|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
a mi jakoś ani chlebek, ani muffinki nei bardzo smakują. Tzn moge zjeśc, ale dla mnie to żadna rewelacja
|
|
#4052 | |
|
Raczkowanie
|
Ufff! No naprawdę, jakieś wariactwo! Nie można Was na dwa dni zostawić, bo tak nasmarujecie, że potem kolejne dwa dni trzeba czytać!
!! ![]() Nie starcza czasu na napisanie czegoś ![]() Cytat:
). Trochę mięsa mielonego wołowego, trochę drobiowego (może być indyk lub biust kurzęcy), tak mniej więcej pół na pół. Do tego ścieram na tarce cebulkę - pół średniej cebuli na 0,5 kg mięsa. Jedno jajo. Doprawiam tym czym lubię. Ja dodaję sól, pieprz, paprykę. Można dodać trochę otrębów, ale nie trzeba. Toczę klasyczne mielone i smażę na patelni teflonowej bez tłuszczu. danie na P. Na P/W robię mniejsze pulpeciki i dodaję je do leczo. I wszycho. A jak obtoczę w mące lub bułce tartej i usmażę na oleju to i rodzinka ze smakiem się pożywi Paluchy lizać. ![]() Smacznego. ![]() Tradycyjnie: gratuluję Tym, którym spadło .A którym nie spadło... też gratuluję... zacięcia .Trzymam kciuki! P.S. U mnie dziś spadek o 0,3kg, mogło być lepiej, ale na razie co dzień po trochu spada. Nie będę marudzić.
Twardym trzeba być... a nie miętkim ![]() Start 07-10-2009 Ponowny start 28-04-2010 I jeszcze ponowny 29-11-2010 Edytowane przez marcele Czas edycji: 2009-10-23 o 10:12 |
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
to zalezy w jakies foremce zrobie, roznie minimalnie
ubzduralo mi sie wczoraj ze to piatek, chocicaz wiedzialam ze czwartek. Pol drogi do domu jechalam z glowa w chumrach wymyslajac co ja zrobie z warzyw, cala maske neoprenowa sobie zaslinilam. Dopiero namysl o jutrzejszych zakupach z TaZem dotarlo do mnie ze to czwartek i z warzyw nici. Prawie wpadlam a Matrixa (gosc w dlugim czarnym trenczu, ciemnych okularkach - a tu juz szarowka i ledwie co widac), wlazl mi pod rower i cudem go nie rozjechalam. Chwalilam sie w ubieglym tyg ze waga spadla1.5kg? no to juz wrocila na swoje miejsce, 2dni temu znowu pokazala te nieszczesne 1.5kg. dzis pokazala 05.kg mniej. Ja wiem ze to juz ostatnie 4kg do zrzucenia i dlatego tak trudno sie ich pozbyc. Podobno najlatwiej pozbyc sie nadwagi do 2 lat po jej nabyciu, potem kilogramy instaluja sie juz na dobre w organizmie i bardzo trudno sie ich pozbyc. A najtrudniej te ostatnie 3-4.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
wiolqn - Ty tam latasz po innych forach... słyszłaś, zeby na III dalej chudnąć? Ja źle rano policzyła, nie 0,7, a 0,9 na minus....
I jeszcze jalbyś mogłam i znaleśc info. Dwie porcje skrobi w tyg i dwie uczty. czy liczyć np kartofle z uczty w te dwie porcje, czy nie? I te uczty to takie zwykłe śmieciowe żarełko??? bo ja już głupia jestem...
|
|
#4055 | |
|
Rozeznanie
|
czy ten chlebek wyjdzie bez proszku do pieczenia? zbyt duzo nie rosnie a ja normalnie czuje to badziewie nawet jak juz dawno chlebek zjadlam...
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
cocci kiedys chyba kredka albo neitka jak sie odzywaly po przejsciu na 3. faze to tez pisaly ze im ciagle waga spada po troszku ale juz sie paskudy nie odzywaja w ogole zapomnialy o nas ... |
|
|
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak pierwszy raz piekłąm bałam się że nie wyjdzie i proszku trochę więcej dałam i też czuć było go strasznie ale teraz sypię ok łyżeczki i jest oki bez proszku nie miałam odwagi spróbować
|
#4057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze jest ich sporo ale zaczynamsie ciut martwic![]() Ja chodze na silownie i robie odpowiednie cwiczenia, wiec nie zauwazylam, zeby staly sie mniej jedrne - mozna powiedziec, ze sie wchlonely bez uszczerbku na jedrnosci ----------------------------------------- Witam o poranku, w piekny i sloneczny piatek. Dzis zaczynam 5 dni na P a na P+W stracilam kolejne 1,2 kg Dla mnie to szok bo caly czas lazilam przejedzona - od moich ukochanych zupek ![]() Najciekawsze w tym eksperymencie jest to, ze w pasie mi nic nie ubylo, w biodrach zas przybylo o 1 cm. Za to uda i dupka spadly o 1 cm. Mam mieszane uczucia ![]() Co do sera zoltego. Ja ogolnie za nim nie przepadam, ale od czasu do czasu jako maly dodatek chetnie kawaleczek zjem albo chocby powiòrkowany do salaty z pomidorami i cebulka. No i wczoraj wedrowalam pomiedzy polkami Asdy (UK) i znalazlam Chedar z Weight Watchers. Na 30 g produktu mamy w nim: proteinki - 9,3 g weglowodany - ilosci sladowe tluszcz - 3,1 g Dlatego tez z czystym sumieniem go zakupilam i dodalam do salaty, jak opisalam wczesniej. Wyszlo moze tych wiòrkow z 7 g? Nadaje sie do zlincz - owania czy jeszcze ujdzie moj okropny wystepek ?Milo mi sie wiec zaczyna dzien - teraz tylko znow musze kombinowac, co tu jesc w tej fazie P ![]() Ale dziwne jest to, ze bez chleba tez smakuje - nigdy bym nie uwierzyla ![]()
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
No teraz to dałyście czadu z tym pisaniem
![]() Ja dalej jakaś nieprzytomna jestem nawet w międzyczasie przespałam się jeszcze [ po kawie ] i teraz dopiero pójdę robić papu na śniadanie ![]() A co do biustu to zaraz pójdę mierzyć bo tak straszycie... |
|
|
|
#4060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty mnie nie zalamuj tymi prognozami z przed 2 lat ...... Bo chyba mi nie zostanie 96 kg
|
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny,
ja wczoraj poszlam na karaoke i 3 whisky z cola i moja waga w koncu ruszyla!!! juz ponad tydzien jak nie wiecej bylo 69 a dzis 68
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cocci zaraz polatam
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#4063 |
|
BAN stały
|
hej!
jakoś dawno nie pisałam, ale u mnie wciąż trwa huśtawka, a właściwie zastój huśtawkowy. trochę zaczyna mnie to męczyć. zwłaszcza, że w sobotę mam imprezę na której niestety nie będę mogła stosować się do diety więc podejrzewam, że waga znowu podskoczy i będzie powrót do stanu sprzed 2-3 tygodni;/ trochę zaczynam wątpić w dukana :[ |
|
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=wiolqn;14877347]oczywiscie ze nie zostanie, ale bedzie ci troche trudniej je zrzucic niz byloby kiedys. Damy rade!!!
Oczywiscie , ze damy rade !!! Ja jak cos zaczynam to musze dojsc do celu --- nie ma innej opcji . Ale troche mnie to demotywuje ale dalej robie swoje i juz ..... Jutro ide na basenik moze rusze ten tluszcz
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
Didier, sprobuj dac zwyklej spozywczej sody oczyszczonej zamiast proszku do pieczenia. Mi pomaga, bo po nawet sladowej ilosci proszku zawsze mam zgage. A na sodzie tez ladnie wyrasta. Ja wiem, ze proszek do pieczenia tez jest na sodzie, ale zawiera tez inne paskudztwa, ktore najwyrazniej odpowiedzialne sa za ten paskudny smak.
|
#4066 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam podobnie,i z wyjściowej wagi zaczynałam takiej samej.Dietuję od 29.09.Zastój mam,właściwie to schudłam ok.2 kg tylko w ciągu 5 pierwszych dni,obwody tylko nieco zmalały ale waga stoi.Dziwne,a koleżanki w pracy co mnie zobaczą to mówią ,że bardzo schudłam.Ale podobno trzeba przeczekać i dietę trzymać,więc trzymam |
|
|
|
|
#4067 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za przepis - wyprobuje na pewno. A masz jakis sposob na takie mieso w plastrach? Bo nakupilam tego i teraz nie wiem co z tym zrobic... ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Niech mysli Ci nie przychodza, a jak juz to tylko pozytywne
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
nikanu - nie skoczy, nie skoczy. Ja mi przez tydzięń obżarstwa spadło to i Tobie spadnie.
wiolqn - dzięki i czekam na wieści. ja też chcę na basen.... moze wyciągnę R w weekend
|
|
#4069 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny sprobujcie krem do biustu z Ireny Eris AQUAMIX™BALM modelujący balsam do pielęgnacji biustu A, B lub FIRMIX™BALM intensywnie ujędrniający balsam do pielęgnacji biustu C+ Ja tego probowalam i moje kolezanki tez i to naprawde jedyny w swoim rodzaju kosmetyk. My uzywalysmy tego do C+ jako kuracje i efekty byly super. Musze sobie znowu taki kupic, zwlaszcza teraz gdy waga leci w dol, a co za tym - biust Tez w dol
|
|
#4070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co na biust DD i F
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
Ano tak sie rozpisalam w odpowiedzi na Wasze posty, ze zapomnialam napisac, ze mi spadlo! Wczoraj bylo jeszcze 74.9 a dzis juz 73.6!!!
Ale jestem szczesliwa. I juz nawet w pracy mowia, ze mi spodnie cos objezdzac z tylka zaczynaja... ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- C+ , bo on jest na biust od C wzwyz. Ja mam E i wlasnie tego C+ uzywalam.
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W PL miałam taki biustonosz w szafie stary, w którym chodziłam po pierwszej ciąży. Ważyłam wtedy 46kg i też już nie karmiłam. Z ciekawości go założyłam i..... za duży był.... ja jużteraz nawet chyba A nie mam, bo C to miałam w pierwszych tygodniach po porodach
|
|
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaraz humorek sie poprawie, he?
|
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie ja nie mam czym, a dodatkowo ostatnio wykosztowalam sie sporo na elektrycznego grilla, wiec maszynki raczej nie kupie...
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takiej mogłabyś spokojnie to mięso posiekać nożami i byłoby jak mielone Wiecie co, aż sama się sobie dziwię że jeszcze w piżamie siedzę Kawka była ok.8 rano, po 11 śniadanie i cały czas nie mogę ze sobą do ładu dojść |
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja bym chaial byc taka kura domowa wiecie, kobiety przez wieki o emancypacje walczyly, rownouprawnienie, a ja bym chciala dzieciaka pilnowac sobie, gotowac, piec, haftowac, szydelkowac, ksiazke bym sobie w spokoju pisala. Po 10 latach pracy zawodowej stwierdzam ze ta pogon na kariera, szczeblami i awansami to nie dla mnie. Po co? Na co? Wrzodow sie nabawiac? eee tam
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko z kolei jak ja już kilkanaście lat tak "siedzę" w domu (myślałby kto! W międzyczasie moja młodsza miała 7 poważnych operacji i ciągle szpitale, kontrole, rehabilitacje i same takie "przyjemności") to już mi się chce do ludzi. Ale nie chciałabym siedzieć w biurze tylko tak trochę urozmaiconą tą robotę mieć. Trochę z ludźmi, trochę sama, trochę gdzieś wychodzić i coś załatwiać, albo może z tymi moimi manualnymi- artystycznymi zapędami coś zdziałać... Sama nie wiem w którym kieruku pójść cobym się nie znudziła za parę miesięcy ![]() Dzięki, ze przypomniałaś o koktajlu. Zaraz pędzę zrobić go sobie bo wczoraj nie miałam okazji, mniam
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
ja tez po studiach mialam isc do pracy a tu pojawil sie bąbelek :P i siedze z nia w domu juz drugi rok,ale na wiosne napewno do pracy bo ja juz mam dosc. nie jest tak kolorowo jak sie siedzi w domu...
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#4080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz z kolei moi rodzice czesto robili wolowine na przerozne sposoby ja wprawdzie nie jadam tego ale wiem, ze duzo zalezy od tego z ktorego miesca ta wolowina, mozna ja smazyc albo piec, podobno pieczona jest zarabista, najlepiej najpierw na dobe albo dwie namoczyc w marynacie zeby skruszala jezeli chodzi o smazone to wiem ze nie wolno solic tak samo jak watrobke bo robi sie twarda no to tyle w sumie chyba tylko moge ci pomoc ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- tak, jezeli chodzi o siedzenie w domu to na krotka mete zeby odpoczac albo trzeba sie po prostu urodzic godpodynia domowa, niektore kobiety to maja ze sie spelniaja wlasnie pracujac w swoim domu jako gospodynie takie prawdziwe ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- lanka moze nie upieraj sie zeby te steki zrobic w calosci, pokroj w kosteczke, poddus troche dodaj warzywa i masz zarabisty gulasz na sto procent lepszy niz z kurakiem Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-10-23 o 13:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

!! 

.

Jeszcze jest ich sporo ale zaczynamsie ciut martwic

nawet w międzyczasie przespałam się jeszcze [ po kawie
] i teraz dopiero pójdę robić papu na śniadanie