|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
![]() A z kolei jak rozmawiałam z jedną położną, to mówiła, żeby nie przekraczać 4 godzin i budzic dziecko na karmienie! I jak zawsze, bądź tu mądry- każdy wie swoje! Myślę, że musimy podejśc do tematu wg własnej intuicji Tak, to nasze zdjęcie z sesji tzn zdjęcie brzucha- dziękuję za komplemencik 6 godzin w sumie? hm.. to malutko oj chyba musimy teraz wysypiać się na zapas ![]() Cytat:
jakoś damy radę Coś teraz za spokojna jestem im bliżej porodu, może dlatego, że TZ obejrzał film Zawitkowskiego o pielęgnacji noworodka i stwierdził, że to pikuś hehe, zobaczymy jaki będzie chojrak jak będzie musiał Olkę przewinąć lub wykąpać ![]() Cytat:
a Bephanten też jest do pupy, do sutków (ogólnie na problemy skórne) Cytat:
Dziękuję że avatarek Wam sie podoba Ja też właśnie skończyłam praswać ostatnie ciuszki, jakie dostaliśmy, więc teraz nic tylko mały przed-obiad i lecę na USG, bo doczekać się nie mogę
|
||||
|
|
|
#1982 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do bakterii to ja też będąc w szpitalu się dowiedziałam że coś tam mam - i to też jakąś całkiem niefajną, bo u mnie to były pałeczki zapalenia płuc Dla mnie to podobno nie jest w tej chwili groźne i dla Dzidzi też dopóki jest w brzuchu też, ale przy porodzie sn mogłoby być już nieciekawie bo Mała mogłaby się zarazić i dostać zapalenia płuc od tego... Dlatego ginka powiedziala mi że koniecznie musimy się tej bakterii pozbyć przed porodem... Dostałam antybiotyk w czopkach, właśnie parę dni temu wzięłam ostatni i mam nadzieję że wybił tą bakterię (pewnie zrobią mi jeszcze jakieś badania żeby to sprawdzić). Ale mimo wszystko ginka mi powiedziała że jak będę szła rodzić to mam koniecznie wziąć ze sobą ten wypis ze szpitala z nazwą bakterii i pokazać lekarzowi żeby w razie czego od razu po urodzeniu mogli podać Małej antybiotyk...Ale cały czas liczę na to że już się pozbyłam tej wstrętnej bakterii i że Dzidzi nic przez to nie będzie... Myślę, że najważniejsze jest to o czym dziewczyny wcześniej pisały: że mamy to zdiagnozowane... Cytat:
Też muszę zmobilizować TŻ-ta do zorganizowania jakiejś prywatnej sesji z brzuszkiem - póki jeszcze go mam ![]() Co do maści do smarowania pupy to ja kupiłam właśnie Bephanten - będzie tak na codzień dla Dzidzi i do moich brodawek jakby co też się przyda... Poza tym mam też Sudokrem, ale nim raczej chyba nie będę smarować pupy codziennie tylko tak raz na jakiś czas lub w razie jakichś problemów (chociaż oczywiście mam nadzieję że żadnych nie będzie Czekamy na wrażenia po USG
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2009-11-05 o 13:05 |
||
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Gucia się już melduje
Cały czas w dwupaku i dziś w wyjątkowo dobrym humorze ![]() Byłam trochę zajęta organizowaniem papierów, prania i teraz jeszcze muszę pozaszywać kilka dziurek w skarpetkach tzta Ja tam bardziej zastanawiam się co z Katariną. Od wczoraj się nie odzywała ![]() Cytat:
Lucky, ładny avek ![]() Elu, twój też super ![]()
|
|
#1985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Własnie Was podczytywałam. Niestety jeszcze w dwupaku, mojemu dziecku nie spieszy się na śwat, widocznie dobrze jej u mamusi w brzuszku. Lubi wykańczać mamusie psychicznie!!! W moim przypadku nic nie pomaga na przyspieszenie porodu, a co do czopa to juz wychodzi mi dwa i pol tygodnia,nie wiem jaki on jest duzy, ale sporo mi go juz wyszło![]() Buziaki mamuśki
|
|
#1986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za USG
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia witaj
Domi Malina zalezy czy ssał piers czy nie - od 30 do 90 ml i to wychodzi w ciagu doby ze mały zjada jakies 120 ml, chociaz od godziny 21wczoraj zjadł tylko 30 ml do teraz ja małego myję normalnie w wanience - reka, kosmetykow uzywam tylko nivea - akurat myje go zelem, sudokrem uzywam praktycznie cały czas, oliwka tylko na suche miejsca, pepek, jeszcze jest to traktuje go fioletem, jak odpadnie to spirytus, wiadomo wilgotne husteczki, do noska i oczek sol fiz. - Domi od zew do wew oczka - i to wszystko Sexy juz kiedys pisałysmy na ten temat - lepij kosmetyki z jednej seri wrazie uczulenia bedziesz wiedziała jaki kosmetyk a i my mamy od 19.30 do 21 kolkowy zawrot głowy
|
|
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
Ja nadal w dwupaku jemy obiadek.Ale juz go niechcę w brzuchu.Nadal tak wije sie po dolę może chcę wejśc w kanał rodny ale coś niemoże dlatego sie tak meczę.Zobaczymy co będzie wieczorem.Może urodzę w tym tygodniu lub do wtorku on będzie mnie trzymał z tym wiciem sie po samym dole.Uciekam jeśc obiadek I kłade sie do łóżka bo Grzesiek niedługo wraca z pracy.
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Madzia a jak twoja Izunia reaguje na brata (i jego kolkowe wieczory
) U nas jest super tylko modle się żeby Kuba sie nie rozchorował i nie przywlukł czegoś z przedszkola...
|
|
|
|
#1990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba cos w tym jestCytat:
![]() a wiesz ja sie boje, ze oni mi tego antybiotyku nie podadza...wiem, panikara jestem, ale za albo zapomna albo nie podadza tak sobie:/ Cytat:
![]() Cytat:
ja na Twoim miejsu zglosilabym sie do lekarza z tym, przeciez zadna z nas takich problemow nie ma a u Ciebie to wyglada naprawde nieciekawie |
||||
|
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
a ten fiolecik Domi to - spirytusowy roztwór fioletu gencjanowego
|
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
alez tu spokojnie od kilku dni...
katarinka! w końcu zebrałam się na odwage i zadzwoniłam do położnej, okazało się, że moja koleżanka z pracy tez u niej rodziła 6 m-cy temu ![]() miałaś rację, głos anioła! jestem już umówiona na "100 pytań do..." hehe i duuużo spokojniejsza! poza tym chyba jesień daje się we znaki, nic tylko bym leżała, spała, jakoś tak energii brak... i już bym chciała mieć dzidziusia przy sobie ![]() pozdrawiam mamusie! |
|
|
|
#1993 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, zrobiłam ostateczną listę zakupów dla Małego
Dziękuję za pomoc Zauważyłam tylko, że wszystkie ubranka, które bezmyślnie kupowałam są w rozmiarach 62, 68, 74 wiec teraz trzeba będzie kupić coś mniejszego na pierwsze tygodnie. A co do Tracy Hogg to chciałabym mieć taką intuicję jak ona Mądra kobieta była
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka Iza pyta dlaczego on płacze, więc jej tłumaczę i general nie to czeka aż małemu przejdzie, jedynie chce - i to jest typowa zazdrośc - aby go odłozyć do łóżeczka bo ona jest w łóżeczku to i on powinien, a on uspakaj się tylko na ramieniu i jak chodzę, generalnie znosi to dobrze, w miarę
a i ja tez się modle aby była zdrowa, ale ile będzie dobrego to nie wiem Własnie Paczka ja tez się dziwię, ze masz takie bole i nie idziesz do lekarza |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze a tego to nie podaja w wyprawkach
![]() Zgadnijcie kto u mnie byl????tesciowa!nie ma odwiedzin, ale ona pracuje w szpitalu wiec ja znaja. Byla godzine, nawet mi przekaski przyniosla i powiedziala oddzialowej o mojej SR, bo przedwczoraj bylo ostatnie spotkanie a ja bylam tylko na polowie i nie dostalam papierku. I mi oddzialowa dala takie zaswiadczenie jak dyplom |
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Sexy nauczysz się i Ty odczytywać potrzeby maleństwa, nie jest to łatwe, ale jak sie poznacie to będzie łatwo, a i tylko bez paniki - spokojne podejście duzo daje, zresztą jak się mama denerwuje to malec tym bardziej
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Domi bo podają przewaznie spirytus 70% - ja wolę fiolet, a jak kikut odpadnie to dopiero spirytus i to ten 2% - tak stosowałam przy małej i u nas w szpitalu uzywają fioletu a Teściowa to widzę że dba - przekąski mniam |
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
ja o wizycie
zadowolona jestem bardzo bo jeszcze tylko oklo 46 godzin dzieli mnie od cc w sobote mam sie zjawic na 9:00 w szpitalu, tam porobia badania i okolo 14:00 bede miala ciecie teraz mam lezec bo na ktg powychodzily ladnie skurcze wiec leze ![]() Paczka a moze ty masz poprostu bardzo niski prog bolu.. maly tez mi sie wstawia i wierci podobnie do tego jak piszesz.. przyjemnie nie jest ale nie krzycze z bolu.. bylas na wizycie u ginki ostatnio. mowilas jej o tych bolach?? przyznalas sie ze tak cierpisz?? Madziu ja tez stosowalam fiolet na pepek a nie spirytus, teraz tez zamierzam
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-05 o 15:50 |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko to jak teraz ktos przed Toba sie nie rozpakuje to bedziesz nastepna
a wlasciwie dlaczemu masz miec cesarke?przez ta cholestaze? z Adim tez mialas cesarke?A ten fiolet mozna kupic w aptece? |
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
o Kropka to juz blisko
czekam z nie cierpliwością---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- tak Domi w aptece ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- własnie ja stosowałam fiolet bo na spirytusie u Izy się przejechałąm i zaczeło się ślimaczyc niby dokłądnie "pędzlowałam" a jednak po 2 dniach w domu mieliśmy juz problem, na szczęście udało nam się uniknąć antybiotyku, ale tylko przypadkiem, pojechałam na ściągnięcie szwa i mała obejrzała moja ulubiona połozna i to wychwyciłą, to ona mi zasugerowała fiolet ja małemu smaruję pępek 3 razy dziennie - to tak na zaś, ale już odłazi więc myślę, z ejeszcze może dwa dni i po nim |
|
|
|
#2000 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do antybiotyku to właśnie myślę że po to ginka kazała mi wziąć ze sobą wypis ze szpitala na którym pisze o tej bakterii żeby lekarz który będzie na dyżurze przy moim porodzie wiedział że może być potrzebne podanie antybiotyku... Sama też planuję się o to upominać jakby co... No i TŻ ma być ze mną więc będzie pilnował lekarzy ![]() Będzie dobrze, Domi, musi być Cytat:
Co za odmiana
|
|
#2001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam do was takie pytanko. Czy dziecko zawsze uspokaja się przed porodem?
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie!
![]() Te szczesliwie rozpakowane i te niecierpliwie oczekujace. Chcialam sie przywitac i pogratulowac szczesliwych rozwiazan! ![]() Na poczatku watku (kilka miesiecy temu) przywitalam sie z Wami z nadzieja, ze sie przylacze do rozmow, niestety nie udalo mi sie, bylam w Polsce na wakacjach i nie bylam w stanie byc na biezaco z Wami... ![]() Oczywiscie nadrabialam czytaniem co jakis czas, no ale juz sie nie wypowiadalam, nie nadazalam za Wami ![]() Takze przyznaje sie bez bicia, ze Was podczytuje, ciesze sie Waszymi radosciami i smuca mnie Wasze problemy. Wprawdzie watek listopadowo - grudniowy a juz polowa mamus rozpakowala sie w pazdzierniku... ![]() Gratuluje Wam serdecznie!! ![]() Ja czekam na swoja cesarke 10listopada, juz nie moge sie doczekac, ciezko mi, od 4 tyg. nie przechodzi mi przeziebienie, ciagle mam powracajace zapalenia uszu, mam wiecznie zatkane uszy... Ohhh, byle do rozwiazania.. ![]() Mam nadzieje drogie Mamy, ze zalozycie watek na Odchowalni i tam bede mogla sie do Was dolaczyc. Pozdrawiam Was serdecznie i zycze wszystkim pieknych chwil z Waszymi malenstwami!!
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski jakos ostatnio nie mam weny na pisanie siedze sobie tylko i podczytuje was co piszecie chodz ostatnio malo sie tu dzieje
Jutro ide go gina juz nie moge sie doczekac co mi powie
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie ja moge zalozyc watek na Odchowalni, tylko wymyslcie tytul
![]() interent mi smiga szyciutko ![]() witaj Nesca ![]() Elalank jak po wizycie? Pietrusia no u Ciebie to juz niedlugo
|
|
|
|
#2005 |
|
Rozeznanie
|
Ja o odchowalni jeszcze nie myślę, wiec zdaję się na inne mamusie.
Ja narazie jeszcze w "donoszalni" siedzę ![]() Ależ jestem bezproduktywny osobnik - cały dzień łażę z kąta w kąt i myślę o niebieskich migdałach, przegryzając pierogi, pomarańcze i marchewkę... A co tam, poleniuchować też trzeba
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
No nikt o mnie nie pyta
![]() A ja siedze w domku sama bo tż w pracy koszule do szpitala kupiłam mam nadzieję że dwie mi starczą![]() Jej oglądałam dziś filmiki z kąpieli noworodków i hmm oj jak to będzie?ale już postanowione że pierwsza kąpiel to tylko ja tż i niunia żadnej pomocy babci![]() A co do kosmetyków to ja mam oliwkę bambino, puder,masc tormentiol,sudocrem,krem na każdą pogodę,wodę morską,płyn do kąpieli j&j,sól fizjologiczną.A brak mi jeszcze bepanthemu,spirytusu,szcz otki do włosków i paracetamolu w czopkach i to wszystko
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
Nesca pamiętam cię
![]() Guciu, przykro mi, że tak cię to męczy. Ważne, że już jesteś na wylocie i choćby nie wiem co to długo to nie potrwa! Tak więc nabierz głęboki oddech i głowa do góry ![]() Kropko, już myślałam, że to już ale widzę, że Tomcio się jeszcze tak bardzo nie niecierpliwi ![]() Mam 2 pytania techniczne. Te karmniki to trzeba kupować o ile rozmiarów większe? Jest na to jakaś reguła? I czy ten fiolet kupuje sie normalnie w aptece? ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- a ten paracetamol to po co? tak na wszelki wypadek? |
|
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu paracetamol w czopkach tez kupilam
a karmnik to kupilam 75G i pasuje ale jakby byly wieksze to pewnie wzielabym jeszcze rozmiar wiekszy.. wydaje mi sie ze wlasnie wystarczy 1 rozmiar wiekszy kupic.. a i jeszcze na sam koniec cos mnie chyba grypa bierze
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
mialam troche bieganiny wczoraj i dzisiaj dlatego brak czasu na pisanie... Bylam u fryzjera i kosmetyczki, okulisty, zamowic soczewki, na zakupach itp... Maly mial do wczoraj dwa dni maly skok rozwojowy i chcial jesc nie co 3, ale co 2 godzinki, ale dzisiaj juz wszystko w normie i jestesmy z powrotem w 3 godzinnym rytmie Wczoraj byla u nas polozna i André wazy juz 3700 g ![]() No dziewczynki, nikt sie nie rozpakowuje ostatnio...co sie dzieje?? ![]() I ciekawe co tam u Kasi?? ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

oj chyba musimy teraz wysypiać się na zapas
Coś teraz za spokojna jestem im bliżej porodu, może dlatego, że TZ obejrzał film Zawitkowskiego o pielęgnacji noworodka i stwierdził, że to pikuś 
(

i to z rodziny paciorkowcow...

Cały czas w dwupaku i dziś w wyjątkowo dobrym humorze 
za USG

czekam z nie cierpliwością