|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Ale super że się zdecydowaliście kupić mieszkanko... A co do ceny - musicie się zastanowić ile kosztowałoby Was wyremontowanie i umeblowanie innego tańszego mieszkania. Co się bardziej opłaca... Ech... fajnie - takie zmiany.
Ja ledwo skończyłam jeden remont już się zastanawiam nad drugim tylko się tego bardzo boję. Raz że kasy poszło więcej niż myślałam a dwa że ciągnęło się to jak flaki z olejem. Boję się że nie zdążymy zanim się dziecko urodzi, u mnie wszystko nabiera mocy urzędowej... Mam wrażenie że coś mnie bierze - boli głowa, z gardłem od rana problemy, katar to u mnie standard całą jesień...
|
#902 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do mieszkanka, przy takiej sumie ponad 200,000 zl to moze te 40 nie bedzie az tak duzo?? zwlaszcza jak uda wam sie cos utargowac. trzymam kciuki! Cytat:
i podpisuję się pod tym ![]() lindsley, ty to dbaj o siebie teraz ja zaraz znikam, bo mam w ten weekend zjazd, niedawno wróciłam z wykładów a jutro 3 kolokwia i trzeba się uczyć
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w sobotni poranek.
Jak już o kosmetyczkach mowa to powiem, że ja byłam aż raz na oczyszczaniu twarzy, siostry mi zafundowały, było bardzo miło. Ale to za drogie dla mnie ![]() kretencja wiem jak to jest z mieszkaniami i jak się ludzie długo zastanawiają jako że mąż teraz w tej branży, ale czasem ciekawe oferty uciekają sprzed nosa bo się ktoś za długo czaił albo liczył każdy 1000zł Korzystam z kompa póki mąż jeszcze śpi. Niedługo jade z mamą na cmentarz posprzątać dokładnie groby, chociaż jest pochmurno i chyba coś pada Ale trzeba to zrobić. Potem ruszam na zakupy i sprzątam w domu. Na obiad załapiemy się dziś u mamy więc nie gotuję
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja fajnie ,że decyzja z mieszkaniem zapadła, aż tak trudno nie będzie Wam znalezc na Ret. mieszkania
mnie jest trochę smutno , bo u Nas z mieszkaniem nie było za wesoło ![]() ogólnie nie jest mi za wesoło , rodzice TŻ tym razem są przyczyną wczora j przyjechał załamany , rozmowa nt płatności za ślub z nimi skończyła się tym ,że ojciec mu pow. ,żeby wypier.... z domu jak mu źle
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczyny
Oliwka współczuję takiej postawy przyszłego teścia...... Zresztą sama nie mam lepszych, ostatnio usłyszałam że mój mąż zmarniał...... masakra... jakieś głupie pretensje i w ogóle ..... nic mi się nie układa ostatnio.... kłucimy się z Tż ostatnio o wszystko co jest tylko możliwe.... albo się do siebie nie odzywamy i zachowujemy się jakbyśmy siebie nie widzieli..... Tż wcale nie okazuje mi że mnie kocha i za każdym razem jak próbuję mu to powiedzieć to jest gatka...... (on) i nie powiesz mi że to wszystko moja wina...dziewczymy mam już tego dość poprostu i nawet nie mam się komu wyżalić......
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Razem z mężem planujemy począć maleństwo w drugiej połowie 2010, dlatego już od początku nowego roku chcemy się pomału przygotowywać. ![]() Czy mogę i ja do Was dołączyć?
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwko, Sloneczko przykro mi z powodu teściów.
m.a.r.t.a witaj Napisz coś o sobie ![]() A my uciekliśmy dzisiaj z wykładów. Mam nadzieję, że nie sprawdzał facet obecności Siedzenie mnie dzisiaj nie boli, tylko ubolewam, że musiałam zdjąć soczewki po przyjeździe do domu...ehhh, ale już nie długo...mam nadzieję.
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, Aldi z teściami to jest pikuś, ja kłuce się z mężem i to mnie dobija masakrycznie....... po prostu ryczeć się chce .....
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecałam zdjęcia to dotrzymam...
Brzuszek wielki jak i cała ja... Przyznam, że przytyło mi się sporo ale to chyba sprawka innego trawienia. Dużo rzadziej biegam do wc teraz I oczywiście jem za dwoje. Ciągle jestem głodna i ciągle na coś mam ochotę![]() Oraz łazienka... Mała jest i ciężko zdjęcia zrobić A tam gdzie stoi kosz ma być pralka, tylko nabiera mocy urzędowej. Trzeba do niej zajrzeć bo cieknie (a ma może 4 lata![]() Słoneczko mnie też dobijają kłótnie z mężem, wiem, że ja je wywołuję, ale w słusznej sprawie. Uczę go obowiązków domowych bo się trochę rozbestwił. I ciągle mam pretensje, że nic nie robi a on się wkurza i są kłótnie z tego. Ale widzę, że to przynosi skutek... Mam nadzieję, że Wam wkrótce zaświeci słoneczko i przestaniecie się kłócić...
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-10-24 o 18:09 |
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley jak ja Ci tego bycia "wielką" zazdroszczę
Łazienka urocza, a najlepsza jest deska
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, łazienka śliczna. Akurat klapa na sedesie zupełnie nie w moim stylu, natomiast cała reszta podoba mi się
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się że Wam ogólnie się podoba. Ja już zmykam, jadę po Tz-a i na niedziele do siostry. Ma dziś imieniny (ups wczoraj miała a dziś ma mój brat- zawsze mi się myli)a szwagier tydz temu miał urodziny, także podwójna imprezka się szykuje. Do jutra wieczorka albo poniedziałku
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-10-24 o 19:13 |
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka smutno, że teść tak postawił sprawę, ale może jeszcze coś się zmieni? Rozumiem w sumie, ze w takiej sytuacji TZ okazuje dumę i chce sam uzbierać kasę...
Słoneczko to chwilowe, my też się kiedyś dużo kłóciliśmy, teraz trochę mniej, ale jednak Witaj marta. Napiszesz o sobie coś więcej? lindsley fajny masz brzuszek, zazdroszczę. Łazienka też bardzo ładna i wcale nie jest taka mała. Tak czyściutko i radośnie w tej łazience ![]() A my spędziliśmy dziś 3 godz na zakupach, w sumie tylko jedzenie, kasy poszło o dużo za dużo, ale troszke zapasów trzeba zrobić. Przeraża mnie powoli grudzień, bo wypłata nie duża, a święta, prezenty....ahhh W tym misiącu muszę już oszczędzać i żyć bardziej oszczędnie. A przed chwilą pomalowałam sobie paznokcie na ciemny róz, taki fiolet prawie, chociaż mała przyjemność
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Od czego by tu zacząć .Jestem szczęśliwą mężatką od ponad roku, razem z partnerem w związku 9 lat. Skończyłam studia mgr, obecnie pracuje w banku. Teraz jestem na zwolnieniu lekarskim, bo mnie jakieś wirusiska zaatakowały . Na szczęście nocny kaszel już sobie poszedł, ale wymęczył mnie niemiłosiernie. Dochodziło nawet do takich akcji, że musiałam w nocy spać półsiedząc, bo myślałam, że się zakaszlę na amen. Teraz jest znacznie lepiej. Do końca przyszłego tygodnia kończę już antybiotyki. No na razie to chyba tyle o mnie. .Miłego wieczora.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-10-24 o 19:35 |
|
|
|
#919 | ||
|
Zadomowienie
|
abz, ja byłam kilka razy na oczyszczaniu u kosmetyczki, chyba 70 zl za cala wizyte, ale efekty na krótko niestety, taka cera
![]() Cytat:
Cytat:
![]() lindsley, urocza łazieneczka!! Bardzo mi się podoba (oprócz klapy ), mój mąż też zerknął i mówi że super
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
lenka TŻ zapytał grzecznie czy ewentualnie za kilka dni dadzą mu zaliczkę - nie wiem 100 , 200 zł
na fotogafa i kamerzystę no i się wkurzyli tylko nie bardzo rozumiem czemu skoro mówili ,że zapłacą tylko nie biorą pod uwage ,że miał inne ważne wydatki np naprawa auta ;/ lindsley ladne fotki , lazienka cudo , ten zielony super wygląda m.a.r.t.a witaj zdrowiej mój TZ tez chory od wczoraj ![]() a mnie z tego wszystkiego już od 11 boli w klatce , nie mam kropli nasercowych bo to chyba te sprawy , ale w sumie nie wiem czy mozliwe w moim wieku zeby bole sercowe no ale po lewej str boli P.S oglądacie miss polonia? |
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley brzusio
Lazienka sliczna !! Mi sie klapa podoba, bardzo ozywia wnetrze i jest taka radosna ![]() Ollliwko to co Cie boli to sa nerwobole.A co do TZ to hmmmm....troszke rozumiem zachowanie jego rodzicow.W koncu chlopak pracuje, mieszka u nich i pewnie oni go utzrymuja, a nie ma nawet 200zl na fotografa.No wybacz ale mnie tez trafilby szlag. Przepraszam Cie za to co teraz napisze, ale dla mnie to oboje zachowujecie sie troszke jak 2 rozpieszczonych dzieci.Uwazacie, ze rodzice MUSZA.Oni wcale nie musza, ewentualnie moga... kupic mieszkanie, oplacic slub, wesele itd. A tak na prawde to Wy powinniscie za to placic.Takie jest moje zdanie i przepraszam jesli Cie urazilam, ale tak uwazam. Rodzice zarowno Twoi jak i TZ tez pewnie odbieraja Wasze zachowanie jak roszczenie w stosunku do nich, a pewnie by chcieli zebyscie tez sie troszke w to wszystko zaangazowali i dolozyli chociaz pare groszy. Zeby zobaczyli, ze Wam zalezy i tez sie starcie, a nie wszystko spadlo na nich i jest na ich glowie.... |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
aldii wiesz ja jestem tak przyzwyczajona, że za wesele płacą głównie rodzice, szczególnie jak młodzi są młodzi i krótko pracują, bo w przypadku np 40latków to bardziej prawdopodobne, ze mają juz oszczędności i rodziców na ślub i wesle tylko zapraszają nic od nich nie dostając. Jedno jest pewne - jak obiecali, że dadzą (sfinansują czy to wesele czy mieszkanie) to nie powinni zmieniać zdania.
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
A my zapomnieliśmy o zmianie czasu....i sobie siedzimy i czekamy na porę wyjazdu na zajęcia
A tak mi się wstawać nie chciało......ehhhh |
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
witam
tity znam ten ból , zaraz wychodzę na pierwsze zajęcia na Uniwerku , mam do 17 30 i same wykłady aldii nieprzeczytałaś dokładnie mojej wypowiedzi i takie są tego skutki ,że uważasz ,że wszystko spada na rodziców. Poza tym kto pisze o zawrotnych sumach na weeeeeeeeseeeele inni młodzi spodziewają się ,że rodzice im zafundują wesele na ponad 100 osób a ja najchętniej w ogóle wesela bym nie robiła , ale muszę bo tak wypada przecież na rzecz sali mamy restaurację , orkiestry nie chcemy etc. wszystko jest okrojone a skoro mówili ,że dołożą to niech tak zrobią i tyle a nie takie pieprzenie.
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwko, bóle serca są możliwe w każdym wieku i jesli będą bardzo dokuczliwie lub będą się powtarzać, powinnaś pewnie zrobić badania (np.EKG), ale raczej sądzę, że to nerwy (znam to
).
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie pamiętały o zmianie czasu?? Ja oczywiście wszystkie zegary przestawiałam wczoraj wieczorem. Nawet byłam już w kościele, dopiero wróciłam.
Przejrzę trochę internet i zrobię pieczeń na obiad, pierwszy raz w sumie będę robić pieczeń A co dalej to jeszcze nie wiem, jakoś nie mam planu na dziś.
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko "...inni młodzi spodziewają się ,że rodzice im zafundują wesele na ponad 100 osób a ja najchętniej w ogóle wesela bym nie robiła , ale muszę bo tak wypada przecież ..."
![]() ![]() o mg nic nie mam juz wiecej do powiedzenia ![]() Abz tu nie chodzi, ze oni maja sobie calosc sami oplacic, ale wybacz, jak ktos pracuje, to te 200zl na fotografa to powinien miec.... TAK NA ZAKONCZENIE TEMATU ZEBY POSYPALY SIE NA MNIE GROMY Wiedzialam, ze znowu wywolam burze moim postem odnosnie wesela Ale takie mam poglady i nie bede tego ukrywac.Jak ktos chce sie chajtac i uwaza, ze jest juz na tyle dorosly, to niech sie jak dorosly zachowuje.Mnostwo par, wlasnie tylko po to, zeby nie bylo, ze "rodzice zasponsorowali" pracuje np. przez caly sezon, gdy ma wakacje ! odklada pieniadze i po roku, jak pracuja 2 osoby, to spokojnie te kilka tys. mozna dolozyc. Przeciez to jest oczywiste, ze rodzice zawsze mowia, MY WAM WYPRAWIMY.Ale tak na prawde oczekuja tez zaangazowania ze strony mlodych.Niech nawet dolaza jakies grosze, ale zeby ci rodzice wiedzieli, ze sami na to zapracowali, bo im zalezy na tym slubie...
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
aldii ja tam nie mam zamiaru sie kłócić, ale bardzo dużo zależy od rodziców, ja mimo, że miałam kasę odłożoną, to mam ją prawie do dziś, bo rodzice wciskali kase i płacili nie pytając i nie przyjmowali odmowy. Oczywiście były kwestie, za które płaciliśmy sami, no np na zaliczkę do DJa mieliśmy naszą kasę. Ale kwestia organizacji i podziału finansowania na pewno jest różna w każdej rodzinie. Jak Oliwce jest źle, to przecież może się pożalić, bo często sobie tu pomagamy...
I jeszcze pytanie do ciebie Oliwko, to, że musicie zrobić przyjęcie bo tak wypada, to za namową rodziców? Bo nie pamiętam chyba twojej historii
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 i znowu serca mam dwa... Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-10-25 o 09:34 |
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley brzusio superowy, łazienka też a najbardziej deska sedesowa taka radosna i wesoła hehehhehe ..... bardzo mi się podoba
Oliwka my z TZ zrobiliśmy tak że ile mogliśmy to ze swojej kasy daliśmy ( ja miałam prawie 4 tys oszczędności a TZ jakieś 15 tys), od rodziców nie wzieliśmy przed ślubem nic, ja swoim powiedziałam że jak chcą to mogą mi dać pieniądze w prezencie ile będą uważali za słuszne( i dostałam około 13 tysięcy od rodziców ) więc nie było niepotrzebnych nieporozumień i jakiś kłutni witaj MARTA, widzę że już druga moderator do nas zawitała ![]() abz ja nie pamiętałam o zmianie czasu hehhehehe ale w sumie nic nie robię .........
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Abz no wlasnie o to mi chodzi.Zeby wciskac, ale rodzice wcale nie musza tej kasy wziasc,tyle, ze wiedza, ze WY jako mlodzi, tez sie w to angazujecie i chcecie pomoc.Rozumiesz o co mi chodzi ? Ja wiem, ze Ollliwce jest smutno i zle, bo obiecali, ale bardzo czest wnioskuje z jej postow, ze rodzice powinni.....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

i podpisuję się pod tym 

Ale trzeba to zrobić. Potem ruszam na zakupy i sprzątam w domu. Na obiad załapiemy się dziś u mamy więc nie gotuję 

Siedzenie mnie dzisiaj nie boli, tylko ubolewam, że musiałam zdjąć soczewki po przyjeździe do domu...ehhh, ale już nie długo...mam nadzieję.

. Na szczęście nocny kaszel już sobie poszedł, ale wymęczył mnie niemiłosiernie. Dochodziło nawet do takich akcji, że musiałam w nocy spać półsiedząc, bo myślałam, że się zakaszlę na amen. Teraz jest znacznie lepiej. Do końca przyszłego tygodnia kończę już antybiotyki. 
inni młodzi spodziewają się ,że rodzice im zafundują wesele na ponad 100 osób a ja najchętniej w ogóle wesela bym nie robiła , ale muszę bo tak wypada przecież 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)