|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
![]() Cytat:
Corcia...- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Siostro ![]() Dzisiejszy dialog: ja :w lodowce masz kostke sera i reszte co potrzeba.Zrob obiad on: a ty nie wrocisz do tego czasu? ja:wroce, ale nie gotuje ![]() Teraz poszli na spacer a ja "sprzatam" he he he Mi podoba sie ta czerwona z futerkiem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() a tak to na kolanach ja trzymam ale jest oparta o mnie i bardziej na lezaco
|
|
#3903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaz pewnie za długo nie wytrzymam no ale cóż trzeba stwarzać pozory ![]() a powiem ci że we wszystkich czuję sie dobrze dlatego prosze o radę która ładniejsza to wesele kolegi męża więc az tak balowo raczej nie musi byc no nie??? a i jeszcze co myslicie o tych wzorkach??? wszystkie mojego autorstwa i nie wiem na który sie zdecydowac bo jakos nie mam glowy do wymyślania czegos nowego, chyba że macie jakies pomysły to barrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrdzo PROSZĘ o radę ![]() ![]() :pro si:
|
|
|
|
|
#3904 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sliczny ![]() Czekoladko wow i brawa dla malej. Zdolniacha z niejDzieki dziewczyny za odpowiedzi. Czyli moge juz sadzac mala na pollezaco ![]() Umiejetnosci Lenki: przekrecanie sie z brzuszka na plecki , wyginanie sie w luk na lezaco i odpychanie nozkami, w ten sposob nigdy nie lezy tam gdzie ja poloze wiec musze ja pilnowac, lapanie zabawek. A i ostatnio jak moja siostra ja nosila to wyraznie wyrywala sie do mnie jak podeszlam . Mysle ze sporo jak na 10tygodni.Tylko kiedy zacznie sie smiac tak jak Marcelek???? ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
. Ktore zalezy ktora sukienke wybierzeszSvinecka cos chyba wie na temat paznokci wiec moze podpowie ci jakies nowe wzorki. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Marica jesli wybierzesz ta czerwona sukienke to te ostatnie beda pasowac
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Marico, drugi wzorek podoba mi się, ale to dlatego, że ja z reguły lubię delikatne wzory, ale ostatnie też są bardzo ładne
Ja w ogóle ostatnimi czasy dość często obrażam się na tz-ta. ![]() Zasługuje sobie po prostu.
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zmykam do pracy, ale jeszcze muszę zawieźć małego do mojej mamy, bo niania dzwoniła, że jest chora i wolałaby nie przychodzić ![]() do wieczora coraz więcej "nowych" mamuś się zgłasza
|
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
Cass ja tam nie uważam, że wątek jakoś słabo sie rozwija. Jakiś czas Was tylko czytałam i czasem musiałam się nieźle nagimnastykować, by dać radę nadrobić to co skrobałyscie
![]() Co do Chin to przywiódł nas tu kontrakt męża, więc nie jesteśmy tu na stałe, ale chwilowo, że tak powiem Pisać nie umiem, a gadać o tyle o ile, tak by się w sklepie dogadać , wg mnie ten język jest zakręcony na maxa![]() p4w masz rację, w ich wykonaniu angielski to jakaś porażka , na szczęście w międzynarodowych szpitalach pracują lekarze z całego świata, więc dużo jest native speakerów.cashmeree ja to tak narzekam na te jego pobudki, ale wlasciwie to bym nie chciala by mi spal do 8-9, bo nie mialabym jak odprowadzić Pati na autobus, gdyby tylko przedluzyl sobie to spanko do 6 rano to byloby super marica nieźle z tym smokiem, malutka jest bombowa mój jeszcze nie umie trzymac w łapkach, czasem coś chwyci ale nieświadomie i po chwili mu wypadasyla no to wiesz o czym mówię , mój nie spał z nami bo wrócił z córką do domumayaha no tak nie do konca mozna napisac ze staje, bo on sie bardzo do tego garnie, znaczy pręży nóżki i ciągnie rączkami do góry, ale wstał tak na chwilkę tylko dwa razy, bo wiecej mu nie pozwoliłam ![]() eleeri ja to Cię podziwiam, skąd Ty bierzesz tyle siły do tgo Twojego dzieciaczka, tyle czasu juz minęło a on nadal tak Cię "maltretuje" katarzynka nieźle Ci to sprzątanie idzie
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmię moją dziewuszkę tylko piersią, nie dopajam (wg. zalecenia pediatry). Malutka je co trzy godziny: rano około godz. 9, a potem w miarę równych odstępach 12,15,18, ostatnie karmienie 21. Jedna pobudka w nocy między 2 a 4 i sen do 8 rano. |
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
Marica, co do sukienki to niewiem(ale nie ta pierwsza), ale pazurki te ostatnie
![]() Sweet, Bartuś słodki A ja sie chyba zaczne zbierac na ten spacerek, choc mała kimnęla. Mam nadzuje ze to na chwilke tylko bo wolałabym jej nie budzic... Aaaa, i huśtawka już przyszła Czyli chyba sie spodobała
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ta krwisto czerwona to walnelabym skromny french a make mocniejszy, bo jak pazurki czrwone,kieca taka hot i do tego make to juz za bogato,ale to moje zdanie Cytat:
![]() Odkurzylam,zmylam podlogi,zmienilam posciele,wypucowalam kibelek,mebelki przelecialam pronto,zapakowalam zmywarke,pochowalam za male corci ciuszki i to chyba fajrant
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3911 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cass - pięknie Twój Kubus zjadł!
gosiek - witaj! Dobrze, ze "wymarudziłaś" małżowi i wkońcu jesteś! Cytat:
![]() Cytat:
... Martynka boska! Cytat:
i buziaczi dla Bartusia Cytat:
![]() Cytat:
jaki słodki! Cytat:
ja też tak "sprzątam" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam dzisaij z Bartusiem u lekarza, bo wczoraj zaczał kaszleć i dzisiaj był zachrypnięty ... no ale pani doktor stwierdziła, ze gardełko ok, płucka też ... tylko jest przeziebiony ... dała kropelki na katar Nasivin, Wapno bananowe , i syropek na kaszel - tylko, ze ten syropek na alkoholu i od 3 roku zycia ... mama ma mi kupić jakiś homeopatyczny Wróciłam i zaraz wpadła do mnie przyjaciółka ... kurcze termin ma na za dwa dni i dalej cisza ... jutro jedzie do szpitala i pewnie będa wywoływać poród Mogę prosić o kciuki dla niej? ... żeby nie bolało!
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
ja dziekuję za rady
ja ta czerwoną to macie racje delikatne pazurki a jak ta czarną to chyba te ostatnie bo ta pierwsza macie racje odpada, przed chwila przymieżylam i wygladam..... masakryczne, w tej czerwonej to mam troche za duzy berzuchol taki grubas ze mnie no a ta czarną później przymierzę bo mala domaga sie pójścia na spacerek Aniu kciuki zaciśnięte
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2009-11-06 o 14:01 |
|
|
|
#3914 |
|
BAN stały
|
Aniu tych z biedronki to było cos kolo 70 szt i zakładałam i na noc ale dzis kupilam na noc belli. czyli 14 dni na jedno opakowanie.
lece zmywac bo pełen zlew |
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Anka- najpierw sprzatalam wizażując
a potem zabralam sie z kopytado roboty.u nas jak w zegareczku co 3h skonczylo sie kilka dni temu a szkoda bo odpowiadal mi taki system, no i pobudek nie bylo nocnych. A jeszcze chcialabym poznac wasze opinie Laura za 2tyg bedzie miala 4mc.Mąż kupil dzis herbatke Hippa po 4mc-jabluszko z melisa, no i mam dylemat...czekac czy dac, wlasciwie nie wiem co mnie kusi,przeciez to nic takiego a z drugiej strony mam obawy. Wcz rozmawialam z kolezanka ze szpitala.Synka urodzila dzien po mnie tylko ze w 36tyg i ona juz mu danonki dla dzieci daje,babanki i herbate zwykla pija-pewnie cienka, ale mnie rozlozyla na łopatki dokumentnie. Maz podchody robi.Tymrazem mnie skomplementowal ze jemu nie udaloby sie tylu rzeczy zrobic co mi i ze łądny porzadek.Tere fere
|
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ... to mój Bartek za tydzień kończy 4 m-ce a ja jeszcze nic nie dawałam ![]() ... a jak mu idzie robienie obiadu?
|
||
|
|
|
#3918 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Pochwaliłam Antosia? no to mam za swoje ![]() Wczoraj i dziś jest okropny!!! nie je, nieśpi i marudzi non stop. nic nie działa, nic nie skutkuje. Wczoraj poszedł spać bez mleka, ale obudził sie w nocy 2 razy po to, aby wypić po 40ml . Rano z łaską wciągnął 120ml i odtąd anni grama więcej. nic to. Zgłodnieje, to wypije.Własnie przysnął na chwilę, ale juz slysze, że się wierci. Cytat:
. Oczywiście czucia w okolicach nie mam i nie lubię sie tam dotykac, bo to tak jakbym obce ciało dotykała![]() Cytat:
witaj serdecznie! Miło cię zowu czytać! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że wszystko u ciebie w porządku i będziesz do ans zaglądac częściej Cytat:
![]() Cytat:
. Ile razy skarżyłyśmy sie na wątku, że nikt nie chce pisać, wszyscy nas opuszczają? ![]() A tak w ogóle to witaj! ![]() cudo Cytat:
|
|
#3919 |
|
Rozeznanie
|
Marica ja bym wybrała czarną
Katarzynko kontrakt 3-letni i już połowa za nami, a Pati chodzi do międzynarodowego przedszkola i ma zajecia po angielsku, z czego niezmiernie się cieszę Aniu kciukasy zaciśnięte za koleżankę a co do tej lekarki to ładne klocki, ja to z reguły nie czytam ulotek, tylko wierzę, że jeśli zapisała to tak ma być ale wychodzi na to, że jednak nie...znaczy pomijam obecną sytuację, bo teraz to nawet jakbym chciała to co ja bym z tych krzaczków wyczytała Ja spadam spać, u mnie juz 22 , zdjęcia wrzuce może nawet jutro, w każdym razie sie postaram
|
#3920 | |||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wrocilam
![]() u okulisty ok maly ma dobry wzrok bylam tez u dentysty, jeszcze tylko jedna wizyta i zalatwilam tez zus, bylam tez u komornika ale sie okazalo, ze nie ten rejon i bylo juz za pozno wiec musze jechac w poniedzialek no i zapisalam Eryka do okulisty przy okazji teraz robie obiadek a TZ pojechal cos zalatwic i po starszaka a potem jade zarezerwowac urodziny ahaaaaa a moj Marcel przewrocil sie z brzucha na plecy wczoraj pierwszy raz Cytat:
![]() dzieki L* Cytat:
Cytat:
ja Marcela sadzam na kolanach ale on nie chce byc oparty o mnie tylko sam wygina sie do przodu i siedzi mysle, ze usiadzie calkiem wczesniej niz ErykCytat:
![]() ![]() oczywiscie, ze Cie pamietamy ![]() a synus uroczy ![]() Cytat:
ale napewno zycie Ci to kiedys wynagrodzi Cytat:
poza tym moj dopiero sie pierwszy raz przekrecil a Twoja juz to umie - wiec nie narzekaj ![]() Cytat:
co do kolezanki...........i takie dzieci wlasnie sa najzdrowsze - kiedys nie bylo gerberkow i innych rzeczy a nasze babcie czesto trzymiesiecznym dzieciom dawaly juz ziemniaki i inne jedzenie
|
|
|
#3921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
eee nie bede go chwalic bo piatkowy obiad to zaden figiel.Ziemniaki w mundurkach i bialy serek-po poznansku gzik.
Wykazal sie inwencja twórcza i wkroil do tego czerwona papryczke w kosteczke i cebulke. Zjadlam.Calkiem dobre polaczenie. Cytat:
Cytat:
Polozylam mala na brzuch i sie nie obrocila ciotka jedna...Ale bede dalej probowac Jak wygladaja urodzinki dziecka w waszych stronach?tzn na co jest szał?place zabaw, mc donald, zajecia sportowe? Hmmm serdeczne thx za opinie.Nie wiem czego sie boje.Moze jej bolu brzuszka
||
|
|
|
#3923 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
![]() Witam zaginione Mamusie, fajnie,. że znalazłyście czas na odwiedziny. I prosze zaglądac w miarę systematycznie (ja muszę się też poprawić, bo jestem tuż za 10-tką..., a to niewybaczalne )Widzę, że narzekanie na Mężów trwa, ja również narzekam i się boczę. Jest prostakiem i tyle.... Musze coś wymyślić na prezent dla mojego brata, w niedzielę idziemy na imieniny a w głowie pustka. Dał mi kilka pomysłów, ale ja wolę robić niespodzianki, tyle, że chciałabym, żeby się podobały Czytam, że niektóre dzieciaczki przewracają się z brzuszka na plecy. Antoś też tak robi, ale dr powiedziała, że jeżeli robił to już wczesniej (teraz ma 14 tyg.), to wcale nie świadczy o wyjątkowych umiejętnościach naszych dzieci, tylko wręcz odwrotnie. Może to być przyczyny tego nadmiernego napięcia mięśniowego, a jeżeli dochodzi do tego wygnanie w łuk np lub wczesne trzymanie główki (nie musi świadczyć o dużej sile naszego maluszka), to trzeba to sprawdzić. Nie chcę nikogo niepokoić, ale powtarzam tylko co powiedziała lekarka Idę robić rybę po grecku, bo już mi ślinka z głodu cieknie i zaraz ze śliniakiem jak mój mały będę chodziła ![]() Aniu, trzymam kciuki za koleżankę Fotkę fryza wstawię niedługo, jak będę miała chwilkę
|
#3924 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to ile ci to zeszło? mała spała tak długo? A Kasia a o co ty sie tak na malza boczysz? Bo nie docyztaam alebo nie pisalas... a z tym obiadkiem to zazdroszcze.. Ja nie mam o czym marzyc chyba ze na parówki. Zreszta małz pozno do domu wraca (wczoraj po 20tej ) a jutro tez na montarzyk jedzie wiec go nie bedzie do wieczorka pewnie ;(Cytat:
![]() Spoko. ja bym sie troszke bała Cytat:
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-11-06 o 15:43 |
|||
|
|
|
#3925 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() niech on juz lepiej sie zajmie praca ![]() 2. tak zakrapiaja oczka i badaja przed i po 3. u nas wszystkie dzieci robia urodziny na tzw "kulkach" czyli w bawialni dla dzieci
|
|
|
#3926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pisalam konkretnie o zajsciu bo to nie dosc ze nic ciekawego, to zbyt dlugo by wyjasniac jego stanowisko w sprawie i moje itp.Niewarte strzepienia jezyka, no ale jak to zwykle bywa z malej chmury duzy deszcz wiec niech sobie nie mysli ze przejde nad tym do porzadku dziennego bo minelo juz kilka dni.Jak sie do mnie odezwie to mu powiem ze "nie mam zamiaru udawac ze jest dobrze, jak nie jest dobrze" No to dziady to naprawde jakis wysyp gnomów ![]() Nic mnie tak nie wkurza jak bezmyslnosc albo brak empatii... ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
dobry jest ![]() A Laura ma cos zadka kupke co by nie rzec sraczunie.Juz 2kupki walnela, i ze 2 to nic ale konsystencja srednio mi sie widzi.Pcha do dziuba wszystko co napotka i te kurze, i inne bakterie w buzi laduja.Myslicie ze to od tego moze miec?
||
|
|
|
#3927 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe bo moj TZ akurat do gotowania to ma dwie lewe rece, nawet jajecznicy nie potrafi
byl tak nauczony, ze od tego jest kobieta (mama), potem jego kobiety mu gotowaly i nigdy sie nie nauczyl on jest tym typem co to pracuje i utrzymuje rodzine a kobieta zajmuje sie domem, gotowaniem i dziecmi ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- moj TZ nawet ostatnio powiedzial, ze nie chce zebym ja pracowala, chce zebym zajmowala sie dziecmi a on nam wszystko zapewni
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój małz niestety tez ma 2 lewe rece do gotowania. mama tak go wyszkoliła - nie dosc ze robiła mu obiadki, kanapeczki, to jeszcze ogórki i schaboszczaka kriła mu zeby on nie musiał. I dzis jest niedołega w tym temacie - nie umie sie posługiwac nozem i widelcem tzn umie ale po swojemu (widelcem na nóż nakłada) twierdzi ze umiałby inaczej ale tak mu wygodnie
Zuzia własnie wsie w hustaweczce buja i cieszy i gada do niej Za...bista jest
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jeszcze nadzieja w dzialalnosci meza ktora rozkreci niebawem. Wtedy kredyt nie bedzie nam straszny i bede mogla rowniez zajac sie...dziecmi, bo plan jest taki(wstepny) ze wracam do pracy na 7/8 etatu-wtedy pracodawca nie moze zwolnic mnie przez rok i w tym czasie drugi raz zajde w ciaze
|
|
|
|
#3930 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mayaha przypomnij mi jaka hustawke kupilas - nie taka czasem jak ja?
katarzynko dobry plan ![]() te kredyty........my placimi 2800 na mieszkanie, plus czynsz i oplaty to wychodzi nam prawie 4 ehhh bez sensu, ile by za to mozna kupic ![]() juz nie wspomne o kredycie w firmie jaki TZ ma zylibysmy ahh
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) a nasze maluchy niewiele sie różnią wiekiem

), ale to pogodne i słodkie dziecko

... no ale pani doktor stwierdziła, ze gardełko ok, płucka też ... tylko jest przeziebiony ... dała kropelki na katar Nasivin, Wapno bananowe , i syropek na kaszel - tylko, ze ten syropek na alkoholu i od 3 roku zycia
... to mój Bartek za tydzień kończy 4 m-ce a ja jeszcze nic nie dawałam
Ale ja o nia nie dbałam jak byłam z Zuzia w szpitalu - tak sie o nia martwiłam ze o tym nie myslaam....