Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 20:42   #871
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
co do wyboru między kołderką a śpiworkiem to roznie to bywa mój syn za zadne skarby nie chciał spać w spiworku. Jak zaczął się przemieszczac w łozeczku to tylko kołderka. w spiworze się wsciekał, ze nie może się poruszac. Miał około 4 mcy jak się zaczął obracac.

Sensuel apropos monitora. Wiadomo, ze wszystkiego nie da się przewidziec ale ja tez mam monitor i nie wyobrazam sobie zeby mały miał spac w domu bez niego
a przykład, który podałaś tylko bardziej mnie w tym utwierdza, ze skoro choć w domu może byc bezpieczniej to niech będzie.
No przecież ja nie krytykuję tych sprzętów anie Was,tylko wg mnie jest to zbędny zakup.Ale wiadomo,że każda mama zrobi jak uważa
Skoro to ma jej uspokoić sumienie to wporządku,byleby nie uspokoiło czujności .Pamiętaj tylko że dziecko śpi nie tylko w łóżeczku
Stary 2009-11-03, 20:43   #872
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem jak to działa,że jedzenie mamy ma wpływ na dziecko.Tzn wiem na jakiej to jest zasadzie,ale patrząc na siebie to nic nie wiem.Mojego synka karmiłam 3 tygodnie i jadłam wszystko jak leci.A on nie miał wtedy kolek,alergii itp.Jak odstawiłam i przeszedł na butelki bezkolkowe to wtedy dostał kolki.Pomagał mu tylko Infacol.
Ale przyznasz,że to dość dziwne???W końcu tyle się czyta o tym,aby uważać na to co się je.I najlepiej po porodzie jeść tylko gotowane obrzydlistwa,aby dziecka brzuszek nie bolał.No ja jakoś w to nie wierzę.Bo jadłam smażone i pieczone rzeczy + słodycze i wtedy dziecku nic nie było
ja zamierzam jesc to na co mam ochote, chyba, ze pojawia sie problemy

Cytat:
ja słyszałam, ze szuflady w łozeczkach są niewygodne z jednego powodu. Jak się kładzie dziecko to nie ma gdzie się nóg "włozyc" zeby wygodnie malucha włozyc do łozeczka. Oczywiscie chodzi o mamę. Ja nie miałam wcale drewnianego więc nie wiem jak to jest
Oczywsicie to może byc błahy powód ale piszę, ze słyszałam

co do wyboru między kołderką a śpiworkiem to roznie to bywa mój syn za zadne skarby nie chciał spać w spiworku. Jak zaczął się przemieszczac w łozeczku to tylko kołderka. w spiworze się wsciekał, ze nie może się poruszac. Miał około 4 mcy jak się zaczął obracac.

Sensuel apropos monitora. Wiadomo, ze wszystkiego nie da się przewidziec ale ja tez mam monitor i nie wyobrazam sobie zeby mały miał spac w domu bez niego
a przykład, który podałaś tylko bardziej mnie w tym utwierdza, ze skoro choć w domu może byc bezpieczniej to niech będzie.
zgadzam sie w kwestii monitora

w kwestii przykrywania. wyszkolona przez angielskie polozne, zamierzam przykrywac dziecko kilkoma warstwami przescieradel lub kocykow, bo tak latwiej regulowac temperature - zabierasz jedna warstwe lub dodajesz w zaleznosci od tego jak dzidzia sie czuje.

w kwestii szuflady, ja chcialam dokupic... ale faktycznie to byloby nie wygodne, szczegolnie, ze w naszym lozeczku zadna ze scianek sie nie opuszcza, wiec trzeba by sie schylac z 'daleka'.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:44   #873
Kancia
Zakorzenienie

Sensuel ale ja nie mówie, ze krytykujesz wiadomo, ze kazda z mam zrobi tak jak uważa za słuszne
Stary 2009-11-03, 20:50   #874
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

sensuel ja tez nie mam zamiaru kupic monitora bo tak jak mowisz nie da sie wszystkiego przewidziec i czasem to moze uspic czujnosc takie moje zdanie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:03   #875
Kancia
Zakorzenienie

ale jak monitor może uśpić czujnośc w nocy jak będziecie czujne ? całą noc będziecie patrzeć czy dziecko oddycha nie rozumiem. No jedyne co to ten wózek i tu się zgodze.
Stary 2009-11-03, 21:11   #876
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jak monitor może uśpić czujnośc w nocy jak będziecie czujne ? całą noc będziecie patrzeć czy dziecko oddycha nie rozumiem. No jedyne co to ten wózek i tu się zgodze.
Wydawało mi się,że będziesz miała drugie dziecko?No chyba,że się mylę i to będzie twoje pierwsze.
U mnie po porodzie czujność wzrosła na maxa.Nie spałam już tak spokojnie jak wcześniej.Podczas snu słyszałam każdy oddech synka i jak tylko się przekręcał na drugi bok to słyszałam,a o dziwo rano wyspana byłam.Myślałam,że każda mama tak ma,ale jak widać nie.
Teraz śpię znacznie głębiej,bo mój synek ma 3 latka.Ale i tak słyszę jak wstaje z łóżka i człapie do nas po mimo,że śpi w innym pokoju.
A te monitory się nie psują??Są niezawodne czy jak??
Pytam z ciekawości.

Acha...dziecko śpi także w leżaczku,jak ktoś ma.W kołysce i w foteliku samochodowym.
Stary 2009-11-03, 21:34   #877
gosbaj
Zadomowienie

Widze ze tu dyskusja sie wywiazala na temat monitorow oddechu. Tez sie nad takim zastanawialam i nawet dzis na allegro przegladalam. No i sie dowiedzialam ze one sa z calym okablowaniem wiec u mnie to odpada bo mam kolyske wiklinowa a nie lozeczko i dziecko nei bedzie w nim tylko w jednym pokoju tylko tam gdzie ja no i nei mam zamiaru z kablami sie przemieszczac po domu.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:36   #878
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

No i ciasto sobie rośnie... Hmmm... Na razie wygląda wszystko w porządku...

A jeszcze do drożdży suchych, to nie trzeba przy nich robić rozczynu, czy zaczynu, czy jak to się tam zwie... Tylko siup do mąki, wymieszać i dodać resztę składników...
Stary 2009-11-03, 21:42   #879
Kancia
Zakorzenienie

Sensuel no jasne, ze śpię czujnie az mnie to czasem dobija ale synek od zawsze spał w swoim pokoju i owszem o ile słyszę jak się przekręca czy budzi tak oddechu nie byłam w stanie usłyszeć zwłaszcza jak spał głeboko

no być może się psują ja jestem zdania, ze lepiej być przezornym zresztą jak już kiedyś pisałam miałam tą niewątpliwą przyjemnośc być nieraz zaalarmowana przez monitor i pośrednio dzięki niemu wykryto u synka zapalenie płuc.

tak czy siak ile mam tyle opinii i przecież jeśli ktoś nie ma potrzeby kupowania takiego monitora i to i tak go nie przekonam zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-03 o 21:43
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:44   #880
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja się zastanawiam jak to u mnie będzie z tym czujnym spaniem... Bo ja zwykle śpię jak zabita... Oczywiście nie w czasie ciąży, bo teraz ciągle mnie coś boli...
Stary 2009-11-03, 21:50   #881
Kancia
Zakorzenienie

idę spać, małż na treningu a mi się już oczy kleją. Jutro znow nudny dzien. Ja chce juz wiosnę

branoc
Stary 2009-11-03, 22:05   #882
majkela12
Zadomowienie

Dopiero wróciliśmy od lekarza
Zapisani byliśmy na 19 a weszliśmy dopiero o 20:30
Wszystko ok-dzidek zdrowy, waży już ok 2kg( ponad 4kg mamy zagwarantowane) i wszystkie znaki na niebie wskazują na 26.12 ale lekarz powiedział, że synek sam zdecyduje, kiedy będzie chciał nas poznać, a i ułożony jest już główką w dół. Jakby znowu mnie bóle łapały i maiłabym skurcze to jechać do szpitala, a na razie dalej brać prochy, bo szyjka miękka i się nie przemęczać itp
W tym miesiącu przytyłam 4kg czyli łącznie już 7kg KONIEC ZE SŁODYCZAMI
A i kolejny nie wypał to usg 3/4d- nie wiem co nas podkusiło, ze względu na poślizg usg trwało 10min- a my nic nie zobaczyliśmy buźkę widać i to troszkę z profilu, bo mały przyłożył pyszczek do łożyska. Płytka jest do a 200zł poszło.....
Pocieszające jest to,że jeszcze raz lekarz przebadał synka i jest wsio ok
----------------
Jestem zmęczona ale może uda mi się nadrobić te 5 stron jak nie usnę a raniutko znowu do szkoły
Stary 2009-11-03, 22:13   #883
filka2
Zadomowienie

ja też mam w planach zakup monitorka oddechu,chociaż bedziemy spać w jednym pokoju z córeczka.a z ta czujnościa to rozumiem że sie wyostrza po urodzeniu malucha ale jak śpi dziecko w innym pokojuto ciężko wyłapac wszystko.

coś mnie dziś suszy jakbym kaca miałaciekawe... .
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 22:22   #884
Sensuel
Wtajemniczenie

Kancia.... "Racja jest jak dupa,każdy ma swoją" .Pewnie,że to każda z nas decyduje o tym czy dany sprzęt jej się przyda czy nie.Ja np zastanawiam się na karuzelką do łóżeczka,bo mój synek się nią kompletnie nie interesował nawet jak grała .Ale wiem,że to niby pomaga w rozwoju.Ciężko wyczuć.Kupić poto,aby kupić
Dobrej nocki

Kamyku....no mam nadzieję,że rogaliki ci wyjdą.Jak coś możesz inne moje przepisy wypróbować .Ja przed porodem to spałam jak kamień,a potem o dziwo już nie .Chyba z momentem oderwania się łożyska to wszystko się w kobiecie zmienia

filka2....mnie też suszy,siedzę z butelką wody między udami i popijam co chwilę.Jak nigdy

acha....DO DZIEWCZYN Z TRÓJMIASTA !!

Gdzie w 3mieście można zrobić USG 3D???I czy któraś orientuje się jaki to koszt??I czy długo trzeba czekać na wizytę??
W DK to wychodzi ok 500zł,a to trochę siana jest za taki bajer.

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-11-03 o 22:24
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 23:09   #885
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

majkela12 dobrze, że wszystko jest ok Moje "maleństwo" też już ma ponad 2 kg i to czuć...

Rogaliki wyszły prawie dobre... Tzn. dobre, ale makabrycznie wręcz słodkie...
Stary 2009-11-03, 23:16   #886
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
majkela12 dobrze, że wszystko jest ok Moje "maleństwo" też już ma ponad 2 kg i to czuć...

Rogaliki wyszły prawie dobre... Tzn. dobre, ale makabrycznie wręcz słodkie...

No co ty??To może przez to nadzienie??Bo w cieście jest tylko 5 łyżek cukru.Aż musiałam sprawdzić normalnie w przepisie z którego korzystałaś.
Bo ja je polewam lukrem,dla mnie inaczej byłyby beznadziejne
No nie sądzę aby ciasto było za słodkie,ale jeżeli wolisz w ogóle nie słodkie to ogranicz może do 2-3 łyżek.

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-11-03 o 23:20
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 23:18   #887
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

No właśnie w nadzieniu przesadziłam...
Stary 2009-11-03, 23:23   #888
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie w nadzieniu przesadziłam...

Uffff,a już myślałam że to z moim przepisem coś nie tak jest .Polecam też inne ,większość z fotkami.
No ale chyba da się zjeść te rogaliki Twoje co??Następnym razem będziesz wiedziała ile masz dać i czego do masy.
Stary 2009-11-03, 23:25   #889
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość
dziewczyny właśnie oglądam gazetke z Reala i od jutra będą bardzo tanie pieluchy tetrowe 15,99 za 12szt. czyli 1,33 za sztuke i body niemowlęce po 1,99 i wogóle dużo artykułów dziecięcych w obniżonych cenach dobrze że mieszkam na wprost Reala to jutro się wybiorę.
a tak wogóle to ile kupić tych pieluch tetrowych?? biorąc po uwagę że mam zamiar używać tylko do wycierania małego
Ja kupiłam zwykłe białe, na allegro po 1,35 za sztukę. Wzięłam 10 sztuk. A za takie kolorowe, też z allegro, płaciłam po 2,52. Też wzięłam 10 sztuk
Mam już je w domu. te kolorowe są fajowe
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 23:31   #890
majkela12
Zadomowienie

Padam na ryjek ale dałam radę i przeczytałam :
Fleurdelacour koniecznie fotelik
kocurazab śliczne zdjęcia i śliczna z Was para
Kancia mam nadzieję, że humorek już lepiej
pysiamn ładne Michałek, Piotruś, Mateuszek mojemu tz tez się mazyła Julka
zebra666 ale z ty jedzeniem dziwne kombinacje alpejskie tworzysz
bardotka a szok
gooha3 też jestem ciekawa kto u Ciebie mieszka,3mam kciuki za jutrzejszą wizytę, fajny brzusio
filka2 współczuję skurczy ja bym pojechała na IP
ula 87 może bolał ze zmęczenia
Agape007 na takie teściowe to tylko
azzis ktoś tu powinien wziąć L4, pościel kupiłam tylko do łóżeczka
mamaidy ale dobrze, że już w domku jesteś

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość

A do wózka też włożysz ten monitor oddechu??
Bo ja ci powiem,że być może i to dobry i sprawdzony sprzęt,ale moja mama ostatnio reanimowała niestety już martwe dziecko,bo w wózeczku podczas spacerku zmarło.A mama dziecka miała go na oku cały czas.Wszystko było OK,a tu masz.....tragedia.
No ale skoro masz mieć spokojniejsze sumienie to już twoja sprawa oczywiście na co wydajesz pieniążki
Smutna historia
My kupiliśmy monitor, ale używany. Jeżeli ma pomóc i pozwoli nam na "spokojniejszy" sen to czemu nie. Wszystko jest dla ludzi

Dobranoc mamusie Miłego dnia życzę . Ja pobudka o 6 może uda mi się wcześniej wrócić do domku i z Wami troszkę posiedzieć
Stary 2009-11-04, 00:05   #891
kocurazab
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za tyle komplementów Jest mi bardzo miło. Tak na marginesie - wzięliśmy ślub po 11,5 roku bycia ze sobą

Przyszedł dzisiaj kombinezon i torba, którą zamówiłam z allegro. Jestem zadowona, więc mogę polecić

Ja dzisiaj też miałam kiepski dzień. Cały czas byłam zmęczona i chciało mi się spać, jak cholera...

Jeszcze tylko jutro do pracy i czwartek i piątek robię sobie wolne A co Jak mogę posiedzieć czasami za całą stawkę, to czemu mam nie skorzystać Na dłuższą metę nie nadaję się jeszcze na zwolnienie, bo bym sfiksowała w domu. Jestem pełna życia. W pracy również jest ok, tylko czasami mam dosyć tych przeokropnych krzyków... Ale to chyba każda z Was, która pracuje w szkole, ma dosyć takich wrzasków...

Dobra idę spać!
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 00:45   #892
addicted to wizaz
Zadomowienie

olivia - za wyniki, a "byle do piątku" to ja też mam w pracy
Cytat:
Ja się zastanawiam jak to u mnie będzie z tym czujnym spaniem... Bo ja zwykle śpię jak zabita... Oczywiście nie w czasie ciąży, bo teraz ciągle mnie coś boli...
Oj jak się Paulinka pojawi na świecie, to się zmieni
majkela - fajnie, że dzidek zdrowy
Oczywiście zgodnie z zaleceniami lekarza nie przemęczaj się, a z tymi 7 kilogramami to nie przesadzasz? Od początku ciąży to nie jest tak dużo.

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za tyle komplementów Jest mi bardzo miło. Tak na marginesie - wzięliśmy ślub po 11,5 roku bycia ze sobą

Ja dzisiaj też miałam kiepski dzień. Cały czas byłam zmęczona i chciało mi się spać, jak cholera...
To twardzi z was zawodnicy 11 lat to ja już jestem po ślubie

..................
Pisałyście dziś o śpiworkach i kołderkach i monitorach oddechu - mój synek spał pod kołderką i bez monitora oddechu. Na szczęście się mu się nie stało, dlatego też przy drugim dziecku też nie planuję tych zakupów.

Natomiast jeśli chodzi o jedzonko w czasie karmienia, to starałam się trzymać dietę i jeść gotowane. Czasami oczywiście sobie odpuszczałam Na szczęście synek nie miał kolek, być może że właśnie dzięki tej diecie, ale wcale nie mam takiej pewności

Natomiast u mnie ściemą okazało się karmienie piersią, karmiłam do 1 roku życia a Michał i tak ma alergię na roztocza, a ponoć dłuższe karmienie piersią miało zapobiegać alergiom.
Ale to tylko konkluzja odnosząca sie do alergii, bo teraz też mam zamiar karmić synka piersią, ale przypuszczam że tak do 0,5 roku.

Pora spać... znowu, bo wcześniej pospałam sobie 2 godzinki
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 07:42   #893
pysiamn
Zakorzenienie

hey

Wczoraj nie najlepiej sie czułam,,, i poszłam wczesniej spać...

Dziś lepiej......ale małe coś nie fika może jeszcze śpi

Nie wiem czy widziałyście, ale chyba nikt jeszcze chyba nie podawał:
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/trzeci-trymestr/tydzien-30.aspx

Fajna stronka można poszperać...no i tydzień po tygodniu zobaczyć jak maluvh rosnie w wersji PL

*po obejrzeniu 38 tyg kiedy zobaczyłam porod i maluszka na piersi mamy mimo że komputerowy uroniłam lezkę Przypomniałam sobie jakie to boskie uczucie

Edit: Majkela fajnie że maluch zdrowy i już sporyyyy...

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-04 o 07:44
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 08:22   #894
oliviaoO
Rozeznanie

witam z rana
już druga noc była spokojna tzn bez bólu pleców przy przekręcaniu czyli cała przespana i rano też wstałam bez żadnego bólu, może już nie będą plecki boleć a przynajmniej przez jakiś czas..

a my dzisiaj 31 tydzień
już tylko jednocyfrowa liczba tygodni do porodu

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 08:25   #895
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Pisałyście dziś o śpiworkach i kołderkach i monitorach oddechu - mój synek spał pod kołderką i bez monitora oddechu. Na szczęście się mu się nie stało, dlatego też przy drugim dziecku też nie planuję tych zakupów.
U nas było dokładnie to samo....
Kuba spał pod malutką kołderką w kołysce potem pod kołderką w łóżeczku...miałam spiworek...ale w nim strasznie płakał...więc mielismy jeden... kilka prob spania w nim ...ale więc została kołderka...

Aaaa co do monitora...to fakt gdybym miała to może bym i uzywała....ale nie czułam takiej potrzeby zakupu...i teraz też nie czuję...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
witam z rana
już druga noc była spokojna tzn bez bólu pleców przy przekręcaniu czyli cała przespana i rano też wstałam bez żadnego bólu, może już nie będą plecki boleć a przynajmniej przez jakiś czas..

a my dzisiaj 31 tydzień
już tylko jednocyfrowa liczba tygodni do porodu
fajnie ze plecki nie bolą

o rany 31 tydz..... już

Ciekawe, która z mam styczniowych będzie pierwsza...i która grudniowa

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-04, 08:28   #896
azzis
Zakorzenienie

Wszystkie mnie namawiacie na L4... chyba się Was posłucham, bo jakoś ostatnio nie czuję się najlepiej... Ciężko mi się siedzi, źle oddycha, brzuch boli...
Jak mi da L4, to raczej nie odmówię, bo odpoczęłabym już sobie.

Dzisiaj mam wizytę u stomatologa Mam nadzieję, że tylko popatrzy i wpisze do karty ciąży, a nie będzie chciał mi nic robić przy tych zębach...

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy też tak macie, jak nawet spokojnie idziecie to kłuje was centralnie w wiadomym miejscu?? Mam schize, że to jakiś objaw skracania się szyjki albo rozwarcia może byc (choc wiem, że raczej trudno o "namacalny" dowód skracania się szyjki).
Ja tak mam praktycznie zawsze jak idę, nawet wolno i tylko chwilkę. Takie uczucie jakbym miała kolkę, ale w podbrzuszu... A czasem to mnie boli na wysokości pępka. Wcześniej lekarz nic nie wspominał o skracającej się szyjce (ale też nie miałam tych bóli tak często, tylko od czasu do czasu).

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość
Witajcie,

Łózeczko ciekawe, tez brałabym z szufladą. Zwłaszcza, jak sie ma malo miejsc do skladownia Plus za to ze jest tez przykrycie na szuflade wiec sie nie kurzy.Ja w zeszlym miesiacu zamowiłam na tej aukcji, www.allegro.pl/item760074586_wyprzedaz_l ozeczko_z_szuflada_gryka_ posciel.html
takie wlasnie z szufladą i Madziulka83 dokladnie z taka sama poscielą- wzór 53
Tak jak pisała Kancia - są minusy takiego łóżeczka z szufladą, bo jak się nie ma gdzie nóg włożyć, to potem ciężko dźwigać maluszka do/z łóżeczka - tak mówił mój brat.... Ale plus jest też jak się ma mało miejsca, to można tam jakieś bety włożyć
Ja odziedziczę takie zwykłe łóżeczko po bratanku.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 08:32   #897
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Ciekawe, która z mam styczniowych będzie pierwsza...i która grudniowa
ja będę grudniowa jeśli przepowiednie z usg się sprawdzą zobaczymy

Julia

walka z kg:

Stary 2009-11-04, 08:38   #898
pysiamn
Zakorzenienie

Azzis na to L4 to naprawdę byś poszła... to twoja decyzja...ale zwłaszcza że nei najlepiej się czujesz...
powodzenia u dentysty
Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Tak jak pisała Kancia - są minusy takiego łóżeczka z szufladą, bo jak się nie ma gdzie nóg włożyć, to potem ciężko dźwigać maluszka do/z łóżeczka - tak mówił mój brat.... Ale plus jest też jak się ma mało miejsca, to można tam jakieś bety włożyć
Ja odziedziczę takie zwykłe łóżeczko po bratanku.
Owszem są minusy z szufladą, ale co do betów...to fajny sposób...
My mamy po chrzesnaiku takie zwykłe łożeczko z Drewexu...
A że mamy małe mieszkanko i był problem gdzie trzymac zapasy pieluch, podkłady, zapasy husteczek itp...
To kupilismy dwa duże pudła z IKEA...świetnie się sprawdzają do dziś są troszkę wezsze więc spokojne stope mozna pod łóżeczko wlozyc i nic nie przeszkadza i pełną rolę takiej szuflady... polecam poszukam fotki to Wam wstawię

Na kubusia stronie w 9 miesiącu na jednych z ostatnich fotek (4ta od końca) widac pudła pod łóżeczkiem ...mamy już je dwa lata
http://www.burningnenuphar.com/kubus...9_miesiac.html

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
ja będę grudniowa jeśli przepowiednie z usg się sprawdzą zobaczymy
No ciekawe...trzymamy

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-04 o 08:43
Stary 2009-11-04, 08:47   #899
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
ja słyszałam, ze szuflady w łozeczkach są niewygodne z jednego powodu. Jak się kładzie dziecko to nie ma gdzie się nóg "włozyc" zeby wygodnie malucha włozyc do łozeczka. Oczywiscie chodzi o mamę. Ja nie miałam wcale drewnianego więc nie wiem jak to jest
Oczywsicie to może byc błahy powód ale piszę, ze słyszałam
A o tym nie pomyślałam...

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dopiero wróciliśmy od lekarza
Zapisani byliśmy na 19 a weszliśmy dopiero o 20:30
Wszystko ok-dzidek zdrowy, waży już ok 2kg( ponad 4kg mamy zagwarantowane) i wszystkie znaki na niebie wskazują na 26.12 ale lekarz powiedział, że synek sam zdecyduje, kiedy będzie chciał nas poznać, a i ułożony jest już główką w dół. Jakby znowu mnie bóle łapały i maiłabym skurcze to jechać do szpitala, a na razie dalej brać prochy, bo szyjka miękka i się nie przemęczać itp
W tym miesiącu przytyłam 4kg czyli łącznie już 7kg KONIEC ZE SŁODYCZAMI
A i kolejny nie wypał to usg 3/4d- nie wiem co nas podkusiło, ze względu na poślizg usg trwało 10min- a my nic nie zobaczyliśmy buźkę widać i to troszkę z profilu, bo mały przyłożył pyszczek do łożyska. Płytka jest do a 200zł poszło.....
Pocieszające jest to,że jeszcze raz lekarz przebadał synka i jest wsio ok
No to super, że synuś zdrowy. Szczerze Ci powiem, że lekarz nieładnie Was potraktował, że nie poświęcił więcej czasu na tym usg 3d - czyja to wina, że był poślizg? Przeciez nie Wasza tylko jego. On powienien trzymac się godzin... I nieładnie z jego strony, że skasował normalnie. Powinien wziąc symboliczną opłatę na to usg.
A z tymi 7 kg to nie przesadzaj.... To i tak malutko.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Nie wiem czy widziałyście, ale chyba nikt jeszcze chyba nie podawał:
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/trzeci-trymestr/tydzien-30.aspx

Fajna stronka można poszperać...no i tydzień po tygodniu zobaczyć jak maluvh rosnie w wersji PL
Rzeczywiście fajna ta stronka

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 08:51   #900
oliviaoO
Rozeznanie

majkela no właśnie, 7 kg to tyci tyci, ja mam już 17 i jakoś specjalnie się tym nie przejmuję bo wiem, że jak będę chciała zrzucić to spokojnie zrzucę gdyż co do odchudzania to zawsze miałam motywację a teraz niczego sobie nie odmawiam bo wiem, że po porodzie będę miała czas na odchudzanko najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa a nie nasze dodatkowe kg hehe

Julia

walka z kg:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości