|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.
Cytat:
Cytat:
no ale przynajmniej sie troszczy o Ciebie hehe![]() karolinusienka ja tez chcialm skromny ale taki wikeszy jakis i wogole hehe;P bo niektorzy mowia ze jak skromny to tylko malutki a nieprawda bo wiekszy tez moze byc skromny...o moim wszysycy co widzieli mowia ze jest piekny bo skromny a zarazem nie jakis mikroskopijny mi poprostu podobaja sie wikesze pierscionki a ten i tak wybralam maly heheh
|
||
|
|
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zmykam spać
![]() Dobranoc Dziewczyny
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladam lawine i porobie zaproszenia ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- odpisali mi z zespołu nie przyjmuja zapisow, bo beda poszerzac sklad o perkusistę obecnie biora 4ooozł + dojazd z Lublina(tylko nie wiem czy to jest cena za wesele razem z poprawinami bo tego mi nie napisali ). napisali mi rowniez, ze zapisy beda przyjmowac za jakies pol roku dopiero ehhh wiec pozostaje mi tylko czekac i patrzec codziennie czy czasem nie rozpoczeli juz zapisow
|
|
|
|
|
#2255 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do pierścionków, to nie słyszałam jescze takiego prześadu Cytat:
Cytat:
no i bokserki Tż (uwielbiam w nich spać) hehe.A masz rację z tymi kompletami bielisny, trzeba ich troszkę zaskoczyć hehe Cytat:
![]() Ja dziś nawrzeszczałam na Tż, że ma nie trzymac laptopa na kolanach, bo ja chcę mieć kiedyś dzidzi powiedział, że głupoty gadam, ale zdjął go z nóg
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby Dirty Dancing
No a ja odwiedziłam dziś z Tz groby moich dziadków, dziadków i pradziadków Tż i znajomych. Tz zmarzł, mi tylko nogi zmarzły hehe i pojechaliśmy do tz. Oczywiście Tż wypił sobie na rozgrzanie z rodzicami i bratem po drineczku (a ja i bratowa Grześka oczywiście kierowcy wrr) Ale już jestem w domku, bo Tz coś nie do życia był. Chciałam go wyciągnąć na cmentarz, ale oczywiście był zmęczony, jak baba ok uciekam, muszę w końcu notatki poprzepisywać buziaki
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
co do stosunkow z siostra-najlepszymi przyjaciolkami nie jestesmy - niestety
juz sama nie wiem, pewnie tylko sie przez przypadek wygadala-ehhh trudno...bylo minelo...maja udawac zaskoczonych i tyle zobaczymy jakimi sa aktorami ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- mam ochote na lody nie ma to jak po kanapce z domowym smaluszkiem ma sie ochote na lody ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Dziewuszki ide się wykąpać i idę lulu,przynajmniej zostanie jeszcze tylko jedna noc bez Piterka ![]() Spijcie słodko
|
|
|
|
#2258 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jakis znajomy w sali pracuje ktora chcecie? albo ktos rezerwowal i wasze nazwiska widział? smutne by bylo jakby siostra wygadala, chociaz czasem sie zdaza ze przypadkiem sie cos za duzo powie i nie ma juz odwrotu to teraz masz juz tylko ponad 600 a nie 700 od razu lepiej brzmi ![]() Cytat:
![]() co do pytania to chyba trzeba sie z wlascicielami dogadac co i jak, spotkalqam sie z tym ze sie obsludze placilo za kazda dodatkowa godzine zeby nie marudzili my akurat mamy ze jest zabawa jak dlugo sa goscie.a co do zaliczki to za zespol nic bo to znajomi znajomych i na razie nie chca zaliczki, na sale zaplacilismy przy rezerwacji terminu 500 zl a w przyszlym roku przy umowie tez 500 placimy. zas fotograf powidzial ze ile chcemy, moze byc 200 zl ![]() Cytat:
to lepsze niz szukanie sukni Cytat:
![]() Cytat:
juz za nimi nie nadazam ale co jeden to lepszy ![]() wyobrazam sobie co by sobie tesciowa pomyslala gdyby wiedziala ze sie przed nia za recznikami chowasz a jaki filmik? ![]() Dobranoc
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-11-01 o 22:58 |
|||||
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Film właśnie sie skonczyl...a to byl uwierz w ducha, oczywiscie
![]() uwielbiam ten film dobranoc dziewczyny |
|
|
|
#2261 | |||||
|
Zakorzenienie
|
DOBRY WIECZÓR
To był wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551 1) z początku chciałam zrobić sama, potem zapał mi przeszedł... Znalazłam śliczne i niedrogie na allegro, ale kto wie czy nie wrócę do własnej inwencji twórczej Najpierw bym drukowała, a potem dalsza obróbka. 2) jeszcze dokładnie nie wiemy, ale w granicach 1800-2 tys. zł za 2 fotografów od przygotowań do wesela lub przyjęcia, plener tego samego dnia lub następnego, album z odbitkami w różnych formatach (ok. 130 zdjęć), płyta ze zdjęciami ( ok. 300 - 350 szt), płyta z pokazem slajdów, ewentualnie z wstawkami filmowymi. Cytat:
![]() Cytat:
A ubrać zdecydowanie jakąś wystrzałową kieckę Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------------------------------- To tak w wielkim skrócie, padam z nóg więc idę spać. DOBRANOC
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
Tak obaj współpracują ze soba- razem prowadzą agencje fotograficzna- i ja byłam przekonana że na każdym weselu pracują razem a dopiero wczoraj na spotkaniu powiedzieli nam że standardowo jest jeden a jak chcemy ich obu to musimy dopłacić ok 150- 200 zł. ale chyba zdecydujemy się na obu- bo 2 razy tyle zdjęć no i każdy ma inną wizje, styl więc będą różnorodne te fotki.
Dobranoc wszystkim
Edytowane przez grunia27 Czas edycji: 2009-11-01 o 23:25 |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Ach no i po weekendzie. Dzisiaj mieliśmy ciężki dzień z Dawidem. Dopadła go jesienna deprecha i przy okazji mnie, tzn. mnie tylko dlatego że widziałam smutnego TŻ Mam nadzieję, że mu się poprawi humor...Ja też oglądałam lusesita kawałek tego filmu bo mama go lubiKarolinusienka no kurde w życiu bym nie wymyśliła że nitką można depilacje przeprowadzać ![]() Kurde coś czuję że i mnie dopada ten zły humor, strach i zdenerwowanie, nawet nie wiem przed czym ![]() buuu... Kurde nie czaje jak sprawdzałam suwala o 17 to było 699 dni a teraz jest 698 choć jesczze jest ten sam dzień Edytowane przez cobra115 Czas edycji: 2009-11-01 o 23:53 |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusienka a co to miała byc za niespodzianka z tym ślubem?
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczyny jak Was tak podczytuję to zazdroszczę Wam i zaczynam panikować że my nic nie mamy
Mam do Was pytanie dość techniczne - ile napojów (soków i tych gazowanych) przewidujecie na jedną osobę? Niektóre restauracje proponowały nam w menu np. 1l soku i 0,5l napojów gazowanych/osobę i wydaje mi się to stanowczo za mało.
|
|
|
|
#2266 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cały czas się zastanawiam czy samej (albo poprosić siostrę Piotrka) nie zrobić zaproszeń, ale widziałam dużo bardzo ładnych na allegro, więc chyba tam kupimy gotowe. A co do fotografa to my płacimy chyba 1200zł, chyba bo jeszcze nie mamy podpisanej umowy tylko na razie wstępna rezerwacja, więc wszystko wyjdzie w praniu, ale jak coś to nastawiam się góra na 2000zł. U nas lodowisko otwierają w piątek 6.11, może wybiorę się ze szwagierka ![]() Cytat:
Masakra, jakie zdjęcia ![]() Cytat:
oraz trzymam kciuki za zaręczyny i zabieg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Siostra nieładnie się zachowała ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15013933]A mszę mniej więcej na którą byś chciała? Wiem,że daleko jeszcze,ale chodzi mi tak orientacyjnie.[/QUOTE] Może pod koniec miesiąca wybierzemy się już do księdza, a chcielibyśmy na 12:00 U nas śluby o takiej porze to norma, a później gości bawią się do rana, może nie do 6-8, ale tak do 3-5 ![]() Cytat:
Sałatka tortellini 1 opakowanie tortellini (miałam z szynką) puszka kukurydzy puszka groszku 1 papryka (miałam czerwoną) 2-3 ogórki kiszone (zależy od wielkości) szczypta pietruszki pieprz czosnek (miałam granulowany) 2-4 łyżki (wg uznania) (ostatnio dodałam też ugotowaną pierś z kurczaka- może być ale nie musi) Ugotować makaron, paprykę i ogórki pokroić w kostkę, dodać resztę składników: kukurydzę, groszek, przyprawy, majonez (w ilości wg uznania), dobrze wymieszać i gotowe, smacznego można też odstawić do lodówki, żeby się fajnie schłodziło. Sałatka pyszna i sycąca ![]() Sałatka parówkowa 3-4 parówki 2-3 ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu przyprawy: czosnek, sól, pieprz Ogórki oraz parówki pokroić w kostkę (można wcześniej ugotować, nie trzeba), dodać majonez i przyprawić wg uznania. Sałatka smaczna i szybka w przygotowaniu. * nie jestem pewna czy to wszystkie składniki, ale dopytam i w razie czego edytuję post ![]() --- Uff udało mi się nadrobić wszystkie zaległości A wczoraj byłam na cmentarzu u dziadka i dalszej rodziny, później odwiedziny u babci - miała pyszne ciasto i bogracz , potem widziałam się z piotrkiem i pojechaliśmy do jego dziadków w odwiedziny, a na zakończenie dnia posiedzieliśmy trochę u mnie i oglądaliśmy film: Boogeyman - nie cierpię horrorów A jutro/dziś mam wolne na uczelni i może znów się wybiorę z Piotrkiem, bo ma 1 dniową robotę lub coś na zajęcia poczytam, za to we wtorek szykuje nam się wycieczka do Wrocławia i odwiedziny u moich drugich dziadków No to tyle, bo jak zwykle się dużo rozpisałam, kolorowych snów & dobranoc ![]() ![]()
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2009-11-02 o 01:06 |
|||||||||||
|
|
|
#2267 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Cytat:
Jest nas już chyba 3 lub 4 na wątku.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja się powoli pakuję, o 4 jadę do Krakowa. Tż chrapie mi za plecami, najchętniej położyłabym się z nim, ale jak się roześpię, to koniec. Aha, śniło mi się, że okradli nam mieszkanie i zabrali mojego laptopa (nowy, to panikuję ). A teraz mam nowe zmartwienie, bo kupiłam taki sam jak ma Tż, gdyż był bardzo z niego zadowolony. A tu wczoraj padł mu dysk.
|
|||||
|
|
|
#2268 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie u nas w naszej restauracji możemy sami zrobić wiejski stół, ryby,ciasta itd ![]() Cytat:
Tez się ciesze ,że jż wszystko OK. Cytat:
Cytat:
Edytowałam bo chciałam dopisać pare rzeczy..ale ja to taka troche ciemnota jestem .. i nie umiem tego robić.I tak widze cały weekend z Piotrkiem-super ![]() Cytat:
--------- Czas do szkoły.... Miłego dnia ![]() A co sądzicie o podziękowaniach dla gości? Na ostatnim weselu Para Młoda rozdawala kopert w których było zdjęcie z sesji narzeczeńskiej i podpis że dziękują za bycie z nimi w tak waznym dniu. Na innym znowu weselu kiedyś tam dostałam biale pudełeczko a w środku czekoladke ,czekoladka była zawinięta w papierek na którym było zdjęcie też z sesji narzeczeńskiej (tylko że oczywiście takie malutki z 0,5 cm na 0,5 cm) i z boku była data ślubu. A dekoracja sali?? Macie w cenie lokalu ? Czy musicie same? U mnie w cenie lokalu są materiały i pokrowce na krzesła, kwiaty musze sama .
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2009-11-02 o 06:26 |
||||||
|
|
|
#2269 |
|
Rozeznanie
|
Kod PHP:
![]() Kochana bardzo mi przykro ztego powodu, że sie dowiedzieli, a siostre to bym chyba za uszy i do góry ![]()
|
|
|
|
#2270 |
|
Lena
|
ja też z nim spedziłąm miły wieczór... ah.. rozmarzyłam się...
a postanowiłam sie ujawnić! teżet miał obiekcje że jego ryjek w internecie, ale to mój awatar i mogę robić co mi sie żywnie pdooba. .............. a u mnie dziś słońce!!!!! ![]() dzis Sławek zrobił mi niespodziankę. skoro świt dostałam paczkę z biletem na samolot.
|
|
#2271 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wyrobiłabyśna pewno .... czasem niektore rzeczy juz sa na ostatni guzik dopiete wczesniej
ja na przykład nie wiem co bym caly dzien robila jakbym dopiero na 18 sie szykowala chyba o przyzwyczajenie chodzi ![]() Cytat:
mnie sie marzy dzien wolny z prawdziwego zdarzenia gdzie wyjechac i odpoczac ... wtedy nawet zimno by mi nie przeszkadzalo ![]() Karolinusienka chciała wszystko ładnie przygotować na ślub a potem zaproszenie wreczyc nieświadomym rodzicom Cytat:
my mamy bez ograniczen, ale pewnie jakies beda zapytaj w sali co jesli zabraknie..znajomi rano przed poprawinami jechali do makro sokow nakupic bo to co mieli na 2 dni poszlo w 1 a czemu nic nie macie? ciezko cos znalezc? ![]() Cytat:
na Panitballu było super nawet nie bylo tak ze faceci byli lepsi wybawiłam sie naprawdę troche sie tego balam ale okazuje sie ze to świetna zabawa ![]() Super macie z tym wyjazdem a sylwka juz zaplanowaliscie? ja szukam namiarow na jakis pensjonacik w gorach, moze masz? korbielow, istebna, szczyrk itp. ![]() ja nie cierpie horrorow Cytat:
![]() a do krakowa z Tż jedziesz? ![]() wiesz z tym wyjazdem to nie wiadomo jak by sie moglo wszystko potoczyc wiec lepiej sie nie zamartwiac ![]() Cytat:
mile to bylo bo sie nie spodziewalismy, a po ostatnim weselu nic nie bylo jakos tak smutno my co damy, ale nie wiem co ![]() a dekoracje mamy z sali tylko kosciol est wielka niewiadoma bo u nas dziwnie to jest, jest jakas babka co sie strojeniem kosciola zajmuje i krzywo sie patrzy jak ini sie jej wtracaja Ile placice za sam ślub-mszę? Bo my jakieś 600 zl ![]() DZIEŃ DOBRY
![]()
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-11-02 o 09:28 |
|||||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach praga... piękny weekend sie zapowiada i pewnie milo sie zakonczy
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja tez powiem, że wychodzę za mąż 20.08.2011
![]() ahh niech ten czas szybciej leci )
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiedz cos o sobie i Was
|
|
#2275 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie
.Ja ciągle na tej sieciówce jadę,już by mi mogli tego neta włączyć .Kasiulenkowo witaj
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Witam słonecznie
Chociaż fatalnie spałam to mam dobry humor. Nawet wiadomość że TŻ auto rano nawaliło mnie nie dobiła, może jedynie trochę mnie denerwuje fakt że chyba straciłam wszystkie dokumenty, bo jak Dawid formatował mi kompa, to zgrywał te foldery co chciałam na pen driv'a, i później mi je zgrał z powrotem i teraz patrze, a w tych folderach większości dokumentów nie ma nie wiem czy pen oszalał czy co![]() jenny kurde ale fajne te sałatki muszę zapisać, koniecznie bo mój tŻ uwielbia makaron w każdej postaci ![]() mustique jej Praga asia co do podziękowań to ciągle kombinuje, bo jestem za ale jeszcze nie wiem w jakiej formie ![]() kasiulenkowo witaj i przyłączam się do stysik: opowiedz nam cos o was
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jenny dzięki za przsepisy, wypróbuje na pewno! Dotta nie martw się, na pewno zdążycie ze wszystkim a latem to lekko 2 l na głowe.raz bylam w takiej sali bez klimy-w lipcu-to woda z cytryna w dzbanku byla najskutecnziejsza w gaszeniu pragnienia![]() Mustique super ta niespodzianka Cobra jesienna deprecha to nic fajnego,ale plus taki,ze szybko mija.trzymaj sie Stysik no u nas ksiadz mówi:co łaska-400 zł;p czyli cennik jest z gory ustalony.swoja droga wysoko sobie cenia te 1 godzine "pracy" ![]() Kasiulenkowo witaj, i tez przylaczam sie do prosby:napisz cos o Was ![]() Conslusion no oprocz mnie nic TŻeta tu nie trzyma (mam na mysli szkole)na poczatek pewnie wezmie urlop w pracy...a potem zobaczymy. Ide zaraz na pazurki bo dzis jeszcze wolne mamy w szkole ![]() Milego dnia ![]() Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2009-11-02 o 10:29 |
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() tak miała byc dla rodzicow niespodzianka, mielismy im dac zaproszenia (ktore robila moja przyjaciolka specjalnie na ta okaczje) podczas kolacji i podzielic sie z nimi wlasnie w taki sposob informacja, ze chcemy sie pobrac i mamy wszystko juz pozalatwiane przynajmniej do momentu, kiedy rodzice nie wiedzieli odbylo sie bez ich wtracania, a teraz jak juz wiedza to pewnie beda chcieliw iedziec co i jak ehhh ale sie nie dam ale jest jeden plus-przynajmniej wiem na co moge sobie pozwolic a na co nie ![]() JennyAniołek, Bambusek, laborek PW wysłane hehehe facetowy wzrosnie sprzedaż ![]() ![]() ![]() dottta wiesz co nigdy sie nad tym nie zastanawiałam-u mnie napoje sa bez ograniczen, i to chyba najlepsze rozwiazanie jest bo wiadomo niektorzy pija sporo inni mniej i wiadomo, ze dla kazdego starczy ![]() JennyAniołek-link do fotografa jest w moim blogu "Przygotowania...."-link w podpisie podobno jeden z najlepszych juz sie doczekac nie moge, kiedy bede miala go zarezerwowanego ![]() asia nie strasz mnie...az sie boje wejsc na poczte i zobaczyc czy odpisali : ![]() Co do podziekowań dla gości-sama nie wiem...może...okaże się na weselu czy nam funduszy starczy ![]() cena za slub w kosciele hmm sama nie wiem, mam nadzieje, ze jakis upust bedzie, ze wzgledu na to, ze moj wujek jest ksiedzem i bedzie nam udzielac slubu ![]() kasiula.... witamy wsrod PM2o11 zleci na pewno szybko ![]() nooo nadrobilam hehehea u mnei od rana iskry leca-nie nie zebysmy sie klocili, ale z kontaktu-jeden sie juz zjaral i potopil kable, w jednym pokoju jest prad ale nic nie chce chodzic i prad mam tylko ja i kuchnia hehehe i tata cos tam pokombninowal i u rodzicow w sypialni gra tylko tv a w sb zalalibysmy sasiadow, bo sie syfon pod zlewem rozwalil, a ze mamy zabudowany to nikt nic nie widzial i jak robilam obiad to slyszlam takie kap kap otwieram szafke a tam milion litrow wody![]() ![]() sas iedzi sie nie skarza wiec pewnie nic do nich nie dolecialo ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- dostałam odpowiedz od zespolu- 4000PLN (plus koszty dojazdu - 1PLN/km, liczone w jedną stronę). za samo wesele i 15oozł za poprawiny 6h. ehhh kurde a tak fajnie graja...hmmm skoro tata powiedzial, ze zaplaci nawet 1oooo to ich wezme ehhh kurde oby nie podniesli strasznie ceny, bo ja ich chce |
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba spełniać marzenia
nawet jeśli to ojca szarpnie po kieszeni |
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze ile stron:szok:
ale się dzialo przez ten weekend, a ja wczoraj nie zagladalam, bo byłam z mim TŻ jak nadrobię to napiszę, ale 16 stron.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

bo teraz jak go nie ma, to sama sobie o dzieciaczku nie bede gadac 
no ale przynajmniej sie troszczy o Ciebie hehe

). napisali mi rowniez, ze zapisy beda przyjmowac za jakies pol roku dopiero 

wczoraj na tym spotkaniu z kumpelami przyszla siostra jednej z nich z narzeczonym (fajans jakich malo, bo potem ja zostawil i poszedl na disco gdzies tam) i oni biora slub w przyszlym roku we wrzesniu. i wyobrazcie sobie, ze ona ma DWA pierscionki zareczynowe-podobno jest taki przesad, ze jak para nie pobierze sie w rok od zareczyn to narzeczony musi jej dac kolejny pierscionek.za kazdy rok "zwloki" kolejny itd...nie wiem czemu ma to sluzyc,ale ona wlasnie dostala drugi
slyszalyscie o takim "przesadzie"? ja ja oczywiscie wysmialam
ma sie ochote na lody 

moze jakis znajomy w sali pracuje ktora chcecie? albo ktos rezerwowal i wasze nazwiska widział? smutne by bylo jakby siostra wygadala, chociaz czasem sie zdaza ze przypadkiem sie cos za duzo powie i nie ma juz odwrotu 

Perfect Housewife
nie wiem jakim cudem sie zgodzilam i mam nadzieje za przezyje
oraz trzymam kciuki za zaręczyny 

nawet jeśli to ojca szarpnie po kieszeni