Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 16:00   #1531
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Czesc Dziewczynki

Ogólnie to Was podczytuję, ale nie chce mi się pisać. Mam strasznego doła. Psychicznie jest ze mna coraz gorzej.
A to wszystko przez to, że lekarka mi powiedziala, ze powinnam urodzic juz, a tu nic... Moje dziecko sie buntuje, chyba za dobrze jej tam jest. Poza tym wszyscy dzwonia i pisza czy juz, a mi nie chce juz z nikim gadac.Jak nie odbieram telefonu to dzwonia do meza i robia panike. dobija mnie to jeszcze bardziej.

Przed wczoraj mialam straszna noc, od 1 do 4 mialam skurcze co 5 minut, strasznie mocne, aż mi tyłek i nogi dretwialy. Poszłam o 4 pod prysznic, siedzilam chyba 40 minut, taka ulga... ale jak tylko wyszłam to mnie taki złapał ból podbrzusza, ze mysłałam, ze do lozka nie dojde. Zgięło mnie w pół i tak stałam chwile oparta o umywalke.
Położyłam się do łóżka. Mężuś zaczął masować, zadzwonł do połoznej,. bo ja z bólu mówic nie mogłam i ta kazała mi przyjechać do szpitala i powiedziała, ze pewnie na patologie mnie polożą.
Na szczescie około 6 mi przeszło i w końcu ze zmęczenia zasnęłam, A dodam jeszcze, że tak mnie czysciło, że masakra.

Wczoraj wieczorem mialam kilka skurczyco jakies 7 minut, ale udało mi sie zasnąć i sie uspokoiły...

Wkurza mnie taaaaakie czekanie... Naprawde nie mam już siły!!!!:pr osi:

Sorki, że tak zasmucam, ale musiałam się komuś wygadać
Stary 2009-10-30, 16:13   #1532
martaN23
Zadomowienie

PIĘKNE TE WASZE DZIECIACZKI:l ove:oj jest czego pozazdrościć
Ja wpadłam się wygadać byłam wczoraj na wizycie i nasza niunią pozostaje nadal Oliwią waży 1950g taka nie za duża jest moja waga to całe 50kg czyli 8 na plusie
Następna wizyta 19.11 doktor powiedział że musze do tego czasu dotrzymaćterminu cesarskiego cięcia nadal nie mam dopiero 19 mi powie ale 14 dni do 10 wcześniej na pewno chyba chciałabym przed mikołajem
Teraz muszę się zabrać za dokończenie zakupów bo brakuje mi kilku drobiazgów i prawie wszystkiego dla mnie do szpitala
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:22   #1533
domi7ks
Zakorzenienie

Malinka sliczny chlopaczek ale Wam fajnie, ze juz macie za soba te porody

Ja cos czuje ze nie ma szans abym wytrwala do 17 grudnia, ale miesiac chce wytrzymac jeszcze...

MartaN u mnie Dzidzia wazyla we wtorek 2000 gramow a ja w tamtym tyg wazylam 58 kg czyli 13 na plusie, ale mi waga idzie do gory bardzo, to pewnie teraz z 60 juz jest

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:26   #1534
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Dziewczyny właśnie się zważyłam i schudłam 1,5 kilo!!!!!!!!!!
Wychodzi na to, że jestem w 40 tygodniu i w sumie przytyłam jakieś 8 kilo!!!!! To chyba przez to moje złe samopoczucie...

Wasze maluszki są przesłodkie, takie małe rączki i noski i usteczka... Zacałowałabym je

Kachula Twoj dzidziolek duży już jest, a chciałabyć mieć cesarkę??
Stary 2009-10-30, 16:42   #1535
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

HEj

Wróciłam z miasta i jak zwykle -Nic nie kupiłam
Ide po placuszka a potem mnaczynia myc wrr

Malinka ,alesliczne tw Twoje chłopaki
Stary 2009-10-30, 16:54   #1536
neferetete
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Hej Dziewczyny. Też jestem listopadówką tylko dotychczas nie udzielałam się na forum.

Potrzebuje pomocy w wyborze imienia. Założyłam sondę pod tym linkiem:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=377633
będę wdzięczna za głosowanie.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Hej Katarina081. Ja też przez ostatnie kilka tygodni schudłam ok 1 kg i w sumie przytyłam tylko 9 kg. Ostatnio też zaczynam fizycznie i psychicznie odczuwać zbliżający się poród. Na kiedy masz wyznaczony termin? Ja dopiero na 29 listopada.

W ogóle, co ile minut muszą być skurcze aby jechać do szpitala? Wydawało mi się, że ze skurczami co 5 min to już powinnam już być w drodze a nie pod prysznicem. Może ktoś mnie uświadomi?
neferetete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:55   #1537
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ooo.. jest Kubica na forum

Malinko slicznosci

Brombusiu ale spioch

Domi celestonu dostaje sie tylko 2 zastrzyki w odstepie 24h wiec sie nie martw

Nefretete mi sie Nikita bardziej podoba od Marysi ale to musi byc wasza decyzja a nie wynik sondy na forum

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:00   #1538
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja bylam dzis na badaniach krwi, wszystko dobrze
u diabetologa tez super

widzialam sie z Tarasia i powiem wam ze jest slodka a za dwa tyg widzimy sie znowu

ja mam sie zglosic jutro do szpitala na 14:00 i bedziey sie badac.. na ta chwile poniewaz mam bole raczej bedzie cc ale jesli da sie powstrzymac porod do 03/11 to wtedy..
jutro wszystko sie okaze
to git, że badanie dobre
Fajnie macie,że się spotykacie w realu
A wolałabyś jutro czy wytrzymać?

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Elu, sen się nie spełni przynajmniej w kwestii miejsca. No chyba, że przyjedziesz do Bremen, albo ja bym wylądowała w Poznaniu, na co się nie zapowiada.
ale może w tym samym czasie byśmy rodziły bo ja z chęcią już za tydzień bym rodziła, przecież siostry mnie chyba powieszą jak Olka się nie urodzi do 23.11

domi - och ta teściowa tylko nerwy Ci psuje. A jak to mleko Ci się leje?? Samo wylatuje?? Cały czas? co na to lekarze?

brombusia- jaki Synuś jest śliczny ,
Normalnie zaraz Wam zakażę wklejać zdjęcia Maluszków, bo mnie ściska z zazdrości i ja już bym też chciała mieć Olkę na zewnątrz i ją przytulić
Dobrze, że Ci połozna wytłumaczyła co i jak

malina-jakie piękne chłopaki! Słodko, że Kubuś chce się opiekować Tomaszem Kubicą Fajny taki brat

marta-dobrze, że Oliwia pozostaje dziewczynką, bo musimy jakąś równowagę na wątku zaprowadzić

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
chyba przez to czyszczenie to organizm przygotowuje się do porodu

a u mnie ucichły skurcze, więc przepowiednie gina chyba się nie sprawdzą, bo powiedziała, że mogę nie wytrzymać do kolejnej wizyty, która jest 4.11
Teraz czuję się normalnie wyśmienicie, dużo lepiej niż miesiąc, dwa temu

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

neferetete - mi się podoba imię Marysia, niestety drugie imię wcale mi się nie podoba

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-10-30 o 17:03
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:08   #1539
kropka241
Zakorzenienie

Elus prawde powiedziawszy to mi obojetne czy to jutro czy pozniej, chyba wolalaby pozniej bo sie cykam.. jedyne co to mam obawy ze np jesli jutro nie to zbierze mnie kiedy mojego doktora nie bedzie na dyzurze i wtedy nie bedzie fajnie..

a tz ma przerabane jak wychodzil z psem teraz to poprosilam go aby wylaczyl obiad z gazu, mieso wylaczyl oczywiscie a ryzu nie i teraz mamy prazony i przypalony garnek..

Stary 2009-10-30, 17:25   #1540
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Neferetete ja mam termin na 4 listopada.
Stary 2009-10-30, 17:28   #1541
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że dziś w lepszym jesteś humorku

A jak się postarasz? Może spapuguję

Tak sobie myślę, że chyba gulasz z kaszą gryczaną zrobię na obiad Co myślicie?
A jutro na śniadanie upiekę placki z jabłkami

Elu, sen się nie spełni przynajmniej w kwestii miejsca. No chyba, że przyjedziesz do Bremen, albo ja bym wylądowała w Poznaniu, na co się nie zapowiada.
No kurde wlasnie nie wiem co mogla bym wyprobowac zeby cos ruszylo...chyba po schodach pobiegam

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Witam. Melduje się i musze przyznac ze niewiem kiedy zdołam nadrobić te wszystkie strony
U nas wszystko dobrze- mam trzech chłopaków w domu bo Kuba troche przeziebiony i nie puszczam go do przedszkola i powiem szczerze ze najwiecej roboty jest przy tych starszych moich facetach...Kubus chce wszystko robic przy braciszku- cały czas chce go trzymac na kolanach i tulić- czasami jest to męczące bo mały sobie spi i mogłabym cos robic a jak go Kuba trzyma to musze siedzie i kontorlowac sprawe- no ale póki co łagodnie tłumacze mu ze dzidzus musi spac a od czasu do czasu pozawlamy sobie na przytulaczki

No i wielka rzecz- mały Kubica dostał dziś imię- Tomasz Jan i fakt ten został juz zaklepany na papierze

Zdjęcia sredniej jakosci bo z telefonu- obiecuje poprawe i postaram sie załaczyc lepsze

Malinko witaj kochana,no to nasz maly Kubica jednak Tomaszładnie
No i śliczne te Twoje chlopaki

Cytat:
Czesc Dziewczynki

Ogólnie to Was podczytuję, ale nie chce mi się pisać. Mam strasznego doła. Psychicznie jest ze mna coraz gorzej.
A to wszystko przez to, że lekarka mi powiedziala, ze powinnam urodzic juz, a tu nic... Moje dziecko sie buntuje, chyba za dobrze jej tam jest. Poza tym wszyscy dzwonia i pisza czy juz, a mi nie chce juz z nikim gadac.Jak nie odbieram telefonu to dzwonia do meza i robia panike. dobija mnie to jeszcze bardziej.

Przed wczoraj mialam straszna noc, od 1 do 4 mialam skurcze co 5 minut, strasznie mocne, aż mi tyłek i nogi dretwialy. Poszłam o 4 pod prysznic, siedzilam chyba 40 minut, taka ulga... ale jak tylko wyszłam to mnie taki złapał ból podbrzusza, ze mysłałam, ze do lozka nie dojde. Zgięło mnie w pół i tak stałam chwile oparta o umywalke.
Położyłam się do łóżka. Mężuś zaczął masować, zadzwonł do połoznej,. bo ja z bólu mówic nie mogłam i ta kazała mi przyjechać do szpitala i powiedziała, ze pewnie na patologie mnie polożą.
Na szczescie około 6 mi przeszło i w końcu ze zmęczenia zasnęłam, A dodam jeszcze, że tak mnie czysciło, że masakra.

Wczoraj wieczorem mialam kilka skurczyco jakies 7 minut, ale udało mi sie zasnąć i sie uspokoiły...

Wkurza mnie taaaaakie czekanie... Naprawde nie mam już siły!!!!:pr osi:

Sorki, że tak zasmucam, ale musiałam się komuś wygadać

Katarina jeszcze troszke i juz

Cytat:
Wychodzi na to, że jestem w 40 tygodniu i w sumie przytyłam jakieś 8 kilo!!!!! To chyba przez to moje złe samopoczucie...

Wasze maluszki są przesłodkie, takie małe rączki i noski i usteczka... Zacałowałabym je

Kachula Twoj dzidziolek duży już jest, a chciałabyć mieć cesarkę??

Ja juz sama nie wiem co bym chciala,chciala bym juz urodzic i obojetne mi juz jest jak czy sn czy cc

Brombi a Filipcio tez słodki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:35   #1542
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Cześc wam mamusie

Ja coś źlę się czuję brzuch mi dziś częściej twardnieje i głowa boli brzuch i kręgosłup okropnie.Leże w łóżku bo masakra na chwilę tylko wstałam.Wiktor się rusza mocno główką wije po samym dole aż skaczę po łóżku.Grzesiek już gada na mnie że pojedziemy zaraz do szpitala ale ja niechcę bo to jeszcze nieteraz.Uciekam do kibelka i położe się do łóżeczka bo źle się czuję.Jak coś to zajrze do was później wieczorem.

Dziewczyny dzidziusie są śliczne wasze i te włoski czarne aż całować bym chciała cały czas,

dobra pa.

Stary 2009-10-30, 17:36   #1543
kachula27
Zakorzenienie

No i ja jeszcze chcialam przeprosic bo tez rozwalam grafik bo dzis to ja raczej nie urodze wiec Brombi wybacz

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-30, 17:38   #1544
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
ale może w tym samym czasie byśmy rodziły bo ja z chęcią już za tydzień bym rodziła, przecież siostry mnie chyba powieszą jak Olka się nie urodzi do 23.11
Rany... jeszcze tydzień Mi już się nie chce czekać, wysiadam dziś psychicznie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
No kurde wlasnie nie wiem co mogla bym wyprobowac zeby cos ruszylo...chyba po schodach pobiegam
Eeee.... po schodach mi się nie chce teraz latać... zresztą dopadła mnie jakaś chandra czuję się zła jak osa i to zupełnie bez powodu... grrrr
Stary 2009-10-30, 17:43   #1545
zaharia
Rozeznanie

witam mamusie te zapakowani i te juz rozpakowane:c mok:

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie Moje Bejbe spi od 10.00. Chyba go rano wymęczyłam gruszką że tak padł Tzt kończy remont kibelka bo przez mój poród biedak nie zdążył. No a mamusia się relaksuje
Kasiu będzie dobrze zobaczysz A tżtem się nie przejmuj mnie mój po porodzie tak wkurzał że myślałam że mu się każe wyprowadzić z domu. Oni czasem miewają takie humory że szkoda gadać . A co do opieki to trzeba w zakładzie pracy zapytać. Mój tżt jest policjantem więć u nich takie "przywileje" są normalne. ALe wiem że nie zawsze tżci dostają taką opiękę.
Też tak będziesz mieć.

Dziewczyny najważniejsze jest żeby nie słuchać gadania typu MASZ SŁABE MLEKO. Bo tak może powiedzieć tylko lekarz!! Żadna babcia, teściowa czy mama. Najważniejsze rzeczy to dobry laktator, picie herbatki na laktacje i WIARA że będzie dobrze. A będzie.
Jeżeli macie wątpliwości to pytać położną lub doradce laktacyjnego a nie doradców typu mama czy teściowa.

A ile czekacie z ... bo ja 6 tygodni to nie wytrzymam w życiu
A co do chudnięcia to ja zaraz zobaczę czy z wagą zjechałam bo nawet nie wiem ale widać po figurze i luźnych ciuchach. Ja małego po prostu karmię. I też czytałam że ten nocny pokarm ma dużo kalori więc w nocy to też karmię go do oporu
kochana jak sie milo ciebie czyta, podzialalas dzisiaj na mnie jak balsam kojacy dziekuje ci za te slowa

Cytat:
Elus prawde powiedziawszy to mi obojetne czy to jutro czy pozniej, chyba wolalaby pozniej bo sie cykam.. jedyne co to mam obawy ze np jesli jutro nie to zbierze mnie kiedy mojego doktora nie bedzie na dyzurze i wtedy nie bedzie fajnie..

a tz ma przerabane jak wychodzil z psem teraz to poprosilam go aby wylaczyl obiad z gazu, mieso wylaczyl oczywiscie a ryzu nie i teraz mamy prazony i przypalony garnek..
a co tam ryz, najwazniejsze miesko bylo

brombi- wow "bukuje" malego na kandydata dla mojej miriam
slicznosci, a zdjecie w "solarium" i fakulcem jest jedyne, poprostu sie zakochalam

malinka- maly tomek kubica jest rozwalajacy slodziaczek, ty to teraz sie ustawilas 3 facetow taka ksiezniczke jak ty to na rekach beda nosic!!!

pietrusia - brzuszek sliczniutki

a my dzisiaj po wizycie miriam ma juz ponad 3100, wow jak ja urodze takie wielkie dziecko - zaczynam sie bac!!!!
i kazdego dnia moge sie spodziewac mojej dziewczynki, jesli nie to 9.11 kolejna wizyta i wtedy juz umawiamy sie na wzniecenie boli i porod

a musze sie pochwalic przyszlo mi dzisiaj lozeczko i komoda - tz zabiera sie za skrecanie

kachula- a ty gdzie??? dzisiaj byl twoj termin!!!!
no tak brombi zajela sie dzidzia i piersiami a liste porodow w leb wzial, ja sama juz nie pamietan na kiedy mnie zapisala. prosze nawet kachula ktora byl gotowa nadal w domu siedzi....
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:48   #1546
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Rany... jeszcze tydzień Mi już się nie chce czekać, wysiadam dziś psychicznie

Eeee.... po schodach mi się nie chce teraz latać... zresztą dopadła mnie jakaś chandra czuję się zła jak osa i to zupełnie bez powodu... grrrr

No mi tez sie nie chce ale co mi zostało...
A mi sie dzis nic nie chce....
Bylam w sklepie kupilam miesko teraz porzadnie musze je zamarynowac ale zupelnie nie mam do tego podejscia

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

kachula- a ty gdzie??? dzisiaj byl twoj termin!!!!
no tak brombi zajela sie dzidzia i piersiami a liste porodow w leb wzial, ja sama juz nie pamietan na kiedy mnie zapisala. prosze nawet kachula ktora byl gotowa nadal w domu siedzi....
A ja jak to gdzie?w domu niestety!!!!nic mnie nie rusza wiec matka moze sobie planowac a synus ma matke w......nosie i wyjdzie jak jemu bedzie sie podobało

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-30, 17:50   #1547
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi celestonu dostaje sie tylko 2 zastrzyki w odstepie 24h wiec sie nie martw

czyli dostalam dwie dawki przez dwa dni, dzis nie i jutro znow mi dadza?
Kurcze to oni mnie stad szybko nie wypuszcza faktycznie( i na Wszytskich Swietych bede siedziala w szpitalu, o ja biedna i nieszzcesliwa
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
domi - och ta teściowa tylko nerwy Ci psuje. A jak to mleko Ci się leje?? Samo wylatuje?? Cały czas? co na to lekarze?
własnie nie mowilam o tym mleku jeszcze nikomu...tzn. we wtorek jak przyszlam powiedzialam jednej pielegniarce, ale ona odp:zdarza sie
ale mi leci co chwile, musze miec cos podlozone bo inaczej mam plamki
nie wiem czy po tych tabletkach czy co, ale leci jak z kranu ze mnie chwilami

Nefretete ja obstawiam z tych dwoch Nikita

Stary 2009-10-30, 17:53   #1548
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Co do mleka to ja mam, tylko w szpitalu mi go dokarmiali i trochę teraz nie chce mu sie męczyć z ssaniem piersi, bo wolałby smoczek

Pokazała mi co i jak, więc teraz już trochę lepiej sie czuję.
Ale generalnie, muszę przyznać, że mi ciężko

A to malpy w tym szpitalu... zamordowalabym za takie dokarmiania bez twojego pozwolenia

Trzymam kciuki, zeby sie u was karmienie unormowalo

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja cos czuje ze nie ma szans abym wytrwala do 17 grudnia, ale miesiac chce wytrzymac jeszcze...

MartaN u mnie Dzidzia wazyla we wtorek 2000 gramow a ja w tamtym tyg wazylam 58 kg czyli 13 na plusie, ale mi waga idzie do gory bardzo, to pewnie teraz z 60 juz jest
Cytat:

Ja w momencie porodu wazylam 59-60 kg czyli na plusie bylo okolo 11-12 kg a teraz...nawet glupio pisac...powiem tylko - nie przejmujcie sie waga, bo po porodzie tak wam zleci w dol ze hej

Cytat:
Neferetete ja mam termin na 4 listopada.

Ja tez mialam

Malinka masz naprawde przeslodkich chlopakow

A ja dzisiaj bylam sama w miescie na zakupkach... pierwszy raz od dluuuuugiego czasu..... Fajnie bylo

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:53   #1549
kropka241
Zakorzenienie

Domi ile zastrzykow z celestonu dostalas?? jesli wczoraj tylko 1 a dzis juz nic to dziwne..

Kareninko no niestety u nas nie bardzo chyba da rade kontrolowac czy polozne dokarmiaja czy nie..

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2009-10-30 o 17:56
Stary 2009-10-30, 17:54   #1550
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
No mi tez sie nie chce ale co mi zostało...
A mi sie dzis nic nie chce....
Bylam w sklepie kupilam miesko teraz porzadnie musze je zamarynowac ale zupelnie nie mam do tego podejscia

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

A ja jak to gdzie?w domu niestety!!!!nic mnie nie rusza wiec matka moze sobie planowac a synus ma matke w......nosie i wyjdzie jak jemu bedzie sie podobało
nic slonko wyglada na to, ze przenosimy ciaze
mnie tylko martwi, ze dzidzia bedzie duza i jak tu przepchac "wielblada przez ucho igielne"
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:56   #1551
kropka241
Zakorzenienie

Zaharia myslalam dzis o Tobie a Tomek wazy tyle co Miriam

Stary 2009-10-30, 17:57   #1552
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi ile zastrzykow z celestonu dostalas?? jesli wczoraj tylko 1 a dzis juz nic to dziwne..

Kareninko no niestety u nas nie bardzo chyba da rade kontrolowac czy polozne dokarmiaja czy nie..
dostalam w srode jeden wczoraj jeden

Stary 2009-10-30, 17:59   #1553
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
nic slonko wyglada na to, ze przenosimy ciaze
mnie tylko martwi, ze dzidzia bedzie duza i jak tu przepchac "wielblada przez ucho igielne"

Zaharius Twoja mala to jest w miare bo widzialam ze wazy 3100 moj juz ma 3700-3900 i jak mi jeszcze urosnie to jak ja go przepcham...juz chyba zgodze sie na ta cesare a tak chcialam rodzic sn

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-30, 17:59   #1554
kropka241
Zakorzenienie

Domi no to w sumie 2 czyli dobrze

Stary 2009-10-30, 18:00   #1555
katekatee
Zadomowienie

Witam wieczorkiem. Właśnie idziemy kąpać Wikiego.

Cytat:

No i wielka rzecz- mały Kubica dostał dziś imię- Tomasz Jan i fakt ten został juz zaklepany na papierze

Zdjęcia sredniej jakosci bo z telefonu- obiecuje poprawe i postaram sie załaczyc lepsze
Mały jest śliczny. Podobny do mojego Chyba wszystkie noworodki są podobne

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Była u mnie położna i już wszystko wiem

Co do mleka to ja mam, tylko w szpitalu mi go dokarmiali i trochę teraz nie chce mu sie męczyć z ssaniem piersi, bo wolałby smoczek

Pokazała mi co i jak, więc teraz już trochę lepiej sie czuję.
Ale generalnie, muszę przyznać, że mi ciężko

Jeśli chodzi o staniki alles to ja oglądałam w sklepie, fajne są, chciałam kupić ale nie było na mnie rozmiaru
Ciesze się że już lepiej. Mi też na początku było ciężko zwłaszcza z tą chorobą tżta bo nic mi nie mógł pomóc i ja dzień i noc przy małym skakałam a tżt spał w innym pokoju Ale droga mamusiu musisz być teraz dzielna dla swojego dzidziolka

A staniki oglądałaś po porodzie?? Bo ja musze siedzieć w domu przez dwa tygodnie i mnie już tutaj coś trafia Tak sobie położna wymyśliła no i moja mama mnie teraz pilnuje

Cytat:
To ja Ci powiem co robiłam: umyłam schody, balustrady, podłogi wszędzie, nawet pod łóżkiem i za kanapą (kanape sama przesunełam). I ogólnie to jak szłam spać to miałam nogi jak bańki. No i jak rano wstałam to wiecie co było.

Cytat:
kochana jak sie milo ciebie czyta, podzialalas dzisiaj na mnie jak balsam kojacy dziekuje ci za te slowa
Oj dziękuję bardzo Ciesze się że mogę komuś pomóc. Po to jesteśmy żeby sobie pomagać, po co macie popełniać te same błędy co my. A jak tam z Twoją tarczycą. Bo jeśli nawet pisałaś to ja nie byłam wstanie wszystkiego nadrobić. Bo u mnie pod koniec się wszystko samo wyprostowało. I o dziwo ostatnie wyniki miałam dobre. Teraz czekam na wynik badania u małego na hypertyreoze. Mam nadzieje że będzie negatywny.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 18:12   #1556
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Katekatee odnośnie Twojego pytanka ile będziemy czekac - jeśli będzie trzeba to nawet 6 tygodni, ja jakoś nie wyobrażam sobie w trakcie, a powiem Ci że po Izie miałam 8 tygodni wiec zobaczymy teraz jak będzie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 18:26   #1557
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
widzialam sie z Tarasia i powiem wam ze jest slodka a za dwa tyg widzimy sie znowu
Ależ dziękuję za te komplementy
Kropka też jest superowa! A jaki Adi fajniuśny! Tylko pozazdrościć takiego synka!
Cytat:

Gratulujemy wyboru imienia
A maluszek taki słodziak, że można by go schrupać!
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
moja waga to całe 50kg czyli 8 na plusie
ło matko, tyle to ja nawet przed ciążą nie ważyłam!
pozazdrościć!
Ja mam 10 kg na plusie i od zeszłego tygodnia waga stoi w miejscu.
Zobaczymy co będzie się działo dalej.

Lecę się na chwilkę położyć bo zmęczył mnie dzisiejszy dzień...
Miłego wieczoru mamuski

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 18:46   #1558
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Kasiu moja koleżanka była 5 dni po terminie i piła herbatkę/napar z liści malin, twierdzi, że po tym zaczęła się akcja.

Malinko Tomuś przesłodki i jeszcze takie super zdjęcie ze starszym bratem
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 19:02   #1559
gucia6
Zakorzenienie

Ehh... doła jakiegoś złąpałam. Zmykam i pewnie odezwę się jutro jak mi się poprawi.

Trzymajcie się cieplutko i miłego wieczoru
Stary 2009-10-30, 19:16   #1560
domi7ks
Zakorzenienie

BYLI u mnie dzis...tesciowa z tesciem...together. Skonczyli prace i przyszli. A wizyta wygladala tak, ze oni zapytali o Tz, kilka razy co tam u Tz, ja lezalam oni meidzy soba gadali, i kiedy Tz przyjdzie, ja powiedzilam, ze poszedl pozalatwiac troche spraw. Pogadali meidzy soba, tesc sie nawet w moja strone nie patrzylpewnie mu glupio, zero gadania o naszym slubie na ktorym nie byli i poszli...ufff

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości