Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-23, 22:57   #3001
szyszynka
Raczkowanie

GG do szyszynka Send a message via Skype™ to szyszynka
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Mam pytanko lekko nie na temat, ale co mi tam
Czy przy zmianie czasu zegar w komórce przestawia się automatycznie?
nie nie przestawia sie hej a to dzisiaj???? bo moj TZ poszedl spac a rano musi wstac na 7

taka kiecka mi sie podoba
http://www.youtube.com/watch?v=7tjX8...eature=related

http://suwaczki.slub-wesele.pl
/20100807310214.html
szyszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 23:02   #3002
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Nie udawajcie, że śpicie - widzę Was

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez szyszynka Pokaż wiadomość
nie nie przestawia sie hej a to dzisiaj???? bo moj TZ poszedl spac a rano musi wstac na 7

Nie dziś. Jutro. Ale pytam już teraz, bo mi się właśnie przypomniało
W niedzielę muszę wstać o 5 i nie chciałam, żeby wyszło tak, że sobie przestawię zegar w komórce (tam zawsze ustawiam budzik) a on mi się sam jeszcze raz przestawi, bo bym się wtedy spóźniła

Sukienka bardzo ładna, tylko nie wiem czy wygodna Moja będzie mieć podobny kształt, ale będzie ciut szersza, żeby mi się dobrze tańczyło.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 23:04   #3003
szyszynka
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Nie dziś. Jutro. Ale pytam już teraz, bo mi się właśnie przypomniało
W niedzielę muszę wstać o 5 i nie chciałam, żeby wyszło tak, że sobie przestawię zegar w komórce (tam zawsze ustawiam budzik) a on mi się sam jeszcze raz przestawi, bo bym się wtedy spóźniła

Sukienka bardzo ładna, tylko nie wiem czy wygodna Moja będzie mieć podobny kształt, ale będzie ciut szersza, żeby mi się dobrze tańczyło.
aha to musze pamietac jutro zeby przestawic

A sukienka to ja jeszcze nie wiem pewnie w poniedzialek sie zderze z rzeczywistościa ze zadna nie bedzie na mnie pasowac albo cos

/20100807310214.html
Stary 2009-10-23, 23:07   #3004
metkaa
Zakorzenienie

wrociłam,
tz juz sobie poszedł, lody pycha

anesh_ przepraszam ale zapomniałam ci odpowiedziec
moja suknia nie ma nazwy, na umowie mam tylko cene, pani powiedziała ze nie było jeszcze nigdy problemu zeby nie wiedziały jaka suknie maja szyc, tym bardziej ze zazwyczaj PM robia sobie zdjecia,

Jazzmanka sukienka ładna ale mnie chyba nie powaliła, nie moj styl, najwazniejsze ze tobie sie podoba

kaska87 z tych sukienek co ty wkleiłas to rzeczywiscie 1 i 3 najładniejsze,

toskaKrk kurcze nie fajnie ze te zaproszenia przyszły nie takie jak byc powinny,

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No ja swojego TZ to w życiu z teściową po ślubny garnitur nie puszczę
Oj, dopiero by wyglądał ...
ja swojego tez nie, nie ma mowy
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 23:14   #3005
szyszynka
Raczkowanie

ktory polski kosciol na to pozwoli napewno nie moj
http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0&feature=fvw

i tym pieknym akcentem mowie

DOBRANOC PM

/20100807310214.html

Edytowane przez szyszynka
Czas edycji: 2009-10-23 o 23:16
Stary 2009-10-23, 23:14   #3006
aicila
Rozeznanie

agawoo i metkaa ja też w żadnym wypadku nie puszczę mojego Tż po garnitur z teściową. już mu powiedziałam, że ja z nim idę i nie ma innej opcji, bo co jak co ale moja teściowa na modzie się nie zna

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 23:19   #3007
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:

DOBRANOC PM
moj napewno tez nie ale nawet bym nie chciała takiej szopki,
tez ide spac, dobranoc
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 23:29   #3008
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
aha to musze pamietac jutro zeby przestawic

A sukienka to ja jeszcze nie wiem pewnie w poniedzialek sie zderze z rzeczywistościa ze zadna nie bedzie na mnie pasowac albo cos
Odpisywałam Ci i mi prąd na sekundę wyłączyli i teraz muszę pisać jeszcze raz
Pewnie będzie tak, że Cię w pasie i biodrach pospinają dodatkowymi klamrami, a w biuście zostawią niedopięte
Możesz przymierzyć jakąś suknię z drapowaniami w talii, skoro masz figurę podobną do mojej. Ja myślałam, że takie marszczenia pogrubiają, ale okazało się, że jeśli ktoś ma wyraźne wcięcie w talii to te marszczenia ładnie to podkreślają.
Jeśli chcesz optycznie zmniejszyć biust, to pomoże w tym taka zakładka zachodząca od spodu na biust jak tutaj:
http://www.eddyk.com/adk/adkmain.html
Dla porównania ta sama modelka w sukni też z drapowaniami, ale nie zachodzącymi na biust:
http://www.eddyk.com/eddyk/eddykmain.html tu wygląda jakby miała większy.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Zmykam spać, bo jutro o 6 pobudka i pierwszy dzień zajęć na studiach podyplomowych
Dobranoc
Stary 2009-10-24, 00:04   #3009
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Ja bym się bała u tego kolesia zamawiać zaproszenia skoro w opisie aukcji napisał "zawieszki na alkochol"
Nie zwróciłam na to/ten błąd uwagi.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Hehe kupony Lotka to dla mnie kiepski pomysł
Też tak myśle.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
tak zdarzyło się mają ludzie tupet, tak samo, jak pocięte gazety zamiast kasy albo obraźliwe teksty zamiast życzeń na kartce
No to jestem w szoku ,faktycznie ludzie mają tupet,pocięte gazety zamiast kasy,obrażliwe teksty ktoś musiał być chyba nie bardzo szczęśliwy skoro źle życzył młodej parze. I zapewne te osoby się nie podpisały.

Cytat:
młodych ludzi tak,ale starszych nie bardzo, liczę się z tym, że będą jęczeć, fuczeć, itd, ale nigdy się nikomu do końca nie dogodzi, a jak chcą kupić prezent, to niech się chociaż zapytają co chcemy lub potrzebujemy, a nie np znajoma kupiła Młodym na prezent figurkę wypchanego zwierzaka, bo jej się bardzo podobała, a to, że Parze Młodej w ogóle prezent do gustu nie przypadł, to co ją to interesowało
o żesz ,żeby dawać Młodej Parze wypchanego zwierzaka na prezent ślubny. W pale tzn w głowie mi się nie mieści.

Cytat:
Ciekawe czym my się będziemy zajmować po slubie/ach
My robieniem dzieci,a raczej dziecka.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:

Kiecka nie wmoim stylu,ale ładna.Za to niezły taniec.

Cytat:
Ja nie śpie,byłam na zakupach z tż-tem,byliśmy chwile u znajomych. A teraz Was nadrabiam.

Cytat:

DOBRANOC PM
No zapewne w Polsce nie ma takich Księży.Chociaż ten nasz jest luzacki,ale niewiem czy na tyle by się zgodził na takie "mocne" wejście.
Dobranoc.

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
agawoo i metkaa ja też w żadnym wypadku nie puszczę mojego Tż po garnitur z teściową. już mu powiedziałam, że ja z nim idę i nie ma innej opcji, bo co jak co ale moja teściowa na modzie się nie zna
Hm ja też,bo nie znam gustu przyszłej teściowej,ale za to naszczęście tż ma gust i wszystko co nosi mi się podoba. Za to może iść ze swoją teściowa,a najlepiej ze mną.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-10-24 o 00:05
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 00:07   #3010
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiedziałam, że to napiszesz no dlatego nie piszę, że ją kupię tylko, że jest pięknościowa ja daję sobie czas co najmniej do targów ślubnych w styczniu
Wypożyczanie – ... W dniu odbioru – najczęściej w czwartek przed ślubem – suknia jest dopasowana i czysta. Suknię należy zwrócić w pn., bądź najpóźniej we wtorek rano po ślubie, w takim stanie, w jakim jest. Za czyszczenie i ewentualne uszkodzenie nie pobieramy dodatkowych opłat.
wałek, a co z sesją ślubną
A sesja w poniedziałek albo we wtorek rano

Cytat:
przegapiłam a "se" pójdę we wtorek może blisko mam
Zapraszamy na popołudnie przy kawie!

Zapracowane przyszłe Panny Młode będą mogły naładować się pozytywną energią, pijąc kawę,
zanim rozpoczną przymierzanie sukien.
Dla Waszego komfortu wydłużone zostaną godziny pracy salonu.
22 i 23 października Galeria Bellissima będzie czynna w godzinach od 12.00 do 20.00.
24 października (w sobotę) - jak zawsze od 10.00 do 14.00.
W tych dniach wszystkie dostępne w salonie suknie będzie można kupić w cenie 800 zł.
Magazynowanie sukni, czyszczenie i ewentualne poprawki, wliczone są w cenę.
Byłam w tym salonie. Zdjęć nie pozwalają robić To jest promocja na modele salonowe.

Cytat:
Wylisiłam tą Twoją kieckę i widzę, że tam jest pasek a na Twoim zdjęciu go nie ma
Wydaje mi się, że ta góra będzie nawet lepiej wyglądała jak będzie fala zamiast półokręgu
Tak, tak bo ona mimo tego, że Ja ją wypożyczam, to jest dopasowywana do mnie, tzn. w ogóle szyta specjalnie na mnie. Nie ma tak, że dwa dni przed ślubem ją odbieram, tylko ona po uszyciu wędruje do mnie jakiś miesiąc przed ślubem i nikt jej przede mną nie będzie miał - nówka sztuka specjalnie dla mnie i mogę sobie drobne zmiany wprowadzić "pod siebie", czyli: tak jak widziałaś na modelce suknia w oryginale jest bez pleców, a Ja będę miała zabudowane plecy, kształt gorsetu mi zmienią na falę i w biodrach pani mi napisze w zamówieniu 2 cm więcej niż mam, żeby się suknia trochę wcześniej zaczęła rozszerzać, a nie tak jak na modelce, że jeszcze na kawałku doopy suknia jest przyległa. No i modelka nie ma halki pod spodem i dlatego widać tam takie pionowe fałdki, a Ja będę miała pod spodem halkę na małym kole, więc też inaczej się ułoży. I nie będę miała paska. Jedyna rzecz, której jeszcze nie wiem czy mi dorobią, to czy zrobią mi mały tren dopinany.

Gdybyś nie wiedziała, że to ten model sukni i bym Ci pokazała moją trochę przerobioną kiecę w takiej ostatecznej postaci obok tej na modelce, to byś sama nie zgadła, że to ta sama suknia. a jednak! Parę drobnych tricków i już zupełnie inny efekt.

Cytat:
dobranoc pchły na noc, karaluchy pod poduchy niech Wam burcza w nocy brzuchy eee dobre wymyśliłam o tych brzuchach nie?

dobra idę bo mi wali dzisiaj na czaszkę DOBRANOC
Dobra jesteś Ja tylko znałam pchły na noc, karaluchy pod poduchy, a szczypawki do zabawki

Cytat:
Mam pytanko lekko nie na temat, ale co mi tam
Czy przy zmianie czasu zegar w komórce przestawia się automatycznie?
Tak Mi się przestawia, ale muszę wyłączyć i włączyć jeszcze raz komórkę i wtedy telefon się pyta czy przestawić czas i klikam OK i gotowe Ale to nie znaczy, że u Ciebie też tak będzie. Ja mam Sony Ericcsona i mój tato też, tylko że on ma nowszy model i u mnie czas sam się aktualizuje, a u niego nie Ale spoko przecież i tak nie zaśpisz, bo w końcu śpimy godzinę dłużej, a nie krócej

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-10-24 o 00:13
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 00:23   #3011
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Jazz ja też myślę nad wypożyczeniem bo w sumie to na jedno wyjdzie bo jak kupię to nie mam pewności, że ktoś ją ode mnie kupi a tak płacę za wypożyczenie przeważnie 50% i mam ją później z głowy
mi się ta strasznie podoba co myślicie? pewnie ze 3.000 będzie kosztować ale jak zdecyduję się wypożyczać to 1500
Załącznik 2603922
Bardzo ładna ta suknia. Ja będe wypozyczać,no bo jakbym kupowała to co potem musze ją sprzedać za pół ceny,o ile ktoś by ją w ogóle kupił.Nie opyla mi się kupować nówki,jak dla mnie szkoda kasy na ten jeden dzień w życiu. A wypożyczenie będzie mnie kosztować aż 1000 zł.

Jazz,pytałaś o czekolade.Wyszła przepyszna,jutro Ci podam przepis,bo tż-ta musze się spytać.A teraz jest zajęty oglądaniem filmu-Dom woskowych ciał. Już go oglądałam,więc ja tylko zerkam.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Tak Mi się przestawia, ale muszę wyłączyć i włączyć jeszcze raz komórkę i wtedy telefon się pyta czy przestawić czas i klikam OK i gotowe Ale to nie znaczy, że u Ciebie też tak będzie. Ja mam Sony Ericcsona i mój tato też, tylko że on ma nowszy model i u mnie czas sam się aktualizuje, a u niego nie Ale spoko przecież i tak nie zaśpisz, bo w końcu śpimy godzinę dłużej, a nie krócej
Też mam Sony Ericcsona,ale właśnie nie pamiętam czy autamatycznie zmienia mi się czas,czy też pojawia się komunikat o zmianie.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-10-24 o 01:50
Stary 2009-10-24, 06:43   #3012
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale spoko przecież i tak nie zaśpisz, bo w końcu śpimy godzinę dłużej, a nie krócej
Jak sama sobie przestawię i on mi się jeszcze raz przestawi, to zaśpię

Dzień dobry bardzo wszystkim Nawet się dziś wyspałam i nie jestem aż tak bardzo zła, że musiałam o tak nieludzkiej porze wstać w sobotę
Zmykam na pociąg. Miłego dnia
Stary 2009-10-24, 07:55   #3013
szyszynka
Raczkowanie

Cytat:
Odpisywałam Ci i mi prąd na sekundę wyłączyli i teraz muszę pisać jeszcze raz
Pewnie będzie tak, że Cię w pasie i biodrach pospinają dodatkowymi klamrami, a w biuście zostawią niedopięte
Możesz przymierzyć jakąś suknię z drapowaniami w talii, skoro masz figurę podobną do mojej. Ja myślałam, że takie marszczenia pogrubiają, ale okazało się, że jeśli ktoś ma wyraźne wcięcie w talii to te marszczenia ładnie to podkreślają.
Jeśli chcesz optycznie zmniejszyć biust, to pomoże w tym taka zakładka zachodząca od spodu na biust jak tutaj:
http://www.eddyk.com/adk/adkmain.html
Dla porównania ta sama modelka w sukni też z drapowaniami, ale nie zachodzącymi na biust:
http://www.eddyk.com/eddyk/eddykmain.html tu wygląda jakby miała większy.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Dobranoc
Faktycznie calkiem inaczej wygląda z ta zakładką na biuscie.
Jak bylam pierwszy raz w tamtym nieszczesnym salonie to mnie nie spiela niczym tylko trzymala mi w tali kiecke rekami wiec nie moglam sie obrócic ani nic takze kiszka.
wyprobuje twoja porade w poniedzialek albo jeszcze dzis jak zdaze do salonu
znalazlam swietnego kompana do towarzystwa bo moja swiadkowa ciagle pracuje albo cos jej wypada

/20100807310214.html
Stary 2009-10-24, 09:12   #3014
lain
Zakorzenienie

Jazz gratuluje zakupu, a raczej wypozyczenia

co do wierszykow o kase to ja jestem jak najbardziej za to tak zeby przypadkiem jednak nikomu nie przyszlo do glowy kupowanie jakis prezentow, bo niektorzy lubia sie silic na taka "oryginalnosc" i jeszcze licza, ze to bedzie jakos bardziej docenione czy cos
mam watpliwosci co do wina, bo jesli mam dostac jakie marketowy typu Carlo Rossi czy El sol (bo jak ktos sie nie zna to kupi "bezpiecznie") to nie wiem czy rzeczywiscie chce to wino
moj TZ wymyslil zdrapki niedawno kupil dla jaj i wygral, potem kupil za wygrana nastepne dwie i znow wygral... wiec stwierdzil, ze chyba da sie na tym wiecej kasy wyciagnac niz na totku (zakladajac, ze te slubne kupony nigdy chyba nikomu kokosow nie przyniosly ) tylko, ze chyba jeszcze nie widzialam wierszyka o zdrapkach

co do dekoracji samochodu to jesli wezmiemy skads (od znajomego?) jakis samochod bez dekoracji to zamowie taka z naturalnych kwiatow u tej samej kwiaciarki, ktora zrobi mi bukiet i zalatwi platki do sypania pod kosciolem

Cytat:
jest już pełna kolekcja sukni Annais niektóre są cudne ta 1 jest cudna bo jest poprawioną wersją Funy, która miałą skopany bufiasty dół
Załącznik 2603780Załącznik 2603782Załącznik 2603784
bardzo sie im poprawila ta kolekcja
ta trzecia mi sie najbardziej podoba

Cytat:
nie tylko jeden normalny garniak tam jest taki czarny a obok są niebieskie buty i pasek
Załącznik 2603891
oo wklejalam go kiedys (tylko ja zrobilam zdjecie z katalogu )
tez mi sie podoba taki tani jest? nio to super, TZ sie ucieszy z tym krawatem w sumie tez moglby isc niedawno patrzylismy juz na potencjalne butki do garnituru slubnego, ale taka posucha, ze az przykro... brzydkie wszystkie

a mnie dzis czeka imprezka rodzinna szkoda tylko, ze na weekend przyjechala siostra z mezem, wiec musimy z TZem jechac naszym autkiem, bo juz do auta mojego ojca sie nie wcisniemy... no i ktos musi byc szoferem no nic i tak jestem na diecie, a juz poimprezowalam wczoraj, wiec dzis zostane abstynentem a wieczorem obowiazkowy punkt programu na dzis - boks
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 10:10   #3015
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałam, że to napiszesz [......]
po prostu już tyle tych sukien było, że nie nadążam za Tobą
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
[.....]
a chcialam tylko nadmienic, ze podzeszlam dzis do szyby wystawowej jednego z salonow z sukniami iiii..... nie weszlam do srodka bo wydygalam.........down!:b rzydal:: hahaha:
aż taką straszną wystawę mieli?
Cytat:
[......]
No ale za to szampana już kupiliśmy Tzn wino musujące oczywiście Ruskiego na dodatek. Ja takiego lubię, to taki będzie Na toast będzie już polane, więc nikt nie będzie widział butelki, a jak cioci i bratowej TŻta nie będzie pasował ruski to niech piją wódkę
U nas pewnie też będzie ruski szampan, bo nam najbardziej smakuje, a te "markowe" mają czasem dziwny posmak albo są za kwaśne
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
[.....]No to jestem w szoku ,faktycznie ludzie mają tupet,pocięte gazety zamiast kasy,obrażliwe teksty ktoś musiał być chyba nie bardzo szczęśliwy skoro źle życzył młodej parze. I zapewne te osoby się nie podpisały.

o żesz ,żeby dawać Młodej Parze wypchanego zwierzaka na prezent ślubny. W pale tzn w głowie mi się nie mieści.

My robieniem dzieci,a raczej dziecka. [.....]
skąd wiedziałaś? też to praktykujesz? żart oczywiście
No niestety są ludzie i parapety
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Też mam Sony Ericcsona,ale właśnie nie pamiętam czy autamatycznie zmienia mi się czas,czy też pojawia się komunikat o zmianie.
u mnie wyświetlił się ostatnio komunikat "czy chcesz przestawić czas na letni", tyle, że komunikat pojawił się na drugi dzień po zmianie, czyli w poniedziałek trochę się spóźnił
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Jazz gratuluje zakupu, a raczej wypozyczenia

co do wierszykow o kase to ja jestem jak najbardziej za to tak zeby przypadkiem jednak nikomu nie przyszlo do glowy kupowanie jakis prezentow, bo niektorzy lubia sie silic na taka "oryginalnosc" i jeszcze licza, ze to bedzie jakos bardziej docenione czy cos
mam watpliwosci co do wina, bo jesli mam dostac jakie marketowy typu Carlo Rossi czy El sol (bo jak ktos sie nie zna to kupi "bezpiecznie") to nie wiem czy rzeczywiscie chce to wino [.....]
Nam nie zależy na nie wiadomo jakich i markowych, a do tego właśnie ElSol Italia smakuje nam najbardziej,więc się wcale nie obrazimy

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Dzień dobry w ogóle
Wiecie czego słucham? Utworów na poprawiny przed chwilą był "AliBaba, Arab z bajki, nie chce wina ani fajki...", a teraz "Dla mnie luty, dla Ciebie maj, Ty mi śnieg, a ja słońce dam, złociste promienie ode mnie dla Ciebie..." ale mam przeboje

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-24 o 10:15
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 10:29   #3016
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

DOBRANOC PM
Hahaha - Kościół jak kościół, nawet gdyby jakimś cudem u mnie przeszło coś takiego, to moja teściowa by chyba na miejscu zawału dostała
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:11   #3017
Jazzmanka
Zadomowienie

Witam Was w ten piękny sobotni poranek i zabieram się za usuwanie biurka z pokoju - w końcu
Stary 2009-10-24, 11:14   #3018
certina4
Wtajemniczenie

Cześć

Dzisiaj przeszłam samą siebie, spałam 1,5h jestem taka zwalnona że szok, a najlepsze że się położyłam przed 23 a zasnęłam dopiero o 8.45 nad ranem. To jakaś masakra, dzisiaj mamy z Tż robić balkon a ja nie mam na nic siły, jakby mnie coś powaliło z nóg. Jeszcze od 6 rano telefony z pracy od TŻ, bo szef dał mu wolne a ludzie i tak dzwonili, no i gdzie teraz jest- w pracy no ale przynajmniej ja miałam te 1,5h snu. A jeszcze znajomi chcą żebyśmy dzisiaj do nich przyszli bo nie mogliśmy tydzień temu i się zastanawiam jak przetrwać dzisiejszy dzień

Nie wiem czy dziisaj będe miała czas żeby później do Was zajrzeć bo oprócz przywieszania daszku na balkonie i suszarek do sufitu, jeszcze musimy pokleić płytki w kuchni a najpierw zrobić zakupy w obi także miłego dnia dziewczynki

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:35   #3019
chilanes
Zakorzenienie

Certinko a czemu masz problemy ze snem?
Stary 2009-10-24, 11:38   #3020
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Kaśka marnujesz się na tym zarządzaniu (??? strzelam bo nie pamiętam) jak Ty potrafisz takie wiersze tworzyć Powinnaś drugą Wisława zostać
tak zarządzanie aha! wiecie, że mogę za specjalizację wziąć.....analizę finansową ale chciałabym i się boję co robić doradzcie mi bo się podnieciłąm jak zobaczyłam, ale kurcze strach jest bo jeszcze zarządzanie finansami przedsiębiorstw mi się podoba

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:41   #3021
szana
Zadomowienie

cześć
Cytat:
dziewczyny chyba pójdę na 4 tygodniowe praktyki do banku tylko teraz doradzcie na co:
http://www.praca.eurobank.pl/cv?r,main,docId=79862
http://praca.eurobank.pl/cv?r,main,docId=56821
http://praca.eurobank.pl/cv?r,main,docId=73596
http://praca.eurobank.pl/cv?r,main,docId=63237

tutaj są 4 oferty i później oferują pracę na 1/2 etatu bo tak w banku mówili bo byłam na rynku albo na 3/4. Tylko wiecie ja się boję, że oni mnie wezmą a później nara po tych 4 tygodniach ale nawet jak mnie nie zostawią to będę miałą chociaż praktyki a to się przyda jak myślicie doradzcie
Kasiu na jakiekolwiek praktyki pójdziesz to będzie dobrze,zawsze będą inaczej patrzeć w przyszłej pracy nawet jakby Cię po tych praktykach nie zostawili w tym banku

Cytat:
Tadam
bardzo ładna i jeszcze jak będzie do Ciebie dopasowana tak jak chcesz to będzie superelegancka jest,śliczna
Cytat:
b

jest już pełna kolekcja sukni Annais niektóre są cudne ta 1 jest cudna bo jest poprawioną wersją Funy, która miałą skopany bufiasty dół
Załącznik 2603780Załącznik 2603782Załącznik 2603784
o tak bardzo ładne te suknie i muszę zmierzyć! dzięki Kaśka
ciekawa jestem tylko ile będą kosztowały

a ja od rana sprzątam,teraz chwilkę odpocznę po ścieraniu kurzów a potem odkurzacz pójdzie w ruch

Lain a pomysł ze zdrapkami może być bardzo trafiony no i taki inny jednak i chyba Twój TŻ ma rację,że więcej szans na wygranie czegoś My się zastanawiamy z TŻ pomiędzy książka,totkiem,winem czy może jeszcze coś innego
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:47   #3022
kaska87
Zakorzenienie

ja już zdecydowałam, że będę wypożyczać suknię, bo:
-będzie szyta na mnie taka jak chcę, kolor taki jak chcę itd
-nie będę musiała szukać i jeździć nie wiadomo gdzie by ją od kogoś odkupić
-po ślubie mam gdzieś czyszczenie, poprawki itd
-a także mam spokój z martwieniem się czy ktoś ją kupi tym bardziej, że jak patrzę na allegro to mało jest dziewczyn kupujących suknie na 173-175 plus obcas co daje 180cm boże ale ze mnie mutant a najlepsze jest to, że mi się wydaje, że jestem niska

a swoją drogą mi się kiedyś podobała podobna suknia jak ta Bonnie z Annais tylko, że była droga idę jej poszukać. Zaraz idę do fryzjera włosy obciąć tzn grzywkę wiecie jakie mam już długie włosy? do łopatek

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-10-24 o 11:50
Stary 2009-10-24, 11:53   #3023
szana
Zadomowienie

Cytat:
tak zarządzanie aha! wiecie, że mogę za specjalizację wziąć.....analizę finansową ale chciałabym i się boję co robić doradzcie mi bo się podnieciłąm jak zobaczyłam, ale kurcze strach jest bo jeszcze zarządzanie finansami przedsiębiorstw mi się podoba
KAsiu nie bardzo mogę Ci pomóc bo nie znam się na tym ale myślę,że powinnaś wybrać taką specjalizację jaka najbardziej Cię interesuje żeby się nie męczyć z czymś czego nie chciała byś potem robić
Cytat:
-a także mam spokój z martwieniem się czy ktoś ją kupi tym bardziej, że jak patrzę na allegro to mało jest dziewczyn kupujących suknie na 173-175 plus obcas co daje 180cm boże ale ze mnie mutant a najlepsze jest to, że mi się wydaje, że jestem niska
no i dobry pomysł
ja bym też tak zrobiła gdybym tej sukni nie chciała sobie potem zostawić ja dziwna jestem ale co mi tam,chcę mieć jak w domu chyba z czystego sentymentu fajnie jest pokazać ją po latach córce(przynajmniej mnie było fajnie jak przebierałam się w suknię ślubną mamy i marzyłam o własnym ślubie) ale to ja i wiem,że zaraz tu będziecie się ze mnie śmiały i mówiły,że to trochę wyrzucania kasy bo lepiej ją potem sprzedać itd ale ja wiem,że jestem dziwna
Stary 2009-10-24, 11:56   #3024
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Certinko a czemu masz problemy ze snem?
no właśnie nie wiem dokładnie, jak się kładę o 1-2 to normalnie zasypiam, ale jak się musiałam położyc o 23 bo TŻ już śpiący i już mi spał i tylko się obudził żebym przyszła do niego to przyszłam. Ja do snu potrzebuję ciszy, a wczoraj na górze była impreza do 2 a potem po prostu nie mogłam spać, nie wiem dlaczego, w sumie to mój Tż trochę chrapie, ale jakoś zawsze przesypiam te kilka godzin z nim ( chociaż i tak mniej niż jak śpię sama ) a dzisiaj wyjątkowo nie mogłam, no i dostałam @ wczoraj wieczorem i co 2h brałam ibuprom albo nospę bo normalnie z bólu zalewał mnie pot. Od 6 rano juz zaczęli wydzwaniać z pracy do TŻ i nawet poszłam do drugiego pokoju spać zaraz po 6 ale chwilę potem przyszła babcia sprzątać balkon na nasze remonty i oczywiście snu nie było więc wróciłam do siebie i dalej telefony, no i jak już TŻ wyszedł to dopiero zasnęłam. Moze też na mój sen ma wpływ to że uwielbiam mieć dużo miejsca w nocy a na mojej wersalce w dwie osoby ilość miejsca jest ograniczona, no i jeszcze jak TŻ u mnie nocuje to specjalnie kłade się po lewej stronie łóżka, bo w nocy mój króliś wskakuje na fotel obok łóżka, no i też siedzi/ śpi na łóżku ze mną, właśnie po tej lewej stronie i nie chcę żeby budził TŻ wskakując na niego, a ja zawsze zostawiam trochę miejsca dla niego żeby mógł sobie ze mną siedzieć, no i wszystko się skumulowało dzisiaj i wyszło słabo
Chyba musze się wybrac po jakieś tabletki na sen bo nawet ta 1-2 zaczyna mnie już męczyć

Zrobiłam TŻ śniadanko i czekam aż wróci z pracy, jeszcze tylko prysznic i jedziemy na zakupy. Ale dzisiaj szaro i chłodno mam nadzieje tylko że przy osłabieniu nie złapię żadnego choróbska, a to mi się niestety często zdarza

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:

a swoją drogą mi się kiedyś podobała podobna suknia jak ta Bonnie z Annais tylko, że była droga idę jej poszukać. Zaraz idę do fryzjera włosy obciąć tzn grzywkę wiecie jakie mam już długie włosy? do łopatek
ja też się zastanawiam nad wypożyczeniem sukni, Kasiu ja mam 177cm ale ja akurat nie przepadam za obcasami duzymi, po prostu nie umiem w nich chodzić, wiec mój obcas będzie miał 3-4 cm

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 13:27   #3025
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Nam nie zależy na nie wiadomo jakich i markowych, a do tego właśnie ElSol Italia smakuje nam najbardziej,więc się wcale nie obrazimy

ja tez nie musze miec nie wiadomo jakiego markowego, ale chcialabym takie ktore by mi smakowalo... a gusta co do wina mam dosc sprecyzowane i tak np. nie cierpie win deserowych, a zauwazylam, ze duza czesc naszego spoleczenstwa takie wina uwaza za najlepsze (bo slodkie...) i pewnie bylabym obdarowana nie jednym... nie szaleje ani za Carlo Rossi ani za El Sol (choc to juz troszke lepiej) i tez pewnie duzo by tego bylo, a wystarczyloby chocby niejednokrotnie lepsze wino z Lidla za 10 zl
dlatego tez chyba nie bedziemy prosic o wino, bo moglibysmy byc jednak niezadowoleni z tego prezentu

siostra oglosila, ze jeszcze planuja 2 lata zostac w PL massakren
i mam dzis wyjatkowa ochote wyprowadzic sie z domu zaraz po slubie

dobra, ide sie szykowac na imprezke dzis ubiore sukienke
milego popoludnia i wieczoru, papa
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 14:23   #3026
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko zależy od tego jak bardzo Cię to interesuje i jakie przedmioty będziesz miała na obydwu specjalnościach i co chcesz w życiu robić.

Ja skończyłam zarządzanie finansami (ale nie zarządzanie finansami przedsiębiorstw, tylko zarządzanie finansami - nie wiem czy to duża różnica, pewnie niewielka, ale co uczelnia to inna nazwa). Tylko, że mnie jednak bardziej interesuje księgowość i podatki, więc jakimś specjalistą od finansów nie jestem - ot skończyłam to i tyle. Na specjalności analiza finansowa wydaje mi się, że miałabyś więcej przedmiotów takich stricte analitycznych. Ja na zarządzaniu finansami też miałam analizę finansową, ale pewnie jakąś okrojoną.

Jeśli chcesz być doradcą w banku, to spokojnie wystarczy Ci zarządzanie finansami przeds. Bo gdybyś miała w planach egzamin na doradcę finansowego, to analiza chyba by Ci bardziej pomogła.
Stary 2009-10-24, 14:50   #3027
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny piszcie coś bo oszaleję zaraz to już koniec żal mi tych lat i chyba tylko tego

Stary 2009-10-24, 14:58   #3028
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
dziewczyny piszcie coś bo oszaleję zaraz to już koniec żal mi tych lat i chyba tylko tego
Kasik, co ty za farmazony piszesz

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 14:59   #3029
szana
Zadomowienie

Cytat:
Kasiu co się stało???
Stary 2009-10-24, 15:01   #3030
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
skąd wiedziałaś? też to praktykujesz? żart oczywiście
No niestety są ludzie i parapety
No wiesz,jak możesz mnie oczerniać,foch. Ja również żartuje,ale co do tych ludzi to poprostu brak słów.No a gdyby wiedzieli,kto to to zapewne by ich na ślub nie zaprosili,zresztą jakie to tchórzostwo żeby się nie podpisać Niektorzy to mają nieźle narąbane pod kopułą.

Cytat:
u mnie wyświetlił się ostatnio komunikat "czy chcesz przestawić czas na letni", tyle, że komunikat pojawił się na drugi dzień po zmianie, czyli w poniedziałek trochę się spóźnił
Najwidoczniej Twój telefon ma spóżniony zapłon.
Joke

Cytat:

Noi prawidłowo,też jestem tego zdania co do wypożyczania a kupna suknia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości