Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 10:06   #3811
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cześć Mamuśki

Wczorajszy wypad do kina się udał, film według mnie warty obejrzenia

Mariola to wspaniale że Antoś lepiej jje ,pewnie kamień spadł Ci z serca

Czekoladko widziałam Twoje zdjecia na nk, ale z Ciebie laska Z tego co pamietam to jakos sporo przytylas w ciąży, jak to zrobilas ze tak szybko wrocilas do super figury? Ja nie przytylam tak duzo, a niestety nie wygladam zbyt dobrze, musze maskowac ubraniem brzuch, bo jest okropny
Stary 2009-11-05, 10:12   #3812
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

ja nie Syla ale napisze, na subskrybowanych watkach tam gdzie ilosc odpowiedzi klikasz i jest zestawienie, a kto mi powie jak poszukac wszystkich postow 1uzytkownika?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:29   #3813
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Wczorajszy wypad do kina się udał, film według mnie warty obejrzenia

Mariola to wspaniale że Antoś lepiej jje ,pewnie kamień spadł Ci z serca

Czekoladko widziałam Twoje zdjecia na nk, ale z Ciebie laska Z tego co pamietam to jakos sporo przytylas w ciąży, jak to zrobilas ze tak szybko wrocilas do super figury? Ja nie przytylam tak duzo, a niestety nie wygladam zbyt dobrze, musze maskowac ubraniem brzuch, bo jest okropny
dzieki
wiesz jeszcze nie waze tyle ile przed ciza, ale skoro wszyscy mi mowia ze wygladam dobrze to wierze ze tak jest
ja przytylam 24kg -20 kg juz za mna
diety specjalnej nie mam oprocz tego ze nie jem slodyczy-nie mam na nie ochoty i cwicze na orbitreku po 20min dziennie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:07   #3814
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a oto jak moje dziecie uwielbia wygibaski z mama
http://www.youtube.com/watch?v=5YyO_4BINxY
boski

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dużo przeszłaś, cieszę się, że to wszystko już za wami. Teraz już będzie dobrze!
.....
Mój też nie rozumie, co sie stanie wielkiego, gdy kąpiel będzie póżniej 30 minut, bo ma ochotę pobawic się z małym, bo dopiero co wrócił z pracy . Tylko, że wycieranie bylo już z rykiem, a potem Antonio odmówił wypicia mleka (tak ma, gdy jest bardzo zmęczony i śpiący), prawie godzinę zajęło mi uspokajanie go. później oczywiście zjadł i zasnął bez problemu.
A ja znowu byłam godzinę do tyłu

Skąd ja to znam mojemu TŻ też jest obojętne czy kąpiemu o 19 czy o 20 a to że potem jest bałagan bo już pora karmienia sie zmienia i mały nie chętnie zasypia to już inna sprawa

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Chcialam z mala dookulisty i doopa.Terminy ze ho ho i dzwonic po nowym roku
wPn tylko 2placowki mam do dyspozycji, i prywatna wizyta rowniez w tak odleglym terminie.Czy u was tez taki klopot z okulista od malych dzieci?
ja musiałam z małym iść w pierwszych 8tyg życia bo był naświetlany po żłótaczce i musiałam profilaktycznie sprawdzić i miałam do wyboru Pń lub Zieloną Górę i w zielonej czekałam tydzień czasu tylko i to z NFZ jeśli chcesz mogę dać Ci nr ale wątpie żebyś chciała tyle jechać
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Pijemy kawę???
Tż dzisiaj zaspał do pracy. I biegał po domu rano jak opętany (tak to jest jak budzik się ustawia na 6:10 a nie na 5:10, a szef czeka pod domem o 6:15)

Megaopryszczka zabrała mi pół dolnej wargi
pijemy pijemy - ja Anatolka a na opryszczkę ja smaruję sobie na noc pastą do zębów oże nie wygląda estetycznie ale wysusza albo pastą cynkową

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej u nas wczoraj wieczorem śnieg aż biało a dziś znaku po nim nie ma, deszcz pada. zajrze potem bo jakoś rano jadę oglądać te wzorniki bo mąż wczoraj nie przywiózł a musimy szybko wybrać bo tam wszystko robią szybko i być może wigilia tam
u mnie dziś też po śniegu ni widu ni słychu a temp za oknem 8,3 C

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Cashmere Duzo przebylas, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie z gorki

i na poprawę humorku
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ach, zapomniałam się wczoraj pochwalić
mały dostał wczoraj paczuszkę z Nestle
w paczuszce był słoiczek z deserkiem, buteleczka soczku, saszetka z mlekiem modyfikowanym i kaszka
do tego jakieś ulotki i broszurka jak karmić i czym
a wszystko to przyniósł listonosz równo jak Mateusz skończył 4 m-ce, czyli wczoraj
więc najpierw:roza : a następnie

Więc ja też się witam , u nas dziś całkiem ładnie może wyjdziemy na dwór później , kurcze wczoraj było tak brzydko a musieliśmy na zakupy jechać bo lodówka pusta i wyjęłam z szafy małego kombinezon zimowy który mam od przyjaciółki po jej bliżniakach i się okazało że za duże są obydwa jeden to rozm 80 a drugi 86 i dziś od rana po all buszowałam żeby na cito cokolwiek kupić bo nie mam w co małego ubrać i kupiłam takie cuś za zniewalającą cenę 1,57 zł .Natek mnie dziś zadziwia wstał o 6:30 (taka nasza norma 6:30 max 7:00 pobudka) i o 8:30 już zaczął marudzić zasnął spał do 9:30 dostał cyca i znowu zasnął i wstał przed chwilką , leży w łóżeczku i śmieje się do karuzeli a zawsze był marudny o tej porze i nie spał tyle , ale wczoraj sprawdzałam że mamy skok rozwojowy
A powiedzcie mi prosze jaką wode mineralną dajecie pociechom swoim bo ja zauważyłam że po żywcu mojemu małemu gorzej gazy odchodzą. Ide coś w kuchni ogarnąc i pyrki obrać na obiadek potem jeszcze wlece.

Edytowane przez cashmeree
Czas edycji: 2009-11-05 o 11:11
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:12   #3815
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
ja nie Syla ale napisze, na subskrybowanych watkach tam gdzie ilosc odpowiedzi klikasz i jest zestawienie, a kto mi powie jak poszukac wszystkich postow 1uzytkownika?
wchodzisz w profil użytkownika ---- Staty ----- Znajdź wszystkie wiadomości użytkownika katarzynka00
Stary 2009-11-05, 11:17   #3816
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Chcialam z mala dookulisty i doopa.Terminy ze ho ho i dzwonic po nowym roku
wPn tylko 2placowki mam do dyspozycji, i prywatna wizyta rowniez w tak odleglym terminie.Czy u was tez taki klopot z okulista od malych dzieci?
chyba wszedzie tak jest - ja ide z malym jutro ale zapisalam go juz dwa miesiace temu, wiedzialam, ze tak trzeba bo pamietalam jak bylo z Erykiem, to samo jest z ortopedami i innymi specjalistami
Cytat:
szalejesz kobieto, szalejesz
a co na to TŻ
nie no ta karuzele to sam kazal mi zamowic - a o reszcie nic nie wie
ale to z mojej wyplatki idzie zeby nie gadal, ze nic za swoje do domu nie kupuje

wspolczuje nocki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:46   #3817
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Świetnie, że wszystko u was w porządku
Czekam zniecierpliwością na zdjęcia
Co do TŻ, to...

Zmieściłam się w pierwszej dziesiątce
Żeby nie było potem, że się nie udzielam

Współczuję i ściskam
A zabawki śwetne, bardzo lubię te firmy

Dużo przeszłaś, cieszę się, że to wszystko już za wami. Teraz już będzie dobrze!

Gratuluję udanych prezentów!

Trzymam kciuki za Amelkę!

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Miramejku kochany, ma nadzieję, że chmury szybko znikną z twojego horyzontu i szybko do nas wrócisz!
Jesteś bardzo dobrą mamą i nigdy nie myśl, że tak nie jest!
TŻ się nie przejmuj, wiesz, jako naukowiec chciałby aby wszystko bylo książkowo, ale tak się nie da, gdy dochodzi zmęczenie całodobową odpowiedzialnością i opieką.
Mój też nie rozumie, co sie stanie wielkiego, gdy kąpiel będzie póżniej 30 minut, bo ma ochotę pobawic się z małym, bo dopiero co wrócił z pracy . Tylko, że wycieranie bylo już z rykiem, a potem Antonio odmówił wypicia mleka (tak ma, gdy jest bardzo zmęczony i śpiący), prawie godzinę zajęło mi uspokajanie go. później oczywiście zjadł i zasnął bez problemu.
A ja znowu byłam godzinę do tyłu

no tak, chłopcy nie potrafią zrezygnować ze swoich małych przyjemności i zabawek.
Nam też jest teraz dużo trudniej finansowo ( a na dodatek opędzlowano nam konto - ale proszę nawet o tym nie piszcie i nie pytajcie, bo od prawie 3 tygodni chodzę do tyłu), a on mi mówi, że musi motor oddać do serwisu i chciałby zaliczkę na Christmas Party, jakie mają w pracy
Jak ja kombinuje bardzo, aby płatności popłacić na czas...

Aniu, ne przejmuj się, czasami nerwy puszczają, szczegolnie, jak jesteś sama i bez większej pomocy.

Cassandra 23 współczuję z powodu babci

Świetna
żeby jeszcze MAŁYCH to pół biedy
ale tak - chłopcy... i wszystko jasne

Cytat:
U nas dobrze
Z jedzeniem bardzo nam się poprawiło i mam nadzieję, że tak zostanie.
Antonio pije mleko 4 razy dziennie, ale po 160-200 ml , w międzyczasie zjada też deserki i warzywka i takie tam blible
Wybudza się też w nocy na karmienie, a niekiedy jeszcze raz, ale to już na picie, więc dostaje wodę lub herbatkę, które trochę lubi .
Zasypia jak zawsze o 18, więc zmiana czasu nie zrobiła mu różnicy, ale już wstaje o godzinę wcześniej.
Ciągle dużo śpi, praktycznie po każdym jedzeniu jest zabawa, a potem drzemka. Popołudniu potrafi spać i 2-4 godziny (a ja często z nim np wczoraj)
Widocznie tyle potrzebuje i nie martwi mnie to (Miramej - czytasz? ), każde dziecko jest inne. Nie będę narzekać, bo wiem, jak jest z dzieckiem, które spało 9-10 godzin dziennie (czytaj - mój brat). Mama była wykończona, ale braciszek i tak się wszystkiego zdąrzyl nauczyć. Zresztą chlopcy często wolniej robią rzeczy niż dziewczynki.

Antonio też miał okres, że dużo mniej gaworzył, ale teraz za to nadrabia. Z nowości - śpi z ulubionym misiem, takim płaskim, którego miał w inkubatorze już. Zasłania sobie nim oczka lub głaszcze i skrobie , no i musowo musi byc na boku, na kóry dalej nie potrafi sie sam przekręcić

A z programów telewizyjnych lubi CBeebies , rzadko go zostawiam przed telewizorem, ale czasami naprawdę potrzebuję 20 minut, aby coś zrobić.

Zaraz Antonio obudzi się na jedzonko, dlatego nawet się nie kładę

Do jutra!
mój jest własnie z tych 10-godzinnych i też zdarza mu się patrzeć w tv jak jest jakaś pioseneczka - ale to chyba dobrze, ze potrafi skupic uwagę na czymś przez kilka minut

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

jeśli chodzi o rytm dnia - mój chłop tez tego nie rozumie i zawsze sobie zaplanuje tak, żeby Tomasz się dopasował do niego, a nie odwrotnie

no nie potrafię mu tego wyjasnić, zeby nie umawiał się na spotkanie z kolega w porze kąpania

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:54   #3818
megi b
Wtajemniczenie

Cześć dziewuszki
Cytat:
mój mały dał dzisiaj popis...
O mamciu ale nockamoja tylko raz odpukać dała czadu w nocy i więcej oby nie i sto lat zaległe dla Matiego
cashmeree

Svinecka Marcelek jak zwykle uroczy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 12:08   #3819
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
widzę że cashmeree mnie ubiegła

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
u mnie dziś też po śniegu ni widu ni słychu a temp za oknem 8,3 C

więc najpierw:roza : a następnie
u mnie z rana padało "coś" z nieba, ni to śnieg, ni to deszcz ale szybko przestało, jest 2 stopnie, a kaloryfer w pokoju małego raz grzeje że nie można go dotknąć, a raz jest lodowaty

Mati dziękuje i zaprasza na mleczko

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
O mamciu ale nockamoja tylko raz odpukać dała czadu w nocy i więcej oby nie i sto lat zaległe dla Matiego
Dziękujemy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 12:15   #3820
megi b
Wtajemniczenie

Ja małej daję wodę Żywiec i jest ok
Tulipfever ach te teściowe u mnie teść wtrąca swoje trzy grosze jak tylko ma okazję o to, że małej smoka dałam bo mnie już piersi bolały to przeżyć nie mógł

Nocka przebiegła spokojnie, Amelka padła o 18:20 a o 23 było pierwsze podejście do cyca potem o 3 butla i o 5 wstała cała w skowronkach muszę ją jakoś przestawić bo długo tak nie pociągnę. No i teraz w dzień mała jest na butli a w nocy na cycusiu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-11-05, 12:23   #3821
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie Syla ale napisze, na subskrybowanych watkach tam gdzie ilosc odpowiedzi klikasz i jest zestawienie
Litości nie widzę
chyba na oczka mi padło bo nie widzę żeby gdzieś pisało "ilość"

mam wejść na :
- ustawienia,
- zasubskrybowane wątki ?

czy tak ?

Stary 2009-11-05, 12:44   #3822
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
...

No pewnie, ze pijemy
Naloz sobie od razu krem, to przejdzie szybciej.
Krem już zaaplikowany według zalecenia

Cytat:
...
pijemy pijemy - ja Anatolka a na opryszczkę ja smaruję sobie na noc pastą do zębów może nie wygląda estetycznie ale wysusza albo pastą cynkową
Jak to nieestetycznie ??? - wczoraj przez cały dzień i dzisiaj w nocy całą dolną wargę miałam w kolorze sexownego turkusu - dobrze że nigdzie nie wychodziłam, a i tak tż miał ze mnie niezły ubaw.

Moje dziecię śpi od 9 rano. Wróciłyśmy ze spaceru przed 12 a ona dalej smacznie sobie śpi. Ciekawe kiedy jej się przypomni, że wypadałoby coś przekąsić.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 12:59   #3823
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

sorka odpowiedzialam na cos innego niz mialam

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-11-05 o 13:01
Stary 2009-11-05, 13:03   #3824
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
a oto jak moje dziecie uwielbia wygibaski z mama
http://www.youtube.com/watch?v=5YyO_4BINxY
Super sie smieje. Moja jak narazie tylko sie usmiecha.

Frida wlasnie o takich cwiczonkach jak Svinecka robi z Marcelkiem ci pisalam.

Cytat:
Bry,
[/COLOR]Syla jak sprawdzałaś ile kto napisał postów
bo ja nie umiem
Wchodzisz w swoje subskrybowane watki i tam masz ramke z "Watek/Watek rozpoczal", "ostatnia wiadomosc", "odpowiedzi" I klikasz na liczbie ktora znajduje sie w ramce odpowiedzi

Cytat:
Ano ubieglas mnie, ale ja sie powtorzylam

Mozesz kliknac na nick osoby i tam ci sie wyswietli "pokaz profil, wyslij priva, wyslij mail, pokaz wiecej postow uzytkownika" itp
Nie trzeba wchodzic w profil jak ci to eeleri wytlumaczyla.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzieki
wiesz jeszcze nie waze tyle ile przed ciza, ale skoro wszyscy mi mowia ze wygladam dobrze to wierze ze tak jest
ja przytylam 24kg -20 kg juz za mna
diety specjalnej nie mam oprocz tego ze nie jem slodyczy-nie mam na nie ochoty i cwicze na orbitreku po 20min dziennie
Jak ci dobrze, ja nie jadlam slodyczy dwa tygodnie i juz tak bylo pieknie z waga a teraz znowu nie moge bez nich zyc i kg poszedl w gore. To ja powinnam miec nick Czekoladka

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Ania dziekuje za link do zaproszen

Edytowane przez syla39
Czas edycji: 2009-11-05 o 13:02
syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 13:18   #3825
skierka1981
BAN stały

hej ja z Amelą byłam na spacerku - pogoda się poprawiła a teraz nawet słoneczko wychodzi - i byłam wybrać kolor mebli i blatów. meble do kuchni wzięłam w orzechu a blat taki jasny żeby rozjaśnić bo i na podłodze jaśniutkie płytki pójdą. już mamy zrobioną wizualizację kuchni - super będzie jak dam radę to zrobię zdjątko i wstawię albo jak będzie taka możliwość to poproszę o to na maila i wtedy... zaraz zobaczę. ogólnie to fajnie zrobione i nie wprowadzałam żadnych zmian bo mi się podoba. potem zostaje "tylko" wybór mebli i kolor ścian....szybko im tam to idzie więc to już niedługo...kolejna przeprowadzka

Svinecka Marcelek słodki, ja muszę Amelce różne śmieszne rzeczy mówić żeby się tak śmiała
czekoladko ale z ciebie laseczka też widziałam zdjątka na nk... tylko pozazdrościć...
cashmeree witaj
Mariolu dobrze że u was ok

Amelka śpi ale co chwilę podskakuje wystraszona.... jakos ostatnio niesppokojna jest dobrze że noce ok. a skąd wy czytacie o tych skokach rozwojowych??

już mam tylko mebelki beda miały inny kolor
Załącznik 2631079

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-11-05 o 13:54
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 13:44   #3826
p4w
Zakorzenienie

my też już po spacerku - cieplutko się zrobiło po wczorajszej śnieżycy
Tomasz nadal śpi, a ja ściągnęłam 130 ml mleczka (zostawiłam trochę jak się obudzi), bo dziś rano jakoś mało jadł - ciekawe kiedy się obudzi z wrzaskiem

on chyba się nigdy nie wyreguluje z tym jedzeniem - ciągle się zmienia i raz je niewyobrażalnie dużo, za chwilę bardzo mało

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 13:55   #3827
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Wchodzisz w swoje subskrybowane watki i tam masz ramke z "Watek/Watek rozpoczal", "ostatnia wiadomosc", "odpowiedzi" I klikasz na liczbie ktora znajduje sie w ramce odpowiedzi
bosssze chyba mam bielmo na oczach - nie widzę
wrzucam fotkę jak to u mnie wygląda, powiedz gdzie mam kliknąć

Cytat:
a skąd wy czytacie o tych skokach rozwojowych??
z netu

Stary 2009-11-05, 14:07   #3828
skierka1981
BAN stały

eleeri jak masz subskrybowane wątki to tam na górze poziomo jest wątek rozpoczął, potem ostatnia wiadomość i odpowiedzi to na ta liczbe klikasz
Stary 2009-11-05, 14:19   #3829
eleeri
Zakorzenienie

Nowinka

http://wiadomosci.onet.pl/135868,21,0,pokaz.html

"Kiedy Liz Breach z Christchurch w Nowej Zelandii dowiedziała się, że jest w ciąży nie przypuszczała, że czeka ją aż taka niespodzianka. Liz już jako nastolatka wiedziała, że cierpi na wrodzoną wadę układu rozrodczego. Posiada bowiem dwie macice.
Mimo tej wady udało jej się urodzić już dwóch synów: Trenta (7 lat) i Logana (3 lata).
Trzecia ciąża była jednak inna niż poprzednie, Liz dowiedziała się że ma bliźniaki, które rozwijają się w osobnych macicach. "

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
eleeri jak masz subskrybowane wątki to tam na górze poziomo jest wątek rozpoczął, potem ostatnia wiadomość i odpowiedzi to na ta liczbe klikasz
ale ja nigdzie nie mam "odpowiedzi"

wkleiłam screena jak to u mnie wygląda
mam
- wątek/wątek rozpoczął
- ostatnia wiadomość
- powiadomienie

nie mam "odpowiedzi"

Stary 2009-11-05, 14:22   #3830
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
bosssze chyba mam bielmo na oczach - nie widzę
wrzucam fotkę jak to u mnie wygląda, powiedz gdzie mam kliknąć

z netu
eleeri akurat tego nie ujelas na zdjeciu
zaraz Ci wrzuce swoje

skierko fajna kuchnia
Stary 2009-11-05, 14:26   #3831
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ja mam macierzynski do 16 grudnia a potem na zasilek dla bezrobotnych ide
To przynajmniej z Weroniczka sobie posiedzisz
A ja jeszcze niewiem co z ta praca, bo u nas ostra restrukturyzacja. Niby moje stanowisko zostaje ale co to bedzie po Nowym Roku to niewiem
Ale sie nie martwie, bo w kocu zrobie to na co brakuje mi odwagi - rozkrece firme męza (chciałam zawsze zajac sie wysrtojem wnetrz a małz zajmuje sie m.in. roletkam, żaluzjami. moskitierami i bramami, wiec jak któras potzrebuje to służe o ile nie za daleko bo musiałabym kilometrowki doliczyc ).
Wiec moze mnie zwolnia :roll eyes:

Cytat:
a ja mam dzis naprawde szal zakupowy, poza rzeczami do domu, ktore juz wymienilam, kupilam karuzele o taka:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=805100101

jak sie rozpedze to jeszcze lezaczek kupie
Fajowa ta karuzela, az 20 min melodyjki przynajmniej nie trzeba nakrecac co 2 min

Cytat:
Znalazłam

Mała w koncu usneła uffff. Jak nie pojde na spacer to zawsze ten sam problem Zobaczymy ile pospi

A tak z innej bajki - mam @ : jupi:
Wiec zadzwoniłam do gina i odmówilam wizyte

Aha! Do mam po CC - jak tam wasze blizny? Bpo moja dalej zorózowiona. Ale mi sie małe zgrubienie zrobiło - smaruje CEPANem i troszke moze lepiej ale gin ostatnio mowil ze jak nie zrobi ladniejsza to moze jakies naswietlanie bedzie konieczne Ale ja o nia nie dbałam jak byłam z Zuzia w szpitalu - tak sie o nia martwiłam ze o tym nie myslaam....

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-11-05 o 14:30
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 14:27   #3832
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

eleeri klikasz na to co zaznaczylam obrecza
Stary 2009-11-05, 14:44   #3833
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Ale sie nie martwie, bo w kocu zrobie to na co brakuje mi odwagi - rozkrece firme męza (chciałam zawsze zajac sie wysrtojem wnetrz a małz zajmuje sie m.in. roletkam, żaluzjami. moskitierami i bramami, wiec jak któras potzrebuje to służe o ile nie za daleko bo musiałabym kilometrowki doliczyc ).
Wiec moze mnie zwolnia
Możesz spytać męża czy jest możliwość zamontowania żaluzji ale do ściany tak jak roletę
chodzi mi o takie coś :
http://www.jysk.pl/140/147/150/5461400/a/catalog

te nam się niestety nie mieszczą po ich złożeniu okno jest zbyt blisko sufitu
nie muszą być z drewna

Gratuluję @

Cytat:
eleeri klikasz na to co zaznaczylam obrecza
dzięki
znalazłam
ja miałam "zasubskrybowane wątki w katalogu: Subskrypcje",
a miało być "nowo zasubskrybowane wątki"

Stary 2009-11-05, 15:51   #3834
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja musiałam z małym iść w pierwszych 8tyg życia bo był naświetlany po żłótaczce i musiałam profilaktycznie sprawdzić i miałam do wyboru Pń lub Zieloną Górę i w zielonej czekałam tydzień czasu tylko i to z NFZ jeśli chcesz mogę dać Ci nr ale wątpie żebyś chciała tyle jechać
a wiesz co
podaj
zadzwonie, zorientuje sie
to nie az tak daleko a kolezanke ze szpitala mam z zielonej.Przemyslalabym sprawe

Cytat:
wchodzisz w profil użytkownika ---- Staty ----- Znajdź wszystkie wiadomości użytkownika katarzynka00

Cytat:
chyba wszedzie tak jest - ja ide z malym jutro ale zapisalam go juz dwa miesiace temu, wiedzialam, ze tak trzeba bo pamietalam jak bylo z Erykiem, to samo jest z ortopedami i innymi specjalistami
to jest chore!!!
Cytat:
Litości nie widzę
chyba na oczka mi padło bo nie widzę żeby gdzieś pisało "ilość"

mam wejść na :
- ustawienia,
- zasubskrybowane wątki ?

czy tak ?
a ja mam tak:
https://wizaz.pl/forum/usercp.php
wchodze przez "ustawienia"

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Możesz spytać męża czy jest możliwość zamontowania żaluzji ale do ściany tak jak roletę
chodzi mi o takie coś :
http://www.jysk.pl/140/147/150/5461400/a/catalog
ja wlasnie takie mialam jak jeszcze u mamy mieszkalam tylko ze z ikea i zamocowalismy je na scianie, a dokladnie miedzy oknem a sufitem.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

no i teraz nikogo nie ma jak ja mam czs poklikac...eh
mala spi
Mialam napisac ze ja przygotowuje mleczko na zywcu.Kiedys go jeszcze przegotowywalam jak mielismy problem z kupa a ze juz ich nie mamy to leje prosto z buteleczki a kupek mamy rednio 2.
Pobudek w nocy na ma 2.Zupelnie jak byla noworodkiem.Zje i zasypia.Nawet nie chce jej sie odbic wiec odkaladam ja na brzuchol.
Niezwyczajna jestem bobudek bo mnie do tego nie przyzwyczaila wiec dzis zglupialam i nie wiedzialam ile miarek jej nasypac.Musialam nowy kartonik mleka poszukac i przestudiowac
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 16:02   #3835
megi b
Wtajemniczenie

Ja już nie narzekam na swój brzuch włączcie sobie "Rozmowy w toku"...

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-11-05, 16:08   #3836
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
hej ja z Amelą byłam na spacerku - pogoda się poprawiła a teraz nawet słoneczko wychodzi - i byłam wybrać kolor mebli i blatów. meble do kuchni wzięłam w orzechu a blat taki jasny żeby rozjaśnić bo i na podłodze jaśniutkie płytki pójdą. już mamy zrobioną wizualizację kuchni - super będzie jak dam radę to zrobię zdjątko i wstawię albo jak będzie taka możliwość to poproszę o to na maila i wtedy... zaraz zobaczę. ogólnie to fajnie zrobione i nie wprowadzałam żadnych zmian bo mi się podoba. potem zostaje "tylko" wybór mebli i kolor ścian....szybko im tam to idzie więc to już niedługo...kolejna przeprowadzka
bardzo ładna kuchnia a na nk cie nie mam dlaczego?

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

A tak z innej bajki - mam @ : jupi:
Wiec zadzwoniłam do gina i odmówilam wizyte

Aha! Do mam po CC - jak tam wasze blizny? Bpo moja dalej zorózowiona. Ale mi sie małe zgrubienie zrobiło - smaruje CEPANem i troszke moze lepiej ale gin ostatnio mowil ze jak nie zrobi ladniejsza to moze jakies naswietlanie bedzie konieczne Ale ja o nia nie dbałam jak byłam z Zuzia w szpitalu - tak sie o nia martwiłam ze o tym nie myslaam....
więc gratuluję @ a co do blizny no jest taka hmm czekaj sprawdze..... jasna różowa a zgrubienie mam tak na 1 cm po prawej streonie przy końcu i niczym nie smaruję ani jakoś szczególnie nie dbałam jeszcze hm... faktycznie przyda by sie jaiś żel na blizny musze w aptece poszperać

Cytat:
a wiesz co
podaj
zadzwonie, zorientuje sie
to nie az tak daleko a kolezanke ze szpitala mam z zielonej.Przemyslalabym sprawe
Przychodnia Okulistyczna
ul. Kukułcza 10/2
Zielona Góra
tel. 68- 325-07-70
lek. med. Rita Wysoczańska

a my właśnie wróciliśmy ze spacerku który trwał od 12 cieplutko się zrobiło to się bujaliśmy po okolicy z jeszcze jedną kumpelą która ma córeczkę 7 miesięczną oczywiście nie obyło się bez karmienia na ławce bo był wrzask o 15 ale daliśmy radę i spokojnie dojechaliśmy do domku już na śpiku a trez mały ma czkawę więc lece mu zrobić herbatki bo się drze

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja już nie narzekam na swój brzuch włączcie sobie "Rozmowy w toku"...
no właśnie włączyłam bo lubie ten program ale reklama paskudna jest
Stary 2009-11-05, 16:32   #3837
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Witam Mamusie. Dawno nie pisalam, ale staram sie w miare regularnie czytac. Pieknie rosna nasze dzieciaczki.
Kuba rosnie zdrowo, pieknie sie rozwija, juz mowi agluu, aglee i agiee. Nawet w dyskusje sie mozna wdac.
Mamy niestety problem ze skora. Lekarz olal sprawe, ale pielegniarka, ktora przychodzi do Kubusia bardziej sie przejela. Sa dwa podejrzenia. Albo ma poczatki luszczycy(nie wiedzialam, ze mozna ja miec tak wczesnie) albo uczulenie na mleko krowie. Wiec jednoczesnie ma byc smarowany na luszczyce, a na uczulenie na mleko ja mam odstawic wszystko co z mlekiem zwiazane. Po 4 tygodniach mam isc na kontrole. Jesli skora dojdzie do siebie, to bedziemy z powrotem wprowadzac mleko i obserwowac. Lekarka, u ktorej bylismy uparcie twierdzila, ze to tylko sucha skora. Teraz zaluje, ze nie miala racji. Pielegniarka jednak twierdzi, ze niezaleznie od tego co to jest, dzieki temu, ze Kuba jest jeszcze malutki, ma duze sznase, ze po problemach skornych nie zostanie slad. Tu mam wielka prosbe, pamietam, ze czytalam, ze jedna z mam byla na dziecie bez mlecznej, bo u dzieciaczka podejrzewano skaze bialkowa. Czy moglabys mi podpowiedziec co wyeliminowac oprocz rzeczy oczywistych?
Poza tym wszystko raczej w porzadku.
Buziaki dla wszystkich mam i maluchow. Trzymajcie sie w ta jesienna pogode.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 16:41   #3838
skierka1981
BAN stały

cashmeree nie mogę cię znaleźć na nk, wyślesz mi zaproszenie teresa tomkiewicz jestem m.in u unholy, svinecki

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie. Dawno nie pisalam, ale staram sie w miare regularnie czytac. Pieknie rosna nasze dzieciaczki.
Kuba rosnie zdrowo, pieknie sie rozwija, juz mowi agluu, aglee i agiee. Nawet w dyskusje sie mozna wdac.
Mamy niestety problem ze skora. Lekarz olal sprawe, ale pielegniarka, ktora przychodzi do Kubusia bardziej sie przejela. Sa dwa podejrzenia. Albo ma poczatki luszczycy(nie wiedzialam, ze mozna ja miec tak wczesnie) albo uczulenie na mleko krowie. Wiec jednoczesnie ma byc smarowany na luszczyce, a na uczulenie na mleko ja mam odstawic wszystko co z mlekiem zwiazane. Po 4 tygodniach mam isc na kontrole. Jesli skora dojdzie do siebie, to bedziemy z powrotem wprowadzac mleko i obserwowac. Lekarka, u ktorej bylismy uparcie twierdzila, ze to tylko sucha skora. Teraz zaluje, ze nie miala racji. Pielegniarka jednak twierdzi, ze niezaleznie od tego co to jest, dzieki temu, ze Kuba jest jeszcze malutki, ma duze sznase, ze po problemach skornych nie zostanie slad. Tu mam wielka prosbe, pamietam, ze czytalam, ze jedna z mam byla na dziecie bez mlecznej, bo u dzieciaczka podejrzewano skaze bialkowa. Czy moglabys mi podpowiedziec co wyeliminowac oprocz rzeczy oczywistych?
Poza tym wszystko raczej w porzadku.
Buziaki dla wszystkich mam i maluchow. Trzymajcie sie w ta jesienna pogode.

ojej szkoda maluszka to chyba o mnie chodzi ja nie piję mleka nie jem jogurtów, serów, czekolad i produktów z czekoladą, mięs typu mielonka i te bardziej sztuczne, pasztetów póki co bo te bardziej sztuczne bialko mają. Amelka miała pryszczyki na buźce i bardzo sucha skórę. juz jej ta suchość przechodzi powoli czasami jak zjem ciastko lu kostkę czekolady to ma na szyjce troche czerwono
a i jeszcze jejek nie jem chociaz niedługo spróbuję bo jeśli ma uczulenie na krowie mleko a nie ogólnie na białko to chociaż jajka będę mogła jeść

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-11-05 o 16:42
Stary 2009-11-05, 16:49   #3839
marysia_258
Zadomowienie

Witam popołudniowo
Staram się Was nadrobić ale strasznie dużo tego naprodukowałyście

Svinecka Twój malutek jest boooski
AAA i robiłam dziś na obiad piersi w porach Są pszne Ja niestety tylko spróbowałam odrobinę , bo bałam się jesć ale reszcie rodzinki smakowało bardzo

A u nas kolejny dzień bez kupki, mała jest nieznośna nic mi nie daje zrobić a o wizażu mogę zapomnieć....;(
OOO właśnie zaczyna płakać mykam do niej, postaram się do Was jeszcze wpaść

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 16:51   #3840
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

moja blizna po cesarce jest czerwona dalej no i w niektorych miejscach zgrubiała..

tak sie zastanawiam...udzielala się na naszym wątku w ogole kamilka?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości