|
|
#541 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Cytat:
![]() Ulcia już niedługo...i też będziesz słyszała okrzyki radosci dzidzi w domu ![]() Cytat:
I fajnie z tym autkiem Cytat:
Wprawdzie rodziłam bez znieczulenia Ale nikt mi na to uwagi nie zwracał ![]() Cytat:
![]() No i wózeczka Trzymamy ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę...to taki nowy początek zycia....fajnieeeeeee... I w nowym M będziecie oczekiwać na maluszka ...słodkie toooooo A co do zakupów to fakt....sprzęt jest najdrozszy...ale to wydatek jednorazowy i służy na długie lata.... Pozatym wybieranie też jest fajne...a na ceny przymykaj oczy
|
|
#542 | |
|
Zadomowienie
|
brzoskwinia - z tymi paznokciami to tak jak dziewczyny pisały co najwyżej lakierem bezbarwnym
Co do znieczulenia to ja w pierwszej ciąży nie potrzebowałam, bo miałam bardzo szybki poród, więc teraz się nad tym jeszcze nie zastanawiałam. Myślę, że jakbym miała się długo męczyć, to pewnie bym się zdecydowała. O ile się orientuję to znieczulenie czesto jest odpłatne pola - do 14 już niedługo. I oby się nie sprawdziły twoje przeczucia co do złych wyników Cytat:
agagmm zakupówmamaidy 32 tydzień, to juz rzeczywiście nie zostało ci dużo czasu. A zabiegi kosmetyczne to nie żadna próżność, one są nam niezbędne do dobrego samopoczucia ![]() Z niemiłymi przeżyciami to jest tak, że one po jakimś czasie tak jakby blakną. Nie to że się ich nie pamięta, ale te wspomnienia po jakimś czasie nie są już tak bardzo bolesne. Myślę, że nowa kruszynka osłodzi ci trochę te wszystkie trudne chwile. aldii - czekamy na relację wieczorem |
|
|
|
|
#543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam ten czas, jak wybieraliśmy i kupowaliśmy wszystko do naszego mieszkanka Super to było Ale kasy ty;le na to idzie, że szok...Cytat:
NIe było takie złe, strasznie słodkie - to fakt, ale smak był całkiem ok.Cytat:
Jeszcze piszecie o tych ruchach - ja ich nie liczę, czuję że Mała się rusza, a są godziny kiedy się nie rusza - pewnie śpi, to niech sobie śpi. Jak już będzie po tej stronie to będę doceniać każda chwilę jej spania
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka ja czytam ksiazki.poszlabym na spacer ale jest zimno i troche jestem podziebiona.
|
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!!!
Gratuluję nowych mieszkanek oraz pięknego wózka!!! Ja dziś zajęłam się poszukiwaniem łóżeczka i właśnie się zastanawiam, czy do łóżeczka 120x60 materac musi być 120x60 czy mniejszy? Jak to jest? No i zaczęłam przygotowania - pranie ubranek i wszystkich gadżetów dla Synka Zejdzie mi akurat półtora miesiąca do porodu ![]() poniedziałkowe buziaki
|
#546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do naszego domku ... tego się nie da zapomnieć , ta radość że to nasze , wspólne
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
azzis - mój też wczoraj dał czadu, dokładnie wtedy jak się położyłam spać
Wydaje mi się że jest ułożony główką na dół, bo chyba miał czkawkę i czułam takie regularne "pyknięcia" w dole brzucha youyou, bardotka - no fakt, urządzanie mieszkanka trochę kosztuje, ale jaka przyjemność mieszkania. bardotka - to bardzo dobry pomysł, żeby zrobić segregację rzeczy przed spakowaniem. Ja też tak miałam zrobić (przeprowadzaliśmy się niecały rok temu pod koniec listopada), ale z braku czasu większość rzeczy wylądowała w pudłach do przeprowadzi i miała być przejrzana na miejscu. Oczywiście niewiele z tego wyszło youyou - ja też się jednak zdecydowałam na szkołę rodzenia i też zaczynam w piątek. Trochę szkoda, że się nie spotkamy patinka myślę, że kuracja będzie skuteczna (aż cud że ostatnim razem się obyło bez niespodzianek).Na nudę na razie nic nie poradzę, bo na razie chodzę do pracy Patka - z tym facetem to masz rację, niech oddaje kasę w całości |
|
|
|
#548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak jak obiecalam, zalaczam brzuszka halloweenka
Tak na wesolo
|
#550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a macie rację takie urządzanie to sama przyjemność, tylko z tymi kosztami to.... ja cały czas myśle co moglibyśmy za np. jakieś kleje do płytek kupić dla małej
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wesoły brzuchol!Byłam wczoraj przed południem na izbie przyjęć i nawet nie byłam jedyna. Była też jedna rodząca (ale jej zazdrościłam) i 2 lub 3 we wczesnych ciążach z jakimiś dolegliwościami. jeden lekarz na dyżurze, który nie ukrywał zmęczenia i niezadowolenia z sytuacji. Tak więc nie dowiedziałam się czy te bole są normalne, czy nie, ale najważniejsze, że nie mam rozwarcia itd. i że syneczek zdrowy . Miałam robione Ktg i wszyscy w poczekalni słyszeli jak mały kopie w te nadajniki Te takie twardnienia wyraźne macicy (coś jakby piłka lub kamień) to położna powiedziała, że nowa szkoła mówi, że nie powinno ich być wcale teraz, a stara szkoła mówi , że moga być ale nie więcej niż 10 dziennie....
|
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka...niezła fotka.
Ja byłam dzisiaj na wizycie u lekarza i wszystko jest OK .Nie to co w PL co miesiąc kontrola....ach,brakuje mi tego comiesięcznego oglądania dzidzi na USG.
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka super fotka, taka wesolutka
|
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Hihi, cieszę się, że brzuszek się podoba
Oczywiście pomysł męża ![]() Sensuel, pliwa super, że z dzidziami wszystko w porządku Ja idę na wizytę w piątek, to będzie 31 tydzień. A podobno od 36 tygodnia będę chodzić na wizyty do szpitala, dowiem sie pewnie wszystkiego na najbliższej wizycie
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Jestem
dziękuję bardzo za życzenia ![]() Impreza się udała, w urzędzie było baaardzo miło, nie tak oficjalnie tylko z "jajem" Przyjęcie też poszło całkiem, całkiem... I nawet zjadłam kawalek torta, i cukier miałam po tej uczcie niski W załączeniu fotki Ale od dziś wracam grzecznie na dietę ![]() Niestety będę miała problem z poczytywaniem was, bo służbowego laptopa muszę dziś odesłać ------------- niestety zdjęcia po zmniejszeniu straciły trochę na jakości
Edytowane przez xmila Czas edycji: 2009-11-02 o 12:43 |
|
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
ale się wkurzyłam.. poszłam do przychodni po wyniki badań i oczywiście co?! wszystkich osób, które robiły w piątek badania wyniki SĄ a moich NIE MA
niepotrzebnie tylko szłam, następnym razem to będę wcześniej dzwonić a nie wierzyć w ich zapewnienia, że do odbioru tego i tego dnia..
|
|
|
|
#557 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka śliczna minka![]() ja kiedyś namalowałam buzkę kremem , chciałam zdjecie zrobić ,ale baterie padły ![]() Cytat:
a z tymi twardnieniami to bądz tu mądry ![]() Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że się udało w przyszłym tygodniu mam gina i zrobimy posiew więc zobaczymy..mam nadzieję że obie sobie z tym poradziłyśmy a na nudę poza Wizażem i zakupami na Allegro polecam dobrą książkę Cytat:
Kuchnię będziemy mieli z Ikei, białą, ale nie lakierowaną + ciemnobrązowy blat+ciemnobrązowe panele. Chcę miec wszystko w naturalnych odcieniach, dużo drewna, aby było neutralnie i przytulnie, a tylko zaszalejemy z jakimiś mocnymi dodatkami, które będzie można wymieniać jak nam się znudzą. Cytat:
Cytat:
|
|
#560 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Materac = taki sam rozmiar jak łóżeczko ![]() Cytat:
Ale tego się nie zapomina....ba nawet miło wspomnieć ![]() Zwłaszcza ze z perspektywy czasu patrzy się na to inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Potem popatrzysz na wasze M...i się uśmechniesz że wszystko takie cudowne, nowe, pachnące A za niedługo jeszcze mały, zdrowy... pachnący bobas w domku Cytat:
Cytat:
![]() Mi też brakuje czestych USG mimo że chodzę prywatnie moja gin nie jest zwolenniczką podglądania dzidzi przy wizycie ale wtedy jeśli jest potrzeba w I ciąży było troszke inaczej a wszystkie mamy lubią popatrzeć na swoje skarby w brzuszku ************************* ** Ja zaraz będę zbierała się do centrum...mam popołudniową wizytę u tego neurologa.... niechce mi się mimo ze taka cudna pogoda za oknemmmxmila pięknie wyglądaliscie Aaaa i jeszcze buziak dla mamuś styczniowo- lutowych od Puchatka
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-02 o 12:55 |
|||||||
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
xmila - jeszcze raz GRATULACJE
i ślicznie wyglądałaś!!
|
#562 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam polozna w przyszly piatek, ale pewnie tylko zbada cisnienie, serduszka posluchamy i to wszystko. ![]() Cytat:
slicznie wygladaliscie![]() Pysiamn podziekowania dla Puchatka, buziak przekazany dla Niunki tez
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-11-02 o 13:04 |
||||
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to moje porównanie brzuszka Teraz mi się zdaje, że jakoś od 6 tygodni nic nie rośnie...
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Xmila śliczną parką jesteście
Pysiu moja gin też nie jest za podglądaniem dzidzi w brzuchu , ostatnie usg miałam w 22tc , następne chyba w 32tc jak pojedę to poproszę o wcześniejszy termin![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Patka brzusio rośnie , widać jak mur beton
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mialam polowkkowe stosunkowo niedawno bo w pierwszy dzień 25 tyg.
Więc też mi przyjdzie poczekać na kolejne,,,,a już bym zobaczyła ![]() No nic musimy czekać....i muszą nam wystarczyć kuksańce i kopniaczki Dobra zbieram się Mam ochotę kupić coś niepraktycznego...może coś rózowego z kokardkami eeeeeeeeehhhhhh ale może jeszcze nie....bo jak będzie siusior to co będe musiała sprzedać ![]() Papapappapapapa
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w taką pogodę to ani wyjsc ani nic ![]() humor mam cudowny z tego powodu ![]() Cytat:
Pysia weekend jak weekend my obchodzimy to święto po swojemu. Xmila super wyglądałaś ![]() a zdjęcie dyni i brzuszka rozwalające ![]() trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i wyniki ![]() ja mam USG co wizyte i mi to bardzo odpowiada. Spokojniejsza jestem jak lekarz mierzy malucha i wiem, ze jest wszystko OK. Mnie zastanawiają 3 USG bo przeciez przy takiej częstotliwości nie jest się w stanie w porę wyłapać np hipotrofii płodu czy innych nieprawidłowości typu za mało wód płodowych. kupiłam wczoraj na all dwa kombinezoniki w cenie 20 zł mój dzidziuś od dwóch dni nawala mnie bardzo boleśnie po pęcherzu już bym wolała zeby się odwrócił tyłkiem w górę
|
||
|
|
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
moja mała też mi ciśnie strasznie na pęcherz, czasem to aż nie mogę wytrzymać
![]() idę chyba się zdrzemnąć bo do szkoły dopiero za 2 godzinki idę.. i nie wiem nawet czy będzie po co tam iść bo nikogo może nie być albo jakieś śladowe ilości ludzi dzisiaj się zjawią bo ze względu na to, że wczoraj był 1listopad to dzisiaj mamy tylko jeden wykład od 16:40 do 18:20.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

Szybko podzwonił i sobie pożyczył od kolegi a my jeździmy ich samochodzikiem 

Najpierw mnie kluli na czczo-wyszlo 3,9 czyli ponizej normy.potem pilam ten syf z ponad polowy cytryny. za 1h kluli od wypicia, i potem znowu za 1h kluli.

Tak więc nie dowiedziałam się czy te bole są normalne, czy nie, ale najważniejsze, że nie mam rozwarcia itd. i że syneczek zdrowy

niepotrzebnie tylko szłam, następnym razem to będę wcześniej dzwonić a nie wierzyć w ich zapewnienia, że do odbioru tego i tego dnia..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)