|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.
Treść usunięta
Edytowane przez madabell Czas edycji: 2009-10-31 o 21:23 |
|
|
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
14.... zdecydowanie za wcześnie u nas są zazwyczaj o 17-18 a mi się marzy o 18
nie wytrzymałabym od 14 i jeszcze cała noc... Byliśmy z TŻetem kiedyś na weselu gdzie ślub odbywał się od 14 no i fakt nie wszyscy goście dotrwali do oczepin, ale to też zależy właśnie jak kto jest przyzwyczajony, jeżeli jest to tradycyjna godzina dla danego regionu to nie powinno być żadnego problemu ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- hehe a te zdjęcia wpadkowe niezłe! a szczególnie ta z tym dekoldem, dlatego ja koniecznie musze mieć z ramiączkami choćby cienkimi, może i nie mam aż tak wielkiego biustu ale jak na mój wzrost, mały nie jest... |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jestem ślepy bo prześledziłem 3 strony wstecz i nie wiem o których fotografów chodzi :-(
Jednego chyba się domyślam: http://www.karolkepka.com/ Całkiem ładne fotki - w swoim portfolio ma perełki ale też kilka wpadek z głębią ostrości. Jeśli to o tym fotografie tak pisałaś "...boje sie ze sa malo szczegolowe...malo chyba skupia sie na ludziach, a duzo uwagi poswieca otoczeniu..." To są właśnie te wpadki czyli ostrość jest bardziej na tło niż na PM. Reasumując jak ktoś by mnie pytał czy polecam tego fotografa - to z czystym sumieniem bym polecił robi fajne fotki i domyślam się, że ma bardzo korzystny stosunek ceny do jakości. Na pewno będzie się rozwijał i każdy następny ślub w jego wykonaniu będzie lepszy. |
|
|
|
#2164 |
|
Rozeznanie
|
O to, że goście nie dotrwają do oczepin się nie boję, bo u nas to normalna godzina. Sama wolałabym o 15, ale własnie boję się, żeby wesele nie było za krótkie. Zespół przestanie grać o 3, a tu nikt nie będzie chciał wyjść i co?
![]() 18 to dla mnie zdecydowanie za późno. Moi goście pewnie by powiedzieli, że oszczędzam i obiadu im nie chcę dać. I jak tak sobie policzę, to wychodzi na to, że obiad byłby podany gdzieś koło 20, pierwszy taniec pewnie koło 20.30 - 21. Strasznie krótkie to wesele. |
|
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
no u nas już tak jest
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- a z zespołem to wyjdzie w sumie chyba ta samo w obu przypadkach (chodzi o ilosc godzin) bo jak pisałaś u was będzie do 3, a u mnie w okolicach wesele kończy się 7-9 rano tak już jest "co kraj to obyczaj", pewnie jak u mnie by było w tradycji slub na 14 to też bym tak myślała jak ty
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2167 | |
|
Rozeznanie
|
'Co kraj to obyczaj', a w tym przypadku region. A do której godz trwa takie wesele?
Bo jak jeszcze odliczyć czas na ciepłe posiłki (ile ich jest?), oczepiny, to nawet nie bardzo jest kiedy zrobić sobie odciski na stopach ![]() U nas byłoby jeszcze jedno zagrożenie. Jak znam nas, to mając świadomość, że slub dopiero wieczorem, pewnie jeszcze byśmy z Tż biegali w sobotę za koszulą, bielizną itp. Normalka ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
No i widzę, że już odp na moje pytanie. A to zmienia postać rzeczy. Myślałam, że u was wesele też kończy się koło 3, bo pisałaś wcześniej, że nie wytrzymałabyś od 14 i jakoś o ilości godz od razu pomyślałam.W takim wypadku fajnie, choć u nas wciąż by to chyba nie przeszło, bo w zwyczaju jest, że goście nie jedzą w domu obiadów, to PM ich częstują. No i o ile w lecie fajnie, bo już chłodno itp., tak w innych miesiącach już jest ciemno, jak się wychodzi z kościoła. I fotograf i kamerzysta ma utrudnioną pracę, tak mi się wydaje przynajmniej. |
|
|
|
|
#2168 |
|
Rozeznanie
|
Zapewniam Cie, że goście i zdąrzą się najeść i nabawić odcisków
U nas tak już jest. W tym roku mieliśmy 3 wesela o tej właśnie porze i nie było na nic za mało czasu
|
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
A nie wiem, czy już o to pytałam, ale robicie poprawiny?
Ja kiedyś nie chciałam, bo nigdy na takowe nie chciało mi się chodzić. W tym roku byłam na jednych i była lepsza impreza niż samo wesele, więc stwierdziłam, że też chcę. Jednak w lokalu zbyt drogo by nas to kosztowało. Marzy mi się taki mega grill, ale nie mamy gdzie zrobić. |
|
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
A no właśnie
ja to ogólnie ostatnio nie wytrzymuje całonocnych imprez i troche się obawiam, żebym swoje wesele wytrzymała ale napewno gości nie zostawie samych A najlepsze jest to, że wesele kończy się około7-9 a na obiad już są oczepiny... hehe ale my jeszcze niewiemy czy będziemy robić :| ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- no my też z TŻetem nie chodzimy na poprawiny i się zastanawiamy właśnie czy chcemy swoje... ale w przyszłym roku mamy 4 wesela tomoże na któreś poprawiny się skusimy i pójdziemy Tyle, że zawsze jest problem bo TŻ wponiedziałek rano do pracy i tak mi go szkoda zawsze, że ma iśc taki "wczorajszy"---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- no i jest jeszcze jeden problem ponieważ jesteśmy z róznych miejscowości, a wesele będzie u mnie i niewiemy czy ktoś z rodziny TŻeta dotarłby na te poprawiny, a tak troche szkoda wydawać 6 tys(tyle kosztuja poprawiny) na paredzieścia osób tylko z mojej strony. Chcemy się popytać gości podczas rozdawania zaproszen czy by przyjechali na poprawiny... chociaz niewiem czy to tak nie glupio troche |
|
|
|
#2171 |
|
Rozeznanie
|
madabell, obejrzałam po kilka zdj. Ci dwaj piersi panowie bardzo fajni, ten ostatni nie bardzo mi się podoba.
A jakie ceny? |
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez madabell Czas edycji: 2009-10-31 o 22:41 |
|
|
|
#2173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A daleko od siebie te miejscowości? My będziemy mieć trochę przyjezdnych, ale z bardzo daleka, więc im zorganizujemy noclegi. Reszta myślę, że sobie poradzi. O ile poprawiny będą. W tym roku jechaliśmy na jedne 60km, na drugie 30km. |
|
|
|
|
#2174 |
|
Rozeznanie
|
u nas menu to jest jakoś tak że około 4-5 ciepłych dań dwa razy chyba zupa jest podawana na poczatku i chyba jakos w oczepiny (nie pamietam czy przed czy po) no i non stop jakies tam przekaski.
Coś w tym stylu nie jestem calkiem pewna na ten temat wiecej wie moja mama z uwagi na to ze sama swietnie gotuje i chce zeby bylo wszystko ok pod tym wzgledem ale jeszcze mamy kupe czasu na menu, dostalismy juz wprawdzie gotowe tyle zemozemy wprowadzic wlasne uwagi i cos pozmieniac
|
|
|
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
ode mnie i od TŻeta około 70 km, ale on ma rodzine jeszcze dalej to jakieś 100 km ich wyniesie
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Ja mojego TŻtato całkiem podziwiam, ja to musze być wyspana żeby normalnie funkcjonować, a on zawsze było tak że szliśmy na impreze wracaliśmy 4-5 a on na 8 do pracy... ja to bym padła. Ostatnio tak mieliśmy z jednym weselem wróciliśmy coś po 3 a on na 8 do szkoły poszedł do 18... podziwiam takich ludzi mam jeszcze też koleżanke która też tak potrafi hehe
|
|
|
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
Mój Tż przez ponad rok pracował tak, że szedł do jednej pracy od 23 do 7 i na 7 biegł do drugiej pracy, do 15 oczywiście. I tak prawie codziennie (czasem jeden, dwa dni w tyg bez nocki), do tego sobota i niedziela też nocki. No i jeszcze treningi.
Teraz sam się zastanawia, jak on dawał wtedy radę. A wyglądał jak śmierć. |
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj zmęczona jestem ale mniej więcej wiem o czym tu gadałyście
![]() Lecę spać, jestem u TŻ bo byliśmy wcześniej jeszcze u znajomych![]() Papapapaa
|
|
|
|
#2179 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam wiatm po prawie 2 tygodniowej przerwie
![]() :Ale już nadrabiam wszystko a przez Was gaduły jest to ponad 30 stron ![]() Witam na forum Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj na forum- no fakty jeszcze jest troche czasu- ale uważajcie bo jak weźmiecie się za to zbyt późno to możecie już nie mieć takiewgo wyboru Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ok ide nadrabiać dalej A ha Kartoteks ogromne gratulacje dla przyszłej mamy ![]() Emir piękne te zdjęcia tego fotografa. Edytowane przez grunia27 Czas edycji: 2009-10-31 o 23:33 |
||||||
|
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no malo czasu na przygotowania maja, chociaz moja kolezanka ciagle powtarza ze oni pol roku wczesniej zorganizowali wesele ja jednek wole sie spokojnie do zmiany stanu cywilnego przygotowac 2 lata to taka akurat a zazdrosc chyba normalna sprawa ![]() Cytat:
także dla mnie godzina 14 czy 15 nie jest wczesna u nas nawet kazdy by sie dziwil co tak pozno ![]() Dobranoc Dziewczyny do juterka
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam i mialam nie pisac, bo wyjdzie po literowkach, ze troche wypilam;p
ale pisze bo zapomne: u nas tez chcemy msze o 17-18, zazwyczaj tak wszyscy maja i jest ok, jak ktos ma wczesniej to jakos za dlugo ie wydaje i nudno;p przynajmniej ja mam takie wrazenie.i obiad normalnie edzie i ja bede miec wiecej czasu na przygotowania i plener a wesele zazwyczaj trwa do 6, zespol jest do 4-5, wiec zdaza sie goscie wybawiv, przynajmniej pod stlem nie beda spac ale wiadomo-kazdy woli inaczej;p 5 posilkow cieplych w kazdej z sal, ktore chcemy jest wiec chyba wystarczajaco a poprawiny musza byc, no bo kiedy ja wypije i sie pobawie porzadnie?;p bo w wesele bedzie stac woda zamiast wodki zreszta ja mam slaba glowe,a pijana mloda to raczej kicha;pide spac.dobranoc kcohane Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2009-11-01 o 00:21 |
|
|
|
#2183 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super fotki od tego fotografa. Cytat:
![]() ![]() nie wiem czemu ale też jest coś ze mną nie tak -ciągle mam jakieś fochy, opierdzielam Tż o wszystko nawet najmniejszą puierdołe, On już ma tego dość boje się co z tego będezie staram się coś robić ze sobą ale jakoś mi nie idzie.Odstawiłam tabletki ze względu na złe wyniki badań i w sumie teraz zdajemy się na ślepy los- nie stosujemy żadnej antykoncepcji- co będzie to będzie jakby był dzidziuś to bnyśmy się bardzo cieszyli, a jak nie to wtedy po ślubie napewno lepiej się postaramy![]() Cytat:
Cytat:
Witaj Cytat:
![]() Ok dzisiaj już niemam sił- jestem na 60 stronie reszte nadrobie jutro i już będe na bierząco- a teraz dobranoc i życze kolorowych snów
|
|||||
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszego skreślam bo fotki na stronie są małe. Trochę tak jakby fotograf bał się większej rozdzielczości gdyż obnaży ona słabość jego warsztatu. Może robi super fotki ale niestety nie da się tego ocenić na jego stronie www.
Z pozostałych dwóch wybrałbym piotragajewski ale to taka moja subiektywna ocena. Ostatni po prostu mniej mi się podoba,. Ja na własny ślub żadnego bym z nich nie wybrał ale to pewnie przez zboczenie zawodowe - podobają mi się tylko tacy z których biorę sobie za wzór. Moim ulubionym fotografem i niedoścignionym wzorem jest David Murray http://www.murrayphotography.com/index2.html Dziewczyny jak by któraś z Was wiedziała co to za motyw muzyczny na stronie Dawida jest to poprosiłbym na PW wiadomość - czasem włączam tą stronkę żeby tej muzyki posłuchać. Niestety na Davida to mnie na pewno nie byłoby stać a po za tym jestem już po ślubie ![]() Pewnie wybrałbym któregoś z nich: www.gubala.pl www.kubacichocki.pl www.matrimonio.pl W sprawie aparatu pytaj śmiało ;-) Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2009-11-01 o 00:51 |
|
|
|
#2185 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabianie cz. I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witaj Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
... A zaczęło się od tego, że popsuł mi się komp i Piotrek wziął go do naprawy, ale jakoś długo to trwało i któregoś dnia jak byliśmy na zakupach to podpytywał się mnie jakie mi się podobają ale cisza, dopiero następnym razem jak byliśmy w vobisie czy komputroniku to jeszcze raz podpytał co mi się podoba, a później poszedł i kupił. To była naprawdę miła niespodzianka, chociaż nie powiem głupio mi się też zrobiło. A jak się później okazało to mój tata też o wszystkim wiedział, bo pomógł Piotrkowi w jakimś interesie gdzie fajnie zarobił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Nadrabianie cz.II Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Śliczne zdjęcie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2009-11-01 o 01:28 |
|||||||||||||||||||||
|
|
|
#2186 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Ja płacę więcej za foto księgę,bo sobie wzięliśmy te imiona na księdze wyhaftowane i też mamy każdą następną rozkładówkę za 90zl .I nie Święty Krzyż tylko Miłosierdzie Boże. Muszę TŻta przycisnąc i czas iść do tego kościoła. Fajnie,tylko,tak na prawdę to się chyba oboje księdza boimy A u mnie właśnie TŻ pojechał do domu. A mnie się zupełnie nie chce spać .
|
|
|
|
|
#2187 | |||
|
Lena
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też chcę..... ![]() mielismy nie robić, ale w końcu zdecydowaliśmy. no sytuacja nas zmusiła... ![]() my mamy zamówić wesele na 17. dla nas pora w sam raz. dziewczyny a ze się zapytam... bo chyba niedouczona jestem,.... jak wesele jest w takich restauracjach do 3 nad ranem, to po tej godzinie trzeba sie z restauracji ulatniać??? czy można bawić sie do rana?? nigdy nie bawiłam się na weselu w restauracjacvh i dlsatego pytam??? ......................... a ja dziś wstałam .. ledwo. zimno jak fiks u nas! pewno u was podobnie. wczoraj zapodziałam telefon, a dziś skoro świt teściowa wpadł do domu o zgrozo 5 rano!! żeby sprawdzić czy wszystko ok. bo Sławek dzwonił i nie dodzwonił się.
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2009-11-01 o 08:06 |
|||
|
|
|
#2188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A małą czarną ja chcę sobie uszyć, bo nie moge znależć. W tym roku stwierdziłam, że będę ładnie wyglądała na Wigilię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do godziny ślubu, to my chcemy na 16, już właściwie mamy zaklepany kościół ![]() A orkiestra gra u nas do 4 rano. Powiedzieli, że zaczynają sie rozkładać o 12-13 więc może szybciej zacząć wesele MIałam wpaść tu wczoraj wieczorkiem ale poszliśmy ze znajomymi na :piwko: tzn ja oczywiście robiłam za kierowcę wrrr, bo potrzebowałam auto na rano. Teraz siedzę i czekam aż mama wróci z kościoła, żeby pojechać na cmentarz i zawieźć kwiaty i znicze. I znów szykuje się skrobanie auta Ok, kochane uciekam, bo mama jest. buziaki
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
dziendobry
![]() wczoraj padlam juz przed 19 i dopiero wstalam ale przynajmniej jestem wyspana i jeden dzien mniej w tesknieniu hehewidze, ze poruszylyscie temat godzin slubu my chcielismy o 18, ale ostatnio sie dowiedzialam, ze o 18 w czerwcu niema slubu bo sa czerwcowe a o 19 to za pozno a 17 to za wczesnie 18 byla idealna godzina, a tu prosze zonk pojde do kosciolka i sie dowiem chcielismy 18, bo akurat nie musielibysmy placic dodatkowo fotografowi za nadgodziny, i bysmy sie zmiescili w czasie z nim i by byl na wszystkim-na pierwszym tancu, na podziekowaniach dla rodzicow, torcie i oczepinach a ja bedzie wczesniej to bedziemy musieli dodatkowo placic hmm zobaczymy w srode ![]() dzisiaj sliczny sloneczny dzien jest az bedzie milo chodzic po cmentarzach moze rodzinke sie spotka ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- aaa co do poprawin - to u mnie w rzodzinie sie poprawiny robi-czy my zrobimy - to juz decyzja rodzicow
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

nie wytrzymałabym od 14 i jeszcze cała noc... 

bo byliśmy wcześniej jeszcze u znajomych![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Perfect Housewife 

bo w wesele bedzie stac woda zamiast wodki
Co myślicie?

także, częstujcie się