|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
i ja zmykam kąpać Oliwke, do jutra papa
|
|
|
|
#3302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
My już po kapieli, młody od godzinki spi, małz poszedł z psem, a ja wykąpana, czyściutka siedzę sobie przed kompem
![]() jest tak gorąco, że siedzę w samych majtkach i czuje że juz sie spociłam ![]() a nie otworzę okna bo młody po kapieli i pewnie też juz spocony Cytat:
![]() a od ciąży jest rozebrany na części pierwsze i leży w pudle w piwnicy ![]() a my kończymy 3 opakowanie rozmiaru 4 ![]() Cytat:
a nie masz huśtawki ? może Kubuś by ją polubił ![]() odpoczęłabyś troszke cóż sezon gryp i przeziębień został otwarty ![]() zagladaj częściej, bo smutno bez Ciebie ![]() Cytat:
lubi dentystę moja bratnia dusza ![]() poszukaj fotek, poszukaj
|
|
|
#3303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze Weronika nie potrzebuje takich cudow wystarczy jej smok i mocne przytulenie i odlatuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe co Kubcio taki maruda moja dzisiaj marudzila jak ja ubieralam ale wypila mleczko i zasnela sama , nie musialam jej usypiac![]() trzymajcie sie cieplutko
|
|
#3304 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zazdroszcze - ja o tej porze to jeszcze dzieci niancze
Cytat:
![]() kurdeeeeeeeeee - otwieram folder zdjecia a tam pusto nie wiem jakim cudem chyba sie zaplacze tam byly wszystkie zdjecia odkad jestesmy z TZ razem ![]() kuzwa a tyle razy sie zabieralam zeby je zgrac na plyte i durna nigdy tego nie zrobilam
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko śpi od godziny
... w kąpieli był nawet grzeczny ... tzn płakał w wanience - od paru dni tak robi ... a na przewijaku jest super grzeczny ![]() Cytat:
mam nadzieję, ze to tylko przejściowe kłopoty i Kubuś znów będzie super grzeczny!!! No i jakie ma już sukcesy na swoim koncie ... Bartek jeszcze grzechotki nie przekłada z ręki do ręki, ale zaczął zauważać swoje stópki ![]() Nie daj się przeziebieniu!!! Polecam czosnek ... fuuuuuj!!!! ... ale u mnie po dwoch dawkach jest o wiele lepiej ![]() Wracaj do nas szybko!!! Cytat:
no i czekam na fotki ![]() no mam, ale On tak nie grzeje jak mój małż oglądnęlma Brzydulkę i uciekam do łózka ... jutro trzeba wczesnie wstac, bo mój tato wraca do irlandii i trzeba się porzegnać - chyba mu będzie cieżko sie rozstawać z Bartoszkiem - codziennie sobie gadali po kilka godzin
|
||
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Bartek to tylko przy cycu uśnie ... ewentualnie w wózku na spacerze ![]() Cytat:
... ja to bym się chyba zapłakała ... ciekawe co sie z nimi stało
|
||
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzisiaj nawet ladnie odbila i nie ulala i spi jak maly mis ide zaraz sie kapac bo jakos to piwko mnie oslabilo
|
|
#3309 |
|
BAN stały
|
WItajcie troszke mnie nie bylo....Ale niet malo dzialam jeszcze masa roboty w domku...i tak jakos,,,,zlecialo......
Wybaczycie??? ![]() ![]() U Nas dobrze....Prawie to juz 30 tc.... :ro lleyes:DObrze sie czuje tylko mnie kregoslup bardzo boli buziaczki dla was i dla dzidziakow ![]()
|
|
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
kurde czyżbym byla dziś pierwsza ;D, moja panna własnie przed chwilką zasnęła, coś nie może się przestawić na nowy czas, już budziła się o 6 potem o 8 a po zmianie czasu punkt 3,45 a potem o 7.
to dodam nowy filmik jak mysi śmieje sie do tatusia to ten co miałam ostatnio dodać ale pomyliłam linki http://www.youtube.com/watch?v=Lunveel7zqUno i fociak kłuliczka mojego |
|
|
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Musze sie wziasc za zgranie swoich zdjec.Dziekuje za przepisy, brzmia smacznie
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My juz od 5 na nogach Kuba zasypia wczesnie ale i wczesnie sie budzi, zreszta co tu wiecej chciec jak przesypia 12 godzin. ![]() Teraz siedzi w bujaczku i sie slini na potęgę robi banki ze sliny, cieknie mu po brodzie, musze kilka razy dziennie zmieniac bluzeczke ![]() Pogoda sie poprawiła, bo rano padał deszcza a teraz swieci słoneczko i nawet niebo jest błękitne. Wiec pewnie po południu pojdziemy na spacerek. marica ale mała sie slicznie smieje
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam wkleic fotki kombinezonów
a gratis zdjęcie mojego szkrabika
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski ale bylyscie plodne od wczoraj.Z moim transferem troszke tu musialam przysiedziec zeby was nadrobic.
Wczorajm mnie jakis wirus poskrecal i bylam nie do zycia.Od poludnia cierpialam katusze niby mnie nie czyscilo ale wszystko bolalo i ciezko na zoladku, dreszcze itp.Razem z mloda poszlam spac.Bylam nieprzytomna,raz przykrywalam sie po czubek nosa przyklejajac do kaloryfera a raz rozbieralam sie z pizamy ![]() Dzis mi lepiej ale jakos slabo sie czuje.Na dodatek w domu nadal halas.O dziwo mala zasnela i drzemie i nie budza jej pojedyncze pukania mlotka.Zaraz sie ewakuuje. Cass- u nas kapiel wcz tez byla o 17.Wyrzuty sumienia mam ze tak wczesnie ja kapie, ale pkt 17 zaczela tak wyc-pewnie glodna byla ze szybko do wody bo zaszykowane wszystko mialam i w polowie butelki juz tarla oczy na maksa i zasnela, do 5 rana.Nie wiem jak jej to wydluzac, bo karmienie przypadalo na 18, a ona nie dala rady i o 17 byl cyrk
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3315 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
Cytat:
, może taki czas?Kuba, jak był młodszy, to też nie marudził ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam huśtawki, ale Kuba odbiega chyba od Waszych dzieci, bo fotelik niestety też jest be
|
|
|
#3316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mam tylko nadzieję, że to Mu minie ![]() Cytat:
![]() , przełożyłam Go znów na brzuszek i za chwilę znów myknął na plecki, ale pewnie przypadkiem Mu wyszło ![]() Aniu a czosnek nie spowoduje bólu brzuszka u Kuby? Cytat:
![]() A mój synuś kończy dziś 3 miesiące ![]() I dziękuję dziewczyny za tyle ciepłych słów
|
|
|
#3317 |
|
BAN stały
|
hej ze słonecznego Olsztyna
Miramej myślę że to przejściowe i będzie lepiej Amelka wczoraj ładnie zasnęła bez płaczu. dziś kąpiel - w trakcie jest ok ale ubieranie już sie jej tak nie podoba...a teraz siedzi w leżaczku i patrzy jak jem kanapkę - pewnie dziwne to dla niej i ładnie bierze do rączki zabawki, ale póki co od razu do buźki i szybko wypadają - ale ćwiczenia czynią mistrza więc podaję znowu i tak w kółko. pogoda super to na spacerek na pewno pójdziemy bo wczoraj nie byłyśmy przez deszcz i rozmawiałam z mężem i już mniej więcej wiemy jak mieszkanko urządzic. jak mi się uda to rozrysuję to i się wam pochwalę - oczywiście jesli zechcecie
|
|
|
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Malga19 już coraz bliżej końca pochwal się brzuszkiem marica5 Martynka jest taaaaaka słodka Moja się tak nie śmieje łaskotam ją, robie głupie miny, dźwięki i nic, tylko takie chwilowe uśmiechy ![]() Cytat:
![]() Miramejku sto lat dla solenizanta Kubusia ![]() ![]() Moja gwiazda znów spała 11 godzin
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-10-28 o 10:22 |
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu a dlaczego masz wyrzuty sumienia?? Skoro nasze dzieciaczki chca tak wczesnie kłasć sie spac to w czym problem? Dla mnie to lepiej, bo mam cały wieczór wolny i jeszcze duzo moge zrobic...chociażby dlugo polezec w wannie ![]() Już 3 miesiace? Naprawde szybko zleciało Duzo zdrowka dla naszego solenizanta
|
|
|
#3320 |
|
BAN stały
|
cass, zapomniałam napisać kombinezony super
|
|
|
|
#3321 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
grunt żeby też się śmiać na głos to mała papuguje ![]() fajnie masz że az 12 godz przesypia moja mała teraz jakoś zaczęła się budzić szybciej Cytat:
Cytat:
sto lat moja tez tak ma ze w kąpieli grandzi a jak przychodzi do ubierania to płacz, w ogóle moja mysza upatrzyła sobie cień od zerandola aż się w głos smieje do niego przed kapiela i jak ja przewijam ![]() Cytat:
![]() spróbuj smiac sie na głoś na moja to działa i jeszcze jak się do niej robi akuku a potem się głośno śmieje
|
||||
|
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
zalozylam malej na noc pampersy 3 i cos jakby wilgotny byl na zewnatrz
![]() zobacze jak dzisiaj beda sie sprawowac te pampki ![]() Cytat:
Cytat:
moja ma swoj dzien w piatek tez bedzie miec 3 mce
|
|
#3323 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() moje dziecie jak wczoraj wciagnelo po 21 butle kaszy to spalo do 4, potem do 7, potem obudzilo sie po 9 i dalej spi ![]() Cytat:
no rzeczywiscie czas szybko leci, dopiero co meldowalas, ze w ciazy jestes a kregoslup...no coz w tym stadium to normalne, ja pod koniec ruszac sie nie moglam Cytat:
Cytat:
moj tez z pielucha spi ![]() sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- co do spania...moje dziecko chodzi spac o wiele pozniej niz Wasze ale za to dluzej spi - potrafi do 10-11 spac, teraz tez jeszcze spi ale to dobrze bo ja sie pozno klade ale za to tez lubie sobie rano pospac ![]() a Eryk odwrotnie zawsze wstawal skoro swit i do dzis mu zostalo a ja oczy na zapalki aaaaaaaaaa zapomnialam sie pochwalic, bo tak sie juz martwilam, ze moje dziecko nie chce lezec na brzuchu i w ogole ale to nic nie podnosi glowy, a wczoraj jak go smarowalismy i lezal na brzuchu to tak zaczal glowe podnosic, ze w szoku bylam, normalnie na rekach sie podpieral i wyginal do gory, az skakalam z radosci no ![]() co prawda po dwoch minutach mu sie znudzilo i byl placz jak zwykle ale to juz wielki sukces, juz sie martwilam i do lekarza mialam sie wybierac jakby nie zaczal do 4 miesiaca
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
buuuu ale sie kwuryzlaam na wizaz !!!!!! zaznacyzalam cytownaie u iwelu z was i co odpisuje do wysyalania i post mi wsyslo
mam to gdzies yhhh a wiec witam sie nie bede opsiwyac bo nie wiem teraz co ktorej popisalam mam do was prosbe tzn do mam kotre maja dzieci juz w spacerowce, mozecie wstawic zdjecie -alebo wyslac mi na meila- jak pakuje ciedzi do niego w sensie jak je przykrywacie czy opatulacie, bo ja jezdze w spacerowce ale nie chce dziecku ziemowej czapy dawac czy szalika bo stanowczo za cieplo jest na zimowe bambetle no iz awsze nie wiem tak dokonca jak malego opatulic
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3325 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
kolejna noc do co ja zrobię jak wrócę do pracy ??? chyba się potnę Młody znowu budził się co chwilę do cycia, a jak za długo mu dawałam to płakał aż małz się zbudził, bo spać w takich warunkach mogła jedynie osoba głucha ![]() wziął go na ręce - że niby go uspokoi a młody wrzeszczał jeszcze głośniej bo chciał cycia jak dałam mu smoczka to już wpadł w histerię uspokoił się dopiero przy cyciu, dałam mu bo wył pół godziny a tu środek nocy Cytat:
to co to się stało ? rany, ale szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jak pięknie i długo trzyma główkę Cytat:
ale ich właściciel jeszcze fajniejszy ![]() Cytat:
masz może możliwośc posadzenia go, np w sklepie, u koleżanki w takiej chuśtawce ? może akurat by sie mu spodobało Cytat:
widzisz jaki zdolny, sam się przewraca 100 lat ![]() wycałuj go od cioci ![]() Cytat:
a mój mały wczoraj sam się przesunął i leżał w poprzek łóżeczka ![]() zarzucił sobie na głowę kocyk, a nogi oparł na boku łóżeczka myślałam że padnę jak to zobaczyłam ![]() ale fotkę zdążyłam robić ![]() pokażę mu jak będzie starszy, co wyprawiał w łóżku
|
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny wejdxcie i zamówcie sobie bezpłatny poradnik http://www.nutricia.com.pl/klub_przylacz_sie.php?id=35
ja właśnie dziś dostałam ciekawy jest, i dodatkowo dali kilka próbek, obiadek i |
|
|
|
#3327 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale super się malutka śmieje a i lubi jak się jej samolot robi - śmiesznie wtedy wygląda, pucki jej opadną, buźka otwarta i się śmieje. porozgląda się wkoło a potem się cieszy a ten poradnik chyba zamawiałam i nie przyszedł jeszcze ale zaraz dla pewności spróbuję zamówić jeszcze raz... zastanawiam się co ja Amelce będę mogła dawać jak ona skazę ma mleka nie może... jak będę 1 grudnia na szczepieniu to muszę zapytać bo wtedy Amelka będzie miała ponad 4 m-ce to jeszcze potem z miesiąc półtorej i można coś dawac Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-28 o 11:41 |
|
|
|
|
#3328 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ostatnio moj oiciec bral kompa bo mi sie popsul i go naprawial i ma sprawdzic dzis bo moze jakims cudem przeskoczyly te foty na jego kompa
|
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też dostałam dzisiaj . Fajny ten poradnik o żywieniu, a z próbek mamy: zupkę marchew z ryżem, mus z jabłek i bananów, mleko po 6 miesiącu i kaszkę bananową- wszystko z Bobovity
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

. Całe szczęście nadal ładnie śpi w nocy, co prawda nie 8 ani 9 godzin, jak niektóre dzieciaczki tutaj, ale od 5 do 7 (zależy od nocy). Wciąż też niestety płacze po kąpieli
), to postaram się znów z Wami pisać. Tęsknię za Wami bardzo 

nie wiem jakim cudem
i Kubuś znów będzie super grzeczny!!!
... Bartek jeszcze grzechotki nie przekłada z ręki do ręki, ale zaczął zauważać swoje stópki 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)