Offtopowe zapuszczanie cz. VI - zapuszczalskie w akcji! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-29, 13:07   #2071
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VI - zapuszczalskie w akcji!

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość

Też wolę kupować odżywki Tylko u mnie to już przybiera groźniejsze rozmiary, bo wolę kilka odżywek niż bluzkę
Ja też tak mam

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:08   #2072
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Blondyna niezły happy end szef Tż na pewno będzie miał nietegą minę jak mu o tym powie
na to liczę
Stary 2009-10-29, 13:15   #2073
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość

Tej możesz używać tylko do robienia loków A ja się pozbyłam swojej prostownicy, jest u mamy TŻta. I dobrze, bo chociaż mnie nie kusi. Ostatni raz użyłam tego diabelskiego narzędzia we wrześniu 2007
Tych co mam w domu też mogę do loków używać ale to jest dłuższa zabawa przy niepodatności moich włosów na kręcenie i ogólnie takie loki trzymają się max.2 h przy sprzyjających warunkach i tonie lakieru....

Dziewczyny pomóżcie od dwóch dni mam zgage wczoraj próbowałam wypić mleko - to wyczytałam w wikipedii ze tylko chwilową ulgę przynosi a potem jest gorzej... 40 min. temu wzięłam Ranigast Max i jak narazie zero poprawy

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2009-10-29 o 13:17
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:44   #2074
legallybrunette
Rozeznanie

nie wiem nic nie poradzę, nigdy nie mialam zgagi z praktycznego punktu widzenia nie wiem co to jest slyszalam ze jakies pieczenie w gardle czy coś ale nie wiem więc nie pomogę ..

a ja zrobilam sobie przepyszną kawkę, żeby w ogole podniesc się z lozka i do nauki. boze jaka przygnebiona jestem...
Stary 2009-10-29, 13:46   #2075
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dodatkowy przygotowawczy do matury Ale tyyle tam robimy, że naprawdę nie żałuję, że poszłam. W szkole niby też sporo, bo facet jest bardzo dobry, ale mam strasznie dużo osób, które chciałyby zdawać rozszerzenie, a nawet na podstawę się nie nadają, to nas strasznie opóźniają.
Ehh... No niestety, nie każdy mierzy siły na zamiary Ja w liceum miałam wspaniałą nauczycielkę od angielskiego, później, w 3 i 4 klasie miałyśmy dodatkowe 2 godziny tylko na nowe słownictwo, gadanie i słuchanie Strasznie mi brakuje tych szkolnych zajęć, na studiach to była jakaś tragedia

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Tych co mam w domu też mogę do loków używać ale to jest dłuższa zabawa przy niepodatności moich włosów na kręcenie i ogólnie takie loki trzymają się max.2 h przy sprzyjających warunkach i tonie lakieru....

Dziewczyny pomóżcie od dwóch dni mam zgage wczoraj próbowałam wypić mleko - to wyczytałam w wikipedii ze tylko chwilową ulgę przynosi a potem jest gorzej... 40 min. temu wzięłam Ranigast Max i jak narazie zero poprawy
Rozumiem, że miętę już piłaś?
Często miewasz zgagę? Może trzeba dietę zmienić?

A co do prostownic- czemu nie można nimi robić loków? Masz takie szerokie?

Właśnie umyłam włosy(dzisiaj OMO- Lorys Shea, szampon Joanna Mak i bawełna, maska Venita). Niestety, mam wrażenie, że mi się jednak kolor wypłukuje No trudno, najwyżej za miesiąc znowu użyję tego szamponu koloryzującego.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:49   #2076
legallybrunette
Rozeznanie

jak patrze na moje wloski to jakos za 3 miesiace powinnam móc zrobic jako taką kiteczkę <jupi> i pozniej juz lepiej bedzie. jak narazie czaję się na ampuŁki mialam juz farmony i nie wiem czy brać je czy spróbowac seboradinu, chyba bede musiala zgŁębić ich skŁady. a szampon + odżywke do splukiwania wezmę chyba ziaję albo garnier fructis , który lepsiejszy?
Stary 2009-10-29, 13:52   #2077
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie umyłam włosy(dzisiaj OMO- Lorys Shea, szampon Joanna Mak i bawełna, maska Venita). Niestety, mam wrażenie, że mi się jednak kolor wypłukuje No trudno, najwyżej za miesiąc znowu użyję tego szamponu koloryzującego.
szampon koloryzujący ma to do siebie, że niestety się wypłukuje w końcu to nie jest trwała koloryzacja... a w przypadku włosów wcześniej rozjaśnianych może to się dziać szybciej niż byśmy chciały tzn piszę to na podstawie własnych doświadczeń w tym temacie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 14:03   #2078
legallybrunette
Rozeznanie

ja jak zapuszczę to będę tylko szamponów koloryzująch używać, fajnie tak co chwilę móc zmienić kolor, raz czarny raz brązowy raz naturalny i w ogóle
Stary 2009-10-29, 14:03   #2079
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
szampon koloryzujący ma to do siebie, że niestety się wypłukuje w końcu to nie jest trwała koloryzacja... a w przypadku włosów wcześniej rozjaśnianych może to się dziać szybciej niż byśmy chciały tzn piszę to na podstawie własnych doświadczeń w tym temacie...
Wiesz co, ja i tak wiedziałam, że się będzie wypłukiwać, już robiłam u fryzjera kiedyś repigmentację i nie byłam jakoś zadowolona z efektów. Zresztą, jak kiedyś farbowałam włosy na brąz, kolor się zazwyczaj najbardziej wypłukiwał po pierwszym myciu (L'Oreal... nigdy więcej). Teraz jest lepiej, specjalnie kupiłam szampon koloryzujący zamiast farby Bałam się zielonego odcienia.
Stary 2009-10-29, 14:06   #2080
blondyna789
Zakorzenienie

ooo i co? nie masz zielonego odcienia, co nie? ja jak robiłam farbą, to zielony był hm... najlepsze jest to, że te wszystkie super farby np Safira wypłukiwały mi sie od razu, kupiłam Delię za 6zł i trzymała się jak brzytwa!!! (kolor palona/gorzka czekolada czy jakoś tak) ale to było z 4 lata temu
Stary 2009-10-29, 14:14   #2081
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja się radzę przejść do foniatry/laryngologa (łatwiej się dostać, a i tak zajrzą gdzie trzeba) albo do gastrologa, bo to może być refluks. Albo chociażby do rodzinnego i poproś, żeby przepisał Ci Controloc. Zawsze chcą przepisywać Gasec, ale jest drogi, lepiej poprosić o Tulzol, to to samo, ale tańsze, z tym, że np. na mnie nie działa.
Dobre doraźnie jest też Gelatum Alumini, czy jak to się tam zwało No i ścisła dieta chociaż przez dwa dni.

Cytat:
Ehh... No niestety, nie każdy mierzy siły na zamiary Ja w liceum miałam wspaniałą nauczycielkę od angielskiego, później, w 3 i 4 klasie miałyśmy dodatkowe 2 godziny tylko na nowe słownictwo, gadanie i słuchanie Strasznie mi brakuje tych szkolnych zajęć, na studiach to była jakaś tragedia

Ja też już się boję zajęć językowych na studiach Ale dodatkowo nie wezmę angielskiego, mam jednak jakiśtam kontakt z językiem, to raczej nie zapomnę. Prawdopodobnie będę mieć obowiązkowo dodatkowy () szwedzki i wezmę jeszcze niemiecki, zawsze chciałam się nauczyć, a czasu i chęci brakowało.
Chyba, że jednak pójdę do Wawy, to będę mieć węgierski i estoński, bardzo fajne języki

Też mi się wypłukuje kolor, chociaż ostatnio myłam 3 razy w tygodniu. Gdyby nie to, że po Joannę muszę jechać do sąsiedniego miasta, to bym zrobiła w sobotę, bo już rudzizna strasznie prześwituje.
Teraz myję włosy codziennie, bo zauważyłam, że mamy w szkole całkiem przystojnego chłopaka

Legally, jak dla mnie szampony Garniera to straszny bubel Ale odżywki mają super Za to Ziai uwielbiam wszystko, szczególnie serię czekoladową

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
ooo i co? nie masz zielonego odcienia, co nie? ja jak robiłam farbą, to zielony był hm... najlepsze jest to, że te wszystkie super farby np Safira wypłukiwały mi sie od razu, kupiłam Delię za 6zł i trzymała się jak brzytwa!!! (kolor palona/gorzka czekolada czy jakoś tak) ale to było z 4 lata temu
Ale tak niestety jest, ja miałam pasemko rozjaśniane na biało i farbowane na szafirowy, to jak się szafir wypłukał, pofarbowałam na mój naturalny i wyszedł zielony To wzięłam i całe pasmo obcięłam
A ostatnio moja koleżanka, która cały czas rozjaśniała swoje i tak bardzo jasne włosy, pofarbowała na brązowy, to też wyszedł taki popielato-zielony
A ja powiem od siebie, że jak dla mnie najlepiej trzyma się Joanna jednak Moja mama tylko nią się farbuje, bo na inne ma uczulenie i kolor trzyma się tak, że musi znowu farbować tylko ze względu na odrosty Ja raz miałam Joannę, ale jakąś inną, chciałam zakryć rude pasemka, to nawet nie chwyciła

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 14:17   #2082
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
Moja babcia jest w szpitalu, była nieprzytomna przez wiele gorzej, teraz już lepiej troszkę....
eh

Cytat:
Miki, takim dzieckiem byłaś i już paliłaś?! O Boże, co się dzieje na tym świecie Całe szczęście, że już nie palisz
Obecnie dzieciaki w podstawówce już zaczynają palić, więc...
Ja za dużą styczność mam z palaczami(szkoła, dom), żeby zacząć- nie chcę tak śmierdzieć

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:24   #2083
blondyna789
Zakorzenienie

dobra laseczki ja śmigam do Tż-a na obiad ciekawe czy się domyślił i coś zrobił.... no albo chociaż zamówił wiem, że zrobił jakieś ciuchowe zakupy...... sobie, mi i mojemu bratu kompleksowo rodzinę załatwił hehe dobra nie bzdecę już i sobie idę....

dam Wam trochę ode mnie odpocząć buziaksy
Stary 2009-10-29, 14:26   #2084
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde chyba coś koło 7zł nie jest drogi oooo właśnie - doszła przesyłka dziękuję ślicznie za list! aż się wzruszyłam, zrobiło mi się przecudownie i miło... jednocześnie przepraszam za mój pseudo liścik, bo wyrwałam jedynie kartę z notesu na poczcie szybko... dziękuję jeszcze raz - jesteś przekochana
Ciesze się ze doszła Atak takimały liścik to był
Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja się z Wami na prawie tydzień żegnam
trzymajcie się cieplutko i dbajcie o włosy
bedziesz miała nadrabiania

Cytat:
legally, doszedł Lorys? powinien dziś dojść, bo ja wczoraj dostałam przesyłkę od Magdzi, a wysyłała mi ją w poniedziałek
Do mnie też nic jescze nie doszło

A z innych wiesci obciełam końce, ale jako ze kolezanka to zrobiła to poszło tyle ile chciałam czyli 2-4cm.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:31   #2085
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
dobra laseczki ja śmigam do Tż-a na obiad ciekawe czy się domyślił i coś zrobił.... no albo chociaż zamówił wiem, że zrobił jakieś ciuchowe zakupy...... sobie, mi i mojemu bratu kompleksowo rodzinę załatwił hehe dobra nie bzdecę już i sobie idę....

dam Wam trochę ode mnie odpocząć buziaksy
Smacznego

Ależ kurczę, przypomniałam sobie o moim szafirowym pasemku i znowu jakiś kolorek mnie kusi Szkoda, że nie mam takiego szczęśliwego koloru naturalnego jak Chatul i muszę rozjaśniać

Ale mam jeszcze jakieś 90% farby Pallette do pasemek fioletowej, tylko wyszła u mnie ruda raz, dlatego się boję. A strzeliłabym sobie fiolet od spodu z przodu z jednej strony

Stary 2009-10-29, 14:38   #2086
legallybrunette
Rozeznanie

dziewczynki a analizowala któras z was sklad szamponów i odżywek ziaji, co one tam w sobie mają? bo ja niesty nie wiem które to silikony.. moge nawet podeslać sklad, ale moze juz mnie któreś ubiegly i patrzyŁy nań

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Skład: Aqua, Sodium Laureth Suflate,Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Aloe Barbadensis, Hydrolyzed Wheat Protein PG - Propyl Silanetriol, Panthenol, Polyquaternium - 10, PROPYLENE Glycol, Simmondsia Chinensis Extract, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum (Fragrance),Linalool, Limonene, Citric Acid.
Stary 2009-10-29, 14:46   #2087
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez legallybrunette Pokaż wiadomość
dziewczynki a analizowala któras z was sklad szamponów i odżywek ziaji, co one tam w sobie mają? bo ja niesty nie wiem które to silikony.. moge nawet podeslać sklad, ale moze juz mnie któreś ubiegly i patrzyŁy nań

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Skład: Aqua, Sodium Laureth Suflate,Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Aloe Barbadensis, Hydrolyzed Wheat Protein PG - Propyl Silanetriol, Panthenol, Polyquaternium - 10, PROPYLENE Glycol, Simmondsia Chinensis Extract, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum (Fragrance),Linalool, Limonene, Citric Acid.
Tutaj nie ma silikonów Dokładnie nie znam się na składach, ale ma wysoko aloes, czyli jak dla mnie super, bez silikonów i jedna z moich ulubionych roślinek Który to szampon?

Stary 2009-10-29, 14:52   #2088
legallybrunette
Rozeznanie

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...pon-Jojoba.htm a żesz to ten skurczybyk

ale widzę że juz wprowadzili z silikonami, dziady jedne - http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ogramowane.htm
Stary 2009-10-29, 15:00   #2089
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...pon-Jojoba.htm a żesz to ten skurczybyk

ale widzę że juz wprowadzili z silikonami, dziady jedne - http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ogramowane.htm
Moja mama używa tego drugiego, ale jej się włosy w ogóle nie przetłuszczają
W ogóle jakbyście zobaczyły jej włosy, to byście padły. Są niesamowite, co prawda teraz tylko za ramiona, ale tak gęste i grube, że chyba nawet Estelle przebijają. Do tego zawsze lśniące, gładkie No i naturalnie czarne. A ja oczywiście musiałam po ojcu odziedziczyć Za to mój brat też ma takie niesamowite i tak czarne, że aż granatowe

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

A właśnie spojrzałam na skład Zai czekoladowej i też nie ma silikonów Jak skończę Dermenę, to się za nią wezmę, bosko pachnie I chyba kupię odżywkę do kompletu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 15:06   #2090
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak zapuszczę to będę tylko szamponów koloryzująch używać, fajnie tak co chwilę móc zmienić kolor, raz czarny raz brązowy raz naturalny i w ogóle
Pamiętaj, że takie szampony często nie wypłukują się do końca i jednak trochę niszczą włosy

Cytat:
Mam zimny odcień (czyli taki, jaki chciałam), ale nie zielony.

Cytat:
Ja też już się boję zajęć językowych na studiach Ale dodatkowo nie wezmę angielskiego, mam jednak jakiśtam kontakt z językiem, to raczej nie zapomnę. Prawdopodobnie będę mieć obowiązkowo dodatkowy () szwedzki i wezmę jeszcze niemiecki, zawsze chciałam się nauczyć, a czasu i chęci brakowało.
Chyba, że jednak pójdę do Wawy, to będę mieć węgierski i estoński, bardzo fajne języki
Ooo... rozumiem, że idziesz na jakąś skandynawistykę, tak? (Mam nadzieję, że to nie jakaś moja radosna słowotwórcza działalność? )

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Obecnie dzieciaki w podstawówce już zaczynają palić, więc...
Ja za dużą styczność mam z palaczami(szkoła, dom), żeby zacząć- nie chcę tak śmierdzieć
Ja i tak śmierdzę zawsze papierosami, a właściwie- moje włosy Nienawidzę tego!! Jak tylko ktoś gdzieś pali, to już mi włosy tym przesiąkają.
Stary 2009-10-29, 15:11   #2091
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ooo... rozumiem, że idziesz na jakąś skandynawistykę, tak? (Mam nadzieję, że to nie jakaś moja radosna słowotwórcza działalność? )

Ja i tak śmierdzę zawsze papierosami, a właściwie- moje włosy Nienawidzę tego!! Jak tylko ktoś gdzieś pali, to już mi włosy tym przesiąkają.
Na filologię fińską Nad skandynawistyką też się zastanawiałam, ale jednak moje zainteresowania się nie zmieniły od paru lat Fiński zupełnie się różni od języków skandynawskich, nawet mówi się, że Finlandia leży w Skandynawii, ale Skandynawią nie jest A szwedzki jest tam drugim językiem urzędowym i pewnie dlatego jest dodatkowy.

Mnie nigdy włosy nie przesiąkły dymem, nawet odżywkami nie chcą mi pachnieć, za to jak mi ręce śmierdzą, jak nawet tylko potrzymam papierosa! Potrafią dwa dni potem śmierdzieć
Całe szczęście najbardziej palący znajomi rzucają Chcą wypięknieć przed studniówką

Stary 2009-10-29, 15:16   #2092
lilavati007
Wtajemniczenie

Widze, że dziś jakiś smutny nastrój tutaj. Wszystkich nie zacytowałam, bo zapmniałam.

Cytat:
Moja babcia jest w szpitalu, była nieprzytomna przez wiele gorzej, teraz już lepiej troszkę....
eh
trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Witajcie wizażanki
własnie Was nadrabiam, bo wczoraj mnie nie było, mam chyba zapalenie jajnika, bo tak sie zwijałam wczoraj, ze nie poszłam do pracy... okropnie mnie bolało , ale dziś już jest lepiej, musze sie wybrac do ginekologa, tylko nie wiem kiedy

Na zgagę nie pomogę, bo nigdy nie miałam.
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:30   #2093
mente
Przyczajenie

Cytat:
jak patrze na moje wloski to jakos za 3 miesiace powinnam móc zrobic jako taką kiteczkę <jupi> i pozniej juz lepiej bedzie. jak narazie czaję się na ampuŁki mialam juz farmony i nie wiem czy brać je czy spróbowac seboradinu, chyba bede musiala zgŁębić ich skŁady. a szampon + odżywke do splukiwania wezmę chyba ziaję albo garnier fructis , który lepsiejszy?
Czytając na różnych forach o fructisie często spotykam się z występowaniem łupieżu po tym szamponie (sama też go przez fructis miałam). Natomiast Ziaja nie testuje na zwierzętach, więc jak najbardziej polecam ci ziaje bo sama mam teraz odżywkę i sprawdza się bardzo dobrze.

weegirl muszę się z tobą zgodzić, że farby L'Oreala strasznie szybko się spłukują, ale za to na jaki ładny odcień. Ja jak jeszcze malowałam włosy, byłam szalenie zadowolona z lorel preference, ale z racji tego, że aktualnie schodzę na swój kolor zaprzestałam używać farb, a szczególnie tych testujących na zwierzętach.

jyyli ja nie w temacie. Uczysz się fińskiego?
mente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:33   #2094
legallybrunette
Rozeznanie

oki to zdecydowalam się na ziaję, ale musze poszukać takiej do mojego problemu przetluszczające u nasady i suche na końcach..
Stary 2009-10-29, 15:35   #2095
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez mente Pokaż wiadomość
jyyli ja nie w temacie. Uczysz się fińskiego?
Przez jakiś czas uczyłam się sama i jakieś podstawy mam, ale jednak pewnych rzeczy nie da się samodzielnie opanować. Teraz zamierzam iść na filologię fińską i oby się udało

Stary 2009-10-29, 15:46   #2096
mente
Przyczajenie

Cytat:
Przez jakiś czas uczyłam się sama i jakieś podstawy mam, ale jednak pewnych rzeczy nie da się samodzielnie opanować. Teraz zamierzam iść na filologię fińską i oby się udało
A jakie są kryteria przyjmowania ? Nie trzeba bardzo dobrze znać tego języka?
Ogólnie świetna sprawa. Uwielbiam kraje skandynawskie i życzę ci żebyś się dostała, bo to muszą być na prawdę ciekawe studia.
Stary 2009-10-29, 15:47   #2097
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul czy byłaby taka możliwość, żebyś załączyła zdjęcie swoich naturalnych włosów oraz po tym rozjaśniaczu?
Bo bardzo ciekawa jestem, jak wygląda Twój naturalny blond i jak po rozjaśniaczu.... a ja uwielbiam blondy
Nie boisz się odrostów po rozjaśniaczu?
Nie za bardzo będę mogła załączyć, bo nie mam takiego "czystego" koloru nadal, aparat tego nie uchwyci.
A co do odrostów, cóż- mój naturalny kolor nadal jest jaśniejszy od tego, który mam obecnie na głowie. Tak więc odrosty nie są mi straszne, będą mniej widoczne niż przy rudych włosach. A skoro wtedy ich nikt nie widział :P. Najwyżej będę wyrównywać szamponetkami, albo kolejny raz rozjaśnię.

Cytat:
A ten lakier Polleny-Ewy zawiera alkohol? Bo ja będę musiała chyba w końcu kupić jakiś lakier, a wolałabym taki bez alkoholu.
Ma alkohol, ale nic a nic nie wysusza, nie skleja, a trzyma mocno. Najlepszy lakier na świecie
Stary 2009-10-29, 15:57   #2098
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
A jakie są kryteria przyjmowania ? Nie trzeba bardzo dobrze znać tego języka?
Ogólnie świetna sprawa. Uwielbiam kraje skandynawskie i życzę ci żebyś się dostała, bo to muszą być na prawdę ciekawe studia.
Nie trzeba, w zasadzie w bardzo niewielu miejscach w Polsce można się uczyć, więc to na pewno dlatego. Kierunków w nowych miastach też nie otwierają, bo brakuje wykładowców - większość ludzi po prostu wyjeżdża po studiach. Ja zamówiłam kurs z ESKK i całkiem dobrze mi szło, ale w pewnym momencie już nie da się samemu zrozumieć, w końcu ten język ma 16 przypadków Do tego jest zupełnie inaczej niż w każdym europejskim języku, ale jak dla mnie to bardzo logiczne

Nie dziękuję, coby nie zapeszyć

Stary 2009-10-29, 16:02   #2099
mente
Przyczajenie

Cytat:
Nie trzeba, w zasadzie w bardzo niewielu miejscach w Polsce można się uczyć, więc to na pewno dlatego. Kierunków w nowych miastach też nie otwierają, bo brakuje wykładowców - większość ludzi po prostu wyjeżdża po studiach. Ja zamówiłam kurs z ESKK i całkiem dobrze mi szło, ale w pewnym momencie już nie da się samemu zrozumieć, w końcu ten język ma 16 przypadków Do tego jest zupełnie inaczej niż w każdym europejskim języku, ale jak dla mnie to bardzo logiczne
W takim razie z czego trzeba zdać maturę żeby się na taki kierunek dostać? Są u nich jakieś specjalnie egzaminy związane z tym językiem?

A długo się uczyłaś z tym kursem?

Edytowane przez mente
Czas edycji: 2009-10-29 o 16:06 Powód: Zapomniałam zapytać
Stary 2009-10-29, 16:22   #2100
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Teraz myję włosy codziennie, bo zauważyłam, że mamy w szkole całkiem przystojnego chłopaka
Ja ostatnio zobaczyłam w szkole takie ciacho, że o rany Gapię się na gościa całe przerwy

Cytat:
Ależ kurczę, przypomniałam sobie o moim szafirowym pasemku i znowu jakiś kolorek mnie kusi Szkoda, że nie mam takiego szczęśliwego koloru naturalnego jak Chatul i muszę rozjaśniać
Zawsze możesz spróbować pokoloryzować pasemko takim sprejem barwiącym. On tylko oblepia włos, zmywa się przy każdym myciu. O ile oczywiście interesuje Cię bardzo nietrwała koloryzacja.

Cytat:
Natomiast Ziaja nie testuje na zwierzętach, więc jak najbardziej polecam ci ziaje bo sama mam teraz odżywkę i sprawdza się bardzo dobrze.
Właśnie za to nie testowanie na zwierzętach najbardziej lubię Ziaję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości