|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
moje dziecko jest niemożliwe
... w łóżeczku jest be, na moim łóżku tez jest be, a w wózku śpi jak laleczka ... i nawet trzaskanie garnkami mu nie przeszkodziło, bo mamusia obiad gotowała treaz ja na wizażu, a On dalej śpi w kuchni na dole ... a babcia go pilnuje ![]() Cytat:
zeby mu sie nie odmieniło" ![]() mam nadzieję, ze to jednorazowy wybryk Cytat:
no lekarka się nie popisała ... to pani w aptece powiedziała, ze ona by swojemu dziecku nie dała takiego syropu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to czekam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- uhmmmm moje dziecko juz idzie ... tzn babcia go niesie ![]() pies go obudził
|
||||||
|
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Fisher Price 3w1
A oto moja myszka w niej 15 min temu
|
|
|
|
#3933 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialabym zeby jadla tak regularnie jak twoja.Cytat:
![]() Cytat:
Wlasciwie to nie moge sobie tego wyobrazic .Mariola teraz pisz nam jaki to twoj synek jest be bo nie chce jesc. Moze znowu zacznie
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
cudo
Svinecka no to sie udał z tym kurczakiem Moj to strasznie się cipie do kuchni, jak robie jakis obiadek a jest w domku to zaraz te łapska pcha bo musi po swojemu doprawić |
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki
![]() zaraz na zastrzyk jade, musze soie przeciw grypie zaszczepic. juz dawno mialam to zrobic ale przez ten brak @ czekalam bo balam sie ze moge w ciazy byc a z tego cowiem to lepiej nsie nieszczepic w ciazy poczekam tylko na brzydulke, dam małej mleczko i jade ![]() do zobaczenia pozniej |
|
|
|
#3936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, ja na szybko bo mała marudna
![]() truheart witaj ![]() gosiek fajnie Cytat:
bo myślałam ze to duża butla a to mała byla ja karmie w ciszy w półmroku ![]() marica5 ale cyrkowiec z Martynki tak cyca wywinac Sweet_21 witaj
|
|
#3937 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ! piszę migusiem, bo mały sam na macie się bawi, a ile to potrwa to nie wie nikt
![]() Cytat:
a ja skusiłam się na zestaw startowy bare minerals z S i powiem Ci, że podoba mi się toto na twarzy, niby takie niepozorne pyłki, ale wszystko razem wygląda bardzo sensownie, lekko i naturalnie Cytat:
mam wrażenie, że teraz traktuje smoczka jako jeszcze jedną zabawkę.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nasivin też mam ale użyłam go dosłownie 2 razy, lepiej mniej, bo za dużo może uszkodzić śluzówkę. No i wapno też pewnie to standard Oby nam się szkraby szybko wykurowały! No i kciuki masz moje również za koleżankę No to super ![]() Dzisiaj odebraliśmy stertę zdjęć Adasia od urodzenia i wieczorem jak zaśnie w końcu zacznę robić jego album. A! no i o 6 wpadła sąsiadka laborantka żeby pobrac małemu krew z paluszka na morfologię. Ja się tak stresowałam, a okazało się, że mój pierworodny nic nie robił sobie z tego, że ciotka dwa kciuki mu wymiętosiła z krwi, nawet się śmiał do niej Dobra wracam do szkraba i zawitam znów jak go do łózka wydeleguję. |
||||||
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Ale dziś nas mało, ja się zbieram i zbieram żeby iść wywołać zdjęcia i do dziś jeszcze nie poszłam. a juz tylu osobom obiecałam fotki a tu tak mi ciężko się wybrać
lenistwo przemawia.ja to w ogole jestem jutro na wesele a ja pamiątki nie kupiłam cvo za gapa ze mnie jeszcze jutro bede musiała zapylac do miasta :[ ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- ja mam pytanko jakie sa objawy zapalenia ucha??? bo moja mała cos tak przy lewym uszku sobie rączka łapie, i tak się troszke zaniepokoiłam bo słyszałam że dziecko ciągnie uszko jak ma zapalenie |
|
|
|
#3939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() Cytat:
No może trochę uwielbiana suszarka, ale też nie długo. Wybudzał się z przed południowej drzemki chyba z tysiąc razy Zawsze w awaryjnych sytuacjach wystawiam go na balkon, ale i tym razem płakał jak opętany. W końcu położyłam go na łóżku i sama poszłam do kuchni skończyć obiad.Płakał chyba jakieś z 10 min, w końcu do niego poszłam, przytuliłam i obróciłam na boczek, wyszłam, znowu wróciłam za 5 min, a on śpi, a smoczek gdzie? W uchuJuż nie będę pisać gooopot.Obiecuje. ![]() Cytat:
Dziękujemy za komplement ![]() Cytat:
Dobry był kurczak? ![]() ![]() Mam pytanie do mamuś podających gripe water.Czy można ją podawać do mleka? Bo teraz między karmieniami rozcieńczam z wodą (jakieś20, 30ml).Ale się zastanawiam czy podanie do mleka też jest rozwiązaniem. W ogóle te kolki mnie przerażają. Chociaż nie jest teraz źle, ale nadal od czasu do czasu pręży się w czasie karmienia i jak sobie pruknie to płacz jest okropny.Przez co teraz w dzień mniej je.Bo go boli brzuszek i nie chce jeść.Podaje jeszcze infacol, ale mam wrażenie, że jest do Wieczorem jak zaczyna się prężyć, najczęściej w połowie karmienia to włączam suszarkę i płacz ustaje, ale i tak nie zawsze. Niech to już minie
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
fajny! ... ale mysza fajniejsza
Cytat:
... dzieki super, ze Adas zdrowy ![]() idę kąpiel szykować, bo małż z Bartkeim na łóżku dyskutuje - opowiada mu o mikołaju
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaa to taka do jakiej my sie przymierzalismy tylko inny kolor - mowisz, ze podoba sie malej
a da sie cos powiesic na palaku? wiem wiem pytam kolejna osobe o to samo a myszka slodka ![]() ja zarezerwowalam te urodziny o matko 400zl musze wybulic oczywiscie malowanie twarzy tez musi byc dzieci to same wydatki ![]() co do kurczaka to byl ok - bo go "naprawilam" po swojemu aaaaa zapomnialam dodac, ze kazalam TZ tego kurczaka przyprawionego skropic lekko olejem i zgadnijcie co zrobil?
|
|
#3942 |
|
BAN stały
|
ja powoli uciekam ide się kąpać i kładę Amelkę bo już jerczy.
Amela leży w łóżeczku i właśnie widziałam jak kilka razy podciąga się trzymając kwiatka i troszkę na boku i dość wysoko się unosi. ładnie na boczki się przekręca tylko na brzuszku nie chce lezeć i przez to słabo główkę podnosi. ale skoro jest tak silna i ładnie się podnosi tak to podnoszenie główki nie jest tak ważne...sama nie wiem.najlepiej jej wychodzi to podnoszenie się jak leży na boczku. a i jeszcze jak ją przebieram to prostuje nóżki i nie mogę jej pieluszki założyć...a to co biierze do rączki to od razu do buźki....i już ładnie gada do wszystkiefgo...jak ten czas leci iedawno w brzuszku były brzdące a niedługo będą siadać... to na razie jeszcze bede zagladać choć o 22 fajny film to obejrze pa |
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecię śpi z tatusiem, najedzone i wykąpane więc w końcu chwila oddechu
Słucham przebojów bo na przeciwko w barze disco otworzyli łupu cupu tany tany ![]() eleeri tak ci współczuję, że musisz się tyle namęczyć truheart gdzie wywoływałaś zdjęcia Adasia? ![]() marica5 Amelce lekarka naciskała delikatnie palcem za uszkami ja sprawdzała, czy nie ma zapalenia i ja dziecko płacze tzn ze boli. Sweet_21 ja małej podaję Espumisan i troszkę pomaga ale najlepiej robią jej ciepłe okłady na brzuszek Ania0104 no no Mikołajki już blisko ![]() I wklejam artykuł z"Twoje dziecko" grudzień 2008 o niejadkach z myślą o Cass i Kubasku
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-11-06 o 19:47 |
|
|
|
#3944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sprawdziłam i nie płakała to jest okSweet_21 ja użyałam espumisan i infacol bardzo małej pomogły, gripe water kupiłam dalam z 2 razy przestałam bo małą bolał brzusio po tym, ale wyczytałam ze sama mam pic to z mleczkiem dostanie i piłam to tak nawet pomagało ale infacol u nas numer 1 |
|
|
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Svinecka, pytasz o jakies dodatkowe zabawki? Mysle ze sie da. Te 2 maskotki sa zaczepione na rzepy. Ale niewiem czy jest sens bo bedzie za tłoczno
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim mamusiom i dzidziom
dawno sie nie odzywałam. U nas różnie z każdym dniem raz lepiej raz gorzej. Przyszły nam wkońcu wyniki z wawy maluch zdrowy żadnych chorób metabolicznych- czyli tak jak myslelismy odwodnienie w szpitalu i przez to mielismy tyle stresów i kłopotów z malutkiem. Teraz za to walczymy u Gabrysia z katarkiem i kaszelkiem. Mały zażywa wapń (bananowy) cebion, kwas foliowy ,wit b6, syropek homeopatyczny stodal (wykrztusny), temp nie ma i innych objawów tez. Najwieksza winą takiego stanu jest ogrzewanie i suche powietrze (+ 2 palaczy). Mamy zalecone wietrzenie pokoju i spacery żeby hartowac malutka. No i żeby było mało czeka nas jazda po szczepienia te pierwsze odroczone przez szpital ze wzgl na drgawki ehhhhhh Żeby było mało mały ma pleśniawki tak twierdzi pani dr ja zkolei ich nie widze ![]() Gabrys ma juz prawie 3 miesiace. Potrafi - leżąc na brzuszku uniesc sie na przedramieniach podnoszac przy tym wysoko glowe ( martwi mnie jednak ze opiera sie na piąstkach i że leci bardziej na jedna strone - czyli takie asymetryczne ułożenie) pozatym 5 minut na brzuchu to dosc dłuzej źle bo ryk i nerw - jak zlapie za moje palce to sie podnosi do siadu i długo ładnie trzyma główkę nie przechyla jej ani do przodu ani do tyłu (przy okzaji liże mi dłoń)- najgorsze ze sam ćwiczy to podnoszenie na lezaku - uśmiecha sie kiedy widzi głupią minę mamy lub jej język ![]() - nadal śpi jak zając czyli lulanie pół h sen 5-30 minut i znow replay az zasnie na 1,5 do 2 h (tez ze straszeniem lub przebudzeniem- wtedy akcja łyk herbatki i smoczek i śpi dalej) CZY KTÓRAŚ Z WAS MA TAK SAMO ZE SWOIM BĄBLEM - zaczyna w miare ladnie łapac za grzechotke i ją trzymac choc nadal mu wypada z rączki za to pielucha nie i jest ona po rączkach najlepszą przekąską przed mlekiem Dumna jestem bo polubil kapiel w wannience (tfu tfu i odpukac) choc nadal jest spiety to jednak nie placze i nie krzyczy. Mam pytanie jak bawicie sie ze swoimi maluchami (ja jestem wypalona brak mi pomysłów)? Jak walczycie z suchą skórą ( sucha skora na nózkach i policzkach- do tego chropowata-kaszka??)? Czy walczycie z kg ? jak znajdujecie czas? ja nie umiem sie wyspac i niemam mobilizacji chęci i sil na te walkę. Wklejam zdjątko naszego łobuziaka
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Cześc
![]() My jestesmy w Wawie ,(tam mieszka brat Tż ale pojechał na wesele i wolne mieszkanko jest)ciekawe jak Tomuś będzie się zachowywał w końcu to pierwsza noc poza domem Mnie niestety dopadło chorobsko -gardlo boli i oslabiona jestem. Mam nadzieje ze Tomuś sie nie zarazi![]() Svinecko ale sie usmiałam z Twojego Tż
|
|
#3948 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się z tej morfologii, bo dziadek-mój teść wieścił małemu pewną anemię "bo taki blady" ![]() A czego ciekawego się Bartuś dowiedział o mikołaju? ![]() Cytat:
![]() W Kodaku choć mogliśmy w Rosmannie, wyszłoby sporo taniej..Ja tak zacierałąm łapki na wieczorne klejenia albumu, a tu prasowanie patrzy na mnie z wyrzutem ![]() Cytat:
albo w kołysce, w której już nie śpi (Adaś śpi we własnym łóżeczku, w swoim pokojuCytat:
![]() Już nie walczymy, zostały mi 3 i pies z nimi tańcował! jak je zgubię to dobrze, jak nie to też ok. Reszta zeszła jakoś sama, ale pewnie spacery sporo dały no i brak czasu na jedzenie ![]() Cytat:
A łobuziak słodki
|
|||||
|
|
|
#3949 |
|
BAN stały
|
cześć viki
do suchej skóry polecam emolium emulsję do ciała i dodatkowo olejek do kąpieli - super efekt |
|
|
|
#3950 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie.
No w koncu ruszyło sie na wątku Fajnie, że jest nas wiecej, oby tak zostało. Witam z powrotem zaginione mamusie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale nic małemu nie było, za ok 2 tyg. dałam juz kaszke. Też mam ta herbatke i jeszcze malinowa ale narazie musze wykorzystac te ziołowe bo mam jeszcze 4 opakowania zaczęte juz. U mnie jest podobnie. Jak zaczne chwalic małego to zaczyna mniej jesc Cytat:
Cytat:
Kolki w koncu miną Cytat:
Już przeczytałam ![]() Spac mi sie chce ide sie kąpać. Nie piszcie za duzo
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
I jak idzie odwyk?
![]() Cytat:
A rozszerzanie diety zaczyna się od kleiku, tak? jak to podać po raz pierwszy? |
|
|
|
|
#3952 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie czytam co piszecie bo oporzadzam malego do spania a potem ide do kina na Galerianki
moze tym razem sie uda ![]() truh no nie cala ale kurczak plywal po pachy
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ograniczam sie prawie w 100 %. (poza kilkoma kozmetykami z Avonu kupionymi w tym miesiącu) Wg mnie kleik na początek jest najlepszy Do kupienia jest ryzowy i kukurydziany. Ja dałam kukurydziany bo ryzowy zatwardza. Dokladnie juz nie pamietam ale na poczatek dawałam kielk raz dziennie na sniadanie. Do 120 ml mleka dosypywałam 2-3 łyżeczki kleiku. Mały pije przez smoczek Avent trojprzepływowy. Jesli moge cos podpowiedziec to nie wsypuj kaszki od razu do mleka. Ja robie tak, ze w oddzielym kupku wsypuje ile mi potrzeba kleiku lub kaszki dolewam wody i mieszam ok minuty, potem przelewam to do mleka. Wtedy jest jednolita konsystencja i nie ma zlepionych grudek. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- gorgulek, martaN23, moniniteczka, morska dziewczyny czesto nas podczytujecie, prosze sie ujawnic
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wskazówki |
|
|
|
|
#3956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe chciałam napisac to co tru ![]() Cytat:
super, ze Gabryś zdrowiutki!!!! ... a przeziebienie to pikus w porównaniu do tego co mogło byc ![]() za osiagnięcia!! ![]() na suchą skórę - Emolium ![]() no i łobuziak cudny ![]() Cytat:
... no więc Bartus sie dowiedział, ze Mikołaj przyjdzie z dwoma workami i będzie pytał "Czy Bartus był grzeczny w tym roku?" ... i takie tam pierdoły ... ale słuchał jak zaczarowany ![]() Gratuluję udanej przeprowadzki Adasia! ![]() mam tak samo Cytat:
|
||||
|
|
|
#3957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co zrobić albo jak kłaść Młodego żeby z chęcią leżał na brzuchu????? bo normalnie ani pół minuty nie poleży a już jest wielki płacz przechodzący w ryk.....właśnie zaczął 4 miesiąc a do leżenia na brzuchu ma wstręt......nawet na śpiąco jak go położę to góra po 5 minutach jest wrzask!! wiem że niektóre dzieci po prostu tak mają..... tylko że leżenie na brzuchu pomogło by mu w zrośnięciu się przepuklinki pępowinowej którą ma...... wolałabym mu zaoszczędzić zabiegu chirurgicznego po skończeniu roczku.....
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki! Podczytuję Was od baaardzo dawna Jeszcze na poczekalni namiętnie śledziłam wątki. Jestem mamusią lipcową a raczej czerwcową bo urodziłam 30 czerwca córeczkę (cc).Brakiem czasu nie mogę się wykręcić bo Zuzka nie jest dzieckiem absorbującym. Miewa gorsze dni (jak każdy z nas) ale ogolnie jest grzeczna. Potrafi się sobą długo zająć a płacze jak coś ją boli lub jest śpiąca. Postaram się pisać częściej
|
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo łyżeczka - tu tez polecam Lovi butelkę miękką z mięciutką łyżeczką na końcu - poprostu wyciska się z butli trochę na łyżeczkę i do dzioba tej jeszcze nie użyłam, czeka na kleiki właśnie, ale dostałam od jednej bardzo zadowolonej mamusi Cytat:
No to witam dwie nowo ujawnione mamusie
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-11-06 o 22:00 |
||
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy może leżeć dłuuugooo ![]()
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-06 o 22:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

... w łóżeczku jest be, na moim łóżku tez jest be, a w wózku śpi jak laleczka
... i nawet trzaskanie garnkami mu nie przeszkodziło, bo mamusia obiad gotowała 

. Rano z łaską wciągnął 120ml i odtąd anni grama więcej. nic to. Zgłodnieje, to wypije.
zeby mu sie nie odmieniło"
, zdjęcia wrzuce może nawet jutro, w każdym razie sie postaram

Wlasciwie to nie moge sobie tego wyobrazic

... no ale pani doktor stwierdziła, ze gardełko ok, płucka też ... tylko jest przeziebiony ... dała kropelki na katar Nasivin, Wapno bananowe , i syropek na kaszel - tylko, ze ten syropek na alkoholu i od 3 roku zycia
nasivin też mam 

oczywiscie malowanie twarzy tez musi byc 

tak ci współczuję, że musisz się tyle namęczyć