|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
A ja to sie mowi poprostu fiolet?
ile on kosztuje?w ogole w dawnych czasach ludzie przemywali chyba tylko fioletem, bo dzieci mialy takie fioletowe pepuszki a teraz nie ![]() a paracetamol a czopkach na co jest? ![]() Marta mi brakuje tez niby ten spirytus, stelaz pod wanienke, wozek i karuzela na lozeczko
|
|
|
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Domijesli mozesz to wpisz na liste mojego Tomcia bo nadal jest tam bezimienny
![]() a ja załączam dzieło mojej koleżanki która wpadła dzis do mnie z aparatem
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzis bylam na morfologii i siuśki zaniesc do laboratorium jakas godzine pozniej moj TZ spotkal mojego tate i mu mowi: "Asia byla na badanich, wszystko dobrze" ))) (jasnowidz czy co- bo wyniki w poniedzialek, przy wizycie mi gin powie co tam wyszlo)i wstepnie wybralismy imiona (wreszcie!) Maja Alicja (drugie po planowanej Ciotce Chrzestnej) lub Maja Natalia( drugie po Babci TZ). rzeczywiscie spokoj na watku i Maluszki tez jakos w brzuszkach siedza. ciekawe jak bedzie z nami- grudniowkami, czy tez sie bedziemy od polowy listopada rozpakowywac ![]() ja musze sobie jeszcze kupic klapki, a tak to kosmetyki i specyfiki do pielegnacji Malutkiej. a tesciowa twierdzi, ze powinnam sobie piersi masowac... prawda to??? ![]()
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na razie nie mam jakoś natchnienia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś ciąg dalszy przyspieszania... albo przynajmniej próbowania. Kolacja była zaprawiana chili, teraz wcinam cukierki lukrecjowe a potem jeszcze zmolestuję tzta i na noc napiję się szałwi (tak przeciwkaszlowo ) A jutro w pełnej formie i dwupaku pojawię się na wizazu Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-05 o 19:52 |
|||
|
|
|
#2016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pierwsze słyszę o tych piersiach ![]() ale słodzinka! |
|
|
|
|
#2017 |
|
Raczkowanie
|
Ja jutro idę do lekarza dokładnie idę do szpitala do tych lekarzy co mnie badali.Bo moja pani Miodońska to jak ja mówie o tym że boli mnie to jak on się wije po samym dole i to boli to mówi że tak jest zawsze.Ale powiem że niemiałam tak z Nikolą i to mnie dziwi.Jutro pojade do szpitala i dowiem się co i jak może ustalą tą cesarke ze mną i juz będzie po sprawie.Bo ja już mam dosyć.Zjadłam na kolację trochę frytek i patrze jak Grzesiek gra w gre.Po 21 kładę mała lulu i też idę spać.Jutro napisze co i jak sie dowiedziałam.Powiem jak ta pani doktor ginekolog mnie traktuję i co mi mówi na temat tego wicia sie Wiktorka w brzuszku.I już drugiego skierowania niechce mi dać.Niewiem czemu ale powiem też o tym w szpitalu.To do jutra kochane. Dobranoc kochane
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Paczko idz, bo to nie jest normlane i nic nie mozna lekcewazyc, wiem to po sobie i po tych pacjentkach co przychodza lezec
Malinko sliczny Twoj skarbek |
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu oj Alicja w krainie czarow to raczej nie bajka
czysta schizofrenia uwielbiam kapelusznika z tej ksiazki..Malinko slicznie wyszla ta sesja Paczka no bo to chyba normalne jest ze dziecko jak sie wierci to boli ale ze jest to taki silny bol to jest zastanawiajace.. dobrze ze idziesz do szpitala
|
#2020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A koleżanka zadowolona z niej była?? Mam nadzieję, że jak już moje dziecko zechce przyjść na ten świat to mnie odwiedzisz i zobaczysz jak to wygląda od wewnątrz ![]() A Ty daj mi znac jak już sie spotkacie?? Na kiedy się umówiłyście??
|
|
#2021 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Mój mały łaskawca znowu dał mi pospać Tylko że mam katar, nie wiem skąd, bo ani TŻ ani Mama nie mają, normalnie "jak nie urok to sraczka" ![]() Cytat:
Jest wiele rzeczy, co do których różni ludzie mają odmienne opinie, potem nie wiadomo kogo słuchać ![]() Ja myślałam, że kolki są później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Raczej Cię nikt w kolejce nie wyprzedzi, no chyba że Gucia albo Katarina zdecydują się w końcu urodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I muszę Ci powiedzieć, że na tym zdjęciu na samym dole, drugim od prawej, na którym Tomuś jest z Tobą i robi taką zabawną minkę marszcząc czoło, normalnie wygląda jak mój syn. Serio, mój też robi takie miny i normalnie patrząc na te zdjęcie ja sama mogłabym się pomylić ![]() Jak mi się uda zrobić zdjęcie jak robi tą minę, to wkleję.
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Dziękuję za wczorajsze kciukasy ![]() Wczoraj po USG byłam na kawce z kumpelami, trochę nam zeszło i wróciłam późno od domu, byłam tak wymęczona, ze poszłam spać- no i się wystraszyłam, bo nogi mi spuchły jak balony!!!Pierwszy raz takie miałam, więc spałam dziś z wysoko podniesionymi, i mi przeszło na szczęscie, chyba za dużo sobie wczoraj pozwoliłam ![]() I dowiedziałam się, że bliska znajoma, po której bym się nie spodziewała jest w 8 tyg ciązy Olka wymiarowa, głową w dół-baaaaaaaardzo nisko, także ginka przepowiada, ze to wkrótce nastąpi! I kurcze nie powiedzieli mi ile waży, no A ja się zapomniałam zapytać z tego wszytskiego, bo byłam tak podekscytowana, że widzę Olkę ![]() I co jeszcze z dobrych informacji!! Przyszła nagroda z Mamo to ja! Ale się ucieszyłam, jest śliczny! Myślałam,że wygrałam jakąś pierdołę, a tu taka niespodzianka!!! Potem wkleje fotki jak Tz wreszcie się obudzi do pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że Ci dyplom załatwiła ![]() Cytat:
![]() Nesca7 - trzymam kciuki za 10listopada i obyś do nas dołączyła Odchowalni Cytat:
Cytat:
Mi się bardzo podoba pierwsza kombinacja |
||||||
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka przecudnie mały wygląda na tym kolazu
Ela no to prezencik wyśmienity, gratki, a co do ksiązki Hogg to powiem tak - ja miałam już Ize jakieś 3 miesiące jak kupiłam tę książkę i o dziwo okazało się, ze instynktownie robię tak jak ona zaleca, co do budzenia - ja małej nie budziłam - jak była głodna sama się budziła i jest OK, niemowle je na zawołanie a nie pod godzinę!!! Brombi kolka to różnie popołudnie i wieczory najczęściej ale u nas wczoraj był luz małego nie męczyło Katarina Ty juz po terminie chyba jesteś - wszsytkie pewnie czekają na Ciebie , nie no zartuję, ale czekam na rozpakowaniePaczka ja bym nie krytykowała tak ostentacyjnie jednego lekarza przed drugim, owszem powinnaś zaznaczyc swoje niepokoje - Ty masz prawo pytac a oni maja obowiązek odpowiadać, dyplomacja pamietaj - więcej sie dowiesz, niż jak zaczniesz najezdzac na ginkę do nich |
|
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
MADZIA-Ci lekarze znają panią Miodońską bardzo dobrze jak tylko powiem że do niej chodze to zaraz będą ją krytykowac.Tak jak ostatnio na nią zabluźnił lekarz który mnie przyjmował.Oni sie tu znaja dobrze.Ja tylko powiem co i jak.Może umówi się ze mną że np:zrobią mi tą cesarke.Musze powiedziec że jak chodzę po mieszkaniu to jak czuję Witora na dole to az czasem krzycze bo tak jest-dlatego Grzesiek chciał znów jechać ze mną wczoraj,bo stękałam wieczorem.
Znów coś usnąć niemogłam tej nocy.Wił sie znów po samym dole już niechcę go w brzuszku.Wolę jak będzie już w domku.Pojade i dowiem sie co i jak.Wolałabym byc juz po jak mam sie tak meczyć.To jest okropne.A jak nic niepomogą to poprostu muszę czekac i sie meczyć się raz mówia do 10,11,2009 a raz jest w karcie ciązy napisane termin porodu 15,11,2009roku.Już sama niewiem pójdę to się dowiem.Piję herbatkę i jadę po 10 bo akurat po obchodzie bedzie.nic uciekam kochane troche posprzątać. Wczoraj przyszła mi paczka od kuzynki super ciuszki dostałam,tylko teraz szafkę trza kupic bo niemam tego gdzie chować.
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
ja tylko tak na chwilkę. byłam wczoraj u ginki, wszystko ok tylko trochę mi się szyjka skróciła. od czasu do czasu mam lekkie bóle jak na @ i tyle ![]() Madzia Twój Grześ to wczoraj już 2 tyg skończył ![]() Malina zdjecia są przecudne miłego dnia |
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za miłe komentarze do zdjęcia
![]() Kropciu niewiem w jakim programie zrobiony jest ten kolaż bo dostałam go na ma maila od koleżanki Elalank gratuluje wygranej ![]() asioczkaobie kombinacje bardzo ładne Brombrusiaucałowania dla "łaskawcy" i czekam na zdjecia ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Kropeczko jeszcze tylko 24h ![]() |
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wpadlam sie tylko przywitać
Ela szkoda że nie zapytalas o wagę, ale ja najczęściej u gina tez zapominam o najważniejszych pytamiach ![]() A bujaczek pokaż koniecznie. Żadnych nowych rozpakowan na razie? ![]() Dziś wirr porzadków, zmieniłam juz pościel, nastawiam paranie - taka piękna pogoda, wszystko wyschnie. No i szkoda nie skorzystać ze świeżego powietrza, tym bardziej że jutro ma padać, tak ze milego dnia mamusie Ela jeszcze mnie coś zastanawia - ginka mowi że mala siedzi nisko, a Ty mowisz, ze brzuch masz wysko? O co tu chodzi??? jak te dzidziolki sie tak naprawdę ustawiają?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-11-06 o 09:38 |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
aj zagladam strawdzic czy dzidziusiow przybylo a tu cisza
zmykam do pracy zawiezc l4 na 1 dzien co prawda mam wyisane do 15go bo bylo glupio pisac ze od 6go do 7go ![]() no i moze jeszcze cos dla Tomka kupie jak bede w realu ![]() ale jestem podekscytowana.. Tarasiu ta bratowa mojej kolezanki (co myslalam ze to ty) urodzila o polnocy a co do Alicji w krainie czarow to jesli ja lubisz to mam ebooka
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Malinko, mnie też zachwycił kolaż ze zdjęciami Twojego synka Elu, gratuluję wygranej A ja tymczasem za jakieś pół godzinki idę na USG żeby podejrzeć trochę mojego wielkoluda (nie no, tak szczerze to liczę na to że Dzidzia mimo mojej cukrzycy jednak z tym rośnięciem nie przesadza...) A tak naprawdę to najważniejsze żeby wszystko z nią było dobrze... No i może wreszcie uda mi się potwierdzić płeć? Bo ja tak piszę: ona i ona, a tu się może jeszcze okazać że będzie on! ![]() Po USG idę na wizytę do ginki, więc tak ogólnie proszę o kciuki
|
#2031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co najlepsze to nie czułam skurczów tylko samo się tak zrobiło...
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Gissh trzymam kciuki za wizyte ![]() i własciwie nei wiem co mialam napisac ![]() Pytalam lekarza, czy bede mogla rodzic naturalnie to mi powiedzial, ze po to dostaje antybiotyk. Ale nic nie mowil, ze przy porodzie mi podadza a jak nie podadza?
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Malinka! zdjęcia są przepiękne
Cytat:
co do położnej, koleżanka trafiła na jej dyżur, nie miała wykupionej usługi - i była zachwycona! powiedziała, że bez niej by nie urodziła, a opieka po porodzie ze strony Pani Ewy była doskonała! także w samych superlatywach! Ja umówiona jestem na jej jutrzejszy nocny dyżur... i mam przygotowany cały zestaw pytań ![]() oczywiście dam Ci znać! p.s. a może spotkamy się w szpitalu bo Ty będziesz już "rozwarta" i gotowa |
|
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Gissh
|
|
|
|
#2035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z brzuchem to też tego nie rozumiem, bo czuję Olkę wysoko-pupę pod samymi zebrami, a głowe wczoraj jak chcieli zmierzyć na USG to musiałam majtki prawie całe zsunąć gissh- ![]() Cytat:
![]() załączam zdjęcie wygranej, ale jeszcze nie składaliśmy no bo bez sensu, za wcześnie jeszcze ![]() Lecę zawieźć zwolnienie do kadrowej -papa |
||
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
I tak jak przepowiedziałam, melduję się w dwupaku, tylko że nie do końca w pełnej formie fizycznej i psychicznej. A to dlatego, że mnie stawy bolą (nadgarstki, ramiona i biodra) i jakaś taka czuję się wymemłana (chyba przez to, że znów przyspieszanie nic nie dało
), bo źle spałam. Ale to nic. Żyć trzeba dalej i cierpliwie czekać . Generalnie wszelkie przepowiadacze mi całkiem przeszły. Zdarzają się co prawda pojedyncze skurcze, ale nie jest to nic takiego co w kilka poprzednich dni.Cytat:
![]() Taaaa.... Katarinę i mnie jeszcze Ela jest skłonna wyprzedzić jak tak dalej pójdzie ![]() Cytat:
Nic się nie martw. Wszystko będzie dobrze Elu, gratuluję ci wygranej. Na pewno się przyda ![]() Gissh, za wizytę i usg. Czekamy na raport ![]()
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie! Ja się pochwalę, że w końcu zamówiłam już wszystko dla małego, część rzeczy w drodze, a część mam już w domku. W końcu mogę być spokojna
Czuję się doskonale o ile jest to możliwe jak na małą słonicę Nic mi nie boli, nie mam żadnych skurzy, mały się dzielnie przeciąga w brzusiu i humor mi dopisuje ![]() Malinka, zdjęcia są po prostu boskie Gish, trzymam kciuki za wizytę ![]() Domi, przecież będziesz rodzić w tym samym szpitalu, to będą pamiętać o tym antybiotyku. |
|
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Sympatica za pamięć - Grześ ma dwa tygodnie a dziś wyjdę z nim na słońce na chwilę
Paczka masz dwa tygodnie do terminu więc można już robić cc Domi nie martw sie na zapas, wszystko będzie dobrze ja przy obu cc miałam podawany antybiotyk - nie wiem chyba maja taką praktykę moj mały jest cwaniak - jak położe do łóżeczka to go chyba wszystko boli - wystarczy jak wezmę na ręce i wszystko przechodzi, jak lezy w łóżeczku i nie litujemy się tylko tam leży, a ja sie odezwę to zaraz jest płacz, mały terorysta ![]() Gucia?????????????? jeszcze dwupak - najgorsze jest to czekanie kiedy sie zacznie Gissh
|
|
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
no to ja się melduję w rozpakowanych już - urodziłam w środę sn , Blanka waży 3kg i ma 51cm. Niestety był to 36/37 tydzień i mała załapała jeszcze w brzuszku zapalenie płuc
i od samego porodu leży w inkubatorze, pod respiratorem (podobno tylko do dziś..) i generalnie kiepsko oddycha. Dostała 10pkt w skali Apgar, ale wydaje mi sie strasznie amalutka No i 3tyg będzie w szpitalu.. Ehhh, istny koszmar, nie myślalam nigdy, ze wroce do domu bez brzuszka i bez mojego maleństwa, ktore leży tam samo, takie bezbronne.
|
|
|
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam ze szpitala.Nic na tą chwilę sie niedowiedziałam. Jak mam mieć cc to muszę im przynieśc papier od okulisty że jestem krótkowidzem i że muszę mieć cc.Ale u nas niema normalnego okulisty tylko prywatny więc 60zł muszę dać za wizytę.Dziś pojadę może uda mi się i dostane ten papierek i w poniedziałek do szpitala na cc.Ale to tylko zależy od badania oczu.Mam nadzieję że sie uda.Musze powiedziec o tym wysokim ciśnieniu w oczach i że jak byłam mała nosiłam okulary ale później mama zaniedbała mnie i mój wzrok.I tak wyszło że do tej pory niebyłam u lekarza.Nic uciekam sprzątać.Poźniej zajrze do was kochane. OLALICIOUS07- GRATULACJE KOCHANA
KOCHAMY WAS MALUSZKI Edytowane przez paczka22 Czas edycji: 2009-11-06 o 13:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

ile on kosztuje?

A ja się zapomniałam zapytać z tego wszytskiego, bo byłam tak podekscytowana, że widzę Olkę
Ale się ucieszyłam, jest śliczny! Myślałam,że wygrałam jakąś pierdołę, a tu taka niespodzianka!!! Potem wkleje fotki jak Tz wreszcie się obudzi do pracy
za USG

a jak nie podadza?