Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 11:25   #691
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Mieszkał tam przez jakiś czas, ma tam przyjaciół i kocha wszystko co francuskie.
Oo, to tak jak ja.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jestem zachwycona tą prostownicą
Ja na razie nie, ale może..

Mam zakaz jedzenia słodyczy.
Stary 2009-11-03, 11:29   #692
Hosenka*
Zakorzenienie

Em: czemu Ci się nie podoba?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:35   #693
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Jestem w tej perfumie zakochana pewnie dlatego, że można wyczuć w niej wanilię bardzo lubię zapachy zawierające ekstrakt z wanilii ale ta perfuma jest z nich wszystkich najwspanialsza jakby tego było mało jest tam jeszcze jaśmin...
Madzia ta recenzja powinna Cię ostatecznie przekonać

Zużyłam już dwa kosmetyki w listopadzie a w nagrodę za odwyk październikowy kupiłam masło oliwkowe Bielendy

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:40   #694
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
tak, zapach typowo szalikowy ciepły, słodki, otulający
Biorę

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Tanio normalnie kosztował 300zł/50ml.. wg KWC idealny na zimę sama bym się skusiła, ale nie wiem czy chcę pachnieć bananami
Cytat:
cena truskawkowa jest bardzo ok, w Sephorze kosztował 320

Organzzo, na mnie ten banan tak mocno nie wyłazi raczej taka delikatna nutka bananowego deseru..
To faktycznie cena marzenie
Banany...lubię

Justyna, w przyszłym tygodniu jak znajdę chwilę to wybieram się na Skorosze, może jakoś uda nam się spotkać i zahaczyć wspólnie o drogerie ?

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:57   #695
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Justyna, w przyszłym tygodniu jak znajdę chwilę to wybieram się na Skorosze, może jakoś uda nam się spotkać i zahaczyć wspólnie o drogerie ?
baardzo chętnie w takim razie informuj mnie

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:05   #696
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Piecze, a nawet pali żywym ogniem. Słabo oczyszcza, w sumie nic nie robi, a sprawia ból. Dla takich kosmetyków nie ma u mnie miejsca.

Ja z rana pewnie nie, bo w tym tygodniu sypiam u siebie w domu z racji praktyk, więc jak w piątek wpadnę w ramiona TŻa to nie wiem, kiedy mnie puści. Nawet myślę go na targi zabrać, ale odgraża mi się, że nie pozwoli mi kupić ani jednego lakieru.
to w takim razie nie będę się nawet zaczajać na tą maseczkę. Nie lubię szczypiących.Już jedna taką mam- Avon Marokańska Róża.

Eee, to może go jednak nie zabieraj na te targi

Cytat:
Ale miałam ciężki dzien i noc ... moje obawy niestety sie sprawdziły - dopadla mnie grypa żołądkowa. Mam nadzieję, że najgorsze mam już za sobą, ale wciąż jestem bardzo słaba i dziś zostaje w domu
Biedactwo!

Cytat:
Organzzo, na mnie ten banan tak mocno nie wyłazi raczej taka delikatna nutka bananowego deseru..
mmm, brzmi smakowicie!

Sleepy, lakier już doszedł, dziękuję też za gratisik! Ja wyślę do Ciebie miodle jutro! napisz, jeżeli coś jeszcze chcesz

Możecie być dziś ze mnie dumne! Zużyłam tonik- miniaturkę Galenica i żel pod prysznic
weszłam do Natury, byłam tam z pół godziny i nie kupiłam nic. Przypomniałam sobie o moich zapasach balsamów i odłożyłam masło kakaowe AA- w końcu to tylko 2 zł taniej. No ale ile szaf nowych nawstawiali! Będzie druga Essence i tam nowa limitowanka, ale dopiero dziś ją wstawili i mieli wyładowywać towar, to może pójdę obczaić jutro. Będzie jeszcze jedna jakaś nowa, ale nie pamiętam nazwy no i jest Pierre Rene- podobał mi się fioletowy cień, ale był w testerach, a nie było go na sprzedaż. No i fajne sa cienie sypkie z PR i My Secret- to chyba to samo, tylko PR są droższe o 2 zł. Nawet porównywałam kolory to identyczne. Ale w końcu nie wzięłam, bo miały gruby brokat i bałam sie, ze się będzie osypywał na policzki...
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:59   #697
emememsik

Cytat:
Em: czemu Ci się nie podoba?
Jak na razie nie umywa się do mojego Remingtona.

Muszę się zbierać na ćwiczenia..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 13:22   #698
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Ano właśnie, to istny Parlez-vou OPI Trzymam kciuki, żeby był i proszę potem o relację. Żeby nie było, że tak za darmochę te kciuki trzymałam

Ja NT II mam, ale jak używam Quickena, to wydaje mi się zbędny. W końcu jego główna rola to zabezpieczanie, a Quicken to samo robi. No albo mi się wydaje Ale na logikę, to to, co jest bezpośrednio na paznokciu powinno go najbardziej wzmacniać, nie tak? Czyli Foundation. A przynajmniej ja tak rozumię filozofię NT - Foundation ma wzmacniać a Intensive Therapy zabezpieczać. Poprawcie mnie jeśli się mylę...
Oczywiście relacja będzie Na razie zadzwoniłam do hurtowni i pani mi obiecała go zamówić. Czyli jak dobrze pójdzie, to w poniedziałek będę go miała

A ja z tymi NT inaczej rozumiem Dla mnie foundation to typowy podkład a nie odżywka. Czyli ma przyklejać lakier do paznokcia. Oczywiście to, co najbliżej płytki, powinno ją wzmacniać, ale wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że foundation można stosować tylko na zdrowe paznokcie, na kruche są odżywki - intensive terapy (czyli II i III na przykład). A NT II to dla mnie po prostu odżywka - czyli nakładam ją pod lakier, jeśli mam problem z pazurami (lub na lakier jako zabezpieczenie, ale to jego dodatkowa rola). Strasznie pokręciłam, ale ja to tak rozumiem

Ależ dzisiaj wieje mrozem, a ja musze jeszcze iść na pocztę

No i mam ciągle paskudny wysyp na brodzie, już nie wiem co z tym robić
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:09   #699
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
baardzo chętnie w takim razie informuj mnie
Suuuuper
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Biedactwo!
Z jednej strony już mi lepiej, bo nie mam skurczy, ale z drugiej potwornie słabo

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Możecie być dziś ze mnie dumne! Zużyłam tonik- miniaturkę Galenica i żel pod prysznic
weszłam do Natury, byłam tam z pół godziny i nie kupiłam nic. Przypomniałam sobie o moich zapasach balsamów i odłożyłam masło kakaowe AA- w końcu to tylko 2 zł taniej.
gratulacje
Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
A ja z tymi NT inaczej rozumiem Dla mnie foundation to typowy podkład a nie odżywka. Czyli ma przyklejać lakier do paznokcia. Oczywiście to, co najbliżej płytki, powinno ją wzmacniać, ale wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że foundation można stosować tylko na zdrowe paznokcie, na kruche są odżywki - intensive terapy (czyli II i III na przykład). A NT II to dla mnie po prostu odżywka - czyli nakładam ją pod lakier, jeśli mam problem z pazurami (lub na lakier jako zabezpieczenie, ale to jego dodatkowa rola). Strasznie pokręciłam, ale ja to tak rozumiem
:
A ja mam jeszcze inną wersje zasłyszaną od manicurzystki tydzień temu Foundation jak najbardziej jest bazą, lakierem podkładowym, ale podobno dodatkowo pełni też funcję odżywki. Wczoraj do mnie przyjeciał Nail Tek Foundation II

Stary 2009-11-03, 14:11   #700
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Super.
Dzięki Bardzo dobrze się noszą.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Mam zakaz jedzenia słodyczy.
Ojejku, a czemuż to?
Stary 2009-11-03, 14:19   #701
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
To faktycznie cena marzenie
Banany...lubię
ano ja nawet też (tym bardziej, że Nosek mówi, że nie tak bardzo czuć ) i lubię wanilię ale chyba muszę jeszcze przemyśleć, czy chcę

współczuję grypy, żołądkowa jest okropna
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:26   #702
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
ano ja nawet też (tym bardziej, że Nosek mówi, że nie tak bardzo czuć ) i lubię wanilię ale chyba muszę jeszcze przemyśleć, czy chcę
Chciiiij, zawsze to mniejsze wyrzuty sumienia
Czy Ty masz puder Guerlain Nacre des Mers? Jak wrażenia, kupowałaś może na truskawie? Kurdeee, jeden dzieńw domu i już zaczynam wymyślać

Cytat:
współczuję grypy, żołądkowa jest okropna
Zgadza się, zwala z nóg jak mało co

Stary 2009-11-03, 14:29   #703
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Podobno kłamstwo powtarzane sto razy staje się prawdą
Będę sobie to często powtarzała.
Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Nic się nie stresuj, bo to działa na zasadzie samosprawdzającej się przepowiedni, powiedz sobie że będzie wszystko dobrze i że nic złego się nie wydarzy, powtarzaj to tyle razy ile się a spełni się

Mam nadzieję że Tobie maska się spodoba, ale już inne osoby negatywnie się tu o niej wypowiadały więc nie zdziwiłabym się gdybyście się nie polubiły
No tak, w końcu sleepy wszystko wyżej pięknie wytłumaczyła.

Ja też mam nadzieję, że mi jednak przypasuje, bo się napaliłam na conajmniej 3 kolejne maski, a pojemności zabójcze.
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Pozdrowienia z Londynu
Dziękujemy.
Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Co to za masencja włosowa?
Nie, twarzowa. Ziaja PRO zwężająca pory.
Cytat:
Odebrałam wyniki wczorajszego kłucia i zaraz jadę do gin. Niby trzymam się w normie, ale wszystko mi skoczyło, cukier, bilirubina, no wszystko, a niektóre dwukrotnie.
Ojejku.. A przez co tak Ci się pogorszyły te wyniki?

Przeżyłam dzisiejszy dzień na uczelni i jestem wykończona psychicznie, jeszcze jutro zapowiada się fatalnie i bardzo stresowo, ale mam w perspektywie bardzo miły wieczór z TŻem, więc mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle.

Muszę dziś wreszcie zmienić kolor na pazurkach, bo mam już odpryski, ale co się dziwić jak malowałam je w sobotę rano.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:59   #704
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ochotę na jakieś perfumy ... Karolina, czy ten Elixir ładny jest ? Nie ma tyle anyżu co tradycyjny Hypnose?
Hypnose pachnei anyżem? Dla mnie to guma Donald.

Cytat:
Jak na razie nie umywa się do mojego Remingtona.
Ja mam porównanie tylko z Babyliss - nie lubiłam prostować nią włosów: długo się nagrzewała, jedno pasmo musiałam przejeżdżać kilkanaście razy a i tak po czasie się kręciły znowu. Wczorajsze prostowanie trzyma mi się do teraz, mimo, że moje włosy wczoraj sporo przeszły - na dobrą sprawę powinnam miec dziś szopę, a mam pięknie gładkie i proste włosy.

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
A na NT II Intensive nie pisało czasem że nie można używac na lakier?

Kupiłam dziś nowy krem karotenowy Bielendy i 2 balsamy AA (z olejem migdalowym i oliwkowy) + żel pod prysznic gratis.
Miałam już w koszyku masło czekoladowe Farmony, ale jednak odłożyłam. W jednym folia była odchylona, więc mogłam powachać Spodobał mi sie zapach, najwyżej Mikołaj przyniesie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-03 o 15:17
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:03   #705
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Chciiiij, zawsze to mniejsze wyrzuty sumienia
Czy Ty masz puder Guerlain Nacre des Mers? Jak wrażenia, kupowałaś może na truskawie? Kurdeee, jeden dzieńw domu i już zaczynam wymyślać
sama nie wiem
ano mam przez Lizzie tak, kupowałam na Tru, sprzedawcy z all strasznie zdzierają
jak na razie jestem nim oczarowana jest dość jasny (ale z kolei nie za jasny) myślę, że jest raczej uniwersalny.. dodaje cerze życia, ładnie trzyma mat, a przy tym twarz nie wygląda płasko, jest ładnie rozświetlona i można ją delikatnie modelować ciemniejszymi odcieniami
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 16:17   #706
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko nie byłam dziś jednak w Solvayu, bo dzień w pracy mnie wykończył a w dodatku ten lodowaty ziąb odstraszył mnie od jakichkolwiek wycieczek. Może jutro się wybiorę

Dziewczyny, nie chcę zapeszać, ale chyba moje włosy przestają wreszcie wypadać Zauważyłam, że tak od 3 dni o wiele mniej ich wypada i w ciągu dnia nie znajduję ich już wszędzie dookoła. Mam nadzieję, że to właśnie zbawcze działanie cynku i pokrzywy. Muszę o nie dbać dalej żeby były mocne i zdrowe
Stary 2009-11-03, 16:24   #707
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
sama nie wiem
ano mam przez Lizzie tak, kupowałam na Tru, sprzedawcy z all strasznie zdzierają
jak na razie jestem nim oczarowana jest dość jasny (ale z kolei nie za jasny) myślę, że jest raczej uniwersalny.. dodaje cerze życia, ładnie trzyma mat, a przy tym twarz nie wygląda płasko, jest ładnie rozświetlona i można ją delikatnie modelować ciemniejszymi odcieniami
Aaaaaa wcale nie chciałam tego słyszeć Mogłabyś mi go porównać do meteorytów Beige Chic? Czy to zupełnie inna bajka?
A tak w ogóle to ciągle zapominam! Przecież ja Ci jeszcze jestem winna coś za ten róż Diora, bo dałąm Ci tylko ten cień. Masz jakieś życzenia ?

Stary 2009-11-03, 16:47   #708
emememsik

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ojejku, a czemuż to?
Mam za wysoki cukier. Mam nadzieję, że to przez dietę, bo ostatnio rzeczywiście wspomagałam się słodyczami (dodają mi energii jak jestem zmęczona), a nie przez coś gorszego. Zrobię za miesiąc-dwa znowu badania i mam nadzieję, że spadnie.

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Ojejku.. A przez co tak Ci się pogorszyły te wyniki?
No właśnie nie mam pojęcia. Gin też nie, ale mam znowu wizytę za tydzień. Trzecia wizyta w ciągu dwóch tygodni!
Muszę wszystkich lekarzy "pozałatwiać" przed wyjazdem, bo nie wyobrażam sobie tam chodzić do specjalistów, nie znam takiego słownictwa, żeby z nimi swobodnie pogadać o medycznych sprawach.

Jak używacie meteorytów BC? Wiem, że już nie raz o tym pisałyście, ale coś mi nie idzie z moimi.
Stary 2009-11-03, 17:01   #709
isa666
Zakorzenienie

emuś mam nadzieję, że z Twoim zdrówkiem będzie dobrze

Ja Meteorytki nakładam dużym pędzlem z Rossmanna na całą twarz jak zwykły puder Zawsze tak je nakładam i efekt jest fajny.
Stary 2009-11-03, 17:06   #710
emememsik

isa, ale grzebiesz w kulkach po otworzeniu opakowania?
Stary 2009-11-03, 17:07   #711
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Em, ja też mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy. Musisz się teraz zdrowo odżywiać i dbać o siebie.

Wkurzyłam się na TŻa, bo nie odzywa się cały dzień, a teraz niby taki słodki, kochany i nie widzi żadnego problemu. Nie to nie, niech teraz on sobie poczeka aż ja się odezwę. Mam dziś dzień zołzy i paszteta w jednym - nie dość, że jestem wredna, to jeszcze wyglądam tak że mam ochotę się schować i nie wychodzić przez miesiac.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 17:08   #712
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
isa, ale grzebiesz w kulkach po otworzeniu opakowania?

Wkładam pędzel do środka i robię małe mieszanko w kulkach a potem nakładam pyłek na twarz
Stary 2009-11-03, 17:16   #713
emememsik

Cytat:
Em, ja też mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy. Musisz się teraz zdrowo odżywiać i dbać o siebie.
Postaram się.

Cytat:

Wkładam pędzel do środka i robię małe mieszanko w kulkach a potem nakładam pyłek na twarz
Ok.

Nie wiem jakie miasto wybrać. Nienawidzę podejmowania takich ważnych decyzji.

Mam do wyboru
1. kierunek ze studiów magisterskich (!) wśród ludzi z różnych krajów
2. trzeci rok licencjatu wśród Francuzów i dodatkowo jeśli to wybiorę, mam francuski dla obcokrajowców za 3 pkt. ECTS.. Zawsze coś.

Pomóżcie.. Jakieś argumenty za? Przeciw? Boję się za wysokiego poziomu na magisterskich i za wysokiego wśród samych Francuzów.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 17:30   #714
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja z rana pewnie nie, bo w tym tygodniu sypiam u siebie w domu z racji praktyk, więc jak w piątek wpadnę w ramiona TŻa to nie wiem, kiedy mnie puści. Nawet myślę go na targi zabrać, ale odgraża mi się, że nie pozwoli mi kupić ani jednego lakieru.

A dzisiaj kupiłam lakier. Byłam w SP po antyperspirant (kupiłam dwupak Adidasa, niestety nie było z moją ukochaną wersją Sensitive ) i przy okazji wpadł mi w oko SH z serii Salon w kolorze Reddy to Mingle. Śliczna czerwień i jakoś tak...uległam. Pomalowałabym sobie nim pazurki, gdyby nie to że już prawie 1 a ja muszę rano wstać. Poza tym kupiłam sobie spodnie w Zarze, bo nie miałam eleganckich spodni, a w spódnicy dzisiaj przemarzłam.
Ja myślałam o poranku żeby zdążyć na jakieś fajne próbki bo potem zostają już tylko Bielendy i inne Soraye a raz mi się udało trafić na fajny profesjonalny hiszpański peeling pomarańczowy
A oglądałaś może nowe trójeczki burzujkowe? Moz ejutro tam dotrę bo już się nie mogę doczekać pomacania tymczasem kolejnu tusz (juz przestałam liczyć) ląduje na mojej liście do zakupu- 1001 Lashes burzujkowy, szczota wygląda bosko
Kusił mnie dziś jasnoczerwony Bell GW ale byłam twarda, ciułam na OPIaczki z targów
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Ta promocja specjalna była ważna do końca października. Jakby mogła, to sama bym chętnie poczekała, no ale nie dało rady

Jak nie pójdzie mi w wymiance, to będzie Twoje. Ale na razie jest tematem burzliwych debat

Zazdraszczam. Muszę się znów do Sis wybrać i London pozwiedzać, ale coś kurka funduszy brak
Aha, to dobrze że już jej nie ma bo bym miała wyrzuty sumienia, ze ciągle poluje na coś dla siebie

Aha, to aż tak mi nie zależy, mogę sobi ekupić normalnie w dorgerii- w ogóle to wkurza mnie ta całą moja lista tuszy które chcę wypróbowac i najchętniej to kupiłabym wszystkei na raz gdybym tylko więcej gotówki miała

Ja o podróżach na razie nie myślę- i nie mam do kogo a i w wymarzone miejsca cena samego przelotu przyprawia o zawał
Cytat:
Ale miałam ciężki dzien i noc ... moje obawy niestety sie sprawdziły - dopadla mnie grypa żołądkowa. Mam nadzieję, że najgorsze mam już za sobą, ale wciąż jestem bardzo słaba i dziś zostaje w domu

Mam ochotę na jakieś perfumy ... Karolina, czy ten Elixir ładny jest ? Nie ma tyle anyżu co tradycyjny Hypnose?
Zdrówka, to w Hypnose jest anyżek?? To chyba już wiem czemu je kocham Ale jak elixir ma go mniej to może ni emam czego żałować (tak mi mówcie )
Cytat:
rzyrafko, jeśli będziesz się wybierała na Targi Książki, to koniecznie daj znać, wpuszczę Cię na swój identyfikator. W czwartek siedzę na uczelni, ale piątek, sobota i niedziela bez problemu, bo pewnie całe dni tam spędzę. Daj znać czy chcesz coś z Natury.

Odebrałam wyniki wczorajszego kłucia i zaraz jadę do gin. Niby trzymam się w normie, ale wszystko mi skoczyło, cukier, bilirubina, no wszystko, a niektóre dwukrotnie.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Ah, zapomniałabym. Dawno niczego nie wygrałam (poza prostownicą do testowania), więc przed chwilą zadzwonił pan z radio z informacją, że mam do odebrania wejściówki do kina.
Na targi najchętniej bym wpadła w piątek

Zielony lakierek Sensique poproszę jak będzie

Jejku, to nie możliwe, idź do innego labu na analizę jeszcze raz

Gratulacje wygranej ja czekam na wyniki konkursu na wejściówki na targi

Cytat:
Nie, twarzowa. Ziaja PRO zwężająca pory.

Muszę dziś wreszcie zmienić kolor na pazurkach, bo mam już odpryski, ale co się dziwić jak malowałam je w sobotę rano.
Taka żelowa? Bleee, miałam i nic nie robiła. Miałam odlewkę ze starszej wersji chyab od madziarry i ta była lepsiejsza.

Ja też muszę manicure zrobić, od zeszłego tygodnia się nie moge zebrać a stopy to dopieor mam tragiczne
Cytat:
rzyrafko nie byłam dziś jednak w Solvayu, bo dzień w pracy mnie wykończył a w dodatku ten lodowaty ziąb odstraszył mnie od jakichkolwiek wycieczek. Może jutro się wybiorę
jasne, aż tak się nie pali

Kupiłam deo spray Pumy na kod rossmannowy (oby się trzymał mnie ten zapach bo go kocham)

Obie siostry kupiły szamponetki Joanny perłowy blond i ja chyab też jutro kupię, zobaczymy jaki będzie efekt u kazdej

a wczoraj się pomyliłam pisząc o szamponie dla dzieci- oczywiście nie mam Hippa tylko Babydream

Gdzie znajdę dżinsy z podwyższonym lekko stanem? Nie chodzi mi o jakieś zapępkowce tylko ze 2-3 cm wyższe niż biodrówki bo są za płytkie na moje sterczące pośladki

W piątek w krakowskiej noc zakupów - czy w Sephorze tam ostał się jeszcze Burżuj? a w środy w Kazimierzu po 18 są Happy Hours jak rok temu- np 20% w TBS i strasznie kuszą puszeczkowe limitowane mazidełkoa do ust... Wszystkie 3
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 17:39   #715
emememsik

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Na targi najchętniej bym wpadła w piątek

Zielony lakierek Sensique poproszę jak będzie

Jejku, to nie możliwe, idź do innego labu na analizę jeszcze raz
W piątek powinnam być 12-18, bo mam rano wykład i nie wiem o której dojadę, ale od 13 już na pewno.

Będę pamiętać.

Myślisz, że się pomylili? Zawsze robię badania w tym samym miejscu, no i nie robiłam ich bez powodu, czułam że coś jest nie tak.
Stary 2009-11-03, 17:39   #716
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się.

Ok.

Nie wiem jakie miasto wybrać. Nienawidzę podejmowania takich ważnych decyzji.

Mam do wyboru
1. kierunek ze studiów magisterskich (!) wśród ludzi z różnych krajów
2. trzeci rok licencjatu wśród Francuzów i dodatkowo jeśli to wybiorę, mam francuski dla obcokrajowców za 3 pkt. ECTS.. Zawsze coś.

Pomóżcie.. Jakieś argumenty za? Przeciw? Boję się za wysokiego poziomu na magisterskich i za wysokiego wśród samych Francuzów.
A o jaki poziom chodzi- językowy? Jeśli tak to myślę, że to nie będzie problemem dla Ciebie chociaż ja osobiście wolałabym mieć pewność, ze mówi się do mnie po francusku a nie łamańcami z całą resztą języków świata a jak oni się będą różnić wiekowo? Poza tym kierunku magisterskiego nie powinnaś się bać jeśli nie są to nauki ścisłe wg mnie A czy te 3 punkty ECTS zwolnią Cię z czegoś- będzie to jakieś znaczące ułatwienie potem?

Chciałam pomóc
Stary 2009-11-03, 17:44   #717
emememsik

Już mi się wszystko miesza. Chyba jednak tamte pierwsze to nie są magisterskie, i z tego co widzę też mają francuski dla obcokrajowców.

Co byście wybrały, grupę obcokrajowców, czy normalną grupę Francuzów? Sama nie wiem gdzie mam większe szanse na poradzenie sobie.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

rzyrafko, dziękuję.
Ja właśnie obawiam się o język, chyba łatwiej byłoby mi wypowiadać się przy ludziach, dla których Francuski też nie jest znany od urodzenia, zamiast bać się, że walnę jakąś głupotę, albo będę mówić z polskim akcentem, albo coś.

Problem francuskiego dla obcokrajowców odpada. Czyli właściwie pozostaje wybór ludzi z grupy.
No i ten międzynarodowy jest w - podobno - fajniejszym mieście, choć ja od początku chciałam do tego drugiego, teraz sama już nie wiem. I mam tam aż jeden (!) kierunek z turystyki. I tak mi się na nic nie przyda, bo mam go w Polsce w tym semestrze, ale przynajmniej będę miała jakiś tam zapisek, że cokolwiek związanego z moimi studiami miałam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 17:44   #718
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
W piątek powinnam być 12-18, bo mam rano wykład i nie wiem o której dojadę, ale od 13 już na pewno.

Będę pamiętać.

Myślisz, że się pomylili? Zawsze robię badania w tym samym miejscu, no i nie robiłam ich bez powodu, czułam że coś jest nie tak.
No żeby tak wszystko na raz skoczyło to mi się nie wydaje, chyba, ze np. badanie robiłaś po jakiejś imprezie dzień wcześniej, albo jadłaś ostatnio dużo leków albo nie wiem co jeszcze??
Stary 2009-11-03, 18:12   #719
aante_e
Miss Pudernica

Witam

Cytat:
Miałam kiedyś szampon HIPP, u mnie nie sprawdzil się w ogóle. Włosy były matowe, a przy tym jak nie umyte, oklapnięte i jakby tłuste - bardziej niż przed myciem. Użyłam kilka razy.
Poza tym, włosy dzieci są "inne" niż dorosłych, wymagają innej pielęgnacji. Nie jestem zwolenniczką używania kosmetyków dla dzieci
Też HIPP mi nie służy. Najbardziej z dziecięcych lubię Bebi Barwy i lawendowego J&J.
Kosmetyki dziecięce mi służą, wydaje mi się że są delikatniejsze, mniej uczulają. Uwielbiam lawendową serię Bedtime J&J chociaż z lawendą ma ona mało wspólnego.

MagJa co to za promocja 2 w 1 w YR? Dostałaś kupon do domu? Zakładałam nową kartę w czerwcu i od tej pory dostałam od nich tylko kartkę w sierpniu na urodziny i na wrzesień z kalendarzem, od tamtej pory cicho, a czekam niecierpliwie.

Poszałałam w weeken, ale tata dał się wyciągnąć do Natury i zafundował mi zakupy Więć przybyło mi:
- masło Dove pro age
- zielona kulka Adidasa
- szampon nawilżający J&J
- szampon do blond włosów Joanny
- kremy do stóp i rąk Mypy
- krem z kakao Mypy
- lakier Rimmel Vintage
- tusz Maybelline Volume Express czy jakoś tak.

Poza tym muszę się porządnie wziąść do nauki na bieżąco, weekend odrobiłam zaległości i trzeba nie zostawać w tyle
Stary 2009-11-03, 18:26   #720
loverynka
Zakorzenienie

Też muszę zrobić sobie porządek z pazurkami, bo przy tym remoncie robi mi się masakra na dłoniach.

EM, ja bym chyba wybrała Francuzów, bo od nich mogłabym się więcej nauczyć.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości