Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 22:59   #841
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
W takim razie tymbardziej dziękuję. Jak tylko będziesz czegoś potrzebowała to pisz.

Gratuluję wygranej wejściówki.

Jakby tego było mało, to obudziłam się dziś z migreną.
Ok.

dzięki

ojoj, ale pewnie już Ci przeszło
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dopadły mnie pierwsze listopadowe kuszenia siostra dostała wczoraj katalog Avonu i aż mi się oczy zaświeciły ile tam jest fajnych rzeczy chyba kupię żel pod prysznic migdałowy to może być coś pięknego na zimę!
Oj, z migdałem to ma niestety niewiele wspólnego- dla mnie to pachnie zimnym ryżem na mleku
Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Oszalalam w tej drogerii byłam w niej ok 45 minut - moj TŻ już mdlał strasznie mila obsluga dostalam gratis mnostwo probek i tic tac'i Kredka sesique jest mega! Ma kolor zalezny od kata padania swiatla. Przechodzi od czerni do fioletu. Super wyglada to na oku w formie kreski-ni to czarne ni to fioletowe

em, rzyrafka, ice-gratulacje dziewczyny!!!!
Ooo, zaciekawiłas mnie ta kredką, szukam właśnie ciemnego fioletu bo jednak Gosh nie do końca jest tym czym chciałam żeby był- muszę sprawdzić w takim razie

dzięki
Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Wróciłam z Sephory. Mogę pracować jeśli chcę, od grudnia. Tyle że u nich zaczyna się od kasy i pakowania prezentów, już myślałam że będę mogła się pytać Pań czy im doradzić
Fajnie, a zostawiłaś CV tak po prostu czy mieli ogłoszenie że szukają pracowników?
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Robiłam dziś morfologię. Wszystko jest jak najbardziej ok. W przyszłym tygodniu idę na badanie poziomu cukru. Dziś nie mogłam bo nie wiedziałam, że będę miała pobieraną krew () a trzeba być na czczo. (byłam zawieźć gadżety do centrum krwiodawstwa i mnie zaciągnęli, bo ponoć blada jestem, że hej wróżyli mi ryczącą anemię).

Wiem, że na 100% brakuje mi witamin, muszę kupić jakieś i jeść warzywa, bo przestałam całkowicie. eh
To dobrze, ze chociaz morfologia, ok

Ja własnie chcąc nie chcąc jem więcej warzyw ostatnio bo ta przyjaciółka, u której coraz częściej i dłużej porzebywam jest wegetarianką i to żarcie jest przepyszne Wczoraj jadłyśmy zapiekane plasterki ziemniaczane w szybkowarze i danie z dyni, dziś robiłyśmy obłędne naleśniki ze szpinakiem i serem żółtym no i kończyłysmy te muffinki co upiekłam z oliwkami i pomidorkami suszonymi i serkiem żółtym

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Istne szaleństwo na wątku- wszyscy kupują masła Farmony
Ja jeszcze nie ale kiedyś to nastąpi, nia ma się co łudzić
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Super! U mnie też zawsze podejrzewali anemię, ale czerwonych krwinek to ja mam aż za dużo. chociaż objawy anemii mam. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
Ano tak, że tak na prawdę niewiele jest objawów typowych tylko dla anemii
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mag: mam dla Ciebie stempelki z Essence Umówiłam się na niedziele z Rzyrafką i jej przekażę
Już jestem bardziej dostępna- wróciłam do domu od przyjaciółki
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ja kupiłam "Grawitacji nie" i "Nawilżenie po brzegi"- maska jest jeszcze właśnie do serii nawilżającej ten na objętość dość fajny, trochę trudniej się włosy rozczesują i mam wrażenie, że po nim zaczęły się elektryzować, ale zdecydowanie dłużej zachowują świeżość
Też mam ten antygrawitacyjny na razi euzyłam raz bo dopracowuję nadal Babydreama.
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Ooo, super Wielkie dzięki.
Szkoda tylko, że pewnie dopiero w grudniu odbiorę je od niej. No chyba, że uzbiera mi się dużo z Oriflame i Avonu, to może poproszę o przesłanie wcześniej.
Jasne

A co do zachcianki od siostry- się nie bój, coś na pewno wymyślisz

Musiałam skasować kilka emotek. Ice, Em, o której się wybieracie na targi?

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Aaa, jakże mogłam zapomnieć się pochwalić- nie kupiłam NIC podczas dzisiejszej nocy zakupów w G.Krak. pomimo 20% na wszystko w Douglasie i Sephorze- możecie być ze mnie dumne

Dobranoc
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 23:46   #842
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
A mi właśnie Landi najmniej się podoba i zastanawiam się czy jej nie oddać. TŻ powiedziałam, że wyglądam jak z workiem na ziemniaki ale przy moim 160 cm to całkiem możliwe.
Cesi jest świetnie wykonana szkoda, że krótka rączka nie jest ciut dłuższa, ale poza tym już ja uwielbiam, podobnie jak Saphire.
Ja mam 165cm, więc też specjalnie wyrośnięta nie jestem, tyle tylko, że filigranowością też nie grzeszę A Landi b. lubię i mimo iż w pierwszej popękała mi rączka, to wymieniłam ją na taką samą.
No ale ja się z nią źle czujesz, to nie ma sensu trzymać na siłę. Cesi i Saphire dostarczą Ci i tak wiele radości A tak przy okazji jak już trochę ponosisz Saphire, to daj znać, czy przy noszeniu na ramieniu nie spada Ci jedno ucho. Bo jakoś nie do końca lubię dwuuszne torebki z tego względu właśnie, ale mimo wszystko Saphire mocno kusi.

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
mogłabyś powedzieć, mniej więcej ile ta grubość może mieć przy A? Bo wg regulaminu to chyba 6 cm... A moje listy miały max 3 cm Nie wiedziałam, że tak trzeba ich pilnować, przecież na tym nie zarabiają - sprzedają tylko drożej znaczki... do kieszeni soie tych pienędzy nie wezmą...
Wg regulaminu jeśli chodzi o grubość, to polecony o gabarycie A może mieć tylko 2 cm. Powyżej to już jest gabaryt B Jeszcze są wymogi co do wysokości i długości takiej przesyłki, ale to byś już musiała zerknąć na stronę poczty. Ogólnie na pocztach mają takie "linijki" z dziurką. Jak przesyłka się w nią mieści to jest gabaryt A, jak któryś wymiar to utrudnia, to B.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Jasne
Póki co poczekam, aż się trochę więcej tego uzbiera. Może z Avonu coś wymyślę w końcu, bo póki co to tylko kremik z Ori mógłby mi się przydać. Ale dam se radę, kupię inny

Cytat:
A co do zachcianki od siostry- się nie bój, coś na pewno wymyślisz
Wiem, że wymyślę, ale wcale to takie łatwe nie jest, zważywszy na fakt, że Sis leci tylko z bagażem podręcznym, a więc jest ograniczona wagowo. No i z kosmetyków tylko drobnica wchodzi w grę, no chyba, że zapach albo jakieś masło z TBSu kupione na bezcłówce.

Cytat:
Aaa, jakże mogłam zapomnieć się pochwalić- nie kupiłam NIC podczas dzisiejszej nocy zakupów w G.Krak. pomimo 20% na wszystko w Douglasie i Sephorze- możecie być ze mnie dumne
Gratulujemy, kusicielko
Mi też możecie pogratulować, kusiło mnie toto jeszcze smsem, ale też się dzielnie oparłam

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2009-11-06 o 23:50
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 01:33   #843
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Ano tak, że tak na prawdę niewiele jest objawów typowych tylko dla anemii

Ice, Em, o której się wybieracie na targi?
To fakt.

Ja niestety nie mam pojęcia, mam nadzieję, że w ogóle uda mi się wybrać. Zobaczymy jak się będę czuła.
Stary 2009-11-07, 06:50   #844
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, zaciekawiłas mnie ta kredką, szukam właśnie ciemnego fioletu bo jednak Gosh nie do końca jest tym czym chciałam żeby był- muszę sprawdzić w takim razie
Mnie sie strasznie podoba! Mojej mamie tez i chyba bede musiala kupic jej druga O ile jeszcze beda bo na Starowislnej zostało ich tylko kilka-chyba ze maja jeszcze gdzies ukryte Ale wydaje mi sie że żeby uzyskac ciemny efekt kreske trzeba poprawić-jedno maźnięcie daj raczej lekki, transparentny efekt

A farmona mnie nie kusi kompletnie (na razie), chociaz te nowe zapachy są "moje" mam jakis uraz po musie mango-brzoskiwnia. Miał strasznie intensywny owocowy zapach. Musze od niego odsapnąć

A co do granatowego lakieru na moich pazurkach jakos mi sie juz nie podoba... tyle poszukiwań na marne
Stary 2009-11-07, 07:39   #845
isa666
Zakorzenienie

Czy dziś na pewno jest sobota? Bo obudziłam się rano z takim zdziwieniem na twarzy, że nie muszę wstać do pracy

Wczoraj wieczorem wysmarowałam się masłem Farmony i muszę powiedzieć, że zapach jest super Nie jest to sztuczna czekolada, nie jest przesłodzona, czuć taką lekką goryczkę w niej. Po pewnym czasie zaczyna przypominać trochę aromat do ciasta, ale zapach na szczęście nie jest taki killerowaty jak w maśle karmel&cynamon Jedyne co mi się trochę nie spodobało to wchłanianie - strasznie długo musiałam się smarować żeby masło się wchłonęło, ale powiedzmy, że mogę mu to wybaczyć
Umyłam też wczoraj włoski szamponem melisowym Mrs. Potter`s i całkiem dobrze się spisał. Dziś włosy są lekkie i puszyste, ale nie przesuszone

Cytat:
A dzisiaj zrobiłam zamówienie w mazidłach za 80 złotych Będę miała kwasów, telocapilu i innych mazideł na pół roku co najmniej
Ja muszę zamówienie z BU sklecić, jak zawsze wezmę żel. hialuronowy + coś jeszcze, ale nie wiem jeszcze co

Cytat:

O, to tej nocy była noc zakupów? Nie wiedziałam
Brawo, ja jestem z Ciebie dumna
Stary 2009-11-07, 07:55   #846
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Testowałam u koleżanki ten balsam - zapach bardzo szybko się ulatnia i zostaje taki typowo kremowy.
No to mnie trochę pocieszyłaś

Cytat:
Istne szaleństwo na wątku- wszyscy kupują masła Farmony
Ja mam tylko balsam, masła nie planuję Raz, że mam duuuży zapas a dwa, że nie przepadam jednak za czekoladowymi zapachami w kosmetykach
Jeszcze kakaowe masło Ziaji było całkiem ok, ale żadne czekolady nie wchodzą w grę

Cytat:
Na pocieszenie dostałam dzisiaj moje trzy etorebki, są boskie
Chyba korzystając z uziemienia w domu przejrzę ich ofertę, bo nie mam w sumie torebki na zimę. Wprawdzie mieszczę się nadal w moją małą z Reserved, ale nie chcę jej nadmiernie eksploatować, zwłaszcza na śniegu, bo jestem w niej zakochana i chciałabym, żeby posłużyła mi jeszcze długo.
Miałam w ten weekend iść na poszukiwania kozaków i torebki właśnie, ale w obecnej sytuacji pozostaje mi tylko net
Co zaowocowało właśnie 2 klikniętymi piżamkami

Cytat:
Najwyżej używaj je przy katarze Kurczę, biedna jesteś z tymi chorobami, dobrze, że Opiekun nie boi się zarazić
Ale to na za tydzień musisz wyzdrowieć, bo się wieki nie widziałyśmy wszystkie!
Jest to jakiś sposób
Dzielny jest, to fakt, zobaczymy tylko jak na tym wyjdzie
Na razie czuję się jak w starym, dobrym małżeństwieChoroba rozłożyła mi resztę współmieszkańców, pojechali do domu, więc mieszkamy sobie z TŻtem od 3 dni razem i fajnie tak
Wczoraj wyszedł wynieść śmieci a wrócił z kwiatkiem, bo mu jęczałam, że wyglądam jak pasztet

Co do spotkania to zależy jak się będę jutro czuła, jeśli nadal tak źle jak wczoraj wieczorem to idę do lekarza po dalsze zwolnienie, nie będę szła w takim stanie do pracy, bo to bez sensu.Ale b. bym się chciała już z Wami spotkać

A promocja w TBS będzie jeszcze nie jedna,spokojnie Ja czekam na taką 2+1, albo cuś w tym stylu, żeby sobie ten peeling kupić z wit.C

Cytat:
A co do granatowego lakieru na moich pazurkach jakos mi sie juz nie podoba... tyle poszukiwań na marne
A czy on jest metaliczny, albo perłowy?Dla mnie granat musi być matowy, ciemny, nasycony, żaden inny nie przejdzie

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 08:21   #847
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też możecie pogratulować, kusiło mnie toto jeszcze smsem, ale też się dzielnie oparłam
No jakżebym śmiała Ci nie przypomnieć
Cytat:
Ja niestety nie mam pojęcia, mam nadzieję, że w ogóle uda mi się wybrać. Zobaczymy jak się będę czuła.
Zdrówka, ja jadę zaraz
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
O, to tej nocy była noc zakupów? Nie wiedziałam
Brawo, ja jestem z Ciebie dumna
Ano była, pisałam tu Byłam przed 20 nawet nie było jeszcze dzikich tłumów ale byłam zmęczona i i tak ten hałas kazał mi wracać do domku po oblezieniu samych perfumerii

No to miłego dnia, trzymajcie za mnie kciuki na tym wygranym zabiegu z targów- żebym nie uciekła
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 08:55   #848
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Ja mam 165cm, więc też specjalnie wyrośnięta nie jestem, tyle tylko, że filigranowością też nie grzeszę A Landi b. lubię i mimo iż w pierwszej popękała mi rączka, to wymieniłam ją na taką samą.
No ale ja się z nią źle czujesz, to nie ma sensu trzymać na siłę. Cesi i Saphire dostarczą Ci i tak wiele radości A tak przy okazji jak już trochę ponosisz Saphire, to daj znać, czy przy noszeniu na ramieniu nie spada Ci jedno ucho. Bo jakoś nie do końca lubię dwuuszne torebki z tego względu właśnie, ale mimo wszystko Saphire mocno kusi.
Po całonocnych przemyśleniach i debatach z koleżankami Landi zostaje. Jeszcze pomyślę o tym przez weekend, ale podoba mi się ten worek, sama wygoda. A TŻ niech nie marudzi, nie zna się i tyle

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość

Chyba korzystając z uziemienia w domu przejrzę ich ofertę, bo nie mam w sumie torebki na zimę. Wprawdzie mieszczę się nadal w moją małą z Reserved, ale nie chcę jej nadmiernie eksploatować, zwłaszcza na śniegu, bo jestem w niej zakochana i chciałabym, żeby posłużyła mi jeszcze długo.
Miałam w ten weekend iść na poszukiwania kozaków i torebki właśnie, ale w obecnej sytuacji pozostaje mi tylko net
Co zaowocowało właśnie 2 klikniętymi piżamkami
Oni mają przede wszystkim duże torebki i one wciągają, chciałoby się prawie wszystkie. Jednak jakość jest bardzo dobra, pod tym względem jestem zadowolona ze wszystkich moich 4.
W Reserved we wrześniu była taka ładna karmelkowa torebka średniej wielkości z krótkimi rączkami i długim paskiem. Strasznie mi się podobała, ale podczas pierwszej wizyty nie miałam pieniędzy, a za tydzień już nie było tego koloru Nieodżałowana.

Rzyrafko używałaś kremów Tołpy do twarzy? Kiedyś pisałaś o jakimś nawilżający, a teraz też coś kupowałaś? Powiedz jak Ci służyły

Edytowane przez aante_e
Czas edycji: 2009-11-07 o 09:37 Powód: dopisek
aante_e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 10:30   #849
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko

Coś się od rana kiepsko czuję, wzięłam Gripex i przeleżałam w wyrku prawie 2 godziny trochę śpiąc Obym tylko się nie rozchorowała.
Powinnam za to posprzątać, ale nie mam na to siły.
Stary 2009-11-07, 10:36   #850
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Byłam dziś w Naturze i patrzyłam te olejki do masażu i masła Starej Mydlarni. Te olejki jakieś takie były obklejone- etykiety zalane olejkiem czy co...
Może kiedys kupię masło.
Ale nic dzis nie kupilam bo byłam z mamą- tylko farbę do włosów dla niej i płyn Colgate.

Cytat:
mogłabyś powedzieć, mniej więcej ile ta grubość może mieć przy A? Bo wg regulaminu to chyba 6 cm... A moje listy miały max 3 cm Nie wiedziałam, że tak trzeba ich pilnować, przecież na tym nie zarabiają - sprzedają tylko drożej znaczki... do kieszeni soie tych pienędzy nie wezmą...
tylko 2 cm. Wkurza mnie to, bo często wysyłam listy i jest tam jedna grubsza rzecz a reszta koperty pusta i jest to np mała koperta i już jest gabaryt B

Cytat:
Ok.
jestem bardzo dumna! Nie wiedziałam, że jest cos takiego jak noc zakupów

Ja też muszę sobie kupić czarną torebkę. Bo teraz chodzę jak wsiur- czarna kurtka buty itp albo czerwony płaszcz i błękitna torebka! Muszę sobie kupic czarną, albo ciemnoszarą. Ja uwielbiam torebki David Jones bo są bardzo trwałe. Juz mam 3 i wszystkie w odcieniach brudnego niebieskiego i błękitu.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 11:03   #851
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
No to miłego dnia, trzymajcie za mnie kciuki na tym wygranym zabiegu z targów- żebym nie uciekła
Zazdroszczę zabiegu, sama ostatnio myślę nad jakimś na twarz. Zdaj relację jak wrócisz.
Cytat:
Oni mają przede wszystkim duże torebki i one wciągają, chciałoby się prawie wszystkie. Jednak jakość jest bardzo dobra, pod tym względem jestem zadowolona ze wszystkich moich 4.
Mnie się podoba kilka etorebek, ale jakoś jeszcze nie zamawiałam. Chyba pora to nadrobić. Chociaż w zasadzie mania torebkowa mi już minęła i mam póki co takie jakie chcę. Może po nowym roku coś mnie zauroczy i zamówię.

Przy okazji mam ochotę na jakieś fajne serum z BU. Chyba po południu przyjrzę się bliżej i poczytam trochę o właściwościach.

Czuję się fatalnie, miałam dziś krwotok z nosa, a tu masa roboty przede mną.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 11:24   #852
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Zazdroszczę zabiegu, sama ostatnio myślę nad jakimś na twarz. Zdaj relację jak wrócisz.

Mnie się podoba kilka etorebek, ale jakoś jeszcze nie zamawiałam. Chyba pora to nadrobić. Chociaż w zasadzie mania torebkowa mi już minęła i mam póki co takie jakie chcę. Może po nowym roku coś mnie zauroczy i zamówię.

Przy okazji mam ochotę na jakieś fajne serum z BU. Chyba po południu przyjrzę się bliżej i poczytam trochę o właściwościach.

Czuję się fatalnie, miałam dziś krwotok z nosa, a tu masa roboty przede mną.
Oj biedactwo, z jakiego powodu ten krwotok ?
To najcześciej sygnał silnego osłabienia organizmu, uważaj na siebie

Ja się rokoszuję wolnym weekendem, do pracy wracam dopiero we czwartek
Umyłam włosy, nałożyłam odżywkę loreala przeciw łamaniu się włosów.
Muszę zakupić jakąś maskę i szampon bo mam same reztki

No i kończy się balsam brązujący caffe latte Lirene, chyba kupię go znowu bo bardzo mi przypadł do gustu.

Wstrętna pogoda jest, pada od rana.

Idę oglądać e-torebki
Stary 2009-11-07, 11:28   #853
fuksjaa

Vibesiu, właśnie nie mam pojęcia co jest przyczyną.. Może odchudzanie i stres? Jak to się powtórzy, wybiorę się do lekarza.
A Ty odpoczywaj, relaksuj się i korzystaj z urlopu.

Też kończę balsam brązujący Lirene.
Stary 2009-11-07, 11:41   #854
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Vibesiu, właśnie nie mam pojęcia co jest przyczyną.. Może odchudzanie i stres? Jak to się powtórzy, wybiorę się do lekarza.
A Ty odpoczywaj, relaksuj się i korzystaj z urlopu.

Też kończę balsam brązujący Lirene.
Ja jestem osobą której wołami nie mozna zaciągnąć do lekarza, naprawdę musiałoby mnie pokręcić żebym się zapisała - tzn. kiedyś tak było, ale od pewnego czasu staram się sobie uswiadomić że organizm sam wysyła pewne sygnały że coś jest nie tak i daje nam znać o tym, a ja to najcześciej lekceważyłam

Mam nadzieję że w Twoim wypadku to poprostu przemęczenie, może trochę odsapnij i przystopuj.
A czy ty nie miałaś jechać do Bohumina ? Zregenerowałabyś się
Stary 2009-11-07, 11:44   #855
emememsik

fuksja, może to tylko ogólne osłabienie organizmu związane z pogodą itp.?

Zaraz wychodzę na targi, bo poczułam się lepiej.
Stary 2009-11-07, 11:58   #856
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Ja jestem osobą której wołami nie mozna zaciągnąć do lekarza, naprawdę musiałoby mnie pokręcić żebym się zapisała - tzn. kiedyś tak było, ale od pewnego czasu staram się sobie uswiadomić że organizm sam wysyła pewne sygnały że coś jest nie tak i daje nam znać o tym, a ja to najcześciej lekceważyłam

Mam nadzieję że w Twoim wypadku to poprostu przemęczenie, może trochę odsapnij i przystopuj.
A czy ty nie miałaś jechać do Bohumina ? Zregenerowałabyś się
No właśnie, ja zawsze to lekceważę, chociaż wiem, że ze zdrowiem nie ma żartów. Na lekarza nigdy nie mam czasu i mi nie podrodze, bo mam milion rzeczy do zrobienia i setki spraw do załatwienia.

Miałyśmy jechać do Bohumina, ale niestety z 4 tylko 1 osoba jest względnie zdrowa, więc przełożyłyśmy wyjazd.
Cytat:
fuksja, może to tylko ogólne osłabienie organizmu związane z pogodą itp.?

Zaraz wychodzę na targi, bo poczułam się lepiej.
Mam taką nadzieję..
Upoluj coś fajnego na targach i wrzuć zdjęcia zakupów, żebym mogła nacieszyć oczy.
Stary 2009-11-07, 11:58   #857
isa666
Zakorzenienie

fuksjaa, uważaj na siebie i też zadbaj o zdrówko

Vibesko fajnie, że masz wreszcie trochę wolnego Na pewno zregenerujesz trochę siły i nerwy

Nakręcacie tutaj temat e-torebek, a ja nie liczę ile razy miałam już zamawiać a w końcu nie mogłam się zdecydować i do tej pory nie mam ani jednej torebki z tego sklepu
Podoba mi się co prawda z 10 modeli jak nie więcej, ale ciągle znajduję jakieś wytłumaczenie, że po co mi kolejna szara albo brązowa, a to z kolei, że różowa ładna, ale nie będzie mi do niczego pasowała, a to że ta ma za krótkie rączki itp. I jak do tej pory ciągle tylko się ślinię do zdjęć w wątku z real-fotkami a na zakup się nie zdecydowałam.
Stary 2009-11-07, 12:15   #858
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Aaach jaki fajny jest krem Ziaja Anno Doro z efektem dembrazji - świetnie wygładza skórę
Potem użyłam maski z zieloną gliną Ziaja PRo - lubę ją, mam jeszcze poł pudła - tak pudła bo te maski mają gigantyczną pojemność.

Em- pochwal się potem zdobyczami
Stary 2009-11-07, 15:03   #859
fuksjaa

Cytat:
fuksjaa, uważaj na siebie i też zadbaj o zdrówko
Staram się.

Skończyłam sprzątanie, zrobiłam sobie pyszną kawkę i biorę się za przeglądanie gazetek Natury, Rossmanna i KWC, bo potrzebuję czegoś do demakijażu (nie mleczka), łagodnego nawilżającego toniku i odżywczego kremu na noc, bo przy tych kaloryferach i zmianach temperatury mam skórę wysuszoną na wiór. A do kremu kokosowego Bielendy chyba mi się skóra przyzwyczaiła.

Możecie mi coś polecić?
Zastanawiam się nad serią Garniera, tą dla wrażliwców.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 15:17   #860
isa666
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o odżywczy krem na noc - jak dla mnie(mam cerę mieszaną w kierunku tłustej) idealna jest Ziaja Calma biolipidowa Mimo tego, że jest bardzo gęsta i treściwa to nie zapycha a bardzo dobrze nawilża i łagodzi cerę wysuszoną, odwodnioną i podrażnioną np. od mrozu. Nie raz uratowała moją buźkę przed nadmiernym wysuszeniem.

Co do serii Garnier dla wrażliwców - miałam tonik i był ok, ale ja wolę ten zielony z serii Podstawa pielęgnacji Miałam też oba kremy z serii dla wrażliwców (na noc i dzień) i były nawet dobre, ale Ziaja lepsiejsza jak dla mnie
Stary 2009-11-07, 15:31   #861
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Fuksjoo ja miałam całą serię dla wrażliwców Garniera i to z Ziaji Calma byłam zadowolona bardziej
Po prostu lepiej służyły mojej skórze i naprawdę widziałam jak zimą schodziło w ciągu paru minut zaczeriwenienie i podrażnienia.
Muszę się w nią koniecznie zaopatrzyć jak nadejdą zimniejsze dni.
Za to dwufaza Garniera jest taka sama jak z płyn do demakijażu oczu Loreala a tańsza chyba.
Z kremu Garniera nie byłam wogóle zadowolona, słabo nawilżał i zostawiał skórę taką jakaś dziwną, jakby tworzył powłoczkę z gumki ciezko to określić.

Za to jestem zachycona tonikiem różowym Synergen z Rossmana, perełka a jaka tania
Stary 2009-11-07, 15:34   #862
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
A czy on jest metaliczny, albo perłowy?Dla mnie granat musi być matowy, ciemny, nasycony, żaden inny nie przejdzie
Jest to zwykly, nieperłowy ani metaliczny granat. Ale nie wiem moja reka wydaje mi sie z nim jakas taka trupia a do bladeuszy nie należe nie wiem o co chodzi

fuksjaa Polecam Ci Mleczko z tonikiem Mleko&miód z Oriflame http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...kiem-2-w-1.htm ma świetna konsystencje taka troszke żelowa. A co do kremu polecam Ci podobnie jak isa calme-uwielbiam ten krem W sumie mleczko z tej serii ziaji tez jest fajne

Dzis planuje zrobić sobie peeling i nasamraować sie dove summer glow zeby nabrac troszke kolorków
Wogole oszalałam na punkcie kolorówki... Skończył mi sie balsamholizm zaczal szminkoholizm
Mam na celu zakup różu do policzków bo mi sie wszytstkie pokonczyly Mysle o rozu z serii mineralnej Maybelline ale patrzylam na strone i okazuje sie ze w Polsce mamy tylko dwa odcienie tego różu
Stary 2009-11-07, 15:57   #863
fuksjaa

Cytat:
Jeśli chodzi o odżywczy krem na noc - jak dla mnie(mam cerę mieszaną w kierunku tłustej) idealna jest Ziaja Calma biolipidowa Mimo tego, że jest bardzo gęsta i treściwa to nie zapycha a bardzo dobrze nawilża i łagodzi cerę wysuszoną, odwodnioną i podrażnioną np. od mrozu. Nie raz uratowała moją buźkę przed nadmiernym wysuszeniem.

Co do serii Garnier dla wrażliwców - miałam tonik i był ok, ale ja wolę ten zielony z serii Podstawa pielęgnacji Miałam też oba kremy z serii dla wrażliwców (na noc i dzień) i były nawet dobre, ale Ziaja lepsiejsza jak dla mnie

Serię Calmy znam i bardzo lubię. Miałam wszystkie produkty i byłam z nich bardzo zadowolona. Ostatnio zużyłam krem nawilżający i niestety chyba już nie działa na mnie tak jak kiedyś.

Co do Garniera - to nie zapychały Cię te kremy?
Cytat:
Fuksjoo ja miałam całą serię dla wrażliwców Garniera i to z Ziaji Calma byłam zadowolona bardziej
Po prostu lepiej służyły mojej skórze i naprawdę widziałam jak zimą schodziło w ciągu paru minut zaczeriwenienie i podrażnienia.
Muszę się w nią koniecznie zaopatrzyć jak nadejdą zimniejsze dni.
Za to dwufaza Garniera jest taka sama jak z płyn do demakijażu oczu Loreala a tańsza chyba.
Z kremu Garniera nie byłam wogóle zadowolona, słabo nawilżał i zostawiał skórę taką jakaś dziwną, jakby tworzył powłoczkę z gumki ciezko to określić.

Za to jestem zachycona tonikiem różowym Synergen z Rossmana, perełka a jaka tania
Dziękuję za opinię Vibesko.
Tak jak napisałam Isie, Calmę znam bardzo dobrze i lubię, ale chyba ze zwykłej kobiecej próżności chciałabym spróbować czegoś innego.
Na tą dwufazę miałam chrapkę już dawno, a teraz od czwartku będzie w fajnej promocji w Naturze - 13.49zł - tak samo tonik i mleczko, kremy za 15.49zł.

Chyba się skuszę i przetestuję na własnej skórze.
Cytat:
fuksjaa Polecam Ci Mleczko z tonikiem Mleko&miód z Oriflame http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...kiem-2-w-1.htm ma świetna konsystencje taka troszke żelowa. A co do kremu polecam Ci podobnie jak isa calme-uwielbiam ten krem W sumie mleczko z tej serii ziaji tez jest fajne
Dzięki, ale nie zamiawiam kosmetyków z Oriflame, nawet nie mam w pobliżu konsultantki.
Też mi się podobają te róże z Maybelline, może sobie sprawię jakiś.
Stary 2009-11-07, 16:03   #864
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
W Reserved we wrześniu była taka ładna karmelkowa torebka średniej wielkości z krótkimi rączkami i długim paskiem. Strasznie mi się podobała, ale podczas pierwszej wizyty nie miałam pieniędzy, a za tydzień już nie było tego koloru Nieodżałowana.
Właśnie duża jest mi konieczna Ja w ogóle uwielbiam duże torby, bo dużo noszę Ale ta mała (no raczej średnia, bo taka maleńka znowu nie jest) z Re jest b.pakowna, więc na razie jakoś się obywałam bez nowej.
W tamtym roku miałam świetną torbę granatową też z Re, ale niestety cała rączka mi najpierw popękała a potem się poprzecierała
Ale tak sobie myślę, że jednak poczekam aż kupię kozaki, bo chciałabym pod kolor a wcale nie jest takie pewne, że jeśli znajdę to nie wezmę ciemnoszarych, brązowych czy jeszcze innych zamiast czarnych

Cytat:
Ja uwielbiam torebki David Jones bo są bardzo trwałe. Juz mam 3
Też je lubię, tak jak i Vera Bag Z obu firm miałam po kilka modeli i byłam zadowolona

Fuksjaa Krwotok to nie przelewki, jeśli się powtórzy nie lekceważ tego.

A ja mam piękne 2 ranki od kaszlu Idę jutro do lekarza, ewentualnie w pn rano, bo czuję, że jest gorzej, kaszel jest teraz taki głęboki, aż go czuję w środku
Za to gorączkę mam odrobinę mniejszą, więc mam więcej siły, którą spożytkowałam na wybalsamowanie się cała Happy Time'm, na łydki grubo masło pomarańczowe Ziaji, na włosy godzinny kompres z kallosem latte. Od razu mi lepiej
No i zużyłam dzięki temu szampon czerwony Elseve i żel pod prysznic. Oczywiście na ich miejscu od razu pojawili się zastępcy

Muszę spróbować tej Calmy skoro tak polecacie Czasem potrzebny mi taki kompres, szczególnie na noc by się mogła sprawdzić.

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:11   #865
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę spróbować tej Calmy skoro tak polecacie Czasem potrzebny mi taki kompres, szczególnie na noc by się mogła sprawdzić.
Są dwa rodzaje kremu calma- biolipidowy i o ile sie nie myle nawilzajacy. Jak dla mnie super nawilzajacy i odzywczy jest ten biolipidowy-nawilzajacy jest dla mnie za" słaby"
Stary 2009-11-07, 16:24   #866
aante_e
Miss Pudernica

Fuksja mi się podoba zestaw kremów Babydream z nagietkiem: z cynkiem i bez. Ten pierwszy strasznie bieli i nadaje się tylko na noc przez to, ale świetnie nawilża i odżywia, a przy tym pomaga na zaskórniki i inne niespodzianki. Drugi jest lżejszy, wchłania się do matu, ale też dobrze odżywia, nakładam go nawet na dzień.
Stary 2009-11-07, 16:39   #867
emememsik

Cytat:
Zgadzam się, bardzo dobry tonik. Takie cudeńko za 2,59 zł.

Cytat:
Mam na celu zakup różu do policzków bo mi sie wszytstkie pokonczyly Mysle o rozu z serii mineralnej Maybelline ale patrzylam na strone i okazuje sie ze w Polsce mamy tylko dwa odcienie tego różu
Też się na niego czaję, bo ma genialne recenzje na KWC, ale jakoś do mnie nie przemawiają te polskie odcienie. Rozejrzę się kiedyś za granicą.

Uff, wróciłam. Na targach byłam tylko pół godziny, bo zaczęło mi się robić słabo. Za to kolejnym dzisiejszym sukcesem jest to, że wreszcie dorwałam czarne Emu w Tesco.

Zaraz idę spać, może wcześniej jeszcze pochwalę się targowymi zdobyczami.
Stary 2009-11-07, 16:43   #868
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Co za szaleństwo luksjowe w wątku, nonono Ja się dzielnie oprę bo wreszcie zaczęłam "wychodzić" z zapasów i nie zamierzam powracać
Odwyk wreszcie mi idzie Mam do zużycia jeszcze 25 kosmetyków do stanu idealnego, potem będę ascetką
A poza tym padam Nie wiem kiedy ostatnio spałam więcej niż 6 godzin , jestem zawalona robotą i niemieckim Ratunkuuu.
Witaj w klubiem ja też ostatnio nie mam na nic czasu Też chciałabym dojść do ascezy i wykończyć zapasy, ale jeszcze trochę tego jest....

P.S. O której kończysz w poniedziałek ?

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaszalalam w Lush'u Magda mam dla ciebie duza maske, a sobie wzielam tez ta duza maske, swiezo robiona maseczke z miodem i takie smieszne cos do mycia twarzy na sprobowanie. Kusil mnie ich krem do tlustej skory, wzielam probke, moze nastepnym razem go wezme w zapasach mam niestety kilka kremow do twarzy, czemu one tak wolno sie zuzywaja :/ serum Galenica wykonczylam na urlopie
Aaaaaa dziękuję
Musisz koniecznie zdać relację jak się spisują pozostałe Lushe
Cytat:
I wlazłam wczoraj niepotrzebnie do sklepu z ziołami a tam takie cudowności.. Cała szafa Fitomedu, Himalayi, Herbapolu Pruszków (mają boskie maseczki)... zestawy Farmony z tej nowej serii (chyba masło i żel pod prysznic..)
Ojj ciężkie życie nałogowca..
Gdzieeeeee?

A ja jestem w wyjątkowo dobrym humorze - oddałam dziś pierwsze rozdział mojemu promotorowi, czyli 20 stron, jako jedna z 4 osób na całą grupę. Dzięki temu przez najbliższy czas będę już trochę luźniejsza. Poza tym wychodzę dziś z dawno nie widzianymi znajomymi ( ) na piwo, nie wychodziłam nigdzie już chyba od miesiąca

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:07   #869
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Też się na niego czaję, bo ma genialne recenzje na KWC, ale jakoś do mnie nie przemawiają te polskie odcienie. Rozejrzę się kiedyś za granicą.
Dokładnie! Z tego co widze są tylko 2 Wypatrzyłam na allegro kolor true peach i zamierzam go kupic Potrzebuje własnie takiego brzoskwiniowego em ! ja tez dorwałam czarne emu co prawda nie w tesco Pochwal sie zdobyczami, pochwal... Nie karaj nas czekaniem do jutra
Stary 2009-11-07, 17:10   #870
isa666
Zakorzenienie

fuksjaa, nie zapychały mnie Garnierki na szczęście, ale miałam wrażenie, że jednak są za lekkie

em, pochwal się, nie trzymaj nas w niepewności

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości