|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cześć dziewczynki
kropcia dziękuje za smska i za troskę, taka byłam zabiegana ostatnio, że nawet nie zauważyłam braku środków na koncie i nie mogłam nic odpisać. Rzeczywiscie dawno nie siedziałam przed kompem, a tu juz 4 część wątku! W każdym badź razie wszystko u nas w porządku, tylko ganiam całymi dniami za różnymi sprawami i ani chwili odpoczynku nie mam Na uczelni narobiło mi się sporo ambarasu i codziennie tam przesiaduje po kilka godzin żeby wszystko załatwić. A jeszcze muszę jakoś uzyskać zgodę promotora na przedłuzenie terminu złozenia pracy mgr i z tym moze być problem, bo ja nawet tej pracy porządnie nie zaczęłam pisać... A przede wszystkim najserdeczniejsze gratulacje dla Kareniny, Kate i Madzi!!!!!!!!!!!! Buziaki dla Was i Waszych Słodziaków!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Ależ ja Wam zazdroszczę kobietki kochane, a i dumna jestem z nowych mamuś że hej!!! Widzę, że tu jakieś zapisy na terminy porodów się praktykuje. Ja bym poprosiła na 6 grudnia
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Sexy jak fajnie ze sie odezwalas i ze u ciebie wszystko ok
karenina fajny opis porodu taki spokojny, ciesze sie ze juz jestescie razem
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja jestem z watku mamusiek styczniowo lutowych i mam do was pytanko mialam dzisiaj usg i lekarz stwierdzil ze moj synek ma za duza glowke jak na 25,2 tyg ciazy a dokladnie ma 70,2 mm chcialm sie was zapytac czy ktoras z was orientuje sie jaka jest norma?szukalam na internecie ale nie moglam znalesc i sie teraz denerwuje czyy wszystko z malym jest ok.z gory dziekuje |
|
|
|
#784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdyby to było coś poważnego to chyba zleciłby jakieś dodatkowe USG czy inne badania ![]() Nie denerwuj się na zapas, na pewno szybko wszystko się wyjaśni Sexy Ty paskudo ![]() Tak nas denerwować, weź pod uwagę nasz stan
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-23 o 17:19 |
||
|
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie
my już po sesji, było całkiem fajnie i zdjęcia chyba też wyjdą ciekawe- widziałam tylko na małym ekraniku aparatu,ale niektóre prezentowały się interesująco ![]() Cytat:
![]() ale troszkę mnie zaniepokoiłaś,bo mnie strasznie rwie spojenie, a wczoraj przy wstawaniu jak zdjęłam jedną nogę z kanapy,to wrzasnęłam z bólu,normalnie jakby mi ktoś przepiłował piłą. Ale myślałam, że to normalne z naszym stanie, więc gince nic nie mówiłam muszę sie teraz bardziej obserwować. A przez to rozchodzenie spojenia nie można rodzić SN??gissh- kciuki za wizytę ![]() lucky - ja w sny nie wierzę, więc nie przejmuj się karenina - och ale się wzruszyłam pięknie!lucky -ja cały czas chodzę na wosk sexy body- no nieładnie tak denerwować ciężarne! Ale dobrze że już jesteś 2w1 przyszła Mamuśka, musze lecieć, do później |
|
|
|
|
#786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Głowa do góry! Z Twoim dzieciaczkiem jest wszytko dobrze! Moim zdaniem nie musisz zaprzątać sobie tym głowy.. ![]() dodam jeszcze dla orientacji, że dla 24tc śrenia śrdenica główki wynosi 6,7cm, a dla 26tc 7,2cm
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2009-10-23 o 17:44 |
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o średnicę, to wg krzywych centylowych leży to dokładnie na 95%, co oznacza, że 95% dzieci w tym wieku ma główkę mniejszą, a 5% może mieć większą od podanej wartości. Równie dobrze twoja ciąża może być starsza o jakiś tydzień. Wydaje mi się więc, że nie ma powodów do obaw. Jeśli natomast bardzo się niepokoisz, to skonsultuj się z innym lekarzem ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-23 o 17:55 |
|
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Proszę o kciuki bo to jest straszne. Jutro jedziemy na kontrolę. Mam nadzieje że będzie ok.
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Własnie sie przebudziłam po krótkiej drzemce z Tż Mój Kochany idzie na nocke ,jak ja nie lubie nocek ![]() Ale dzis spokojnie na watku /to napewno cisza przed burzą
|
#790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trzymam za kąpiel.Cytat:
![]() A co do ciszy, to rzeczywiście, wyraźnie zwolniłyśmy tempo
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Katee ale sliczny synek
Karenina cudowny opis porodu, ja tez juz chce ![]() Ja bylam na zakupach z Tz, kupilam sobie buty i oprocz tego zrobilismy duze zakupy na weekend. Jak moj luby wrocil z pracy to juz sie nie moglam dluzej na niego zloscic, wiec mi sie plakac chcialo. Nie lubie byc zła na niego zreszta rzadko mi sie juz teraz to zdarza. Bo on tylko przyszedl, ja udawalam ze czytam ksiazke i sie polozyl kolo mnie i mi sie msutno zrobilo, ze w ogole mozemy sie zloscic na siebie
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, oto moje sloneczko - André...
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
Kate & Karenika przesłodkie te Wasze maluszki
![]() ![]() oby rosły zdrowo i grzecznie
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam za uspokojenie mnie
to moje pierwsze malenstwo i troche sie denerwuje ![]() jeszcze raz dzieki |
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Karerinkasłodziaczek -przystojniaczek
![]() Nie wierze ze i ja będe miec takie małe Kochane stworzonko - wsruszyłam sie ![]() DomiTy głuptasie ,i po co sie denerwowałas ,jak nie mozesz bez Tż zyć -to samo ja nie umiem sie na Tż złoscic długo
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
karenina, katekate - cuuuudni chłopcy !!! aż jeszcze mocniej za swoim synusiem zatęskniłam
A co do tempa - to na pewno cisza przed burzą ![]() AAA, Domi, proszę Cię baaardzo o linka do tego filmu o porodach...
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina ale cudo z Twojego Andre
Ale nam się tu na wątku przystojniacy rodzą To jest szansa, że mój też będzie całkiem, całkiem ![]() Chyba, że się w Tatusia wda
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Kate, Karenika - cudne dzidziole
))dużo dla nich zdrówka! a dla was mamusie wszystkiego co najlepsze !!! |
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninka sliczny
![]() Brombi moze do sasiada sie synek wda ![]() Belladona a ja ostatnio czyscilam privy a tam mialam te linki bo wysyałalam do kilka mamus, sama tego filmu nie sciagalam
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ slodkie dzidziolki
Jeszcze raz gratuluję wszystkim mamuśką... i trzymam kciuki za resztę
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Do sąsiada lepiej nie, bo sąsiedzi moi mi się nie podobają
![]() Na żadnym oka zawiesić nie można, mimo, że w takim dużym bloku mieszkam ![]() Najlepiej niech będzie taki ładny jak Mamusia
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Geografii to uczy taka wysoka blondyna, całkiem ładna, ale raczej by nam nie wyszło
![]() Już nie kombinuj, bo Ci nie wychodzi
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan wuefista?
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczny, a zdjęcia z tym paluszkiem
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kate i Kareninanormalnie brak mi słow jakie piękności macie ![]() Sexyno nareszcie sie odezwałaś |
|
|
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
Jakie śliczne bobaski!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Niesamowite!!!!!!!! A ja dopiero w 32 tc, to se poczekam jeszcze... Wiecie co, ja Was absolutnie denerwować nie chcę i nie będę i obiecuję, że to sie już nie powtórzy ![]() ![]() Ostatnio miałam w pracy taką strasznie nieprzyjemną sytuację. Otóż "kolega" wyplacał mi wynagrodzenie i powiedział mi, że serce go boli, że musi mi oddać te pieniądze tak za nic, bo przecież ja już nie pracuję... Do tego spojrzał na mnie tak, jakbym była ostatnim oszustem i jakby oczekiwał, że zrezygnuję z tych pieniędzy. Szuja jakich mało! Niech go myszy zjedzą!!!!!
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Panie wuefistki są
Cytat:
![]() Myszy go na pewno zjedzą, skoro kobietę w błogosławionym stanie ośmiela się denerwować
|
|
#809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witaj nareszcie jestes!!!!!!!
Cytat:
Kamilko pieknie to wszystko napisałas Cytat:
Nastepne cudo!!!Slicznosci Cytat:
O jaki wredny wstretny typ!!!!!!!Ze niby co?ze Ci sie nie naleza te pieniadze????Oj pojechala bym z nim troszke...... A ja od mamci wrocilam ,smutno mi bo moj piesek bardzo chory,tylko lezy nawet nie ma sily sie podniesc,trzeba go karmic,podawac picie i w ogole jest beznadziejnie.....
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A piesek już jakiś wiekowy jest?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

ja jestem z watku mamusiek styczniowo lutowych i mam do was pytanko mialam dzisiaj usg i lekarz stwierdzil ze moj synek ma za duza glowke jak na 25,2 tyg ciazy a dokladnie ma 70,2 mm chcialm sie was zapytac czy ktoras z was orientuje sie jaka jest norma?szukalam na internecie ale nie moglam znalesc i sie teraz denerwuje czyy wszystko z malym jest ok.

pięknie!

Mój Kochany idzie na nocke ,jak ja nie lubie nocek