Scent Bar X - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-24, 21:20   #4771
Pin up girl
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Bo kurna to rozcięcie takie spore jest-muszę obadać czy nic mi widać nie będzie podczas chodzenia Bo ono jest na środku,nie z boku.Krój ołówkowy
Eeee, na pewno będzie dobrze leżeć
Ołówkowe są świetne, mój ulubiony krój. Ubolewam nad tym, że nie mam pełnych kształtów, bo właśnie do takowych pasują najlepiej...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 21:38   #4772
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
PS. Hecate - wychodzi na to, że jednak najlepiej smakuje zakazany owoc
Toretycznie to dalej jest. Bo ja jestem zwiazana z kims wiec jesli by patrzec przez takie pryzmaty to w tej materii nic sie nie zmienilo.
Poprostu czasem sie kogos wyidealizuje a pozniej... a blah.
I dobrze mi.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 21:45   #4773
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Toretycznie to dalej jest. Bo ja jestem zwiazana z kims wiec jesli by patrzec przez takie pryzmaty to w tej materii nic sie nie zmienilo.
I dobrze mi.
Aaaa... to ja też bym chciała takie blah. Bo już sobie dwa lata jednego typa idealizuje i końca nie widać. A na dodatek już kogoś ma więc pozostało mi platoniczne idealizowanie. Albo idealne platonizowanie...
Stary 2009-10-24, 22:44   #4774
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Aaaa... to ja też bym chciała takie blah. Bo już sobie dwa lata jednego typa idealizuje i końca nie widać. A na dodatek już kogoś ma więc pozostało mi platoniczne idealizowanie. Albo idealne platonizowanie...
Haha No.

Ale jak mowilam, tez wzdychalam i ciezko mi bylo czesto. Nawet obawy mialam, ze to moj polowek jablka itp.
Ale gdzie tam.

To cale gonienie kroliczka mnie krecic musialo i to wzdychanie.

Byl czas, ze jego spojrzenie i pare slow wprawialo mnie w nastroj, ze lewitowalam nad chodnikami. A zaraz spadalam bo poczucie winy, bo ze tak nie moze byc... itp itd.
Przeplakalam wiele dni i nocy. Potem musialam sie nauczyc 'zyc bez niego'. W sumie on nigdy nie byl jakas wielka czescia mojego zycia ale brakowalo mi glupich gadek. Tych wymonych spojrzen.

Teraz niech sobie bedzie obok, pasuje mi to. Przynajmniej sie odzywamy bo nie lubie miec z kims jakis spiec. No i to skonfrontowanie moich wyobrazen naroslych przez ten czas z rzeczywistoscia. No wypadl blado )))

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2009-10-24, 22:45   #4775
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Jak otwierałaś trzecie piwo, to ja prawdopodobnie wchodziłam w pierwszą fazę snu Źle ze mną....
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Jak Betty otwierała trzecie piwo, to ja już byłam po trzech, ale nie miałam siły odpisać
W każdym razie - w końcu mi się udało wyjść do ludzi (ludzia? ) i spędzić fajny wieczór. Mam nadzieję, że dziś rozrywania ciąg dalszy, na zlocie
Oby pogrubione się nie utrwaliło....

Mi internet padł po trzecim piwie.

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Wszyscy w kościele
Tak, w sobotę.
Ja gotowałam rosół.

Cytat:
Napisane przez passero Pokaż wiadomość
Bardzo, bardzo...

...dziękuję

Mam nadzieję, że dzisiejszy jest lepszy a jutrzejszy to już będzie eccellente

A ja oglądałam kiedyś Gwiezdny pył Kondratiuka... To jest dopiero milutki film Tyle, że może bardziej dla starszych pań
Rola Cembrzyńskiej - cud, miód...
A jak relaksuje

Klik

Klik
Proszę. Cieszę się, że się udało.

I życzenie się spełniło, bo dzień już lepszy.
A po fragmentach spokój odzyskuję.
Niezwykłe, chciałabym dopaść gdzieś całość.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

I tak sobie dumam, co ludziom po łbach chodzi. Czemu to tak jest, że co drugi pacan uważa, że istnieje jakiś ustawowy obowiązek wciskania kobietom, że są piękne.
Na tym wczorajszym wernisażu co drugi pseudokolekcjoner nadęty czuł się powołany do tego, by mi objawiać, jaka to piękność ze mnie. Co to, kurde, akcja humanitarna?
Byłam w towarzystwie faceta, który na skali estetycznej jest o trzy stopnie wyżej ode mnie i nikt mu nie truł dupy. To znaczy truł, ale nie takimi tekstami.
Nie wiem, im się wydaje, że skoro mnie Siudmak narysował (zupełnie niepodobną nota bene) to automatycznie musiałam od tego wypięknieć?

Heh... Załatwiłam, co miałam załatwić. Przynajmniej tyle dobrze.
Muszę nauczyć się dawać autografy w powietrzu. Wychodzą mi bohomazy.
Ja ostatnio bój stoczyłam z niejednym osobnikiem płci przeciwnej i rozgryzanie męskiej natury, która nakazuje im gadać rzeczy, których nie rozumiem i nie potrafię ich przyjmować. I dalej nie wiem...
Chyba po prostu nie trzeba się nad tym zastanawiać i szukać ich motywacji.
Mówią by komuś było miło, ale że dążą do wyrównania energii, to chcieliby coś w zamian.
To rozumiem, tylko mi jakoś tak dziwnie nie jest miło podczas gdy się starają w taki sposób. Nie w sensie niemiło, a jest mi to delikatnie obojętne. Nie przejadło się, a nic mi z tego, że ktoś tak powiedział. Podobno jest to nierozróżnianie emocji od faktów...

Najlepiej zaprogramować się tak, żeby było miło słysząc takie komplementy. Nie wnikać a docenić, że ktoś chciał sprawić przyjemność i zrobił to jak potrafił.

A moim zdaniem nic w tym dziwnego i nie ma nad czym dumać, że byłaś rozchwytywana i cieszyłaś się dużym zainteresowaniem panów.
Bo facetom rózne się podoba i takie i inne, nie ma co generalizować i zamykać w ramkę.
Skoro z takim przejęciem o tym mówili to tak było. Musiałaś wyglądać zjawiskowo i już.

Cytat:
Mówiłam,że jak się tego metalu nasłucham to mi poziom czerwieni w aurze wzrosnie. A miałam isc rano po lekki śniadanku , spokojnie i bez emocji.
Fajne to zdjęcie aury.
Też bym takie chciała....

Cytat:
I dobrze mi.
Hecate

A ideały to lubią sobie sięgnąć bruku....
Stary 2009-10-24, 22:48   #4776
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Mi internet padł po trzecim piwie.

Co do komplementów - nauczyłam się je przyjmować, nie analizuję, nie wnikam, jest mi miło i tyle. Mówię "dziękuję" i .... idę dalej

Wiecie - chyba spać pójdę

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 22:49   #4777
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Haha No.

Ale jak mowilam, tez wzdychalam i ciezko mi bylo czesto. Nawet obawy mialam, ze to moj polowek jablka itp.
Ale gdzie tam.

To cale gonienie kroliczka mnie krecic musialo i to wzdychanie.

Byl czas, ze jego spojrzenie i pare slow wprawialo mnie w nastroj, ze lewitowalam nad chodnikami. A zaraz spadalam bo poczucie winy, bo ze tak nie moze byc... itp itd.
Przeplakalam wiele dni i nocy. Potem musialam sie nauczyc 'zyc bez niego'. W sumie on nigdy nie byl jakas wielka czescia mojego zycia ale brakowalo mi glupich gadek. Tych wymonych spojrzen.

Teraz niech sobie bedzie obok, pasuje mi to. Przynajmniej sie odzywamy bo nie lubie miec z kims jakis spiec. No i to skonfrontowanie moich wyobrazen naroslych przez ten czas z rzeczywistoscia. No wypadl blado )))
No to Ty miałaś gorzej, bo rozmawialiście, znaliście się bliżej etc. A ja go nawet nie znam, nie rozmawiamy ze sobą, tylko wymiana spojrzeń itp. No i zasadniczo też już spadłam na ziemię, kiedy się dowiedziałam, że kogoś ma. Ale nie ukrywam, że jeszcze czasem mi się śni...
Ale często jest tak, że rzeczywistość jest inna, nie tak kolorowa jak wyobrażenia, co Twój casus tylko potwierdza. I tego powinniśmy się trzymać.
Stary 2009-10-24, 22:55   #4778
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Dobrze sobie z wami znow popisac

Zaraz ide potancowac do jakies 'diabelskiej muzyki' jak to mowia w pracy.

Dwa tygodnie temu jechalam na negocjacje do Southportu z kolesiem i on znajac moje upodobania muzyczne specjalnie wlaczal mi Rock Radio....
Mimo, ze sam nie lubi. Slodkie to bylo. Zreszta facet tez slodki acz nieco dla mnie juz wiekowy (50tka) haha.

Szefcio tylko teraz czyni aluzje rozne, jak to my duzo czasu razem spedzamy.
Wiec wynikaja z tego ciekawe gadki...

Cos do mnie mowil i o mnie wiec mowie do szefcia 'Masz na moim punkcie obsesje...' na co on 'Chyba pomyslilas mnie z kims... z pewnym panem zajmujacym sie H&S'
W piatek przegladalam sobie motory i ceny... Szefcio ze mna (bo jak wiadomo to on ma obsesje heh) i mowi tak 'A moze J. by Cie wzial na swoim?' i smiech. Ja 'tak, wezmie. Juz zaproponowal tylko tera zimno to poczekamy do wiosny' na co szefcio 'ooo to co tak mocno przytulisz, o tak...' (demonstracja).
Ja 'no i obejme w pasie mocno moimi seksownymi nogami i bede miec ride of my life' (ironia)
na co moj szef 'ooooh do you have another set of legs then??'

Umarlam.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2009-10-24, 23:36   #4779
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
I nosisz? to taka wąska,do pół łydki,z tyłu rozcięcie-po 3 piwach wyjdę na miasto
Już nie , źle lezą , ale jak byłam szczuplejsza w ...brzuchu , to nosiłam.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Tak naprawdę, generalnie kochasz się po prostu w swoim w wyobrażeniu

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:

Tak, w sobotę.
Ja gotowałam rosół.:
Zapomniałam,że w sobotę to wieczorem, widać, że nie bywam

Cytat:
Fajne to zdjęcie aury.
Też bym takie chciała....

:

Wyspac się stówkę w garsć i na targi, albo za 50 obejrzeć w komputerze, ale ja wolę papierkowe , robię mniej więcej co roku.
Stary 2009-10-24, 23:46   #4780
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Tak naprawdę, generalnie kochasz się po prostu w swoim w wyobrażeniu
Oj tam, kocham Teraz już nie, ale wcześniej - nie mogę zaprzeczyć...
Małymi krokami, ale radzę sobie z tym.
I wiem, oczywiście, że to moje wyobrażenie i że koniec końców okazałoby się, że zbyt wyidealizowane.

A co do chudości - w piątek na PR koleżanka liczyła, z ilu kręgów składa się mój kręgosłup
Stary 2009-10-25, 00:06   #4781
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

Zapomniałam,że w sobotę to wieczorem, widać, że nie bywam
Ja chodzę tylko na śluby i pogrzeby..
Niestety ostatnio na te drugie częściej...
Na bierzmowaniu zakończyła się moja mała wiara.

Cytat:
Wyspac się stówkę w garsć i na targi, albo za 50 obejrzeć w komputerze, ale ja wolę papierkowe , robię mniej więcej co roku.
Trzeba się wybrać, jak będą znowu w mojej okolicy. Strasznie ciekawa jestem swojego zdjęcia.
Też bym wolała na papierze.
Tylko jeżeli to tak bardzo zależy od emocji/nastroju, to trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać aby uzyskać niechwilowy wynik, a jakiś bardziej globalny?

W dzieciństwie miałam sąsiada bioenergoterapeutę. Kiedyś na wieczornym wyjściu z psem siedziałam na ławce, a on czekał na swoje koty. No i gadamy sobie o zwierzakach, a ten nagle mówi czy może mi rękę na głowie położyć. Trzymał tak jakiś czas, jakieś ciepłe prądy czułam. Później pyta czy czułam jakby wiertarkę mi w głowę wkręcał. Ja, że nie bardzo. Ale pomimo tego wyłączył mi ból głowy na ponad 10 lat. Gdyby nie grypa i wielogodzinny płacz nie pamiętałbym jak boli głowa. Nawet kac jakoś lekko przechodził. Teraz czasami już lekko pobolewa bez jasnej przyczyny. Chętnie bym powtórzyła taki zabieg dla utrwalenia efektu.

A ja mam wróżyć z ręki na Halloween. Nie bawiłam się tym bardzo długo, książki popożyczałam ludziom. Będę nadrabiać strojem czarownicy, jak zlokalizuję w którym kartonie jest czarny kapelusz.. Bo cyganki nie da się ze mnie raczej zrobić.
I tak wszyscy pewnie będą już pod wpływem %%, może nikt nie zauważy improwizacji....
Stary 2009-10-25, 01:28   #4782
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
A ja lubię sobie pójść na spacerek wieczorem w taką pogodę, szczególnie jak jest jeszcze gęsta mgła...

ja tez ja też cały rok czekam na jesień - tylko ja lubię jak jest sucho bez deszczu i wiatru - wtedy to haj lajf i zapachy jesieni yyymmmm

a dzis tak na śląsku nie było
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 02:12   #4783
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:

Trzeba się wybrać, jak będą znowu w mojej okolicy. Strasznie ciekawa jestem swojego zdjęcia.
Też bym wolała na papierze.
Tylko jeżeli to tak bardzo zależy od emocji/nastroju, to trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać aby uzyskać niechwilowy wynik, a jakiś bardziej globalny?
Zdjęcie zawsze "uwzględnia" chwilę szczególnie jesli chodzi o kolory, ale najlepiej isc po prostu rano, po dobrze przespanej nocy i lekkim sniadaniu , zanim dzień przyniesie stres i nieoczekiwane emocje.
Poza kolorami wazny jest ich układ i tzw. piuropusz czyli wielkośc i kształt aury, gęstosć, czystość kolorów. Na to emocje nie mają specjalnie wpływu.

Cytat:
W dzieciństwie miałam sąsiada bioenergoterapeutę. Kiedyś na wieczornym wyjściu z psem siedziałam na ławce, a on czekał na swoje koty. No i gadamy sobie o zwierzakach, a ten nagle mówi czy może mi rękę na głowie położyć. Trzymał tak jakiś czas, jakieś ciepłe prądy czułam. Później pyta czy czułam jakby wiertarkę mi w głowę wkręcał. Ja, że nie bardzo. Ale pomimo tego wyłączył mi ból głowy na ponad 10 lat. Gdyby nie grypa i wielogodzinny płacz nie pamiętałbym jak boli głowa. Nawet kac jakoś lekko przechodził. Teraz czasami już lekko pobolewa bez jasnej przyczyny. Chętnie bym powtórzyła taki zabieg dla utrwalenia efektu.
Wprowadż przed snem zwyczaj wykonywania oddechów przeponowych , 6-8 oddechów. Wdychasz powietrze do "brzucha' przez 3 sekundy , przytrzymujesz 12 sekund i powoli przez 6 sekund wydychasz. Po jakims czasie powinnas zapomnieć o bólach głowy

Cytat:
A ja mam wróżyć z ręki na Halloween. Nie bawiłam się tym bardzo długo, książki popożyczałam ludziom. Będę nadrabiać strojem czarownicy, jak zlokalizuję w którym kartonie jest czarny kapelusz.. Bo cyganki nie da się ze mnie raczej zrobić.
I tak wszyscy pewnie będą już pod wpływem %%, może nikt nie zauważy improwizacji....
Przeszukaj pudła w czsie takich poszukiwań znajdują się rózne nieoczekiwane rzeczy

Wpadł mi szatański pomysł do głowy , żeby zrobić kiedyś spotkanie wiedżm i czrownic. Każda przychodzi do SCC w stroju odpowiednim
W noc kupały najlepiej

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-10-25 o 02:16
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 07:36   #4784
MoniaK
Zakorzenienie

Dzieńdoberek

Cytat:
Nie dziwię Ci się.
Mam nadzieję, że napisałaś jej to, co nam tutaj.
napisałam, że tak się nie robi i powinna to ustalić przed zakupem

Cytat:
potem kawa i relaks..... przy Kodeksie Karnym Wykonawczym
pochwal się w końcu co będziesz robić w tej nowej pracy

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
barłożenie sie w łóżku do 13 ( i na kręgosłup dobrze mi robi, w ogóle mi wtedy dobrze)

i wstawanie rano i poczucie działania że tyle się rzeczy dla siebie zrobiło że aż się morda śmieje - czysty pachnący domek jedzonko no cud miód i fistaszki
Nie znoszę leżeć w łóżku do południa za to wstać rano owszem, tylko nie o zbójeckiej godzinie typu 5-6 jak to musiałam wczoraj zrobić

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Już wiem, czym on pachnie! To jest drożdżo wa buła z cynamonem, taka średnio słodka.
A zjełczałe masło to Dzongkha była
Agnysko, jak możesz takie rzeczy wygadywać na Dzongkha Gdzie Ty tam masło wyczułaś
Przecież to przepiękne ziółka i szpital
Wiesz co, chyba będę musiała przetestować CO na własnej skórze bo trochę się różnimy w odbiorze zapachów

Cytat:
Nie wiem, im się wydaje, że skoro mnie Siudmak narysował (zupełnie niepodobną nota bene) to automatycznie musiałam od tego wypięknieć?
wow
Wiesz Sabb, ja bym się tak nie oburzała na Twoim miejscu, ewentualnie olałabym Pewnie owy Pan na prawdę tak myślał. Założę się, że musiałaś wyglądać zjawiskowo

Cytat:
A tak w ogole - miala se ja kolege, ktory na mnie dzialal jak malo ktory. I od tego dzialania na mnie, z uwagi na moj wtedy status malzenski, kazalam ja mu spadac i absolutnie sie do mnie nie odzywac. Troche sie jednak odzywal, pozniej wiecej. A mnie sie nogi jak przed nikim uginaly.
Tera normalnie sztama, bala ja sie, ze moze zwariuje i Si zostawie goniac zludzenia, bo tak mi sie wydawalo, ze to moja niespelniona milosc czy cus... Ale jedna tylko uwaga, ze jak mi sie podlozyl to juz mi sie od niego nic nie chce.
Mowia - jak kochasz daj odejsc, jak wroci to cos tam na zawsze. Ten jak wrocil to juz za pozno bylo. O ironio.
Witaj Fajnie Ciebie czytać znów

Cytat:
Ołówkowe są świetne, mój ulubiony krój. Ubolewam nad tym, że nie mam pełnych kształtów, bo właśnie do takowych pasują najlepiej...
uwielbiam ołówkowe spódnice i tulipanki też
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 08:43   #4785
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
A no niszowy, m.in. dlatego nikt ze mną ne chodzi
Na spacery, oczywiście.
Cytat:
To Ciebie rysowali? Ło, toś się topmodelką stała
PS. Chyba się tam przeniosę, bo mi nikt dupy nie truje :/
PS 2. Czy Ty czasem nie masz zaniżonej samooceny, hę?
Dupa blada jestem, a nie modelka. Nawet sama nie jestem w stanie się rozpoznać na tym zdjęciu (choć bardzo się staram).

I nie mam zanizonej samooceny, tylko wiem, jak wyglądam.
Cytat:
Yo!

Sabbath - Ja tak czytam i Ty same fajne rzeczy robisz. Musisz byc serio fascynujaca osoba. A co do tego komplementowania to nie wydajhe mi sie, zeby to bylo grzecznosciowe. Musisz poprostu robic wrazenie na ludziach.
Chcialabym Cie kiedys spotkac!

Zreszta ja bym Was perfumiary Barowe ogolnie chciala spotkac...

Z Madziczkowa na przyklad wyskoczyc na niszowych Angoli
A ze mną to nie? Ja mam dar przyciągania niszowych angoli. Trzeciego dnia znam już cały pub. Z niszą na czele, oczywiście.

Co zaś do mojej "fascynującowosci" - nie twierdzę, że jestem nudna, czy nieoryginalna. Nie o to chodzi. Chodzi o to, że te ludzie używają określenia "piękna". A nie dajcie bogowie jeszcze "laska". One po prostu są bez sensu w odniesieniu do mnie.
Cytat:
No, bo Ty jestes piękna Nie wiem tylko czy sie kwalifikujesz do normalnego czy niszowego piękna , bo nie jestem taki spec jak Madzik.
Do normalnego z pewnością nie. Może do upośledzonego jakiego.
Cytat:
Natomiast zwyczaj prawienia kobietom,że sa piekne tez uważam za idiotyczny. To akurat jest ich najmniejszą zasługą.
:
No ba!
Jeszcze do tego nic właściwie nie znaczy.
Cytat:
Nie ucz się , bohomazy są takie...... artystyczne
Ja tam usiłuję na bizneswoman wychodzić... Ale ludzie jakieś nawiedzone są i myślą, że poezję to się w natchnieniu tłumaczy. A dupa. To się sylaby liczy, rytm kontroluje, akcenty sprawdza i rymy rozmieszcza.
Cytat:
Sabbath jest piękno( nie bić!)-niszową babeczką Do mojego bloga pasuje idealnie
Do Twojego bloga zacznę pasować po Beth Ditto.
Cytat:
Tez mam pare takich spódnic
I wyglądasz w nich świetnie. Przynajmniej w tej jednej, którą widziałam.
Cytat:
Fantazjowanie?
Cytat:
Ja ostatnio bój stoczyłam z niejednym osobnikiem płci przeciwnej i rozgryzanie męskiej natury, która nakazuje im gadać rzeczy, których nie rozumiem i nie potrafię ich przyjmować. I dalej nie wiem...
Chyba po prostu nie trzeba się nad tym zastanawiać i szukać ich motywacji.
Mówią by komuś było miło, ale że dążą do wyrównania energii, to chcieliby coś w zamian.
To rozumiem, tylko mi jakoś tak dziwnie nie jest miło podczas gdy się starają w taki sposób. Nie w sensie niemiło, a jest mi to delikatnie obojętne. Nie przejadło się, a nic mi z tego, że ktoś tak powiedział. Podobno jest to nierozróżnianie emocji od faktów...

Najlepiej zaprogramować się tak, żeby było miło słysząc takie komplementy. Nie wnikać a docenić, że ktoś chciał sprawić przyjemność i zrobił to jak potrafił.

A moim zdaniem nic w tym dziwnego i nie ma nad czym dumać, że byłaś rozchwytywana i cieszyłaś się dużym zainteresowaniem panów.
Bo facetom rózne się podoba i takie i inne, nie ma co generalizować i zamykać w ramkę.
Skoro z takim przejęciem o tym mówili to tak było. Musiałaś wyglądać zjawiskowo i już.
Taaa... Nie będę wnikać, jakie to zjawisko było.

Co do samego przyjmowania komplementów - normalnie nie mam z tym problemów. Normalnie, czyli prywatnie. I najlepiej jeszcze jeśli są one oryginalne, trafione i szczere. Tyle, że jeśli gdzieś robię za fachowca, to widzę, że pozostałym fachowcom tego obce ludzie nie robią. Bo nie są kobietami. Też dziękuję, miło się uśmiecham, ale nie o to mi chodziło.
Heh... Nieistotne. Ludzie, z którymi miałam negocjować i załatwiać interesy ulegli mojej elokwencji.
Reszta to tylko imponderabilia.
Cytat:
Sto złotych coś takiego kosztuje?
Cytat:
A co do chudości - w piątek na PR koleżanka liczyła, z ilu kręgów składa się mój kręgosłup
Ja kiedyś na klasówce z biologii oszukiwałam i liczyłam sobie żebra.
Cytat:
Wpadł mi szatański pomysł do głowy , żeby zrobić kiedyś spotkanie wiedżm i czrownic. Każda przychodzi do SCC w stroju odpowiednim
W noc kupały najlepiej
Już widzę, jak większośc wycofuje się chyłkiem.
Cytat:
Napisane przez MoniaK
napisałam, że tak się nie robi i powinna to ustalić przed zakupem
Słusznie.
I co? Odpisała?

Cytat:
Napisane przez MoniaK
wow
Wiesz Sabb, ja bym się tak nie oburzała na Twoim miejscu, ewentualnie olałabym Pewnie owy Pan na prawdę tak myślał. Założę się, że musiałaś wyglądać zjawiskowo
Dziekuję, ale tak właściwie... co mnie w takiej sytuacji obchodzi, co on (oni) myślał (myśleli)? Czy ich żony mówiły obcym facetom, że są piękni?
Czemu ludzie sądzą, że mają prawo mnie oceniać w taki obcesowy sposób. Obcy ludzie.
Czemu sadzą, że mam ochotę znosić to publicznie? Czemu wreszcie przypuszczają, że mnie w ogóle obchodzi ich opinia? No tak serio. Wyobraź sobie, ze do mężczyzny podchodzi baba starsza od niego i brzydka (ale za to bogata ewentualnie znajoma różnych znakomitości) i przy ludziach, publicznie wygłasza komentarze dotyczące owego mężczyzny urody. Podczas gdy ów mężczyzna tam jako tłumacz i manager występuje.
Nie mam nic przeciw komplementom. We właściwym czasie, we właściwej sytuacji i oczywiście z ust osoby, która ma prawo tak osobiście do mnie podchodzić.

W tej sytuacji to jest tak, jak kiedyś, kiedy jeszcze grałam. Po koncercie pochodzi do mnie dziennikarz radiowej Trójki i prosi o wywiad. Prawie się posikałam ze szczęścia. Wtedy Trójka to było dla mnie naprawdę COŚ. Zgodziłam się entuzjastycznie, a ten mi zadaje pytania w stylu: "Podobno masz najładniejsze nogi w Jarocinie. Jak się w związku z tym czujesz?" - A co to, do cholery, ma wspólnego z moją muzyką?!

W ogóle, to mam wrażenie, że od rzeczy piszę. I do tego o wszystkim na raz. Może innym razem uda mi się czytelniej.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-10-25 o 08:47
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 08:58   #4786
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Słusznie.
I co? Odpisała?
odpisała a jakże mianowicie, że teraz nie ma kasy i nie da jej załatwić wcześniej, koniec wiadomości ehh, ręce mi opadły i dałam już spokój, ja mogę poczekać ale kurczę czy ja jestem karta kredytowa

Cytat:
Dziekuję, ale tak właściwie... co mnie w takiej sytuacji obchodzi, co on (oni) myślał (myśleli)? Czy ich żony mówiły obcym facetom, że są piękni?
Czemu ludzie sądzą, że mają prawo mnie oceniać w taki obcesowy sposób. Obcy ludzie.
Masz rację myślałam że byłaś tam w celach typowo towarzyskich i komplement był w odpowiednim czasie i miejscu a nie wypowiedziany nachalnie
Co do wywiadu to bez komentarza, ten dziennikarz pokazał "klasę"
Stary 2009-10-25, 09:16   #4787
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Kiedy u mnie okazało się, że po zmieszczeniu spasionego terminarza, dokumentów, portfela, latarki, scyzoryka, kluczy i telefonu nie ma miejsca nawet na puderniczkę. Nie mówiąc już o książce na drogę.
No ja właśnie przez to ze są takie małe torebki terminarz mam w domu a w torebce skrótowy notesik, dokumenty nosze tylko te podstawowe (DO, PJ i uprawnienia zawodowe), portfel mam malutki (karta, 5 zeta w monecie i jakiś papierek), latarkę mam taka malutka długopisową, scyzoryk mam tez malutki i nie zawsze zabiuerame (ostrze, otwieracz i nożyczki), kluczy mam mało, telefon normalny. To i tak puderniczkę i błyszczyk zawsze z trudem wciskam. O książce w torebce to nawet nie marze.

Cytat:
Idź i grzesz więcej.
Tak jest Matko (Prze)Wielebna.

Cytat:
Eenax, czy mnie się wydaje, czy Ty naprawdę wróciłaś, a nie odwiedzasz?
No chciałabym by to był już powrót. No ale nigdy nie wiadomo co na tej petli z wronami internet bedzie wyczyniał. No i poza tym jest czynnik sprawiający ze bede częściej bo mam wreszcie (po roku od sfajczenia) własny komputer (choc z trudem używam tej nazwy do tego płaskiego pudełka z wyświetlaczem).

Cytat:
Bo, wbrew temu, co mówią, rozmiar MA znaczenie

Cytat:
barłożenie sie w łóżku do 13 ( i na kręgosłup dobrze mi robi, w ogóle mi wtedy dobrze)
ja jak wstanę z wyra po godzinie 8 to mam wrażenie ze zmarnowałam już spora cześć dnia. Nie wiem czemu ale choć bym poł nocy nie spała to i tak wstaje przed 8.

Cytat:
A mi się taka pogoda podoba nawet Ma swój urok. I wolę takową niż 35-stopniowe upały.
Upałów tez nie znoszę ale pogody gdy wlewa mi się zimna woda za kołnierz również (parasolek nie lubię bo niepotrzebnie zajmują miejsce w torebce a potem zajmują bezsensownie 1 rękę).

Cytat:
I tak sobie dumam, co ludziom po łbach chodzi. Czemu to tak jest, że co drugi pacan uważa, że istnieje jakiś ustawowy obowiązek wciskania kobietom, że są piękne.
Nie wiem po raz który to napisze ale chyba nie doceniasz swojej osoby. Jesteś zbyt skromna.
Nie wiem czy ty sobie zdajesz z tego sprawę jak "piękna" jestes kobietą. Nie w takim zwyczajnym pospolitym pojęciu urody. Bo oczywiste piękno może się podobać ale po chwili staje sie nudne.
Ty po za fascynującą uroda która trudno jest nie podziwiać posiadasz jeszcze ten magnetyzm który nie pozwala oderwać wzroku. No i pewnie to czyni tez w męskich mózgach spustoszenie i "głupieją" w twoim otoczeniu.
Co do Siudmaka i wypięknienia. Ot tak sobie Ciebie nie narysował. Cos musiało go w Tobie niesamowicie zaintrygować ze zostałaś "uwieczniona na papierze".
Mam nadzieję ze się na mnie nie obrazisz za ten bełkot.

------------------------------------------------------------

U mnie znów pada jak ja nie cierpię mokrej jesieni.

Za oknem bez brzmienie,
krople deszczu uderzaja o ziemie,
bez brzmienie ogarnęło świat,
kręci się karuzela szarych barw.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 11:02   #4788
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Na spacery, oczywiście.
Na spacery i nie tylko

Cytat:
Fantazjowanie?
Ot co...

Cytat:
Ja kiedyś na klasówce z biologii oszukiwałam i liczyłam sobie żebra.
W gimnazjum podejrzewali u mnie anoreksję... I do dziś tak zostało. Ale nieprawda to.
Cytat:
A ja bym się chętnie pojawiła. Tylko jakiś wyupgrade'owany kostium muszę znaleźć

Cytat:
Czemu sadzą, że mam ochotę znosić to publicznie? Czemu wreszcie przypuszczają, że mnie w ogóle obchodzi ich opinia? No tak serio. Wyobraź sobie, ze do mężczyzny podchodzi baba starsza od niego i brzydka (ale za to bogata ewentualnie znajoma różnych znakomitości) i przy ludziach, publicznie wygłasza komentarze dotyczące owego mężczyzny urody. Podczas gdy ów mężczyzna tam jako tłumacz i manager występuje.
Nie mam nic przeciw komplementom. We właściwym czasie, we właściwej sytuacji i oczywiście z ust osoby, która ma prawo tak osobiście do mnie podchodzić.

W tej sytuacji to jest tak, jak kiedyś, kiedy jeszcze grałam. Po koncercie pochodzi do mnie dziennikarz radiowej Trójki i prosi o wywiad. Prawie się posikałam ze szczęścia. Wtedy Trójka to było dla mnie naprawdę COŚ. Zgodziłam się entuzjastycznie, a ten mi zadaje pytania w stylu: "Podobno masz najładniejsze nogi w Jarocinie. Jak się w związku z tym czujesz?" - A co to, do cholery, ma wspólnego z moją muzyką?!

W ogóle, to mam wrażenie, że od rzeczy piszę. I do tego o wszystkim na raz. Może innym razem uda mi się czytelniej.
Ciężko będzie Ci z tym walczyć. Bo zawsze znajdzie się ktoś obcy, kto rzuci Ci komplement, czy to szczery, czy nie, ale nie unikniesz tego. Chyba, że na początku każdej rozmowy zrobisz zastrzeżenie
A tego gościa z trójki to bym tą nogą potraktowała, coby się przekonał jakie są

Betty - fajną masz fuchę, też bym powróżyła. Najlepiej ze śledziony
A jako atrakcja wieczoru zakopanie pod stodołą kobylej czaszki, coby krowom mleko odebrać

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2009-10-25 o 11:06
Stary 2009-10-25, 11:39   #4789
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Ale dziś pustki .
Czyżby wszyscy poszli nasiąkać kadzidłem?
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 13:17   #4790
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Ale dziś pustki .
Piekłam kurczaka na obiad

teraz kawka i sjesta

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 14:47   #4791
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziś pustki .

nauczyciele jak zwykle spędzili pół weekendu nad testami

a teraz mają zamiar coś tylko dla siebie ( spacer w pięknej pogodzie pachnąca jesień - kadzidłem nasiąkać chciałabym tylko i wyłącznie z flakonów.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
)

)
ja też miałabym ochotę na cuś takiego - nei mam ani pół rekwizyta ale stawiłabym czoło wyzwaniu i na pewno z chęcią bym się wcieliła w
Stary 2009-10-25, 15:05   #4792
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Ciężko będzie Ci z tym walczyć. Bo zawsze znajdzie się ktoś obcy, kto rzuci Ci komplement, czy to szczery, czy nie, ale nie unikniesz tego. Chyba, że na początku każdej rozmowy zrobisz zastrzeżenie
A tego gościa z trójki to bym tą nogą potraktowała, coby się przekonał jakie są
Tez mi sie wydaje, ze wskorac cos byloby ciezko. Ot mezczyzni chyba czuja sie zobligowani komplementowac. Czy to odpowiednie miejsce i czas czy zupelnie odwrotnie. Zawsze sie znajdzie jakis wyrywny.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2009-10-25, 15:24   #4793
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mi sie wydaje, ze wskorac cos byloby ciezko. Ot mezczyzni chyba czuja sie zobligowani komplementowac. Czy to odpowiednie miejsce i czas czy zupelnie odwrotnie. Zawsze sie znajdzie jakis wyrywny.
no to tez miałam zamair napisac - ze tu nie chodzi o to jakie się czujemy, piękne, mniej piękne bardziej piękne.

Oni ( męzczyźni) nie mają wyczucia, tudzież nie są wyedukowani co kiedy wypada mówić a czego nie , że komplement - będący wyrazem uznania, sprawienia przyjemności czy whatever bo schlebiania też, to coś czym nie rzuca się na prawo i lewo kiedy tylko mu ślina na język to przyniesie.
I prawda że większość męzczyzn mysli że wolno im bezkarnie rzucać komplementami wobec kobiet zawsze - ale często oni narażają się na śmiesznośc lub wprawiają kobietę w zakłopotanie lub zniesmaczenie.

czas i miejsce - no tego nie biora z reguły pod uwagę.

Czasem też dlatego że nic im do głowy nie przychodzi lepszego żeby zacząć tzw small talk, zagaić rozmowę a faktycznie uroda ich partnerki w rozmowie trochę im wodę z mózgu robi. Nie usprawiedliwia ich to ale tak czesto bywa. Stwierdzają fakt oczywisty nie myśląc o tym w jakiej to sytuacji stawia kobietę.

ehhh te chłopy .

Męzczyźni którzy się w tej kwestii postanowili czegoś dowiedzieć ( znam przykłady żyjące !!!) , samodoedukować się wiedzą jak zachować się z klasą, robiąc przy tym pozytywne wrażenie na kobietach. To jest sztuka i ciężko się pogodzić z faktem że niewielu po nią sięga, i stara się ją opanować.

Takie informacje są w ogólnodostępnych poradnikach i książkach psychologicznych na półkach każdej dobrej ksiegarni. Ale dziwi mnie jedno - że w kregach służbowych, tam gdzie psychologia biznesu i etykieta są wymogami i takie szkolenia są niemal zawsze przeprowadzane z komunikacji, autoprezentacji etc, nie zawsze dobre maniery są przyswojone.

Tak już jest, nobody's perfect, and nobody's ever will.
Stary 2009-10-25, 15:47   #4794
MoniaK
Zakorzenienie

A cóż to takie pustki dzisiaj?
Stary 2009-10-25, 15:49   #4795
gryx82
BAN stały

Przywlokłem się pomachać do Was i spadam spać - wykończony po weselu
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:57   #4796
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

W noc kupały najlepiej

ja przylecę

Cytat:

na początku miałam napisać że się powinnaś była cieszyć z komplementów (które ogólnie Ci się należą bo Twoja uroda jest naprawdę fascynująca ) ale ta wypowiedź mnie przekonała do Twoich racji i współczuje że na takiego typa trafiłaś

Cytat:
Ale dziś pustki .
ja poszłam nasiąkać wiedzą ale zaczęła się wchłaniać dopiero po trzeciej kawie

Cytat:
I prawda że większość męzczyzn mysli że wolno im bezkarnie rzucać komplementami wobec kobiet zawsze - ale często oni narażają się na śmiesznośc lub wprawiają kobietę w zakłopotanie lub zniesmaczenie.

czas i miejsce - no tego nie biora z reguły pod uwagę.

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Przywlokłem się pomachać do Was i spadam spać - wykończony po weselu
a fajnie było chociaż na tym weselu ?

Już jest ciemno nienawidzę zmiany czasu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:58   #4797
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate
Talking Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Oni ( męzczyźni) nie mają wyczucia, tudzież nie są wyedukowani co kiedy wypada mówić
No wlasnie - kiedy. Jak to jest ktos znajomy to niech sobie mowi jesli uwaza, ze chce (nienawidze nieszczerych komplementow, wygladasz jak pol dupy za krzaka a i tak ktos powie, ze pieeeknie dzis wygladasz).
Ale jesli to jest osoba trzymana na dystans to tylko taki komplement wprawia czlowieka w zaklopotanie.

Wlasnie J. w samochodzie, rozmowa o wszystkim i o niczym, zeszlo na zwiazki i relacje z bylymi partnerami. Kwestia zazdrosci obecnych o bylych.
I on tak w pewnym momencie niz z gruchy ni z pietruchy wypala 'No bo to wszystko przez to, ze jestes taka ladna...'
Ja z tego samochodu na autostradzie prawie wysiadlam z zaklopotania...
On niby nie chcial nic zlego ale przez to, ze ani czas odpowiedni ani nasze relacje to mnie sie poprostu zeby zacisnely.

I o cos takiego mi chodzi. Ja nie wale prosto z mostu kazdemu facetowi 'No Tys taki piekny, ze zaloze sie, ze dziewczyny majtki przez glowe sciagaja'

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2009-10-25, 17:22   #4798
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Matko, jak ciemno Jutro pobudka przed 6.00 Mam w tygodniu przyjechać na kilka dni, żeby pooglądać i zaznajomić się z tym, co mnie czeka w pracy. Mam lekki stres gdzie od tygodnia

Frank Zappa

Stary 2009-10-25, 17:40   #4799
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Matko, jak ciemno Jutro pobudka przed 6.00 Mam w tygodniu przyjechać na kilka dni, żeby pooglądać i zaznajomić się z tym, co mnie czeka w pracy. Mam lekki stres gdzie od tygodnia
To musisz się przyzwyczajać do wczesnego wstawania
Choć nie lubię długo spać to wstawanie przed 6 to dla mnie koszmar. Dasz radę

Dumam właśnie czy jeść kolację czy nie jeść
Stary 2009-10-25, 17:41   #4800
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
To musisz się przyzwyczajać do wczesnego wstawania
Choć nie lubię długo spać to wstawanie przed 6 to dla mnie koszmar. Dasz radę

Dumam właśnie czy jeść kolację czy nie jeść
To i tak lajtowo - normalnie będę wstawać w okolicach 4.30 Ale mam nadzieję, że wszystko jest kwestią przyzwczajenia

Frank Zappa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości