Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 21:36   #3931
asiulek1705
Wtajemniczenie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Dobranoc PMki Do jutra
Stary 2009-10-27, 21:39   #3932
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dołączm się do gfrona narzekających na włosy. Ja teraz musza zapuszcza i norlanie mnie tak te moje wlosy denerwuja ze szok. Przez 8 lat miałam krótkie i teraz to jest masakra jakas normalnie. Mam ochotę jechac do fryzjera i ściąć tak jak zawsze. A gdzie jeszcze rok do wesela w taki długich mam wytrzymac. Już kitke moge zrobić, spiąć klamrą z tyłu i nawet warkoczyka zrobić. ale ja nieprzyzwyczajona i naprawde mnie te włosy denerwują dobrze, ze się nie puszą.
A co do odżywek to powiedzcie mi gdzie tego waxa można kupić tylko w aptece?? Bo ja mam jakigoś pecha do odżywek Jak nałoże odżywkę to moje włosy strasznie tłuste się robią i musze myć codziennie. Więc zrezygnowałam z odżywki a trochę regeneracji by im się przydało.

Mi się też moje nie podobają. Są cienkie, a wszystkie moje trzy siorki mają grube, bardzo grube włosy. I jeszcze jestem najstarsza i... najniższa.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 21:41   #3933
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja tez się niedługo zbieram bo muszę zacząc się uczyc, bo inaczej cięzko widze jutrzejszą wejściówkę z laborek

co do włosów to ja jako jedyna z sióstr mam proste poza tym moje 2 siostry mają strasznie grube, gęste lokowane włosy jedna nawet takie fajniutkie spręzynki od czubka głowy i wzystcy myślą że ma trwałą, albo codziennie spi z papilotami na głowie
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 21:42   #3934
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk;14953501
Ja właśnie chcę w czwartek pojechać do Akces2 zamówić buty na ślub;)
Te: [URL
http://www.akces2.com/images/stories/a2/slubne/DSL_10_Diana01.jpg[/URL] albo te: http://www.akces2.com/images/stories...2_Amelia06.jpg
Wybiorę chyba skórę w kolorze ecru, bo w zimie chyba lepiej się wprawdzi niż satyna Co myślicie?
ale śliczne buty!!! te pierwsze mi się podobają- sama takie mogłabym mieć bo te z paseczkami mimo że sa ładne to na sukni żadnych paseczków nie ma i nie będą wyglądały jak "od kompletu". ile takie buciki kosztują???
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 21:50   #3935
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ale śliczne buty!!! te pierwsze mi się podobają- sama takie mogłabym mieć bo te z paseczkami mimo że sa ładne to na sukni żadnych paseczków nie ma i nie będą wyglądały jak "od kompletu". ile takie buciki kosztują???
http://www.akces2.com/diana-buty-damskie-slubne.html

Tutaj jest opis ile kosztują w wersji podstawowej, ale można wybrać materiał, kolor, obcas itd. samemu. Można zamówić przez internet
Ja liczę, że dam ok.240zł.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 22:07   #3936
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Tutaj jest opis ile kosztują w wersji podstawowej, ale można wybrać materiał, kolor, obcas itd. samemu. Można zamówić przez internet
śliczne te buciki trzeba będzie się kiedyś przejść po mieście za jakimiś bucikami ślubnymi ale jakoś mi się nie chce... w Warszawie w sklepie Ryłko widziałam ładną kolekcję ślubnych bucików ale już w Lublinie w Ryłko nie widziałam takiej bogatej oferty ja już mam jedne białe buciki takie do chodzenia na codzien- skórzane i na obcasie i mam zamiar je mieć jako buty na przebranie jakby mnie ślubne wkurzały- dlatego te ślubne mam zamiar kupić jakieś zwykłe i tanie bo i tak to na jeden raz tylko... szkoda że w tych co mam nie mogę iść do Kościoła hehe prawie by się nadawały ale jednak kupię jeszcze parę takich typowo słubnych butów- niech już stracę
Stary 2009-10-27, 22:17   #3937
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
We mnie to się oczka najbardziej udały - wielkie i brązowe ;-) I prześliczne dłuuuuuuuuugie rzęsy

Btw. jeszcze 200 dni!
Cytat:
śliczne te buciki trzeba będzie się kiedyś przejść po mieście za jakimiś bucikami ślubnymi ale jakoś mi się nie chce... w Warszawie w sklepie Ryłko widziałam ładną kolekcję ślubnych bucików ale już w Lublinie w Ryłko nie widziałam takiej bogatej oferty ja już mam jedne białe buciki takie do chodzenia na codzien- skórzane i na obcasie i mam zamiar je mieć jako buty na przebranie jakby mnie ślubne wkurzały- dlatego te ślubne mam zamiar kupić jakieś zwykłe i tanie bo i tak to na jeden raz tylko... szkoda że w tych co mam nie mogę iść do Kościoła hehe prawie by się nadawały ale jednak kupię jeszcze parę takich typowo słubnych butów- niech już stracę
ja też nie zamierzam zbytnio inwestować w buty, których więcej nie będę nosiła. ale znając moje problemy z rozmiarówką, przygotowuję się psychicznie na to, że mogą one mnie troszkę kosztować jeśli już znajdę te idealne

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 22:36   #3938
tancerka212
Zakorzenienie

wlasnie czytałam sobie pierwszą część wątku o pannach młodych 2010 i widzę że dużo dziewczyn jest tu od samego początku- Kaśka, Black Angel, Can'tbeperfect, Lain, Aniołek, Samoa- wierne wizażanki ja dotarłam dopiero na 88 stronie pierwszej części i też dzielnie się trzymam ale słodko swoje pierwsze posty czytać na wątku o pannach młodych- takie jeszcze nieporadne i nieuświadomione- a teraz to wymiatamy w temacie slubów

lecę spać dziewczyny miłego wieczorku
Stary 2009-10-27, 23:01   #3939
certina4
Wtajemniczenie

Metka mnie tez to przeraża

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

dobrze, ze chociaz tyle Odbijesz sobie to z nawiązką jak otworzysz własna kancelarię
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, kóra teraz jest na 5 roku prawa i tez chce iśc na notarialną i mówiła, ze w tym roku zrobili krzywde ludziom, bo zdalo tysiąc osób na dwa tysiące notariuszy i własnei wszyscy maja problemy ze znalezieniem kogos kto ich będzie uczył. Mówiła tez, ze część pytań była tak banalnie prosta, że wstyd, że o takie rzeczy pytali i że ona nawet na egzaminie na studiach takich pytan nie ma. Pewnie w przyszłym roku dowalą trudniejszymi pytaniami, zeby sie nie powtórzyła historia z tego roku.
to wszystko co piszesz to prawda, tyle że dochodzi do tego jeszcze włoski strajk notariuszy którzy bronią dostępu do zawodu i zapierają się rekami i nogami żeby nikogo nie wpuścić zapomnieli tylko że jakiś czas temu byli w podobnej sytuacji. Co do testu to owszem był łatwy, ale moim zdaniem testy z ubiegłych lat też nie były trudniejsze, tylko że zmniejszyli próg od którego się dostawało pozytywny wynik od 66% z 76% i to ten problem. Jeszcze chciałam napisać że moim zdaniem te testy dobrze że były proste bo właśnie taką wiedzę- podstawowa powinny sprawdzać, żaden notariusz nie zna na pamięć wszystkich tych ustaw których my mieliśmy się nauczyć na egzamin. Teraz powinna się zacząć prawdziwa nauka praktyki, a poza tym dalej będą szkolenia, gdzie będziemy pogłębiać wiedzę teoretyczną więc test moim zdaniem był jak najbardziej ok, tylko mogli pozostawić próg 76 %. A poza tym nie rozumiem trochę gadania że tyle osób się dostało, bo nawet jakby dostało się mniej to i tak byłby problem ze znalezieniem patrona. Wiesz tego co ja się nasłuchałam to aż wstyd przytaczać bo notariuszom nie przystoi mówić pewnych rzeczy... ale długo by pisać. Na notarialną i tak sie najmniej osób dostało, a jest największy problem. NIkt tak nad sobą się nie użala jak notariusze, a co mają powiedziec adwokaci i radcy prawni gdzie dostało się wielokrotnie więcej osób.

edit: oni co roku eksperymentują, więc nie wykluczone że będą trudniejsze pytania, albo inne zasady. Wydaje mi się że jak się ktoś nauczy to nie ma bata żeby się dostał NIech Twoja koleżanka zacznie już dzisiaj się rozglądać za znajomościami w notariacie bo będzie jej ciężko zaraz po egzaminie coś znaleźć. Z tego co czytałam niektóre osoby nawet nie znając wyniku egzaminu już szukały patrona, więc może lepiej wcześniej pomyśleć jeśli takie problemy są.

Dobrze że przynajmniej ja mam patrona na 3 dni przed upływem terminu do składania wniosków o wpis.

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
No to super, że udało Ci się gdzieś 'zahaczyć'. A reszta jakoś się ułoży. Może w międzyczasie uda Ci się znaleźć coś płatnego i się przeniesiesz (jeśli możesz tak).
no chyba nie można się przenosić, ale będę coś kombinować

Cytat:
Zobaczyłam przed chwila reklame czerwonych szminek maybelline i juz mi sie zachciało kupićA jedną czerwona już mam, chyba trzeb ai zabrac kartę
marzę o czerwonej szmince, tylko nie wiem w jakim kolorze byłoby mi dobrze, zawsze miałam tylko różne odcienie różu

Cytat:
takie tabletki jak Skrzypowita itp trzeba łykać przynajmniej 3 miesiące żeby zauważyć poprawę a na ulotce i tak jest napisane że efekt utrzymuje się jakiś tam czas i znów trzeba kurację powtórzyć inaczej nie ma co marzyć o idealnych paznokciach więc Danea kup sobie te witaminy i łykaj je ciągle aż do ślubu to może będzie jakaś poprawa. ja teraz piję Falvit- komplet witamin dla kobiet- kupione miałam opakowanie 60 sztuk- łykam 1 raz dziennie i też fajnie się czuję- taka dowitaminowana
no właśnie, ja biorę już 3 tydzień i nie widzę poprawy, więc chyba 2-3 m-ce trzeba brać

ale fajne dzisiaj poznaliśmy kroki rock' n' rolla
jestem wykończona, jakoś mam dzisiaj kryzys formy

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2009-10-27 o 23:04
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 23:16   #3940
BlackAngel
Adwokat diabła

heyah banana!
pracowity dzień dziś miałam, trzeba było posprzątać całe mieszkanie bo przyszedł właściciel w odwiedziny...
ogólnie u mnie po staremu, z tż nic na '-' nie idzie.. wspiera się i takie tam..

czytam Was na bieżąco, aby nie mieć nic w tyle

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 23:30   #3941
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
ten pierwszy i ostatni super, sama chciałam sobie taki kupic jak ten ostatni. Może zrób tak że pójdz pomierz rozmiary do tego sklepu a jeśli już będziesz pewna jaki chcesz to kupisz na allegro na all dużo taniej mozna dostać te biustonosze. Czasami nawet 20-30zł z tego co patrzyłam, choć bywają i ceny bardzo podobne, trzeba trafić

tylko tak sobie mysle czy jest sens teraz mierzyc i kupowac jesli mam zamiar jeszcze schudnac i pewnie mi sie jeszcze kilka razy bedzie rozmiar zmienial juz teraz widze, ze mi chyba troche z biustu polecialo, wiec juz pewno nie mam 65I hmmm...
ale dzieki za rady dotyczace ewentualnych zakupow - bede pamietac zeby w przyszlosci nie wyjsc na bezsensownie przeplacajaca frajerke

Cytat:
Lain, a Ty się znasz na tym? Bo już kolejny raz piszesz 'coś' o koncesji. Bo Ja się zastanawiam czy mogłabym poprosić jedną panią, która ma sklep blisko mojego domu czy bym mogła kupić wódencję na jej koncesję, ale nie znam się na tym i nie wiem czy ona by później musiała udowodnić jakoś, że tę wódkę sprzedała?
na razie jestem na etapie podobnego zastanawiania sie jak Ty teoretycznie mamy znajoma osobe z koncesja, ale nie wiemy czy w praktyce ma to szanse powodzenia jeszcze sie w ten temat nie zaglebialam, bo do naszych alkoholowych zakupow jeszcze duuuuuuzo czasu

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Dzięki No właśnie staram się nie brać przecibólowych,jak tylko coś mnie zaboli,szkoda mi mojego żołądka i wątroby na taką chemie.Jak mnie głowa boli,to nie biore tabletki tylko czekam,no chyba że mocno boli i nie moge wytrzymac,ale to rzadkość.
mam tak samo musi mnie rzeczywiscie niemilosiernie mocno bolec zebym wziela tabletke (Pyralginum - bo tylko to na mnie dziala )
ale jako, ze bole glowy miewam stosunkowo rzadko, a takie mocne to juz baaardzo rzadko to na szczescie zbyt czesto sie niepotrzebnie nie truje

Cytat:
Ja właśnie chcę w czwartek pojechać do Akces2 zamówić buty na ślub
Te: http://www.akces2.com/images/stories...10_Diana01.jpg albo te: http://www.akces2.com/images/stories...2_Amelia06.jpg
Wybiorę chyba skórę w kolorze ecru, bo w zimie chyba lepiej się wprawdzi niż satyna Co myślicie?
pierwsze ladniejsze tez chce u nich zamawiac buty na slub ale najpierw zamowie sobie jakies na kurs tanga myslalam o tym zeby zamowic takie wlasnie biale slubne zeby juz miec na wesele ewentualnie na zmiane juz takie fajnie rozchodzone... ale co ja potem zrobie z dwoma parami bialych butow, hm

Cytat:
Jutro się wybieram pomierzyć bezramiączkowce pod suknię
to jak cos bedziesz kupowac to koniecznie z gumowym tasmami dookola w ogole zastanawiam sie po co niektore firmy robia bardotki, a nie umieszczaja w nich takich tasm - przeciez bez tego jest to totalnie bezuzyteczne

zarezerwowalismy noclegi na 5 dni w gorach w grudniu jak mi nie spadnie do tego czasu duzo sniegu to sie powaznie wkurze juz nie moge sie doczekac
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 23:39   #3942
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Aha no i zapomniałam powiedziec że mam partona, wprawdzie 30km od LBN i aplikacja bezetatowa, i będę robić 5 dni w tygodniu za friko przez 2,5 roku, ale będę starała się załatwić jakiś staż albo cokolwiek żeby mieć chociaż pieniądze na benzynę
Dobrze że chociaż to...
Ale ogólnia to jakaś masakra z tą twoją aplikacją Rany boskie...co za kraj....

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cześć Może wspomóż się jakąś tabletką na tę głowę? Ja dostałam @
Też się melduję, na trochę dłużej, TŻ dziś do mnie nie przyjedzie, więc mam czas na wizaż
Aaa koleżanka opowiadała mi dzisiaj, że ostatnio była na weselu, na którym atrakcją był wynajęty facet naśladujący Elvisa Presleya.
Certina fajnie, że w końcu masz patrona Oby udało się coś z tym stażem
Sis była na weselu gdzie był pokaz flamenco + nauka tańca dla wszystkich To akurat fajnie wyszło i wszyscy goście się bawili. Ale racja - jest ryzyko z takimi zabawami.

Cytat:
nie mogę...
niedługo usłyszymy że ktoś zamówił sobie na wesele zwierzątka z ZOO żeby zrobiły show
I foki będą wyklaskiwać alfabetem morsa imiona pary młodej

Cytat:

Ooo...nareszcie jakieś fajne buty z cyklu "dotańca: z zakrytymi czubkami Zapisane w ulubionych

A teraz spać i to ok 9.30 nie piszczcie za dużo tak żebym mogła ogarnąć Dobranoc
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 23:56   #3943
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
przypuszzczam, ze sama sie na tym lepiej znasz NA chłopski rozum, jesli babka kupuje po cenie takiej jak dla osób posiadających koncesje to kupuje na firmę, jeśli kupuje na firme to pewnie musi jakos pokazać, że towar sprzedała(i tu ukłon w Twoja stronę, bo Ty sie znasz), powiem Ci jak mój tata robi - jak zalatwia cos po znajomości to np. jak on to kupuje za 200 zł to znajomym daje fakture na 201 zł, tylko to sa takie produkty na które jest gwarancja, wiec moze dlatego tak robi, zeby oni mieli dowód zakupu, ale na pewno tez dlatego, zeby wszystko było zgodnie z przepisami czarno na białym, nic na tym nie zarabia, ale ta zlotówka musi być, zeby sie zgadzało. Ale idac tym tropem mysle, ze jak babka sprzeda Ci własnie ten alkohol za symboliczna złotówke od której zapłaci podatek to będzie ok.
Ale alkohol to taka specyficzna rzecz - bo to alkohol (nie każdy może to sprzedawać, nie każdy kupować) i po prostu byłam ciekawa czy ktoś/jakaś instytucja monitoruje w jakikolwiek sposób czy to co jest sprzedawane w hurtowniach, to co sklepy z tym robią Skoro nie można alkoholu sprzedawać na kredyt, to pomyślałam, że z tym towarem mogą być też związane jakieś inne obostrzenia/obowiązki. Mam awaryjny pomysł jak tą transakcję przeprowadzić legalnie i dla mnie bardzo opłacalnie, ale ta pani lubi zarabiać, więc myślałam też o innym rozwiązaniu z pominięciem księgi podatkowej,
tylko właśnie nie wiem czy ta droga od producenta do klienta detalicznego jest jakkolwiek monitorowana.

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
heyah banana!
Heyah chiquita

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Ołki dołki, idem lulu Pa pa
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 00:32   #3944
toskaKrk
Wtajemniczenie

A ja przeglądam net pod kątem poradni, bo musimy zaliczyć chociaż 2 spotkania
Nie wiem jak to się stało, że już listopad tuż tuż, no i musimy tą poradnię zrobić mega szybko
Stary 2009-10-28, 08:09   #3945
chilanes
Zakorzenienie

Jejku Toska Tobie tylko 108 dni zostało Ale malusio! ehhh...
Dzień dobry , dziś ja pierwsza
Stary 2009-10-28, 08:33   #3946
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Cześć

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:33   #3947
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
mi się nie udała cera- tłusta i krzywe zęby i małe cycki
za to skórę też mam ładną, szczupłe ramiona, ładne wcięcie w talii i to ze między biodrami a talią jest widoczna różnica- na tańcach chłopaki to chwalili jak mieliśmy stroje odkrywające brzuchy
osobiście nie przepadam za swoimi udami i pupą.. no i stopy chciałabym mieć mniejsze bo mam rozmiar 39
nie wiedzialam, że masz krzywe zęby Ja tez miałam, ale mam aparat i juz mam prościutkie MOja przyjaciółka tez ma 39 i narzeka, ja mam 37 i jest ok

Cytat:
Cześć Wam
W końcu dotarłam do domu, po dniu który fajnie się zaczął, ale potem...

W każdym razie poszliśmy z Tż na poszukiwania garnituru na naszej ulicy (Długa) i już pierwszy sklep był strzałem w 10

Mimo naszej obopólnej niechęci do garniturów brązowych daliśmy się przekonać, a nawet omamić garniakowi w kolorze gorzkiej czekolady o którym nigdy nie powiedziałabym, że jest brązowy, ale ma ciepły odcień i w takim Tż jest super

Na krojach się nie znam, ale raczej klasyczny, gładki, beż prążków i nie błyszczący, z bardzo dobrej jakości materiału.
Ale oczywiście mierzenie było takie połowiczne, bo na Tż rozmiaru nie ma nigdzie

Więc marynarka dobra w klacie+za krótkie rękawy, spodnie na styk w pasie+za krótkie nogawki itd
Właściciel z wieloletnim doświadczeniem był w szoku jak zmierzył potrzebną długość nogawki bez paska- 123cm już wkrótce moich dłuuugich nóg

Więc garnitur bedzie trzeba zamówić na wymiar u producenta, co oznacza dodatkowy koszt, ale chyba się zdecydujemy, bo garnitur super do Tż pasuje (jak jeszcze założył kamizelkę ecru w prążki to) a i obsługa nas do siebie przekonała

Te: http://www.akces2.com/images/stories...10_Diana01.jpg albo te: http://www.akces2.com/images/stories...2_Amelia06.jpg

U nas 166 i 195-żadne obcasy mnie nie ratują, bo buty Tż też pewnie ze 3cm będą miały
a gdzie na Długiej jest sklep z garniakami????Kupiliście w jakims salonie z sukniami ślubnymi? Butki fajne, i sie podobaja te drugieZapisałam sobie link i mozliwe, że tam podjadę
Ja chcę obcas ok. 6 cm, mam 164 a tz 183 a na obcasie będe miała ok. 170

Cytat:

to wszystko co piszesz to prawda, tyle że dochodzi do tego jeszcze włoski strajk notariuszy którzy bronią dostępu do zawodu i zapierają się rekami i nogami żeby nikogo nie wpuścić zapomnieli tylko że jakiś czas temu byli w podobnej sytuacji. Co do testu to owszem był łatwy, ale moim zdaniem testy z ubiegłych lat też nie były trudniejsze, tylko że zmniejszyli próg od którego się dostawało pozytywny wynik od 66% z 76% i to ten problem. Jeszcze chciałam napisać że moim zdaniem te testy dobrze że były proste bo właśnie taką wiedzę- podstawowa powinny sprawdzać, żaden notariusz nie zna na pamięć wszystkich tych ustaw których my mieliśmy się nauczyć na egzamin. Teraz powinna się zacząć prawdziwa nauka praktyki, a poza tym dalej będą szkolenia, gdzie będziemy pogłębiać wiedzę teoretyczną więc test moim zdaniem był jak najbardziej ok, tylko mogli pozostawić próg 76 %. A poza tym nie rozumiem trochę gadania że tyle osób się dostało, bo nawet jakby dostało się mniej to i tak byłby problem ze znalezieniem patrona. Wiesz tego co ja się nasłuchałam to aż wstyd przytaczać bo notariuszom nie przystoi mówić pewnych rzeczy... ale długo by pisać. Na notarialną i tak sie najmniej osób dostało, a jest największy problem. NIkt tak nad sobą się nie użala jak notariusze, a co mają powiedziec adwokaci i radcy prawni gdzie dostało się wielokrotnie więcej osób.

edit: oni co roku eksperymentują, więc nie wykluczone że będą trudniejsze pytania, albo inne zasady. Wydaje mi się że jak się ktoś nauczy to nie ma bata żeby się dostał NIech Twoja koleżanka zacznie już dzisiaj się rozglądać za znajomościami w notariacie bo będzie jej ciężko zaraz po egzaminie coś znaleźć. Z tego co czytałam niektóre osoby nawet nie znając wyniku egzaminu już szukały patrona, więc może lepiej wcześniej pomyśleć jeśli takie problemy są.

Dobrze że przynajmniej ja mam patrona na 3 dni przed upływem terminu do składania wniosków o wpis.
ona ma patronaI bardzo dobrze sie uczy i bardzo to lubi, wiec sie o nia nie martwięJej narzeczony tak samo

Cytat:
Ale alkohol to taka specyficzna rzecz - bo to alkohol (nie każdy może to sprzedawać, nie każdy kupować) i po prostu byłam ciekawa czy ktoś/jakaś instytucja monitoruje w jakikolwiek sposób czy to co jest sprzedawane w hurtowniach, to co sklepy z tym robią Skoro nie można alkoholu sprzedawać na kredyt, to pomyślałam, że z tym towarem mogą być też związane jakieś inne obostrzenia/obowiązki. Mam awaryjny pomysł jak tą transakcję przeprowadzić legalnie i dla mnie bardzo opłacalnie, ale ta pani lubi zarabiać, więc myślałam też o innym rozwiązaniu z pominięciem księgi podatkowej,
tylko właśnie nie wiem czy ta droga od producenta do klienta detalicznego jest jakkolwiek monitorowana.
myslę, że nie powinna byc monitorowana, uzyskanie koncesji powinno być ostatecznym warunkiem sprzedaży a nie jeszcze jakies monitoringi, to nie sa leki na receptę, więc powinno się obyć bez jakichs monitoringow.
A jak babka Ci sprzeda tak jak mówię za symboliczna zlotówke, żeby odprowadzić podatek to powinno byc ok, bo to jej sprawa, ze sprzedaje po takiej cenie jak kupiła.
Ide dziś na depilacjęCiekawe jak to będzie

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-10-28 o 08:38
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:40   #3948
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
za nie długo studniówka ale super mi zostało równe 290 dni ale myślę szybko zleci po nowym roku będzie tyle załatwiana ze wszystkie nim się obejrzymy będziemy zestresowane w przed dzień ślubu

ja dzisiaj druga tzn czwarta życzę miluśkiego dniaaaaa

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:57   #3949
Prymulkaaa
Rozeznanie

cześć dziewczyny u mnie paskudny dzień.. mam nadzieję, że u Was lepiej
Stary 2009-10-28, 09:08   #3950
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
za nie długo studniówka ale super mi zostało równe 290 dni ale myślę szybko zleci po nowym roku będzie tyle załatwiana ze wszystkie nim się obejrzymy będziemy zestresowane w przed dzień ślubu

ja dzisiaj druga tzn czwarta życzę miluśkiego dniaaaaa
też życzę miłego dzionka

Ale jestem zadowolona! Zaraz napiszę dlaczego
Otóż, ledwo zaczęłam myśleć nad fotografem, a wczoraj nasz dobry znajomy sam zaproponował siebie jako fotografa (zajmuje się tym). I że sesja w dniu ślubu i plener będzie w prezencie od niego!! Oczywiście od razu się sprzeciwiłam. Po pierwsze jest naszym gościem, na przyjęciu też, ale powiedział, że woli nam porobić foty niż siedzieć na krzesełku (ma ku temu powody), a po drugie uważam czy znajomy czy nie, to jest jednak ciężka praca i za tę usługę czuję się zobowiązana zapłacić, ale się uparł - że ewentualnie za materiały (albumy full wypas) zapłacimy.

Już nie mogę się doczekać soboty - czeka mnie kolejne przymierzanie sukni i mam nadzieję, że od razu na jakąś się zdecyduję!
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 09:09   #3951
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prymulkaaa Pokaż wiadomość

Cześć Prymulkooo czy już wiadomo coś w sprawie Twojej pracy?
Stary 2009-10-28, 09:09   #3952
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc
U mnie od rana zlota polska jesien, slonce i w miare cieplo
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 09:13   #3953
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Właśnie, miałam to dopisać !! Jak rozmowa przebiegła?
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 09:15   #3954
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc
U mnie od rana zlota polska jesien, slonce i w miare cieplo

A ja nawet za okno nie zajrzałam, ale TŻcik mówił, że dobra pogoda to dziś zaczną kopać pod fundamenty.:j upi:
Stary 2009-10-28, 09:54   #3955
Prymulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
co do pracy.. Wczoraj było naprawdę sympatycznie! po niedzieli mają się odzywać jestem dobrej myśli dlaczego..? Bo myślę sobie, że w końcu mam doświadczenie.. muszą mnie przyjąc byłabym wtedy taka happy zarobki bardzo fajne w ogóle wszystko super! i praca od 8 do 16 od poniedziałku do piątku! wprost idealna!)
Stary 2009-10-28, 10:00   #3956
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny obecnie jem sobie witaminy w tabletkach Falvit i zastanawiam się czy mogę oprócz nich jeść jeszcze jakąś Skrzypowitę lub coś takiego? czy to już za dużo będzie.. nie chcę przedawkować jakiś witamin
Najlepiej sprawdzić na opakowaniach ile % dziennego zapotrzebowania pokrywają każde z tych tabletek.

Cytat:
Aha no i zapomniałam powiedziec że mam partona, wprawdzie 30km od LBN i aplikacja bezetatowa, i będę robić 5 dni w tygodniu za friko przez 2,5 roku, ale będę starała się załatwić jakiś staż albo cokolwiek żeby mieć chociaż pieniądze na benzynę

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
hehe moja fryzura do tamtego tygodnia była monotematyczna. zawsze rozpuszczone włosy i opaska na głowie. ale mama ciągle mnie opierniczała, że już nie mam 15 lat, żeby w opasce chodzić i w końcu jej posłuchałam. dziwnie się czuje, bo czegoś mi brak, ale mam nadzieję, że jakoś się przyzwyczaję. ja wizytę u fryzjera na podcięcie włosów planuję już od bardzo dawna, ale jakoś mam lęk przed fryzjerem, bo jeszcze nigdy nie byłam zadowolona z obcięcia, bo przeważnie zamiast 2-3 cm obcinają mi jakieś 6 albo 7
Ja ostatnio mówię zawsze fryzjerce, żeby mi wycieniowała włosy, ale z długości nic nie ścinała i wtedy jest git TŻ się nie może przyzwyczaić, że mam już takie długie włoski i jak mnie obejmuje to wciąż mi je "przytrzaskuje" i mnie za nie ciągnie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Skrzypovita mi nic nie pomogła, bo kiedyś brałam regularnie. Teraz zaczęłam brać belissę i mam nadzieję, że to pomoże. No i pokrzywę zaczęłam znowu pić ;-)
A o idealnych paznokciach i tak nie mam co marzyć, bo każdy jest jakby z innej parafii i nawet jak je wzmocnię, to kształtu nie zmienię Jest to jedyna rzecz, która mi się w wyglądzie nie udała
Ja moim piłowałam mocno boczki, bo straszne łopaty miałam i teraz już mi rosną trochę węższe. A w ogóle to takie mam teraz takie długie i mocne, że muszę uważać żeby się nie podrapać

Cytat:
Kasia pisze że nie miała dziś czasu na wizaż bo mieli inny kłopot i jeszcze nie gadali z tżtem ale mamy się nie martwić
to chyba dobrze skoro nie pisze że się rozstali, kłócili czy tym podobne
Ooo fajnie, że wreszcie mamy jakieś wieści od Kaśki

Cytat:
Te pierwsze super No i faktycznie chyba lepsze ze skóry

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
I foki będą wyklaskiwać alfabetem morsa imiona pary młodej

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Ale jestem zadowolona! Zaraz napiszę dlaczego
Otóż, ledwo zaczęłam myśleć nad fotografem, a wczoraj nasz dobry znajomy sam zaproponował siebie jako fotografa (zajmuje się tym). I że sesja w dniu ślubu i plener będzie w prezencie od niego!! Oczywiście od razu się sprzeciwiłam. Po pierwsze jest naszym gościem, na przyjęciu też, ale powiedział, że woli nam porobić foty niż siedzieć na krzesełku (ma ku temu powody), a po drugie uważam czy znajomy czy nie, to jest jednak ciężka praca i za tę usługę czuję się zobowiązana zapłacić, ale się uparł - że ewentualnie za materiały (albumy full wypas) zapłacimy.
Ale fajowo
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 10:03   #3957
certina4
Wtajemniczenie

hi girls

słonko przez chmury próbuje się przedrzeć, ale jest strasznie zimno

Samoa to dobrze że koleżanka ma patrona, bo ja też się bardzo dobrze uczyłam, mam ocenę: bardzo dobry na dyplomie, 127 punktów z testu co jest bardzo dobrym wynikiem i bez znajomości to nawet dyplom z wyróżnieniem nie pomoże. Takie życie mnie nikt nie pytał ile dostałam punktów ani jaką mam ocenę na dyplomie, nawet po znajomości nie chcieli przyjąć, cały Lublin toczy walkę z MS. Może w innych miastach jest inaczej, wiem np, że często w mniejszych miejscowościach jest łatwiej znaleźć patrona niż w większym mieście, ale to też chyba nie reguła. Dopóki MS i izby czegoś notariuszom nie nakażą a oni nie zmienią postępowania to będzie lipa. Oni by chcieli żeby zamknąć studia prawnicze żeby już się nie kształcili nowi notariusze, mecenasi, radcy.... ( to nie żart )

ale dzisiaj mam leniwy dzień, zastanawiam się co mam ze sobą zrobić

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
co do pracy.. Wczoraj było naprawdę sympatycznie! po niedzieli mają się odzywać jestem dobrej myśli dlaczego..? Bo myślę sobie, że w końcu mam doświadczenie.. muszą mnie przyjąc byłabym wtedy taka happy zarobki bardzo fajne w ogóle wszystko super! i praca od 8 do 16 od poniedziałku do piątku! wprost idealna!)
no to trzymam kciuki żeby się odezwali i mieli dla Ciebie pracę.
A godziny pracy- bardzo fajne

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 10:05   #3958
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
to fajnieA w jakiej branzy szukasz pracy? JA właśnie dostałam propozycję na GL, mam nadzieję, ze cos fajnego, na razie babka tylko poprosiła o przesalnie cv po angielsku albo o maila i telefon, więc wysłałam jej maila i telefon, bo nie będe sie produkowac z wysyłaniem cv jak praca może się okazać kiszkowa. Juz dostałam kilka ofert, które mnie w ogóle nie interesowały, więc się nie podniecam na razie I wysłalam dzis cv do jednej firmy, tylko myślę, że marne moje szanse, bo portal przez który wysłałam pokazuje liczbę zgloszeń i na takie stanowiska jak mnie interesują jest średnio 170-190 kandydatówTo, na ktore wyslałam jest od dzis a juz jest 30 kandydatów
Stary 2009-10-28, 10:06   #3959
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja byłam pierwsza
Dopiero przed 5 się położyłam, wykończę się takim spaniem

Cytat:
a gdzie na Długiej jest sklep z garniakami????Kupiliście w jakims salonie z sukniami ślubnymi? Butki fajne, i sie podobaja te drugieZapisałam sobie link i mozliwe, że tam podjadę
Ja chcę obcas ok. 6 cm, mam 164 a tz 183 a na obcasie będe miała ok. 170
To jest Długa 27. Sklep jest w miejscu gdzie św. Filipa dochodzi do Długiej-na jednym rogu Cymbeline, a naprzeciwko ten sklep, nieopisany i taki niepozorny
A garnitur firmy Elfa jest.

Cytat:
Cytat:
No to kciuki za pracę
Stary 2009-10-28, 10:13   #3960
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest Długa 27. Sklep jest w miejscu gdzie św. Filipa dochodzi do Długiej-na jednym rogu Cymbeline, a naprzeciwko ten sklep, nieopisany i taki niepozorny
A garnitur firmy Elfa jest.
aha, chyba lokalizuje tam w pamięci sklep z sukienkami, ale moze to inna przecznica Firmy nie znam, ale wazne, że garnitur ładnyCzekoladowy kolor mi sie podoba

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości