Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 14:23   #3481
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Sprawuje się ok, jest dobrze wykonana, ma dwie predkosci , dwie głosnosci muzyczki (jest kilka utworów jeden po drugim)

Ale ja zastanawiam sie nad sprzedazą, mały siedział w niej kilka razy i to max 10 min, potem juz mu nie pasuje bujanie
Poczekam jeszcze troche, moze sie przekona, a jak nie, to wróci na Allegro
moj TZ sie na nia uparl, a tania nie jest

a probowalas powiesic na palaku wiecej zabawek? moze by sie zainteresowal
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:33   #3482
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
moj TZ sie na nia uparl, a tania nie jest

a probowalas powiesic na palaku wiecej zabawek? moze by sie zainteresowal
Próbowałam, ale nic nie dało. Poza tym pałąk jest dosc giętki, a duzo mam wiekszych zabawek, które by go przegieły

Antek chyba niekomfortowo się czuje bujając, jakby się troche bał. Na początku 3 razy zasnął, a teraz siedzi lekko wystraszony

No tania nie jest, ale ja chyba teraz kupując wybrałabym graco, tyle, że to sama huśtawka bez leżaczka
http://allegro.pl/item800204164_hust...o_uzywana.html
Stary 2009-10-30, 14:37   #3483
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Próbowałam, ale nic nie dało. Poza tym pałąk jest dosc giętki, a duzo mam wiekszych zabawek, które by go przegieły

Antek chyba niekomfortowo się czuje bujając, jakby się troche bał. Na początku 3 razy zasnął, a teraz siedzi lekko wystraszony

No tania nie jest, ale ja chyba teraz kupując wybrałabym graco, tyle, że to sama huśtawka bez leżaczka
http://allegro.pl/item800204164_hust...o_uzywana.html
dzieki za opinie

mi zalezy na lezaczku do 18 kg, a TZ chce zeby byla tez hustawka - a taka jest tylko ta z fishera
Stary 2009-10-30, 14:37   #3484
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

kupilam ta ksiazeczke a comysle ze sie mojej ksiezniczce spodoba

juz nie moge sie doczekac az ten lezaczek przyjdzie i jak Weronika zareaguje na bujanie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:43   #3485
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mam chwileczkę bo Amelka zasnęła. rano ja wstałam ok 5 bo mąż trochę rabanu narobił z szukaniem skarpetek wieczorem mu mówię co gdzie leży a on rano nie pamięta trol jeden ale i tak go kocham.....potem ok 7 położyłąm się do Ameli i spałyśmy razem do 10 . u nas też słoneczko więc i dziś spacerek obowiązkowo. a jutro do domku jedziemy - znowu 200 km w jedną str. ale Amelka babcie zobaczy. pewnie nie pamięta i znowu dziecko szok przeżyje bo droga i tylu ludzi znowu... ale następny taki wypad na święta bożego Narodzenia jeśli pogoda pozwoli...jeju już niewiele ponad 1.5 m-ca do świąt...

Unholy akurat Amelkę karmiłam i włączyłam filmik to od razu się od cyca oderwała i szukała sprawcy krzyków , nie wiem czy tak ma być ale Amelka mi ostatnio jak ją noszę to prawie pionowo się trzyma i odkąd nie jest pieluszkowana to dość często nóżki prostuje, mam nadzieję że takie coś to normalne zjawisko....i to ja przesadzam...
agga ja Amelkę kładłam zawsze na boczku a teraz jak śpi na plecach nawet to główka na bok do cyca. myślę że jeszcze te główki są na tyle mięciutkie że da radę wszystko ukształtować
marysiu, super że sytuacja wreszcie się wyjaśniła i dzieciątko zdrowe. Córeczka śliczna
p4w no no Tomaszek niczego sobie nie widać po nim że taki sporawy jest - mój mąż też tomasz i wagowo też niczego sobie
czekoladko z ciśnieniem to pilnuj i dbaj o siebie bo z tym żartów nie ma super że bioderka ok, u Amelki po 2 miesięcznym pieluszkowaniu też ok i już nie musi być pieluszkowana z czego się cieszę bo te pieluszki to tylko przeszkadzały małej a teraz to ładnie na boczki się kładzie sama a wtedy nie mogła za bardzo.co do leżaczka ja mam taki sam, tzn. z tymi płozami cienkimi i sobie chwalę. a najbardziej za to że Amelkę wszędzie mogę wziąć, kuchni za bardzo nie lubi ale jak idę pod prysznic to w łazience tak się jej podoba że nóżkami fika i sama się buja. także wygodne to jest
nikka, maluszek słodki
magi zdrówka dla Maćka to nasivin mozna kilka dni stosować tylko?? bo ja mam i maść majerankową i chyba wodę morską kupię, ale boję się tego kataru. póki co odpukać nic nie było..

wczoraj Amelkę kąpałam ok 15 chyba i była zadowolona i nie płakała. chyba te kąpanie wieczorne jej nie odpowiada i trzeba będzie to robić w ciągu dnia.
szukam na all ciuszków dla Amelki do na 68 za dużo nie ma i trzeba będzie coś dokupić

a moje dzieciątko dalej śpi.....kołderka troszkę na buźce i śpi słodziak jeden...
Dziękuję Tak Nasivin można stosować tylko 5 dni, bo dłużej, to można zaszkodzić.

Cytat:

Taaa, ja najsłodsza

Bartek daje radę
W szkole ok, tylko do siedzenia przy jedzeniu ma Pani zastrzeżenia, bo mój nadpobudliwiec nie może za bardzo przy tym stoliku wysiedzieć

A co do zdrówka, to planuję niedługo znowu badanka krwi zrobić. Musimy sprawdzić jak się to wszystko po chorobie ma i czy jest ok.

Biedny Maciuś - ucałowania dla niego od Cioci
A jakie syropki - daj znać, żeby wiedzieć co kupic gdyby coś się rozwijało

Co za łobuz z tego małża

Dzięki za odpowiedź i pochwały dla Antosia

A ten filmik widać na wizażu, czy dać link do YT?
Antek śliczności
Za zdrówko dziękujemy W pierwszym tyg. na zapalenie gardła dostawał syrop prawoślazowy i clemastinum, a i 3 dni nurofen, a teraz pulneo i wykrztuśny ambrosol. Niestety pulneo jest pomarańczowy i trzeba uważać jak mały zrobi tfu, bo kiepsko schodzi

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:53   #3486
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

aa zapomnialam wam napisac ze mala ulała ostatni raz wczoraj rano i teraz pije 130ml za jednym lykiem -ladnie odbija bez ulewania-nie chce zapeszac ale mogloby tak zostac
wlasnie nie wiem jak dlugo dawac jej ten zagestnik-moze jak wprowadze po 4 mcu kaszki i inne pokarmy to juz nie bede dawac nutritionu bo przeciez kaszka zagesci mleczko tak samo kleik- a ktory kleik lepszy waszym zdaniem ryżowy czy kukurydziany??

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-30, 14:55   #3487
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

dziewczyny Wy jesteście niemożliwe ... jak siedzę na wizazu to jest raptem jedna strona do przeczytania, a jak mnie nie ma jeden dzień to tu już 5 stron

to ja tam wyrywkowo

sto lat dla Antonia ... śliczny z niego przystojniak!!!

UnholyOne witaj!!! dobrze, ze masz sensowne usprawiedliwienie swojej nieobecności ... czytałam, ze Twój Antos tez sie tak wygina w literę C ... jakie macie ćwiczenia zalecone??? Bo mój Bartek skończył juz 3 miesiace, a dr nie zaleciła zadnych ćwiczeń tylko kazała głowę przekładać, i nie nosić na prosto
a za miesiac do kontroli

to narazie lecę małżowi obiad zagrzac ,bo właśnie z pracy wraca ... wpadnę potem to moze Was nadrobie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 15:05   #3488
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
aa zapomnialam wam napisac ze mala ulała ostatni raz wczoraj rano i teraz pije 130ml za jednym lykiem -ladnie odbija bez ulewania-nie chce zapeszac ale mogloby tak zostac
wlasnie nie wiem jak dlugo dawac jej ten zagestnik-moze jak wprowadze po 4 mcu kaszki i inne pokarmy to juz nie bede dawac nutritionu bo przeciez kaszka zagesci mleczko tak samo kleik- a ktory kleik lepszy waszym zdaniem ryżowy czy kukurydziany??
To super, że nie ulewa już. Mój to jak chluśnie, to....Ale ja karmię cycem i nic sobie do środka nie dosypię

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dziewczyny Wy jesteście niemożliwe ... jak siedzę na wizazu to jest raptem jedna strona do przeczytania, a jak mnie nie ma jeden dzień to tu już 5 stron

to ja tam wyrywkowo

sto lat dla Antonia ... śliczny z niego przystojniak!!!

UnholyOne witaj!!! dobrze, ze masz sensowne usprawiedliwienie swojej nieobecności ... czytałam, ze Twój Antos tez sie tak wygina w literę C ... jakie macie ćwiczenia zalecone??? Bo mój Bartek skończył juz 3 miesiace, a dr nie zaleciła zadnych ćwiczeń tylko kazała głowę przekładać, i nie nosić na prosto
a za miesiac do kontroli

to narazie lecę małżowi obiad zagrzac ,bo właśnie z pracy wraca ... wpadnę potem to moze Was nadrobie
Jestem, jestem
Na razie mamy ćw od Pani dr, do rehab. dopiero się wybieram.
Otwierać łapki i
*dotykać do siebie nawzajem (jak do klaskania), ale przytrzymywac cały czas wyprostowane paluszki
*dotykać do kolanka (na skos)
*dotykać do paluszków u stópek (na skos)
Ważne są "rozprostowane" łapki

Magi, dziękuję za info o syropach i podziękowania od Antośka
Stary 2009-10-30, 15:23   #3489
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no mogloby tak zostac - ale moj tez tak ma, ze nawet pare dni nie ulewa a potem znowu

kleik lepiej ryzowy

a moj maly je kaszki mleczno ryzowe
Stary 2009-10-30, 15:49   #3490
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
To super, że nie ulewa już. Mój to jak chluśnie, to....Ale ja karmię cycem i nic sobie do środka nie dosypię

ten nutrition tez mozna podac dziecku jesli karmisz piersia to przed karmieniem w postaci papki no ale zalezy ile ulewa bo Weronika ulewala kilkakrotnie i nawet po godzinie

Cytat:
neo mogloby rtak zos-tac - ale moj tez tak ma, ze nawet pare dni niie ulewa a potem znowu

kleik lepiej ryzowy

a moj maly je kaszzki mleczno ryezowe
a ja kupilam kukurydziany jak nie podpasuje malej to kupie ryzowy

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-30, 16:50   #3491
skierka1981
BAN stały

jeszcze zapomniałam wam napisać jak trzymam Amelke pod paszki to skubana jest tak silna że prawie sama stoi tylko nie pozwalam jej czesto bo to raczej na bioderka nie za dobrze chyba
idę sprzatac bo jutro sie nie zechce
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:07   #3492
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
...dzieci bardzo lubia te ksiazeczki takie jakby z ceratki, co czesto piszcza tez jak sie je nacisnie
O tak Amelka bardzo lubi tą książeczkę, ostatnio jej kupiłam w Rossmanie

A mi Tż rano robił jajecznicę i upadła mu patelnia z rozgrzanym olejem. Na szczęście jemu sie nic nie stało, ale cała ściana w oleju macie jakieś pomysły jak to usunąć To farba niby zmywalna ale w walce z olejem przegrywa.

A w załączniku zadowolona klientka

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-10-30 o 17:18
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:44   #3493
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

Dziewczyny, od wczoraj wieczór Antoś ma mega katar, który spływa mu do gardziołka i całą noc się dusił
Któraś z Was pisała o kroplach, chyba Nasivin - pomogło coś?
u mnie zadzialal znakomicie, polecam.

dziewczyny dziekuje za slowa otuchy.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:58   #3494
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

A ja dzis pospałam Młoda jak kimła o 21 tak dopiero 6:50 rano sie ockneła Dała pospac mamusi
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Kiedyś któraś z Wass pytała o chorobę jaką podejrzewali u mojej małej i badania. Były to podejrzenia o mukowiscydozę Paskudne nieuleczalne chorubsko...
Współczuje tej nerwówki
Cytat:
nie wiem co dzisiaj sie ze mna dzialo w nocy ale obudzilam sie z bolem uciskowym w klatce piersiowej i zle sie czulam -zmierzylam cisnienie i mialam 150/80 ale tetno 137!!! juz mama mi tabletke chciala dac ale zmierzylam po chwili i spadlo wiec nie wiem skad w srodku nocy taki skok cisnienia
ja pisalam wam juz kiedys ze mialam jako nastolatka problemy z cisnieniem i one chyba wrocily wiec czas wybrac sie do kardiologa-chyba odziedziczylam po tatusiu te chorobe
Niefajnie.
A mi sie cały czas w głowie kręci. A cisnienie takie sobie 60/100, juz nizsze miewałam.
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 19:02   #3495
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikka1221 Pokaż wiadomość
To i ja sie pochwale naszym Skarbunkiem
Masz wspaniałego synka

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Miramej jak po wizycie u lekarza???
Nie byłam u lekarza, robiłam badania prywatnie i oprócz obojętnego pH moczu i czegoś tam podwyższonego związanego z białymi krwinkami, wszystko jest OK, a w głowie mi się kręci

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Bry
ja dzisiaj w nie najlepszym humorze
małz mnie wkur...ł wczoraj
Co On tam znów zmalował?

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A mi sie cały czas w głowie kręci. A cisnienie takie sobie 60/100, juz nizsze miewałam.
Ja mam to samo

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 19:36   #3496
skierka1981
BAN stały

ja już dziś uciekam, mąż wracca i Amelka mi marudzi to ją zaraz kłade.
dobrej nocki
Stary 2009-10-30, 19:57   #3497
Nikka1221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Super foteczka!!jaka slodziutka!tez chyba kupie taka ksiazeczke bo mam kilka zwyklych ale takiej jeszcze nie.
Miramej

a ja wlasnie malego skonczylam kapac i tak mi sie rozszalal ze pol lazienki mi zalal tak fikal!juz sie wanienka robi za mala.chyba musze zaczac kapac w wannie ale wtedy plecy wysiadaja a tak ustawie wanienke na kibelek siadam na wanne i spoko luz.a jak wy sobie z tym radzicie?

Nikka1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 20:20   #3498
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja kapie w sypialni na lozku
jak maly bedzie juz siedzial to bedzie sie pluskal w lazience

a ja ide dzis do kina na Galerianki, to zn prawdopodobnie ide bo pierwszy raz w zyciu sie spodkalam z tym, ze cala sala jest zajeta, doslownie nawet jednego pojedynczego miejsca nie ma az pod sam ekran - ale duzo ludzi nie odbiera rezerwacji wiec ide z kolezankami moze nam sie uda dostac miejsca przed samym seansem
Stary 2009-10-30, 20:52   #3499
agga19851985
Wtajemniczenie

cytowałam i cytowałam i cytowałam i kopnęłam w komputer który się zresetował. Tak więc zaczynam od początku.

Cytat:
Agga, ja Antosia kładę od urodzenia na boczkach, tak samo robilam z Bartusiem. Oczywiście z czasem w nocy przekręci się na plecki, ale kto z nas nie zmienia pozycji Główkę zawsze kładzie sobie na boczku jednym albo drugim, także jest ok.

A to nasz Mały "złośnik"
Przepraszam za moje odgłosy, ale mój głos kiepsko wychodzi na nagraniach
Ja też klade malego na boki ale nawet minuta nie minie a on się przekreca na plecy wiec to raczej za krotko żeby coś pomogło na główkę

Sliczny złośnik, i jaki ma fajnie zadarty nosek

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no właśnie dużo waży, a jarzynki i owocki powinny go nasycić bardziej i miałam nadzieję, ze będzie jadł mniej mleczka
a poza tym u dzieci, które tak szybko rosną jest wieksze ryzyko anemii i trzeba wprowadzać "zdrową żywność" (bo Tomasz mierzy ok 70 cm długości)

zaraz wkleje jakąs fotkę
mój Alan ma 3,5mca i dzis waży 8,100 a mierzy 62 cm wiec też wychodzi na to że grubasek jest. Pierwszy raz słyszę o tej anemii

Cytat:
Dziewczyny, od wczoraj wieczór Antoś ma mega katar, który spływa mu do gardziołka i całą noc się dusił
Któraś z Was pisała o kroplach, chyba Nasivin - pomogło coś?
Tak nasivin pomaga, ale mi pediatra kazała stosować 3dni a potem 3dni przerwy bo żle działa na śluzówkę, i jeszcze fridę i maść majerankową i najlepiej inchalować solą fizjologiczną, nam ponaga baaardzo.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja kładłam od urodzenia Kubę raz na jednym boku, raz na drugim. Teraz kładę Go tak do spania nocnego, ale On i tak szybko myka na plecki. Tylko rzadko trzyma główkę prosto, zwykle przekręca na jeden lub na drugi bok

agga a Twój mały trzyma tę główkę prosto, jak śpi na pleckach?

Dobrze, że z bioderkami w porządku
Co się dzieje z tymi naszymi malcami po kąpieli? Chociaż wczoraj Kubuś nie płakał i leżał bez smoczka
gdy śpi to trzyma na boku ale nie tak całkiem na boku. i juz widzę ze zaczynaja mu wystawać kości.
Mój Lord uwielbia się kąpać i ubierać po kąpieli, on wogóle lubi być tarmoszony i ubierany, tylko nie lubi zakładać czapki

Cytat:
Hej mamcie

nie wiem co dzisiaj sie ze mna dzialo w nocy ale obudzilam sie z bolem uciskowym w klatce piersiowej i zle sie czulam -zmierzylam cisnienie i mialam 150/80 ale tetno 137!!! juz mama mi tabletke chciala dac ale zmierzylam po chwili i spadlo wiec nie wiem skad w srodku nocy taki skok cisnienia
ja pisalam wam juz kiedys ze mialam jako nastolatka problemy z cisnieniem i one chyba wrocily wiec czas wybrac sie do kardiologa-chyba odziedziczylam po tatusiu te chorobe
Może masz częstoskurcz, bo mój Alan tak ma i właśnie ma Napadowy Częstoskurcz Nadkomorowy. Nie strasze, ale lepiej idż do kardiologa.

Cytat:
To i ja sie pochwale naszym Skarbunkiem
Jaki słodziak, nio śliczny jest poprostu

Cytat:
zazdroszcze Wam tych spacerow - u nas tez sloneczko a my musimy jeszcze w domu siedziec
A ja nie wiem czy mam w taką pogodę wychodzić na spacery z małym. Gdy jest słonecznie to wychodzę ale gdy robi się mokro i wietrznie to zostajemy w domu, a jak wy robicie???

Cytat:
co do kleikow to nie wiem ale ja daje Alanowi bebilon AR, on jest zagęszczony i już zapomniałam co to ulewanie. A ulewał mocno bo miał refluks przełykowo-żołądkowy

Cytat:
a ja ide dzis do kina na Galerianki, to zn prawdopodobnie ide bo pierwszy raz w zyciu sie spodkalam z tym, ze cala sala jest zajeta, doslownie nawet jednego pojedynczego miejsca nie ma az pod sam ekran - ale duzo ludzi nie odbiera rezerwacji wiec ide z kolezankami moze nam sie uda dostac miejsca przed samym seansem
ja też kapie w sypialni na łóżku.
Ale ci zazdroszczę wyjścia do kina już nie pamiętam kiedy byłam nawet na zwykłych zakupach, a o kinie to uuuuuuu moge tylko pomarzyć.

Witam się serdecznie.
Byliśmy dziś z Alanem na kontreoli u neurologa no i niestety czeka nas od wtorku rehabilitacja. troszke jest napiety i trzeba poćwiczyć.
Moje dziecko sobie wymyśliło, że będzie się budziło o 5 rano na gadanie. koniecznie musze z nim 15 minut porozmawiać potem kładę go do łóżeczka a on pięknie sam zamyka oczki i dalej śpi. poza tym dziś jadł w nocy róóóóówno co 3 godziny, coś chyba mu się poprzestawiało, bo potrafił już przespać 6 godzin!!!
Aaaaaaa, P4W zapomniałam dodać że masz baaaardzo przystojnego bąbelka i aż trudno uwieżyć że już 70cm ma.

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2009-10-30 o 20:57
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 21:08   #3500
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

jestem ciekawa tego filmu - daj znać czy warto obejrzeć

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 21:12   #3501
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej kobitki

Wybaczcie ale dzisiaj nie pocytuje choc wszystko dokładnie przeczytałam Miałam dzisiaj troszke roboty, bylismy w miescie na zakupach. Potem robiłam obiad na jutro i szykowałam małemu składniki na zupki do zamrożenia.

Dostałam dzisiaj kolejną paczkę: soczek jabłko z marchewka Bobofruta, deserek jabłko z marchewka Gerbera, probka kaszki ryzowej o smaku banana, probka mleka Nan 2 i jakies tam ulotki.
W Rossmanie odebrałam nastepna paczke z Hippa w srodku był obiadek - jarzynki z indykiem, soczek jabłkowy, łyzeczka, probka kremu na odparzenia.
W sumie całkiem sporo tych prezentow było
Aha i wykorzystałam kupony rabatowe, ktore byly w tej paczce z Hippa, na morele, oliwke z Hippa, herbate jablko z koprem i sok jablkowy.

Kuba byl dzisiaj grzeczny, jak zwyke o 17 kapiel, 170 ml kaszki i spanko

Ja tez uciakm juz spac. Zmeczona jestem. Jutro napisze wiecej.
Miłego wieczorku.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-10-30 o 21:13
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 21:16   #3502
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

mój Alan ma 3,5mca i dzis waży 8,100 a mierzy 62 cm wiec też wychodzi na to że grubasek jest. Pierwszy raz słyszę o tej anemii

A ja nie wiem czy mam w taką pogodę wychodzić na spacery z małym. Gdy jest słonecznie to wychodzę ale gdy robi się mokro i wietrznie to zostajemy w domu, a jak wy robicie???

Aaaaaaa, P4W zapomniałam dodać że masz baaaardzo przystojnego bąbelka i aż trudno uwieżyć że już 70cm ma.
moja ciocia pediatra mia kazała wcześniej włączyc owoce i warzywka, zeby uniknąć anemii, więc sie stosuję
ale mam jeszcze jedną korzyść - miałam problem z pleśniawkami - nie pomagały żadne specyfiki, a odkąd zaczęłam dawać jabłuszko o przecier w warzyw po pleśniawkach nie ma śladu (bez żadnych leków)

ja wychodzę nawet jak wieje i jest zimno - chyba, ze pada non stop (co się nie zdarzyło jeszcze) to raczej bym nie wyszła, a jak pada to przesuwam czas spaceru

Twój Alan ma szansę dogonić mojego Tomcia-Paluszka

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Wybaczcie ale dzisiaj nie pocytuje choc wszystko dokładnie przeczytałam Miałam dzisiaj troszke roboty, bylismy w miescie na zakupach. Potem robiłam obiad na jutro i szykowałam małemu składniki na zupki do zamrożenia.

Dostałam dzisiaj kolejną paczkę: soczek jabłko z marchewka Bobofruta, deserek jabłko z marchewka Gerbera, probka kaszki ryzowej o smaku banana, probka mleka Nan 2 i jakies tam ulotki.
W Rossmanie odebrałam nastepna paczke z Hippa w srodku był obiadek - jarzynki z indykiem, soczek jabłkowy, łyzeczka, probka kremu na odparzenia.
Aha i wykorzystałam kupony rabatowe, ktore byly w tej paczce z Hippa, na morele, oliwke z Hippa, herbate jablko z koprem i sok jablkowy.

Miłego wieczorku.
ale się obłowiłaś

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-10-30, 21:35   #3503
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Miłego wieczorku.
Ja też dziś dostałam tą paczkę i naszczeście nic nie jest przeyerminowane.
Alezadnej z hippa z kuponami nie dostałam

Cytat:
moja ciocia pediatra mia kazała wcześniej włączyc owoce i warzywka, zeby uniknąć anemii, więc sie stosuję
ale mam jeszcze jedną korzyść - miałam problem z pleśniawkami - nie pomagały żadne specyfiki, a odkąd zaczęłam dawać jabłuszko o przecier w warzyw po pleśniawkach nie ma śladu (bez żadnych leków)

ja wychodzę nawet jak wieje i jest zimno - chyba, ze pada non stop (co się nie zdarzyło jeszcze) to raczej bym nie wyszła, a jak pada to przesuwam czas spaceru

Twój Alan ma szansę dogonić mojego Tomcia-Paluszka

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

ale się obłowiłaś
Hi hi lepiej niech go nie dogania twój tomuś jest z czerwca a mój alan z lipca wiec jest spora różnica wieku a waga podobna.
chyba też zacznę z nim wychodzić nie zaleznie od pogody. Niech się chłopak hartuje, a co!!!

Dodałam(wreszcie mi się udało) kilka zdjęc do albumu. JeSli jesteście zainteresowane wyglądem mojego szkraba to zapraszam, tylko chyba musze was gdzieś pododawać tak???
sorki ale głupia jestem i nie wiem jak wszystko się robi
Uciekam spać bo małż już zaprasza do łóżeczka)))))))

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2009-10-30 o 21:45
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 22:28   #3504
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

a tak w ogóle Kasia to o co Ci chodzi, bo nie rozumiem
hmmm chodzilo mi o to ze jak dla ciebie kazdy cukier.Cukier czy glukoza to ten sam cukier, to to zmienia postac rzeczy, bo dla nas to zupelnie 2 rozne cukry.Bardzo ładny art wkleila jakis czas temu Cass nt cukru.
Nie zacytuje, bo nie chce mi sie szperac wstecz.Sama jestem w nienajlepszym nastroju.Od wcz bolal mnie zab i dzis wyladowalam u dent ktora mi go zatrula i jeszcze pobolewa,, a zadalam sobie zakupy w realu-zalezalo mi na pampkach.Kupiam juz 4 bo kupa bokiem wyskoczyla juz 2x

A tamto to sie do niczego nie doczepilam tylko przepisalam z opakowania herbatki, ze nie ma konserwantow itp
Nic zlosliwego nie mialam na mysli

Ja sobie chwale nasivin.
No i floxal ale to juz na recepte.

Hustawke mam tez taka.Znaczy Laura i jestem bardzo zadodolona.Mala lubi w niej siedxziec i sie bujac,a nawet w niej spac.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 23:04   #3505
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

daj znac czy warto obejrzec bo widzialam reklame i wydaje sie interesujacy

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-30, 23:10   #3506
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem, jestem
Na razie mamy ćw od Pani dr, do rehab. dopiero się wybieram.
Otwierać łapki i
*dotykać do siebie nawzajem (jak do klaskania), ale przytrzymywac cały czas wyprostowane paluszki
*dotykać do kolanka (na skos)
*dotykać do paluszków u stópek (na skos)
Ważne są "rozprostowane" łapki
dziekuję ... rozumiem, ze te ćwiczenia to na zacisnięte piąstki ... napisz potem co robicie na rehabilitacji
Ja się zastanawiam czy nie iść czasem z Bartkiem prywatnie do neurologa, bo ta wizyta dopiero za miesiąc, a wtedy to On już będzie miał 4,5 m-ca
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

A mi Tż rano robił jajecznicę i upadła mu patelnia z rozgrzanym olejem. Na szczęście jemu sie nic nie stało, ale cała ściana w oleju macie jakieś pomysły jak to usunąć To farba niby zmywalna ale w walce z olejem przegrywa.

dobrze, ze TŻ cały i zdrowy ... a co do plamy - to nie mam pojecia

Amelka wygląda cudownie
Cytat:
a ja wlasnie malego skonczylam kapac i tak mi sie rozszalal ze pol lazienki mi zalal tak fikal!juz sie wanienka robi za mala.chyba musze zaczac kapac w wannie ale wtedy plecy wysiadaja a tak ustawie wanienke na kibelek siadam na wanne i spoko luz.a jak wy sobie z tym radzicie?
my kąpiemy w łazience w wanience na stojaku
Cytat:

Witam się serdecznie.
Byliśmy dziś z Alanem na kontreoli u neurologa no i niestety czeka nas od wtorku rehabilitacja. troszke jest napiety i trzeba poćwiczyć.
Moje dziecko sobie wymyśliło, że będzie się budziło o 5 rano na gadanie. koniecznie musze z nim 15 minut porozmawiać potem kładę go do łóżeczka a on pięknie sam zamyka oczki i dalej śpi. poza tym dziś jadł w nocy róóóóówno co 3 godziny, coś chyba mu się poprzestawiało, bo potrafił już przespać 6 godzin!!!
witaj agga ...
pytałaś o kaszki - ja jeszcze nie podawałam ... ale widziałam że Svinecka wszystko Ci juz napisała

Niezły klocuszek z Alana ... 8 kg no no no ... mój Bartosz ma 66 cm i waży 6,5 kg

No i z tym spaniem dzisiej mielismy dokładnie taka samo ... równo co 3 godziny ... tylko ze Bartek ngdy nie zaśnie sam w łózeczku
Cytat:
poważnie???? ... my też walczymy z tymi wstrętnymi pleśniawkami od dawna ... i nic nie pomaga ... na języczku już chyba zniknęły, ale teraz przeniosły sie na wewnętrzną stornę wargi ... moze tez powinnam zacząć dawac jabłuszko
Ostatnio nawet zauważyłam ze Bartuś dziwnie na mnie patrzy jak ja jem ... nadyma policzki i mlaska

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 08:28   #3507
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
gdy śpi to trzyma na boku ale nie tak całkiem na boku. i juz widzę ze zaczynaja mu wystawać kości.
Mój Lord uwielbia się kąpać i ubierać po kąpieli, on wogóle lubi być tarmoszony i ubierany, tylko nie lubi zakładać czapki
(...)
Aż się zaczęłam dokładnie przyglądać główce Kuby, ale moim zdaniem wygląda dobrze. Czy u Alana te rzucają się w oczy?
Aha, no i mój Mały, jak śpi na pleckach, to główkę przekręca do końca, tak jakby ją trzymał leżąc na boczku.

Kubuś też fan kąpieli , gorzej z ubieraniem po Wiem już, że kąpiel powoduje, że staje się rozluźniony i śpiący i stąd takie reakcje po.
Czapka też jest be , ale skorzystałam z rady Ani (przy okazji Aniu dziękuję ) i kładę Go na brzuchu i wtedy zakładam czapkę

Ja wychodzę nawet jak wieje (chyba że bardzo mocno, to wtedy nie), jak pada to idziemy na balkon. Kuba bardzo lubi spacery i najlepiej śpi na świeżym powietrzu.

Cytat:
dziekuję ... rozumiem, ze te ćwiczenia to na zacisnięte piąstki ... napisz potem co robicie na rehabilitacji
Ja się zastanawiam czy nie iść czasem z Bartkiem prywatnie do neurologa, bo ta wizyta dopiero za miesiąc, a wtedy to On już będzie miał 4,5 m-ca
(...)
Ostatnio nawet zauważyłam ze Bartuś dziwnie na mnie patrzy jak ja jem ... nadyma policzki i mlaska
Kurczę, chyba też się wybiorę do neurologa, Kubuś lubi wykręcić główkę podczas przewijania tak, jak Unholy pisała, i piąstki też ma czasem zaciśnięte

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 09:26   #3508
skierka1981
BAN stały

hej mamusie pisze jedna reka bo amelke karmie.
my dzis jedziemy do domu wiec odezwe sie dopiero w poniedzialek najwczesniej.
buzka i do napisania
Stary 2009-10-31, 09:58   #3509
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za opinie

mi zalezy na lezaczku do 18 kg, a TZ chce zeby byla tez hustawka - a taka jest tylko ta z fishera
ja mam taką huśtawkę tylko starszą wersję kolorystyczną - jak masz ochotę to wpadaj obejrzeć i wypróbować
tylko ta hustawka jest chyba do 10 kg tylko, więc w tym momencie już bym nie kupiła

Cytat:

Hi hi lepiej niech go nie dogania twój tomuś jest z czerwca a mój alan z lipca wiec jest spora różnica wieku a waga podobna.
chyba też zacznę z nim wychodzić nie zaleznie od pogody. Niech się chłopak hartuje, a co!!!

no tak z czerwca - 29
mój małż był chory, ja tez mam katar, a synus póki co zdrowy

Cytat:

poważnie???? ... my też walczymy z tymi wstrętnymi pleśniawkami od dawna ... i nic nie pomaga ... na języczku już chyba zniknęły, ale teraz przeniosły sie na wewnętrzną stornę wargi ... moze tez powinnam zacząć dawac jabłuszko
widocznie nasze plesniawki wynikały z mniejszej odporności, a jabłuszko uzupełnilo niedobór witamin, więc jak tylko lekarz Wam pozwoli to warto spróbować - a nuż pomoże

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-10-31, 10:09   #3510
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witam w piekna sloneczna sobote

mnie dzisiaj czeka wielkie sprzatanie domu, bo zawsze tak po łebkach a dzisiaj mama ma wolne to bedzie z mala a ja bede sprzatac

na wieczor zadnych planow nie mam narazie-chcialam isc do kina ale zobaczymy....

Weronika spala dzisiaj 12 godzin!!! i ja tez sie wyspalam......oczywiscie wstala raz na mleko

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości