|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
nie było mnie jeden dzień,a Wy
![]() ![]() w związku z tym ignoruję wszystkie ![]() poza Aleksem gosikk ![]() ![]() ![]() i Aguśka - dziś Cię świetnie rozumiem. tż dziś wrócił do domu o trzeciej. łamiąc dwie swoje, niewymuszone obietnice - jedną tą, że będzie wychodził raz w miesiącu (to było trzecie wyjście w tym miesiącu) i drugą - że wcześniej wróci. jak można mówić komuś, że się go kocha a zupełnie lekceważyć? siedziałam przy drzwiach balkonowych wyglądając, czy wraca i wyłam. a on wracał do domu"powoli". wracał powoli o północy, wracał powoli o pierwszej, a o drugiej wyłączył telefon. nie myślał o powrocie do domu, bo "po prostu" - po prostu wszedł do knajpy, po prostu usiadł, po prostu zaczął gadać z ludźmi. a kiedy zapytałam dziś, czy ma zamiar mnie przeprosić, odpowiedział, że jeszcze nie wie. będę z nim rozmawiać tylko o dziecku. bo nie potrafię wybaczyć. a na pewno nawet nie spróbuję, dopóki nie usłyszę "przepraszam". i dla Antosia ![]() nie jestem w nastroju, wybaczcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
My po spacerku...
A wiec pisze Wam dalszy ciag tego co dzialo sie po moim wyzaleniu sie tztowi....to jak telenowela, niestety prawdziwa... A wiec wyszlam z pokoju, on lezal z malym i zasneli ja za ten czas sie przekapalam, uczesalam umalowalam ![]() I zrobilam deserek z winogronka i jabluszka dla malego. Jak Filip sie obudzil, poszlam do niego, tz tez juz nie spal, wzielam malego i zaczelam go przebierac, myc, itd... gadalam tylko do niego, gralam twarda, jakbym tzta wogole nie widziala i oczywiscie mine mialam naburmuszona na niego... Aha sciaglam wczesniej pranie i rzucilam bluze tztowi na lozko i mowie: Prosze sobie ja zlozyc i schowac do szafy, ja juz nic za Ciebie nie bede robic. Bede tylko robic to co musze, kolo Filipa i siebie, a Ty rob co chcesz, chcesz balaganic, ok, na pewno po Tobie sprzatac nie bede. I przebieralam malego i robilam tak jak moj tz, czyli: rzucilam brudna zsisiana pieluche na podloge, nie wyrzucilam do kosza zostawilam na podlodze, jeszcze specjalnie tak kopnelam noga jak to on robi ![]() miseczke z woda po myciu buzki zostawilam, aha po zrobieniu deserku malemu zostawilam naczynia w zlewie brudne nie sprzatalam nic, robie teraz taki bajzel jak moj tz, niech zobaczy co to znaczy zona ktora nie sprzata i czeka jak ktos inny to zrobi. Dalam pozniej malemu deserek i brudne rzeczy pozostawialam troche na stole troche na blacie.Nie umylam butelki po porannym mleczku z nadzieja ze on to zrobi. W lazience nie odwiesilam recznika, zrobilam syf, taki jak robi tz. Tz wstal chyba byl bardzo zdziwiony, bo zawsze po tym jak gotuje sprzatam, w lazience zawsze blysk, tzn taki w granicach rozsadku, w zlewie rzadko jakas brudna szklanka. Aha pozostawialam po swoim sniadaniu brudne tez naczynia wiec wiecie uzbieralo sie wszystkiego ![]() No i poszlam sie bawic z malym. Tz poscielal lozko, co rzadko mu sie zdarza i tylko na moja prosbe. Umyl butelki malego i posprzatal to co nabrudzilam w kuchni, posprzatal tez po swoim sniadaniu szok! Pozniej ja wyszlam na spacer i jak wrocilam tzta nie bylo, bo wybyl w pewne miejsce gdzie mial jechac. No nic zobaczymy jak wroci, obiadu mu nie gotuje mam to gdzies, ja sobie cos wszamalam na szybko. ![]() Koniec pieszczenia! Troche mi zle z tym ze nie umyje po sobie szklanki, bo ja tak nie potrafie, ale wytrzymam jeszcze, z reszta jakas taka wypoczeta bardziej jestem ![]() no i czekam na przeprosiny... na slowo: kocham.. ![]() Małgosiu czyli konsekwencja dziala ![]() A co do mojego tzta, to jak to wszystko mu mowilam, to wlasciwie zaniemowil, chyba byl w szoku, bo nagle stalam sie z dobrej zony zolza. Probowal cos tam zaprzeczac, ale go nie sluchalam, bylam tak zdenerwowana, ze nie mialam ochoty go sluchac. Chociaz mowilam do niego spokojnym ale stanowczym tonem, bo maly lezal kolo nas i nie chcialam zeby sie wystraszyl. Co do kolezanek, to sa moje kochane znajome ja za nimi przepadam, ale moj tz zaczal miec z nimi zbyt dobry kontakt, tzn nie ze flirtuje z nimi, ale podpasowaly mu do rozmow i mimo zaufania do dziewczyn i tez do tzta nie lubie patrzec jak sie chichraja bo we mnie sie gotuje wtedy jak np do mnie mowi sluzbowo a z nimi rozmawia tak jak powinien ze mna. Skomplikowane to, ale chyba rozumiesz o co mi chodzi. Zona jest po to zeby posprzatac, poprac, ugotowac a inne kobiety do fajnych rozmow. A to prawda, na chwile kazdy jest fajny, ale jakby mial z nimi mieszkac, na pewno nie pozwolilyby na takie balaganiartswo jakiego on dokonuje, juz kiedys mu powiedzialam, ze inne kobiety nie sa tak lagodne i dobre jak ja. Dzieki Skarbie za nr gg jesli bede potrzebowala sie wygadac, napisze ale musze najpierw zainstalowac gadulca, bo mialam jakis czas temu instalowany system nowy i na razie nie wgrywalam gg. ![]() Ilbanka pokaz Guziczka w spacerowce ![]() Mnie tez sie zdarzylo rzucic nie ladnym slowem kiedys do tzta ale bylam w ciazy a on wyprowadzil mnie z rownowagi to nie tlumaczy, ale go przeprosilam pozniej a on mnie nie przeprosil. Ja wiem tez o tym, ze gdy pojawia sie malenstwo, wszystko sie zmienia i zyjemy nie dla siebie a dla dziecka. Tylko ze sa mezczyzni ktorzy potrafia podzielic jedno z drugim, potrafia przytulac dziecko jak i zone, ja mowie o glupich malych wielkich gestach, nie musi mi przynosic bukietu kwiatow choc i to byloby mile ![]() ![]() Tz rano oniemial ze sie zbuntowalam i wlasciwie nic nie powiedzial za to chyba moje dalsze zachowanie cos dalo, czytaj wyzej ![]() Niestety on potrzebuje raz na jakis czas takiej terapii wstrzasowej. dziekuje za mile slowa ![]() iwcia dens wiem ze jestesmy tylko ludzmi i czasem mowimy cos czego zalujemy. Tylko trzeva zalowac i przeprosic. Wiec ja na to czekam. I poki nie zobacze poprawy w zachowaniu i nie uslysze przeprosin, bedzie mial taka zone zolze jakiej chce. ![]() ![]() A co do niani, zle zrozumialam hihi. Moze sobie jeszcze tak nie radzi z zabawami bez noszenia ale mysle ze dojdzie do wprawy i nie bedzie musiala juz tak duzo nosic, bedzie organizowala wiecej zabaw nie na raczkach ![]() Dziekuje za zainteresowanie moim problemem ![]() Pomysly na obiadek: zapiekanka ziemniaczana, kotleciki ziemniaczane z sosem grzybowym ( nie mylic z plackami ziemniaczanymi), nalesniki, racuchy drozdzowe, ryz z ryba, spagetti, kasza z gulaszem i ogoreczkiem, pulpety, kotlety mielone, pomidorowa, grzybowa, grochowa, kapuscniak, ogorkowa, zupa po wegiersku (moge dac przepis ze zdjeciem) ![]() iwciag napisalam wyzej co na to moje zachowanie tz ![]() ja mialam teraz dobra diete przez ta grype jelitowa i czuje po spodniach ze schudlam, no ale jak jadlamprzez caly dzien w jeden dzien ryz z marchewka no to widac efekty hihi Mell przepraszam, mozliwe ze cos pomylilam jestem teraz troche zamotana przez tego mojego tzta. ![]() ![]() Doris ![]() ursul siedzonka nie uzywam, ale takiego lezaczka mam, w albumie moim jest fotka ![]() Twoja corcia pozuje jak modelka hehe a ciuszki slodkie, tez chce coreczke ![]() poiglot ![]() ![]() ![]() milenka moze placze w nocy bo chce sie przytulic, czytalam o tym w gazecie ![]() pakusia rozwalilas mnie tym co napisalas ![]()
#3603 |
Zakorzenienie
|
AAGUSIA i dobrze tak trzymac
tz powinien otworzyc oczy i zobaczyc jaki ma skarb za zone zobacz kochana co napisalam na poprzedniej stronie ![]()
#3604 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tztowi mojemu chyba sie podoba zachowanie jego taty, bo robi podobnie. Ogolnie to dobry facet, duzo pomaga przy malym, robi przy nim wszystko ale ja tez istnieje a on o tym zapomnial i jestem teraz dla niego tylko po to zeby byc, nic wiecej... pochwal sie jak cos wyczarujesz dobrego dla malego ![]() ![]() Cytat:
![]() tak Ty zdradzasz go zajmujac sie calymi dniami dzieckiem, ciekawe ![]() rany co za glupole Ci faceci... oni zawsze z jednego kranca w drugi ![]() Cytat:
![]() wspolczuje i badz twarda, z nimi trzeba ostro zero glaskania ![]() trzymaj sie i nie daj sie ![]()
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
noo juz wczoraj powiedzialam mu ze spotkalam sie z ta dziewczyna
on wrocil i sie pyta jak bylo a ja ze dobrze bez wiekszych emocji.. a on no opowiedz co ty taka dziwna jakas.. dla niego zawsze duzo mowie a on czasem udaje ze mnie slucha.. przylapalam go na tym kilka razy niestety ![]() a teraz juz tak bardziej tajemniczo sie zachowuje i prosze juz jakies domysly ![]() i dobrze niech i on sie pomartwi ..pff faceci ![]() Rozalko moze ty zostaw mu dziecko i wyjdz albo wez dziecko i wyjdz i wypnij na niego dupe.. za przeproszeniem.. jejku pozabijac ![]() ![]()
#3606 |
Wtajemniczenie
|
poiglot -
![]() ![]() Rumiankowa - Kochana ![]() ![]() A my? Będzie dobrze, zobaczysz. A właściwie to nie powinnaś czekać i płakać a się wyspać. Wiem że łatwo mówić, bo pewnie sama bym siedziała i ryczała.... Agusia - to mi się podoba. Pokaż że też potrafisz być wredną małpą, a co. Wtedy doceni że jesteś dobra na co dzień. ![]() A mój Antoś coś nie w sosie. Taki dziwnie spokojny i oczka zaszklone....Teraz śpi. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-10-24 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Malgosia dokladnie tak! ...
![]() moj tez jakis marudny ostatnio moze zeby... ![]()
#3608 |
Zakorzenienie
|
Małgosiu na razie obserwuj Antosia, a jaka ma na codzien temp ciala?
I dziekuje za poparcie ![]() Rumiankowa poiglot ma racje, teraz czas na odwet, nawet nie bierz malej tylko zostaw ja z nim i powiedz ze bedziesz za godzine a oczywiscie spoznij sie i to dobrze a jak bedzie mial focha to powiedz ze nie wiesz jeszcze czy go przeprosisz ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Oto jak piszczy ten moj drań ![]() http://www.youtube.com/watch?v=d5uD0L1JSus
#3609 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ja bez czytania..
![]() wlasnie wrocilam z "pogotowia"bo wczesniej wylalam Tz-ta do apteki po rywanol ale oczywiscie tutaj nie ma czego nawet podobnego..nawet,wiec nas wyslali tam na to pogotowie.. siedzielismy 2 godz!!! Kalusia z siorka na butli zostala..a mnie zmienili opatrunek ,dali kilka na zmiane do domu ,recepte na antybiotyk(znowu ![]() boje sie jak diabli ale juz za dlugo mnie to boli ![]() ![]() ide was poczytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Wtajemniczenie
|
witam ponownie, podczytałam Was trochę no i znowu nie wiem co której napisać, bo tak po łebkach czytałam, byliśmy na zakupach, kupiłam małemu kozaczki, sobie takie spodnie, a może leginsy to są takie grubsze!?ale zanim je założę muszę zlecieć trochę, a i niestety sphinx mnie skusił na małe jedzonko i piwo z sokiem
![]() zajrzę wieczorkiem, a i poiglot nie igraj z ogniem ![]() ![]() ursull ciuszki śliczne, ale giną przy takiej słodkiej modelce ![]() ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-24 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Doris oj wspolczuje Ci bardzo
![]() ![]() Bidulko...ale bedziesz miala spokoj... Dlatego tez dziecku jak sie obcina pazurki u nozek to na prosto trzeba nie na polokraglo jak u raczek, tak samo u doroslych ![]() Zobaczcie co moj Filip robi z zabawkami, juz psuje psuja jedna ![]() lalce sciaga sukienke, a pajacykowi juz sciagnal spodnie ![]()
#3612 |
Zakorzenienie
|
iwciag pochwal sie zakupkami
![]() ![]() ![]()
#3613 |
Zakorzenienie
|
iwiciag sorka ale nie rozumiem...
![]() ![]()
#3614 |
Wtajemniczenie
|
hyhy z Tżtem, nie podpuszczaj go za bardzo(z tą zdrada)bo możesz żałować, posłuchaj starszej koleżanki! Ja kiedyś też tak grałam i do tej pory się na mnie to odbija
agusia strzele fotki to pokażę, póki co nie mam możliwości |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i zajeta komorke mialam ktorys juz raz jak dzwonil ale to przypadkowe naprawde!
![]() |
#3616 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hmmm placki kurcze podziwiam za reczne tarkowanie ![]() ![]() fajne zakupki, dziewczynskie rrzeczy sa takie ladne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem jak to jest miec malomownego mensza, a sasiadki mi zazdroscisz nie ![]() toc Pakuiu nie od dzis to wiadomo ![]() ps obejrzalas juz 6 odciek chirurgow ![]() Cytat:
![]() ![]() babeczki koktajle ![]() Cytat:
![]() a moj dzis niespokojny a tez ma 37 i nie wiem czemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agusia no twardzielka z Ciebie i dobrze - dobra kobitka jestes a tzcik niech w koncu pojdzie po rozum do glowy tylko czemu na to przepraszanie trzeba tak dlugo czekac ![]() ![]()
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
No cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() Illbana ja jak tą kieckę w szkocką kratę dojrzałam to stwierdzilam,że mala musi ją mieć.Wystroję ją w nią na święta ![]() pakusia86 reakcja Kubusia na Marylkę genialna,dziecię zna się na ludziach ![]() ![]() poiglot i tu muszę się troszkę z tobą nie zgodzić,chodzi mi o to klaskanie w samolocie.Jest to bardzo stara tradycja,a wywodzi się z tąd,iż lądowanie jest najtrudniejszzym manewrem podczas pilotażu i oklaski są rodzajem podziękowania i uznania dla pilota za to,że ładnie wyladował.Tak się robi na calym świecie.Nie żebym się wymadrzała,ale z wyksztłałcenia technikiem osprzętu lotniczego jestem ![]() Za to co mnie doprowadza do szału,to zachowanie naszych rodaków na pokładzie samolotu:chlanie piwska,darcie się,wstawanie z miejsc,gdy samolot jeszcze nie skończył kołować( po co skoro i tak muszą czekać,aż się zatrzyma i gnieżdżą się debile w przejściu ![]() ![]() ![]() ![]() Oj o naszej Polonii to ja bym mogła godzinami pisać ![]() A z tym zdradzanie to dobrze,że twój TŻ tak myśli,ale faktycznie uważaj,żeby sobie czegoś nie wkręcił.Mój były tak zrobił i skończyło się na sprawdzaniu telefonu,przeglądaniu rzeczy,awanturach o byle spojrzenie i uśmiech.Poracha,teraz mam normalnego faceta ![]() marika a jaki blender? ja mam jeden,ale poracha jakaś i szukam czegoś nowego ![]() ![]() Małgosia 37 stopni to jeszcze nic złego,ale obserwuj go. Ja kładę małą na boczku i głaszcze i ona zasypia,ale za chwile się budzi i ryk.Dziś w nocy stwierdziłam,że zgodnie z metodą Febera ją przetrzymam,dobre 20min wyła,aż nie wytrzymalam i ją wzięłam.Masakra ![]() rumiankowa jak mnie wkurzją takie zachowania facetów,zero dopowiedzialności ![]() ![]() Aguśka podziwiam za konsekwencję,skoro ma to dobry skutek to może warto kontynuować,ale i tak uważam,że szczera rozmowa jest najlepsza.Najgorsze jest to czekanie na przeprosiny,to rozczarowanie i bezsilność.Człowiek chcialby się przytulić,zapomnieć wszystko co złe,wybaczyć,ale się nie da,trudno zapomnieć ból,a jeszcze trudniej zapobiec sytuacjom,które go tworzą ![]() ![]() ![]() iwcia dens ja też nie nawidzę ziemniaków trzeć,więc TŻta zagoniłam,ale rzadko robię,bo za dużo roboty.Mała ma diabliki w oczach i sama jest jak diabełek,a zaczęła się tak zachowywać po chrzcie,czy to coś oznacza? ![]() uff,chyba nadrobiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dzisiaj przestawiamy czas!
Spimy godzinke dluzej ![]() Mam nadzieje ze nie odczuja tej zmiany nasze male szkraby, bo np jesli wstaja o 7 to teraz beda godzine wczesniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
On musi pewne rzeczy pojac, bo ja sie zatyram jak wroce do pracy, juz mi bylo ciezko jak nie mielismy bobaska, a teraz z malenstwem bedzie jeszcze ciezej. Normalnie mu nie moge zwracac uwagi, wiec musze takim sposobem. Obojetnosc jest najlepsza, w przypadku kiedy wczesniej czlowiek sie stara, moze doceni ze jednak nie mial tak zle? A w przedszkolu to ja juz sie calowalam z takim jednym Damianem pod kocem ![]()
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak już są skonstruowane mózgi naszych bezmózgowców,że więcej niż jedna informację na godzinę to nie przyswajają ![]() Faktycznie,dzisiaj zmieniamy czas,ciekawe jak maluchy to odczują ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
Ogladacie miss?
19 Agata Biernat znajoma z mojego miasta ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- szkoda ze tam nie ma Poiglot
#3621 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Agusiu - dzielna jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() A z Filipka świetna piszczałka ![]() ![]() ![]() Marika - no właśnie te spodnie ocieplane mi się spodobały. A tą kurteczkę gdzie kupiłaś? Jeżu, to żeś zaszalała. Jak dobrze pójdzie, to jutro jedziemy z TŻ-tem do Plazy ![]() ![]() ![]() Iwcia dens - a ja posprzątałam ![]() ![]() ![]() Poiglot - ano widzisz, trochę obojętności z Twojej strony i jaka przemiana Twojego TŻ-ta ![]() ![]() Doris - biedactwo ![]() Mell - ja nie oglądam - monsz okupuje TV (boks ![]() Dziewczynki, jak zrobię Guziczkowi zdjęcie na spacerze, to zapodam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Wtajemniczenie
|
A moj pojechal na gale wlasnie... a na jakim to kanale?
#3623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No na pewno Klaudia miała by duże sznase ![]() Mój niedobry Tż wyszedł na spacer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zadomowienie
|
Ja wpadłam na chwilkę bo pilnuję mojego ciacha bo zaraz powinno byc gotowe, później tylko ostygnie polewe się buchnie i gotowe
![]() ![]() ![]() Małgosia - kurcze u mnie też 37 stopni dzisiaj ale za to caly czas ręce wędrowały małemu do dzobaka i smyrał po dziasełkach mimo że ja tam nic podejrzanego nie widzę ![]() poiglocik - hehe Twój Tż jest świetny, no jasneeee zdradzasz go i to nie z jednym ![]() ![]() Agusia - łoooo rety aleś się rozpisala kobitko. A ja uważam że jesteście dobrym małżeństwie, bo tak u was gorąco i to często (w sypialni) ![]() ![]() ![]() ![]() DORIS - trzymaj się lalu ![]() iwciag - i jak tu nie mówic o ignorowaniu jak pisałam z prośbą o dietkę ![]() iwcia dent ![]() ![]() ursull - akurat nawet sprowadzony z anglii ten blenderek ![]() ![]() ![]() rumiankowa - cosik zas jakas plaga niedobrych Tż ![]() ![]() Illbanka - kochana ta kurteczka kosztowała zaledwie 29zł i była jeszcze granatowa w Carrefourze w Rybniku i tam tez jest 5 10 15 w pasażu. A w Focusie jest C&A warto wejś są jeansy ocieplane za 29zł. Do juterka pa pa. Aaaaaaaaaaaaaa i mam przyspieszone spotkanie z promotorem jutro o 12 superrrr i 2 miesiace na napisanie pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale teraz dowalilas ![]() Wlaczylam te dziewczyny i niektore sa naprawde ladne ale duzo nie zaladnych.. (slyszalam ze te wybory miss sa ustawione) no i na ostatnich wyborach odpadly dwie piekne dziewczyny a misska zostala taka niezaladna dziewczyna no ale co Ta od ciebie z miasta ladna ![]() oo przeszla dalej! ![]()
![]() |
#3626 |
Wtajemniczenie
|
Pozniej was przezytam i odpisze bo teraz zainteresowaly mnie te wybory Miss moja sasiadka czyli 19 jak narazie chyba najlepiej szok!
Ona jest naprawde sliczna i wyglada lepiej niz w telewizji... My jestesmy z malego miasteczka i ona majac 16 lat wygrala tu wybory i zawsze dziwilam sie ze nie bierze udzialu w ogolnopolskich no i jest i jak narazie niezle jej idzie...chociaz sporo jest ladnych...
#3627 |
Zakorzenienie
|
Illbana wiem trzymam reke na pulsie!
![]() iwciag nastepna ![]() w zyciu... ![]() ![]() Marika oojj przepraszam ,, juz szukam tego ![]()
#3628 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() tak mell 19bardzo ładna kobitka |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
marika
moj czesto ssie tego kciuka(teraz wlasnie tez) ![]() mowie ci przyjzalam sie jego paznokciu pod swiatlo i jest taki dziwny.. plytka taka pomarszczona jakas ![]() ![]() ![]() jak jest spiacy zmeczony to katuje go strasznie aaaa i przez sen potrafi ssac;/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.