|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Czesc Dziewczynki
![]() Ogólnie to Was podczytuję, ale nie chce mi się pisać. Mam strasznego doła. Psychicznie jest ze mna coraz gorzej. A to wszystko przez to, że lekarka mi powiedziala, ze powinnam urodzic juz, a tu nic... Moje dziecko sie buntuje, chyba za dobrze jej tam jest. Poza tym wszyscy dzwonia i pisza czy juz, a mi nie chce juz z nikim gadac.Jak nie odbieram telefonu to dzwonia do meza i robia panike. dobija mnie to jeszcze bardziej. Przed wczoraj mialam straszna noc, od 1 do 4 mialam skurcze co 5 minut, strasznie mocne, aż mi tyłek i nogi dretwialy. Poszłam o 4 pod prysznic, siedzilam chyba 40 minut, taka ulga... ale jak tylko wyszłam to mnie taki złapał ból podbrzusza, ze mysłałam, ze do lozka nie dojde. Zgięło mnie w pół i tak stałam chwile oparta o umywalke. Położyłam się do łóżka. Mężuś zaczął masować, zadzwonł do połoznej,. bo ja z bólu mówic nie mogłam i ta kazała mi przyjechać do szpitala i powiedziała, ze pewnie na patologie mnie polożą. Na szczescie około 6 mi przeszło i w końcu ze zmęczenia zasnęłam, A dodam jeszcze, że tak mnie czysciło, że masakra. Wczoraj wieczorem mialam kilka skurczyco jakies 7 minut, ale udało mi sie zasnąć i sie uspokoiły... Wkurza mnie taaaaakie czekanie... Naprawde nie mam już siły!!!! ![]() :pr osi:Sorki, że tak zasmucam, ale musiałam się komuś wygadać
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
PIĘKNE TE WASZE DZIECIACZKI
![]() Ja wpadłam się wygadać byłam wczoraj na wizycie i nasza niunią pozostaje nadal Oliwią waży 1950g taka nie za duża jest moja waga to całe 50kg czyli 8 na plusieNastępna wizyta 19.11 doktor powiedział że musze do tego czasu dotrzymać chyba chciałabym przed mikołajem![]() Teraz muszę się zabrać za dokończenie zakupów bo brakuje mi kilku drobiazgów i prawie wszystkiego dla mnie do szpitala
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka sliczny chlopaczek
![]() Ja cos czuje ze nie ma szans abym wytrwala do 17 grudnia, ale miesiac chce wytrzymac jeszcze... MartaN u mnie Dzidzia wazyla we wtorek 2000 gramow a ja w tamtym tyg wazylam 58 kg czyli 13 na plusie, ale mi waga idzie do gory bardzo, to pewnie teraz z 60 juz jest
|
|
|
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny właśnie się zważyłam i schudłam 1,5 kilo!!!!!!!!!!
Wychodzi na to, że jestem w 40 tygodniu i w sumie przytyłam jakieś 8 kilo!!!!! To chyba przez to moje złe samopoczucie... Wasze maluszki są przesłodkie, takie małe rączki i noski i usteczka... Zacałowałabym je ![]() Kachula Twoj dzidziolek duży już jest, a chciałabyć mieć cesarkę??
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
HEj
Wróciłam z miasta i jak zwykle -Nic nie kupiłam Ide po placuszka a potem mnaczynia myc wrr Malinka ,alesliczne tw Twoje chłopaki
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Też jestem listopadówką tylko dotychczas nie udzielałam się na forum.
Potrzebuje pomocy w wyborze imienia. Założyłam sondę pod tym linkiem: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=377633 będę wdzięczna za głosowanie. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Hej Katarina081. Ja też przez ostatnie kilka tygodni schudłam ok 1 kg i w sumie przytyłam tylko 9 kg. Ostatnio też zaczynam fizycznie i psychicznie odczuwać zbliżający się poród. Na kiedy masz wyznaczony termin? Ja dopiero na 29 listopada.W ogóle, co ile minut muszą być skurcze aby jechać do szpitala? Wydawało mi się, że ze skurczami co 5 min to już powinnam już być w drodze a nie pod prysznicem. Może ktoś mnie uświadomi? |
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
ooo.. jest Kubica na forum
![]() Malinko slicznosci Brombusiu ale spioch ![]() Domi celestonu dostaje sie tylko 2 zastrzyki w odstepie 24h wiec sie nie martw Nefretete mi sie Nikita bardziej podoba od Marysi ale to musi byc wasza decyzja a nie wynik sondy na forum
|
#1538 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie macie,że się spotykacie w realu ![]() A wolałabyś jutro czy wytrzymać? Cytat:
bo ja z chęcią już za tydzień bym rodziła, przecież siostry mnie chyba powieszą jak Olka się nie urodzi do 23.11 ![]() domi - och ta teściowa tylko nerwy Ci psuje. A jak to mleko Ci się leje?? Samo wylatuje?? Cały czas? co na to lekarze?brombusia- jaki Synuś jest śliczny Normalnie zaraz Wam zakażę wklejać zdjęcia Maluszków, bo mnie ściska z zazdrości i ja już bym też chciała mieć Olkę na zewnątrz i ją przytulić ![]() Dobrze, że Ci połozna wytłumaczyła co i jak malina-jakie piękne chłopaki! Fajny taki bratmarta-dobrze, że Oliwia pozostaje dziewczynką, bo musimy jakąś równowagę na wątku zaprowadzić chyba przez to czyszczenie to organizm przygotowuje się do porodu a u mnie ucichły skurcze, więc przepowiednie gina chyba się nie sprawdzą, bo powiedziała, że mogę nie wytrzymać do kolejnej wizyty, która jest 4.11 Teraz czuję się normalnie wyśmienicie, dużo lepiej niż miesiąc, dwa temu ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- neferetete - mi się podoba imię Marysia, niestety drugie imię wcale mi się nie podoba Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-30 o 17:03 |
||
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Elus prawde powiedziawszy to mi obojetne czy to jutro czy pozniej, chyba wolalaby pozniej bo sie cykam
.. jedyne co to mam obawy ze np jesli jutro nie to zbierze mnie kiedy mojego doktora nie bedzie na dyzurze i wtedy nie bedzie fajnie.. a tz ma przerabane jak wychodzil z psem teraz to poprosilam go aby wylaczyl obiad z gazu, mieso wylaczyl oczywiscie a ryzu nie i teraz mamy prazony i przypalony garnek..
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Neferetete ja mam termin na 4 listopada.
|
#1541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Malinko witaj kochana,no to nasz maly Kubica jednak Tomasz ![]() ładnieNo i śliczne te Twoje chlopaki Cytat:
Katarina jeszcze troszke i juz Cytat:
Ja juz sama nie wiem co bym chciala,chciala bym juz urodzic i obojetne mi juz jest jak czy sn czy cc Brombi a Filipcio tez słodki
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Cześc wam mamusie
Ja coś źlę się czuję brzuch mi dziś częściej twardnieje i głowa boli brzuch i kręgosłup okropnie.Leże w łóżku bo masakra na chwilę tylko wstałam.Wiktor się rusza mocno główką wije po samym dole aż skaczę po łóżku.Grzesiek już gada na mnie że pojedziemy zaraz do szpitala ale ja niechcę bo to jeszcze nieteraz.Uciekam do kibelka i położe się do łóżeczka bo źle się czuję.Jak coś to zajrze do was później wieczorem. Dziewczyny dzidziusie są śliczne wasze i te włoski czarne aż całować bym chciała cały czas, dobra pa.
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja jeszcze chcialam przeprosic bo tez rozwalam grafik bo dzis to ja raczej nie urodze wiec Brombi wybacz
|
#1544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi już się nie chce czekać, wysiadam dziś psychicznie Cytat:
|
|
#1545 | ||
|
Rozeznanie
|
witam mamusie te zapakowani i te juz rozpakowane
Cytat:
dziekuje ci za te slowaCytat:
![]() brombi- wow "bukuje" malego na kandydata dla mojej miriam ![]() slicznosci, a zdjecie w "solarium" i fakulcem jest jedyne malinka- pietrusia - brzuszek sliczniutki a my dzisiaj po wizycie miriam ma juz ponad 3100![]() , wow jak ja urodze takie wielkie dziecko - zaczynam sie bac!!!!i kazdego dnia moge sie spodziewac mojej dziewczynki, jesli nie to 9.11 kolejna wizyta i wtedy juz umawiamy sie na wzniecenie boli i porod ![]() a musze sie pochwalic przyszlo mi dzisiaj lozeczko i komoda - tz zabiera sie za skrecanie kachula- a ty gdzie??? dzisiaj byl twoj termin!!!! no tak brombi zajela sie dzidzia i piersiami a liste porodow w leb wzial, ja sama juz nie pamietan na kiedy mnie zapisala. prosze nawet kachula ktora byl gotowa nadal w domu siedzi....
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi tez sie nie chce ale co mi zostało... A mi sie dzis nic nie chce.... Bylam w sklepie kupilam miesko teraz porzadnie musze je zamarynowac ale zupelnie nie mam do tego podejscia ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- A ja jak to gdzie?w domu niestety!!!!nic mnie nie rusza wiec matka moze sobie planowac a synus ma matke w......nosie i wyjdzie jak jemu bedzie sie podobało
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli dostalam dwie dawki przez dwa dni, dzis nie i jutro znow mi dadza? ![]() Kurcze to oni mnie stad szybko nie wypuszcza faktycznie ( i na Wszytskich Swietych bede siedziala w szpitalu, o ja biedna i nieszzcesliwa![]() Cytat:
![]() ale mi leci co chwile, musze miec cos podlozone bo inaczej mam plamki ![]() nie wiem czy po tych tabletkach czy co, ale leci jak z kranu ze mnie chwilami ![]() Nefretete ja obstawiam z tych dwoch Nikita |
||
|
|
|
#1548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to malpy w tym szpitalu... zamordowalabym za takie dokarmiania bez twojego pozwolenia ![]() Trzymam kciuki, zeby sie u was karmienie unormowalo Cytat:
Cytat:
Ja w momencie porodu wazylam 59-60 kg czyli na plusie bylo okolo 11-12 kg a teraz...nawet glupio pisac...powiem tylko - nie przejmujcie sie waga, bo po porodzie tak wam zleci w dol ze hej Ja tez mialam ![]() Malinka masz naprawde przeslodkich chlopakow A ja dzisiaj bylam sama w miescie na zakupkach... pierwszy raz od dluuuuugiego czasu.....
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Domi ile zastrzykow z celestonu dostalas?? jesli wczoraj tylko 1 a dzis juz nic to dziwne..
Kareninko no niestety u nas nie bardzo chyba da rade kontrolowac czy polozne dokarmiaja czy nie..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-30 o 17:56 |
|
|
|
#1550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mnie tylko martwi, ze dzidzia bedzie duza i jak tu przepchac "wielblada przez ucho igielne"
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia myslalam dzis o Tobie
a Tomek wazy tyle co Miriam
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaharius Twoja mala to jest w miare bo widzialam ze wazy 3100 moj juz ma 3700-3900 i jak mi jeszcze urosnie to jak ja go przepcham...juz chyba zgodze sie na ta cesare a tak chcialam rodzic sn
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Domi no to w sumie 2
czyli dobrze
|
#1555 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem. Właśnie idziemy kąpać Wikiego.
Cytat:
![]() Cytat:
Ale droga mamusiu musisz być teraz dzielna dla swojego dzidziolkaA staniki oglądałaś po porodzie?? Bo ja musze siedzieć w domu przez dwa tygodnie i mnie już tutaj coś trafia Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Katekatee odnośnie Twojego pytanka ile będziemy czekac - jeśli będzie trzeba to nawet 6 tygodni, ja jakoś nie wyobrażam sobie w trakcie, a powiem Ci że po Izie miałam 8 tygodni wiec zobaczymy teraz jak będzie
|
|
|
|
#1557 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kropka też jest superowa! A jaki Adi fajniuśny! Tylko pozazdrościć takiego synka! Cytat:
![]() A maluszek taki słodziak, że można by go schrupać! ło matko, tyle to ja nawet przed ciążą nie ważyłam! pozazdrościć! Ja mam 10 kg na plusie i od zeszłego tygodnia waga stoi w miejscu. Zobaczymy co będzie się działo dalej. Lecę się na chwilkę położyć bo zmęczył mnie dzisiejszy dzień... Miłego wieczoru mamuski |
||
|
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Malinko Tomuś przesłodki i jeszcze takie super zdjęcie ze starszym bratem
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh... doła jakiegoś złąpałam. Zmykam i pewnie odezwę się jutro jak mi się poprawi.
Trzymajcie się cieplutko i miłego wieczoru
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
BYLI u mnie dzis...tesciowa z tesciem...together. Skonczyli prace i przyszli. A wizyta wygladala tak, ze oni zapytali o Tz, kilka razy co tam u Tz, ja lezalam oni meidzy soba gadali, i kiedy Tz przyjdzie, ja powiedzilam, ze poszedl pozalatwiac troche spraw. Pogadali meidzy soba, tesc sie nawet w moja strone nie patrzyl
pewnie mu glupio, zero gadania o naszym slubie na ktorym nie byli i poszli...ufff
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

waży 1950g taka nie za duża jest
moja waga to całe 50kg czyli 8 na plusie

tylko nerwy Ci psuje. A jak to mleko Ci się leje?? Samo wylatuje?? Cały czas? co na to lekarze?
Może spapuguję 

Moje Bejbe spi od 10.00. Chyba go rano wymęczyłam gruszką że tak padł
( i na Wszytskich Swietych bede siedziala w szpitalu, o ja biedna i nieszzcesliwa