|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
no to doskonale Cie rozumiem, ja mialam spokojny dom rodzice nie klocili sie przy nas i ogolnie dobrze wspominam dziecinstwo i tego chcialabym dla mojego dziecka a tz o to nie dba i podnosi glos a maly sie boi i tez czasem mnie wyprowadza z rownowagi i ze spokojnej robie sie nerwowa. A nie chce tak... heheh moj tez po jakiejs drobnej sprzeczce gdzie wie ze zawinil zmienia temat
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale córa też mi tak jadła a dzisiaj nie ma problemów typu: nie zjem obiadu bo chce cukierka
|
|
#3783 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() NAPIJ SIE WINA!Cytat:
, nie miałam spirytusu kamforowego, ale nasmarowałam jej klatke piersiową mascią majerankową, bo tak zalecił nam lekarz. Na razie jest spokój, chociaz długo po zasnięciu kaszlała. Powiesiłam im też w pokoju dwa mokre ręczniki, jeden na łozeczku Magdy, a drugi na grzejniku.Palikot czemu masz taką dziwną czcionkę? Niewyraźnie wyglądasz ![]() Pijana jestem
|
|
#3784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() stukanie pomaga jak nic ![]() anulka palikot-dobre dobre, a co piłaś?? Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-25 o 22:00 |
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Mell moj tz na moj placz i szloch juz nie reaguje i przykro mi z tego powodu a na poczatku "bralam" go na placz teraz to nie dziala musze byc ostra jak teraz.
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Pijanej Anulce x 2 wysłałam zapro na nk i mnie olała
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie identycznie... z tym placzem kiedys to troszke wykorzystywalam....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz sobie wsadzę Aguś w cyce
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha lekow wykrztusnych(miedzy innymi syropow wykrztusnych) nie podawaj pozniej niz o 17 bo dziecko bedzie Ci sie meczyc z kaszlem a ma spokojnie spac wieczorem. Mnie jeszcze pomagal napar z lipy, jak bylam mala mialam duzo infekcji drog oddechowych gdzie meczyl mnie kaszel ale nie wiem czy takiemu niemowleciu mozna podac, ale chyba tak. Herbatka malinowa tez dobrze dziala, rozgrzewa.
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a nawet udawalam ze mdleje jak mnie bardzo wkurzyl i strasznie plakalam to pozniej mowilam ze mi strasznie slabo.. Cytat:
jeszcze polozna doradzila mi zeby mi maz ssal cyca ale jakos on nie mogl sie zebrac do tego a Ty chyba nie masz w zanadzu zadnego doroslego ssaka?
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka ze ssaków mam brata ale wątpie
![]() Już mam cyca ze skarpetką ![]() Co do płaczu i mdlenia ...mój patent to był iwciag 10 lat ![]() tż to mój 1 i jedyny facet
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to tez mój pierwszy poważny chłopak, choć te początki były tak poważne, że teraz kupa śmichu z tego
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
no ciężko być poważnym mając 15 lat
ale tak z 18 chcałabym mieć czsem
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() żegnam się z Wami babeczki, bo mój stary już chrapie i nie bazgrajcie tyle, bo znowu coś jutro przeoczę i będzie źle, bardzo źle. Dobranoc ![]() no muszę jeszcze napisać, agusia mruu! Wyskocz teraz z ciuszków i dawaj do niego, a co! Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-25 o 22:31 |
|
|
|
|
#3798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mialam 16 lat jak poznalam mojego ale jak rozstalismy sie na 3 m-ce to mialam innego (dluga historia-tz mnie olewal) a tego co mialam 3 m-ce oj do tej pory mi goraco jak o nim mysle, a pracuje na sorze u mnie w szpitalu(szpitalny oddzial ratunkowy) i czasem przywozi mi pacjentow na oddzial i wtedy wiem ze sie rumienie
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
wino hah
![]() nie olała nie olała spoko, jak tylko mi sie strona odpali to Cie akceptuje Carolajno! Mam strasznie wolny internet. Ale juz niedlugo. Zmieniam na stacjonarny. Jeszcze miesiac i bedzie szybszy! Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mi tez bardzo teskno do czasow gdy mialam 18 lat ale jak patrze na to zdjecie tomoge miec lat 40 wiszace cyce wiszacy tylek rozstepy lysy lebek i wogole...
chyba Wam nie pokazywalam Filipa zaraz po urodzeniu... i te jego karminowe usteczka
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
anulka najlepiej jakbys miala suszone lub mrozone maliny i zagotowac napar z nich
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam takich zdjęć zaraz :po: tż nie zdążył na poród ![]() a jaki omaziany Filipek był ![]() Michaś był mniej oklejony mazią albo mi się źle na mózg rzuciło ![]() uciekam spać dziołszki mocniej mnie boli już i źle się czuje![]() odciągne trochę i lulu
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
co do wypowiedzi cinusiowej to moglabys nie wyzywac sie na nas jak masz zly humor.. ja rzadko tu zagladam bo nie mam czasu siedziec tu caly dzien i czytac wszystkich poprzednich postow bo jest ich za duzo ale skoro wam przeszkadza ze niektore osoby rzadko tu wchodza i napisza co u nich nie odpisujac innym i nie podlizujac sie im to przepraszam i w takim razie juz nie bede sie tu udzielac!! pa
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko wez sobie jeszcze cos p/bolowego nie wiem chyba Paracetamol mozna przy karmieniu ale nie jestem pewna.
Dobranoc ![]() Ja tez uciekam lulac papa
|
#3805 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
my po imprezie
udala sie... szefowa przyszla ze swoim 4 letnim synkiem Denisem... Denis zauroczyl sie Kuba a Kuba nim tak sie fajnie razem bawili... Kuba sie chichral a Denis byl w 7 niebie bo mogl mu pokazac "nowe sztuki walki" a Kubie sie to podobalo... bo mamie jak pokazuje to ona krzyczy.... hehehe... tescia z marylka zaprosilismy i sie ciesze z tego... a wiecie dlaczego? bo marylka mi posprzatala po imprezie ale fajnie.... pierwszy raz po imprezie wchodze a tu blyszczy... naczynia umyte, wytarte i powkladane do szafek oj zaczynam kochac maryle chyba ja bede czesciej zapraszac hehehehe Cytat:
![]() i jak? Cytat:
bo mnie np. sprzatanie odpreza!!! tak jak prasowanie... lubie to robic... chociaz jestem padnieta pozniej to mnie to tak odpraza ze szok! i nie lubie jak tz sprzata juz nawet nie dlatego ze poprawiac trzeba bo nawet nie trzeba! ale ja poprostu chce to zrobic!!! nie wiem ... dziwna jestem ![]() ale nie jest zly... trzeba do niego jak do dziecka... zrob to, zrob tamto... i nic nie mowi tylko robi... ale chcialabym zeby pomyslal... chociaz nie moge narzekac... lazienke sprzata tylko on, smieci wynosi codziennie i robi zakupy... Cytat:
szkoda ze sie nie wybawilas bo nalezy ci sie... ale brawa dla tz oby tak dalej!!! moim zdaniem to sukces bo wiadmo jak to na weselach! wodka musi byc ! ![]() Cytat:
to zes czarownicy wygarnela... i dobrze.... Niunka jest za sliczna na takie szmaciury jakie ona daje!Cytat:
tylko ze niebieska... Cytat:
nie musze serialu ogladaac a tak serio to dla tz no to cos sie ruszylo... chyba tam w czaszce jakis orzeszek jest oby tak dalej!Cytat:
Cytat:
w kazdym zwiazku sie cos zmienia po porodzie... u nas tez nie bywa rozowo caly czas... i tz zazdrony byl na poczatku o Kube, bo ciagle mowilam Kubie jak strasznie go kocham a tz nic... myslalam ze to normalne ze go kocham... a on czul sie poprostu odepchniety... wiec zmienilam swoje gadki i teraz mowie do Kuby "mamusia cie kocha najbardziej na swiecie.... tatusia tez tak mocno kocham.... jestescie moimi najwieszymi skarbami" i juz jest lepiej... i tz zaczal do Kuby inaczej podchodzic.. przedtem zrobil to co musial... zero zainteresowania wiekszego a teraz? bawi sie z nim sam z siebie... i jaki uchachany jak go Kuba np. osika! przybiega do mnie i krzyczy z usmiechem na twarzy ze Kuba go osikal.... a kiedys to tylko mowil "eeee no co ty zes zrobil!" Cytat:
kurcze moj to mial troszke krwi na glowie i tyle...
|
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
Ja korzystając z okazji że moi panowie już spią, weszłam poczytac co tam u was w niedziele ciekawego. Ja byłam w południe w szkole na spotkaniu z promotorka, istna porażka, kobiecina ma pierwszy raz do czynienia z taka funkcją nawet nie wiedziała czy co poniektóre tematy pasują do naszej specjalizacji . Pojawiała się kolejna propozycja żeby się brazc z tej szkoły ale to dopiero powiem jak będe cosik więcej wiedziała. A tak to zaliczylismy z Tż i Igorkiem spacerek oraz deserek w fajnej cukierence . Jutro Tż jeszcze z nami do wieczorka więc wejde pewnie późnym wieczorkiem.iwciag - dziękuję za meilika DORIS - hmmm.... mi się wydaję że to sprawa indywidualna każdego dziecka, jedne śpia bez pobudek inne co chiwle na bacznośc. A smoka dajesz? A mój Tż najbardziej marasi w łazience ale żeby ką posprzatał to nieeeetttt aljaka - no mi kazano nie ruszac siusiczka, że kiedyś się ponoc naciągało, ale to stare szkły i że ponoc raczej szkodziły niz pomagały .Mell - lepiejnzacznik od kleiku kukurydzianego , mój grzeczny puki co .blondynkapoznan - ja tez bym chiała pojechac na przyszle wakacje na jakąś Majorkę lub do Turcji z maluszkiem jak finanse nam na to pozwola, więc uważam że do bezpiecznych i czystych państw to bez problemu. cinusiowa - tak, tak to ja chciałam dziękuję . Aleś dała pokutę Tż hehe, sama przyjemnośc ania - co tam na uczelni? bo tu początek a ja mam już serdecznie dosyc Carolajna - trza było brac w obroty innych chetnych panów .Aguśka - a ja mam promotorkę więc obym nie miała takiego koszmaru nie na miejscu . Juz był akt zgody z Tż? Kochane nie dokończylam czytania, bo oczy mi się zamykają i glowa opada , do jutra, dobranoc |
|
|
|
#3807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pa!
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora... Udalo mi sie przebrnac przez Wasze posty, zawsze w weekend mam problem z wizazowaniem, bo nie ma czasu
Tz w domu, wiec organizuje mi rozne atrakcje Niestety nie pamietam dokladnie co ktora z Was pisala, wiec wszystkim nie odpowiem i nie skomentuje - nie czujcie sie pominiete Marika pytalas co ze swinska grypa... nie wiem, bo w piatek pojawila sie w miescie informacja o swinskiej grypie w jednej ze szkol i w sumie teraz cisza... Dziekuje za komplementy (avatar i kapelusik) Pakusia ten Twoj szwagier... oj, widocznie padlo mu na glowe i efekty sa ... A co do Marylki... Najpierw sie usmialam z tego jak ja traktujesz i jak Kuba ja potraktowal, a teraz byc moze zostaniecie psiapsiolkami po takim sprzataniowym popisie Marylka ![]() Mell_xx a Ty ze Zdunskiej Woli jestes ??? To ja blisko bylam ![]() Aguska za wytrwalosc w postepowanniu z tz - prawdopodobnie w koncu zauwazy i doceni to, co i ile robisz Tym bardziej tz powinien Cie szanowac i rozpieszczac A jesli chodzi o powtarzajace sie tematy i pytania.... Rzeczywiscie trudno wszystko wychwycic w takim tlumie wypowiedzi, a pewne rzeczy sie zapomina, do tego kazda z nas w roznym czasie spotyka sie z danym problemem (tzn nie wymieniamy fotelikow wszystkie tego samego dnia) wiec nic dziwnego, ze pytania lub prosby o rade sie powtarzaja co jakis czas... No i gdybysmy tylko jeden raz "przerabialy" temat, to mogloby sie okazac, ze juz nie mamy o czym gadac, a tak do niektorych tematow sie powraca ![]() Pisalyscie jak poznalyscie tztow... to ja szybko napisze jak bylo u mnie - zakochal sie we mnie kolega tzta, ale nie mial odwagi przyjechac do mnie sam, wiec wzial tzta dzwonek do drzwi, otwieram, wchodza, tz na mnie patrzy i po chwili milczenia mowi "a ty zostaniesz moja zona..." Kompletnie nie moj typ jesli chodzi o wyglad, ale dosc szybko mnie do siebie przekonal Reszte "pominietych" sciskam i zycze kolorowych snow (to zyczenia dla wszystkich )
|
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
No nadrobiłam w końcu calusieńkie zaległości weekendowe
przeszło 20 stron i nikt nie zauważył mojej nieobecności dzisiaj w nocy z synkiem znowu jesteśmy sami, bo mąż ma inwentaryzację u siebie na dziale, a ja jeszcze tylko jutro na popołudniu do pracy i 2 dni wolnego Spóźniony, ale szczery Z tego co pamiętam to : - Tz'tom Agusii, Rumiankowej, Mell, Iwciag należą się porządne baty - dla leniuszka Aleksa, Fionki za zdany egzamin i za świetny pomysł z Klubem Maluszka, męża Carolajny i Antosia za ładne usypianie w łóżeczku- dużo zdrówka dla bliźniaczki Madzi i Aljaki, a Doris współczuję bólu z wzrastającym paznokciem - najwidoczniej Marylka nie jest w typie Kubusia - Katrin dla Ciebie link do mnie na nk http://nasza-klasa.pl/profile/2619442 przeszło 20 stron
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-10-26 o 01:11 |
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Nie powiem, zeby i mnie nie zrobilo sie przykro.
Ja niestety jestem od 7 do 18 zdana na siebie. Musze palic w piecu, nakarmic zwierzeta (2 psy, 2 koty, swinka morska), ugotowac obiad, poprac, posprzatac, poprasowac i zabawiac wiecznie marudzaca Julke. Doszly tez zajecia na uczelni, na ktore wiekszosc projektow musze wykonywac w domu. Byc moze niektorym z Was jest latwiej bo macie kogos do pomocy lub Wasze dziecko nie potrzebuje az tyle uwagi. Ja niestety nie mam nikogo przy sobie i brakuje mi czasu, zeby przeczytac co kazda z Was pisze. Wszystkich, ktorzy czuja sie pokrzywdzeni chcialam przeprosic. Cytat:
Polozylysmy sobie z kolezanka kurtki na siedzeniach, zeby zajac komputery i poszlysmy na herbate. Jak wrocilysmy to nasze kurtki byly rzucone w drugi koniec sali i uslyszalysmy "To nasze stale miejsca, my tu siedzimy" Moze lepiej krzesla beda sobie zabierac do domu jak sa do nich tak przywiazani A teraz przepraszam ale musze napalic w chalupie, zeby jezyk do podniebienia nie przymarzal Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-10-26 o 08:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

, nie miałam spirytusu kamforowego, ale nasmarowałam jej klatke piersiową mascią majerankową, bo tak zalecił nam lekarz. Na razie jest spokój, chociaz długo po zasnięciu kaszlała. Powiesiłam im też w pokoju dwa mokre ręczniki, jeden na łozeczku Magdy, a drugi na grzejniku.

oby tak dalej!!! moim zdaniem to sukces bo wiadmo jak to na weselach! wodka musi byc ! 
. Jutro Tż jeszcze z nami do wieczorka więc wejde pewnie późnym wieczorkiem.
. Aleś dała pokutę Tż hehe, sama przyjemnośc
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
przeszło 20 stron
i nikt nie zauważył mojej nieobecności