|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Witojcie w ten sobotni poranek
![]() Cytat:
żebyś dała radę bez kroplówki.Wcale nie taka dziarska, ale się staram ![]() Cytat:
Ja miałam robione badania na paciorkowca w 37 tc. Cytat:
Cytat:
![]() Zapomniałam oczywiście wczoraj napisać, że Twój Tomek jest śliczny, a zdjęcie z bratem normalnie mnie rozwaliło, Kuba jest takim pięknym chłopcem, te oczy ![]() Noc minęła nam bardzo dobrze, karmiłam Młodego o 22, koło 1, po 3.30 i przed 8. Nawet zmęczenia nie czuję, chociaż w sumie pół nocy nie spałam, bo każde karmienie zajmuje nam przynajmniej 40 minut. Jestem dobrej myśli
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Agusia-
Cześc wam ja spałam cała noc.Na dodatek niewstawałam siusiu dziwne trochę,ale nic.Jem śniadfanko i was podczytuję bo coś nawet wstać mi się niechciało źle się czuję dziś.Nic mi się niechcę nawet śniadania niehciało mi się robić.Ale wstałam jakoś i poszłam robić śniadanko herbatkę i oglądam niekończącą się opowieśc.Już też bym chciała byc po ale jak zaczne sobie wyobrażać poród że zacznie się w domu i że na porodówce będę się męczyć to masakra ale nic.Czekam bo wiem że Wiktor i tak wyjdzie wcześniej niż tego 10,11 lub 16,11.więc boję się tego wszystkiego.Jak lekarze zobaczą mnie w stanie takim że jestem wystraszona to zaraz leki na uspokojenie mi dadzą jak w pierwszy dzień ostatnio jak byłam w szpitalu.Na noć dali mi zastrzyk żebym usnęła bo czerwona byłam jak burak i cała się trzęsłam.Dobra uciekam oglądać koncówke filmu tzn.baśni.
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica Twój TŻ bardzo uzdolniony plastycznie jest
A z Ciebie bardzo ładna Mamusia
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie sie chodziło z takim rysunkiem na brzuchu, szkoda że Olka tak szybko się zmyła
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Dziękuję Mamusiom za namiary na staniki i pozdrawiam
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia trzymam kciuki i czekamy na wiesci
![]() :kc iuki:A i dziewczyny moge prosic o przeslanie listy na PW z numerami telefonów?? Juz nie pamietam ktora sie tym zajmowała bon w razie czego chce miec kontakt do was.
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-10-31 o 10:07 |
|
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Alez śliczne dzidzi i mamusia,no no tz ma talent,pewnie było to najśliczniejsza dzidzia w szkole rodzenia A ja zadowolona bo mam tz w domu ,juz zgoda i nawet wykurzanie małego bylo ale chyba nic nie dało chociaz taki porzadny skurczybyk mnie wczoraj chwycil ze wkoncu wiem co to skurcze przepowiadajace ale ja chce ich wiecej i juz nie przepowiadajace a porodowe :brzydal :![]() Lecimy na jakies zakupy,jutro jeszcze gosci mamy,brat tz i btarowa.troche mi sie nie usmiecha bo do szpiutala bede sie szykowac i chce jeszcze mieszkanko ogarnac przed samym szpitalem no ale jakos przezyje
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
No niestety...
Jeszcze w dwupaku. Skurcze przeszły mi ok 4 i w końcu mogłam zasnąć i spałam do 9 także czuję się całkiem przemielona, ale na dalsze spanie też nie mam ochoty i cały czas mi gorąco ![]() Kropka, te skurcze to były cały czas w tych samych odstępach czasu i raczej bezbolesne, tyle, że dość wkurzające. I teraz znów się zaczynają, ale ja po prostu wiem, że to jeszcze nie to - taki babski zmysł Ale według wszelkich symptomów i wg książek powinnam urodzić w ciągu kolejnych ok 7 dni, czyli może też być, że całkiem terminowo ![]() Cytat:
![]() I ładna z ciebie mamusia Cytat:
![]() A z tymi skurczami mam tak samo. Jak się zaczynają te przepowiadające to wtedy chciałabym, żeby zaczęły się rozwijać do porodowych, albo żeby woda poszła ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-31 o 11:44 |
||
|
|
|
#1599 |
|
BAN stały
|
Witajcie:
![]() dziewczyneczki Gratuluje mamusia ktore urodzily swe dzieciaczki U nas...Maly miewa sie Super....Ja tez jestesmy juz wdrozeni w tryp...senno-dzienny.... No dziewczyny od jutra zaczyna sie nas miesiac..... :ro lleyes: :rolleye s:![]() ![]() ![]() i pomyslec ze jeszce pownnam byc w 2 paku..... ![]() Domi-trzyma kciuki.... Buziaczki dziewczyny |
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dudziakowa dzieki ![]() Agusia trzymam kciuki ![]() Ja bym chciala juz wyjsc ![]() ![]() dodam, ze mnie strasznie piersi bola i mleko mi leci ale nikomu nie mowilam tutaj. Bol zaczal sie dzis rano, moze przez to ze mialam stanik, bo sie lało ze mnie
|
|
|
|
#1601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zrobić tak, żeby jedną wypowiedź rozbić na dwa razy jak chcę komuś odpowiedzieć? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Koniecznie, masz powiedzieć
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-10-31 o 12:38 |
|||||
|
|
|
#1602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Domi migusiem do lekarza i powiedziec ze cycorki bola,lekarz musi to wiedziec :tasacz ek: Cytat:
A moze nawet i lepiej by było jakby odeszły,moze by mnie do kolejki wpuscili heheh i wtedy odrazu do szpitala ![]()
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej nie w domu...
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ![]() ![]() Ci goscie jutro to mi troche nie na reke mogli by dzis przyjechac bo jak mowilam poszykowala bym sie na spokojnie do szpitala,tz do pracy a tu bede musiala jeszcze biegac przy nich ,obiady gotowac etc..
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po co budzik? Mały przecież wie, kiedy jest głodny, on się budzi i wtedy ja sie budzę
|
|
#1606 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!!
A ja sobie dzisiaj pospałam do 12, a co! Korzystam póki mogę, tym bardziej że w nocy budzę się co chwilę. Wygląda na to, że dzisiaj kolejna rozdwojona mama nam przybędzie Agusia ![]() ![]() ![]() Kachula mi się dzisiaj śniło, że urodziłaś, ale 5 listopada, tzn. wyczytałam to w gazecie "m jak mama" i tam było to napisane I coś tam jeszcze pisało, ale już nie pamiętam, ale zobaczymy czy się sprawdzi, chociaż podejrzewam, że do 5 to się Tobie nie bardzo chce czekać![]() Ela dzięki za ten przepis na ciasteczka owsiane, wczoraj się skusiłam i wyszły mega pyszne!! Cukier też miałam po nich OK więc na pewno je jeszcze zrobię ![]() A że dzisiaj Halloween to proponuję coś takiego: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,...102061182.html Miłego dnia!!!
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A paluszki... fuj... okropieństwo ![]()
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
no jaka piękna mama z pięknym brzucholem
![]() AGUSIA !!!!
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi mi też sie wydaję że powinnaś powiedziec o tym mleku Kachula Wy z Gucią to chyba niedługo skurcz w skurcz bedziecie szły
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak Kropka. Ona miała iśc dzisiaj na 14:00!
|
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Domi-dziewczyny mają rację powinnaś powiedzieć o tym mleku lekarzom
ja jakoś ostatnio źle się czuję,staram się dużo odpoczywać bo chyba już pora
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
ale dziś piekny dzień był, byliśmy z TZ na spacerze w lesie, dotleniłam się, że hej, no i po powrocie poszłam spać na 2 godziny ![]() niedługo jedziemy także na cmentarze zapalić znicze-lubię chodzić po cmentarzu jak jest ciemno i palą się lampki Agusia -powodzenia!!! ale pewnie już jesteś po!! och jaka jestem ciekawa co i jak???Konspiracja- ja sobie zrobiłam we własnym zakresie badania pochwowe na bakteri w w tym paciorkowca, tak dla świętgo spokoju- w 36 tyg Kamila- fajnie, ze ciasteczka Ci smakowały i możesz sobie pozwolić na taki deserek a te paluchy okropne - tzn pewnie pyszne ale wyglądają strasznie simpatica - ale masz zdolnego TZa i jaka śliczna z Ciebie Mamusia.A skoro 20 tyg od momentu pierwszych ruchów to wychodzi mi na 20 czyli wtedy na kiedy mam wyznaczony termin ![]() ale wkrótce zaczynam wdrażać wszystkie metody wywoływania porodu- herbatki z liści malin, "gimnastyka z TZ" Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-31 o 17:22 |
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow to sławna jestem jak o mnie w gazecie pisza ![]() :brzyda l:A no Kamilus jakos do 5 nie chce mi sie czekac ale skoro tak wysnilas to moze jednak zaczekam ![]() ![]() ![]() Cos Agusia sie nie odzywa a ja nie chce do niej pisac i przeszkadzac Ciewawe czy juz urodzila
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wstałam z małej drzemki, bo mnie trochę zmogło. Mam nadzieję, że pomimo tego będę mogła w nocy zasnąć
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Spytałam o to mleko zarowno lekarza jak i polozna i oboje powiedzieli, ze moze sie tak zdazac...
Napisalam sms'a do Agusi ale ktos z jej telefonu mi odpisał: "Agus odezwie sie w tygodniu" Napisalam tez do Kolanosi, wyniki nerek ma zle, siedzi juz dwa tygodnie i nie ma humoru i nie wiadomo kiedy ja wypuszcza ![]() Porazka normalnie
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, czemu ciąża nie może być rzeczywiście pięknym czasem oczekiwania bez żadnych problemów...
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wrocilam
![]() pojechalam do szpitala, moj lekarz przyszedl i pyta jak sie czuje mowie ze super, ze nic mnie nie boli..zrobilismy usg, badanie potem polezalam pod ktg no i faktycznie nic.. no to doktor do mie zebym moze poszla z tz na spacer, pochodzila po schodach w gore i w dol ze 3 razy potem kolejne badanie i ktg i dalej nic.. umowilismy sie na 3go a najlepiej byloby do 7go listopada.. no i mam odstawic magnez i zobaczyc co sie bedzie dzialo ![]() generalnie ten 7/11 to juz ma byc ostateczny termin.. no to pzynajmniej bede rodzic w listopadzie
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezeli któras z was nie ma jeszcze kocyka to w Lidlu są fajne dwuwarstwowe z mikrofazy.
wymiary: 75 x 100 cm za 24,90. http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...oc_z_mikrofazy ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- O kurcze! w sumie to lepiej, że później ale stresik był, no nie?
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
ale szczerze mowiac wiekszy stres mialam ze Adi bedzie plakal jak nas nie bedzie (byl z ta moja przyjaciolka z krynicy) ale on nawet o nas nie zapytal..
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to w takim razie spokojnie mogę iść na basen. a dzisiaj tak mi cukier szalał, że byłam w szoku. Zjadłam na śniadanie 1,5 kromki chleba z sałata i wędliną i po godzinie wyszło mi 134 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

żebyś dała radę bez kroplówki.
Bylam pewna ze lezy poprzecznie
. Do tego stopy mam jak balony
Ale przynajmniej dół mi przeszedł 

Jeszcze w dwupaku. Skurcze przeszły mi ok 4 i w końcu mogłam zasnąć i spałam do 9
także czuję się całkiem przemielona, ale na dalsze spanie też nie mam ochoty i cały czas mi gorąco 

:tasacz ek: 

mowie ze super, ze nic mnie nie boli..