Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-28, 19:45   #241
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Paula ty masz po prosty nerwowego tż i tyle wnioskuję!! Musicie się nawzajem wspierać i będzie dobrze!! Mam nadzieję ze pierścionek wrócił na swoje miejsce??

A tak wogóle to czy ktoś zauważył jak napisałam ze 2 dzień bez @ ???
Kurde jest tyle postów, ze ja się juz gubię a robiłaś kochana może teścik????

Haniu trzymam kciuki żeby udalo Ci sie zrobic wcześniej usg i zobaczyć Waszą ukochana fasolinkę!!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 19:53   #242
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość

Haniu trzymam kciuki żeby udalo Ci sie zrobic wcześniej usg i zobaczyć Waszą ukochana fasolinkę!!!
Z tym USG wcześniej to się raczej nie uda... tutaj po prostu tak jest, że do 12. tygodni nic nie robią-żadnych badań ani nic, chyba tylko jedno spotaknie z położną będę mieć, a po 12. tyg. jakoś częściej te spotkania. Chciałabym się wszystkiego jutro dowiedzieć, mam nadzieję, że trafię na kogoś miłego i kompetentnego
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 19:54   #243
motylek85
Zakorzenienie

chciałam zapytać o to samo?;D a teścik Lineczko już był? bo faktycznie tego tu tyle, że ciężko się nieraz zorientować co do kogo i z czym;: np carol się pomyliła i zamiast do siala_bali napisała do jaszczki;P hihi

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 19:55   #244
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Paula ty masz po prosty nerwowego tż i tyle wnioskuję!! Musicie się nawzajem wspierać i będzie dobrze!! Mam nadzieję ze pierścionek wrócił na swoje miejsce??

No, oboje jestesmy nerwusy ... Ja to sie mowi trafila kosa na kamien ...
Wlasnie dobil mnie tekstem ze nie nadaje sie na matke i lepiej zebysmy nie planowali narazie slubu i dziecka ...
Wiec powoli sie rozpada.

Mam nadzieje ze na 2 sie nie skonczy Ze bedzie co najmniej 9 miesiecy bez
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:00   #245
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

Linka kochana ja widzialam i pamietam o twoich "dolegliwosiach" rob szybko teścik!!! 3mam mocno kciuki
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:04   #246
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
chciałam zapytać o to samo?;D a teścik Lineczko już był? bo faktycznie tego tu tyle, że ciężko się nieraz zorientować co do kogo i z czym;: np carol się pomyliła i zamiast do siala_bali napisała do jaszczki;P hihi
to ja nawet tego nie zauwazyłam ale ze mnie numer, ale to tak jest jak się w pośpiechu wszystko robi

Cosmaaaaaa
sorry, ale jak Ty sie nie nadajesz, toja nie wiem kto się nadaje!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech on juz nie pierniczy takich rzeczy, bo się pogrąża tylko. Nadajesz się kochana i to strasznie!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-28, 20:04   #247
itakasia
Zakorzenienie

linka
trzymam kciuki
cosmaa
chyba oboje jestescie nerwuski, musicie sie dotrzec
farminka
wysylam priva
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 20:21   #248
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:

Cosmaaaaaa
sorry, ale jak Ty sie nie nadajesz, toja nie wiem kto się nadaje!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech on juz nie pierniczy takich rzeczy, bo się pogrąża tylko. Nadajesz się kochana i to strasznie!!!!!
Podobno nie dam sobie rady, jestem do tego niedojrzala, a on po dzisiejszej sytuacji nie wie czy bedzie chcial miec ze mna dziecko. Skoro ktos tak bliski mowi cos takiego to cos w tym musi byc....

A tak na serio, to wiem ze chcial mnie dzgnac w czuly punkt- po raz kolejny dzisiaj. Powiedzialam mu ze wychodzi na to ze oboje myslimy tak samo i ze ja z nim napewno dziecka miec nie bede. Tez zdebial, chyba bardziej niz ja...
Ciekawe kiedy skonczy sie to docinanie sobie nawzajem ... Meczy mnie to... Zamiast TZ mam w domu taka malpe, co skacze po sufitach i majaczy.
Najchetniej paclabym go w leb zeby sie ocknal ...
Mowilam ze jest krotkowzroczny ... Jeden szczegol przyslania mu caloksztalt Mam nadzieje ze dzisiaj juz nic od niego nie uslysze, bo chyba wybuchne...

A .. pierscionek nadal lezy Zastanawiam sie kiedy zalapie ze nie mam go na palcu ... Z mojej strony jeszcze spoor szczerych docinek go spotka. Niech sie gotuje tak jak ja a co!

Zmykam laseczki do lozka, bo padam na twarz- nooo z nic nierobienia Zycze wszystkim kolorowych snow- pieknych i spokojnych No i fasoleczkom buziaczek na dobranoc a jajeczkom uleglosci
Do jutra
Stary 2009-10-28, 20:43   #249
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dziewczyny wybaczcie ale nie mam sily nadrabiac!!! Udalo mi sie wyladowac po pracy (fatalny dzien a jutro nastepny ) bo moj tz zadzwonil ze pracuje do pozna wiec zabralam sie ze znajomymi z pracy na gokarty . Super zabawa, a taka mala rywalizacja zawsze poprawia humorek . No i wcale nie bylam ostatnia i udalo mi sie wyprzedzic kilku facetow wiec jestem z siebie baaardzo dumna.

Teraz tylko czekam az sie nagrzeje woda zeby wziasc prysznic i myk do lozka!!! Tz tez juz w domu wiec musi stanac na wysokosci zadania
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:57   #250
hanjah
Zakorzenienie

ja na dziś zaplanowałam sobie kąpiel w wannie Ale pamiętam: max 15 minut i tak do 40 stopni woda (coby bejbikowi nie zaszkodzić), no ale muszę się choć chwilkę pogrzać i zrelaksować w wodzie
Stary 2009-10-28, 21:00   #251
Carol77
Zakorzenienie

Ja też zmykam spać miłej nocki!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 21:43   #252
sas
Wtajemniczenie

Ja tez zmykam ryby kochane buziaki
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:44   #253
ziaaa
Rozeznanie

Cytat:
My tak mamy, że lcimy jak z karabinu ja ostatnio mniej, bo mam dużo na glowie, ale w piątek będę już na bieżąco
Czy ja dobrze widzę, że w avatku masz zdjęcie ze zmierzchu??

Jaszczka kotuś, badanie to beta HCG kosztuje np u mnie 15 zł i czeka się 24h na wynik, nie trzeba robic na czczo i nie trzeba skierowania, wykrywa już 6 dniową ciażę

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cosmaaaaaaaaaaaa nie strasz z 1 strony super, że sie pogodziliście, a z 2 nie podoba mi się to jak będzie Cie teraz traktował i ze nie będzie w Ciebie inwestował....to strasznie brzmi!! Co niedługo jeść Ci nie da???? Mój TZ nigdy mi tak nie powiedzial, były czasy jak ja nie pracowałam, a on tylko zarabiał i nie byliśmy wtedy małżeństwem i w życiu mi nic takiego nie powiedział....to bardzo przykre i nie powinno sie tak mówić w żadnym wypadku! Przeciez w domu robisz wszystko, co mało??? Nie rozumiem takiego postępowania...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Niutek śliczne zdjęcia na nk powiem Ci, że jesteś podobna do mojej kuzynki
Carol, tak w avatku ujęcie ze Zmierzchu... już niedługo wyjdzie film z kolejnej częsci książki. Choć ksiązki przeczytałam, to mimo wszystko ciągle czuję podniecenie na myśl o tym, że już niedługo film dobranoc
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 00:38   #254
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Jaszczka kotuś, badanie to beta HCG kosztuje np u mnie 15 zł i czeka się 24h na wynik, nie trzeba robic na czczo i nie trzeba skierowania, wykrywa już 6 dniową ciażę
Carol skarbie to Siala_Bala się pytała nie ja
Ja już na becie byłam i czekam na wyniki (czwartek-piątek)
Dobranoc!!
Stary 2009-10-29, 06:55   #255
marlenka0505
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Stary 2009-10-29, 07:18   #256
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziaaa Pokaż wiadomość
Maggie a siedze w biurze, praca od niedawna, w sumie od poczatku pazdziernika. Takie popychadło jestem tzn pracownik biurowy, tzn sekretarko fakturzystko sprzątaczko etc :P Na tyle mam dobrze, że jak na razie pracuje od 9... i tak około 5-6h.

właśnie ze wzgledu na te cykle i dziwaczne zmiany w nich postanowiłam się wyluzować i nie zwracać na to uwagi... :P

Dziękuję Edzia

ps. czy wy nie za dużo piszecie? Ciężko tak nadrobić, ale zostawię sobie lekturę na jutro do pracy )

buziaczki i miłego wieczorka dziewczyny )
Dziekuje za zaspokojenie mojej babskiej ciekawosci
Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Konkretnie mial pretensje o to ze rzadko jezdze do firmy, bo ok 2 dni w tygodniu. z reszta tyle co i on. A jest duzo do zrobienia... W tym miesiacu byla tylko 2 czy 3 razy.
I o to mu chodzilo, ze niby jak nie jestem w firmie to znaczy ze nic nie robie, nie pomagam mu, a on na mnie liczy...
Generalnie w domu zawsze jest porobione co trzeba, gotuje obiady, tylko takie wieksze rzeczy jak prasowanie zostawiam na inne dni, zeby wszystko zrobic za jednym razem a nie rozkladac deski codziennie na kilka minut....

On jest taki- i to jest jego wada, ze cierpi na krotkowzrocznosc emocjonalna Tzn ze kiedy mu cos nie pasuje, jak np dzisiejsze niepojscie przeze mnie do firmy to przyslania mu to caloksztalt. Tak samo jak np nie ma wyprasowanej koszuli do pracy, tez potem ''niby nic nie robie'', a to ze cala reszta poprasowana i cale mieszkanie sie blyszczy to juz mini szczegol ....
Tego w nim nie zmienie ....

Po calej tej klotni rozmawialam z mama i oczywiscie wyczaila ze cos sie stalo ... Musialam jej wszystko powiedziec... Potem napisalam jej sms'a ze mozna powiedziec ze sie pogodzilismy i tez napisala mi zebym i tak wracala do domku, bo tam nie musze sie do niczego dokladac...
Tylko tam jest taka sytuacja, ze wlasciwie to ja zasponsorowalam sklep z pieniedzy ktore dostalam od TZ na swoj biznes... I prawde mowiac to dom funkcjonuje tylko dlatego ze dalam mamie te mozliwosc- powiedzmy odstapilam jej swoj biznes w zamian za jej spokoj psychiczny... Wiec ona mi nigdy nie powie ze mam sie do czegos dolozyc... A tutaj jest tak ze to on utrzymuje mnie, on daje na wszystko pieniadze, od potrzebnych rzeczy do domu, przez jedzenie po moje zachcianki, typu setne spodnie i sweterek jakich mam miliony, ale takiego akurat nie mam ...
Nigdy nie bylo problemu z tym zeby dal mi na cos pieniadze. Ale tez wczesniej nie bylo problemu z moimi zajeciami w firmie... Ostatnio jest tam za duzo stresow i powiem szczerze ze nie chce mi sie tam chodzic... Sluchac ciagle jak sie kloci ze wspolnikiem, jednego dnia rzuca niby wszystko na drugi juz jest ok ... Taka hustawka mnie meczy ...
Moze rzeczywiscie za malo robie dla zwiazku, ale nie moze powiedziec ze nie robie nic. Praca, praca, ale w domu nie moze na nic narzekac... Zawsze ma poprasowane, ugotowane, rano wstaje dla niego wczesnie zeby zrobic mu sniadanie lub chocby kawy, mimo ze jeszcze kilka miesiecy temu jak on wychodzil z domu to nawet o tym nie wiedzialam, spiac sobie smacznie. Nie moze mi zarzucac ze nie zalezy mi na nas, bo nie pracuje tak jak on by tego chcial. I tu tkwi problem. Nie wiem jeszcze jak go rozwiazac, nie wiem czy uda sie to rozwiazac, ale sie postaram... Nastepne dni pokaza co bedzie dalej. Za tydzien i tak wyjezdzam do PL, bo mam zajecia .. Bedzie mial troche czasu dla siebie i na przemyslenia ..
Cosma, mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale ja bym nie mogla tak byc na czyims utrzymaniu Kurcze, ja pracuje i kryzys nas dopadl i bylo tak, ze ostatnio pracodawca zalegal mi z wyplata za 3 miesiace i zylismy z pensji tylko meza to bylo mi z tym bardzo zle ale mloda jeszcze jestes, wiec sie w zyciu jeszcze napracujesz! I musze troche stanac w obronie Twojego tz-jak ma problemy ze wspolnikiem to ja tymbardziej bym sie tam pokazywala, by pokazac tz ze jestes za nim i by ten wspolnik tez widzial, ze tz ma w Tobie oparcie-wiesz taka walka swoch na jednego mam nadzieje, ze sie nie obrazilas - po prostu u nie to co na sercu to na jezyku
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, no nie mogę... 5 stron od rana w życiu nie dam rady tego nadrobić ale jutro mam wolne to coś więcej z wami popiszę

Carol-z tymi moimi dolegliwościami (albo upierdliwościami, jak to ktoś na wizażu nazwał) to różnie... raz jest ok, za chwilę mdłości, ból głowy, piersi...
Tak się czasem zastanawiam czy ja na pewno jestem w ciąży... ale skoro @ nie mam od ponad tygodnia (a w życiu nie spóźnił się nawet o dzień), test wyszedł pozytywnie i beta też... to chyba jednak tak... a napięte piersi czasem nie dają mi o tym zapomnieć...

Zazdroszczę dziewczynom z Polski, które szybko mają USG i widzą swoje fasolki, a ja będę musiała czekać jeszcze dwa miesiące trochę boję się jutrzejszej wizyty w przychodni-naczytałam się jak to może wyglądać, ale wiadomo, że w każdym miejscu może być trochę inaczej... ale pójdę z TŻ żeby się jakoś dogadać (a on jest anglistą, więc język nie jest żadną barierą).
bedzie dobrze i zdaj koniecznie relacje z wizyty
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 07:41   #257
niutek
Raczkowanie

dzień dobry mam nadzieje że dobry będzie i facetom sie poukłada wreszcze i klepki na swoje miejsce wejdą
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 07:50   #258
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Cosma, mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale ja bym nie mogla tak byc na czyims utrzymaniu Kurcze, ja pracuje i kryzys nas dopadl i bylo tak, ze ostatnio pracodawca zalegal mi z wyplata za 3 miesiace i zylismy z pensji tylko meza to bylo mi z tym bardzo zle ale mloda jeszcze jestes, wiec sie w zyciu jeszcze napracujesz! I musze troche stanac w obronie Twojego tz-jak ma problemy ze wspolnikiem to ja tymbardziej bym sie tam pokazywala, by pokazac tz ze jestes za nim i by ten wspolnik tez widzial, ze tz ma w Tobie oparcie-wiesz taka walka swoch na jednego mam nadzieje, ze sie nie obrazilas - po prostu u nie to co na sercu to na jezyku
Ja sie tak szybko nie obrazam
Mi tez jest z tym zle. Na poczatku nie bylo mowy, zebym brala od niego jakiekolwiek pieniadze. Bedac w PL mialam prace, szkole i swoje hobby... Odkad jestem tutaj nie mam tego, procz szkoly, ktora jak wiecie robie zaocznie ...
Troche mi to wszystko powywracalo zycie i nie moge sie odnalezc... Po prostu wyladowalam u niego na garnuszku ... A nie jest mi z tym az tak dobrze, wierz mi
Stary 2009-10-29, 07:50   #259
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutek Pokaż wiadomość
dzień dobry mam nadzieje że dobry będzie i facetom sie poukłada wreszcze i klepki na swoje miejsce wejdą

u mnie juz ok! Tz wie, ze mial muchy w nosie i tak palnal, by sie wyladowac z dobrych wiesci - mamy juz pomalowana lazienke tzn jeszcze jedna warstwe trzeba polozyc, ale juz blizej niz dalej do wyprowadzki a w lazience - zielono mi bardzo zielono mi mysle, ze w sobote bedziemy malowac pokoik i poznije juz tylko sprzatanko i przeprowadzka
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 08:00   #260
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Mojemu wskoczylo, w nocy mnie obudzil przerazony ze chcialam odejsc od niego ... rano przytulil i prawie caly czas trzymal mnie za reke.
Generalnie nie spie juz od 5, bo jest chory- 38 goraczki, boli to boli tamto ... A ja jak idiotka po herbatke, po kanapeczke, po tableteczke, po jabluszko....
Wspanialomyslny stwierdzil ze pojedzie do pracy, to dostal po glowie i lezy grzecznie w lozku
Teraz blaga o komputer .... Moze po poludniu dostanie

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

u mnie juz ok! Tz wie, ze mial muchy w nosie i tak palnal, by sie wyladowac z dobrych wiesci - mamy juz pomalowana lazienke tzn jeszcze jedna warstwe trzeba polozyc, ale juz blizej niz dalej do wyprowadzki a w lazience - zielono mi bardzo zielono mi mysle, ze w sobote bedziemy malowac pokoik i poznije juz tylko sprzatanko i przeprowadzka
Ale macie fajnie Nas jeszcze czeka malowanie mieszkania i kupowanie mebli- co prawda potrzebujemy tylko dokupic kilka rzeczy
W ten weekend Piotr sie wyprowadza
Stary 2009-10-29, 08:02   #261
latko0
Zadomowienie

Cytat:
[/B]

Cosma o czym ty mówisz??? rozstajesz się z Tż???!! kilka dni po zaręczynach?? nie wierze!!!

Sas tak mi przykro ale nie ma co sie martwić, zaczyna się nowy cykl i możesz działąś ze zdwojoną siłą!!!

Jaszczka Gratuluję!!!!

Panienko, Pepus,latko.... NO TO CZEKAMY NADAL NA @ ( NIE PRZYSZŁA)!!
Ja Linko to nawet nie wiem kiedy powinnam mieć @, gin powiedziała że po poronieniu to może być wcześniej, albo później, albo i normalnie i że teraz to jak wróźenie z fusów kiedy przyjdzie, bo organizam się przestraja A Ty kochana rób test jak Ci się spóźnia

Cytat:
Nie, nie. Wlasciwie chodzilo o to zebym jednak zajela sie firma. Mam mu dac plan, w jakie dni bede w stanie jezdzic do firmy i robic to co bede miala do zrobienia. Stwierdzil ze nie bedzie mnie do nieczego zmuszal, ale mam to traktowac jako swoja prace narazie. Powiedzial tez ze nie bedzie ta we mnie inwestowal jak do tej pory, bo sie nie oplaca, skoro ja nic dla niego nie robie.
To s wlasnie rzeczy do opracowania, bo z przekonaniem ze nic dla siebie nie robimy i tkwienim w tym nie zajdziemy za daleko ...
Ja bym nie wyrobiła w takiej atmosferze w domu powiem Ci szczerze, ja dla własnego spokoju powiedziała bym że chociaż na tydzien czy dwa wracam do domu, niech sobie wszystko przemysli jak sobie wyobraża wasz związek i wasze wspólen życie. Ty będąc w domku też będziesz miała chwilkę by odpocząć od męczącej sytuacji. I jeśli po tych powiedzmy 2 tyg. spotkajcie się pogadajcie. Emocje wtedy napewno z was opadną i będziecie mogli bez uszczypliwości porozmawiać, a Twój tż może zauważy że jak Ciebie nie ma to nie jest posprzątane, koszule nie uprasowane i nie ma co jeść i może się przekona że to nie dzieje się samo jak go nie ma. No ale sama wiesz dokładnie co powinnaś zrobić.

Witajcie kochane!
Ja wczoraj byłam w kinie z moim mężulkiem wcześniej obiadek było milusio. Carol ciasto pyyyyyyyyyyycha tylko budyń okazało się za rzadki, ale wiem że następnym razem dodam więcej mąki powiem Ci że naprawdę boskie jest to ciacho.
Ja znowu w pracy, jakos nic mi się nie chce, mam dość tego co robie chętnie bym zmieniła prace wrrrr
A co tam u was dziewczynki?
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 08:13   #262
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Ja Linko to nawet nie wiem kiedy powinnam mieć @, gin powiedziała że po poronieniu to może być wcześniej, albo później, albo i normalnie i że teraz to jak wróźenie z fusów kiedy przyjdzie, bo organizam się przestraja A Ty kochana rób test jak Ci się spóźnia

Ja bym nie wyrobiła w takiej atmosferze w domu powiem Ci szczerze, ja dla własnego spokoju powiedziała bym że chociaż na tydzien czy dwa wracam do domu, niech sobie wszystko przemysli jak sobie wyobraża wasz związek i wasze wspólen życie. Ty będąc w domku też będziesz miała chwilkę by odpocząć od męczącej sytuacji. I jeśli po tych powiedzmy 2 tyg. spotkajcie się pogadajcie. Emocje wtedy napewno z was opadną i będziecie mogli bez uszczypliwości porozmawiać, a Twój tż może zauważy że jak Ciebie nie ma to nie jest posprzątane, koszule nie uprasowane i nie ma co jeść i może się przekona że to nie dzieje się samo jak go nie ma. No ale sama wiesz dokładnie co powinnaś zrobić.

Witajcie kochane!
Ja wczoraj byłam w kinie z moim mężulkiem wcześniej obiadek było milusio. Carol ciasto pyyyyyyyyyyycha tylko budyń okazało się za rzadki, ale wiem że następnym razem dodam więcej mąki powiem Ci że naprawdę boskie jest to ciacho.
Ja znowu w pracy, jakos nic mi się nie chce, mam dość tego co robie chętnie bym zmieniła prace wrrrr
A co tam u was dziewczynki?

Wrocilabym ale to sie tez wiaze z wzieciem od niego pieniedzy i samochodu, bo autokaru nie mam wczesniej- juz wszystko pozajmowane :/

To masz tak samo z praca, jak ja ze studiami ... Znudzilo mi sie ... A raczej nie czuje juz takiego zapalu jak na poczatku ... Zmienilabym ale szkoda czasu jaki juz poswiecilam i pieniedzy... 6 tysiecy droga nie chodzi ... Poki co musze sie naumiec na biochemie, dermatologie i skladniki surowcow kosmetycznych- mam 3 kolokwia w przyszla niedziele ...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

A co do pieczenia, to ja dzisiaj robie babke cytrynowa Mam mega ochote na babeczke
Stary 2009-10-29, 08:16   #263
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Wrocilabym ale to sie tez wiaze z wzieciem od niego pieniedzy i samochodu, bo autokaru nie mam wczesniej- juz wszystko pozajmowane :/

To masz tak samo z praca, jak ja ze studiami ... Znudzilo mi sie ... A raczej nie czuje juz takiego zapalu jak na poczatku ... Zmienilabym ale szkoda czasu jaki juz poswiecilam i pieniedzy... 6 tysiecy droga nie chodzi ... Poki co musze sie naumiec na biochemie, dermatologie i skladniki surowcow kosmetycznych- mam 3 kolokwia w przyszla niedziele ...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

A co do pieczenia, to ja dzisiaj robie babke cytrynowa Mam mega ochote na babeczke
No to rzeczywiście nie ciekawie z tym powrotem, no ale może po zjeździe zostań na dłużej, zatęskni za Tobą to zrozumie jak bardzo mu brakuje Ciebie i Twojej pomocy
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 08:16   #264
niutek
Raczkowanie

Carol tych postów jest tyle.... dziewczyny tak pędzą z tym pisaniem że ja teraz doczytałam że oglądałaś moje zdjęcia....
Cossma tyś powinna święta zostać facet cie obraża praktycznie cały dzień i to tuż po zaręczynach a ty go dziś leczysz i obsługujesz ....normalnie nigdy mu sie taka druga nie trafi ...
A co do facetów ja jestem po ślubie już 7 lat remontujemy domek wspólnie ja pełnie bardziej role przynieś zanieść po zamiatać ale jak facet ma zły dzień to chodzby co robiła to on robi wszystko...więc to jest norma i zapomniałam teraz kto to ten domek remontuje z tż, normalnie skleroza

Dobra dziewuszki spadam po bułeczki cynamonowe ..kto chce ? do kawy super ..

Edytowane przez niutek
Czas edycji: 2009-10-29 o 08:20
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 08:20   #265
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

bedzie dobrze i zdaj koniecznie relacje z wizyty
Hej dziewczyny
Wiedziałam, że tak będzie: wolny dzień, a ja obudziłam się przed 8. Pęcherz mnie pogonił jak nic, więc od razu zrobiłam siusiu do tego pojemniczka co dostałam w przychodni. Teraz jakieś śniadanko, potem obudzę TŻ i pójdziemy do przychodni. Nie mam pojęcia ile będę musiała czekać na wizytę u lekarza...
Pogoda dziś piękna, to chyba ostatnie takie ciepłe dni tej jesieni
Stary 2009-10-29, 08:27   #266
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
a ja własnie chciałam rodzic na święta zeby nie myslec oi nich. bo nie moge jechac do swojej rodziny i bede cały czas myslec co oni robią ..
mnie sie wydaje ze to raczej w tym roku bedzie odwrotnie oni beda mysleć co ty robisz i bedzie ich skrecało ze nie beda mogli zobaczycz Tosi a ty zapomnisz bo tosia bedzie wypełniała kazda wolna smutna chwilke i zamieniała w sama radosc

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Paprotko, ciesz sie Bedziesz miala corcie juz na swieta, beda to Wasze pierwsze wspolne swieta a zarazem juz zawsze beda w takim gronie Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ... Tym bardziej, ze ja szans na dziecko juz nie mam ... Wszystkiego dobrego

Uprzejmie donosze, ze jutro wracam do PL. TZ mnie osobiscie zawiezie
Wlasnie skonczyl sie moj 3letni zwiazek, umarly plany na reszte zycia i runelo mi wszystko w gruzach .... Ale ''dobrze jak nie za dobrze ...''

Cosmaaa nie raz sie kłociliscie i zawsze potem godziliscie no tak jak napisala Kasia jestescie nerwuskami i przejdzie wam kurcze nie moze tak byc przeciez sie kochacie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 08:28   #267
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
No to rzeczywiście nie ciekawie z tym powrotem, no ale może po zjeździe zostań na dłużej, zatęskni za Tobą to zrozumie jak bardzo mu brakuje Ciebie i Twojej pomocy
Mam taki zamiar Z reszta moja mama wie o wszystkim i mnie tak szybko nie pusci
Cytat:
Carol tych postów jest tyle.... dziewczyny tak pędzą z tym pisaniem że ja teraz doczytałam że oglądałaś moje zdjęcia....
Cossma tyś powinna święta zostać facet cie obraża praktycznie cały dzień i to tuż po zaręczynach a ty go dziś leczysz i obsługujesz ....normalnie nigdy mu sie taka druga nie trafi ...
A co do facetów ja jestem po ślubie już 7 lat remontujemy domek wspólnie ja pełnie bardziej role przynieś zanieść po zamiatać ale jak facet ma zły dzień to chodzby co robiła to on robi wszystko...więc to jest norma i zapomniałam teraz kto to ten domek remontuje z tż, normalnie skleroza

Dobra dziewuszki spadam po bułeczki cynamonowe ..kto chce ? do kawy super ..
No, napewno mu sie nie trafi, ale przeciez jemu nie pasuje to jaka jestem i co robie Wiec kazda inna moze okaza sie dla niego lepsza
Ja tez bylam ostatnio dla niego ojeju tak straszna ze az mi glupio bylo Przy jego rodzinie sie na niego wydarlam ze to ja jestem gosciem i niech on choc raz zrobi sniadanie a nie we wszystkim sie mna wyrecza Taka mine zrobil, ze myslalam ze sie posikam Ale on uslyszal ode mnie ''przepraszam'' a ja jeszcze nie.
Cytat:
Hej dziewczyny
Wiedziałam, że tak będzie: wolny dzień, a ja obudziłam się przed 8. Pęcherz mnie pogonił jak nic, więc od razu zrobiłam siusiu do tego pojemniczka co dostałam w przychodni. Teraz jakieś śniadanko, potem obudzę TŻ i pójdziemy do przychodni. Nie mam pojęcia ile będę musiała czekać na wizytę u lekarza...
Pogoda dziś piękna, to chyba ostatnie takie ciepłe dni tej jesieni
A u nas pada deszcz Wczoraj bylo ladnie, slonko swiecilo i nawet cieplo bylo, zero wiatru, a dzisiaj .... fuuuuj az nie chce sie z lozka wstawac

Powodzenia w przychodni, krotkiego czekania i samych przyjemnych wrazen! Moze cos ciekawego sie dzisiaj dowiesz, moze bedzie juz widac bobaska? Ktory to tydzien kochana?
Stary 2009-10-29, 08:32   #268
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

A u nas pada deszcz Wczoraj bylo ladnie, slonko swiecilo i nawet cieplo bylo, zero wiatru, a dzisiaj .... fuuuuj az nie chce sie z lozka wstawac

Powodzenia w przychodni, krotkiego czekania i samych przyjemnych wrazen! Moze cos ciekawego sie dzisiaj dowiesz, moze bedzie juz widac bobaska? Ktory to tydzien kochana?
W niedzielę zaczęliśmy 4. tydzień, ale wątpię że mi tu tak szybko USG zrobią... to jest jakiś dziwny kraj pod tym względem...
Stary 2009-10-29, 08:33   #269
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
jej Cosmaaaaaa ale mnie nastraszyłaś!

A ja tak z innej bajki trochę... Powiedzcie mi proszę czy to normalne, że mnie tak brzuch na dole pobolewa, tak trochę jak na @, ale jednak trochę inaczej, kłuje i wogóle.... Naczytałam się, że wczesne ciąże się tak często porania, że teraz mam schizy...
A drugie pytanko, kiedy mogę iść do gina żeby było coś widać i słychać? Tzn żeby tą ciążę potwierdził? Wg kalkulatorów, które liczą ciążę od pierwszego dnia ostatniej @ właśnie zaczynam 5 tydzień...
Bardzo proszę o odpowiedź, bo wy jakoś bardziej chyba obeznane w temacie niż ja jesteście...

PS. A ja spadam właśnie do pracy... Ech żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce.... No i jeszcze nie chcę nic mówić o ciąży, żeby nie zapeszać, i wogole jeszcze za wcześnie, ale w środku to tak się czuję, że chciałabym wykrzyczeć całemu światu jaka jestem szczęśliwa... Nic to, będę trzymać język za zębami, tylko ludzie się będą dziwić co ja takiego banana na twarzy mam

No i zapomniałam Wam wszystkim serdecznie podziękować za gratulacje jakie od Was kochane dziś dostałam

Przypominam sobie siebie 10 tyg temu tez szłam z wielkiem bananem na ustach ahaha ludzie patrzyli na mnie jak na swirnieta bo ide i sie sama do siebie smieje bolec bedzie cie bolało kuło i beda cie prychały jajniki jak na @ mnie tak szalało wszystko do 8-9 tyg do teraz czasem czuje pobolewanie takie uszczypniecia bo macica sie rozciaga no i zaczyna chyba przygniatac albo haczyć o niektore organy u gina ja byłam w 7 tyg i 3 dniach serduszko juz ładnie biło a malenstwo miało 12mm chyba juz wsio napisałam <mysli>

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 08:38   #270
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
W niedzielę zaczęliśmy 4. tydzień, ale wątpię że mi tu tak szybko USG zrobią... to jest jakiś dziwny kraj pod tym względem...
Ach .. No na takim stadium to jeszcze niewiele bedzie i tak widac Pecherzyk napewno
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Przypominam sobie siebie 10 tyg temu tez szłam z wielkiem bananem na ustach ahaha ludzie patrzyli na mnie jak na swirnieta bo ide i sie sama do siebie smieje bolec bedzie cie bolało kuło i beda cie prychały jajniki jak na @ mnie tak szalało wszystko do 8-9 tyg do teraz czasem czuje pobolewanie takie uszczypniecia bo macica sie rozciaga no i zaczyna chyba przygniatac albo haczyć o niektore organy u gina ja byłam w 7 tyg i 3 dniach serduszko juz ładnie biło a malenstwo miało 12mm chyba juz wsio napisałam <mysli>
Jakos mnie to nie dziwi Ja tez pewnie cieszylabym sie tak ze caly swiat by wiedzial !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości