tył o matko nigdy tego nie nadrobie, boże jak ja do was dlugo nie zagladala pewnie już o mnie zapomniałyści a tak mi było teskno za wizażowymi ciotkami

No to potroszku co u nas
Martynia jest aniołkiem grzeczniutka ale tylko jak się ja nosi, lubi lezexc na macie lub w leżaczko ale trzeba z nią rozmawaić zaczęła juz gaworzyć mówi a, eee, głłłł to jej najlepeij wychodzi, zaczeła sie tez przewracac na brzuszek i wtedy wybałusza oczka ze zdziwienia co ona zrobiła
uwielbia chodzic na spacerki i dobitnie sie tego domaga, jak już zapakuję w kombinezon to zaraz zasypia w domu to tak cieżko mi ją uspić, np teraz mi się udało iśpi na macie ale to są raczej takie krótkie drzemki, ale kocham ja nadżycie i uwielbiam z nia gaworzyć ale niedługo do pracy jejku ja się za nią zarycze
u was widze sie pozmieniało dużo wasze słoneczka są cudne tak ja w przelocie widziałam zdjęcia i jak rosna jak na drożdżach i widze że juz pierwsze posilki podajecie swoim szkrabom, moja mycha kończy jutro 4 miesiące ale jakoś boje się jeszcze podawać papki, dalam jej narazie kleik, kaszkę, soczek z marchewki i soczek z jabłuszka ale tak to nie wiem co moge juz podawać macie może jakieś info co można podawac i jak robić od 4 miesiąca>>????:pro si:: prosi:

i nowe fociaki martyni dorzuciłam

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2009-10-22 o 17:40
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 18:00   #3023
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
heloł dziewczynki
w końcu zrobili mi internet chyba z 3 tygodnie nic nie działało a dziś braciszek wyjął 2 razy wtyczke cos poszperał przy kablach i włala działa to co pierwsze do was a tu tylllllllllllllllllllllll llllllllle stron jerstem w tył o matko nigdy tego nie nadrobie, boże jak ja do was dlugo nie zagladala pewnie już o mnie zapomniałyści a tak mi było teskno za wizażowymi ciotkami

No to potroszku co u nas
Martynia jest aniołkiem grzeczniutka ale tylko jak się ja nosi, lubi lezexc na macie lub w leżaczko ale trzeba z nią rozmawaić zaczęła juz gaworzyć mówi a, eee, głłłł to jej najlepeij wychodzi, zaczeła sie tez przewracac na brzuszek i wtedy wybałusza oczka ze zdziwienia co ona zrobiła
uwielbia chodzic na spacerki i dobitnie sie tego domaga, jak już zapakuję w kombinezon to zaraz zasypia w domu to tak cieżko mi ją uspić, np teraz mi się udało iśpi na macie ale to są raczej takie krótkie drzemki, ale kocham ja nadżycie i uwielbiam z nia gaworzyć ale niedługo do pracy jejku ja się za nią zarycze
u was widze sie pozmieniało dużo wasze słoneczka są cudne tak ja w przelocie widziałam zdjęcia i jak rosna jak na drożdżach i widze że juz pierwsze posilki podajecie swoim szkrabom, moja mycha kończy jutro 4 miesiące ale jakoś boje się jeszcze podawać papki, dalam jej narazie kleik, kaszkę, soczek z marchewki i soczek z jabłuszka ale tak to nie wiem co moge juz podawać macie może jakieś info co można podawac i jak robić od 4 miesiąca>>????:pro si:: prosi:

Ale ona śliczna i zdjęcia super a tak w ogóle witaj i mam nadzieję na to że częściej będziesz z nami pisać

ja wykąpałam Amelkę, dziś obyło się bez płaczu przy smarowaniu i ubieraniu - zaciekawiła się kremem - opakowaniem i tak jakoś zeszło i nie zwróciła uwagi na ubieranie na spacerku było ok przespała go. ja sie zastanawiam nad nosidełkiem żeby np na miasto pojechać z nią i żeby była przy mnie bo jak samochodu nie mam to mpk muszę i biore ją w samochodowy fotelik - jak była mniejsza to ok ale teraz raz że ciężka a dwa że trudno ją wyciągnąc wtedy, z kolei wózek nie zawsze wstawię sama o niskopodłogowe mpk jeżdżą najczęściej o niedogodnych dla mnie godzinach ylko ja patrzyłam na jakiś tańszy w granicach 50 zł, jak znajdę to wam pokaże - może poradzicie czy warto

o np coś takiego
http://www.allegro.pl/item777220150_..._promocja.html
http://www.allegro.pl/item789313476_...az_sklepu.html

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-10-22 o 18:07
Stary 2009-10-22, 18:54   #3024
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ona śliczna i zdjęcia super a tak w ogóle witaj i mam nadzieję na to że częściej będziesz z nami pisać

ja wykąpałam Amelkę, dziś obyło się bez płaczu przy smarowaniu i ubieraniu - zaciekawiła się kremem - opakowaniem i tak jakoś zeszło i nie zwróciła uwagi na ubieranie na spacerku było ok przespała go. ja sie zastanawiam nad nosidełkiem żeby np na miasto pojechać z nią i żeby była przy mnie bo jak samochodu nie mam to mpk muszę i biore ją w samochodowy fotelik - jak była mniejsza to ok ale teraz raz że ciężka a dwa że trudno ją wyciągnąc wtedy, z kolei wózek nie zawsze wstawię sama o niskopodłogowe mpk jeżdżą najczęściej o niedogodnych dla mnie godzinach ylko ja patrzyłam na jakiś tańszy w granicach 50 zł, jak znajdę to wam pokaże - może poradzicie czy warto

o np coś takiego

nie czytałam testów tego nosidelka (o ile takie są - bo nosidełko musi mieć różne atesty, itp.), ale ja bym takiego nie kupiła chociażby ze względu na mocowanie - za szyją i na biodrach

ja mam taki krzyżak sześcioramienny na plecach i taką podpórkę pod krzyż, a i tak czuję ciężar Tomasza bardzo dobrze, a główna masa opiera się na ramionach
nie wyobrażam sobie dźwigać tego na szyi

zaraz poszukam tyłu mojego nosidełka

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-10-22 o 18:57
Stary 2009-10-22, 19:08   #3025
skierka1981
BAN stały

Cytat:
nie czytałam testów tego nosidelka (o ile takie są - bo nosidełko musi mieć różne atesty, itp.), ale ja bym takiego nie kupiła chociażby ze względu na mocowanie - za szyją i na biodrach

ja mam taki krzyżak sześcioramienny na plecach i taką podpórkę pod krzyż, a i tak czuję ciężar Tomasza bardzo dobrze, a główna masa opiera się na ramionach
nie wyobrażam sobie dźwigać tego na szyi

dzięki ja bym nie wiedziała na co zwrócić uwagę
Stary 2009-10-22, 19:17   #3026
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
heloł dziewczynki

No to potroszku co u nas
u was widze sie pozmieniało dużo wasze słoneczka są cudne tak ja w przelocie widziałam zdjęcia i jak rosna jak na drożdżach i widze że juz pierwsze posilki podajecie swoim szkrabom, moja mycha kończy jutro 4 miesiące ale jakoś boje się jeszcze podawać papki, dalam jej narazie kleik, kaszkę, soczek z marchewki i soczek z jabłuszka ale tak to nie wiem co moge juz podawać macie może jakieś info co można podawac i jak robić od 4 miesiąca>>????

Cześć no dawno Cię nie było, mam nadzieję że będziesz się teraz częsciej udzielać bo nas na forum niewiele zostało.

Martynka słodziutka, urzekło mnie zdjęcie z paluszkami
a powiedz skąd masz takie czadowe ramki ?
w jakim programie obrabiasz zdjęcia ?

Co do jedzenia to ja nie pomogę, swojemu młodemu dawałam na razie tylko surowe jabłuszko

Cytat:

o np coś takiego

P4w ma rację ja też nie wyobrażam sobie nosić dziecka na szyi

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

tu jest fajne zdjęcie
(p4w masz takie nosidełko, nie ?)

http://www.allegro.pl/item788611091_...ko_okazja.html

Stary 2009-10-22, 19:19   #3027
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Nie chcę Cie straszyć ale ja na początku też nie miałam problemów z wyjmowaniem cycia z buzi małego, ba nawet się cieszyłam że tak ciamka bo zawsze wyciamka dodatkowe mleczko
a teraz już nie jest mi tak wesoło
ja smoczka już dawno nie stosowałam, a teraz widzę w nim zbawienie da moich piersi

Zgadzam się, że nie ma nic gorszego niż chory chłop
na zwykły katar wręcz umiera i stęka
Bede to miala na uwadze Nie jest tak, ze Ania musi koniecznie przy piersi zasnac, ale nie ukrywam, ze nalezy to do Jej ulubionych czynnosci

Maz juz troche zdrowszy, ale jeszcze boli. Ale juz nie tak jak porod

Cytat:
Wlasnie ten sam chce kupic. Jaki masz kolor? Od kiedy mozna stosowac?

Cytat:

ciotka TZ dzis zmarla
Wspolczuje

Maz zajmuje sie Aneczka, a ja mam chwile dla siebie. Z radosci nie wiem, za co sie pierwsze zabrac- sprzatac po kolacji, wziac prysznic, przygotowac Ani kapiel czy dokonczyc ksiegowosc. Wiec wybralam internet Boze , dzieki Ci za weekendy, nareszcie poczytam ksiazke, bo czuje, ze mi sie mozg kurczy
Milego wieczoru kochane!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 19:29   #3028
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Cześć no dawno Cię nie było, mam nadzieję że będziesz się teraz częsciej udzielać bo nas na forum niewiele zostało.

Martynka słodziutka, urzekło mnie zdjęcie z paluszkami
a powiedz skąd masz takie czadowe ramki ?
w jakim programie obrabiasz zdjęcia ?

Co do jedzenia to ja nie pomogę, swojemu młodemu dawałam na razie tylko surowe jabłuszko

P4w ma rację ja też nie wyobrażam sobie nosić dziecka na szyi

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

tu jest fajne zdjęcie
(p4w masz takie nosidełko, nie ?)

http://www.allegro.pl/item788611091_...ko_okazja.html
napewno będę częściej się udzielala, teraz mycha starsza to mam więcej czasu . ramki pościągałam z różnych chomików podam ci link do ściąśgnięcia http://www.google.com/cse?cx=0097185...a=Szukaj&hl=pl
są tam chomkiki z różnymi cudnymi ramkami tylko trzeba być zalogowanym, ale jak nie jestes to moge ci na maila przesłac te co ja dalam rade ściągnąć , a potem w photoshopie dodaje zdjęcie i takie cuda wychodzą a reszte to photo scape obrabiam

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2009-10-22 o 19:31
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 19:43   #3029
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Maz zajmuje sie Aneczka, a ja mam chwile dla siebie. Z radosci nie wiem, za co sie pierwsze zabrac- sprzatac po kolacji, wziac prysznic, przygotowac Ani kapiel czy dokonczyc ksiegowosc. Wiec wybralam internet Boze , dzieki Ci za weekendy, nareszcie poczytam ksiazke, bo czuje, ze mi sie mozg kurczy
He, he
no ale jak masz czas dla siebie to dla siebie, a nie żeby sprzątać, zajmować się księgowością, itp.

a w weekendy to kto się zajmuje małą ?
Mąż ?

Cytat:
napewno będę częściej się udzielala, teraz mycha starsza to mam więcej czasu . ramki pościągałam z różnych chomików podam ci link do ściąśgnięcia http://www.google.com/cse?cx=0097185...a=Szukaj&hl=pl
są tam chomkiki z różnymi cudnymi ramkami tylko trzeba być zalogowanym, ale jak nie jestes to moge ci na maila przesłac te co ja dalam rade ściągnąć , a potem w photoshopie dodaje zdjęcie i takie cuda wychodzą a reszte to photo scape obrabiam
Dzięki za linka
jeśli nie sprawi Ci to trudności to bardzo proszę
adres wyślę Ci na priva

bardzo dużo dają takie ramki
ja mam tyle zdjęć małego i wszystkie takie "surowe"

Cytat:
Ooo, to masz jeszcze lepsze niż ja znalazłam

Stary 2009-10-22, 20:32   #3030
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

wysyłam już tylko troszkę długo się ładują instrukcję jak dodawać zdj do ramek tez przesłałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości