|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cześć Mamuśki
![]() Wczorajszy wypad do kina się udał, film według mnie warty obejrzenia ![]() Mariola to wspaniale że Antoś lepiej jje ,pewnie kamień spadł Ci z serca ![]() Czekoladko widziałam Twoje zdjecia na nk, ale z Ciebie laska Z tego co pamietam to jakos sporo przytylas w ciąży, jak to zrobilas ze tak szybko wrocilas do super figury? Ja nie przytylam tak duzo, a niestety nie wygladam zbyt dobrze, musze maskowac ubraniem brzuch, bo jest okropny
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
ja nie Syla ale napisze, na subskrybowanych watkach tam gdzie ilosc odpowiedzi klikasz i jest zestawienie, a kto mi powie jak poszukac wszystkich postow 1uzytkownika?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz jeszcze nie waze tyle ile przed ciza, ale skoro wszyscy mi mowia ze wygladam dobrze to wierze ze tak jest ![]() ja przytylam 24kg -20 kg juz za mna diety specjalnej nie mam oprocz tego ze nie jem slodyczy-nie mam na nie ochoty
|
|
#3814 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skąd ja to znam mojemu TŻ też jest obojętne czy kąpiemu o 19 czy o 20 a to że potem jest bałagan bo już pora karmienia sie zmienia i mały nie chętnie zasypia to już inna sprawaCytat:
![]() Cytat:
a na opryszczkę ja smaruję sobie na noc pastą do zębów oże nie wygląda estetycznie ale wysusza albo pastą cynkowąCytat:
i na poprawę humorku Cytat:
![]() Więc ja też się witam , u nas dziś całkiem ładnie może wyjdziemy na dwór później , kurcze wczoraj było tak brzydko a musieliśmy na zakupy jechać bo lodówka pusta i wyjęłam z szafy małego kombinezon zimowy który mam od przyjaciółki po jej bliżniakach i się okazało że za duże są obydwa jeden to rozm 80 a drugi 86 i dziś od rana po all buszowałam żeby na cito cokolwiek kupić bo nie mam w co małego ubrać i kupiłam takie cuś za zniewalającą cenę 1,57 zł .Natek mnie dziś zadziwia wstał o 6:30 (taka nasza norma 6:30 max 7:00 pobudka) i o 8:30 już zaczął marudzić zasnął spał do 9:30 dostał cyca i znowu zasnął i wstał przed chwilką , leży w łóżeczku i śmieje się do karuzeli a zawsze był marudny o tej porze i nie spał tyle , ale wczoraj sprawdzałam że mamy skok rozwojowy A powiedzcie mi prosze jaką wode mineralną dajecie pociechom swoim bo ja zauważyłam że po żywcu mojemu małemu gorzej gazy odchodzą . Ide coś w kuchni ogarnąc i pyrki obrać na obiadek potem jeszcze wlece.
Edytowane przez cashmeree Czas edycji: 2009-11-05 o 11:11 |
||||||
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3816 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie no ta karuzele to sam kazal mi zamowic - a o reszcie nic nie wie ale to z mojej wyplatki idzie zeby nie gadal, ze nic za swoje do domu nie kupuje ![]() wspolczuje nocki
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak - chłopcy... i wszystko jasne Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- jeśli chodzi o rytm dnia - mój chłop tez tego nie rozumie i zawsze sobie zaplanuje tak, żeby Tomasz się dopasował do niego, a nie odwrotnie no nie potrafię mu tego wyjasnić, zeby nie umawiał się na spotkanie z kolega w porze kąpania
|
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki
![]() O mamciu ale nocka moja tylko raz odpukać dała czadu w nocy i więcej oby nie i sto lat zaległe dla Matiego cashmeree Svinecka Marcelek jak zwykle uroczy
|
#3819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że cashmeree mnie ubiegła ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Mati dziękuje i zaprasza na mleczko ![]() Cytat:
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja małej daję wodę Żywiec i jest ok
Tulipfever ach te teściowe u mnie teść wtrąca swoje trzy grosze jak tylko ma okazję o to, że małej smoka dałam bo mnie już piersi bolały to przeżyć nie mógł ![]() Nocka przebiegła spokojnie, Amelka padła o 18:20 a o 23 było pierwsze podejście do cyca potem o 3 butla i o 5 wstała cała w skowronkach muszę ją jakoś przestawić bo długo tak nie pociągnę. No i teraz w dzień mała jest na butli a w nocy na cycusiu
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba na oczka mi padło bo nie widzę żeby gdzieś pisało "ilość" mam wejść na : - ustawienia, - zasubskrybowane wątki ? czy tak ?
|
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
??? - wczoraj przez cały dzień i dzisiaj w nocy całą dolną wargę miałam w kolorze sexownego turkusu - dobrze że nigdzie nie wychodziłam, a i tak tż miał ze mnie niezły ubaw.Moje dziecię śpi od 9 rano. Wróciłyśmy ze spaceru przed 12 a ona dalej smacznie sobie śpi. Ciekawe kiedy jej się przypomni, że wypadałoby coś przekąsić.
|
||
|
|
|
#3823 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
sorka odpowiedzialam na cos innego niz mialam
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-11-05 o 13:01 |
|
|
|
#3824 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Moja jak narazie tylko sie usmiecha.Frida wlasnie o takich cwiczonkach jak Svinecka robi z Marcelkiem ci pisalam Cytat:
Cytat:
![]() Mozesz kliknac na nick osoby i tam ci sie wyswietli "pokaz profil, wyslij priva, wyslij mail, pokaz wiecej postow uzytkownika" itp Nie trzeba wchodzic w profil jak ci to eeleri wytlumaczyla. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Ania dziekuje za link do zaproszen
Nasze szczęście Lenka ur.18.08.2009 Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2009-11-05 o 13:02 |
||||
|
|
|
#3825 |
|
BAN stały
|
hej ja z Amelą byłam na spacerku - pogoda się poprawiła a teraz nawet słoneczko wychodzi - i byłam wybrać kolor mebli i blatów. meble do kuchni wzięłam w orzechu a blat taki jasny żeby rozjaśnić bo i na podłodze jaśniutkie płytki pójdą. już mamy zrobioną wizualizację kuchni - super będzie jak dam radę to zrobię zdjątko i wstawię albo jak będzie taka możliwość to poproszę o to na maila i wtedy... zaraz zobaczę. ogólnie to fajnie zrobione i nie wprowadzałam żadnych zmian bo mi się podoba. potem zostaje "tylko" wybór mebli i kolor ścian....szybko im tam to idzie więc to już niedługo...kolejna przeprowadzka
Svinecka Marcelek słodki, ja muszę Amelce różne śmieszne rzeczy mówić żeby się tak śmiała ![]() czekoladko ale z ciebie laseczka też widziałam zdjątka na nk... tylko pozazdrościć... cashmeree witaj Mariolu dobrze że u was ok Amelka śpi ale co chwilę podskakuje wystraszona.... jakos ostatnio niesppokojna jest dobrze że noce ok. a skąd wy czytacie o tych skokach rozwojowych?? już mam tylko mebelki beda miały inny kolor Załącznik 2631079 Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-11-05 o 13:54 |
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
my też już po spacerku - cieplutko się zrobiło po wczorajszej śnieżycy
Tomasz nadal śpi, a ja ściągnęłam 130 ml mleczka (zostawiłam trochę jak się obudzi), bo dziś rano jakoś mało jadł - ciekawe kiedy się obudzi z wrzaskiem ![]() on chyba się nigdy nie wyreguluje z tym jedzeniem - ciągle się zmienia i raz je niewyobrażalnie dużo, za chwilę bardzo mało
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrzucam fotkę jak to u mnie wygląda, powiedz gdzie mam kliknąć z netu
|
|
|
#3828 |
|
BAN stały
|
eleeri jak masz subskrybowane wątki to tam na górze poziomo jest wątek rozpoczął, potem ostatnia wiadomość i odpowiedzi to na ta liczbe klikasz
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Nowinka
![]() http://wiadomosci.onet.pl/135868,21,0,pokaz.html "Kiedy Liz Breach z Christchurch w Nowej Zelandii dowiedziała się, że jest w ciąży nie przypuszczała, że czeka ją aż taka niespodzianka. Liz już jako nastolatka wiedziała, że cierpi na wrodzoną wadę układu rozrodczego. Posiada bowiem dwie macice. Mimo tej wady udało jej się urodzić już dwóch synów: Trenta (7 lat) i Logana (3 lata). Trzecia ciąża była jednak inna niż poprzednie, Liz dowiedziała się że ma bliźniaki, które rozwijają się w osobnych macicach. " ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() wkleiłam screena jak to u mnie wygląda mam - wątek/wątek rozpoczął - ostatnia wiadomość - powiadomienie nie mam "odpowiedzi"
|
|
|
#3830 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
zaraz Ci wrzuce swoje skierko fajna kuchnia
|
|
|
#3831 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja jeszcze niewiem co z ta praca, bo u nas ostra restrukturyzacja. Niby moje stanowisko zostaje ale co to bedzie po Nowym Roku to niewiem ![]() Ale sie nie martwie, bo w kocu zrobie to na co brakuje mi odwagi - rozkrece firme męza (chciałam zawsze zajac sie wysrtojem wnetrz a małz zajmuje sie m.in. roletkam, żaluzjami. moskitierami i bramami, wiec jak któras potzrebuje to służe o ile nie za daleko bo musiałabym kilometrowki doliczyc ![]() ).Wiec moze mnie zwolnia ![]() :roll eyes:Cytat:
Cytat:
Mała w koncu usneła uffff. Jak nie pojde na spacer to zawsze ten sam problem Zobaczymy ile pospi ![]() A tak z innej bajki - mam @ Wiec zadzwoniłam do gina i odmówilam wizyte ![]() Aha! Do mam po CC - jak tam wasze blizny? Bpo moja dalej zorózowiona. Ale mi sie małe zgrubienie zrobiło - smaruje CEPANem i troszke moze lepiej ale gin ostatnio mowil ze jak nie zrobi ladniejsza to moze jakies naswietlanie bedzie konieczne Ale ja o nia nie dbałam jak byłam z Zuzia w szpitalu - tak sie o nia martwiłam ze o tym nie myslaam....
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-11-05 o 14:30 |
|||
|
|
|
#3832 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eleeri klikasz na to co zaznaczylam obrecza
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi mi o takie coś : http://www.jysk.pl/140/147/150/5461400/a/catalog te nam się niestety nie mieszczą po ich złożeniu okno jest zbyt blisko sufitunie muszą być z drewna Gratuluję @ ![]() dzięki znalazłam ja miałam "zasubskrybowane wątki w katalogu: Subskrypcje", a miało być "nowo zasubskrybowane wątki"
|
|
|
#3834 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaj zadzwonie, zorientuje sie to nie az tak daleko a kolezanke ze szpitala mam z zielonej.Przemyslalabym sprawe Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/usercp.php wchodze przez "ustawienia" ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- no i teraz nikogo nie ma jak ja mam czs poklikac...eh mala spi Mialam napisac ze ja przygotowuje mleczko na zywcu.Kiedys go jeszcze przegotowywalam jak mielismy problem z kupa a ze juz ich nie mamy to leje prosto z buteleczki a kupek mamy rednio 2. Pobudek w nocy na ma 2.Zupelnie jak byla noworodkiem.Zje i zasypia.Nawet nie chce jej sie odbic wiec odkaladam ja na brzuchol. Niezwyczajna jestem bobudek bo mnie do tego nie przyzwyczaila wiec dzis zglupialam i nie wiedzialam ile miarek jej nasypac.Musialam nowy kartonik mleka poszukac i przestudiowac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już nie narzekam na swój brzuch
|
#3836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ul. Kukułcza 10/2 Zielona Góra tel. 68- 325-07-70 lek. med. Rita Wysoczańska a my właśnie wróciliśmy ze spacerku który trwał od 12 cieplutko się zrobiło to się bujaliśmy po okolicy z jeszcze jedną kumpelą która ma córeczkę 7 miesięczną oczywiście nie obyło się bez karmienia na ławce bo był wrzask o 15 ale daliśmy radę i spokojnie dojechaliśmy do domku już na śpiku a trez mały ma czkawę więc lece mu zrobić herbatki bo się drze![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- no właśnie włączyłam bo lubie ten program ale reklama paskudna jest
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie. Dawno nie pisalam, ale staram sie w miare regularnie czytac. Pieknie rosna nasze dzieciaczki.
Kuba rosnie zdrowo, pieknie sie rozwija, juz mowi agluu, aglee i agiee. Nawet w dyskusje sie mozna wdac. ![]() Mamy niestety problem ze skora. Lekarz olal sprawe, ale pielegniarka, ktora przychodzi do Kubusia bardziej sie przejela. Sa dwa podejrzenia. Albo ma poczatki luszczycy(nie wiedzialam, ze mozna ja miec tak wczesnie) albo uczulenie na mleko krowie. Wiec jednoczesnie ma byc smarowany na luszczyce, a na uczulenie na mleko ja mam odstawic wszystko co z mlekiem zwiazane. Po 4 tygodniach mam isc na kontrole. Jesli skora dojdzie do siebie, to bedziemy z powrotem wprowadzac mleko i obserwowac. Lekarka, u ktorej bylismy uparcie twierdzila, ze to tylko sucha skora. Teraz zaluje, ze nie miala racji. Pielegniarka jednak twierdzi, ze niezaleznie od tego co to jest, dzieki temu, ze Kuba jest jeszcze malutki, ma duze sznase, ze po problemach skornych nie zostanie slad. Tu mam wielka prosbe, pamietam, ze czytalam, ze jedna z mam byla na dziecie bez mlecznej, bo u dzieciaczka podejrzewano skaze bialkowa. Czy moglabys mi podpowiedziec co wyeliminowac oprocz rzeczy oczywistych? Poza tym wszystko raczej w porzadku. Buziaki dla wszystkich mam i maluchow. Trzymajcie sie w ta jesienna pogode.
|
#3838 | |
|
BAN stały
|
cashmeree nie mogę cię znaleźć na nk, wyślesz mi zaproszenie
teresa tomkiewicz jestem m.in u unholy, svinecki---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
ojej szkoda maluszka to chyba o mnie chodzi ja nie piję mleka nie jem jogurtów, serów, czekolad i produktów z czekoladą, mięs typu mielonka i te bardziej sztuczne, pasztetów póki co bo te bardziej sztuczne bialko mają. Amelka miała pryszczyki na buźce i bardzo sucha skórę. juz jej ta suchość przechodzi powoli czasami jak zjem ciastko lu kostkę czekolady to ma na szyjce troche czerwonoa i jeszcze jejek nie jem chociaz niedługo spróbuję bo jeśli ma uczulenie na krowie mleko a nie ogólnie na białko to chociaż jajka będę mogła jeść Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-11-05 o 16:42 |
|
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo
![]() Staram się Was nadrobić ale strasznie dużo tego naprodukowałyście ![]() Svinecka Twój malutek jest boooski AAA i robiłam dziś na obiad piersi w porach Są pszne Ja niestety tylko spróbowałam odrobinę , bo bałam się jesć ale reszcie rodzinki smakowało bardzo![]() A u nas kolejny dzień bez kupki, mała jest nieznośna nic mi nie daje zrobić a o wizażu mogę zapomnieć....;( OOO właśnie zaczyna płakać mykam do niej, postaram się do Was jeszcze wpaść
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
moja blizna po cesarce jest czerwona dalej no i w niektorych miejscach zgrubiała..
tak sie zastanawiam...udzielala się na naszym wątku w ogole kamilka?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jeden to rozm 80 a drugi 86 i dziś od rana po all buszowałam żeby na cito cokolwiek kupić bo nie mam w co małego ubrać i kupiłam takie cuś za zniewalającą cenę 1,57 zł
. Ide coś w kuchni ogarnąc i pyrki obrać na obiadek potem jeszcze wlece.
zeby nie gadal, ze nic za swoje do domu nie kupuje
), każde dziecko jest inne. Nie będę narzekać, bo wiem, jak jest z dzieckiem, które spało 9-10 godzin dziennie (czytaj - mój brat). Mama była wykończona, ale braciszek i tak się wszystkiego zdąrzyl nauczyć. Zresztą chlopcy często wolniej robią rzeczy niż dziewczynki.

i sto lat zaległe dla Matiego 
o to, że małej smoka dałam bo mnie już piersi bolały to przeżyć nie mógł