|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
i tak było tutaj i będzie, że najpierw przez agencję a dopiero po jakiśm czasie (i tak jak piszesz nie wiadomo ile to zajmie) dostanie się kontrkat no i lepsza kasę. Cytat:
juz slysze Jego slowa-nie wiem Kochanie, jak chcesz to idz, a jak nie masz ochoty na ta pracę to nie idz, z kasą damy radę i nic nie rob wbrew sobie
|
||
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
![]() Cytat:
Wizyty powinny być co 4-6 tygodni a w niektórych przypadkach nawet co 8. Ja mam metalowy aparat, bo kosmetyczne sa większe i nie chciałam wygladac jak aborygen z niuemytymi zębami (tak wg mnie wyglada kosmetyczny z daleka a metalowy wyglada z daleka jak zepsute zeby, więc tez nie lepiej Płaciłam 1500 zł za łuk, czyli 3000 za oba i za wizyte jak miałam jeden łuk placiłam 100 zl a odkąd mam tez na dół zalożony to płace 120 zł za wizytę. Zakladając, że będe nosiła prawie dwa lata to całkowity koszt wyjdzie ok. 5 tys, nie uważam, ze to dużo biorąc pod uwage to, że efekt jest, inaczej zębów wyprtostowac sie nie da i koszt rozklada sie na długi okres czasu. Poza tym wiele gabinetów oferuje raty i moja koleżanka wzięła sobie na raty, bo sama sobie z aniego płaci
|
|
#3993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a potemjakies ekstra wybielanie jakbym nie byla taka leniwa i strachliwa to juz bym byla po
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. przed samym slubem to nie jest moze dobry pomysł, ale możesz zdjąć aparat przed weselem i zalozyc po- tyle, że na pewno wiązałoby sie to z dodatkowymi kosztami. JA własnie sobie wybielę zabki od razu po zdjęciu aparatu, zeby pasowały do mojej snieznobiałej sukni slubnej I białych i prosciutkich ząbków tż
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyszynka ja też strachliwa jestem pod tym względem co i ty- wyrwać musze chirurgicznie ósemkę a boję sie jak nie wiem i nie idę.. aparat na zęby też już chodzi za mną od niepamiętnych czasów- za mąż wychodzę a dalej się niego nie dorobiłąm.. dobrze że do dentysty chodzę regularnie 2 razy w roku więc mam zdrowe zęby
|
|
#3996 |
|
Raczkowanie
|
chyba sie ze stresu pochlastam sluchajcie jaki hardcore
siedze sobie i mysle czemu nie dzwonia poszlam splukac WAXA wracam a tu nieodebrane od nieznajomego numeru i co ...oddzwonilabym ale nie mam nic na karcie a karte od bankomatu zabral mi TZ dzisiaj masakra.
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jeszcze zadzwonią... a nie masz chociaż 5zł w domu żeby kartę kupic??? ja zmykam na uczelnię dziewczyny miłego dnia
|
|
#3998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj ostatnie drobne wydalam w żabce i moj TZ chcial po cos kase dzis to mu dalam karte bo sobie mysle nigdzie dzis nie ide to nie potrzebuje no do cholery. Ale jak chca mnie zatrudnic to jeszcze zadzwonia no chyba ze chcial powiedziec ze to nie ja to moze juz nie dzwonic ja pitole
|
|
|
|
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co ich nie widac, więc będzie dłubanina![]() Cytat:
![]() Dzwoniła do mnei ta babka od rekrutacji i praca mnie nie interesuje jeśli chodzi o branżę i mój rozwoj zawodowy Ale pogadam z tż, bo pytałam czy zapłaca mi tyle ile chce i babka powiedziała, ze jest to realna kwota i troche mnie to skusiło, bo bym sie nie narobiła a kasiora byłaby spora![]() Podoba mi się nowa piosenka Blach Eyed Peas, jak jechałam raz autem to leciała w radiu i sobie spiewałam i n apsie obok stanęłi jacys kolesie i ze mnei brechtali
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz to musze iśc posprzątać w domku bo po poludniu maja przyjśc z agencji mieszkaniowej, z ktorej mamy ten domek ![]() a w sobotę juz w nowym domku
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeciez im późniejszy wiek tym kości wolniej rosną i sie przesuwają. Tak mówiła ortodontka i to samo wiem od tej Cioci koleżanki. Może są różne teorie. No dla mnie 5 tys to duży wydatek, niby rozkłada się na lata, ale u mnie sam aparat kosztował 3400 ( miałam zakładane oba łuki prawie jednocześnie, chyba był tylko odstęp tygodnia czy jakoś tak, już nie pamiętam ) + prawie 3 lata noszenia więc spokojnie 7 tys tylko na mnie, a rodzice od razu i bratu założyli więc to spory wydatek. Ale uważam że i tak warto, dla prostych, ładnych zabków, ja miałam krzywy zgryz to może dlatego tak długo nosiłam, bo brat miał krzywe zeby i zdjęli mu już jakoś po 1,5 roku. Ale to jest i tak kwestia indywidualna kto ile będzie nosił aparat. Mi sie kosmetyczne bardziej podobały niż metalowe, ale kiedyś to inaczej było, teraz to można powiedzieć nawet że jest moda na aparaty Nawet nie wiedziałam że teraz można na raty płacić, ja aparat zdjęłam 6 lat temu więc może się coś pozmieniało, wtedy nie było takiego bumu na nie to i chyba rat nie było, przynajmniej nasza ortodontka nigdy nie wspominała. A ja pamiętam tak nie mogłam się doczekać zdjęcia aparatu...
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam najpierw zalożona górę a dół dopiero po 9 miesiącach, więc faktycznie az tak ta kwota nie walnęła po oczach. A raty można wziąc na wszystko od prawie zawsze CHodzi mi o to, ze niektóre gabinety współpracują z bankami i oferuja raty![]() Cytat:
![]()
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
emaila w pracy w terenie nie odbierze a on nei ma wlaczonych smsow z internetu bo juz probowalam przed chwila
poczekam jeszcze jak cos to podskocze do banku i wyplace kase na dowod
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz tylko nie zostawiaj nigdzie telefonu "bez opieki" ![]() Ja to osiwieję normalnie. Już kilka miesięcy za pracą się oglądam i nic jak na razie . Kilkanaście telefonów, rozmów za sobą i albo za duże kwalifikacje, albo za małe. Będę bezrobotna jak nic
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:m dleje: A skończyłas juz studia?Bo teraz jest masa absolwentów i zwolnionych, więc studentom ciężej coś znaleźć.Na to ogłoszenie na które wyslalam cv już aplikowalo 51 osób
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
to był mój wujek
(((((((((((((((((((((((
|
|
|
|
#4009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Cię przyjęli.Cytat:
Cytat:
Cytat:
I w zasadzie chyba zawsze się sprawdza
|
||||
|
|
|
#4010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() bo jak w Krk to kosztuje 250-300zl to hmmm ![]() Cytat:
z jednej strony na UEku juz mam stypendium pewne - jasna sytuacja itp, czlowiek wie na co pracuje... z drugiej strony jakos czuje, ze na UJ ten system jest bardziej sprawiedliwy (choc o tym czy mam stypendum pewnie sie dowiem koncem listopada )wiadomo, ze srednie ocen roznia sie w zaleznosci od kierunkow - jedne sa latwiejsze, inne trudniejsze... taki sposobem idac systemem progowym na nietorych keirunkach malo kto ma szanse na stypendium ![]() Cytat:
mamy z TZem jedna kolezanke, ktora tak swego czasu wkrecila do pracy inna kolezanke... sytuacja zrobila sie dosc nieciekawa kiedy ta kolezanka wszystkich wystawila i po 2 tygodniach rzucila prace... oczywiscie najwiecej w oczach szefostwa stracila kolezanka ktora polecila i przyprowadzila tak niesolidna osobe![]() Cytat:
) na szczescie dentystka mi je w miare wyrownala i jest ok ![]() ja mialam ciasno zeby jak mialam mleczaki, ale potem w miare wyrzynania sie stalych i wypadania mleczakow jakos sie to fajnie rowno rozmiescilo, wiec ze zgryzem problemow nie mam do tego 2 lata temu je sobie wybielilam i teraz mam ladne biale zabki![]() heh kolega jest kierownikiem kina i czasem maja tam rozne imprezy, promocje itp no i mieli ostatnio jakas imprezke kosmetyczna i dostal kilka gadzetow swojej dziewczynie sprezentowal tusz Estee Lauder z wibrujaca koncowka a ja dostalam ksiazeczke Estee Lauder z probkami kremow... ale na zmarszczki i liftingujacych (dam mamie ) i taki dwustronny aplikator do cieni Artdeco... tylko, ze najpierw trzeba sobie te cienie kupic i je tam wlozyca ja halloweenowo ![]() slonce co jakis czas wychodzi
|
||||
|
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem z kim to gadalam o wypadajacych wlosach i ze trzeba je kiedys policzyc. a wiec umylam wlosy i rozczesalam nad wanna duzo poszlo bo ja rozczesuje pod prysznicem tak raz na tydzien to naliczylam 83 wlosy... mam dlugie wlosy i cebulki sa słabe liczac pozostala czesc co wypadnie w ciagu dnia to tak podejrzewam ze ze sto bedzie. Czy to duzo? Gdzies kiedys czytalam ile wlosow powinno wypasc i wypada ale nie pamietam
o to wyczytalam A teraz trochę teorii. Może wydać się to niewiarygodne, ale problem wypadania włosów dotyczy 100 % populacji ludzkiej. Na skórze głowy znajduje się ok. 100 000 –150 000 włosów. Prawidłowo codziennie powinno wypadać ok. 40 –100 włosów. Z punktu widzenia dermatologicznego o nadmiernym wypadaniu włosów mówimy wtedy gdy wypada ponad 100 włosów dziennie. czyli jestem w normie bo ta duza kepka to byla po rozczesaniu wlosow pod woda super ))
Edytowane przez szyszynka Czas edycji: 2009-10-28 o 14:00 |
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
no i nie zadzwonili.... moze zle główkuje ze skoro wczoraj podejmowali decyzje to dzis musieli zadzwonic wkoncu mowil ze zadzwonia w tym tygodniu jeszcze....takze moze jeszcze jutro albo w piatek ostatecznie
|
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
Wracając do tematów ślubnych - tak jak wcześniej wspomniałam, w sobotę mam kolejny etap przymierzania sukni w jednym salonie, gdzie mogą mi uszyć suknię taką jaką chcę/wymarzę.
![]() Jednak nie chcę wymyślać nic nowego, wolałabym już przymierzoną-wymierzoną na sobie wybrać i zamówić na miarę. Podczas drugiego już nalotu do salonów z sukniami, była jedna suknia, która bardzo mi się spodobała, ale jednak nie do końca była odpowiednia. Poniżej wrzucam fotki, pierwsza - to ta którą przymierzałam. A kolejne to propozycje. Planuję tak, żeby krój i tę górę w koronce zostawili, natomiast te marszczenia na brzuchu jeszcze muszę przemyśleć. Suknie, które proponuję mają marszczenia na brzuchu trochę moim zdaniem łagodniejsze i lepiej wyglądające niż ta którą przymierzałam. Jak myślicie, która opcja jest Waszym zdaniem najlepsza?
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież musza wszystko przygotować, chociażby komplet niezbednych dokumentów czy umow do podpisania, a jak wiadomo to moze im zając troszkę czasu, tym bardziej, że powiedzili, że zadzwonią do końca tygodnia to jeszcze mają czas |
|
|
|
|
#4016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko w tej pierwszej ten zwisający materiał trochę nie teges...też jestem za tym żeby zrobić marszczenia jak w pozostałych
|
|
|
|
|
#4018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ha, no to ja tak samo - ten zwisający materiał jak dla mnie fatalny. Historia wygląda tak, że gorset przewidywałam raczej gładki, ale jak założyłam właśnie tę suknię z przodem w koronce, to rzeczywiście mnie zachwyciła suknia. Ale potem jak już emocje opadły, to przyjrzałam się, że ten materiał zwisający jest jakiś nie teges, i te maszczenia przełożone jedno na drugie też nie teges. Dlatego wyszukałam atlernatywy. Ludzie z salonu powiedzieli, że mogę wprowadzić wszelkie zmiany, oczywiście rozsądnie, tylko muszę wysłać maila lub wydrukować to co mi się podoba, a oni wtedy poradzą co dalej. |
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle jaka cisza dzisiaj...od rana tylko 2 strony Nawet nie mam czego nadrabiać
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello. No melduję się
Wróciłam właśnie od okulistki, zamówi mi soczewki, hurrra
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

ja się słucham intuicji
juz slysze Jego slowa-nie wiem Kochanie, jak chcesz to idz, a jak nie masz ochoty na ta pracę to nie idz, z kasą damy radę i nic nie rob wbrew sobie 
. jak dostane ekwiwalent za urlop to musze isc do dentysty wyrwac dwa zeby a strasnie sie tego boje i odwlekam, jak tylko moge 
Wiem też że im później się zakłada tym wolniej się zęby prostują więc dłużej się nosi. Koleżanka mojej Cioci nosiła ok 4 lat ale ona jest pod 40stkę.
a metalowy wyglada z daleka jak zepsute zeby, więc tez nie lepiej

aparat na zęby też już chodzi za mną od niepamiętnych czasów- za mąż wychodzę a dalej się niego nie dorobiłąm.. dobrze że do dentysty chodzę regularnie 2 razy w roku więc mam zdrowe zęby

. Kilkanaście telefonów, rozmów za sobą i albo za duże kwalifikacje, albo za małe.
żeby Cię przyjęli.
(dam mamie