|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
Ołówkowe są świetne, mój ulubiony krój. Ubolewam nad tym, że nie mam pełnych kształtów, bo właśnie do takowych pasują najlepiej... |
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprostu czasem sie kogos wyidealizuje a pozniej... a blah. I dobrze mi. |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No.Ale jak mowilam, tez wzdychalam i ciezko mi bylo czesto. Nawet obawy mialam, ze to moj polowek jablka itp. Ale gdzie tam. To cale gonienie kroliczka mnie krecic musialo i to wzdychanie. Byl czas, ze jego spojrzenie i pare slow wprawialo mnie w nastroj, ze lewitowalam nad chodnikami. A zaraz spadalam bo poczucie winy, bo ze tak nie moze byc... itp itd. Przeplakalam wiele dni i nocy. Potem musialam sie nauczyc 'zyc bez niego'. W sumie on nigdy nie byl jakas wielka czescia mojego zycia ale brakowalo mi glupich gadek. Tych wymonych spojrzen. Teraz niech sobie bedzie obok, pasuje mi to. Przynajmniej sie odzywamy bo nie lubie miec z kims jakis spiec. No i to skonfrontowanie moich wyobrazen naroslych przez ten czas z rzeczywistoscia. No wypadl blado )))
|
|
|
|
|
#4775 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi internet padł po trzecim piwie. Tak, w sobotę. ![]() Ja gotowałam rosół. ![]() Cytat:
Cieszę się, że się udało.I życzenie się spełniło, bo dzień już lepszy. A po fragmentach spokój odzyskuję. Niezwykłe, chciałabym dopaść gdzieś całość. Cytat:
Chyba po prostu nie trzeba się nad tym zastanawiać i szukać ich motywacji. Mówią by komuś było miło, ale że dążą do wyrównania energii, to chcieliby coś w zamian. To rozumiem, tylko mi jakoś tak dziwnie nie jest miło podczas gdy się starają w taki sposób. Nie w sensie niemiło, a jest mi to delikatnie obojętne. Nie przejadło się, a nic mi z tego, że ktoś tak powiedział. Podobno jest to nierozróżnianie emocji od faktów... Najlepiej zaprogramować się tak, żeby było miło słysząc takie komplementy. Nie wnikać a docenić, że ktoś chciał sprawić przyjemność i zrobił to jak potrafił. A moim zdaniem nic w tym dziwnego i nie ma nad czym dumać, że byłaś rozchwytywana i cieszyłaś się dużym zainteresowaniem panów. Bo facetom rózne się podoba i takie i inne, nie ma co generalizować i zamykać w ramkę. Skoro z takim przejęciem o tym mówili to tak było. Musiałaś wyglądać zjawiskowo i już. Cytat:
Też bym takie chciała.... Cytat:
A ideały to lubią sobie sięgnąć bruku....
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Co do komplementów - nauczyłam się je przyjmować, nie analizuję, nie wnikam, jest mi miło i tyle. Mówię "dziękuję" i .... idę dalej ![]() Wiecie - chyba spać pójdę
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale często jest tak, że rzeczywistość jest inna, nie tak kolorowa jak wyobrażenia, co Twój casus tylko potwierdza. I tego powinniśmy się trzymać. |
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze sobie z wami znow popisac
![]() Zaraz ide potancowac do jakies 'diabelskiej muzyki' jak to mowia w pracy. Dwa tygodnie temu jechalam na negocjacje do Southportu z kolesiem i on znajac moje upodobania muzyczne specjalnie wlaczal mi Rock Radio.... Mimo, ze sam nie lubi. Slodkie to bylo. Zreszta facet tez slodki acz nieco dla mnie juz wiekowy (50tka) haha. Szefcio tylko teraz czyni aluzje rozne, jak to my duzo czasu razem spedzamy. Wiec wynikaja z tego ciekawe gadki... Cos do mnie mowil i o mnie wiec mowie do szefcia 'Masz na moim punkcie obsesje...' na co on 'Chyba pomyslilas mnie z kims... z pewnym panem zajmujacym sie H&S' W piatek przegladalam sobie motory i ceny... Szefcio ze mna (bo jak wiadomo to on ma obsesje heh) i mowi tak 'A moze J. by Cie wzial na swoim?' i smiech. Ja 'tak, wezmie. Juz zaproponowal tylko tera zimno to poczekamy do wiosny' na co szefcio 'ooo to co tak mocno przytulisz, o tak...' (demonstracja). Ja 'no i obejme w pasie mocno moimi seksownymi nogami i bede miec ride of my life' (ironia) na co moj szef 'ooooh do you have another set of legs then??' Umarlam. |
|
|
|
#4779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to nosiłam.---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Zapomniałam,że w sobotę to wieczorem, widać, że nie bywam ![]() Wyspac się stówkę w garsć i na targi, albo za 50 obejrzeć w komputerze, ale ja wolę papierkowe , robię mniej więcej co roku.
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już nie, ale wcześniej - nie mogę zaprzeczyć...Małymi krokami, ale radzę sobie z tym. I wiem, oczywiście, że to moje wyobrażenie i że koniec końców okazałoby się, że zbyt wyidealizowane. A co do chudości - w piątek na PR koleżanka liczyła, z ilu kręgów składa się mój kręgosłup
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę tylko na śluby i pogrzeby..
Niestety ostatnio na te drugie częściej... Na bierzmowaniu zakończyła się moja mała wiara. Cytat:
Też bym wolała na papierze. Tylko jeżeli to tak bardzo zależy od emocji/nastroju, to trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać aby uzyskać niechwilowy wynik, a jakiś bardziej globalny? W dzieciństwie miałam sąsiada bioenergoterapeutę. Kiedyś na wieczornym wyjściu z psem siedziałam na ławce, a on czekał na swoje koty. No i gadamy sobie o zwierzakach, a ten nagle mówi czy może mi rękę na głowie położyć. Trzymał tak jakiś czas, jakieś ciepłe prądy czułam. Później pyta czy czułam jakby wiertarkę mi w głowę wkręcał. Ja, że nie bardzo. Ale pomimo tego wyłączył mi ból głowy na ponad 10 lat. Gdyby nie grypa i wielogodzinny płacz nie pamiętałbym jak boli głowa. Nawet kac jakoś lekko przechodził. Teraz czasami już lekko pobolewa bez jasnej przyczyny. Chętnie bym powtórzyła taki zabieg dla utrwalenia efektu. A ja mam wróżyć z ręki na Halloween. Nie bawiłam się tym bardzo długo, książki popożyczałam ludziom. Będę nadrabiać strojem czarownicy, jak zlokalizuję w którym kartonie jest czarny kapelusz.. Bo cyganki nie da się ze mnie raczej zrobić. ![]() I tak wszyscy pewnie będą już pod wpływem %%, może nikt nie zauważy improwizacji....
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ja też cały rok czekam na jesień - tylko ja lubię jak jest sucho bez deszczu i wiatru - wtedy to haj lajf i zapachy jesieni yyymmmm a dzis tak na śląsku nie było |
|
|
|
|
#4783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza kolorami wazny jest ich układ i tzw. piuropusz czyli wielkośc i kształt aury, gęstosć, czystość kolorów. Na to emocje nie mają specjalnie wpływu. Cytat:
Cytat:
![]() Wpadł mi szatański pomysł do głowy , żeby zrobić kiedyś spotkanie wiedżm i czrownic. Każda przychodzi do SCC w stroju odpowiednim ![]() W noc kupały najlepiej
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-10-25 o 02:16 |
|||
|
|
|
#4784 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
napisałam, że tak się nie robi i powinna to ustalić przed zakupem ![]() pochwal się w końcu co będziesz robić w tej nowej pracy Cytat:
za to wstać rano owszem, tylko nie o zbójeckiej godzinie typu 5-6 jak to musiałam wczoraj zrobić ![]() Cytat:
Gdzie Ty tam masło wyczułaś Przecież to przepiękne ziółka i szpital Wiesz co, chyba będę musiała przetestować CO na własnej skórze bo trochę się różnimy w odbiorze zapachów Cytat:
Wiesz Sabb, ja bym się tak nie oburzała na Twoim miejscu, ewentualnie olałabym Pewnie owy Pan na prawdę tak myślał. Założę się, że musiałaś wyglądać zjawiskowo Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4785 | ||||||||||||
|
Wiedźma
|
Na spacery, oczywiście.
![]() Cytat:
![]() I nie mam zanizonej samooceny, tylko wiem, jak wyglądam. ![]() Cytat:
Co zaś do mojej "fascynującowosci" - nie twierdzę, że jestem nudna, czy nieoryginalna. Nie o to chodzi. Chodzi o to, że te ludzie używają określenia "piękna". A nie dajcie bogowie jeszcze "laska". ![]() One po prostu są bez sensu w odniesieniu do mnie. Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze do tego nic właściwie nie znaczy. Ja tam usiłuję na bizneswoman wychodzić... Ale ludzie jakieś nawiedzone są i myślą, że poezję to się w natchnieniu tłumaczy. A dupa. To się sylaby liczy, rytm kontroluje, akcenty sprawdza i rymy rozmieszcza. Cytat:
![]() I wyglądasz w nich świetnie. Przynajmniej w tej jednej, którą widziałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do samego przyjmowania komplementów - normalnie nie mam z tym problemów. Normalnie, czyli prywatnie. I najlepiej jeszcze jeśli są one oryginalne, trafione i szczere. Tyle, że jeśli gdzieś robię za fachowca, to widzę, że pozostałym fachowcom tego obce ludzie nie robią. Bo nie są kobietami. Też dziękuję, miło się uśmiecham, ale nie o to mi chodziło.Heh... Nieistotne. Ludzie, z którymi miałam negocjować i załatwiać interesy ulegli mojej elokwencji. ![]() Reszta to tylko imponderabilia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I co? Odpisała? Cytat:
![]() Czemu ludzie sądzą, że mają prawo mnie oceniać w taki obcesowy sposób. Obcy ludzie. Czemu sadzą, że mam ochotę znosić to publicznie? Czemu wreszcie przypuszczają, że mnie w ogóle obchodzi ich opinia? No tak serio. Wyobraź sobie, ze do mężczyzny podchodzi baba starsza od niego i brzydka (ale za to bogata ewentualnie znajoma różnych znakomitości) i przy ludziach, publicznie wygłasza komentarze dotyczące owego mężczyzny urody. Podczas gdy ów mężczyzna tam jako tłumacz i manager występuje. Nie mam nic przeciw komplementom. We właściwym czasie, we właściwej sytuacji i oczywiście z ust osoby, która ma prawo tak osobiście do mnie podchodzić. W tej sytuacji to jest tak, jak kiedyś, kiedy jeszcze grałam. Po koncercie pochodzi do mnie dziennikarz radiowej Trójki i prosi o wywiad. Prawie się posikałam ze szczęścia. Wtedy Trójka to było dla mnie naprawdę COŚ. Zgodziłam się entuzjastycznie, a ten mi zadaje pytania w stylu: "Podobno masz najładniejsze nogi w Jarocinie. Jak się w związku z tym czujesz?" - A co to, do cholery, ma wspólnego z moją muzyką?! W ogóle, to mam wrażenie, że od rzeczy piszę. I do tego o wszystkim na raz. Może innym razem uda mi się czytelniej.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-10-25 o 08:47 |
||||||||||||
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
odpisała a jakże
mianowicie, że teraz nie ma kasy i nie da jej załatwić wcześniej, koniec wiadomości Cytat:
![]() Co do wywiadu to bez komentarza, ten dziennikarz pokazał "klasę"
|
|
#4787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy ty sobie zdajesz z tego sprawę jak "piękna" jestes kobietą. Nie w takim zwyczajnym pospolitym pojęciu urody. Bo oczywiste piękno może się podobać ale po chwili staje sie nudne. Ty po za fascynującą uroda która trudno jest nie podziwiać posiadasz jeszcze ten magnetyzm który nie pozwala oderwać wzroku. No i pewnie to czyni tez w męskich mózgach spustoszenie i "głupieją" w twoim otoczeniu. Co do Siudmaka i wypięknienia. Ot tak sobie Ciebie nie narysował. Cos musiało go w Tobie niesamowicie zaintrygować ze zostałaś "uwieczniona na papierze". Mam nadzieję ze się na mnie nie obrazisz za ten bełkot. ------------------------------------------------------------ U mnie znów pada jak ja nie cierpię mokrej jesieni. Za oknem bez brzmienie, krople deszczu uderzaja o ziemie, bez brzmienie ogarnęło świat, kręci się karuzela szarych barw.
|
|
#4788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Na spacery i nie tylko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tego gościa z trójki to bym tą nogą potraktowała, coby się przekonał jakie są Betty - fajną masz fuchę, też bym powróżyła. Najlepiej ze śledziony ![]() A jako atrakcja wieczoru zakopanie pod stodołą kobylej czaszki, coby krowom mleko odebrać
Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-10-25 o 11:06 |
||||
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś pustki .
Czyżby wszyscy poszli nasiąkać kadzidłem?
|
#4790 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Piekłam kurczaka na obiad
![]() teraz kawka i sjesta
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
nauczyciele jak zwykle spędzili pół weekendu nad testami a teraz mają zamiar coś tylko dla siebie ( spacer ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- ja też miałabym ochotę na cuś takiego - nei mam ani pół rekwizyta ale stawiłabym czoło wyzwaniu i na pewno z chęcią bym się wcieliła w
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni ( męzczyźni) nie mają wyczucia, tudzież nie są wyedukowani co kiedy wypada mówić a czego nie , że komplement - będący wyrazem uznania, sprawienia przyjemności czy whatever bo schlebiania też, to coś czym nie rzuca się na prawo i lewo kiedy tylko mu ślina na język to przyniesie. I prawda że większość męzczyzn mysli że wolno im bezkarnie rzucać komplementami wobec kobiet zawsze - ale często oni narażają się na śmiesznośc lub wprawiają kobietę w zakłopotanie lub zniesmaczenie. czas i miejsce - no tego nie biora z reguły pod uwagę. Czasem też dlatego że nic im do głowy nie przychodzi lepszego żeby zacząć tzw small talk, zagaić rozmowę a faktycznie uroda ich partnerki w rozmowie trochę im wodę z mózgu robi. Nie usprawiedliwia ich to ale tak czesto bywa. Stwierdzają fakt oczywisty nie myśląc o tym w jakiej to sytuacji stawia kobietę. ehhh te chłopy . Męzczyźni którzy się w tej kwestii postanowili czegoś dowiedzieć ( znam przykłady żyjące !!!) , samodoedukować się wiedzą jak zachować się z klasą, robiąc przy tym pozytywne wrażenie na kobietach. To jest sztuka i ciężko się pogodzić z faktem że niewielu po nią sięga, i stara się ją opanować. Takie informacje są w ogólnodostępnych poradnikach i książkach psychologicznych na półkach każdej dobrej ksiegarni. Ale dziwi mnie jedno - że w kregach służbowych, tam gdzie psychologia biznesu i etykieta są wymogami i takie szkolenia są niemal zawsze przeprowadzane z komunikacji, autoprezentacji etc, nie zawsze dobre maniery są przyswojone. Tak już jest, nobody's perfect, and nobody's ever will. |
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
A cóż to takie pustki dzisiaj?
|
#4795 |
|
BAN stały
|
Przywlokłem się pomachać do Was
|
|
|
|
#4796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przylecę ![]() Cytat:
) ale ta wypowiedź mnie przekonała do Twoich racji ![]() ja poszłam nasiąkać wiedzą ale zaczęła się wchłaniać dopiero po trzeciej kawie ![]() Cytat:
a fajnie było chociaż na tym weselu ? ![]() Już jest ciemno nienawidzę zmiany czasu
|
|||
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli to jest osoba trzymana na dystans to tylko taki komplement wprawia czlowieka w zaklopotanie. Wlasnie J. w samochodzie, rozmowa o wszystkim i o niczym, zeszlo na zwiazki i relacje z bylymi partnerami. Kwestia zazdrosci obecnych o bylych. I on tak w pewnym momencie niz z gruchy ni z pietruchy wypala 'No bo to wszystko przez to, ze jestes taka ladna...' Ja z tego samochodu na autostradzie prawie wysiadlam z zaklopotania... On niby nie chcial nic zlego ale przez to, ze ani czas odpowiedni ani nasze relacje to mnie sie poprostu zeby zacisnely. I o cos takiego mi chodzi. Ja nie wale prosto z mostu kazdemu facetowi 'No Tys taki piekny, ze zaloze sie, ze dziewczyny majtki przez glowe sciagaja' |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, jak ciemno
Jutro pobudka przed 6.00![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć nie lubię długo spać to wstawanie przed 6 to dla mnie koszmar. Dasz radę ![]() Dumam właśnie czy jeść kolację czy nie jeść
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję, że wszystko jest kwestią przyzwczajenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Bo ono jest na środku,nie z boku.Krój ołówkowy 

No.
) i spędzić fajny wieczór. Mam nadzieję, że dziś rozrywania ciąg dalszy, na zlocie 

pomysł do głowy , żeby zrobić kiedyś spotkanie wiedżm i czrownic. Każda przychodzi do SCC w stroju odpowiednim
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

One po prostu są bez sensu w odniesieniu do mnie.