|
|
#1381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
pola25 ![]() Cytat:
A swoją drogą, to nikt z agencji z Wami nie pojechał? Moja koleżanka zawsze jeździ z klientami i jak ja kupowałam przez inną agencję, to też przedstawiciel był ze mną oglądać... No w końcu za coś kasę biorą...Dzięki Cytat:
Cytat:
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
aldii jamama usg nastepna 20 wiec pewnie mi powie lekarz czy maly jest juz obrocony chociaz teraz jest u nas 27 tydz i 2 dni oczywiscie bede musiala sie sama dopytywac bo ty lekarz bada i nie mowi ile dziecko wazy ile mierzy trzeba samemu sie dopytywac co mi sie nie podoba n ale coz wizyty w szpitalu nie moge odmowic
|
|
|
|
#1384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czytłam tą historię o dezodorancie na " zabawnych historiach" ( kiedyś link tu był podawany ![]() ************************* ********** dziękuję dziewczyny byłam na godzinnym spacerku , choć ubrałam się zimowo , to niezle zmarzłam piję teraz ciepłą herbatkę i podjadam pączka na poprawę humorku Pysia i jak te kokosanki , bo może skuszę się i wproszę się na przekąskę a może sama upieczę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#1385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszły ![]() Cytat:
Cytat:
niestety szkoda gadać....już mam dość..... Mówie jakie mamy wymagania...a ostatnio to już przeginają wysyłają mi oferty w stylu Mieszkanie Karwowskiego z 40latka *********************** Kokosanki wyszły pycha.... Niewiem czy się ostaną do powrotu męża ![]() Takie mięciutkie....w dodtatku to takie bez dodatku mąki....więc leciutkie i mięciutkie KOKOSANKI Przepis: Składniki na ok 16 ciasteczek: (mi wyszło 12...ale duże zrobiłam )3 białka 5 łyżek cukru 150 g wiórek kokosowych szczypta soli Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, wiórka i miksujemy razem jeszcze 2 minuty. Na blasze układamy pergamin i smarujemo go masłem. Łyżką robimy wysokie kupki zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Wkłądamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze ok 160 - 170 stopni ok 20-30 minut (trzeba patrzeć, kiedy są rumiane i nie pozwolić na zbytnie przypieczenie się. Czekamy ze zdjęciem ich z pergaminu aż będą zimne. Pycha ![]() Częstujcie się tylko zostawicie jednego dla mojego męża ![]() ps. Nastepnym razem zrobię chyba podwjna porcję bo tak mają jedną wadę ! jest ich za mało
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-06 o 15:57 |
|||
|
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj na obiadek gołąbki, ale to chyba będzie kolacja
bo tak mi zeszło że dopiero teraz się wzięłam za nie.Byłam u siostry, potem w sklepach i aptece, kupiłam tą fridę, podkłady poporodowe z belli, znalazłam te paklanki w tesco i rzeczywiście lepiej się opłaca bo koło 4 złotych i 75 sztuk, więc wzięłam i jeszcze od razu chusteczki nawilżane, krem na każdą pogodę, osłonki silikonowe i smoczek ![]() tą historię z brokatem też już nie raz słyszałam i wydaje mi się, że to taka miejska legenda... A mi na razie odpukać nic nie puchnie, rozstępów też nie mam...oby tak było do końca ciąży
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn dziekujemy za kolejny przepis - juz zapisany
|
|
|
|
#1389 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Także wniosek taki, że trzeba brac poprawki na te ich pomiary... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez chcę, ja też chce!!! Cytat:
Dobre, dobre... |
||||||
|
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
już drugą blache kokosanek pieczę
![]() Pysia napisała ze pyszne , wiec zrobiłam z podwójnej porcji składników i wyszło mi 32 sztuki fachowiec dziś wierci ( przy lampach bo już ciemno)prawie obok okna gdzie pokój z laptopem i telewizor
|
|
|
#1391 | ||||
|
Zadomowienie
|
Już jestem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pysiamn ja też już sobie zapisałam ???? same białka i cukier![]() -------------------- Już w domku, ale troszkę zmarzłam. Oj nawąchałam się smrodku młoda jeździła na ujeżdżalni a ja stałam jak ten kołek
|
||||
|
|
|
#1392 |
|
Przyczajenie
|
witam. jestem tu nowa i nie wiem jak mam założyc nowy temat. bardzo prosze o odpowiedz...
|
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co polecam się
Cytat:
Byla moja mama w dodatku Kuba zjadł 3szt.... to najlepszy recenzent Kuba się oblizywał i jak spytałam czy dobre to Głaskał sie po brzuszku mówiąc mniam mniam ![]() To dużo Ci wyszło...ja robiilam taką dużą łyszką do lodów by miały ładny kształt i dla tego mi mało wyszło ![]() Ale jutro lub w niedzielę zrobie ponownie ![]() Cytat:
Jedne są takie delikatne...bazą jest sama masa bezowa i kokos... A inne to takie maslne ciasteczka z dodatkiem tylko kokosa.... i one są takie herbatnikowate i do nich trzeba dać mąkę....
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, że zrozumiałam ciekawa jestem tylko czy chodzi im o 22 dni robocze, czy 22 dni w ogóle miesiąca-bo gdyby ewentualnie wzięli pod uwagę kasę do wypłacenia do 3.11 to też wychodzi 22 dni robocze od tych co mi płacił pracodawca-bo jakieś grosze mi przeszłał, za 3 albo 4 dni:/października...
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Mezatkamama. Niestety jestem ostatnią osobą, która może Ci pomóc w takiej kwestii. Już zapomniałam ja jak to konto założyłam, ale chyba na górze strony jest jakaś instrukcja.
Przepraszam, że tak ogólnie do wszystkich, które mnie podtrzymały na duchu. Kochane naprawdę można na Was liczyć w końcu.Addicted to Wizaz no pękłam ze śmiechu z tej anegdoty i mój mąż też .Patka co do fryzury intymnej to ja nie dam rady tego w ogóle zrobić, bo brzuch masakrycznie nisko i lustrzyca w ostatnim stadium, ale gratuluję pomysłowości Kamyczku z tym puchnięciem to może rzeczywiście zadzwoń do lekarza i się dopytaj i kup aparat do mierzenia ciśnienia. Jedna dziewczyna, z którą leżałam na patologii raz lekko spuchła i miała raz wyższe ciśnienie. gin skierował ją na oddział i już po dwóch dniach zaczęło się rozkręcać z tym ciśnieniem. Oczywiście nie chcę Cię straszyć, ale może lepiej dać znać. Aha i ona nie miała białka w moczu. Wiesz też byłam wkurzona, że to było 10 mniut, ale mam nadzieję, że w szpitalu dobrze się nami zajmie na dyżurze no i to będzie bez płacenia więc jej wybaczam. Elcia to super!!!Wcinam orzeszki w czekoladzie z milki, mniam, mniam. mam na nie smaka odkąd Zeberka mi zrobiła. Niestety nie dla mnie przepisy Pysi i innych . Ale zachowam na przyszłość i będę pichcić kiedyś w mojej nowej kuchni.
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pychota są
|
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
Pysiu przepis super i jutro chyba zrobie bo patrzac na zdjecie tylko slinka mi leciala
a idziemy jutro w gosci wiec zabiore ze soba ![]() Wlasnie wrocilismy z miasta, zakupki byly udane. Mezowi kupilismy kurtke taka a'la plaszczyk a mi sie trafil sweterek w C&A za 39zl superkowy taki welniany i dluzszy akurat na moj brzusio no i wreszcie kupilam butki. Takie na calkiem plaskim obcasie za kostke ze skorki. Bardzo wygodne i cieplutkie.
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Ażeście naskrobały
wkeljam brzusia bo w końcu aczynam 30ty tydzień a potem nadrobie
|
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
ale mi zrobiłście smaka na te kokosanki
![]() hmm..... tylko wymyślcie mi teraz przepis na co same żółtka wykorzystać ![]() a ja sie najadłam naleśniczków z dżemem truskawkowym i chyba dzieciaczkowi tez posmakowały bo aż czkawki dostał ![]() Takie delikatne rytmiczne pukniecia to chyba ta czkawka?? miałyscie tak??
|
#1400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja zrobiłam dokładnie jak w przepisie...posmarowalam masłem papier! co wydawaalo mi się dziwne, ale...posmarowalam... A ty smarowałaś ??? No i zdejmowałam jak już blach i ciasteczka były zimne.... ![]() Cytat:
My w niedzielę się wybieramy chyba też zrobię w gosci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i brzusio już dużyyyy ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() A tą czkawką to takkkk takie rytmiczne nie kopanie a stukanie
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn dziękuję
a ja muszę te kokosanki zrobić smaka mi narobiłyście
|
|
|
|
#1402 |
|
Przyczajenie
|
Patinka Ja jestem na zwolnieniu od czerwca. Za pierwsze 33 dni płacił mi pracodawca, pełnymi miesiącami. Pierwszy raz kasę z Zusu dostałam pocztą i było to wyrównanie za dwa zwolnienia. Potem każdy przelew dostawałam na konto bankowe za tyle dni na ile było wystawione zwolnienie. Tak jak teraz mam zwolnienie na 22 dni (robocze i nierobocze też) to po ok dwóch dniach po tym jak mi się to zwolnienie skończy dostanę przelew. Następnie donoszę pracodawcy kolejne zwolnienie, oni zanoszą do Zusu, Zus czeka do końca zwolnienia i znów daje predyspozycje przelewu. także teraz dostaje wypłaty proporcjonalenie zmniejszone (bo zazwyczaj mam zwolnienie na 3 tygodnie).
Musisz wziąć też pod uwagę, że Zus liczy twoje średnie wynagrodzenie sprzed 12 miesięcy zanim poszłaś na zwolnienie, od tego odejmuje koszty uzyskania przychodu( bo w koncu teraz nie dojeżdzasz do pracy) i dopiero z tego bierze się twoja miesięczna pensja, która jest proporcjonalenie wypłacana zgodnie ze zwolnieniemi przez ciebie przedkładanymi. Nie wiem czy to ci coś rozjasniło, ale przynajmniej próbowałam
|
|
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
zeberka brzusio już duzy
przepis na kokosanki też spisany i zrobie przy najbliższej okazji ![]() czegoś mi sie chce hmmmm mysle o budyniu ale tz mnie namawia na śledzie.. musze pomysleća w ogóle to wczoraj tak pisałyście że wasi tż-ci jeżdza w delegacje i w nocy oczywiście mi sie przyśniło że moj tz pojechal w delegacje i mnie tam niby zdradził i wcale tego nie krył,obudziłam sie taka zła i popatrzyłam na tz-ta i juz miałam ochote mu ,a rano sie tak ze mnie śmiał |
|
|
|
#1405 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Filka dziękuję
bo właśnie też czytałam pzred chwilą, ze tearz powinien wolniej rosnąć by znów przyspieszyć w ostatnich tygodniach Tak, ze może teraz się nacieszymy postojem wagi kto wie![]() Aldii, Ula ![]()
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zadomowienie
|
Chciałam Zeberko napisac - cóż za zalotna minka na drugiej fotce... Ale Pysia ubiegła mnie
A brzusio cudny Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Agapee no wiesz tak to jest jak mąż robi zdjęcie
dziękuję
|
|
|
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, wiem, mój ostatnio poprosił mnie abym doszczętnie się rozebrała i cyknął fotkę taką nago-ciążową
![]() Na delegacji jak znalazł
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka piękny, duży brzusio.
Piszecie cały czas o słodyczach,ja chyba zwariuje z wami bo jesc nic takiego nie moge Czuje sie normalnie jak jakis uzalezniony czlowiek brakuje mi slodyczy.niedlugo mierze cukier,zjadlam makrele w pomidorach wiec boje sie co bedzie... ale jak narazie mam idealny. mi doktorka kazala do 110 na czczo, do 135 na 1h po posilku zycze milego wieczorku. TŻ zaraz zasiada do pisania pracy wiec do zobaczenia jutro!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

A swoją drogą, to nikt z agencji z Wami nie pojechał? Moja koleżanka zawsze jeździ z klientami i jak ja kupowałam przez inną agencję, to też przedstawiciel był ze mną oglądać... No w końcu za coś kasę biorą...

hahahaha, ale jeszcze zdążę się podgolić przy kolejnym myciu przed wizytą
100 lat już nie jadłam, a bardzo lubię

???? same białka i cukier

a ja muszę te kokosanki zrobić