Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 11:58   #3901
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

A wczoraj dobowo wyszło nam 820 ml

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
cholerka przegapiłam wczoraj rozmowy

wrzucę fotkę jak moja córcia preferuje ułożżenie dydolka w buxce bo oczywiście jak mam poda dydka to źle musi sama sobie go wyjąć i po swojemu włożyc
moim zdaniem za wiele nie stracilas

Corcia...-

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Tak z innej beczki. Kiedy dzieci zaczynaja siadac??? Nie wiem kiedy moge zaczac ja sadzac na kolankach a nie chcialabym zrobic jej krzywdy.
moja siedzi tak jak malenstwo Cashmeere, bo poprostu irytuje sie jak jest na lezaco.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

Hmmm, a ja Zuzi nie zakładam czapeczzek na noc ani skarpetek. Powinnam? Spi w pajacyku lub kaftanik+spioszki. Regulatnie ma zimne raczki ale co jej zrobie skoro ona sie ciagle odkrywa
ja tez nigdy nie zakladalam ani czapki ani skarpetek.Spi w samym pajacu.Latem pod kocykiem teraz pod kolderka

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
mały daje mi równo w kość - to najlepsza antykoncepcja no i 100 procentowa

z mężem się wczoraj pokłóciłam, powiedział o kilka przykrych słów za dużo w związku z czym od dzisiaj nie sprzątam, nie gotuję, nie piorę, zajmuje się tylko i wyłącznie dzieckiem.
prostak z niego i tyle
dobre no i rzeczywiscie wysoce skuteczne

Siostro

Dzisiejszy dialog:
ja :w lodowce masz kostke sera i reszte co potrzeba.Zrob obiad
on: a ty nie wrocisz do tego czasu?
ja:wroce, ale nie gotuje

Teraz poszli na spacer a ja "sprzatam" he he he

Mi podoba sie ta czerwona z futerkiem.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:01   #3902
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:

Tak z innej beczki. Kiedy dzieci zaczynaja siadac??? Nie wiem kiedy moge zaczac ja sadzac na kolankach a nie chcialabym zrobic jej krzywdy.
Weronika wczoraj usiadla sama 3 razy!! dzisiaj jakos nie ma sily
a tak to na kolanach ja trzymam ale jest oparta o mnie i bardziej na lezaco

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:30   #3903
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

Wiem, że to nie jest śmieszne, bo sama to od kilki dni przerabiam, ale to prawda sama w sobie!
Też się z mężem wczoraj pokłóciłam, aż się popłakałam Stwierdził, ze on to musi pracować i myśleć o wszystkim a ja TYLKO w domu z małym i jeszcze narzekam (wczoraj byłam na granicy wytrzymałości, tak Bartek nie dawał o sobie zapomnieć, nawet na 3 minuty), no żesz
Ciekawa jestem jak on musiałby tak TYLKO z małym w domu siedzieć, czy byłoby posprzątane, ugotowane, uprane? ( z pewnością)
Potem chodził i mnie przepraszał..

I znowu zasnął...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Marico mnie podoba się ta ciemna, a w której Ty czujesz się dobrze?
kurde to wczoraj chyba wszystkie chłopy mieli marudne dni bo ja z moim tez sie popsztykałam jak zwykle o pierdołe ale cóż obrazona musze być...... chociaz pewnie za długo nie wytrzymam no ale cóż trzeba stwarzać pozory
a powiem ci że we wszystkich czuję sie dobrze dlatego prosze o radę która ładniejsza to wesele kolegi męża więc az tak balowo raczej nie musi byc no nie??? a i jeszcze co myslicie o tych wzorkach??? wszystkie mojego autorstwa i nie wiem na który sie zdecydowac bo jakos nie mam glowy do wymyślania czegos nowego, chyba że macie jakies pomysły to barrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrdzo PROSZĘ o radę :pro si:
Stary 2009-11-06, 12:41   #3904
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
ja swojego biore juz na kolana tzn on nie siedzi tylko pleckami opiera sie o mój brzucha pupe ma na moich nogach ale nie tak że kąt mam 90 stopni tylko jakieś 130stopni (matematyczka sie znalazła od siedmiu boleści ) a nasze maluchy niewiele sie różnią wiekiem
]śliczności

pamiętamy i witamy i na fotke maluszka czekamy mój też ma podobny plan dnia a co do płaczu może ma skok rozwojowy ?[COLOR="Silver"]
Powiedz mi jeszcze co ile karmisz piersia? Najada sie Natek jedna? Masz chyba bardzo dobre i pozywne mleczko bo maly taki pulchniutki slodziaczek

Cytat:
witaj ja cię pamiętam

no w końcu moja Pani zasnęła to mam chwilę na porządki, lece najpierw paurki jej obciąć
a jutro na weselisko idziemy muszę jakoś pazurki zrobić, może doradzicie jakis wzorek??? w sukience ide takiej lub takiej. która lepsza??? DORADŹCIE PLIS
Ja wybralabym ta druga czerwona

Cytat:
A to Bartuś:
Sliczny. A jakie ciemne oczka ma
Czekoladko wow i brawa dla malej. Zdolniacha z niej.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Czyli moge juz sadzac mala na pollezaco

Umiejetnosci Lenki: przekrecanie sie z brzuszka na plecki , wyginanie sie w luk na lezaco i odpychanie nozkami, w ten sposob nigdy nie lezy tam gdzie ja poloze wiec musze ja pilnowac, lapanie zabawek. A i ostatnio jak moja siostra ja nosila to wyraznie wyrywala sie do mnie jak podeszlam. Mysle ze sporo jak na 10tygodni.
Tylko kiedy zacznie sie smiac tak jak Marcelek????

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
kurde to wczoraj chyba wszystkie chłopy mieli marudne dni bo ja z moim tez sie popsztykałam jak zwykle o pierdołe ale cóż obrazona musze być...... chociaz pewnie za długo nie wytrzymam no ale cóż trzeba stwarzać pozory
a powiem ci że we wszystkich czuję sie dobrze dlatego prosze o radę która ładniejsza to wesele kolegi męża więc az tak balowo raczej nie musi byc no nie??? a i jeszcze co myslicie o tych wzorkach??? wszystkie mojego autorstwa i nie wiem na który sie zdecydowac bo jakos nie mam glowy do wymyślania czegos nowego, chyba że macie jakies pomysły to barrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrdzo PROSZĘ o radę :pro si:
Wow, wszystkie sa super. Ktore zalezy ktora sukienke wybierzesz.
Svinecka cos chyba wie na temat paznokci wiec moze podpowie ci jakies nowe wzorki.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Marica jesli wybierzesz ta czerwona sukienke to te ostatnie beda pasowac. Super sa

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:42   #3905
Sweet_21
Zakorzenienie

Marico, drugi wzorek podoba mi się, ale to dlatego, że ja z reguły lubię delikatne wzory, ale ostatnie też są bardzo ładne

Ja w ogóle ostatnimi czasy dość często obrażam się na tz-ta.
Zasługuje sobie po prostu.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:43   #3906
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

moim zdaniem za wiele nie stracilas

Corcia...-

moja siedzi tak jak malenstwo Cashmeere, bo poprostu irytuje sie jak jest na lezaco.

ja tez nigdy nie zakladalam ani czapki ani skarpetek.Spi w samym pajacu.Latem pod kocykiem teraz pod kolderka

dobre no i rzeczywiscie wysoce skuteczne

Siostro

Dzisiejszy dialog:

Mi podoba sie ta czerwona z futerkiem.
ale twarda jesteś

ja zmykam do pracy, ale jeszcze muszę zawieźć małego do mojej mamy, bo niania dzwoniła, że jest chora i wolałaby nie przychodzić

do wieczora

coraz więcej "nowych" mamuś się zgłasza

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 13:10   #3907
gosiek1500
Rozeznanie

Cass ja tam nie uważam, że wątek jakoś słabo sie rozwija. Jakiś czas Was tylko czytałam i czasem musiałam się nieźle nagimnastykować, by dać radę nadrobić to co skrobałyscie
Co do Chin to przywiódł nas tu kontrakt męża, więc nie jesteśmy tu na stałe, ale chwilowo, że tak powiem Pisać nie umiem, a gadać o tyle o ile, tak by się w sklepie dogadać , wg mnie ten język jest zakręcony na maxa
p4w masz rację, w ich wykonaniu angielski to jakaś porażka, na szczęście w międzynarodowych szpitalach pracują lekarze z całego świata, więc dużo jest native speakerów.
cashmeree ja to tak narzekam na te jego pobudki, ale wlasciwie to bym nie chciala by mi spal do 8-9, bo nie mialabym jak odprowadzić Pati na autobus, gdyby tylko przedluzyl sobie to spanko do 6 rano to byloby super Co do tego czy za wczesnie to nie wiem, bo ja go nie sadzam na sile, on sam czasem tak marudzi jak jest na leżąco, ze nie da sie inaczej. Ale nigdy nie siedzi dlugo i zawsze oparty o mnie lub kanape, no i jak siedzi to jest mega szczesliwy
marica nieźle z tym smokiem, malutka jest bombowa mój jeszcze nie umie trzymac w łapkach, czasem coś chwyci ale nieświadomie i po chwili mu wypada
syla no to wiesz o czym mówię, mój nie spał z nami bo wrócił z córką do domu
mayaha no tak nie do konca mozna napisac ze staje, bo on sie bardzo do tego garnie, znaczy pręży nóżki i ciągnie rączkami do góry, ale wstał tak na chwilkę tylko dwa razy, bo wiecej mu nie pozwoliłam
eleeri ja to Cię podziwiam, skąd Ty bierzesz tyle siły do tgo Twojego dzieciaczka, tyle czasu juz minęło a on nadal tak Cię "maltretuje"
katarzynka nieźle Ci to sprzątanie idzie
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 13:15   #3908
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz mi jeszcze co ile karmisz piersia? Najada sie Natek jedna? Masz chyba bardzo dobre i pozywne mleczko bo maly taki pulchniutki slodziaczek

...
Ja nie cashmeree, ale odpowiem za siebie.

Karmię moją dziewuszkę tylko piersią, nie dopajam (wg. zalecenia pediatry). Malutka je co trzy godziny: rano około godz. 9, a potem w miarę równych odstępach 12,15,18, ostatnie karmienie 21. Jedna pobudka w nocy między 2 a 4 i sen do 8 rano.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 13:20   #3909
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Marica, co do sukienki to niewiem(ale nie ta pierwsza), ale pazurki te ostatnie

Sweet, Bartuś słodki

A ja sie chyba zaczne zbierac na ten spacerek, choc mała kimnęla. Mam nadzuje ze to na chwilke tylko bo wolałabym jej nie budzic...

Aaaa, i huśtawka już przyszła Zuzia jak siedziała w niej to była jak w szoku i tak sie rozgladała zaciekawiona Czyli chyba sie spodobała
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 13:35   #3910
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
he he he
jak ta krwisto czerwona to walnelabym skromny french a make mocniejszy, bo jak pazurki czrwone,kieca taka hot i do tego make to juz za bogato,ale to moje zdanie

Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
Cass ja tam nie uważam, że wątek jakoś słabo sie rozwija. Jakiś czas Was tylko czytałam i czasem musiałam się nieźle nagimnastykować, by dać radę nadrobić to co skrobałyscie
Co do Chin to przywiódł nas tu kontrakt męża, więc nie jesteśmy tu na stałe, ale chwilowo, że tak powiem Pisać nie umiem, a gadać o tyle o ile, tak by się w sklepie dogadać , wg mnie ten język jest zakręcony na maxa
katarzynka nieźle Ci to sprzątanie idzie
ile ten kontrakt potrwa? bo interesuje sie jak to z corcia i jej edukacja.Na poczatku myslalam ze masz meza chinczyka

Odkurzylam,zmylam podlogi,zmienilam posciele,wypucowalam kibelek,mebelki przelecialam pronto,zapakowalam zmywarke,pochowalam za male corci ciuszki i to chyba fajrant

Stary 2009-11-06, 13:39   #3911
Ania0104
Zakorzenienie

Cass - pięknie Twój Kubus zjadł!

gosiek - witaj! Dobrze, ze "wymarudziłaś" małżowi i wkońcu jesteś!
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
a i dziś kończe opakowanie pieluch zaczęte 2 tyg temu - w tą sobote beda 2 tyg czyli Amelce jadno wystarcza na 2 tyg
hmmm a ile sztuk w opakowaniu??? Nam starcza na tydzień
Cytat:
moja martynia bardzo lubi jak ją caluje w szyjkę to piszczy z zdowolenia o a teraz rozgadała się do monitor
i bardzo lubi bawić się w akuku sama przykrywa się kołderką

wrzucę fotkę jak moja córcia preferuje ułożżenie dydolka w buxce bo oczywiście jak mam poda dydka to źle musi sama sobie go wyjąć i po swojemu włożyc
Bartek też uwielbia gdy go całuje po szyjce ...
Martynka boska!
Cytat:
Witajcie

Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.
Udzielałam się troszkę na poczekalni, ale tutaj, ja okropna się nawet nie przywitałam aż do tej pory
Czytam Was systematycznie, ale jakoś nie mogłam się przełamać, żeby napisać, może dlatego, że tutaj już zwarta ekipa
Miałam termin razem z Tulipfever i Groszkolino.
Bartuś wagę urodzeniową miał 2700 a teraz ma nieco ponad dwa miesiące i waży 5100.Od początku straszny był głodomór (przy okazji głodomorków, Svinecko słodziak z Marcelka), z piersi mleczka było mu mało i dokarmiam butlą.
Niestety kolki nas nie ominęły , ale już jest lepiej.
Poza tym ostatnio Bartek jest straszliwie marudny (np wczoraj, śmieje się a za chwilę ryk nie z tej ziemi i o co mu chodzi ), ale to pogodne i słodkie dziecko
W dzień ma dwie drzemki 2,5 godzinne, w nocy śpi od 19, z dwiema/trzema przerwami na karmienie.Wstajemy koło 8, bo budzi NAS kupsztal.
Właśnie teraz moje dziecię powinno drzemać, ale pcha piąstki do buzi i się śmieje - dziąsło kochane Mam nadzieję, że w końcu zaśnie bo śniadania jeszcze nie jadłam
witaj!!!
i buziaczi dla Bartusia
Cytat:
Hmmm, a ja Zuzi nie zakładam czapeczzek na noc ani skarpetek. Powinnam? Spi w pajacyku lub kaftanik+spioszki. Regulatnie ma zimne raczki ale co jej zrobie skoro ona sie ciagle odkrywa
Bartek śpi w takich samych zestawach ... i rączki obowiazkowo muszą być odkryte
Cytat:
cześć
nie mam siły na nic
przeczytałam Was dośc pobieżnie, bo plecy mnie okropnie bolą i długo w tej pozycji nie wytrzymam
witam mamusie które dawno zaniedbały nasz wątek

u mnie kolejna noc do d..y
jeszcze ok 2 tygodni tego przeklętego skoku i mam nadzieję że będzie już lepiej, bo mam juz dość

Mały tylko marudzi, albo płacze, a potem wrzeszczy
każe się nosić na rękach, albo trzymać przy cycu, no a ileż można

z mężem się wczoraj pokłóciłam, powiedział o kilka przykrych słów za dużo w związku z czym od dzisiaj nie sprzątam, nie gotuję, nie piorę, zajmuje się tylko i wyłącznie dzieckiem.
prostak z niego i tyle

nie wiem co chciałam jeszcze napisać, ale muszę już kończyc bo mały już się drze

Cytat:
A to Bartuś:
jaki słodki!
Cytat:
Dzisiejszy dialog:

ja też tak "sprzątam"
Cytat:

Umiejetnosci Lenki: przekrecanie sie z brzuszka na plecki , wyginanie sie w luk na lezaco i odpychanie nozkami, w ten sposob nigdy nie lezy tam gdzie ja poloze wiec musze ja pilnowac, lapanie zabawek. A i ostatnio jak moja siostra ja nosila to wyraznie wyrywala sie do mnie jak podeszlam. Mysle ze sporo jak na 10tygodni.
Tylko kiedy zacznie sie smiac tak jak Marcelek????[

Cytat:
Ja w ogóle ostatnimi czasy dość często obrażam się na tz-ta.
Zasługuje sobie po prostu.
hmmm żebyśmy nie musiały niedługo zmienić tematu wątku

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 13:44   #3912
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

Odkurzylam,zmylam podlogi,zmienilam posciele,wypucowalam kibelek,mebelki przelecialam pronto,zapakowalam zmywarke,pochowalam za male corci ciuszki i to chyba fajrant
yyyyyyyyyyyy to ja troche inaczej "sprzątam"

byłam dzisaij z Bartusiem u lekarza, bo wczoraj zaczał kaszleć i dzisiaj był zachrypnięty ... no ale pani doktor stwierdziła, ze gardełko ok, płucka też ... tylko jest przeziebiony ... dała kropelki na katar Nasivin, Wapno bananowe , i syropek na kaszel - tylko, ze ten syropek na alkoholu i od 3 roku zycia ... mama ma mi kupić jakiś homeopatyczny

Wróciłam i zaraz wpadła do mnie przyjaciółka ... kurcze termin ma na za dwa dni i dalej cisza ... jutro jedzie do szpitala i pewnie będa wywoływać poród
Mogę prosić o kciuki dla niej? ... żeby nie bolało!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-11-06, 14:00   #3913
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

ja dziekuję za rady a martynia za komplementy
ja ta czerwoną to macie racje delikatne pazurki a jak ta czarną to chyba te ostatnie bo ta pierwsza macie racje odpada, przed chwila przymieżylam i wygladam..... masakryczne, w tej czerwonej to mam troche za duzy berzuchol taki grubas ze mnie no a ta czarną później przymierzę bo mala domaga sie pójścia na spacerek
Aniu kciuki zaciśnięte

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2009-11-06 o 14:01
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:03   #3914
skierka1981
BAN stały

Aniu tych z biedronki to było cos kolo 70 szt i zakładałam i na noc ale dzis kupilam na noc belli. czyli 14 dni na jedno opakowanie.
lece zmywac bo pełen zlew
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:11   #3915
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ja nie cashmeree, ale odpowiem za siebie.

Karmię moją dziewuszkę tylko piersią, nie dopajam (wg. zalecenia pediatry). Malutka je co trzy godziny: rano około godz. 9, a potem w miarę równych odstępach 12,15,18, ostatnie karmienie 21. Jedna pobudka w nocy między 2 a 4 i sen do 8 rano.
ten sam rytm karmien co u nas z tym ze ja nie karmie piersia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:36   #3916
katarzynka00
Zakorzenienie

Anka- najpierw sprzatalam wizażując a potem zabralam sie z kopytado roboty.
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ten sam rytm karmien co u nas z tym ze ja nie karmie piersia
u nas jak w zegareczku co 3h skonczylo sie kilka dni temu a szkoda bo odpowiadal mi taki system, no i pobudek nie bylo nocnych.

A jeszcze chcialabym poznac wasze opinie
Laura za 2tyg bedzie miala 4mc.Mąż kupil dzis herbatke Hippa po 4mc-jabluszko z melisa, no i mam dylemat...czekac czy dac, wlasciwie nie wiem co mnie kusi,przeciez to nic takiego a z drugiej strony mam obawy.
Wcz rozmawialam z kolezanka ze szpitala.Synka urodzila dzien po mnie tylko ze w 36tyg i ona juz mu danonki dla dzieci daje,babanki i herbate zwykla pija-pewnie cienka, ale mnie rozlozyla na łopatki dokumentnie.

Maz podchody robi.Tymrazem mnie skomplementowal ze jemu nie udaloby sie tylu rzeczy zrobic co mi i ze łądny porzadek.Tere fere

Stary 2009-11-06, 14:45   #3917
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziekuję za rady a martynia za komplementy
ja ta czerwoną to macie racje delikatne pazurki a jak ta czarną to chyba te ostatnie bo ta pierwsza macie racje odpada, przed chwila przymieżylam i wygladam..... masakryczne, w tej czerwonej to mam troche za duzy berzuchol taki grubas ze mnie no a ta czarną później przymierzę bo mala domaga sie pójścia na spacerek
Aniu kciuki zaciśnięte
dzieki
Cytat:

u nas jak w zegareczku co 3h skonczylo sie kilka dni temu a szkoda bo odpowiadal mi taki system, no i pobudek nie bylo nocnych.

Laura za 2tyg bedzie miala 4mc.Mąż kupil dzis herbatke Hippa po 4mc-jabluszko z melisa, no i mam dylemat...czekac czy dac, wlasciwie nie wiem co mnie kusi,przeciez to nic takiego a z drugiej strony mam obawy.
Wcz rozmawialam z kolezanka ze szpitala.Synka urodzila dzien po mnie tylko ze w 36tyg i ona juz mu danonki dla dzieci daje,babanki i herbate zwykla pija-pewnie cienka, ale mnie rozlozyla na łopatki dokumentnie.

Maz podchody robi.Tymrazem mnie skomplementowal ze jemu nie udaloby sie tylu rzeczy zrobic co mi i ze łądny porzadek.Tere fere
ahaaaa

... to mój Bartek za tydzień kończy 4 m-ce a ja jeszcze nic nie dawałam

... a jak mu idzie robienie obiadu?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-11-06, 14:54   #3918
mariolasl
Zakorzenienie

Heloł
Pochwaliłam Antosia? no to mam za swoje
Wczoraj i dziś jest okropny!!! nie je, nieśpi i marudzi non stop. nic nie działa, nic nie skutkuje. Wczoraj poszedł spać bez mleka, ale obudził sie w nocy 2 razy po to, aby wypić po 40ml . Rano z łaską wciągnął 120ml i odtąd anni grama więcej. nic to. Zgłodnieje, to wypije.
Własnie przysnął na chwilę, ale juz slysze, że się wierci.
Cytat:
Aha! Do mam po CC - jak tam wasze blizny? Bpo moja dalej zorózowiona. Ale mi sie małe zgrubienie zrobiło - smaruje CEPANem i troszke moze lepiej ale gin ostatnio mowil ze jak nie zrobi ladniejsza to moze jakies naswietlanie bedzie konieczne Ale ja o nia nie dbałam jak byłam z Zuzia w szpitalu - tak sie o nia martwiłam ze o tym nie myslaam....
Moja też jest różowa, ale blada i cienka. Niczym nie smaruję. Jest naprawdę mała i tak nisko, że mogę najniższe majtki zakładać na plażę. Oczywiście czucia w okolicach nie mam i nie lubię sie tam dotykac, bo to tak jakbym obce ciało dotykała
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Kopę czasu mnie nie było nowe emoty podochodziły w tym czasie widzę Wszystko przez to, żę najpierw siedziałam na powietrzu u mamy ile mogłam, a teraz w domu mój synek ma tak krótkie drzemki, że dosłownie ze stoperem w ręku biegam i robię co muszę w domu, bo jak się już obudzi to koniec. Na szczęście kolki są już wspomnieniem, Adaś jest radosnym brzdącem, dużo gada i uwielbia się przytulać. Właśnie dostał pierwszego w życiu kataru (ja go zaraziłam...), od kilku dni ciągle mu tam gulgocze więc jutro idziemy do pediatry.
Raczej nie nadrobię ostatnich 2 miesięcy, ale obiecuję teraz zaglądać znów regularnie, bo stęskniłam się za Wami jak zobaczyłam komunikat na stronie "truheart jresteś właśnie logowany do systemu" to sentymentalnie zrobiło
Tru
witaj serdecznie! Miło cię zowu czytać!
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kasiu mój tez sie jeszcze nie przewraca choc widac ze juz probuje. Kiedys tylko raz mu sie udało i na tym koniec.

Z tymi chorobami to może i prawda. Dlatego chodze z Kuba na kontrole, juz u 2 lekarzy byłam. Obejrzeli go dokładnie, z kazdej strony. Obsłychali serduszko, nawet sama sie pytałam czy wszystko ok.
Nic niepokojącego nie widać.
Ostatnio lekarka powiedziała mi, że Kuba jest dlugi, ze rosnie w długość.
Kasiu probowałam robic takie przerwy ale i tak zjada tylko 120 ml.

Ja juz licze te 700 ml razem z deserkiem i zupką
Lekarka kazala liczyc wszystko co zjada mały w ciągu dnia, nawet soki.
Cass, ty nawet nie wiesz, jak ja cię rozumiem....
Cytat:
Cześć dziewczyny!
Nie wiem czy któraś mnie jeszcze pamięta, ale byłam z Wami jakiś czas na poczekalni. Może Czekoladka lub Frida, bo miałyśmy ten sam termin porodu...
Opuściłam Was bo miałam problem z wizażem, mieszkam w Chinach i tu niestety wiele stron jest poblokowanych, dlatego bardzo długo nie mogłam wizazowac, ale tak długo jęczałam TŻ-owi, ze w koncu znalazl jakies obejscie tych blokad i moge wrocic do czytania i pisania na wizazu. To tak pokrotce celem wyjasnienia (...).
Witaj gosiek, oczywiście, że cię pamiętamy
Cieszę się, że wszystko u ciebie w porządku i będziesz do ans zaglądac częściej
Cytat:
Słodka
Cytat:
Witajcie

Udzielałam się troszkę na poczekalni, ale tutaj, ja okropna się nawet nie przywitałam aż do tej pory
Czytam Was systematycznie, ale jakoś nie mogłam się przełamać, żeby napisać, może dlatego, że tutaj już zwarta ekipa (..)
Jakie ty gooopoty piszesz . Ile razy skarżyłyśmy sie na wątku, że nikt nie chce pisać, wszyscy nas opuszczają?
A tak w ogóle to witaj!

Cytat:

A to Bartuś:
cudo
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
yyyyyyyyyyyy to ja troche inaczej "sprzątam"

byłam dzisaij z Bartusiem u lekarza, bo wczoraj zaczał kaszleć i dzisiaj był zachrypnięty ... no ale pani doktor stwierdziła, ze gardełko ok, płucka też ... tylko jest przeziebiony ... dała kropelki na katar Nasivin, Wapno bananowe , i syropek na kaszel - tylko, ze ten syropek na alkoholu i od 3 roku zycia ... mama ma mi kupić jakiś homeopatyczny
Trzymam kciuki, aby synek szybko wyzdrowiał!
Stary 2009-11-06, 15:00   #3919
gosiek1500
Rozeznanie

Marica ja bym wybrała czarną i do niej frenczyk
Katarzynko kontrakt 3-letni i już połowa za nami, a Pati chodzi do międzynarodowego przedszkola i ma zajecia po angielsku, z czego niezmiernie się cieszę
Aniu kciukasy zaciśnięte za koleżankę
a co do tej lekarki to ładne klocki, ja to z reguły nie czytam ulotek, tylko wierzę, że jeśli zapisała to tak ma być ale wychodzi na to, że jednak nie...znaczy pomijam obecną sytuację, bo teraz to nawet jakbym chciała to co ja bym z tych krzaczków wyczytała

Ja spadam spać, u mnie juz 22, zdjęcia wrzuce może nawet jutro, w każdym razie sie postaram
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:12   #3920
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wrocilam
u okulisty ok maly ma dobry wzrok
bylam tez u dentysty, jeszcze tylko jedna wizyta i zalatwilam tez zus, bylam tez u komornika ale sie okazalo, ze nie ten rejon i bylo juz za pozno wiec musze jechac w poniedzialek
no i zapisalam Eryka do okulisty przy okazji

teraz robie obiadek a TZ pojechal cos zalatwic i po starszaka a potem jade zarezerwowac urodziny

ahaaaaa a moj Marcel przewrocil sie z brzucha na plecy wczoraj pierwszy raz ale byl zdziwiony

Cytat:
Svinecka 8.44 to dla Ciebie Srodek nocy?? Kurcze a ja od 5 na nogach prawie codziennie
7.44 tak srodek nocy bo my z Marcim lubimy przykimac do 10 czesto
Cytat:
ale on cudowny, moja tez bardzo lubi takie wygibaski
dzieki L*
Cytat:
dobre
Cytat:

ok pol roku ale wiadomo kazde dziecko inne - Eryk mial 8 miesiecy jak potrafil samodzielnie calkowicie usiasc

ja Marcela sadzam na kolanach ale on nie chce byc oparty o mnie tylko sam wygina sie do przodu i siedzi mysle, ze usiadzie calkiem wczesniej niz Eryk
Cytat:
Witajcie

Czytam Was systematycznie, ale jakoś nie mogłam się przełamać, żeby napisać, może dlatego, że tutaj już zwarta ekipa
Miałam termin razem z Tulipfever i Groszkolino.
Bartuś wagę urodzeniową miał 2700 a teraz ma nieco ponad dwa miesiące i waży 5100.Od początku straszny był głodomór (przy okazji głodomorków, Svinecko słodziak z Marcelka), z piersi mleczka było mu mało i dokarmiam butlą.
Niestety kolki nas nie ominęły , ale już jest lepiej.
Poza tym ostatnio Bartek jest straszliwie marudny (np wczoraj, śmieje się a za chwilę ryk nie z tej ziemi i o co mu chodzi ), ale to pogodne i słodkie dziecko
W dzień ma dwie drzemki 2,5 godzinne, w nocy śpi od 19, z dwiema/trzema przerwami na karmienie.Wstajemy koło 8, bo budzi NAS kupsztal.
Właśnie teraz moje dziecię powinno drzemać, ale pcha piąstki do buzi i się śmieje - dziąsło kochane Mam nadzieję, że w końcu zaśnie bo śniadania jeszcze nie jadłam
hej oczywiscie, ze Cie pamietamy
a synus uroczy
Cytat:
cześć
nie mam siły na nic
przeczytałam Was dośc pobieżnie, bo plecy mnie okropnie bolą i długo w tej pozycji nie wytrzymam
witam mamusie które dawno zaniedbały nasz wątek

u mnie kolejna noc do d..y
jeszcze ok 2 tygodni tego przeklętego skoku i mam nadzieję że będzie już lepiej, bo mam juz dość

Mały tylko marudzi, albo płacze, a potem wrzeszczy
każe się nosić na rękach, albo trzymać przy cycu, no a ileż można

prostak z niego i tyle

nie wiem co chciałam jeszcze napisać, ale muszę już kończyc bo mały już się drze
wspolczuje Ci znowu i jeszcze Tz.....ahhh biedna,
ale napewno zycie Ci to kiedys wynagrodzi
Cytat:
Tylko kiedy zacznie sie smiac tak jak Marcelek????
wiesz Twoja jest mlodsza o 7 tygodni....a Marcel sie smieje tak od niedawna
poza tym moj dopiero sie pierwszy raz przekrecil a Twoja juz to umie - wiec nie narzekaj
Cytat:

ja bym juz dawala - Marcel jest na cycu a w tym wieku juz zaczal jesc deserki i kaszki

co do kolezanki...........i takie dzieci wlasnie sa najzdrowsze - kiedys nie bylo gerberkow i innych rzeczy a nasze babcie czesto trzymiesiecznym dzieciom dawaly juz ziemniaki i inne jedzenie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:18   #3921
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:

o kurde danonki ja tez ta herbatke mam ale mojej malej nie smakuje, mozesz juz podac bo to od 4 mies a twojej malej juz leci 4 miesiąc
Stary 2009-11-06, 15:28   #3922
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

... a jak mu idzie robienie obiadu?
eee nie bede go chwalic bo piatkowy obiad to zaden figiel.Ziemniaki w mundurkach i bialy serek-po poznansku gzik.
Wykazal sie inwencja twórcza i wkroil do tego czerwona papryczke w kosteczke i cebulke.
Zjadlam.Calkiem dobre polaczenie.

Cytat:

Ja spadam spać, u mnie juz 22, zdjęcia wrzuce może nawet jutro, w każdym razie sie postaram
he he he fajnie to zabrzmialo.Nie zdawalam sobie sprawy z tak duzej roznicy.Glupol ze mnie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ahaaaaa a moj Marcel przewrocil sie z brzucha na plecy wczoraj pierwszy raz ale byl zdziwiony

ja bym juz dawala - Marcel jest na cycu a w tym wieku juz zaczal jesc deserki i kaszki

co do kolezanki...........i takie dzieci wlasnie sa najzdrowsze - kiedys nie bylo gerberkow i innych rzeczy a nasze babcie czesto trzymiesiecznym dzieciom dawaly juz ziemniaki i inne jedzenie
jak wyglada badanie tak malego dziecka u was? zakraplaja oczka atropina i po ilus mintach drugi raz i na podstawie wielkosci zrenicy wnioskuja? tak kiedys siostry malego badali.Ale byl wtedy wiekszy.Teraz juz komputerowo mu badaja.Nosi okularki od bardzo wczesnego niemowlectwa-heh ale okreselnie

Polozylam mala na brzuch i sie nie obrocila ciotka jedna...Ale bede dalej probowac

Jak wygladaja urodzinki dziecka w waszych stronach?tzn na co jest szał?place zabaw, mc donald, zajecia sportowe?

Hmmm serdeczne thx za opinie.Nie wiem czego sie boje.Moze jej bolu brzuszka

Stary 2009-11-06, 15:35   #3923
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieńdoberek

Witam zaginione Mamusie, fajnie,. że znalazłyście czas na odwiedziny. I prosze zaglądac w miarę systematycznie (ja muszę się też poprawić, bo jestem tuż za 10-tką..., a to niewybaczalne )

Widzę, że narzekanie na Mężów trwa, ja również narzekam i się boczę. Jest prostakiem i tyle....

Musze coś wymyślić na prezent dla mojego brata, w niedzielę idziemy na imieniny a w głowie pustka. Dał mi kilka pomysłów, ale ja wolę robić niespodzianki, tyle, że chciałabym, żeby się podobały

Czytam, że niektóre dzieciaczki przewracają się z brzuszka na plecy. Antoś też tak robi, ale dr powiedziała, że jeżeli robił to już wczesniej (teraz ma 14 tyg.), to wcale nie świadczy o wyjątkowych umiejętnościach naszych dzieci, tylko wręcz odwrotnie. Może to być przyczyny tego nadmiernego napięcia mięśniowego, a jeżeli dochodzi do tego wygnanie w łuk np lub wczesne trzymanie główki (nie musi świadczyć o dużej sile naszego maluszka), to trzeba to sprawdzić. Nie chcę nikogo niepokoić, ale powtarzam tylko co powiedziała lekarka

Idę robić rybę po grecku, bo już mi ślinka z głodu cieknie i zaraz ze śliniakiem jak mój mały będę chodziła

Aniu, trzymam kciuki za koleżankę

Fotkę fryza wstawię niedługo, jak będę miała chwilkę
Stary 2009-11-06, 15:38   #3924
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
zaszalalas
to ile ci to zeszło? mała spała tak długo?

A Kasia a o co ty sie tak na malza boczysz? Bo nie docyztaam alebo nie pisalas... a z tym obiadkiem to zazdroszcze.. Ja nie mam o czym marzyc chyba ze na parówki. Zreszta małz pozno do domu wraca (wczoraj po 20tej ) a jutro tez na montarzyk jedzie wiec go nie bedzie do wieczorka pewnie ;(

Cytat:
Danonki i herbate zwykła?
Spoko. ja bym sie troszke bała
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Pochwaliłam Antosia? no to mam za swoje
Wczoraj i dziś jest okropny!!! nie je, nieśpi i marudzi non stop. nic nie działa, nic nie skutkuje. Wczoraj poszedł spać bez mleka, ale obudził sie w nocy 2 razy po to, aby wypić po 40ml . Rano z łaską wciągnął 120ml i odtąd anni grama więcej. nic to. Zgłodnieje, to wypije.
Własnie przysnął na chwilę, ale juz slysze, że się wierci.

Moja też jest różowa, ale blada i cienka. Niczym nie smaruję. Jest naprawdę mała i tak nisko, że mogę najniższe majtki zakładać na plażę. Oczywiście czucia w okolicach nie mam i nie lubię sie tam dotykac, bo to tak jakbym obce ciało dotykała
nasze dzidzie maja jak widac lepsze i gorsze dni. Moja Zuzia po południa lubiała pokimac nawet ponad 2godz. A teraz 40 min i ani min dłuzej. mNo i ja na noc nie mam czasu. Dzis wróciłam ze spaceru to zdazyłam sobie tylko kawe zrobic a ta juz bek. No to poleciałam papu zrobic. Teraz jest zła wiec ide jej pampersa zmienic

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-11-06 o 15:43
Stary 2009-11-06, 15:51   #3925
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
eee nie bede go chwalic bo piatkowy obiad to zaden figiel.Ziemniaki w mundurkach i bialy serek-po poznansku gzik.
Wykazal sie inwencja twórcza i wkroil do tego czerwona papryczke w kosteczke i cebulke.
Zjadlam.Calkiem dobre polaczenie.

jak wyglada badanie tak malego dziecka u was? zakraplaja oczka atropina i po ilus mintach drugi raz i na podstawie wielkosci zrenicy wnioskuja? tak kiedys siostry malego badali.Ale byl wtedy wiekszy.Teraz juz komputerowo mu badaja.Nosi okularki od bardzo wczesnego niemowlectwa-heh ale okreselnie
Jak wygladaja urodzinki dziecka w waszych stronach?tzn na co jest szał?place zabaw, mc donald, zajecia sportowe?

Hmmm serdeczne thx za opinie.Nie wiem czego sie boje.Moze jej bolu brzuszka
1. obiad jak obiad wazne, ze jest - ja z moim to nawet tego bym sie nie spodziewala, jak bylam w zusie to kazalam mu przyprawic kurczaka, zostawilam oczywiscie potrzebne przyprawy i wiecie co on zrobil? wylozyl kurczaki na blache i wysypal z saszetek na to wszystkie przyprawy, doslownie wszystkie!!! tyle ile bylo, nic nie zostalo
niech on juz lepiej sie zajmie praca

2. tak zakrapiaja oczka i badaja przed i po

3. u nas wszystkie dzieci robia urodziny na tzw "kulkach" czyli w bawialni dla dzieci
Stary 2009-11-06, 15:57   #3926
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
zaszalalas
to ile ci to zeszło? mała spała tak długo?

A Kasia a o co ty sie tak na malza boczysz? Bo nie docyztaam alebo nie pisalas... a z tym obiadkiem to zazdroszcze.. Ja nie mam o czym marzyc chyba ze na parówki. Zreszta małz pozno do domu wraca (wczoraj po 20tej ) a jutro tez na montarzyk jedzie wiec go nie bedzie do wieczorka pewnie ;(
mala z tatą byla na spacerze a ja toczyłam walke z porzadkami.Uwilebiam miec pootwierane okna i miec swierze powietrze w domku.No tak 1,5h mi to zajelo z przerwa na papierocha i wizaz
Nie pisalam konkretnie o zajsciu bo to nie dosc ze nic ciekawego, to zbyt dlugo by wyjasniac jego stanowisko w sprawie i moje itp.Niewarte strzepienia jezyka, no ale jak to zwykle bywa z malej chmury duzy deszcz wiec niech sobie nie mysli ze przejde nad tym do porzadku dziennego bo minelo juz kilka dni.Jak sie do mnie odezwie to mu powiem ze "nie mam zamiaru udawac ze jest dobrze, jak nie jest dobrze"
No to dziady to naprawde jakis wysyp gnomów
Nic mnie tak nie wkurza jak bezmyslnosc albo brak empatii...

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
1. obiad jak obiad wazne, ze jest - ja z moim to nawet tego bym sie nie spodziewala, jak bylam w zusie to kazalam mu przyprawic kurczaka, zostawilam oczywiscie potrzebne przyprawy i wiecie co on zrobil? wylozyl kurczaki na blache i wysypal z saszetek na to wszystkie przyprawy, doslownie wszystkie!!! tyle ile bylo, nic nie zostalo
niech on juz lepiej sie zajmie praca
nic mnie dzis tak nie rozbawilo jak twoj tz
dobry jest

A Laura ma cos zadka kupke co by nie rzec sraczunie.Juz 2kupki walnela, i ze 2 to nic ale konsystencja srednio mi sie widzi.Pcha do dziuba wszystko co napotka i te kurze, i inne bakterie w buzi laduja.Myslicie ze to od tego moze miec?

Stary 2009-11-06, 16:06   #3927
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hehe bo moj TZ akurat do gotowania to ma dwie lewe rece, nawet jajecznicy nie potrafi

byl tak nauczony, ze od tego jest kobieta (mama), potem jego kobiety mu gotowaly i nigdy sie nie nauczyl

on jest tym typem co to pracuje i utrzymuje rodzine a kobieta zajmuje sie domem, gotowaniem i dziecmi

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

moj TZ nawet ostatnio powiedzial, ze nie chce zebym ja pracowala, chce zebym zajmowala sie dziecmi a on nam wszystko zapewni
Stary 2009-11-06, 16:22   #3928
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Mój małz niestety tez ma 2 lewe rece do gotowania. mama tak go wyszkoliła - nie dosc ze robiła mu obiadki, kanapeczki, to jeszcze ogórki i schaboszczaka kriła mu zeby on nie musiał. I dzis jest niedołega w tym temacie - nie umie sie posługiwac nozem i widelcem tzn umie ale po swojemu (widelcem na nóż nakłada) twierdzi ze umiałby inaczej ale tak mu wygodnie Bez komentarza
Zuzia własnie wsie w hustaweczce buja i cieszy i gada do niej Za...bista jest
Stary 2009-11-06, 16:24   #3929
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

moj TZ nawet ostatnio powiedzial, ze nie chce zebym ja pracowala, chce zebym zajmowala sie dziecmi a on nam wszystko zapewni
gdybysmy nie mieli kredytu na mieszkanie tez bym zostala w domu.Moj mąż tak samo by chcial, niestety nie jest w stanie nam tego zapewnic w kazdym miesiacu bo sa miesiace tluste jak i posuchy jesli chodzi o jego dodatkowe zlecenia a jakos nigdy nie jest tak ze odlozymy bo to ubezpiecznie na auto, a to jego sprzet, a to szczepienia,chory pies, a to zakupy itp
Jest jeszcze nadzieja w dzialalnosci meza ktora rozkreci niebawem.
Wtedy kredyt nie bedzie nam straszny i bede mogla rowniez zajac sie...dziecmi, bo plan jest taki(wstepny) ze wracam do pracy na 7/8 etatu-wtedy pracodawca nie moze zwolnic mnie przez rok i w tym czasie drugi raz zajde w ciaze

Stary 2009-11-06, 16:27   #3930
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mayaha przypomnij mi jaka hustawke kupilas - nie taka czasem jak ja?

katarzynko dobry plan

te kredyty........my placimi 2800 na mieszkanie, plus czynsz i oplaty to wychodzi nam prawie 4 ehhh bez sensu, ile by za to mozna kupic

juz nie wspomne o kredycie w firmie jaki TZ ma zylibysmy ahh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości