Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-23, 20:59   #901
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Ale super że się zdecydowaliście kupić mieszkanko... A co do ceny - musicie się zastanowić ile kosztowałoby Was wyremontowanie i umeblowanie innego tańszego mieszkania. Co się bardziej opłaca... Ech... fajnie - takie zmiany.

Ja ledwo skończyłam jeden remont już się zastanawiam nad drugim tylko się tego bardzo boję. Raz że kasy poszło więcej niż myślałam a dwa że ciągnęło się to jak flaki z olejem. Boję się że nie zdążymy zanim się dziecko urodzi, u mnie wszystko nabiera mocy urzędowej...

Mam wrażenie że coś mnie bierze - boli głowa, z gardłem od rana problemy, katar to u mnie standard całą jesień...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 21:38   #902
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
No, a ja chyba nie zrobię obiadu... Rano, krojąc chleb, skaleczyłam się w palec wskazujący lewej ręki. Dosyć wrednie, więc nalepiłam plaster. Teraz miałam pokroić skwarki. Walczyłam ze śliskim kawałkiem słoniny, w taki sposób, żeby jak najmniej używać skaleczonego palca... Wielki nóż do mięsa ześlizgnął mi się i rozciął mi do krwi kawał paznokcia na palcu środkowym Boże, jak to cholernie boli
Nic już dziś nie kroję
kretencja, ale pecha miałaś dzisiaj
a co do mieszkanka, przy takiej sumie ponad 200,000 zl to moze te 40 nie bedzie az tak duzo?? zwlaszcza jak uda wam sie cos utargowac. trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kretencja : kciuki: i pamietaj - kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana !! Powodzenia
tego tekstu nie znam, dobry jest i podpisuję się pod tym

lindsley, ty to dbaj o siebie teraz

ja zaraz znikam, bo mam w ten weekend zjazd, niedawno wróciłam z wykładów a jutro 3 kolokwia i trzeba się uczyć
Stary 2009-10-23, 21:46   #903
aldii
Zakorzenienie

Lenka bo to moj wlasny, autorski
Stary 2009-10-23, 21:53   #904
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

aldii, super
Stary 2009-10-23, 21:55   #905
aldii
Zakorzenienie

:dzie kuje:
Stary 2009-10-24, 09:34   #906
abz
Zakorzenienie

Dzień dobry w sobotni poranek.
Jak już o kosmetyczkach mowa to powiem, że ja byłam aż raz na oczyszczaniu twarzy, siostry mi zafundowały, było bardzo miło. Ale to za drogie dla mnie

kretencja wiem jak to jest z mieszkaniami i jak się ludzie długo zastanawiają jako że mąż teraz w tej branży, ale czasem ciekawe oferty uciekają sprzed nosa bo się ktoś za długo czaił albo liczył każdy 1000zł

Korzystam z kompa póki mąż jeszcze śpi. Niedługo jade z mamą na cmentarz posprzątać dokładnie groby, chociaż jest pochmurno i chyba coś pada Ale trzeba to zrobić. Potem ruszam na zakupy i sprzątam w domu. Na obiad załapiemy się dziś u mamy więc nie gotuję

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 09:36   #907
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja fajnie ,że decyzja z mieszkaniem zapadła, aż tak trudno nie będzie Wam znalezc na Ret. mieszkania mnie jest trochę smutno , bo u Nas z mieszkaniem nie było za wesoło

ogólnie nie jest mi za wesoło , rodzice TŻ tym razem są przyczynąwczora j przyjechał załamany , rozmowa nt płatności za ślub z nimi skończyła się tym ,że ojciec mu pow. ,żeby wypier.... z domu jak mu źle TŻ chce sam uzbierać na to przyjęcie teraz
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 13:01   #908
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Witam Dziewczyny

Oliwka współczuję takiej postawy przyszłego teścia......

Zresztą sama nie mam lepszych, ostatnio usłyszałam że mój mąż zmarniał...... masakra... jakieś głupie pretensje i w ogóle .....

nic mi się nie układa ostatnio.... kłucimy się z Tż ostatnio o wszystko co jest tylko możliwe.... albo się do siebie nie odzywamy i zachowujemy się jakbyśmy siebie nie widzieli..... Tż wcale nie okazuje mi że mnie kocha i za każdym razem jak próbuję mu to powiedzieć to jest gatka...... (on) i nie powiesz mi że to wszystko moja wina...dziewczymy mam już tego dość poprostu i nawet nie mam się komu wyżalić......

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 14:58   #909
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Razem z mężem planujemy począć maleństwo w drugiej połowie 2010, dlatego już od początku nowego roku chcemy się pomału przygotowywać.

Czy mogę i ja do Was dołączyć?
Stary 2009-10-24, 15:24   #910
aldii
Zakorzenienie

Ollliwko, Sloneczko nawet po najwiekszej burzy jest sloneczko bedzie ok
Marta witaj
Stary 2009-10-24, 17:19   #911
Tity
Zakorzenienie

Olliwko, Sloneczko przykro mi z powodu teściów.
m.a.r.t.a witaj Napisz coś o sobie
A my uciekliśmy dzisiaj z wykładów. Mam nadzieję, że nie sprawdzał facet obecności Siedzenie mnie dzisiaj nie boli, tylko ubolewam, że musiałam zdjąć soczewki po przyjeździe do domu...ehhh, ale już nie długo...mam nadzieję.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 17:58   #912
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Tity, Aldi z teściami to jest pikuś, ja kłuce się z mężem i to mnie dobija masakrycznie....... po prostu ryczeć się chce .....

Stary 2009-10-24, 18:06   #913
lindsley
Zakorzenienie

Obiecałam zdjęcia to dotrzymam...
Brzuszek wielki jak i cała ja... Przyznam, że przytyło mi się sporo ale to chyba sprawka innego trawienia. Dużo rzadziej biegam do wc teraz I oczywiście jem za dwoje. Ciągle jestem głodna i ciągle na coś mam ochotę
Oraz łazienka... Mała jest i ciężko zdjęcia zrobić A tam gdzie stoi kosz ma być pralka, tylko nabiera mocy urzędowej. Trzeba do niej zajrzeć bo cieknie (a ma może 4 lata) i wnieść do łazienki z piwnicy... Tak już czekam na to od ponad miesiąca i mam nadzieję, że ubranka dla dzidzi już będę prać w łazience

Słoneczko mnie też dobijają kłótnie z mężem, wiem, że ja je wywołuję, ale w słusznej sprawie. Uczę go obowiązków domowych bo się trochę rozbestwił. I ciągle mam pretensje, że nic nie robi a on się wkurza i są kłótnie z tego. Ale widzę, że to przynosi skutek...
Mam nadzieję, że Wam wkrótce zaświeci słoneczko i przestaniecie się kłócić...

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2009-10-24 o 18:09
Stary 2009-10-24, 18:50   #914
Tity
Zakorzenienie

lindsley jak ja Ci tego bycia "wielką" zazdroszczę Łazienka urocza, a najlepsza jest deska

L
J
Stary 2009-10-24, 19:02   #915
kretencja
Zakorzenienie

Lindsley, łazienka śliczna. Akurat klapa na sedesie zupełnie nie w moim stylu, natomiast cała reszta podoba mi się

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 19:12   #916
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Lindsley, łazienka śliczna. Akurat klapa na sedesie zupełnie nie w moim stylu, natomiast cała reszta podoba mi się
Z klapą to się tak domyślałam, że może nie wszystkim się podobać... To tylko dodatek, jak nam się znudzi to zawsze można zmienić. Zależało mi żeby było coś żywszego, z intensywnym kolorem
Cieszę się że Wam ogólnie się podoba.
Ja już zmykam, jadę po Tz-a i na niedziele do siostry. Ma dziś imieniny (ups wczoraj miała a dziś ma mój brat- zawsze mi się myli)a szwagier tydz temu miał urodziny, także podwójna imprezka się szykuje. Do jutra wieczorka albo poniedziałku

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2009-10-24 o 19:13
Stary 2009-10-24, 19:16   #917
abz
Zakorzenienie

Oliwka smutno, że teść tak postawił sprawę, ale może jeszcze coś się zmieni? Rozumiem w sumie, ze w takiej sytuacji TZ okazuje dumę i chce sam uzbierać kasę...

Słoneczko to chwilowe, my też się kiedyś dużo kłóciliśmy, teraz trochę mniej, ale jednak

Witaj marta. Napiszesz o sobie coś więcej?

lindsley fajny masz brzuszek, zazdroszczę. Łazienka też bardzo ładna i wcale nie jest taka mała. Tak czyściutko i radośnie w tej łazience

A my spędziliśmy dziś 3 godz na zakupach, w sumie tylko jedzenie, kasy poszło o dużo za dużo, ale troszke zapasów trzeba zrobić. Przeraża mnie powoli grudzień, bo wypłata nie duża, a święta, prezenty....ahhh W tym misiącu muszę już oszczędzać i żyć bardziej oszczędnie.
A przed chwilą pomalowałam sobie paznokcie na ciemny róz, taki fiolet prawie, chociaż mała przyjemność

Stary 2009-10-24, 19:34   #918
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Marta witaj
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
m.a.r.t.a witaj Napisz coś o sobie
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Witaj marta. Napiszesz o sobie coś więcej?

Od czego by tu zacząć .

Jestem szczęśliwą mężatką od ponad roku, razem z partnerem w związku 9 lat. Skończyłam studia mgr, obecnie pracuje w banku.

Teraz jestem na zwolnieniu lekarskim, bo mnie jakieś wirusiska zaatakowały . Na szczęście nocny kaszel już sobie poszedł, ale wymęczył mnie niemiłosiernie. Dochodziło nawet do takich akcji, że musiałam w nocy spać półsiedząc, bo myślałam, że się zakaszlę na amen. Teraz jest znacznie lepiej. Do końca przyszłego tygodnia kończę już antybiotyki.

No na razie to chyba tyle o mnie. .

Miłego wieczora.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-10-24 o 19:35
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 20:19   #919
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

abz, ja byłam kilka razy na oczyszczaniu u kosmetyczki, chyba 70 zl za cala wizyte, ale efekty na krótko niestety, taka cera

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
ogólnie nie jest mi za wesoło , rodzice TŻ tym razem są przyczynąwczora j przyjechał załamany , rozmowa nt płatności za ślub z nimi skończyła się tym ,że ojciec mu pow. ,żeby wypier.... z domu jak mu źle TŻ chce sam uzbierać na to przyjęcie teraz
??? czemu tak mu powiedział

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Razem z mężem planujemy począć maleństwo w drugiej połowie 2010, dlatego już od początku nowego roku chcemy się pomału przygotowywać.
Czy mogę i ja do Was dołączyć?
Cześć Marta

lindsley, urocza łazieneczka!! Bardzo mi się podoba (oprócz klapy ), mój mąż też zerknął i mówi że super
Stary 2009-10-24, 20:32   #920
Ollliwka
Zakorzenienie

lenka TŻ zapytał grzecznie czy ewentualnie za kilka dni dadzą mu zaliczkę - nie wiem 100 , 200 zł na fotogafa i kamerzystę no i się wkurzyli tylko nie bardzo rozumiem czemu skoro mówili ,że zapłacą TŻ mial zbierać na garnitur , obrączki , zaproszenia a oni resztę w końcu mają jednego syna.. a tu takie coś.. no i wkurzyli się też bo TŻ wg nich 10 tys. powinien miec odłozone przez 9 miesiecy pracy tylko nie biorą pod uwage ,że miał inne ważne wydatki np naprawa auta ;/

lindsley ladne fotki , lazienka cudo , ten zielony super wygląda

m.a.r.t.a witaj zdrowiejmój TZ tez chory od wczoraj

a mnie z tego wszystkiego już od 11 boli w klatce , nie mam kropli nasercowych bo to chyba te sprawy , ale w sumie nie wiem czy mozliwe w moim wieku zeby bole sercowe no ale po lewej str boli
P.S oglądacie miss polonia?
Stary 2009-10-24, 20:44   #921
aldii
Zakorzenienie

Lindsley brzusio i malutki Lazienka sliczna !! Mi sie klapa podoba, bardzo ozywia wnetrze i jest taka radosna
Ollliwko to co Cie boli to sa nerwobole.A co do TZ to hmmmm....troszke rozumiem zachowanie jego rodzicow.W koncu chlopak pracuje, mieszka u nich i pewnie oni go utzrymuja, a nie ma nawet 200zl na fotografa.No wybacz ale mnie tez trafilby szlag. Przepraszam Cie za to co teraz napisze, ale dla mnie to oboje zachowujecie sie troszke jak 2 rozpieszczonych dzieci.Uwazacie, ze rodzice MUSZA.Oni wcale nie musza, ewentualnie moga... kupic mieszkanie, oplacic slub, wesele itd. A tak na prawde to Wy powinniscie za to placic.Takie jest moje zdanie i przepraszam jesli Cie urazilam, ale tak uwazam.
Rodzice zarowno Twoi jak i TZ tez pewnie odbieraja Wasze zachowanie jak roszczenie w stosunku do nich, a pewnie by chcieli zebyscie tez sie troszke w to wszystko zaangazowali i dolozyli chociaz pare groszy. Zeby zobaczyli, ze Wam zalezy i tez sie starcie, a nie wszystko spadlo na nich i jest na ich glowie....
Stary 2009-10-24, 21:43   #922
abz
Zakorzenienie

aldii wiesz ja jestem tak przyzwyczajona, że za wesele płacą głównie rodzice, szczególnie jak młodzi są młodzi i krótko pracują, bo w przypadku np 40latków to bardziej prawdopodobne, ze mają juz oszczędności i rodziców na ślub i wesle tylko zapraszają nic od nich nie dostając. Jedno jest pewne - jak obiecali, że dadzą (sfinansują czy to wesele czy mieszkanie) to nie powinni zmieniać zdania.

Stary 2009-10-25, 05:42   #923
Tity
Zakorzenienie

A my zapomnieliśmy o zmianie czasu....i sobie siedzimy i czekamy na porę wyjazdu na zajęcia A tak mi się wstawać nie chciało......ehhhh

L
J
Stary 2009-10-25, 07:13   #924
Ollliwka
Zakorzenienie

witam

tity znam ten ból , zaraz wychodzę na pierwsze zajęcia na Uniwerku , mam do 17 30 i same wykłady

aldii nieprzeczytałaś dokładnie mojej wypowiedzi i takie są tego skutki ,że uważasz ,że wszystko spada na rodziców. Poza tym kto pisze o zawrotnych sumach na weeeeeeeeseeeele inni młodzi spodziewają się ,że rodzice im zafundują wesele na ponad 100 osób a ja najchętniej w ogóle wesela bym nie robiła , ale muszę bo tak wypada przecież na rzecz sali mamy restaurację , orkiestry nie chcemy etc. wszystko jest okrojone a skoro mówili ,że dołożą to niech tak zrobią i tyle a nie takie pieprzenie.
Stary 2009-10-25, 08:52   #925
kretencja
Zakorzenienie

Olliwko, bóle serca są możliwe w każdym wieku i jesli będą bardzo dokuczliwie lub będą się powtarzać, powinnaś pewnie zrobić badania (np.EKG), ale raczej sądzę, że to nerwy (znam to ).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 09:23   #926
abz
Zakorzenienie

Wszystkie pamiętały o zmianie czasu?? Ja oczywiście wszystkie zegary przestawiałam wczoraj wieczorem. Nawet byłam już w kościele, dopiero wróciłam.
Przejrzę trochę internet i zrobię pieczeń na obiad, pierwszy raz w sumie będę robić pieczeń A co dalej to jeszcze nie wiem, jakoś nie mam planu na dziś.

Stary 2009-10-25, 09:25   #927
aldii
Zakorzenienie

Ollliwko "...inni młodzi spodziewają się ,że rodzice im zafundują wesele na ponad 100 osób a ja najchętniej w ogóle wesela bym nie robiła , ale muszę bo tak wypada przecież ..." o mg nic nie mam juz wiecej do powiedzenia

Abz tu nie chodzi, ze oni maja sobie calosc sami oplacic, ale wybacz, jak ktos pracuje, to te 200zl na fotografa to powinien miec....

TAK NA ZAKONCZENIE TEMATU ZEBY POSYPALY SIE NA MNIE GROMY
Wiedzialam, ze znowu wywolam burze moim postem odnosnie wesela Ale takie mam poglady i nie bede tego ukrywac.Jak ktos chce sie chajtac i uwaza, ze jest juz na tyle dorosly, to niech sie jak dorosly zachowuje.Mnostwo par, wlasnie tylko po to, zeby nie bylo, ze "rodzice zasponsorowali" pracuje np. przez caly sezon, gdy ma wakacje ! odklada pieniadze i po roku, jak pracuja 2 osoby, to spokojnie te kilka tys. mozna dolozyc. Przeciez to jest oczywiste, ze rodzice zawsze mowia, MY WAM WYPRAWIMY.Ale tak na prawde oczekuja tez zaangazowania ze strony mlodych.Niech nawet dolaza jakies grosze, ale zeby ci rodzice wiedzieli, ze sami na to zapracowali, bo im zalezy na tym slubie...
Stary 2009-10-25, 09:33   #928
abz
Zakorzenienie

aldii ja tam nie mam zamiaru sie kłócić, ale bardzo dużo zależy od rodziców, ja mimo, że miałam kasę odłożoną, to mam ją prawie do dziś, bo rodzice wciskali kase i płacili nie pytając i nie przyjmowali odmowy. Oczywiście były kwestie, za które płaciliśmy sami, no np na zaliczkę do DJa mieliśmy naszą kasę. Ale kwestia organizacji i podziału finansowania na pewno jest różna w każdej rodzinie. Jak Oliwce jest źle, to przecież może się pożalić, bo często sobie tu pomagamy...
I jeszcze pytanie do ciebie Oliwko, to, że musicie zrobić przyjęcie bo tak wypada, to za namową rodziców? Bo nie pamiętam chyba twojej historii

Edytowane przez abz
Czas edycji: 2009-10-25 o 09:34
Stary 2009-10-25, 09:37   #929
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Lindsley brzusio superowy, łazienka też a najbardziej deska sedesowa taka radosna i wesoła hehehhehe ..... bardzo mi się podoba

Oliwka my z TZ zrobiliśmy tak że ile mogliśmy to ze swojej kasy daliśmy ( ja miałam prawie 4 tys oszczędności a TZ jakieś 15 tys), od rodziców nie wzieliśmy przed ślubem nic, ja swoim powiedziałam że jak chcą to mogą mi dać pieniądze w prezencie ile będą uważali za słuszne( i dostałam około 13 tysięcy od rodziców ) więc nie było niepotrzebnych nieporozumień i jakiś kłutni

witaj MARTA, widzę że już druga moderator do nas zawitała

abz ja nie pamiętałam o zmianie czasu hehhehehe ale w sumie nic nie robię .........

Stary 2009-10-25, 09:40   #930
aldii
Zakorzenienie

Abz no wlasnie o to mi chodzi.Zeby wciskac, ale rodzice wcale nie musza tej kasy wziasc,tyle, ze wiedza, ze WY jako mlodzi, tez sie w to angazujecie i chcecie pomoc.Rozumiesz o co mi chodzi ? Ja wiem, ze Ollliwce jest smutno i zle, bo obiecali, ale bardzo czest wnioskuje z jej postow, ze rodzice powinni.....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości