|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielbicielki Piękna VI
apropo wax'ow slyszalam ze "polskie" sa lepsze
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro ta parapetówa? Ja trzymam kciuki! ja skisnę w domu przez ten weekend.. ale dam rade, kolega jeden mnie w niedziele na piwo wyciąga. Może.. Cytat:
![]() i tez wyciągali mi całe torbiele (kilka dużych) bo potem zostały one wysłane do kliniki na badania. No i ja miałam prawy jajnik cały obleczony torbielą, wielką jak twoja, jajnik oczywiscie do niczego, do smieci, a raczej na badania do Gliwic pod katem złościwosci raka.. lewy jajnik tez bym mocno zniszczony, ale zostawili mi tą "najlepsza" jego cząstke. Chwała Bogu im za to, mam nadzieje,ze zanim zajdę w ciąże bedzie dalej działał. Chociaz i tak nie jest u mnie dobrze. Ale ja miałam inną sytuację- moja mama była w ciąży bliźnaiczej- ale drugi płod był na tyle słaby,ze ja go wciągnęłam w początkowym stadium ![]() Wyobraźcie sobie,ze o wszystkim moja mama dowiedziała sie 17lat pozniej, po prostu.. ja go przejełam na tyle wczesnie,ze tamtejsze stare usg wczesniej nie uchwyciło dwoch płodów. Strrrraszne, co ja miałam w sobie ![]() a z tego co mój lekarz mówił, to takie cięcie jak Ty stosują gdy musza wyciac jajniki, macice,no wszystko.. same jajniki, torbiel da sie innym cięciem, na dole brzucha jak mówiłam, pozioma długa krecha. Nawet cesarkę teraz tak robią. Ale naprawde, teraz juz WSZYSTKO ZA TOBĄ, wiem co mówię |
||
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
ide dziś z koleżanka na imprezę
musze odreagować troszke
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
boze przez co Wy biedulki musicie przechodzic
![]() anusiunia i dobrze kochana
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
a ja.. wylazłam spod prysznica, bede sie katowac dzis depilatorem gdzie sie da
![]() zrobie sobie maseczke, pazurki spiłuje ładnie, muszę sie ogólnie do porządku doprowadzic bom się zaniedbała ![]() A poza tym to.. leci u mnie nastrojowa muzyczka, piję winko, palą sie kadzidła i swiece.. mhm, moge tak całą wieczność. |
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
rozmawiałam z nim chwile na gg...
jak gdyby nigdy nic... jak koledzy... |
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie patrzac na to, jezeli macie jutro porozmawiac w 4 oczy,to ja bym tez nie wiedziała o czym dzisiaj mowic..
|
|
|
|
#4088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda, że nie trafiłam na takich lekarzy jak Twoi. Teraz mam bliznę przez cały brzuch... No cóż, teraz chyba nie mam po co do tego wracać, czasu się nie cofnie. Niestety![]() Chociaż tak jak teraz myślę, to zrobili to cięcie chyba właśnie dlatego, że było zagrożenie, że to rak złośliwy a wtedy powiedzieli, że usuną wszystko... Edytowane przez tarjaa Czas edycji: 2009-10-30 o 20:32 |
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym 'mój' lekarz powiedział mi PO operacji,że ryzykował dużo bo nigdy w ten sposob oiperacji nie przeprowadzał.. wziął to na siebie, bał sie strasznie, ale był świaodm konsekwenji. Ma szczeście,ze mu wyszło,bo ja o tym nic nie wiedziała, gdyby tak spartolił.. nie wiem co by było. aco do blizny- naprawd epoczytaj o maściach na blizny, moze dermatolog Ci zaradzi coś. Mówie Ci, jak bliznę na cąłym policzku, poszarpaną od siekiery, poszyte, naprawde ładnie wygladziło to twoją takze. W imieniu w.w. kolegi- polecam mogę spytać jak to wykryłas? ja po prostu 17lat z tym żyłam, od urodzenia, aż pewnej nocy z soboty na nidzieli myslalam,ze umre z bólu, rano bylam juz na pogotowiu.. wcześniej objaw brak, jakichkolwiek. okresy bezbolesne, no tylko ten brzuszek troche wypukły..ale nie myslalam o tym wtedy, nawet mi do glowy nie przyszlo. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Chyba otwierajac brzuch nie maja pojecia czy to zlosliwy czy nie.. na to są specjalistyczne badania.. z tego co kojarze, ale czy tobrze
|
||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
ide obejrzec plotkare za 40 minut wracam
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam tak, ze zrobił mi sie bolący guzek pod pachą, byłam 3 razy u lekarza i dawała mi tylko antybiotyki...
Aż kiedyś niedawno budzę sie rano z mokrą pachą, myślałam, że sie spociłam (mądra - tylko pod jedną paszka :P) poszłam pod prysznic zmyłam to i dalej. Patrze a tam taka dziura i leje się, bo ten guzek pękł, poszłam do chirurga rozciął mi to trochę wypłynęło co miało wypłynąć brałam mocne antybiotyki i teraz chodzę na kontrole. W pon ostateczna, co z tym robimy, czy wytniemy czy coś... z tym zdrowiem to dupa, już nie mówiąc o lekarzach |
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A pamiętasz może jak sie ta maść nazywała? Jeju dziewczyny naprawdę wam współczuje |
||
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ie pamietam, ja jej nie używałam, swoją blizne zaakceptowałam choc spod biodrówek tez mi wystaje.. ale przecież to nic złego, tylko blizna, nie ebde jej ukrywac. A nazwe maści moge sie dowiedziec w ten weekend- jesli komuś zależy ![]() choc cena wysoka, ok.100zł. No,ale jak komus zalezy to warto.. tak jak ten kolega- cały policzek mial w bliznach, wiadomo, młody chłopak, nie jego wina,że trafił na świrów, a wygladac jakoś chce.. |
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez siedzę sama w domku, ale bez winka ...
U mnie z Tż też już raczej szans nie ma ... Z jednej strony wiem, że to dobrze, a z drugiej przykro mi, że się nie odzywa i że sama jestem ![]() Ehhh ciągle robię coś żeby zabić ten czas :/ |
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
jak długo trzymacie wax'a? na saszetce pisze ze ok 15-30min ale nie wiem moze przytyrzymac? Bo wlasnie z nim siedze
1szy raz
|
|
|
|
#4097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robili wstępne badanie laboratoryjne podczas operacji. Ale ten 100% wynik to dopiero za 3 tygodnie. Z tym wykryciem to na prawdę przegięcie... Brzuch od tego torbiela miałam duży i to od dłuższego czasu. Trzy lata temu poszłam do lekarza rodzinnego, bo w okolicy prawego jajnika wychodził mi czasem taki guzek, z tym że raz się pojawiał a potem znikał. Jak byłam akurat na wizycie to go nie było i lekarka zbagatelizowała to. Powiedziała, że to może przepuklina ale nic nie zrobiła. Chyba pomyślała, że sama to sobie uroiłam bo przepisała mi magnez i inne makroelementy na stres... W tym roku w czerwcu byłam u ginekologa, który też nic nie wykrył! Dopiero w związku z inną chorobą trafiłam we wrześniu do szpitala na biopsję wątroby, ale podczas ręcznego badania brzucha lekarz coś wykrył. Ze względu na wystający brzuch podejrzewano mnie o ciążę(co akurat było wykluczone). Zrobili mi test ciążowy a potem usg i okazało się, że to duża torbiel no i kazali mi najpierw uporać się z tym problemem. |
|
|
|
|
#4098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "chwyc się cieniutkiej niteczki pewności,że minie, to minie.. " - cytat z nowej płyty Hey, której nie umiem przestać słuchac Minie.. Cytat:
![]() Za to jakie ja mam ucho poszyte, naszczęście bardziej z tyłu, jak córka Frankensztajna wyglądam po tym wypadku na wiosne ![]() chyba zrobię sobie parówke i wycisnę co sie da z tych moich porów, a potem położę zieloną glinkę,zeby je zamknac.. ale mi sie nie chceee ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
na co ja im,że co jak co, ale mi nie wmówią,że do kibla nie chodze, to ja sama juz wiem najlepiej a dziewicy pod kątek ginekologicznym badać, chyba im do głowy nie przyszło, dopiero ten mój lekarz jak na duzyr przyszedł wystawił diagnoze. a brzuszek wypukły, ot ja miałam od zawsze. Aż dziwne,że takie wchłoniecie płodu było przeoczone, to niepojete dla mnie w ogóle. |
|||
|
|
|
#4099 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
Nadrobiłam właśnie zaległości w czytaniu tego co napisałyście, troszke smutno sie zrobiło i poważnie, ale najważniejsze że wszystko dobrze się skonczyło odnośnie waszego zdrowia i życzę wam tym samym duuuużo zdrówka A poza tym siedze sobie w domciu, tż wyskoczył na męski wieczór na piwko, a ju tu hmmm gniję sama?
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi minąć, tylko ja głupia ciągle zastanawiam się czy przyjdzie do mnie na urodziny czy już dał sobie spokój ... |
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem zestresowana niedzielą. nie jestem chrześcijanką, a ojciec domaga się żebym nie robiła mu obciachu i klękała przed grobami. któraś z was jest w podobnej sytuacji? jak reagujecie? bo ja w zeszłym roku olałam po prostu to co do mnie mówią, ale wiem, że teraz będą znowu marudzić. jak reagować, żeby nie było im przykro?
|
|
#4103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak przy okazji, to ja mam bliźniaka![]() Poziomeczko myślę, ze skoro niepokoją Cię jakieś obawy to powinnaś znaleźć jakiegoś dobrego lekarza i z nim o tym porozmawiać. Bo to nie zaszkodzi a może pomóc. Nawet jeśli to przepuklina to też powinno sie ją zoperować. Mam jednak nadzieję, że wszystko okaże się w porządku
Edytowane przez tarjaa Czas edycji: 2009-10-30 o 21:41 |
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma u ciebie zwyczaju "na powitanie" klękania przy grobie i odmawiania jakiejś tam modlitwy? bo u mnie się klęka, modli, a po modlitwie wstaje. no i właśnie ten etap "klęczącej" modlitwy chcę sobie odpuścić.
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to wiadomo blotko te sprawy, aha i kazdy sobie sie modli "w myslach"
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie stoi na przeszkodzie
i cmentarz mamy 3 co do wielkosci w europie ![]() zastanow sie dobrze hehe ![]() edit: spokojnie mozna sie zgubic
diabelsko kobiecy blog Edytowane przez poziomeczkaa89 Czas edycji: 2009-10-30 o 21:50 |
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja potrzebuje Waszej pomocy
![]() Niedługo idę na 18 kuzyna i kompletnie nie wiem w co mam się ubrać.. 18 jest na takiej świetlicy niby-będzie posiadówka i jak ktoś chce to może tańczyć, muzyka będzie puszczana z laptopa. i w co sie ubrać??? Nie mam kasy, żeby kupic sobie nowe ciuchy wiec jestem w kropce ![]() To samo...niedlugo mam panieński wieczór koleżanki..i też nie wiem w co sie ubrać, chyba najpierw bedziemy siedziec w domu troszke..a potem pójdziemy do mini clubu, i także w co sie ubrać?
|
#4110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też to mam.. mam ochote do niego napisac,zeby spędził,ze mna jutro wieczór,byleby sie nie nudzic.. a to takie głupie ![]() Cytat:
u mnie tak samo jest ![]() Usmażyłam sobie właśnie ser w panierce, upiekłam bułeczki, potarłam czosnkiem i zapijam zimnym mleczkiem mniam |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

znajdziemy jeszcze odpowiednich mężczyzn... takich na dobre i złe

1szy raz