|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
U mnie zmęczenie od razu mija, jak jest świadomość wolnej soboty
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przychodzi rachunek to go płacę i tyle.---------------- Ale mam od wczoraj lenio-doła ![]() Zapewne jest to spowodowane zbliżającą się @..ale jestem ogólnie wściekła. A mąż ma przechlapane..bo poszedł na spotkanie z kumplami i przyszedł do domu nad ranem..nawalony strasznie
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Madlen, ja nie wiem jak to robią w nowych budynkach...z resztą ja nigdy nie mieszkałam w bloku, więc generalnie nie wiem...
Cytat:
Ale wierzę, że znajdzie sposób, żeby Cię udobruchać ![]() Dziewczyny, zastanawiam się nad zmianą nazwiska po ślubie...czy nie zostawić sobie swojego
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja zmieniłam ale żałuję, że nie zostawiłam też swojego, tzn. żałuję, że nie mam podwójnego. Nie mogę się przyzwyczaić do nowego nazwiska.
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoje zmieniłam - męża jest o niebo łatwiejsze. Podejrzewam, ze gdybym miała swoje rodowe ładne i wdzięczne, to pewnie bym zostawiła. |
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drań jeden ![]() I jeszcze spi do tej pory ![]() Jak jesteś mocno przywiązana do swojego to zostaw. Ja jakoś nie czuję się zżyta z rodziną ojca więc nawet sie cieszę że mogłam przyjąc nowe po mężu. Inaczej by było gdybym miała nazwisko panienskie mamy..z nim bym sie nie rozstała
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja najchętniej to chciałabym dwa, ale zarówno mojego, jak i TŻ to bardzo długie nazwiska. Jakbym miała 2, to byłoby razem 19 liter
|
||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łeeee, moja dobra koleżanka ma 38 i żyje. W banku na druczku się nie mieści
|
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dość się dziwię takim przypadkom - po co sobie niepotrzebnie dodawać kłopotów? No bo bądź tu prezesem firmy i się podpisz np. 400 razy dziennie podwójnym nazwiskiem, masakra. Chociaż sama idea podwójnego nazwiska mi się nawet podoba, moda się zmienia, nie trzeba się odcinać od swojego nazwiska panieńskiego, jeśli się je lubi, pod warunkiem, że to wszystko nie jest razem zbyt długie, bo wtedy to raczej nie wygodnie się podpisywać |
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ciekawe. Ja za to cały czas się panieńskim przestawiam, podpisuję aż mnie upominają, że w dowodzie mam inne a co najlepsze mój Maż o mnie mówi panieńskim nazwiskiem
|
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha. W nowej pracy przedstawiam sie z imienia i nazwiska odbierając telefon, i zawsze kiedy słyszę cisze w słuchawce, to wiem ze to małż. Zazwyczaj mówi wtedy " No tak, przecież ty teraz też ......(tu nazwisko) jesteś". ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie tylko my nie możemy się przyzwyczaić za to w mailu mój Mąż twierdzi, ze nowe nazwisko z moim imieniem brzmi dostojniej niż stare ![]() Ciekawe skojarzenie z wykładowczyniami to chyba masz rację jak teraz sobie o swojej uczelni myślę ale lekarza kobiety nie znam ani jednej
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1340 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Cały dzień nie miałam internetu Przepisałam wszystkie zaległe notatki przez to A teraz wsadziłam do piekarnika ciasto marchewkowe - będzie niespodzianka dla męża Cytat:
Ale cóż się dziwić jak na uczelni czytają mnie cały czas starym Cytat:
Ja też bym chciała mieć dwa nazwiska, ale zarówno moje jak i Tż to nazwiska pospolite, krótkie i razem nie pasują nijak ze sobą I żadne z tych nazwisk nie podoba mi się wogóle. Wolałabym nosić dalej swoje, ale cóż Cytat:
|
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli by mi się średnio podobało to bym połączyła. A jeśli w ogóle to zostałabym przy swoim. Nazwisko eksa w ogóle mi się nie podobało i wtedy myślałam o tym, że ewentualnie zostałabym przy swoim, no może połączyła nazwiska. Obecny Pan Potencjalny ma bardzo ładne nazwisko. Więc pewnie ewentualnie bym nie oponowała przed zmianą![]() Widziałam, że pisałyście o sushi. Też bardzo lubię. Ale nie w za dużych ilościach. Bo jak ostatnio TŻ chciał spróbować co toto sushi jest to sobie taką wielką porcję zamówiliśmy, że nie dało rady tego przejeść ![]() Ale macie fajnie Jeździcie z TŻtami odwiedzać groby bliskich zmarłych. Moja sis też ze swoim facetem. A my wszystko osobno Święta też pewnie każde u siebie Dopiero Sylwestra spędzimy razem pewnie![]() A co do Halloween to nie podoba mi się to święto 1 listopada to moim zdaniem ma być czas zadumy, wpomnień o swoich ukochanych zmarłych osobach, a nie zabawa i imprezka Imprezować można cały rok Dorinko, ja byłam u wróżki raz W sumie tak trochę dla jaj, na imprezie Andrzejkowej w klubie. Powiedziała mi, że będę może dla eksa narzeczoną, ale na pewno nie żoną Wtedy to wyśmiałam Może przypadek, może nie Ale ze swoich doświadczeń to ja wierzę w rzeczy, które są insane Sama miałam kilka takich doświadczeń![]() Pisałyście też o różnicy wzrostu No u Nas jest 34 cm różnicy Ja jestem bardzo niska, a TŻ dosyć wysoki Ale wiele lat temu miałam baaaardzo wysokiego TŻta i różnica między nami to było 55 cm Hardcore![]() A ja byłam na koncercie na którym miałam być Było bosko Po koncercie udało się zrobić fotki z członkami zespołu, wziąć autografy i pogadać U mnie ostatnio był TZ aż na 3 dni Byliśmy na spotkaniu z moimi przyjaciółmi, u jego babci, zrobiliśmy sobie też wieczorek przy winku Super było A teraz znów daleko I bez sensu Tylko wciąż go ochrzaniam, że za rzadko dzwoni albo esy wysyła heh Ale ponoć niektórzy faceci tak mają Chociaż sis ze swoim TŻtem z milion razy dziennie gada przez tel mimo, że widują się codziennie A toto moje miało koło 12 dziś zadzwonić i ciągle nic Zaczyna mnie kusić żeby zadzwonić i opierdzielić![]() TŻ chce żebym do niego na ponad tydzień teraz przyjechała, ale nie wiem co z tego wyjazdu będzie Nie pracuję, a to 150 zł na sam przejazd
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze muszę wysiedziec 1,5 godziny
, nic totalnie się nie dzieje już i dzisiaj dziać nie będzie więc to bez sensu ale cóż ![]() Najlepsze jest to, że byłam już na zakupach w Almie i były takie kolejki jakby święta jakieś długie były, koleje po pieczywo, wędliny, koszmar jakiś ![]() Melodio nie dziwię się, że jest Ci źle, w sensie smutno, bo rozłąka w końcu jest non stop przeplatana jedynie spotkaniami. Rozumiem, że ciężko znaleźć Ci pracę w rejonach Tżta ? A może on mógłby poszukać tutaj, Ty jesteś w W-wie a tu ciut łatwiej z pracą, choć wiadomo teraz wszędzie kiepski czas na znalezienie pracy- ale czasem się udaje- zobacz L_V ![]() Melodio co do odzywania się w ciągu dnia, ja myślę że taka rozłąka to nie służy temu, żeby tak peplać prze telefon, pewnie on woli zadzwonić konkretnie jak ma chwilę i spokojnie może porozmawiać, u nas jak byliśmy osobno to umawialiśmy się z Tżtem na gadanie jak wychodziłam z pracy- bo wtedy na spokojnie mieliśmy 20 minut gadki-on miał też służbowy to ułatwiało sprawę, a tak w ciągu dnia to jedynie sms-y wysyłał ze 2 dziennie i wszystko. Teraz częściej paplemy przez telefon ale to takie uzgodnienia- co jemy, kto co kupi po drodze, takie techniczne kwestie . A wieczorami gadacie przez gg albo skypa ? To chyba byłoby fajniejsze niż pospieszne telefony w ciągu dnia . Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-30 o 15:15 |
|
|
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Akurat to rozumiem. Takie kobiety maja najczesciej jakis dorobek naukowy zanim wyjda za maz i pod swoim nazwiskiem sa juz rozpoznawalne. Takze tutaj zmiana nazwiska robi sporo problemow, lepiej dodac drugi czlon.
|
#1344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imprezujemy od lat..bo zawsze był to czas gdy wszyscy zjeżdżali sie do miasta rodzinnego. Wiec to była okazja do spotkania się z wszytskimi "na kupę " że tak powiem. Z tych samych powodów imprezujemy w święta Bożego Narodzenia i Wilkanoc. Teraz co prawda większość znajomych i tak juz jest przeprowadzona na stałe do "naszego miasta" ale tradycja pozostała .Poza znajomymi mam okazję spotkac się z kuzynostwem..które mieszka w innych miastach, więc to dla nas miły czas, a nie powagi i płaczu. No i kolejna sprawa że jakoś nie mamy kogo wspominać .... ani ja ani mąż...i chyba znajomi też nie bardzo.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-10-30 o 15:24 |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś Na razie plan wspólnego mieszkania mamy na kwiecień Jeśli ze sobą wytrzymamy do tego czasu A TŻ zaczął studia tam u siebie, więc nie bardzo może się ruszyć![]() No właśnie wieczorami gadamy na GG i przez telefon Ale brakuje mi jakiś czułych esków albo telefonów w ciągu dnia Zdarza się raz na parę dni jakiś pojedyńczy W sumie zastanawiam się czy to tez nie przez to, że już ze sobą sypiamy Wcześniej codziennie było coś na dzień dobry A teraz cisza Właśnie moja sis z jej TŻtem i na dzień dobry eski wysyłają i na dobranoc i wciąż do siebie dzwonią mimo, że się widują codziennie A mnie brakuje tego kontaktu Nie dość, że widzimy się raz na 11 dni, to jeszcze kontakt taki codzienny jest dosyć rzadki![]() Wczoraj powiedziałam o tym TŻtowi. Obiecał poprawę od DZIŚ. Dziś mi napisał rano "Dzień dobry Myszko" i że zadzwoni koło 12, a jest prawie 16 jakby nie było Denerwuje mnie takie niedotrzymywanie słowa![]() Przesadzam? ![]() Z drugiej strony z tym spokojnym porozmawianiem możesz mieć rację, bo TŻ jak typowy facet jest bardzo logiczny i racjonalny ehh
Edytowane przez Melodia mgieł nocnych Czas edycji: 2009-10-30 o 15:32 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świętowanie Halloween nie pasuje mi do polskiej tradycji
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2009-10-30 o 15:36 |
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dochodzimy powoli do perfekcji-każdy ma swoje zadania i jest wszystko jasne-np. po drodze puszczam głuchego to znak, że już czas wstawić wodę na zagotowanie Więc w ten sposób od wejścia po 10 minutach mamy już pyszny obiad na stole
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja aż tak dobrze zorganizowana nie jestem, ale też nie muszę, bo nie mam dzieci, więc jak mi się nie chce, to nie robię nic I tak właśnie zamierzam spędzić nadchodzący weekend
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

Ale wierzę, że znajdzie sposób, żeby Cię udobruchać 

Przepisałam wszystkie zaległe notatki przez to 
Dopiero Sylwestra spędzimy razem pewnie
Świętowanie Halloween nie pasuje mi do polskiej tradycji