|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
a ja znow nie spie.. obejrzalam zmierzch..
mam lenia totalnego i nie sprzatam..
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ja dziś musiałam się rano zerwać, żeby na badanka skoczyć.. ale już wrócłam i jestem.. a tu cisza.. jak makiem zasiał..więc chyba pójdę się jeszcze trochę położyć z książeczką ![]() miłego dnia
|
|
|
|
#1953 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() A co tu takie pustki i cisza?? ![]() Cytat:
Co do terminu porodu, to wg USG wychodzi nawet koniec listopada, ale lekarz mówi, że mam wysoko łożysko i na razie nic nie zapowiada szybszego porodu. Zobaczymy za miesiąc, bo mam kolejną wizytę 2 grudnia. W związku z tym, że nasza królewna jest taka grzeczna to od dziś zaczynam ją prosić, żeby już może tak bardzo nie rosła, bo chciałabym ją jakoś urodzić Kto wie, może posłucha ![]() Cytat:
Cytat:
Wykupiłam wszystkie leki i od wczoraj leczę się zgodnie z zaleceniami lekarza. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
|
|||
|
|
|
#1954 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wam mamusie.
Ja wczoraj nieodzywałam się bo źlę się czułam. Wiktor kopał po samym dole jak leżałam na plecach to czułam normalnie jakby pchał się w dół tu gdzie mam włosy łonowe w to miejsce.Wchodziła główka i zaraz czułam jak juz gdzie indziej sie przemieszcza.To było okropne uczucie bo bolało jak tylko wił się tam po tym dole.Brzuch mi twardniał co chwile Dziś wstałam mały dalej sie tak rusza.Boje się i na dodatek leci od czasu do czasu ze mnie biała wydzielina.Do kibelka chodzę dośc często.Jeju to chyba dziś nastąpi lub jutro boję się kochane strasznie.Zobaczymy co później bedzie poleże troche jeszcze.Później zaczne cos robić.chyba że niedam rady bo będzie bolał mnie kręgosłup. Później sie odezwe.Dziękuję za liste z numerami
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() witaj Agusia ![]() Lucky to Twoja fotka w avatarze??? ![]() chcialam sie Wam pochwalic, ze w sobote wychodze do domu jestem przeszczesliwa, ale zobaczylam w karcie jaka mam bakterie i poszukalam w necie, to niezbyt fajne wiadomosci sie dowiedzialam. Nazwa jakas streptococcus agalactiae i to z rodziny paciorkowcow...Paczka wspolczuje Ci tych bolesnych ruchow Wiktora. Ja powiem szczerze czuje ruchy, czasem bardzo widoczne pod skora ale mnie to nie boli- na szzcescie. Jedynie jajnik przez ostatnie 3 noce mnie pobolewa, ale to moze byc ucisk Dzidzi. Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-05 o 09:06 |
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trochę urosłam ![]() Cieszę się, że już w sobotę będziesz w domku tylko nie szalej za bardzo a bakterią się nie martw - jakby było coś poważnego nie tak to by Cię nie wypuścili
|
|
|
|
|
#1957 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja biorę 2 koszule. Do porodu u nas daja takie jednorazówki. Cytat:
Wklejaj foty Filipcia bo jestem bardzo ciekawa jak wygląda kolejny wizażowy mężczyzna
|
|||
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
Agusia witaj
Madzia jak dokarmiasz butelka to ile robisz pokarmu?? |
|
|
|
#1959 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
No chyba, że będzie tak jak w przypadku Kachuli, jak Dzidzia za bardzo urośnie to będziesz miała cc Tak sobiemyślę że skoro jakoś tam weszły,muszą też jakoś wyjść ![]() Cytat:
a te bakterie to bardzo dobrze, ze je wykryli juz teraz a ja dziś idę na USG i nie mogę się doczekać! a to dopiero po południu! Mam jeszcze dziś spotkanie z koleżankami ze studiów także znów dzień miło się zapowiada, tym bardziej, że słonko wstało i ładnie świeci, także od razu lepszy ma się humor od rana!!
|
||
|
|
|
#1960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje wyjścia do domu w sobotę Co do bakterii, to rzeczywiście wygląda to poważnie, ale tym bardziej powinnaś się cieszyć, że zostało to szybko wykryte i leczone. Trzeba być dobrej myśli.Ja miałam wczoraj pobierany wymaz na posiew GBS też na paciorkowca, bo u nas idąc do szpitala celem porodu trzeba mieć wynik tego badania. Wtedy w trakcie porodu podają leki i to pozwala chronić maluszka. Później też obserwują dziecko, czy wszystko jest w porządku. Wyniki odbieram w poniedziałek. |
|
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
a mnie naszło na pleśniaka
biorę się do pieczenia
|
|
|
|
#1962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego siedzę grzecznie w domu i się kuruję.U nas niestety nie ma takiej zasady, że jak dziecko jest powyżej 4kg to kierują na cc Po tatusiu ![]() Powodzenia na dzisiejszym USG Żeby Dzidzia dała się podejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- A ja chyba upiekę szarlotkę, bo mam jabłka na stanie Obiadu dziś nie robię, bo nie wychodzę z domu i nie mogę zakupów zrobić (tż ma coś zorganizować ), także chociaż ciasto skręcę, bo mam wszystkie składniki
|
|
|
|
|
#1963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie czwartkowo
![]() Pewnie dlatego tak ciężko mi było przepchnąć Małego, bo ten czop przeszkadzał ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o nadciśnienie, to z lekami na pewno bedzie dobrze. Cytat:
To super że synek daje Ci się wyspać, mam nadzieję, że to się nie zmieni ![]() Dziwne, że kazali Ci się tak długo męczyć i że nie podali Ci oksytocyny, mnie gin mówił, że po odejściu wód trzeba urodzić w ciągu 15 godzin, bo może dojść do zakażenia. A co do tej kaloryczności pokarmu, to lekarz Ci tak powiedział? Bo wszyscy mówią, że noworodek nie powinien spać dłużej niż 5 godzin ![]() Cytat:
A bakterią się nie martw, dobrze, że ją wykryli Eluś w avatarze to Twoje zdjęcie? Z tej sesji? Bo bardzo fajne Lucky Twój avatar tez jest super, fajnie wyglądasz, drobna babeczka z wielkim brzuszkiem Ja na razie wyspana, bo dzisiaj w nocy, w sumie spałam ponad 6 godzin
|
|
#1964 |
|
Rozeznanie
|
Jeju, dziewczyny, jestem taka zielona w kwestii opieki nad dzieckiem, że mnie to przeraża!!!!
NIC NIE WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Np. chciałam skompletować kosmetyki dla dziecka i oczywiście nie wiem czym się wyciera pupę po zmianie pieluszki, czy się ją czymś smaruje przed założeniem następnej. W kwestii kąpieli: czym myć małego, czy używać szamponu? Czym smarować po kąpieli? Wszędzie słyszę tylko hasła "maść, krem, oliwka" ale ja chcę konkretów!!!!!! No skad ja mam cokolwiek wiedzieć skoro ostatnim niemowlakiem z jakim miałam styczność byłam chyba ja sama A nie chcę koleżankom świeżo upieczonym mamom teraz głowy zawracać takimi pytaniami.... I w ten oto sposób utknęłam przy kompletowaniu wyprawki I w ogóle do czego są te Sudocremy, Bepatheny??????
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-11-05 o 10:27 |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych komplikacji w trakcie i po porodzie i Dzidzia urodzi sie zdrowa
(Sexy ja do odpadniecia pepuszka planuje kapac na sucho. Czyli przegotowana woda do buzi, waciki, w drugiej miseczce woda z dodatkiem olejku do kapieli. Tak jak mnie uczyli na szkole rodzenia. Czyli najpierw przemywamy jedno oczko, wyrzucamy wacik, potem drugie, uszko jedno i drugie, potem buzia i wlosy (bez uzycia szamponu). A potem reszta ciałka. No i pupka przegotowana woda nie pamietam tylko czy oczka sie przemywa ruchem od tej zewnetrznej stroony do wewnetrznej czy na odwrót ![]() Suducrem jest polecany na odparzoną pupke, a Bephanten na brodawki obolale. Kurcze martwie sie o ta bakterie. Podobno antybiotyk w trakcie porodu podaja jeszcze. Ciekawe czy u mnei tak podadza??? Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-05 o 10:38 |
|
|
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie!
Piękny dzien sie u nas zapowiada, az lżej na duszy jak taka pogoda. Cytat:
Bakteria widocznei została opanowana, wiec sie nie martw. Gdyby cos było nie tak to tez uważam, ze by Cię nie wypuscili. Cytat:
![]() Też mialam pytac o avatarek - podoba mi sie. Ja już ciuszki mam poprasowane, teraz jeszcze kocyki, pieluchy i reczniki. Ale na pewno zrobię dziś spacerek. Domi, zamowiliście w końcu wózek? Brombi to dzisiaj poszalalas ze spaniem. Podziekuj pięknie małemu za laskawość. A mama Ci dużo pomaga? Tak sie pytam pod katem czy sama dam radę
|
|
|
#1967 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. My dziś idziemy do pani Doktor sprawdzić jak nam Wiki rośnie także proszę o kciuki
Aguś Witamy ja też się dziwię czemu nie dali CI OXy mój lekarz też powiedział żę jak mi wody odeszły o 9.00 to do 21 muszę urodzić. ALe ważne że się dobrze skończyło Domi super że wychodzisz. A bakterią się nie martw bo najważniejsze że o niej wiedzą i będą w razie czego reagować Cytat:
Cytat:
Ale ja strasznie nie lubie tak z nim spać bo to bardziej czuwanie niż spanie jest. No ale potem już było ok i grzecznie spał w łóżeczku. Tylko że ja mam z nim czasem taki problem: Karmię on zasypia noszę go do odbicia to mi się rozbudza i nie chce spać tylko znowu jeść Potem znowu kupka to się rozbudzi potem karmię i czasem nie wiem co mam robić. Też tak masz?? A co do spania to mój po kąpaniu czasem spi 4 godziny ale ani minuty dłużej. A co do pokarmu to sam fakt że nasze maluszki spią 3 godziny świadczy że mamy dobry pokarm. Także chyba nie ma powodu do obaw. Cytat:
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-11-05 o 10:40 |
|||
|
|
|
#1968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam problem z ogarnięciem tematu "Higiena noworodka" Próbowałam zasięgać informacji z różnych źródeł, ale czy na szkole rodzenia, czy w różnych poradnikach piszą, że to tak naprawdę Twój wybór czego będziesz używać... I bądź tu mądra!Ja polegam trochę na intuicji. Mam wilgotne chusteczki do wycierania pupy i puder. Mam też Sudocrem w razie odparzeń, ale sama nie wiem czy go używać zapobiegawczo, czy dopiero jak skóra będzie podrażniona Do kąpieli na początek będę używać mydełka, bo jedynie na nim nie było napisane "od pierwszego miesiąca życia", a potem płynu do ciała i włosów. Generalnie stawiam na jak najmniej chemii, także na początku nie zamierzam kąpać Małej codziennie, tylko myć myjką, a kąpać co kilka dni. Mam wprawdzie oliwkę, ale nie wiem, czy będę smarować czy wlewać troszkę do kąpieli - się zobaczy. Mam też ochronny krem do buźki, bo w końcu będzie zima, jak nasza córcia pojawi się na świecie i jak będziemy się wybierać na pierwszy spacer, to trzeba zabezpieczyć delikatną skórę. Tak wygląda moja wyprawka. Czy wszystkiego będę używać i czy nie będę potrzebować czegoś jeszcze - tego nie wiem, ale daję sobie prawo do tej niewiedzy. Wierzę, że nie zrobię dziecku krzywdy i jakoś sama dojdę do tego, co jest nam potrzebne a co nie
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Katee trzymam kciuki za wizyte
![]() Konspi nie zamowilismy narazie wozeczka, bo moj Tz czeka az wroce i razem zamowimy. A teraz juz sama nie wiem czy chce ten Vedi czy Jumper Tako ![]() U mnie na SR odradzali myjki, lepiej waciki podobno lub wata, ktora mozna wyrzucic. I szampon dopiero chyba po miesiacu, A Sudocrem wydaje mi sie dopiero wtedy jak zajdzie koniecznosc
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-05 o 10:46 |
|
|
|
#1970 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki jesteście kochane
Mam się w ciągu kilku dni spotkać z moją położną, to jeszcze ją wypytam o wszystko co mnie nurtuje. Jeszcze tylko jedno pytanko - do czego służą woda destylowana i sól fizjologiczna wymieniane w wyprawkach dla maluchów?
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Rossmanie podobno jest promocja. 3 sztuki pampersów nalezy kupic i dostaje sie zabawke z Fischer Price (slimak z klockami) ktory koszyuje okolo 79 zł. Ale ja nie bede tego kupowala, bo nie wiadomo czy pampersy sie sprawdza... a jedne pampersy kosztuje 49.90. Wydaje mi sie, ze Huggiesy sa tansze ![]() Dzis jak na zlosc mam nowy limit na interenet i mi nardzo szybko chodzi. Mogl byc tydzien temu
|
|
|
|
|
#1973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A sól fizjologiczna służy do oczyszczania nosa. Ja nie mam żadnej gruszki, tylko sól. Sama z niej korzystam (tzn. z drugiego opakowania, Mała ma swoją indywidualną) i mi pomaga, i przy suchym powietrzu i katarze
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a woda destylowana chyba do spirytusu... |
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.jedo.pl/2009/index.html Cytat:
Ja też mam fridę.
|
|
|
#1976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do Jedo, to my kupiliśmy Bartatinę (używaną). Mi najbardziej odpowiada to, że przy sporych gabarytach, jest lżejsza od porównywalnych wózków. |
|
|
|
|
#1977 |
|
Raczkowanie
|
Mam juz numery dziewczyn które mają numery w orange.Jak cos to będę pisać co i jak kochane.Jak narazie leże w łóżku i ogladam tv.Wiktor wierci sie po dole
![]() Czuję się do dupy bo ten katar.Wszystko mnie boli kości głowa oczy nos ręcę no wszystko .....dosłownie. Mam nadzieję że dziś lub jutro to sie stanie bo ja już niewytrzymam tego co robi mi Wiktor w środku.Mam ndzieję ze żadna z was tak niemiała jak ja ma teraz.Bo to okropnie bolące uczucie.Już chcę żeby wyszedł już niechcę go w brzuszku.Kocham go bardzo tego maluszka ale to co robi to cholerne przekleństwo które mnie spotkało.Niemiałam tak z Nikolką.Boże zmiłuj się nademną ![]() :pro si:![]() ![]() Uciekam sie położyć :confuse d:![]() ![]() Później napisze jak coś.
|
#1978 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Młody dalej śpi, to korzystam, znaczy się prasuję
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj zapowiedział, że da radę bez mojej asysty. Potem smaruje oliwką Hipp, ale bez przesady, naoliwiam swoje ręce i nimi smaruję maluszka, wszystkie zgięcia i fałdki ![]() Do pupki używam bepanthenu, a raz na jakiś czas smaruję sudokremem. Pupkę przy zmianie pieluszki wycieram chusteczką, albo wodą przegotowaną i takim dużym kwadratowym wacikiem. Cytat:
Cytat:
Znaczy gotuje głównie, bo sprzątać się staram sama i TŻ pomaga, sama pewnie dałabym radę, ale jest ciężko z bolącym kroczem, teraz jest lepiej ale w zeszłym tygodniu byłam jeszcze bardzo słaba. Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę ![]() Ja byłam we wtorek w przychodni i Mały przytył ponad 100 g od czwartku, więc jest dobrze ![]() Cytat:
![]() Co do kąpieli i pępuszka, to ja normalnie kąpałam, dzisiaj w nocy ten kikutek odpadł Moja Mama mówi, że się zostawia na szczęście, ale ja mojego nie mam
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-11-05 o 11:48 |
|||||
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi dzieki za linka
![]() Brombi a do pupki używasz kremu Bephanten czy masci?Bo ja mam narazie kupiona masc, ta na brodawki czyli mydelko Bambino sie sprawdza? a oliwke jakas masz?Guci cos nie ma ![]() Paczka a czy Ty mowilas lekarzowi o tych swoich dolegliwosciach???? |
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mydełko się chyba sprawdza, w każdym razie, nie zapeszając, żadnych niepodzianek skórnych nie mamy. A co do oliwki, to tak jak napisałam powyżej, używam Hipp Filip włączył piski, więc na razie znikam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

i to z rodziny paciorkowcow...

(