Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 21:43   #3871
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
witaj
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witaj Tru Jak miło, że do nas wróciłaś
Teraz pójdę się już kąpać i do wyra malować pazury, ale wracam jutro
Dobranoc moje panie, kolorowych i nieprzerwanych snów wszystkim!
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 22:25   #3872
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Teraz pójdę się już kąpać i do wyra malować pazury, ale wracam jutro
Dobranoc moje panie, kolorowych i nieprzerwanych snów wszystkim!
Wiec do zobaczenia jutro
Mam nadzieje, że pokażesz jakies fotki synka?

Ja tez juz zmykam, jak zwykle pustki
Nie ma z kim pogadac...
Ciekawa jestem, kiedy będzie lepsza frekwencja

Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 22:27   #3873
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

truh witaj
dobrze, ze wrocilas

mi glowa peka, wiec sie oddalam w strone lozka
jutro rano trzeba wstac - Eryka do przedszkola, potem z malym do okulisty, pozniej jade do dentysty i zarezerwowac urodziny dla Eryka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 22:29   #3874
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamusie
Kopę czasu mnie nie było nowe emoty podochodziły w tym czasie widzę Wszystko przez to, żę najpierw siedziałam na powietrzu u mamy ile mogłam, a teraz w domu mój synek ma tak krótkie drzemki, że dosłownie ze stoperem w ręku biegam i robię co muszę w domu, bo jak się już obudzi to koniec. Na szczęście kolki są już wspomnieniem, Adaś jest radosnym brzdącem, dużo gada i uwielbia się przytulać. Właśnie dostał pierwszego w życiu kataru (ja go zaraziłam...), od kilku dni ciągle mu tam gulgocze więc jutro idziemy do pediatry.
Raczej nie nadrobię ostatnich 2 miesięcy, ale obiecuję teraz zaglądać znów regularnie, bo stęskniłam się za Wami jak zobaczyłam komunikat na stronie "truheart jresteś właśnie logowany do systemu" to sentymentalnie zrobiło
witaj wyrodna wizazanko .... jak mogłaś nas tak opuśic???
no!
czekam na fotki Adasia
Cytat:
Ja tez juz zmykam, jak zwykle pustki
Nie ma z kim pogadac...
Ciekawa jestem, kiedy będzie lepsza frekwencja

Dobranoc
noooo ja tu byłam, ale mój syn jakoś nie ma ochoty spać ... usypiała go już dwa razy i spał po 15 minut ... teraz lezy z tatusiem na łózku

no to ja też zmykam ... Dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 02:22   #3875
gosiek1500
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Nie wiem czy któraś mnie jeszcze pamięta, ale byłam z Wami jakiś czas na poczekalni. Może Czekoladka lub Frida, bo miałyśmy ten sam termin porodu...
Opuściłam Was bo miałam problem z wizażem, mieszkam w Chinach i tu niestety wiele stron jest poblokowanych, dlatego bardzo długo nie mogłam wizazowac, ale tak długo jęczałam TŻ-owi, ze w koncu znalazl jakies obejscie tych blokad i moge wrocic do czytania i pisania na wizazu. To tak pokrotce celem wyjasnienia

A teraz do rzeczy. Urodziłam silami natury 31 lip chłopczyka - Piotrusia, ważył 4kg i mial 60cm. Rośnie bardzo szybko, teraz ma 70cm i wazy 7,2kg Ubranka kupuje mu juz te na 6 m-cy, bo te 3-6 sa male
Nocki przesypia roznie, zwykle spi od 19stej do 2-3, potem jedzonko i do 5 (czasem 4) - wtedy juz wita dzien, ku niezadowoleniu niewyspanej mamy W dzień też nie śpi długo, zwykle jakies 3h w 3 lub 4 podejsciach Co do jedzonka to je pol na pol, z piersi i sztuczne, zalezy od okolicznosci (poza domem nigdy go nie karmie, jakos nie umiem sie przelamac), od poczatku jadl sztuczne, bo byl takim glodomorkiem, ze moje mleczko mu nie wystarczalo. Jest bardzo silny, nie lubi pozycji lezacych, woli siedziec, a najchetniej to zeby go nosic w nosidelku przodem do świata Potrafi juz nawet sam stac przez chwilkę trzymajac tylko rączkami moje dwa palce, bardzo sie wtedy cieszy, ale nie pozwalam mu za bardzo na takie harce
To tak pokrotce, ale postaram sie czesto pisac, wiec powoli bede dodawala wiecej szczegolów.

Aha, zapomniałabym dodać, że mam też 3-letnią córeczkę, wiec dołączam jako trzecia do mam z dwójką dzieci. Ma na imię Patrycja i chodzi do przedszkola, właściwie jeździ autobusem szkolnym, na który wraz z Piotrusiem co rano ja odprowadzamy i wychodzimy po nią po południu.
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 07:12   #3876
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
....

hmmm a moja sie nie przewraca
martwic sie?
powinna sama czy z delikatna pomoca?

....*
Niczym się nie martw, że się jeszcze nie przewraca. Wszystko nadejdzie we właściwym dla niej czasie. Powinna sama bez pomocy. To takie szybciutkie myk. Ledwo położysz dzieciaczka, a on już na pleckach.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ma dotykac. Mojej kolezanki corcia dotyka ale ona cwiczyla z nia od poczatku.
ja cwicze przewaznie po kapieli bo wtedy miesnie sa rozgrzane i latwiej, po pare razy. Duzo nie bo mi sie corcia troszke stresuje

...
Będziemy starać się dotykać.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nie wiem czy któraś mnie jeszcze pamięta, ale byłam z Wami jakiś czas na poczekalni. Może Czekoladka lub Frida, bo miałyśmy ten sam termin porodu...
Opuściłam Was bo miałam problem z wizażem, mieszkam w Chinach i tu niestety wiele stron jest poblokowanych, dlatego bardzo długo nie mogłam wizazowac, ale tak długo jęczałam TŻ-owi, ze w koncu znalazl jakies obejscie tych blokad i moge wrocic do czytania i pisania na wizazu. To tak pokrotce celem wyjasnienia

A teraz do rzeczy. Urodziłam silami natury 31 lip chłopczyka - Piotrusia, ważył 4kg i mial 60cm. Rośnie bardzo szybko, teraz ma 70cm i wazy 7,2kg Ubranka kupuje mu juz te na 6 m-cy, bo te 3-6 sa male
Nocki przesypia roznie, zwykle spi od 19stej do 2-3, potem jedzonko i do 5 (czasem 4) - wtedy juz wita dzien, ku niezadowoleniu niewyspanej mamy W dzień też nie śpi długo, zwykle jakies 3h w 3 lub 4 podejsciach Co do jedzonka to je pol na pol, z piersi i sztuczne, zalezy od okolicznosci (poza domem nigdy go nie karmie, jakos nie umiem sie przelamac), od poczatku jadl sztuczne, bo byl takim glodomorkiem, ze moje mleczko mu nie wystarczalo. Jest bardzo silny, nie lubi pozycji lezacych, woli siedziec, a najchetniej to zeby go nosic w nosidelku przodem do świata Potrafi juz nawet sam stac przez chwilkę trzymajac tylko rączkami moje dwa palce, bardzo sie wtedy cieszy, ale nie pozwalam mu za bardzo na takie harce
To tak pokrotce, ale postaram sie czesto pisac, wiec powoli bede dodawala wiecej szczegolów.

Aha, zapomniałabym dodać, że mam też 3-letnią córeczkę, wiec dołączam jako trzecia do mam z dwójką dzieci. Ma na imię Patrycja i chodzi do przedszkola, właściwie jeździ autobusem szkolnym, na który wraz z Piotrusiem co rano ja odprowadzamy i wychodzimy po nią po południu.
Cześć gosiek Dużego masz syneczka (moja dopiero teraz mierzy 60 cm). Rodziłaś w Polsce czy w Chinach? Jak tam jest z opieką kobiet ciężarnych i rodzących?

Dzień dobry. Ja dzisiaj z kawą , ale piję ją przez słomkę, bo inaczej mi wycieka z kącika ust Głupia opryszczka

Moja dzieciolinka jeszcze śpi, a ja korzystam z chwili dla siebie.
Robi się ładnie na dworze, więc po 9 śmigamy na spacerek.

Pośmiałam się dzisiaj rano sama z siebie. Tż wstawał po 5 a ja zerwałam się razem z nim z przekonaniem, że Kingi nie nakarmiłam w nocy. Dopiero po chwili do mnie dotarło, że przecież ją karmiłam o 2.30.
Czy jak karmicie w nocy to włączacie telewizor lub radio, zapalacie światło, czy wszystko odbywa się w ciszy i ciemności?
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 07:33   #3877
Tulipfever
Rozeznanie

Tru witaj ponownie

Gosiek witaj! Bardzo dlugi sie Piotrus urodzil- gratulacje!

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

Pośmiałam się dzisiaj rano sama z siebie. Tż wstawał po 5 a ja zerwałam się razem z nim z przekonaniem, że Kingi nie nakarmiłam w nocy. Dopiero po chwili do mnie dotarło, że przecież ją karmiłam o 2.30.
Czy jak karmicie w nocy to włączacie telewizor lub radio, zapalacie światło, czy wszystko odbywa się w ciszy i ciemności?
Tez tak czesto mam. Czasem budze sie przerazona, ze nie odlozylam Ani do lozeczka i zaczynam Jej szukac pod koldra- oczywiscie, odlozylam

Nie, w nocy jest cisza i ciemnosc absolutna. Wydaje mi sie, ze to dzieki temu Ania tak dobrze rozroznia dzien i noc i w nocy nie ma problemu z zasypianiem (puk puk puk). Od samego poczatku gdy byl dzien, rolety szly w gore, w pokoiku bylo jasno- nawet gdy robila sobie drzemki. W nocy natomiast jest juz cichutko, ciemno, ewentualnie gdy Jej zmieniam pieluche to wlaczam takie male swiatelko nocne, aby widziec czy dobrze zapinam.

Dzien dobry, jest piatek
Nareszcie!!
Dzisiaj przychodzi kobieta z biura nieruchomosci i bedzie wyceniala nasz dom. Szykujemy sie do sprzedazy aktualnego i wyprowadzki ze scislego centrum Hagi to jakies spokojniejszej dzielnicy.
Czy Was tez tak plecy bola? Nie wiem, czy ja zle spie, czy to z noszenia Aneczki
W Holandii leje, juz od tygodnia. Zalamka
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 07:44   #3878
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczynki

ja sie witam w srodku nocy i lece sie szykowac z malym do okulisty
odezwe sie pewnie pozniej

gosiek witaj pamietam Cie, fajnie, ze jestes
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:05   #3879
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu mój tez sie jeszcze nie przewraca choc widac ze juz probuje. Kiedys tylko raz mu sie udało i na tym koniec.

Z tymi chorobami to może i prawda. Dlatego chodze z Kuba na kontrole, juz u 2 lekarzy byłam. Obejrzeli go dokładnie, z kazdej strony. Obsłychali serduszko, nawet sama sie pytałam czy wszystko ok.
Nic niepokojącego nie widać.
Ostatnio lekarka powiedziała mi, że Kuba jest dlugi, ze rosnie w długość.
Kasiu probowałam robic takie przerwy ale i tak zjada tylko 120 ml.

Ja juz licze te 700 ml razem z deserkiem i zupką
Lekarka kazala liczyc wszystko co zjada mały w ciągu dnia, nawet soki.

Witaj Tru Jak miło, że do nas wróciłaś
pozostaje mi cie tylko szczerze przytulic i dac buziaczka
W takim razie Kubulek to niejadek.
Ja wlasciwie malo ja klade na brzuch bo wrzask zaraz ale bede probowac.Moze jej sie odmienilo.Teraz na plecach stara sie zrobic jakby mostek.To tyle z nowych umiejetnosci

Cytat:
Niczym się nie martw, że się jeszcze nie przewraca. Wszystko nadejdzie we właściwym dla niej czasie. Powinna sama bez pomocy. To takie szybciutkie myk. Ledwo położysz dzieciaczka, a on już na pleckach.

Cześć gosiek Dużego masz syneczka (moja dopiero teraz mierzy 60 cm). Rodziłaś w Polsce czy w Chinach? Jak tam jest z opieką kobiet ciężarnych i rodzących?
Dzieki, przecwicze z nia to.
No tez witam Gosiaka i dolaczam do pytania o porod bo jestem ciekawa
Ja karmie butla i czasem jak zasne to tv leci i do karmienia go nie wył, a jak wstane i sa egipskie ceimnosci to mala lampke wł.Ja raczej tak na zimno.Karmie, gasze i odkladam, a mąż do niej gada i i ja rozsmiesza.Ciekawe czy by;lby zadowolony jakby sie mial z nia bawic o tej porze.Sprzeczne sygnaly jej wysyla.

A ja lece pod prysznic i do dentysty.Polecze wszystkie zeby nie bylo takich akcji jak ostatnio.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:19   #3880
gosiek1500
Rozeznanie

Cieszę się ze niektóre z Was mnie pamiętają

Rodziłam w Chinach i co by tu powiedzieć, chyba różnicy nie ma, a jeśli jest to na pewno na korzyść, bo kto w PL dostaje prywatny pokój poporodowy z własną łązienką i plazmą na ścianie? Ale to oczywiście wszystko zależy od szpitala i ubezpieczenia, czy ci to pokryje, czy nie. Na początku trochę się bałam, ale nie opieki, czy szpitala, tylko medycznego angielskiego, w którym do tego czasu jestem dętka, no ale jakoś poszło

Tulip mnie jeszcze nie bolą plecy, choć często noszę iotrusia, a lekki nie jest. Obym sobie nie wykrakała..
Svinecka 8.44 to dla Ciebie Srodek nocy?? Kurcze a ja od 5 na nogach prawie codziennie
Frida ja tez karmie w ciszy i ciemnosci
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:43   #3881
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Witaj Gosik
Jak miło, że kolejna mamusia do na nas wróciła Może w koncu wątek sie ruszy
A ja mam do Ciebie pytanie z innej beczki Jakim cudem zamieszkałaś w Chinach? To tak daleko od Polski...
Umiesz mówić i pisać po chińsku?

I może na poczatek jakies foteczki by sie znalazały Twoich pociech?

A ja jeszcze siedze w piżamie, nic mi sie nie chce.
Dałam Kubie kaszke mlaczko - ryzowa. W tej paczce z Hippa była taka brzoskwiniowo - morelowa (mniem, przepyszna). Kuba chetnie zjadł wszystko, pół łyzeczka a pół w butelce.
Chce sprawdzic jak zareaguje na inne mleko niz Pepti. Czy go nie uczuli.
Taka próbe robie
A wczoraj dobowo wyszło nam 820 ml

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-06, 08:48   #3882
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej
na wczorajszych urodzinach Werka byla grzeczna tylko spac nie mogla no a po kapieli sie zaczelo marudzenie bo byla przemeczona i usnac nie umialaja sie objadlam ze bolal mnie brzuch....

witam mamcie ktore dawno nie zagladaly.....Ulcia,Tru,Gosiek

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:50   #3883
p4w
Zakorzenienie

witaj Tru, dobrze, ze jesteś
nie miałam komu się pochwalić jakie puderki upolowałam na poprawę humoru

Gosiek, Ciebie również witam - domyślam się, że angielski w wykonaniu chińczyków w ogóle nie jest łatwy, a co dopiero w czasie porodu

mój Tomasz od paru dni budzi się w nocy co 2 godziny i nie wiem o co chodzi - ja karmię przy lampce w ciszy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:13   #3884
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
witaj Tru, dobrze, ze jesteś
nie miałam komu się pochwalić jakie puderki upolowałam na poprawę humoru
Nam sie mogłaś pochwalić

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-06, 09:37   #3885
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Nam sie mogłaś pochwalić

oczywiście, ze mogłam, ale z doświadczenia wiem, że tylko druga kosmetoholiczka (nawet umiarkowana) to naprawdę zrozumie
nie gniewajcie się

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:48   #3886
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
oooo i ja w pierwszej trójce he he he

rano wybyłam z mała z domu.Spędziłam miły dzionek z mama,siostra i jej dzieciaczkami.Dzis dzien bez obiadku.Znaczy kto mial ten mial Uraczyłam sie pysznym gyrosem.Mama upiekła placuszek.Byla kawka,plotki i smiechy.

Mysle ze wątek narzekania na tz miałby niezłe powodzenie.Nie chce mi sie o swoim nawet myslec wiec pisac tymbardziej.Wymienilam sie dzis z nim jedynie sms nt.stanu zdrowia psa, z ktorym niestety jest cienko.
Musze go znosic i wnosic na dwór, a on mimo ze maly to dosyc sobie wazy, a ze ma problemy z blednikiem i jest krótki i sztywny to to wnoszenie jest pokraczne bo on sie boi ze ja go spuszcze i zaczyna sie odruchowo wyginac,sapać,stresowac a ze jest nieporeczny to mi sie obsuwa i wyslizguje.Jak go zestawie na łapy to sie kładzie i chwila musi minac az sie pozbiera i sam wstanie, a jak juz mu sie uda to przod ok, a tyl wlecze sie za nim...
Sprawa zaczela sie bardzo banalnie od zapalenia ucha,przeistoczyla sie w przewlekle zapalenie ucha,zostala uszkodzona blona no i doszlo do blednika.(to mega skrot ok 3mc historii choroby)Na dodatek dostal oczopląsu prawego oka, ma problemy z rownowaga,przewraca sie...no i wciąż jest taki skrzywiony.Łepek ma na bok jakby "mądrze patrzył" lub byl wciąż zdziwiony.Bylismy z nim u weterynarza jak i u psiego neurologa...rokowania nie sa najlepsze.Aplikujemy leki, ale nie ma widocznej poprawy.Jak on mnie i malej nie wita na wejsciu tzn ze jest zle.
Dzis mąż zauwazyl ze ma nawet gorszy wzrok i trudno z tym skrzywieniem mu jesc z miski.
Masakra.Juz nigdy wiecej nie bede chciala miec w domu psa!!!
Nastawiam sie ze bedzie trzeba go uspic.Taki mlody pies...3lata...spodziewal abym sie innych chorob ktore sa charakterystyczne dla tej rasy, a nie czegos takiego

Z milszych wiesci przynajmniej dla mnie schwyciłam kłaczki w malutką kiteczke.Moze z 2cm, ale co kitka to kitka przód jeszcze musi podrosnąć.
Mala juz spi.Na brzydulce pila juz mleczko.Ja wstawilam jej pranko i tez udam sie do wyrka.Nic wiecej nie robie.Dom zastalam taki jaki wyszlam wiec nie widze powodu dla ktorego to ja mam rozpakowac zmywarke i zapakowac to co czeka,zetrzec okruchy z blatu,wyniesc z smieci itp Niech wąsy na tym porosną
szkoda mi twojego pieska, mój był sparaliżowany i niestety pare mies temu zdechł

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no i sprawa stolkow sie wyjasnila - TZ woli zolty

hmmm tylko teraz jasniejszy czy ciemniejszy
ja bym ciemniejsze wzięła

Cytat:
a oto jak moje dziecie uwielbia wygibaski z mama
http://www.youtube.com/watch?v=5YyO_4BINxY
ale on cudowny, moja tez bardzo lubi takie wygibaski

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Ja podobnie jak frida: Nivea - krem na każdą pogodę

mega za....bisty
my używany też tego na każda pogodę i czasami bambino tez bardzo dobry bardzo pomaga jak mala ma krostki od ślinienia

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ja ide na sexik

dobranoc
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
U nas dobrze
Z jedzeniem bardzo nam się poprawiło i mam nadzieję, że tak zostanie.
Antonio pije mleko 4 razy dziennie, ale po 160-200 ml , w międzyczasie zjada też deserki i warzywka i takie tam blible
Wybudza się też w nocy na karmienie, a niekiedy jeszcze raz, ale to już na picie, więc dostaje wodę lub herbatkę, które trochę lubi .
Zasypia jak zawsze o 18, więc zmiana czasu nie zrobiła mu różnicy, ale już wstaje o godzinę wcześniej.
Ciągle dużo śpi, praktycznie po każdym jedzeniu jest zabawa, a potem drzemka. Popołudniu potrafi spać i 2-4 godziny (a ja często z nim np wczoraj)
Widocznie tyle potrzebuje i nie martwi mnie to (Miramej - czytasz? ), każde dziecko jest inne. Nie będę narzekać, bo wiem, jak jest z dzieckiem, które spało 9-10 godzin dziennie (czytaj - mój brat). Mama była wykończona, ale braciszek i tak się wszystkiego zdąrzyl nauczyć. Zresztą chlopcy często wolniej robią rzeczy niż dziewczynki.

Antonio też miał okres, że dużo mniej gaworzył, ale teraz za to nadrabia. Z nowości - śpi z ulubionym misiem, takim płaskim, którego miał w inkubatorze już. Zasłania sobie nim oczka lub głaszcze i skrobie , no i musowo musi byc na boku, na kóry dalej nie potrafi sie sam przekręcić

A z programów telewizyjnych lubi CBeebies , rzadko go zostawiam przed telewizorem, ale czasami naprawdę potrzebuję 20 minut, aby coś zrobić.

Zaraz Antonio obudzi się na jedzonko, dlatego nawet się nie kładę

Do jutra!
ale słodko musi wyglądać jak zuska z tym misiaczkiem
moja zazwyczaj oglada barwy szczęścia niby zasnie po kapieli ale po 20 się obudzi i zasypia po barwach na nowo

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzieki
wiesz jeszcze nie waze tyle ile przed ciza, ale skoro wszyscy mi mowia ze wygladam dobrze to wierze ze tak jest
ja przytylam 24kg -20 kg juz za mna
diety specjalnej nie mam oprocz tego ze nie jem slodyczy-nie mam na nie ochoty i cwicze na orbitreku po 20min dziennie
o rany to dużo schudłaś, mi jakos bardzzzzzzzzzzzzo ciężko, mam duży brzuchol nie wiem jak się go pozbyć a o d..... juz wole nawet nie mówić bo jakoś nic nie chce się zrzucić, niby wchodze w spodnie sprzed ciąży ale chciałabym wrócic do formy sprzed 1 ciąży to jeszcze 3 rozmiary d dół ale.......
Stary 2009-11-06, 09:55   #3887
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Witamy kolejną mamusię pochwal sie fotkami swoich pociech mój śpi dokładnie z takimi samymi przerwami jak twój synek z tym że mam to szczęście że od 5 potrafi jeszcze na 1,5-2 godz zasnąć i obudzić się ok 7 rano Siłacz z niego ale czy to nie zawcześnie na siadanie 3- miesięczne maleństwo?

Cytat:
....
mój też nie ma jeszcze zamiaru sie przewracać ba on nawet na brzuszku leży niechętnie a co do karmienia nocnego to u mnie odbywa się to w zupełnej ciszy i ciemnościach

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
...
Tez tak czesto mam. Czasem budze sie przerazona, ze nie odlozylam Ani do lozeczka i zaczynam Jej szukac pod koldra- oczywiscie, odlozylam
Też to przerabiałam ale jak karmiłam małego na leżąco to później budziłam się i machałam rękoma w koło siebie i go szukałam teraz jak wstaje i karmie na siedząco to już nie choć czasem jestem tak zaspana że nie pamiętam o której jadł i czy wogóle wstawałam go nakarmić
A co do pogody to współczuję

Cytat:
Hej dziewczyny

Witaj Gosik
Jak miło, że kolejna mamusia do na nas wróciła Może w koncu wątek sie ruszy
A ja mam do Ciebie pytanie z innej beczki Jakim cudem zamieszkałaś w Chinach? To tak daleko od Polski...
Umiesz mówić i pisać po chińsku?

I może na poczatek jakies foteczki by sie znalazały Twoich pociech?

A ja jeszcze siedze w piżamie, nic mi sie nie chce.
Dałam Kubie kaszke mlaczko - ryzowa. W tej paczce z Hippa była taka brzoskwiniowo - morelowa (mniem, przepyszna). Kuba chetnie zjadł wszystko, pół łyzeczka a pół w butelce.
Taka próbe robie
: jupi:

Witam z rana moj malutki śpi sobie grzecznie w leżaczku obok mamusi a mamusia w pidżamie od rana na wizażu , ale ładną pogodę mamy za oknem słoneczkoświeci i już jest 7,3C pewnie koło 12 wyjdziemy na spacerek bo szkoda siedzieć w taką pogodę w domku. Ide zrobić sobie kawkę i powinnam jeszcze mieć jabłecznik .
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:06   #3888
skierka1981
BAN stały

hej a u mnie pochmurno, ale na spacerek i tak pójdziemy potem.
tru, gosiek witajcie
Amelka wczoraj jakoś się wybudziła i do 20.30 wytrzymała a potem mąż ją nosił i uspokoić nie mógł to szybkie ścielenie łóżka i spać - zasnęła w mgnieniu oka....a dziś wstałyśmy po 9 i właśnie jem śniadanko. w niedzielę mamy wizytę męża brata z żoną ciężarną - rodzi w kwietniu. muszę coś na obiad wymyślić a nie mam piekarnika bo zepsuty, zostaje tylko prodziz.
a i dziś kończe opakowanie pieluch zaczęte 2 tyg temu - w tą sobote beda 2 tyg czyli Amelce jadno wystarcza na 2 tyg

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-11-06 o 10:20
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:13   #3889
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Cześć Mamusie
Kopę czasu mnie nie było nowe emoty podochodziły w tym czasie widzę Wszystko przez to, żę najpierw siedziałam na powietrzu u mamy ile mogłam, a teraz w domu mój synek ma tak krótkie drzemki, że dosłownie ze stoperem w ręku biegam i robię co muszę w domu, bo jak się już obudzi to koniec. Na szczęście kolki są już wspomnieniem, Adaś jest https://static.wizaz.pl/forum/images...ki.gifradosnym brzdącem, dużo gada i uwielbia się przytulać. Właśnie dostał pierwszego w życiu kataru (ja go zaraziłam...), od kilku dni ciągle mu tam gulgocze więc jutro idziemy do pediatry.
Raczej nie nadrobię ostatnich 2 miesięcy, ale obiecuję teraz zaglądać znów regularnie, bo stęskniłam się za Wami jak zobaczyłam komunikat na stronie "truheart jresteś właśnie logowany do systemu" to sentymentalnie zrobiło
cholerka przegapiłam wczoraj rozmowy

Cytat:
Cześć dziewczyny!

witaj gratulacje

no to prawie udało mi się nadrobić, moja mala gwiazdeczka siedzi ze mną i patrzy co ja pisze do ciotek wizażowych no i łapkami zwala mi kompa .
a u nas to po staremu, udało mi sie w końcu napisać dość dużo pracy zostały mi tylko 2 strony i 1 rozdział mam napisany

moja martynia bardzo lubi jak ją caluje w szyjkę to piszczy z zdowolenia o a teraz rozgadała się do monitor
i bardzo lubi bawić się w akuku sama przykrywa się kołderką

wrzucę fotkę jak moja córcia preferuje ułożżenie dydolka w buxce bo oczywiście jak mam poda dydka to źle musi sama sobie go wyjąć i po swojemu włożyc
Stary 2009-11-06, 10:14   #3890
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
To przynajmniej z Weroniczka sobie posiedzisz
A ja jeszcze niewiem co z ta praca, bo u nas ostra restrukturyzacja. Niby moje stanowisko zostaje ale co to bedzie po Nowym Roku to niewiem
Ale sie nie martwie, bo w kocu zrobie to na co brakuje mi odwagi - rozkrece firme męza (chciałam zawsze zajac sie wysrtojem wnetrz a małz zajmuje sie m.in. roletkam, żaluzjami. moskitierami i bramami, wiec jak któras potzrebuje to służe o ile nie za daleko bo musiałabym kilometrowki doliczyc ).
Wiec moze mnie zwolnia :roll eyes:

Fajowa ta karuzela, az 20 min melodyjki przynajmniej nie trzeba nakrecac co 2 min

Znalazłam

Mała w koncu usneła uffff. Jak nie pojde na spacer to zawsze ten sam problem Zobaczymy ile pospi

A tak z innej bajki - mam @ : jupi:
Wiec zadzwoniłam do gina i odmówilam wizyte

Aha! Do mam po CC - jak tam wasze blizny? Bpo moja dalej zorózowiona. Ale mi sie małe zgrubienie zrobiło - smaruje CEPANem i troszke moze lepiej ale gin ostatnio mowil ze jak nie zrobi ladniejsza to moze jakies naswietlanie bedzie konieczne Ale ja o nia nie dbałam jak byłam z Zuzia w szpitalu - tak sie o nia martwiłam ze o tym nie myslaam....
moja blizna jest nawet ładna, chociaż to już 2, ale jakos tak mnie nacięli, ze się pokrywają, jest jasna i tylko w lewym boku mam małe zgrubienie, no ale często na zmiane pogody mnie boli

Cytat:
Właśnie oglądnęłam i jestem w szoku.

Tak się domyślałam i z moją dziewuszką dzisiaj już poćwiczyłyśmy kilka razy.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
chyba wszedzie tak jest - ja ide z malym jutro ale zapisalam go juz dwa miesiace temu, wiedzialam, ze tak trzeba bo pamietalam jak bylo z Erykiem, to samo jest z ortopedami i innymi specjalistami

nie no ta karuzele to sam kazal mi zamowic - a o reszcie nic nie wie
ale to z mojej wyplatki idzie zeby nie gadal, ze nic za swoje do domu nie kupuje

wspolczuje nocki
karuzela świetna

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej ja z Amelą byłam na spacerku - pogoda się poprawiła a teraz nawet słoneczko wychodzi - i byłam wybrać kolor mebli i blatów. meble do kuchni wzięłam w orzechu a blat taki jasny żeby rozjaśnić bo i na podłodze jaśniutkie płytki pójdą. już mamy zrobioną wizualizację kuchni - super będzie jak dam radę to zrobię zdjątko i wstawię albo jak będzie taka możliwość to poproszę o to na maila i wtedy... zaraz zobaczę. ogólnie to fajnie zrobione i nie wprowadzałam żadnych zmian bo mi się podoba. potem zostaje "tylko" wybór mebli i kolor ścian....szybko im tam to idzie więc to już niedługo...kolejna przeprowadzka

Svinecka Marcelek słodki, ja muszę Amelce różne śmieszne rzeczy mówić żeby się tak śmiała
czekoladko ale z ciebie laseczka też widziałam zdjątka na nk... tylko pozazdrościć...
cashmeree witaj
Mariolu dobrze że u was ok

Amelka śpi ale co chwilę podskakuje wystraszona.... jakos ostatnio niesppokojna jest dobrze że noce ok. a skąd wy czytacie o tych skokach rozwojowych??

już mam tylko mebelki beda miały inny kolor
Załącznik 2631079
kuchnia czaderska
Stary 2009-11-06, 10:31   #3891
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zapalam lampke, jakos nie lubie po ciemku.

Cytat:
Cieszę się ze niektóre z Was mnie pamiętają

Rodziłam w Chinach i co by tu powiedzieć, chyba różnicy nie ma, a jeśli jest to na pewno na korzyść, bo kto w PL dostaje prywatny pokój poporodowy z własną łązienką i plazmą na ścianie? Ale to oczywiście wszystko zależy od szpitala i ubezpieczenia, czy ci to pokryje, czy nie. Na początku trochę się bałam, ale nie opieki, czy szpitala, tylko medycznego angielskiego, w którym do tego czasu jestem dętka, no ale jakoś poszło
W Pl moze nie ale w Norwegii ja dostalam taki pokoj. I spal z nami maz

Witaj.
Czy czasem nie za wczesnie stawiasz synusia na nozki Czy moze cos zle zrozumialam

Witaj Tru

Moja corcia daje mi pospac do 9tej a czasem nawet do 10tej. Budzi sie nieraz na chwilke zeby pogadac, pousmiechac sie i usypia dalej. Moge powiedziec ze wysypiam sie

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
wrzucę fotkę jak moja córcia preferuje ułożżenie dydolka w buxce bo oczywiście jak mam poda dydka to źle musi sama sobie go wyjąć i po swojemu włożyc
Przebojowa ta twoja mala z tym smokiem

Tak z innej beczki. Kiedy dzieci zaczynaja siadac??? Nie wiem kiedy moge zaczac ja sadzac na kolankach a nie chcialabym zrobic jej krzywdy.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:31   #3892
Sweet_21
Zakorzenienie

Witajcie

Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.
Udzielałam się troszkę na poczekalni, ale tutaj, ja okropna się nawet nie przywitałam aż do tej pory
Czytam Was systematycznie, ale jakoś nie mogłam się przełamać, żeby napisać, może dlatego, że tutaj już zwarta ekipa
Miałam termin razem z Tulipfever i Groszkolino.
Bartuś wagę urodzeniową miał 2700 a teraz ma nieco ponad dwa miesiące i waży 5100.Od początku straszny był głodomór (przy okazji głodomorków, Svinecko słodziak z Marcelka), z piersi mleczka było mu mało i dokarmiam butlą.
Niestety kolki nas nie ominęły , ale już jest lepiej.
Poza tym ostatnio Bartek jest straszliwie marudny (np wczoraj, śmieje się a za chwilę ryk nie z tej ziemi i o co mu chodzi ), ale to pogodne i słodkie dziecko
W dzień ma dwie drzemki 2,5 godzinne, w nocy śpi od 19, z dwiema/trzema przerwami na karmienie.Wstajemy koło 8, bo budzi NAS kupsztal.
Właśnie teraz moje dziecię powinno drzemać, ale pcha piąstki do buzi i się śmieje - dziąsło kochane Mam nadzieję, że w końcu zaśnie bo śniadania jeszcze nie jadłam

Cytat:

Dzieki, przecwicze z nia to.
No tez witam Gosiaka i dolaczam do pytania o porod bo jestem ciekawa
Ja karmie butla i czasem jak zasne to tv leci i do karmienia go nie wył, a jak wstane i sa egipskie ceimnosci to mala lampke wł.Ja raczej tak na zimno.Karmie, gasze i odkladam, a mąż do niej gada i i ja rozsmiesza.Ciekawe czy by;lby zadowolony jakby sie mial z nia bawic o tej porze.Sprzeczne sygnaly jej wysyla.

A ja lece pod prysznic i do dentysty.Polecze wszystkie zeby nie bylo takich akcji jak ostatnio.
U mnie podobnie
Zawsze się wkurzam o to.
Albo kiedy mąż karmi małego i gada do niego ciągle, a potem się mnie pyta "czemu to dziecko nie chce iść spać"
No ciekawe, naprawdę...

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:36   #3893
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja już nie narzekam na swój brzuch włączcie sobie "Rozmowy w toku"...
widzialam to.... no comm

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Katarzynka twarda jestes Ja to nie umiem się długo gniewać na mojego Tż. A Tomuś włanie zasnął....O budzi się jednak
znam to

witajcie, w koncu mam wolne w sensie do 11
dzieki za odpowiedzi o kremie.
musze kupic malej czapki nocne i skarpiele bo ma wielkiego stopczaka i główkę tez hihihi
u lekarza bylismy we wtorek : 5 kg
z tego tez powodu bylam wczoraj na masazu bo padl mi kregoslup, dzis jest gorzej... pani mnie tak nastawila ze dzis juz nie wiem czy wole jak mnie boli kreg.. czy miesnie:d mam wrazenie jakby miktos kijem przywalił

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 11:04   #3894
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
Tak z innej beczki. Kiedy dzieci zaczynaja siadac??? Nie wiem kiedy moge zaczac ja sadzac na kolankach a nie chcialabym zrobic jej krzywdy.
ja swojego biore juz na kolana tzn on nie siedzi tylko pleckami opiera sie o mój brzucha pupe ma na moich nogach ale nie tak że kąt mam 90 stopni tylko jakieś 130stopni (matematyczka sie znalazła od siedmiu boleści ) a nasze maluchy niewiele sie różnią wiekiem
Cytat:
]śliczności

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witajcie

Udzielałam się troszkę na poczekalni, ale tutaj, ja okropna się nawet nie przywitałam aż do tej pory
Czytam Was systematycznie, ale jakoś nie mogłam się przełamać, żeby napisać, może dlatego, że tutaj już zwarta ekipa
Bartuś wagę urodzeniową miał 2700 a teraz ma nieco ponad dwa miesiące i waży 5100.Od początku straszny był głodomór (przy okazji głodomorków, Svinecko słodziak z Marcelka), z piersi mleczka było mu mało i dokarmiam butlą.
Poza tym ostatnio Bartek jest straszliwie marudny (np wczoraj, śmieje się a za chwilę ryk nie z tej ziemi i o co mu chodzi ), ale to pogodne i słodkie dziecko
W dzień ma dwie drzemki 2,5 godzinne, w nocy śpi od 19, z dwiema/trzema przerwami na karmienie.Wstajemy koło 8, bo budzi NAS kupsztal.
Właśnie teraz moje dziecię powinno drzemać, ale pcha piąstki do buzi i się śmieje - dziąsło kochane Mam nadzieję, że w końcu zaśnie bo śniadania jeszcze nie jadłam
pamiętamy i witamy i na fotke maluszka czekamy mój też ma podobny plan dnia a co do płaczu może ma skok rozwojowy ?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

ide cos ze sobą zrobic bo to 11 a ja cały czas przed kompem zaraz mały sie obudxzi i tyle bedzie z mojego szykowania sie na spacerek
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 11:25   #3895
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Cześć dziewczyny!

.... Potrafi juz nawet sam stac przez chwilkę trzymajac tylko rączkami moje dwa palce, bardzo sie wtedy cieszy, ale nie pozwalam mu za bardzo na takie harce
Witaj, my chyba nie mialysmy okazji sie poznac, wiec miło mi
Piszesz ze Piortus juz staje
A tylko tydz od mojej Zuzinki starszy

Cytat:

Mojej sie zdzryło poki co moze z 2x tyk myknac na plecki. ale uwazam ze na wszytsko przyjdzie czas.
A co karmienia to umnie jest roznie. Mała zasypia ok. 21/22 a pozniej je dopiero ok. 5:30/7:00 wiec nie zawsze to jest noc ale jak jest jeszcze ciemno to zapalam lampke, zreszta o 6tej małz do pacy wstaje wiec nawet pogada sobie z nia jeszcze

Cytat:
Taka próbe robie
Widzisz jak ładnie zjadł
ja tez jestem w trakcie zmiany mleka z Nutramigenu na Bebiloon HA. I na razie OK. Najpierw dawalam jej 1x dziennie Bebilon, pozniej 2x a teraz 3x dziennie. Pozniej bede chciala na zwykłeprzejsc...

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość

Witam z rana moj malutki śpi sobie grzecznie w leżaczku obok mamusi a mamusia w pidżamie od rana na wizażu , ale ładną pogodę mamy za oknem słoneczkoświeci i już jest 7,3C pewnie koło 12 wyjdziemy na spacerek bo szkoda siedzieć w taką pogodę w domku. Ide zrobić sobie kawkę i powinnam jeszcze mieć jabłecznik .
Ja tez mam w planie spacer dzis. Oby sie pogoda nie popsuła.

Cytat:

Fajowa jest

Cytat:
W Pl moze nie ale w Norwegii ja dostalam taki pokoj. I spal z nami maz

Ciekawe kiedy w PL beda takie luxusy. Ja poczekam z nastepna niunia
A z tym siadaniem to sama jestem ciekawa. Ale mysle ze w 5tym m-cu chyba mozna
Cytat:
Witajcie

U mnie podobnie
Zawsze się wkurzam o to.
Albo kiedy mąż karmi małego i gada do niego ciągle, a potem się mnie pyta "czemu to dziecko nie chce iść spać"
No ciekawe, naprawdę...
Ja pamietam
Moja Zuzia tez głodomorek. Ciekawe ile wazy, za tydz mam isc na kontrole
Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
musze kupic malej czapki nocne i skarpiele bo ma wielkiego stopczaka i główkę tez hihihi
Hmmm, a ja Zuzi nie zakładam czapeczzek na noc ani skarpetek. Powinnam? Spi w pajacyku lub kaftanik+spioszki. Regulatnie ma zimne raczki ale co jej zrobie skoro ona sie ciagle odkrywa
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 11:29   #3896
eleeri
Zakorzenienie

cześć
nie mam siły na nic
przeczytałam Was dośc pobieżnie, bo plecy mnie okropnie bolą i długo w tej pozycji nie wytrzymam
witam mamusie które dawno zaniedbały nasz wątek

u mnie kolejna noc do d..y
mały daje mi równo w kość - to najlepsza antykoncepcja no i 100 procentowa
jeszcze ok 2 tygodni tego przeklętego skoku i mam nadzieję że będzie już lepiej, bo mam juz dość

Mały tylko marudzi, albo płacze, a potem wrzeszczy
każe się nosić na rękach, albo trzymać przy cycu, no a ileż można

z mężem się wczoraj pokłóciłam, powiedział o kilka przykrych słów za dużo w związku z czym od dzisiaj nie sprzątam, nie gotuję, nie piorę, zajmuje się tylko i wyłącznie dzieckiem.
prostak z niego i tyle

nie wiem co chciałam jeszcze napisać, ale muszę już kończyc bo mały już się drze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 11:34   #3897
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Witajcie

U mnie podobnie
Zawsze się wkurzam o to.
No ciekawe, naprawdę...
witaj ja cię pamiętam

no w końcu moja Pani zasnęła to mam chwilę na porządki, lece najpierw paurki jej obciąć
a jutro na weselisko idziemy muszę jakoś pazurki zrobić, może doradzicie jakis wzorek??? w sukience ide takiej lub takiej. która lepsza??? DORADŹCIE PLIS
Stary 2009-11-06, 11:37   #3898
skierka1981
BAN stały

Cytat:
witaj ja cię pamiętam

no w końcu moja Pani zasnęła to mam chwilę na porządki, lece najpierw paurki jej obciąć
a jutro na weselisko idziemy muszę jakoś pazurki zrobić, może doradzicie jakis wzorek??? w sukience ide takiej lub takiej. która lepsza??? DORADŹCIE PLIS

mi się podoba druga czerwona
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 11:44   #3899
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
pamiętamy i witamy i na fotke maluszka czekamy mój też ma podobny plan dnia a co do płaczu może ma skok rozwojowy ?
Tak patrzę na wykres to jest skok, ale bez piorunów, pioruny były (wg wykresu) w zeszłym tygodniu..taaa. ...nie zauważyłam, mojemu się chyba pokićkało, bo w tym tyg daje bardziej popalić..

I dopiero teraz zasnął
Mamusia musiała wziąć na ręce i utulić dziecko bo przecież na dwie godzinki trzeba się pożegnać Staram się, żeby mi nie zasypiał na rękach, ale czasem się nie da, bo wezmę go tylko a ten już oczy zamknięte i w objęciach Morfeusza.

Dobra, wypadałoby jakiś obiad przyszykować.Ale mi się nie chce
Bartek spał przez całą noc, a ja jak na złość nie mogłam zasnąć!Zła jestem strasznie, bo normalnie, legalnie mogłam się wyspać, a tu Łącznie spałam może jakieś 3 godziny.

No nie..znowu się obudził
czy ja dzisiaj coś zrobię...

A to Bartuś:

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-11-06, 11:53   #3900
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
cześć
nie mam siły na nic
przeczytałam Was dośc pobieżnie, bo plecy mnie okropnie bolą i długo w tej pozycji nie wytrzymam
witam mamusie które dawno zaniedbały nasz wątek

u mnie kolejna noc do d..y
mały daje mi równo w kość - to najlepsza antykoncepcja no i 100 procentowa
jeszcze ok 2 tygodni tego przeklętego skoku i mam nadzieję że będzie już lepiej, bo mam juz dość

Mały tylko marudzi, albo płacze, a potem wrzeszczy
każe się nosić na rękach, albo trzymać przy cycu, no a ileż można

z mężem się wczoraj pokłóciłam, powiedział o kilka przykrych słów za dużo w związku z czym od dzisiaj nie sprzątam, nie gotuję, nie piorę, zajmuje się tylko i wyłącznie dzieckiem.
prostak z niego i tyle

nie wiem co chciałam jeszcze napisać, ale muszę już kończyc bo mały już się drze

Wiem, że to nie jest śmieszne, bo sama to od kilki dni przerabiam, ale to prawda sama w sobie!
Też się z mężem wczoraj pokłóciłam, aż się popłakałam Stwierdził, ze on to musi pracować i myśleć o wszystkim a ja TYLKO w domu z małym i jeszcze narzekam (wczoraj byłam na granicy wytrzymałości, tak Bartek nie dawał o sobie zapomnieć, nawet na 3 minuty), no żesz
Ciekawa jestem jak on musiałby tak TYLKO z małym w domu siedzieć, czy byłoby posprzątane, ugotowane, uprane? ( z pewnością)
Potem chodził i mnie przepraszał..

I znowu zasnął...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Marico mnie podoba się ta ciemna, a w której Ty czujesz się dobrze?

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości