|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach część V
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja mama nie odzywa się do mnie od ponad miesiąca po tym jak chyba pierwszy raz w życiu odważyłam się otwarcie skrytykować jej zachowanie. Nie wytrzymałam... ale naprawdę miałam już serdecznie dość, nie jestem wróżką nie nie jestem w stanie odgadnąć jakież to przebiegłe plany tworzy w swojej głowie. Nie wiem teraz czy mam jechać jutro do rodziców czy zostać w domu ![]()
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Schodzę, a ta do mnie "Masz tu sernik, został kawałek to podzieliłam na nas dwie... a w ogóle to jedna butelka żurku się przedatowała..." tak jak gdyby nigdy nic
![]() ![]() Krystle - ja bym pojechała i zachowywała się normalnie. Skoro nie czujesz się winna to nie masz powodu chować głowy w piasek. Jeśli mama zacznie się unosić, to zapytaj na osobności czy prawda w oczy kole, powiedz że ją kochasz ale niektóre jej zachowania są takie a nie inne. Najgorzej to zacząć zachowywać się nienaturalnie. A z tą wagą to masz rację - tu znowu przykład słynnej już dziś mojej mamy. Teraz waży tyle samo, co przed odchudzaniem u lekarza sprzed 10 lat (niestety efekt utrzymała tylko kilka lat, schudła wtedy 18 kg) - a jest o połowę szczuplejsza niż przed odchudzaniem. Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2009-10-31 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Krystle, świetny av ![]()
(o.o ) (> < ) Edytowane przez fanka_fiorda Czas edycji: 2009-10-31 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Czytam ten nasz wątek, czytam i widzę, że temat problemów z matkami pojawia się tu często. Dochodzę do wniosku, że relacja idealna między matką a córką po prostu nie istnieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
fanka, dzięki ![]() ![]()
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
witajcie.
ja jeszcze w pizamie siedze ![]() owszem, nie ma idealnej relacji miedzy matka a corka. w ogole czesto jest trudno ze soba rozmawiac. ja kiedys sie strasznie buntowalam przeciw rodzicom ogolnie. teraz z mama zyje dobrze, ale mowiac szczerze nie widujemy sie czesto, i mi to odpowiada. u mnie jest tak, ze nauczylam sie mowic prosto z mostu co mi nie odpowiada i tyle. mowie zeby sie nie wtracala skoro nie zna wszystkich faktow z naszego zycia, zeby nie rozpieszczala malej slodyczami, i inne rzeczy. a jak sie obraza to jej wale teskt ze sie obrazila jak male dziecko, za glupote. i zeby jeszcze tupnela nozka. zazwyczaj sie zaczyna smiac. i wtedy tlumacze jej jeszcze raz, delikatnie o co mi chodzilo. ale moja matka nie probuje mna rzadzic i nie wchodzi mi na glowe z wlasnymi, najprawidlowszymi tezami. nie to co moja tesciowa... kiedys jej tak wygarne... choc i tak juz troche ode mnie uslyszala. mozecie pomyslec ze jestem bezczelna, ale ja po prostu nie cierpie, kiedy ktos kto za przeproszeniem g...wno wie, nie umie nic sam zalatwic, tylko glowe trzymac wysoko, chce bedzie rzadzil moim zyciem i mowil mi co mam robic. automatycznie sie buntuje. Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2009-10-31 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam za ten elaborat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka, że rodziców najczęściej idealizujemy, oczekując od nich w każdym aspekcie życia więcej niż od całej reszty ludzi wokół nas. Idealny obraz rodzica zderza się tymczasem z rzeczywistością, co powoduje stan głębokiego rozczarowania, jakby nas ktoś oszukał. A przecież tak nie jest, wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, rodzice też. Myślę, że warto się starać budować zdrowe relacje, ale naprawdę zdrowe, takie, w których jest równowaga sił i wzajemny szacunek, który według mnie jest kwestią kluczową. Szacunek właśnie, a nie miłość, bo miłość różnie się objawia, bywa chora.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Rozeznanie
|
hehe
![]() ![]() a na tym zdjęciu jestem pod wpływem więc może to jest klucz do sukcesu ![]()
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-10-31 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja mam powiedziała kilka rzeczy których ja nie powinnam była nigdy usłyszeć. Może myślała, że nie słyszę albo że jestem za mała żeby zrozumieć... nie wiem. W każdym bądź razie ja to usłyszałam, zrozumiałam i nie zapomniałam przez dwadzieścia kilka lat i chyba nie zapomnę. Jakoś nie mam też ochoty tego teraz wyciągnać na wierzch, ze mną jej się nie udało... niedługo będzie miała wnuka/wnuczkę może tym razem się uda (i nie gratulować mi tu bo to nie ja jestem w ciąży ![]() Kamila, no właśnie tańczymy ![]() chyba się udało przekręcić ![]()
jestem bezmyślna, nie mam poglądów ani nic ciekawego do powiedzenia Edytowane przez Krystle Carrington Czas edycji: 2009-10-31 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Ale to chyba nie jest to samo zdjęcie, co na avku? Jakieś inne
![]() acha - teraz widzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
tak czytam... nigdy nie mialam problemów z moja mamą.. Jest taka najlepszą najlepszą przyjaciołka..strasznie ją kocham i tęsknie i mówimy sobie to często(moje kuzynki zawsze mówią "ciocia Jola zawsze mówi co? Ze nas kocha
![]() nie będę się wtrącać ani analizować Was, ale to jednak troche smutne kiedy nie ma idealnej relacji z kimś kto powinien być najblizszy na świecie. Może trzeba sie troche zatrzymać na moment, przemyślec to.. i ustąpić trochę. Jasne że nasze mamy wiele nie rozumieją, że są nie-dzisiejsze, że nie nadażają za tym wszystkim co sie dzieje i reagują impulsywnie bo NIE ROZUMIEJĄ. może trzeba im poprostu wytlumaczyć że swiat sie zmienia i Wy nie jestescie takie same(jak np one kiedyś). I kazdy konflikt jakoś wyjaśnic. A w kwestii wtrącania się- przecież one robią to tylko dla Waszego dobra! (a jeśli to jest Wasze dobro tylko w ich mniemaniu, a Wy macie inne zdanie-to jest tylko konflikt opinii, a nie rzeczywistych chęci). Nie chce byście miały do mnie za złe to co piszę i naprawdę nie chcę sie wtracać, ale po tym co piszecie, np Vio(przecież zachowanie Twojej mamy w kuchni to nic innego niż forma przeproszenia.. az łzy mi staneły w oczach, ale ja zawsze taka głupia wrażliwa. Trzeba było podejść i ją przytulić, powiedzieć magiczne słowo ![]() Przepraszam za mój mały esej ![]() a nie odzywałam sie tyle bo padam, naprawde ![]() ![]() Edytowane przez ferguusson Czas edycji: 2009-10-31 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() takie tam pląsy ![]()
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Krystle, fajna minka, ale napis tak się na zdjęciu teraz układa, że wygląda jak wąsy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym niestety dużo łatwiej o spięcie, kiedy się ze sobą mieszka... Ty jesteś daleko od mamy, nie zazdroszczę absolutnie ale nie ukrywajmy że i to na pewno pomaga wam się nie spinać... I moja mama też Jola ![]() Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2009-10-31 o 13:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkie
![]() Ledwo zyje ale zgodnie z obietnica dana pauli zrobilam zdjecia-nie sa najlepsze ale nie grymasic ![]() Pozniej sobie poczytam co tam nastukalyscie ![]() Krystle Carrington boskie zdjecie ![]() ![]() W skrocie odnosnie ostatniego tematu-relacja matka/corka W moim przypadku to bardzo dlugo trwalo zanim zrozumialam i docenilam,ze mam wspaniala Mame ktora potrafi byc dla mnie nie tylko rodzicem ale tez i partnerem.Zawsze mialam super relacje z Ojcem taka coreczka tatutsia,co zreszta do dzisiaj zostalo i calkiem nieswiadomie ranilam Mame ale....nie o tym chce.Sa dni,ze klocimy sie,wrzeszczymy na siebie by wyrzucic to,co boli lub bolalo nawet zdarzaja sie okresy,ze nie rozmawiamy ze soba ale pozniej to mija.Powiedzialysmy sobie wiele rzeczy nawet takich,ktorych nie chce sie slyszec ale nauczylysmy sobie wzajemnie wybaczac i mowic przepraszam.Byla to dluga droga i bardzo wyboista ale dzieki temu Nasza relacja stala sie silniejsza-poza tym obie uczylysmy sie rozumiec siebie,co jest bardzo wazneMoja Mama stracila swoja jak miala 5 lat a wychowywana przez surowego Ojca nie miala latwych relacji-pozniej przenioslo sie to na Nas.Choc chciala jak najlepiej czesto wychodzilo na opak....ale to juz przeszlosc.
#1701 |
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że stiletto bardziej wydłuża, za to volume express bardziej podkręca, mylę się?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kamila, no właśnie napis zasłonił część twarzy... i dobrze ![]() Hexxana - aż się zaczerwieniłam ![]() ![]() no dobrze, muszę iść po zakupy jakieś bo lodówka pusta a jutro to ja nic nie kupię. Na razie ![]()
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Szczerze to ja nie widzę żadnej różnicy w tych tuszach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() One tez inaczej sie prezentuja w pelnym otoczeniu ![]() Krystle eee tam,jaka skromnisia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki przykład(pierwszy jaki mi wpada do głowy, przypadkowy) Mama komentuje liczbę moich zakupów(czytaj: dużo). Robi to bo martwi sie o zbyt duży przepływ gotówki-a sens wyjazdu za granicę był, jak to zazwyczaj bywa-odlożenie pieniedzy. wersja a: podirytowana jej wtrącaniem się reaguje nerwowo, klócimy sie albo proszę ją spokojnie o nie komentowanie moich wydatków i mnie całej, temat sie urywa, niezadowolenie pozostaje i gdzieś do zbioru "niewyjaśnionych sprzeczek" dochodzi kolejna sprawa, która kiedyś i tak wróci, przy innej kłótni, a narazie kłuje jak drzazga pod paznokciem.. brr.. wersja b: oczywiście że mnie drażni że komentuje moje zachowanie, mam 25 lat, własne gospodarstwo domowe i mimo braku dzieci(jeszcze) razem z Tżtem tworzymy namiaskę rodziny. (i wiem ze jestem jeszcze młoda, i może piszę niektóre rzeczy na wyrost, ale na wszystko przyjdzie swój czas a mi jest narazie dobrze że jestem na tym etapie swojego życia). Zarabiam, ba, utrzymuje sie sama od paru lat, co było naprawde dużym poświeceniem patrząc przez pryzmat moich beztroskich rówieśników-ale nie wyobrażałam sobie brać pieniądze na studia od moich rodziców majać swiadomość jaka jest ich sytuacja finansowa, a studiować zaocznie nie chciałam.. i wiecznie musiałam oszczedzać, choć i tak mogłam sobie pozwolić na wiecej niz koleżanki ze studiów, ktore nie miały zadnych "swoich"pieniedzy.. więc tlumacze jej to wszystko po raz kolejny, i naprawde czuje sie usprawiedliwiona że mam mały etap zakupohilizmu. To jest moja terapia. Zawsze oszczedzałam, rezygnowałam za zakupu "dla przyjemnosci" kosztem tego co "jest potrzebne", nigdy nie mogłam sobie pozwolić na butelke markowych perfum-teraz mam ich 13 i jest mi tak dobrze. A jak samopoczucie mi sie poprawi i ustabilizuje-zacznę oszczedzać. zreszta-kupiłam już sobie tyle, ze juz sama nie mam pomysłu co jeszcze(mam chyba delikatna forme tej choroby ![]() I moja mama=nie wiem czy z poczucia winy że nie mogła mi zapewnić bezpieczeństwa finansowego czy przekonana moimi argumentami-poprostu przyznaje mi racje i temat jest zamkniety. Trzeba umieć i sluchać i mówic i rozumiec. Krystle-piekny avatarek. zostaw go prosze ![]() Kolczyków mam dużo ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Hexxana-bardziej mi sie ten na lewym (moim lewym ![]() a moglabym prosić o ten fioletowy YSL ![]() ![]() Krystle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie pamietam juz co mialam nadrobic z poprzednich Waszych postów... ![]() Napewno pochwalić Ilonkę za piękna tunikę i zgrabną sylwetkę.. ale coś jeszcze... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Cię, że zrealizowałaś swoje plany i wcale się nie dziwię, że sobie to teraz poprzez zakupy odbijasz
![]() ![]() Idę się kąpać.. Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2009-10-31 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do oszczedzania to był plan A, ale doszliśmy z tztem do wniosku że nie bedziemy sobie zył podcinać jak sie nie uda. Głowne wytyczne to ja i on konczymy tu studia, mieszkanie w Pl mamy, kupujemy jedno dodatkowe, just in case ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Ci pięknie
![]() fenomenalny efekt ![]() (no i kolejny wydatek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tam by jedno wystarczyło, a just in case to można zawsze do mamy wrócić ![]() i masz rację ![]() Za mamą nie płacz, już bliżej niż dalej - wkrótce ją zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.