|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Mam nadzieje, że pokażesz jakies fotki synka? Ja tez juz zmykam, jak zwykle pustki ![]() Nie ma z kim pogadac... Ciekawa jestem, kiedy będzie lepsza frekwencja Dobranoc
|
|
|
#3873 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
truh witaj
![]() ![]() ![]() ![]() dobrze, ze wrocilas ![]() mi glowa peka, wiec sie oddalam w strone lozka jutro rano trzeba wstac - Eryka do przedszkola, potem z malym do okulisty, pozniej jade do dentysty i zarezerwowac urodziny dla Eryka
|
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... jak mogłaś nas tak opuśic??? ![]() no! czekam na fotki Adasia ![]() Cytat:
... usypiała go już dwa razy i spał po 15 minut ![]() no to ja też zmykam ... Dobranoc |
||
|
|
|
#3875 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Nie wiem czy któraś mnie jeszcze pamięta, ale byłam z Wami jakiś czas na poczekalni. Może Czekoladka lub Frida, bo miałyśmy ten sam termin porodu... Opuściłam Was bo miałam problem z wizażem, mieszkam w Chinach i tu niestety wiele stron jest poblokowanych, dlatego bardzo długo nie mogłam wizazowac, ale tak długo jęczałam TŻ-owi, ze w koncu znalazl jakies obejscie tych blokad i moge wrocic do czytania i pisania na wizazu ![]() A teraz do rzeczy. Urodziłam silami natury 31 lip chłopczyka - Piotrusia, ważył 4kg i mial 60cm. Rośnie bardzo szybko, teraz ma 70cm i wazy 7,2kg ![]() Nocki przesypia roznie, zwykle spi od 19stej do 2-3, potem jedzonko i do 5 (czasem 4) - wtedy juz wita dzien, ku niezadowoleniu niewyspanej mamy W dzień też nie śpi długo, zwykle jakies 3h w 3 lub 4 podejsciach Co do jedzonka to je pol na pol, z piersi i sztuczne, zalezy od okolicznosci (poza domem nigdy go nie karmie, jakos nie umiem sie przelamac), od poczatku jadl sztuczne, bo byl takim glodomorkiem, ze moje mleczko mu nie wystarczalo. Jest bardzo silny, nie lubi pozycji lezacych, woli siedziec, a najchetniej to zeby go nosic w nosidelku przodem do świata Potrafi juz nawet sam stac przez chwilkę trzymajac tylko rączkami moje dwa palce, bardzo sie wtedy cieszy, ale nie pozwalam mu za bardzo na takie harceTo tak pokrotce, ale postaram sie czesto pisac, wiec powoli bede dodawala wiecej szczegolów. Aha, zapomniałabym dodać, że mam też 3-letnią córeczkę, wiec dołączam jako trzecia do mam z dwójką dzieci . Ma na imię Patrycja i chodzi do przedszkola, właściwie jeździ autobusem szkolnym, na który wraz z Piotrusiem co rano ja odprowadzamy i wychodzimy po nią po południu.
|
#3876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry. Ja dzisiaj z kawą , ale piję ją przez słomkę, bo inaczej mi wycieka z kącika ust Głupia opryszczka Moja dzieciolinka jeszcze śpi, a ja korzystam z chwili dla siebie. Robi się ładnie na dworze, więc po 9 śmigamy na spacerek. Pośmiałam się dzisiaj rano sama z siebie. Tż wstawał po 5 a ja zerwałam się razem z nim z przekonaniem, że Kingi nie nakarmiłam w nocy. Dopiero po chwili do mnie dotarło, że przecież ją karmiłam o 2.30. Czy jak karmicie w nocy to włączacie telewizor lub radio, zapalacie światło, czy wszystko odbywa się w ciszy i ciemności? |
||||
|
|
|
#3877 | |
|
Rozeznanie
|
Tru witaj ponownie
Gosiek witaj! Bardzo dlugi sie Piotrus urodzil- gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Nie, w nocy jest cisza i ciemnosc absolutna. Wydaje mi sie, ze to dzieki temu Ania tak dobrze rozroznia dzien i noc i w nocy nie ma problemu z zasypianiem (puk puk puk). Od samego poczatku gdy byl dzien, rolety szly w gore, w pokoiku bylo jasno- nawet gdy robila sobie drzemki. W nocy natomiast jest juz cichutko, ciemno, ewentualnie gdy Jej zmieniam pieluche to wlaczam takie male swiatelko nocne, aby widziec czy dobrze zapinam. Dzien dobry, jest piatek ![]() Nareszcie!! Dzisiaj przychodzi kobieta z biura nieruchomosci i bedzie wyceniala nasz dom. Szykujemy sie do sprzedazy aktualnego i wyprowadzki ze scislego centrum Hagi to jakies spokojniejszej dzielnicy. Czy Was tez tak plecy bola? Nie wiem, czy ja zle spie, czy to z noszenia Aneczki ![]() W Holandii leje, juz od tygodnia. Zalamka
|
|
#3878 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki
![]() ja sie witam w srodku nocy i lece sie szykowac z malym do okulisty ![]() odezwe sie pewnie pozniej gosiek witaj pamietam Cie, fajnie, ze jestes
|
|
#3879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie Kubulek to niejadek. Ja wlasciwie malo ja klade na brzuch bo wrzask zaraz ale bede probowac.Moze jej sie odmienilo.Teraz na plecach stara sie zrobic jakby mostek.To tyle z nowych umiejetnosci ![]() Cytat:
No tez witam Gosiaka i dolaczam do pytania o porod bo jestem ciekawa ![]() Ja karmie butla i czasem jak zasne to tv leci i do karmienia go nie wył, a jak wstane i sa egipskie ceimnosci to mala lampke wł.Ja raczej tak na zimno.Karmie, gasze i odkladam, a mąż do niej gada i i ja rozsmiesza.Ciekawe czy by;lby zadowolony jakby sie mial z nia bawic o tej porze.Sprzeczne sygnaly jej wysyla. A ja lece pod prysznic i do dentysty.Polecze wszystkie zeby nie bylo takich akcji jak ostatnio.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3880 |
|
Rozeznanie
|
Cieszę się ze niektóre z Was mnie pamiętają
Rodziłam w Chinach , chyba różnicy nie ma, a jeśli jest to na pewno na korzyść, bo kto w PL dostaje prywatny pokój poporodowy z własną łązienką i plazmą na ścianie![]() Tulip mnie jeszcze nie bolą plecy, choć często noszę iotrusia, a lekki nie jest. Obym sobie nie wykrakała.. Svinecka 8.44 to dla Ciebie Srodek nocy?? Kurcze a ja od 5 na nogach prawie codziennie Frida ja tez karmie w ciszy i ciemnosci
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Witaj Gosik Jak miło, że kolejna mamusia do na nas wróciła ![]() A ja mam do Ciebie pytanie z innej beczki Jakim cudem zamieszkałaś w Chinach? To tak daleko od Polski...Umiesz mówić i pisać po chińsku? ![]() I może na poczatek jakies foteczki by sie znalazały Twoich pociech? ![]() A ja jeszcze siedze w piżamie, nic mi sie nie chce. ![]() Dałam Kubie kaszke mlaczko - ryzowa. W tej paczce z Hippa była taka brzoskwiniowo - morelowa (mniem, przepyszna). Kuba chetnie zjadł wszystko, pół łyzeczka a pół w butelce. Chce sprawdzic jak zareaguje na inne mleko niz Pepti. Czy go nie uczuli. Taka próbe robie A wczoraj dobowo wyszło nam 820 ml
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() na wczorajszych urodzinach Werka byla grzeczna tylko spac nie mogla no a po kapieli sie zaczelo marudzenie bo byla przemeczona i usnac nie umiala ja sie objadlam ze bolal mnie brzuch....witam mamcie ktore dawno nie zagladaly.....Ulcia,Tru,Gosiek
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Tru, dobrze, ze jesteś
nie miałam komu się pochwalić jakie puderki upolowałam na poprawę humoru ![]() Gosiek, Ciebie również witam ![]() mój Tomasz od paru dni budzi się w nocy co 2 godziny i nie wiem o co chodzi - ja karmię przy lampce w ciszy
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, ze mogłam, ale z doświadczenia wiem, że tylko druga kosmetoholiczka (nawet umiarkowana) to naprawdę zrozumie ![]() nie gniewajcie się
|
|
#3886 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() my używany też tego na każda pogodę i czasami bambino tez bardzo dobry bardzo pomaga jak mala ma krostki od ślinienia Cytat:
moja zazwyczaj oglada barwy szczęścia Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój śpi dokładnie z takimi samymi przerwami jak twój synek z tym że mam to szczęście że od 5 potrafi jeszcze na 1,5-2 godz zasnąć i obudzić się ok 7 rano Siłacz z niego ale czy to nie zawcześnie na siadanie 3- miesięczne maleństwo?Cytat:
Cytat:
![]() A co do pogody to współczuję Cytat:
Witam z rana moj malutki śpi sobie grzecznie w leżaczku obok mamusi a mamusia w pidżamie od rana na wizażu , ale ładną pogodę mamy za oknem słoneczkoświeci i już jest 7,3C pewnie koło 12 wyjdziemy na spacerek bo szkoda siedzieć w taką pogodę w domku. Ide zrobić sobie kawkę i powinnam jeszcze mieć jabłecznik .
|
|
#3888 |
|
BAN stały
|
hej
tru, gosiek witajcie Amelka wczoraj jakoś się wybudziła i do 20.30 wytrzymała a potem mąż ją nosił i uspokoić nie mógł to szybkie ścielenie łóżka i spać - zasnęła w mgnieniu oka....a dziś wstałyśmy po 9 i właśnie jem śniadanko. w niedzielę mamy wizytę męża brata z żoną ciężarną - rodzi w kwietniu. muszę coś na obiad wymyślić a nie mam piekarnika bo zepsuty, zostaje tylko prodziz. a i dziś kończe opakowanie pieluch zaczęte 2 tyg temu - w tą sobote beda 2 tyg czyli Amelce jadno wystarcza na 2 tyg Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-11-06 o 10:20 |
|
|
|
#3889 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() no to prawie udało mi się nadrobić, moja mala gwiazdeczka siedzi ze mną i patrzy co ja pisze do ciotek wizażowych no i łapkami zwala mi kompa .a u nas to po staremu, udało mi sie w końcu napisać dość dużo pracy zostały mi tylko 2 strony i 1 rozdział mam napisany moja martynia bardzo lubi jak ją caluje w szyjkę to piszczy z zdowolenia o a teraz rozgadała się do monitor ![]() i bardzo lubi bawić się w akuku sama przykrywa się kołderką wrzucę fotkę jak moja córcia preferuje ułożżenie dydolka w buxce |
||
|
|
|
#3890 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3891 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witaj Czy czasem nie za wczesnie stawiasz synusia na nozki Czy moze cos zle zrozumialam![]() Witaj Tru Moja corcia daje mi pospac do 9tej a czasem nawet do 10tej. Budzi sie nieraz na chwilke zeby pogadac, pousmiechac sie i usypia dalej. Moge powiedziec ze wysypiam sie ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Tak z innej beczki. Kiedy dzieci zaczynaja siadac??? Nie wiem kiedy moge zaczac ja sadzac na kolankach a nie chcialabym zrobic jej krzywdy.
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. ![]() Udzielałam się troszkę na poczekalni, ale tutaj, ja okropna się nawet nie przywitałam aż do tej pory ![]() Czytam Was systematycznie, ale jakoś nie mogłam się przełamać, żeby napisać, może dlatego, że tutaj już zwarta ekipa ![]() Miałam termin razem z Tulipfever i Groszkolino. Bartuś wagę urodzeniową miał 2700 a teraz ma nieco ponad dwa miesiące i waży 5100.Od początku straszny był głodomór (przy okazji głodomorków, Svinecko słodziak z Marcelka ), z piersi mleczka było mu mało i dokarmiam butlą.Niestety kolki nas nie ominęły , ale już jest lepiej.Poza tym ostatnio Bartek jest straszliwie marudny (np wczoraj, śmieje się a za chwilę ryk nie z tej ziemi i o co mu chodzi ), ale to pogodne i słodkie dziecko![]() W dzień ma dwie drzemki 2,5 godzinne, w nocy śpi od 19, z dwiema/trzema przerwami na karmienie.Wstajemy koło 8, bo budzi NAS kupsztal. ![]() Właśnie teraz moje dziecię powinno drzemać, ale pcha piąstki do buzi i się śmieje - dziąsło kochane Mam nadzieję, że w końcu zaśnie bo śniadania jeszcze nie jadłam![]() Cytat:
![]() Zawsze się wkurzam o to. Albo kiedy mąż karmi małego i gada do niego ciągle, a potem się mnie pyta "czemu to dziecko nie chce iść spać" ![]() No ciekawe, naprawdę...
|
|
#3893 | ||
|
celebriti
|
widzialam to.... no comm
Cytat:
![]() witajcie, w koncu mam wolne w sensie do 11 ![]() dzieki za odpowiedzi o kremie. musze kupic malej czapki nocne i skarpiele bo ma wielkiego stopczaka i główkę tez hihihi u lekarza bylismy we wtorek : 5 kg ![]() z tego tez powodu bylam wczoraj na masazu bo padl mi kregoslup, dzis jest gorzej... pani mnie tak nastawila ze dzis juz nie wiem czy wole jak mnie boli kreg.. czy miesnie:d mam wrazenie jakby miktos kijem przywalił
|
|
|
#3894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a nasze maluchy niewiele sie różnią wiekiemCytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- ide cos ze sobą zrobic bo to 11 a ja cały czas przed kompem zaraz mały sie obudxzi i tyle bedzie z mojego szykowania sie na spacerek
|
|
#3895 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piszesz ze Piortus juz staje ![]() A tylko tydz od mojej Zuzinki starszy ![]() Cytat:
A co karmienia to umnie jest roznie. Mała zasypia ok. 21/22 a pozniej je dopiero ok. 5:30/7:00 wiec nie zawsze to jest noc ale jak jest jeszcze ciemno to zapalam lampke, zreszta o 6tej małz do pacy wstaje wiec nawet pogada sobie z nia jeszcze ![]() Cytat:
![]() ja tez jestem w trakcie zmiany mleka z Nutramigenu na Bebiloon HA. I na razie OK. Najpierw dawalam jej 1x dziennie Bebilon, pozniej 2x a teraz 3x dziennie. Pozniej bede chciala na zwykłeprzejsc... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym siadaniem to sama jestem ciekawa. Ale mysle ze w 5tym m-cu chyba mozna ![]() Cytat:
![]() Moja Zuzia tez głodomorek. Ciekawe ile wazy, za tydz mam isc na kontrole ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
nie mam siły na nic przeczytałam Was dośc pobieżnie, bo plecy mnie okropnie bolą i długo w tej pozycji nie wytrzymam witam mamusie które dawno zaniedbały nasz wątek ![]() u mnie kolejna noc do d..y mały daje mi równo w kość - to najlepsza antykoncepcja no i 100 procentowa ![]() jeszcze ok 2 tygodni tego przeklętego skoku i mam nadzieję że będzie już lepiej, bo mam juz dość Mały tylko marudzi, albo płacze, a potem wrzeszczy każe się nosić na rękach, albo trzymać przy cycu, no a ileż można ![]() z mężem się wczoraj pokłóciłam, powiedział o kilka przykrych słów za dużo w związku z czym od dzisiaj nie sprzątam, nie gotuję, nie piorę, zajmuje się tylko i wyłącznie dzieckiem. prostak z niego i tyle nie wiem co chciałam jeszcze napisać, ale muszę już kończyc bo mały już się drze
|
|
#3897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja cię pamiętam ![]() no w końcu moja Pani zasnęła to mam chwilę na porządki, lece najpierw paurki jej obciąć a jutro na weselisko idziemy muszę jakoś pazurki zrobić, może doradzicie jakis wzorek??? w sukience ide takiej lub takiej. która lepsza??? DORADŹCIE PLIS |
|
|
|
|
#3898 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mi się podoba druga czerwona |
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pioruny były (wg wykresu) w zeszłym tygodniu.. taaa. ...nie zauważyłam, mojemu się chyba pokićkało, bo w tym tyg daje bardziej popalić..I dopiero teraz zasnął ![]() Mamusia musiała wziąć na ręce i utulić dziecko bo przecież na dwie godzinki trzeba się pożegnać Staram się, żeby mi nie zasypiał na rękach, ale czasem się nie da, bo wezmę go tylko a ten już oczy zamknięte i w objęciach Morfeusza.Dobra, wypadałoby jakiś obiad przyszykować.Ale mi się nie chce ![]() Bartek spał przez całą noc, a ja jak na złość nie mogłam zasnąć!Zła jestem strasznie, bo normalnie, legalnie mogłam się wyspać, a tu No nie..znowu się obudził ![]() czy ja dzisiaj coś zrobię... A to Bartuś:
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to nie jest śmieszne, bo sama to od kilki dni przerabiam, ale to prawda sama w sobie! Też się z mężem wczoraj pokłóciłam, aż się popłakałam Stwierdził, ze on to musi pracować i myśleć o wszystkim a ja TYLKO w domu z małym i jeszcze narzekam (wczoraj byłam na granicy wytrzymałości, tak Bartek nie dawał o sobie zapomnieć, nawet na 3 minuty), no żesz![]() Ciekawa jestem jak on musiałby tak TYLKO z małym w domu siedzieć, czy byłoby posprzątane, ugotowane, uprane? ( z pewnością )Potem chodził i mnie przepraszał.. I znowu zasnął... ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Marico mnie podoba się ta ciemna, a w której Ty czujesz się dobrze?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

W dzień też nie śpi długo, zwykle jakies 3h w 3 lub 4 podejsciach
. Ma na imię Patrycja i chodzi do przedszkola, właściwie jeździ autobusem szkolnym, na który wraz z Piotrusiem co rano ja odprowadzamy i wychodzimy po nią po południu.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, chyba różnicy nie ma, a jeśli jest to na pewno na korzyść, bo kto w PL dostaje prywatny pokój poporodowy z własną łązienką i plazmą na ścianie

.