Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 00:03   #1111
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Jakoś mi się nic nie chce... Zabrałam się za biżuterię, ale prawie nic nie zrobiłam...
Stary 2009-11-05, 06:55   #1112
oliviaoO
Rozeznanie

to chyba ja dzisiaj jestem pierwsza..
rany jak mi się wstać nie chciało.. pociesza mnie myśl, że już jutro wolne jutro będę prowadzić auto 50km w jedną stronę i z powrotem, a że poruszałyśmy już kwestię pasów to wiem, że je zapnę tylko że teraz mój brzuch znajduje się na prawdę bardzo nisko i będę miała całą drogę stres, że uciskam Niunię.. no nic..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 07:15   #1113
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Aaaa pomyslce że w kolejne święta będziecie ubierać choinkę w powiększonym składzie
Tak..... Już o tym wcześniej tez pisałam...

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

Kurcze, musze sie ostro wziasc za jakies zakupy tez dla siebie, bo nie mam nic do szpitala, koszule, podklady i te sprawy.
Ja też, bo cały czas myślę, że jest dużo czasu.. A tak naprawdę to zleci jak z bicza trzasł...
Chyba odwlekam to kupowanie, bo nie wiem czego ile.... Mimo, że mam te wasze listy wyprawkowe...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
rany jak mi się wstać nie chciało.. pociesza mnie myśl, że już jutro wolne jutro będę prowadzić auto 50km w jedną stronę i z powrotem, a że poruszałyśmy już kwestię pasów to wiem, że je zapnę tylko że teraz mój brzuch znajduje się na prawdę bardzo nisko i będę miała całą drogę stres, że uciskam Niunię.. no nic..
Zapnij, zapnij....

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 07:40   #1114
azzis
Zakorzenienie

Rybcio witaj
gooha3 gratuluję synka

Jakoś przeżyłam stomatologa - młoda stażystka robiła mi przegląd paszczy Było bardzo sympatycznie.
Jeszcze tylko w poniedziałek internista i będę miała wszystko

Sprawdzałam ten papierek z grupą krwi - rzeczywiście są 2 podpisy... ufff, bo myślałam, że będę musiała jeszcze raz robić.

Dzisiaj się już lepiej czuję, nawet wczoraj mnie nie bolał brzuch jak szłam

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Aaaa pomyslce że w kolejne święta będziecie ubierać choinkę w powiększonym składzie
Ja już się niemogę doczekać tej chwili
Kupiłam taki śliniaczek z reniferkiem i napisem : My first Christmas

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 08:05   #1115
pysiamn
Zakorzenienie

Hey

Pysiolinka obudziła mniekipniakami i kuksańcami o 7 a bym sobie jeszcze pospała zwlaszcza że pogoda do a Puchatek jeszcze smacznie spi....

Ale wybaczam wolę jak mnie kopie niż jak długo milczy

addicted z tymi podkładami to u mnie też czasem pustka mają wzięcie... ostatnui zabrałam 2 ostatnie opakowania o ogołociłam ja.. jeden dla nas a drugi dla siostry brałam...ma termin na styczeń

I buziaki dla kaszlaka, by kaszelek go nie męczył

Sensuel co do lotu samolotem to musisz podpytac, moja przyjaciółka pod koniec ciąży leciała...ale to było ponad 2 lata temu

Gapa jestem zapomnialam napisać, że wczoraj kupilismy dla Pysiolinki fotelik kolor, który najbardziej mi się podobał do tego gratis jest śpiworek oryginalny z Maxi Cosi

O taki

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-05 o 08:08
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 08:51   #1116
aldii
Zakorzenienie

Sensuel tak, zaswiadczenie od gina trzeba miec.Sama mialam jak teraz lecialam na/z wysp
Addicted oby synek szybko wyzdrowial
Celka a jak sie dzis czuje Twoja pociecha ?
Pysiamn bardzo ladny fotelik
Stary 2009-11-05, 08:58   #1117
addicted to wizaz
Zadomowienie

olivia - my w sobotę wybieramy się w dłuższą podróż, tak ze 4 godziny w jedną stronę. Co prawda nie mam najmniejszego zamiaru kierować, ale pasy jak najbardziej zapnę, bo nie uznaję jazdy bez pasów. Najwyżej co jakiś czas będę je poprawiała, bo jak wiadomo lubią się przemieszczać.
azzis - no i niepotrzebnie się stresowałaś tym dentystą, jak widać na szczęście skończyło się tylko przeglądem
pysia - to pewnie Ty mi sprzątnęłaś te podkłady sprzed nosa
A fotelik

Miłego dnia mamuśki

......................... ......
Dzięki za życzenia dla kaszlaczka, ale na razie się nie zapowiada na poprawę. Mam nadzieję, że jak trochę posiedzi w domku to się wykuruje

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2009-11-05 o 09:00
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 09:17   #1118
gooha3
Zadomowienie

Madziulka, Youyou
Powiem Wam mi czasami to chyba tez brakuje tego czasu bez tv (prawie 5 lat na studiach bez tv)
Można się przyzwyczaić i naprawde dużo więcej czasu się robi.
Tak samo jak bez neta, ....... ale jak tu się pozbyć takich nałogów jak już są w pokoju .....
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość

Wiecie może,czy w III trymestrze można latać samolotem??Bo ja będę chyba 7/8 miesiąc na ŚBN i samolotem chcielibysmy lecieć do PL,ale nie wiem czy mnie na pokład wpuszczą w zaawansowanej ciąży
Tak jak już pisały dziewczyny każda linia ma swoje zasady więc musisz poczytać.
Z drugiej strony urodzić w samolocie fajna sprawa dzieciaczek bedzie miał darmowe loty do końca życia

Cytat:
Mi tez źle z pasami na brzuszku bo cały czas je poprawiam i czuje że ściskają maluszka i ni jak nie moge ich ułożyć żeby się nie zsuwały.

Stosuje taką metodę poleconą przez jedną z naszych dziewczyn (przepraszam że nie pamiętam kto to wymyślił) , żeby zapiąć pasy przed wsiadaniem i jak się usiądzie nałożyć tylko górny pas.
Jakieś zabezpieczenie jest i nie denerwuje się że mogę zrobić krzywdę dzidziusiowi jak np pasy się napną.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 09:24   #1119
Sensuel
Wtajemniczenie

[QUOTE=pantee;15095296]
Cytat:
Matko boska ,a ja mam w opryszczce paciorkowca .Na szczęście dawno (odpukać) jej nie miałam.Az mnie głowa rozbolała z nerwów.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

No o to mi chodzilo, na opryszczkę mowi sie też skwarka

Acha....w zyciu nie słyszałam takiej nazwy,ale juz wiem o co chodzi.Ja stosuje maść z antybiotykiem Beneocin i mnie pomaga jak na samym początku posmaruje to nie mam pęcherzy ze strupami tylko małe zaczerwienienie.A to właśnie te pęcherze sa najgorsze.Na samą myśl mnie już mierzi
Stary 2009-11-05, 09:25   #1120
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Taaaaa, nam to chyba tylko dresy zostaną....
Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
No coś Ty, ja to jakieś cekiny zapodam
Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość

cokolwiek nie ubierzemy to i tak nie będziemy się niczym różnić od bąbek na choince
Cytat:
Taaaaaaaa w domu jak bąbka na dworze jak bałwan....
To będą prawdziwe święta

Poczujemy klimat świąt na własnym brzuchu

: hahaha: oooooooooooo matko ....ale sie uśmiałam
wy to umiecie poprawić humorek z samego rana
Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
ula - gratuluje paczuszki z SR, ja idę w piątek na pierwsze zajęcia, ale jakoś się nie nastawiałam na prezenty. Fajnie byłoby się tak miło rozczarować
jestem zadowolona bo SR jest darmowa

dzwoniłam po wyniki i całkiem zgłupiałam : na czczo 58 po godzinie 95mmol , pytam sie czy to dobrze a ona mi mówi ze mam za mało cukru
musze do gina zadzwonić , ale wcześniej pojade odebrać własnorecznie wyniki

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 09:28   #1121
Sensuel
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczynki za informację co do samolotu + ciąży.Muszę spojrzeć czy LOT pozwala,a zaświadczenie to pikuś

Miłego dnia życzę i do usłyszonka wieczorem
Stary 2009-11-05, 09:42   #1122
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
jestem zadowolona bo SR jest darmowa
Ja też byłam....fajnie jest w SR

Cytat:
dzwoniłam po wyniki i całkiem zgłupiałam : na czczo 58 po godzinie 95mmol , pytam sie czy to dobrze a ona mi mówi ze mam za mało cukru
Ulcia ja też mialam mniej glukozy we krwi na czczo niz podaje norma...ale moja gin powiadziała że jest OK

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-05, 09:48   #1123
addicted to wizaz
Zadomowienie

ula - moja SR też za darmo, inaczej bym nie poszła
za mało cukru lepiej poczekaj co powie gin
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 09:56   #1124
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dzien doberek!

Pozegnalam sie wieczorkiem, wchodze na wizaz rano, a tu juz tyle postów

A jeszcze co do tego telewizora, to you you tak, jak napisalas, po prostu jak jestem sama to by bylo z nim razniej. Na przyklad dzis, bo mezus jutro dopiero wraca Ale jak nie ma telewizora to znowu dluzej sie siedzi na kompie oczywiscie na wizazu

pysiu fotelik super

A ja dzis ekspresem wzielam prysznic, zeby slyszec dzwonek do drzwi. Makijaz zrobiony, jeszcze tylko wloski do wysuszenia Czekam na kuriera, ma przywiezc taki czujnik ruchu do lampy. Wczoraj zostawil awizo, maz dzis dzwonil i powiedzial, ze do 12 jest ktos w domu. A jak nie przylezie do tej 12 to

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Oooo, wlasnie zauwazylam, ze napisalam swoj 200 post Ale to i tak nikla ilosc do rekordzistek
Stary 2009-11-05, 09:58   #1125
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
A w tym roku to święta będą dla nas wyjątkowe, z wielkim brzuszkiem przy choince a za rok... już z małym bobaskiem na podłodze....och rozmarzyłam się...
Wiecie co, a ja w zeszłym roku płakałam bo miałam 2 ciąże stracone i moim jedynym życzeniem było aby na święta być albo z brzuszkiem albo z małym dzieciątkiem już

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Dziekuje za gratulacje.
Jeszcze i tak do konca nie jestem przekonana czy to chłopak. Zobaczymy na kolejnym usg.
Jak lekarz nie był na 100 pewny to trochę wątpliwości jest, ale chyba przy chłopaku jest mniej wątpliwości niż u dziewczynki, ale wszystko może się zdarzyć

Cytat:
Wiecie może,czy w III trymestrze można latać samolotem??Bo ja będę chyba 7/8 miesiąc na ŚBN i samolotem chcielibysmy lecieć do PL,ale nie wiem czy mnie na pokład wpuszczą w zaawansowanej ciąży
Generalnie można bez problemu do któregoś tygodnia, tyle że musisz mieć ze sobą zaświadczenie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Co do seriali to ja oglądam tylko Naznaczonego i Londyńczyków (Skazanego już dawno obejrzeliśmy, ale nic wam nie zdradzę).
o kurcze i podoba Ci się ten Naznaczony? Mnie to nie wciągnęło... Jakieś takie bez składu i ładu i w ogóle polskie seriale są takie średnie...
Ja oglądam Brzydulę i Na Wspólnej a z zagranicznych to Heroes, Dexter, Lost, i jeszcze znalało by się kilka jakis

Cytat:
Z mało cukru? Najważniejsze, że cukrzycy ciążowej nie masz.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:04   #1126
zebra666
Zakorzenienie

Ula wydaje mi się, że jest ok, ja miałam inną skale(5,1 po godzinie a max. było 8,5- wogóle nie dużo mi się podniósł cukier, bo z 4,8 bodajże) i lekarz nie kręcił nosem na wyniki

Pysiamn śliczny fotelik

A ja wstałam z bólem głowy przez ta pogode... wczoraj słońce dzisiaj ciemno, zimno i deszcz...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:13   #1127
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

No, kurier dotarl Teraz moge wysuszyc wloski

Ja tez dzis taka klapnieta jestem. U mnie wczoraj juz pogoda kiepska byla, padalo prawie caly dzien, a dzis znowu taka mgla, ze nic nie widac!

O, wlasnie poczulam stopke w gornej czesci brzuszka
Stary 2009-11-05, 10:14   #1128
filka2
Zadomowienie

ja dzis spałam dobrze.

w niektórych liniach mozna latać do 34tyg tylko ale nie pamietam w których(czy one w ogóle do pl latały) no a zaświadczenie to trzeba przez cała ciąże mieć ze soba od gina,no moze na poczatku nie jak nie widać.

weszłam sobie na forum mamusiek ze stycznia 2009 i one tam sie ostro odchudzają,kurcze każdy mowi że schudniesz szybko ale jeden schudnie drugiemu cięzko(ja chyba z tych drugich),a tak chciałabym jechać nad morze latem z niunką i byc już szczuplakiem żeby sie wbić w kostium.mam plany sie zabrać za siebie ale z jednej strony słyszałam ze sie chudnie a z drugiej strony słyszałam że duzo sie chce jeść jak sie karmi
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:14   #1129
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A ja wstałam z bólem głowy przez ta pogode... wczoraj słońce dzisiaj ciemno, zimno i deszcz...
Mnie wczoraj bolała głowa, a dzisiaj u mnie piękna pogoda i na szczęście śnieg stopniał Choć akurat nigdzie się nie wybieram akurat

Dziewczyny, czy któraś się wybiera do Biedronki po te zabaweczki za 14,99 co mają dźwięk i światełka?? Zamierzałam kupić jedną na zapas i jestem ciekawa czy któraś już była??

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-05, 10:22   #1130
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz,ja chyba nie wiem o co chodzi z tymi skwarkami i heviranem .Albo za dużo postów na raz,albo to nie do mnie

Kalka....na prawdę nie ma się czego bać.wiadomo,że zawsze boimy się nieznanego i ja już raz rodząca nie jestem w stanie ci tego opisać,bo samemu to trzeba przeżyć.Nie ma tragedii i nie jest tak źle o ile nie ma komplikacji,ale o tym się nie myśli wtedy.Ból jest i tego nie mówię,że jest przyjemnie,ale po porodzie sama stwierdzisz,ze strach ma wielkie oczy

Dziękuję kochana jednak jakoś tak wszystkie kobiety w otoczeniu zamiast mówić tak jak ty to jak się wezmą za wspominanie, to mi się włos jeży na głowie, a trochę tych włosów mam Bez taktu wogole, przecież wiedzą ze to mój pierwszy poród. Narazie nastawiam się na spotkanie z moją córeczką, to już za około 2 m-ce

Cytat:
Ja teraz zawsze zapinam pasy, wcześniej jakoś nie zawsze byłam fair w stosunku do prawa, a teraz jak sobie pomyślę, że coś mogłoby się stać z dzidziusiem to oblewają mnie zimne poty! Zapnij się koniecznie!!!

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
No, kurier dotarl Teraz moge wysuszyc wloski

Ja tez dzis taka klapnieta jestem. U mnie wczoraj juz pogoda kiepska byla, padalo prawie caly dzien, a dzis znowu taka mgla, ze nic nie widac!

O, wlasnie poczulam stopke w gornej czesci brzuszka
A u mnie dziś szaro, pada deszcza i bez słońca. Nie lubię jak nie ma słońca

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:36   #1131
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś się wybiera do Biedronki po te zabaweczki za 14,99 co mają dźwięk i światełka?? Zamierzałam kupić jedną na zapas i jestem ciekawa czy któraś już była??
ja wczoraj byłam , ale żadnych zabawek nie było
albo wogule nie przyszły albo o godz 8.30 już wszystkie wykupili
oglądałam kombinezony , ale same duże rozmiary (86cm)

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-05, 10:41   #1132
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
ja wczoraj byłam , ale żadnych zabawek nie było
albo wogule nie przyszły albo o godz 8.30 już wszystkie wykupili
oglądałam kombinezony , ale same duże rozmiary (86cm)
Bo zabawki dopiero od dzisiaj

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-05, 10:49   #1133
gosbaj
Zadomowienie

Witam, a u mnie za oknem swieci sloneczko ale nie wiem czy jest mrozno czy nie Dzisiaj w Rozwowach w toku bedzie o rozstepach po ciazy.....jakos tam ostatnio tematy calkiem dla nas sa
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:07   #1134
pysiamn
Zakorzenienie

Dzieki dziewczynki za słowa...mi też fotelik sie bardzo spodobał

Co do biedronki to ja nie wiem...bo nie mam blisko siebie

Rozmowy w toku...tak nastawiłam by mi się nagrało...bo zazwyczaj ich nie oglądam i o nich nie pamiętam
Ale może być ciekawe....ja nowych tfu tfu na razie nie mam, tylko stare po Kubie...ale na wszelaki wypadek obejrze

Jejuniu jaki senny dzień...babcia przyjechala i zabrała Kubę na spacerek...i super, bo ja czuje sie klapnięta i wdodatku głowa mnie boli

Może walnę sobie kawkę ????

eeeeeeehhhhhh

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-05, 11:26   #1135
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

O jej, chyba usne na tym kursie! A mgla nie chce sobie pujsc, bede musiala sie przez nia przedzierac na przystanek
Stary 2009-11-05, 11:27   #1136
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Bo zabawki dopiero od dzisiaj
no to d**a
nie mam biedrony obok siebie a specjalnie nie chce mi sie jechać

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-05, 11:35   #1137
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dzień Dobry,

Ja dzisiaj nie poszłam na glukoze, jestem chora

Głos mam jak stara pijaczka

Jutro juz obowiązkowo muszę, bo w poniedziałek do gina

Powiedzcie mi ile płaciłyście za to badanie i ile kosztuje glukoza?

Mam 100 zł w portwelu i jakiś ketyn wpadł na pomysł aby zlikwidować jedyny bankomat na takim dużym osiedlu jak bede musiala jechac do miasta do bankomatu to mnie szlak trafi
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:40   #1138
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Dzień Dobry,

Ja dzisiaj nie poszłam na glukoze, jestem chora

Głos mam jak stara pijaczka

Jutro juz obowiązkowo muszę, bo w poniedziałek do gina

Mam 100 zł w portwelu i jakiś ketyn wpadł na pomysł aby zlikwidować jedyny bankomat na takim dużym osiedlu jak bede musiala jechac do miasta do bankomatu to mnie szlak trafi
to kuruj sie , kuruj
a na badanie 100zł starczy ci spokojnie i nawet reszta ci zostanie
ja za glukoze płaciłam niecałe3zł a za badanie 6 zł

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-05, 11:40   #1139
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dobra ja lece, jak zwykle wszytsko na szybko Do po poludnia!!!
Stary 2009-11-05, 11:44   #1140
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Witam, a u mnie za oknem swieci sloneczko ale nie wiem czy jest mrozno czy nie Dzisiaj w Rozwowach w toku bedzie o rozstepach po ciazy.....jakos tam ostatnio tematy calkiem dla nas sa
Ja jak będę pamiętać to też będę oglądać

Cytat:
no to d**a
nie mam biedrony obok siebie a specjalnie nie chce mi sie jechać
No mi specjalnie też nie chce się iść, zwłaszcza że mąż wziął tą swoją kurtkę Ale do niedzieli może uda się podejść i zobaczyć to

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Glukoza ok 2 zł a badanie u mnie w Szczecinie ok 15 zł.

Dominiś - 20.05.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości