CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 10:06   #391
ania4891
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III

Najlepsze zyczenia dla Kuby i Szymka I dla Superzabuli

A dla tych co nie zlozyly zyczen Julce

Madzia - Ty pisalas kiedys o karmniku. A moze kup po prostu takie kule jak ja i dokarmiaj ptaszaki (widok z naszego okna)

milena - ale tej kaszki manny bobovity dodaje sie 2 plaskie lyzeczki jesli dobrze pamietam. A jak podajesz zwykla kasze manne to pol lyzeczki
I ja podaje czasem te zupki z kasza manna, wtedy nie gotuje juz na wieczor kaszy

pakusia - u nas ten gryzak sie nie sprawdzil, Julka zaraz wypluwa Musialam wkleic tam babelka zeby zakryl co nieco
marika - ja gotowalam wszystko osobno bo robilam kazda zupke w innym smaku i nie chcialam zeby mi sie pomieszalo. Tzn marchew pietruszka seler razem. Ale np brokuly, groszek czy kukurydza to osobno
A jesli chodzi o proporcje to ja gotowalam wszystko co mialam a potem jak wkladalam do sloikow to mniej wiecej 1/3 - 1/2 sloika marchewki a reszty tak po jednej lyzeczce zeby byla cienka warstwa. I nie mieszlam tego zeby potem widziec z czego jest sloik. Mieszalam przed podaniem
My mamy taka foczke jak Agusia. One sa do 8 czy 9 miesiecy
http://allegro.pl/item791873010_fote...ka_foczka.html

DORIS
- a probowalas zwyklego piwa ciemnego? Ja uwielbiam
A ja nie wpadlam na to, ze mozna kupowac warzywa mrozone

malutka
- moja Julka jest bardziej wygodna. Ona sie potrafi przemiescic przez pol pokoju w lezaczku

Haruno - no niezle ja mialam 23 na plusie Ja tez kiedys cwiczylam A6W - masakra A probowalas ABS-ow. Sa mniej meczace ale duzo daja Mowi Ci to weteranka odchudzania

blondynka - u nas gryzak tez sie nie sprawdzil

blondynka, Caro, Iwciag - prosze nie gadac mi tu o slodyczach ani sosach ani nic w podobie Ja nie bede jesc takich paskudnych rzeczy, nie dam sie

Illba
na - pokazalas fotki Guzikowi?

Caro - robilam w Ulead Photo Express - bawie sie w nim od dziecka A na przedostatnim zdjeciu Julka tanczy Makarene, nie ma sie czego bac

Kuroikaze - sa nowe zeby?

Ursull - widze, ze Milenka z pelnym osprzetem w wannie

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:12
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:09   #392
kuroikaze
Wtajemniczenie

Iwcia wybacz

Gosikk za coz te brawa i piekny usmiech ?

ide bo Natan kupe robi

Ania NIE

fajnego masz ptaszka
nie bij nie moglam sie powstrzymac, fajne zdjecie Ty robilas?

N. ♥

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:11
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:10   #393
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Haruno do tego niektore zmiany sie nieodwracalne, to juz chyba bezpieczniej podwiazac zoladek
biorac tabletki na odchudzanie (dla ludzi o bmi powyzej 27! a napewno tyle nie masz) nie wiedzac za bardzo czym sie to moze skonczyc to niedobry pomysl. wciagalas kiedys amfetamie? jesli tak, napewno wiesz jak bylo dzien po... kazdy robi jak chce, ale dieta (dobrze ulozona) i cwiczenia 2 razy w tyg to nie taki trud. przymajmniej nie ryzykuje sie zdrowia psychicznego. przemysl to jeszcze

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Iwciag ciesze sie naprawde a dobra diete (i ze slodyczami) mozna ulozyc samemu ostatnio pokazywalam Carolajnie.czlowiek poki sam nie doswiadczy jak chemia moze zepsuc zycie nie jest tego swiadom.
aco do recepty wszystko mozna zrobic

macie tylko kilka kg do zrzucenia, szkoda zdrowia
no i ja właśnie nie jestem, choć wiele słyszałam i czytałam, ale na własnej skórze jakoś nie miałam okazji się przekonać i chyba nie będę próbowała

Ania nie bij tylko leć szybko dać Julci buziaczka i życz jej 100lat

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:12
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:14   #394
kuroikaze
Wtajemniczenie

Gosikk juz wiem no przeciez za zagadke!

N. ♥
Stary 2009-11-04, 10:14   #395
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Caro ale z Ciebie laska łłłłłłłłłłłłłłłłaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa
ania super zdjątko
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:15   #396
kuroikaze
Wtajemniczenie

Iwciag i dobrze, nie probuj

N. ♥
Stary 2009-11-04, 10:19   #397
sashka20
Rozeznanie

Jestem
Juz po zakupach. Dziecie spi uff... Sacze sobie capuccinko i pozeram ciacho

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Czesc kochane!
Dzis mam lepsze humor,w pracy zaczynam sie wciagac wiec czas leci i nie mam czasu na myslenie...za duzo. nadrobilam Was, ale bylo ciezko, plecy mnie bola hihhihi
Syncio spi, cos malo dzis jadl, tz mowi, ze penwie teskni za mamusia...ale jak wrocilam to slicznie jadl Nauczyl sie bawic stopkami i sprawia mu to ogromna radosc. Widac mu kreseczki biale na dziaselkach...moze cos sie wykluje

Uciekam sie troszke zrelaksowac, prysznic...dobra herbatka i ramie Tz-ta Do jutra!
Ciesze sie, ze humorek masz lepszy. Wyobrazam sobie jak musi Ci byc ciezko, ale z dnia na dzien bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Sashka, konowały U nas trzeba prywatnie nawet nowotwory leczyć Mam nadzieję że tato trafi do kogoś kompetentnego I cieszę się że Kuba jest zdrowy

Moj tata to wykonczony nerwowo jest po wczorajszym dniu Szkoda gadac

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Wiem, ze powtorkowe zdjecia, ale wzielo mnie ostatnio na "efekty specjalne"
Nie mysl sobie Ania, ze ja jakas pedofilka, ale to zdjecie w tej w wanience super A ta mina Julki... nie dziwie sie Carolajnie, ze jej sie boi
Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Dziewczynyyyy

Ja nie wytrzymam, wkurzyłam się maksymalnie od rana mam włączony wizazyk i jak miałam chwilkę to czytałam moje mega zaległości i coooo???? wyskoczył mi jakiś błąd migło ciemne tło i dupaaaa wszystko sie skasowalo koło 18. Przyznaje sie że przeczytałam wszyściuteńsko z poprzedniego watku jak i z tego I nie odpisze każdej z was, wybaczcie, bo wtedy odpisałam dosłownie każdej i teraz nie chciałabym nikogo pominąc, teraz powinnam byc na bieżąco. Ogólnie napiszę że z tymi zabkami jakas masakra bo niby cos tam widze na dziąsełku ale nadal czekam czy to to a puki co Igorek mój tak pcha i zasysa rączki że zrobił sobie wariat mały malinkę podczas snu. Pogoda się pogorszyła więc pozostaja nam sąsiadeczki przy których czas szybciutko leci. Do rodziców nie bede chodziła teraz bo tate chyciło grypsko. Aaaaaaaa a co do ząbków to się nie przejmujcie mojej znajomej córeczce pierwszy wyszedł dopiero po skończonym 13 miesiaczku, u nas kuroikaze góruje tzn. Natanek . A co do mych brzydkich butów to są to tylko takie do latania z małym i wózkiem, żeby sie nie zabic, teraz poszukuje jakis ładniutkich na obcasiku . A sweterek zakupiłam za 45zł, jest fajny taki tunikowaty a predzej kosztował 85zł tyle to bym nie dała . Dodam że suknie slubne były piekne a dzieci wasze zajefajne .

Dziewczynki a teraz pytanie, bo kolezanka mnie skołowała, jak robicie pociechom zupki to gotujecie warzywka w jednym garze i w łupkach czy bez? bo ja juz zgłupialam. Mięsko to wiem że osobno. Hmmmm.... licze na was .

Juz postaram sie byc na biezaco chociaz raz dziennie
Marika ile razy ja tak mialam poscik napisany pieknie, juz wysylam a tu zonk Jakis komunikat po angielsku sie wlaczyl i d... W takich chwilach mam ochote laptopa wyrzucic przez okno

Jezeli chodzi o te zupki to Ci niestety nie pomoge, bo ja daje sloiczkowe jedzenie Niby to wygoda, a ile to kosztuje

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
MAMY LEWĄ GÓRNĄ JEDYNKĘ
Gratulacje

Cytat:
sashka - trzymam kciuki aby jakiś porządny lekarz zajął się twoim tatusiem fajnie że juz do nas zaglądasz
Bardzo dziekuje

Cytat:
znalazłam wątek na wizażu gdzie dziewczyna się pyta jak odchudzić się w ciąży bo chce łądnie na ślubie wyglądac
I o dziwo znalazło się tam kilka podobnych które nie jedzą po 17 i są na diecie W CIĄŻY!! bo przytyły już 12 a chciały 9
Mialam taka znajoma co kazdy dodatkowy ciazowy kg przezywala i oplakiwala Dla niej te dodatkowe kg to byl dramat.

Cytat:
Napisane przez milena07 Pokaż wiadomość
dobry wieczórchciałam sie pochwalić że Kubuś skończył dziś pół roczku Z tej okazji pół dnia sie przechichrał a drugie pół przemarudził. Od wczoraj wprowadzam gluten. Pół łyżeczki kaszki manny z bobovity do deserku. Mam też gotowe zupki jarzynowe z kurczakiem i z kaszką manną. Czy któraś z was może dawała coś takiego?Co do mleczka 2 to wiem że już powinnam ale mam jeszce dwie puszki 1. Kubuś pije bebilon pepti i tam na 2 jest rozpiska żeby podawać na początek 1 miarkę 2, 5 miarek 1( na 180ml), potem 2 miarki 2 i 4 miarki 1 itd ale np pediatra mówiła żebym wprowadziła 2 od razu.
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia, spoznione ale szczere

Moj Kubusko tez pije bebilon pepti

Dobra, jedna czesc postow nadrobiona. Lece dalej

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:21   #398
Carolajna24
Zakorzenienie

właśnie Kuroikaze ładnie przedstawiła działanie tych tabletek, podobne to będą adipex i merinda (chyba tak się pisze)
nie wato zdrowia marnować
A dietka którą pokazałaś nie jest taka restrykcyjna jak inne diety a wiesz że o wiele lepiej się czuje teraz, głowa mnie nie boli i jakaś żywsza jeste, mniej senna
i nie mam wydętego brzucha
Ja postanowiłąm ze 1 dzień w tyg będzie dniem śmieciarza
I wtedy pozwalam sobie na bułeczki, słodycze itp

Jaka laska
Widziałyście jakie mam krzywe nogi

Ania... masz więcej takich ptaszków
ładne zdjęcie
czasem Ci się coś uda

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:22
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:24   #399
kuroikaze
Wtajemniczenie

Blondynka Cinusiowa chyba miała racje, palikot kupił pioro? czy zle uslyszalam w tv??

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Caro wprowadziłas diette? super! super ze pomaga a dzien smieciarza tez fajny pomysl, nie ma sie co meczyc cale zycie z dieta a wymieniasz produkty czasem?
o dzialaniu takich sub moglabym pisac referaty. wiecie ze odzyskiwanie koncentracji (bo jest zaburzona) moze trwac latami a moze wogole sie nie polepszyc?

laska super jestes

N. ♥

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:25
Stary 2009-11-04, 10:27   #400
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Blondynka Cinusiowa chyba miała racje, palikot kupił pioro? czy zle uslyszalam w tv??

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Caro wprowadziłas diette? super! super ze pomaga a dzien smieciarza tez fajny pomysl, nie ma sie co meczyc cale zycie z dieta a wymieniasz produkty czasem?
o dzialaniu takich sub moglabym pisac referaty. wiecie ze odzyskiwanie koncentracji (bo jest zaburzona) moze trwac latami a moze wogole sie nie polepszyc?

laska super jestes
dobrze usłyszałaś, cinusiowa go rozgryzła
ale z tej caro kokieta
Stary 2009-11-04, 10:28   #401
Carolajna24
Zakorzenienie

kuroikaze staram się z tą dietą ale czasem różnie bywa tzn ciężko mi utrzymać godziny posiłków no i robię kilka ustępstw np KARMI i najważniejsze zamieniłąm całkowicie tłuszcz na oliwę, początkowo się do smaku nie mogłam przyzwyczaić ale jest ok już
Zdjęcia sprzed ciąży więc wiesz
Co do opalenizny....to nie jest opalenizna
Ja mam z natury taką karnację a marzy mi się taka delikatna blada buźka

A jak tam fryzjer? Ja nie mam kiedy

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

idę założyć następny album
wzrasta mi samoocena nie wnikam czy szczere czy nie
Stary 2009-11-04, 10:30   #402
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

witajcie dziewczyny

pamiętacie mnie jeszcze...

całe wieki minęły od mojego ostatniego wpisu, ale duchem i problemami cały czas z Wami . PRAWIE na bieżąco Was czytałam

Oczywiście witam się z caaałym gronem nowych mamuś.

Piszę już z pracy, tu przynajmniej mam trochę wolnego czasu , bo w domku przy Antosi to było prawie niewykonalne.

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko, postaram się częściej odezwać - MAM NADZIEJE
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:32   #403
Bercia2000
Zadomowienie

Hej mamuśki

Moje dziecko jakby troszkę odpusciło mamusi i bawi się na macie juz 15 min cud

Sashka
fajnie że wróciłaś do nas
trzymam za tatę

Podziwiam wszystkie dziewczyny które wróciły lub zaraz wracają do pracy nawet sobie nie wyobrażam jak musi być cieżko

co ja miałam jeszcze napisać drukujecie jak szalone
już mnie iwcia prawie do dodania swojego zdjęcia przekonała a tu oglądam następne zdjęcia kolejnej laski tak tak Carolajna o tobie mowa

i po co chwaliłam tego smyka juz płacze lece moze pózniej dam rade coś napisać

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:38   #404
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Jestem z wami Dziecię wykąpane,nakarmione i śpi Tylko ciekawe jak długo Załączam zdjęcia małej z dzisiaj:
1. ogląda bajkę
2. podczas kąpieli
3. po kapieli
4-7. wczorajsze zakupy.
a TU załączam link do obejrzenia płaszczyka,który sobie sprawiłam

Sashka dla ząbka.d la Kubusia,że już z nim dobrze i pogonił tą,wstrętną anemię.I trzymam kciuki za dobre wyniki badań taty.Bardzo mi przykro,że musicie przechodzić ten stres Widzę,że i ty teściową masz udaną-współczuję.Uważaj,żeby jutro mu kaszanki nie dała do spróbowania
Sliczna ta twoja curonia
Teraz ja ogladam zdjecia wszystkich dziewczynek na naszym watku. Poszukuje synowej

Bardzo dziekuje

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

melduje sie na 3czesci naszego watku

nie nadrobilam jeszcze poprzdniej do konca...
(ale sie postaram)

Od paru dni Kalinka budzi sie zdecydowanie rzadziej w nocy

Po kapaniu (19.00)dostaje butle,po czym sama zasypia w lozeczku ze smoczkiem i pieluszka

Trzeba tylko pokazac ta karte Maternity Examption Cart.
Witaj
Ciesze sie coreczka ladnie przesypia nocki i ladnie przybiera na wadze

Cytat:
Ojj należy się lanie Patrykowi z 39 i pół pierońskie chłopy . Az z nerwów wszamałam pół miski popcornu . I przeglądam allegro w poszukiwaniu bucików.
Tez sie wczoraj zdenerwowalam.... Boze.... co za glupek Juz nie ogladam tego serialu....

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hej
Boziuchny jak Dawid był dzisiaj marudny dłużej niż 5 minut nie wytrzymał w żadnej pozycji do tego skubaniec praktycznie nie chciał siedzieć tylko podwija sobie nóżkę prawą i staje i tylko tak i na rękach w pozycji pionowej nie płakał a tak w ogóle to moje dziecię dzisiaj przeraczkowało ==> przepełzło długość dużego ręcznika kąpielowego tzn. nóżki podkurczał pod siebie, dupsko unosił do góry, a noskiem rył po ręczniku a najlepiej mu to szło jak się wkurzał normalnie się popłakałam ze wzruszenia a ja jutro idę do ginekologa, bo mnie lewy jajnik boli a najbardziej jak małego długo noszę i jak coś szybko robię

Sashka
gratuluję ząbka i dalej trzymam za zdrówko taty, będzie dobrze
Wspolczuje wczorajszego dnia, ja tez mialam ciezki dzien z Kuba
Gratulacje dla Dawidka za nowe umiejetnosci Moj Kubusio jeszcze nie pelza.
Ja tez wybieram sie w najblizszym czasie do gina, musze zmienic tabsy, bo inaczej zejde z tego swiata.

Bardzo dziekuje

No i koniec sielanki, Kuba sie obudzil musze dac mu obiadek.
Do pozniej

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:40   #405
iwciag
Wtajemniczenie

Bercia dawaj zdjęcia nie marudz!
Ja już wiem z autopsji nie wolno chwalićto może nie pedagogiczne, ale ja już nie chwalę

Caro gdzie ten album, nie ma nic nowego! Ale Ty masz tatuaż duży, ja zawsze chciałam mieć i zawsze odwagi mi brakowało

aaaa zdjęcia z nad morza, pewnie henna

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 10:50   #406
Bercia2000
Zadomowienie

iwciag
twojego zdjecia tez nie widzę
no chyba ze już na oczy mi się całkiem rzuciło

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:52   #407
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
iwcia
twojego zdjecia tez nie widzę
no chyba ze już na oczy mi się całkiem rzuciło
ja to mam w albumie zdjęcia, z okresu ciąży ale są
Stary 2009-11-04, 10:58   #408
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Bercia dawaj zdjęcia nie marudz!
Ja już wiem z autopsji nie wolno chwalićto może nie pedagogiczne, ale ja już nie chwalę

Caro gdzie ten album, nie ma nic nowego! Ale Ty masz tatuaż duży, ja zawsze chciałam mieć i zawsze odwagi mi brakowało

aaaa zdjęcia z nad morza, pewnie henna
taaa henna
taka bardzo bolesna henna
ja go robiłam 2 razyzaraz wyszperam zdjęcie jaki był za 1 a jaki za drugim razem
ten tatuaż ma dla mnie ogromne znaczenie, mimo iż banalny
Stary 2009-11-04, 11:01   #409
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
taaa henna
taka bardzo bolesna henna
ja go robiłam 2 razyzaraz wyszperam zdjęcie jaki był za 1 a jaki za drugim razem
ten tatuaż ma dla mnie ogromne znaczenie, mimo iż banalny
no co nie znam się
Może i banalny ale ja takie lubię, mnie wydaje się bardzo kobiecy

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-04 o 11:05
Stary 2009-11-04, 11:02   #410
Carolajna24
Zakorzenienie

tu masz przed

Czas edycji: 2009-11-04 o 11:06
Stary 2009-11-04, 11:05   #411
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
tu masz przed
to poszalałaś! tak ponoć jest, że jak się zacznie to chce się więcej i więcej, a nie chciałaś kolejnego?

a w ogóle to zauważyłam na mojej głowie nowe króciutkie włoski, taka śmiszna grzyweczka

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-04 o 11:12
Stary 2009-11-04, 11:05   #412
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Moj Kubusko tez pije bebilon pepti
moja Martucha tez pepti wsuwa. Wczoraj wieczorem sie pomyliłam, jak karmiłam je przy zgaszonym swietle Byłam pewna ze połozyłam w prawym łozeczku Magde a po lewej stronie Marte i dałam tej po lewej stronie Pepti a to była Magda póki co, plamy nie wyskoczyły i moze nic sie nie pojawi...oby Poznałam po tym, ze Marta nie zjadła wszystkiego (jak to przewaznie bywa). I zdziwiłam sie, ze ta co jadła pepti wsunęła wszystko

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:11   #413
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
to poszalałaś! tak ponoć jest, że jak się zacznie to chce się wiecej i więcej moja siostar też powiększała, a nie chciałaś kolejnego?
nie chce juz
ten tatuaż i jego powiekszenie ma bardzo długa historie
pierwszy zrobiłam jak córka miała 1,5 roku i spośród wielu to własnie ona go wybrała
resztę dorobiłam dokładnie rok po 1 tatuażu i jechałam po niego specjalnie w to samo miejsce (500 km do Mielna) do tego samego tatuażysty.
I to było zakończenie bardzo przykrego dla mnie etapu.
tak pokrótce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 11:13   #414
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
moja Martucha tez pepti wsuwa. Wczoraj wieczorem sie pomyliłam, jak karmiłam je przy zgaszonym swietle Byłam pewna ze połozyłam w prawym łozeczku Magde a po lewej stronie Marte i dałam tej po lewej stronie Pepti a to była Magda póki co, plamy nie wyskoczyły i moze nic sie nie pojawi...oby Poznałam po tym, ze Marta nie zjadła wszystkiego (jak to przewaznie bywa). I zdziwiłam sie, ze ta co jadła pepti wsunęła wszystko
A ja wam zazdroszczę, że wasze dzieciaki piją z butelki. Dla Antosi butelka to nadal wróg publiczny numer 1. Normalnie umęczyć się można podając wszystkie płyny łyżeczką. Nicola przekonała się po 6 miesiącach, mam nadzieję, że Antosi też się w końcu odmieni, normalnie marzę o tym
Stary 2009-11-04, 11:13   #415
ursull
Zakorzenienie

STO LAT DLA SOLENIZANTÓW!!!

Cześć dziewczyny,narazie tak zbiorczo napiszę,bo mała marudzi,zresztą leży mi na kolanch głową w dół i wgryza się w moje spodnie,do tego ciągnie za kabel od ładowarki i ewidentnie próbuje coś zbroić
Noc....KOSZMAR
Mała zasnęła o 20:30 o 22:30 obudziła się i ani myślała iść spać,bawiła się,a potem marudziła do około północy,nie chciała spać w swoim łóżeczku więc wzięłam ją do nas,gidzie pospała do 1:30 i ryk dałam jej mleka i jakimś cudem uśpiłam w łóżeczku (zajęło mi to jakieś 30min) i po kolei pobudki: 4:00, 6:00-znowu ląduje u nas w łóżku i ostatecznie o 8:00 Same widzicie,że masakra i nie mam pojęcia o co chodzi zębów nie widać,chora nie jest,nie wiem co robić
Idę położyć ją na drzemkę i zaraz wracam

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:16   #416
milena07
Raczkowanie

Kubuś dziękuje za życzenia
Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Milena - buziaki dla Kubusia!!! Jeśli o gluten chodzi, to się nie wypowiem, bo to na razie przed nami Co do ślimaka - to na moim pisało, że gra tylko po naciśnięciu na czułki i tak jest. Nie gra, kiedy wrzucam do niego klocki Tak sobie myślę,że mógłby jeszcze jakieś światełka mieć - Guzik tak lubi patrzeć na światełka...
Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość

No własnie, ja się czepiam bo oczywiscie w promocji za darmo ślimak jest the best ale gdybym zapłaciła za niego te 77,99 to bym oczekiwała czegoś więcej

Cytat:

milena - buziaczki dla solenizanta . A z jakiej firmy sa te zupki z kaszka manną? bo ja jeszcze na taką nie natrafiłam . U mnie ten gryzaczek równiez się nie sprawdził .

Z Gerbera. Podobno maja też deserek z kaszką manną ale jeszcze na taki nie natrafiłam.

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość

a mnie sie wlasnie przypomnialo,ze mialam jej na spiocha obciac pazurki..
tak, wiec do niej zaszlam pare minutek temu ....
zalozylam latarke na czolo(taka na pasku)i obcinam
obudzil sie Tz ...oczy jak 5zl na mnie) co ja robie..
nie chcialam ich pobudzic)
a on do mnie:
"tylko ,zeby Kalinka Cie w tym nie zobaczyla")))
musialam "dziwnie"wygladac

ale się uśmiałam jak sobie wyobraziłam Ciebie z tą czołówką po nocy, dobrze że tż nie pomyslał że ducha widzi

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Moje dziecko nauczyło się nowej metody przemieszczania. Pełznie jak gąsienica Leży na brzuchu, ręce wzdłuż tułowia, nagle dupka się podnosi, nóżki podchodzą bliżej brzuszka przez co dupka coraz wyżej i nagle szybkie przesunięcie czołem w przód.... Wygląda to komicznie ale Tż słusznie zauważył, że póki robi to na miękkim tapczanie, na kocyku, to jest ok ale gorzej jeśli zacznie tak robić na podłodze - zdarte czoło na bank będzie

Mój Kubuś identycznieI mi się to też skojarzyło z gąsienicąMi się bardzo to podoba ale oczywiscie pani rehabilitantka skrytykowała, że powinien sie na rękach podpierać nie na głowie, bo to sie utrwala złe wzorce i takie tam bla,bla,bla a mi się i tak podoba to pełzanie

[QUOTE=ania4891;15079866]

milena - ale tej kaszki manny bobovity dodaje sie 2 plaskie lyzeczki jesli dobrze pamietam. A jak podajesz zwykla kasze manne to pol lyzeczki
I ja podaje czasem te zupki z kasza manna, wtedy nie gotuje juz na wieczor kaszy

A widzisz no własnie sie zastanawiałam ile tej kaszki ale może po prostu będe stopniowo troszkę zwiększać. Carolajna pisała że nie może dostać tej kaszki manny na mleku z Bobovity. Mi sie wydaje że to tylko w większych marketach. Ja np kupiłam w Tesco.

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość

pamiętacie mnie jeszcze...

WitajMy się jeszcze nie znamy.

Piszecie dziewczyny o odchudzaniu, o cudownych tabletkach a ja tak strasznie chciałabym przytyć i nic. W ciąży książkowe 11 kilo a w 3 dni po porodzie zostało mi juz tylko 2 kg a teraz znowu jestem na minusie
milena07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:18   #417
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
nie chce juz
ten tatuaż i jego powiekszenie ma bardzo długa historie
pierwszy zrobiłam jak córka miała 1,5 roku i spośród wielu to własnie ona go wybrała
resztę dorobiłam dokładnie rok po 1 tatuażu i jechałam po niego specjalnie w to samo miejsce (500 km do Mielna) do tego samego tatuażysty.
I to było zakończenie bardzo przykrego dla mnie etapu.
tak pokrótce
fajnie, że tak do tego podeszłaś, z głową! Niektórzy robią i za chwilę już żałują, ja dlatego właśnie nie mogłam się zdecydować i nie zdecydowałam, bo wiem, że za rok czy za kilka lat pewnie bym żałowała

milena caro wyraziła chęć odebrania mi kilku kg, może i Ty byś kilka ode mnie wzięła i wtedy wszystkie były byśmy zadowolone

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-04 o 11:24
Stary 2009-11-04, 11:19   #418
Carolajna24
Zakorzenienie

Ursull

Milena
nie! Ja chcę kupić bez mleka żeby móc do obiadu podawać
Tą z mlekiem mam
Ale podawałam pół łyżeczki nie wiedziałam że tej więcej trzeba
A fakt...przecież tam mleko jeszcze jest
Ja też chcę przytyć
Nie mam ani pupy ani nic, nogi jak patole dwa
Wszystki tłuszcz mi idzie w brzuch;/

Iwciag dlatego wiem teraz że już kolejnego nie zrobie
Mam ten i mi wystarczy, wiele dla mnie znaczy każdy kolejny był by żałowany

Czas edycji: 2009-11-04 o 11:22
Stary 2009-11-04, 11:24   #419
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Milena, witaj
Stary 2009-11-04, 11:24   #420
Carolajna24
Zakorzenienie

gdzie jest POIGLOT
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości