|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.
HEJ LASECZKI. Na poczatek nadrabianko:
Cytat:
i już jest lepiej a nawet bardzo dobrze nie mam kataru ale psikam tak od niczego. Cytat:
Cytat:
Jak keidyś miałam depresje jesienną(czyt.brak słońca) mój TŻ zaszalał i mi dał 50 zł na solarium(chyba nei zna się na cenach za minute)-a nie pozwala mi na solarium chodzić-stosuję taktyke "na tajniaka" ). Ale jakoś my nie mamy problemy,ze każdy wydaje swoje. raz on za coś zapłaci,raz ja. Traktujemy jakoś wspólnie pieniadze i nie widzimy w tym problemu. każdy ma niby swoje ale przeciez nie zbbawi mnie jak zapłacę za coś chociaż kaski mam niej niż on![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bierzcie magnetofon pod pachę a jak ja bym chciała powiedziec że mam 9 miesięcy do ślubu.... czeka cię okres tzw.ciążowy-9 miesięcy JA CHCĘ JUŻ TE WESELE SWOJE......! ------------------------- Koniec nadrabiania. już zdrowieję. A dziś wyciagnęłam mame na stadion narodowy nasz piękny warszawski zrobiłam interes życia, bo mama mi 100 zł dołożyła,bo przeciez taka bidulka jestem ![]() I do tego kupiłam chustę czarno bordową. Tak na eleganta pokaże jak się będę w niego ubierała prezentowac wieczorem siostrze to zrobię zdjęcia i tych bucikw też zrobię fotki bo sie zbieram i zbieram... Kościół ja czekam aż księżulek po kolędzie przyjdzie do mnie, to mu oznajmię,ze szykuje sie wkońcu w naszej parafii ślub-bo u mnie mała parafia i malutko ślubów-takk 2-3 na rok. Teraz remontuje sie cała parafia i plebania i kościół. W załącznikach zdjęcia jeszcze przed remontami. teraz plebania jest odnowiona-więcej zieleni i pod nowo odnowiona plebania taki podjazd z kamieni malutkich i skalniaki wokoło. jest tak pięknie,że az nie wiem. Ale na zdjeciach keszcze stara wersja,ale i tak mi się podoba. Cały kościół jest zabutkowy już i ma 90 lat,jest w stylu zakopiańskim i w srodku ołtarze projektował sam Witkiewicz i nigdzie indziej bym nie chciała ślubu-ylko w takim małym kościółku.-------------- Znacie powiedzenie: KTO MA KSIEDZA W RODZIE-TEGO BIEDA NIE UBODZIE hi hi.
Edytowane przez jolkajp Czas edycji: 2009-11-07 o 15:00 |
|||||
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tętno spoczynkowe to 70 przy brzuszkach wzrasta do 8O. Ja teraz rzucam zbędne kg więc biegam, tak żeby moje tętno utrzymywało się na poziomi między 100 a140. Po za tym takie tętno (wysiłek) trzeba utrzymać pow. 35 min. ponieważ dopiero po 30 min. wysiłku organizm zaczyna "sięgacz" do rezerw czyli tkanki tłuszczowej. |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Cytat:
No i faktycznie Twój jest najstarszy, a już myślałam że mój ![]() Ktoś tu pisał coś o utrzymywaniu my siłą rzeczy mamy wspólne pieniądze - jak stare małżeństwo Ja się zabieram za obiad ale będę Was podczytywać. |
|
|
|
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
A ja wstałam o 14, a właściwie to mnie mama obudziła telefonem. Aż mi się wierzyć nie chciało, że już ta godz. Moja mama też mi mówi, że dobre wychowanie wraca na śniadanie. Ale o tym dniu trzecim nie znałam, to jej muszę powiedzieć następnym razem ![]() Ja miałam wyciągnąć wreszcie stepper i ćwiczyć, ale nie mogę się zmobilizować. Może dziś zacznę. Tż ma zjazd i właśnie mi się chwali, że zaliczył salsę na 4. Ostatnio jak nam prezentował układ leżałyśmy z koleżanką ze śmiechu ![]() A wczoraj dostałam od niego sms: Co twoje stringi robią w moim plecaku?! Ludzie to widzieli, mam same problemy z tobą ... |
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu oprawiłam te swoje zdjęcie,ale co się naklęłam!nie mam cierpliwości i zdolności manulanych;p ale czego sie nie robi dla TŻeta;p pan fotograf dał mi upust i pytał się jakiego mam fotografa haha
![]() Co do pozyczania pieniędzy, ode mnie TŻ czasem pozycza, na raty za samochód albo paliwo.jak mam to zawsze mu daje, a on b.tego nie lubi, lecz czasem musi niestety.od rodziców nie pozycza, bo sam musi im dawac kasę,ech.ale wiem, ze to nie na zadne duperele, tylko powazne sprawy bierze;p zreszta przy wyplacie oddaje od razu.od Niego nigdy pieniedzy nie bralam.no kiedys tylko ogladalam katalog Avonu i mowie na zarty "kup mi".no i dal kase mojej kolezance-konsultance;p do dzis mam ten balsam, choc juz z 3 lata ma haha
|
|
|
|
#3396 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim
Mnie coś chorubsko rozłożyło ale za to sobie leniuchuje dzisiaj i miałam w końcu czas spokojnie poczytać forum![]() Co do snów o ślubie to ja kiedyś miałam taki że mój TŻ przyszedł do ślubu w dżinsach i jakiejś katance no i załamana byłam i go wysłałam, żeby się przebrał . A Mojemu się kiedyś Nasze wesele śniło to chyba znak że myśli o tym![]() MiciaKicia fajnie, że się już Wam ułożyło Cytat:
ja na szczęście (jak narazie) nie mam co na przyszłych teściów narzekać. W ostatnie święta wielkanocne zorganizowałam spotkanie naszych rodziców, takie oficjalnie i było według mnie całkiem miło. A tak w ogóle to Mój tata i Mama mojego TŻ znali się od dziecka No i Mama mojego już była wcześniej u mnie kilka razy, więc z moją Mamą też już się znały.A mój TŻ ma 27 lat. Znalazłam fajną piosenkę i na dzień dzisiejszy to jest mój typ na piosenkę na pierwszy taniec (tylko jeszcze nie wiem co Mój na to, on to by chciał "dla młodej pary ten walc" - jak dla mnie to w ogóle romantyczne nie jest i za nic na świecie nie chce czegoś takiego na pierwszy taniec ) . To jest piosenka Rubika - Ten, którego kocham a śpiewa to Skrzynecka z Janowskim http://www.tekstowo.pl/piosenka,katr...go_kocham.htmlCo o tym myślicie?? |
|
|
|
|
#3397 |
|
Rozeznanie
|
A co do brzuszków, to Emir ma rację. Chyba, że się je robi bardzo intensywnie (co jest prawie niemożliwe, jeśli nie ma się silnych mięśni brzucha) i na zmianę z innymi ćwiczeniami. A od takiego spokojnego machania po pewnym czasie rosną mięśnie, tłuszcz się nie spala, wiec wiadomo co się wtedy dzieje - brzuch jeszcze większy. Brzuszki są fajne na ujędrnienie, ale dopiero jak spalimy tłuszcz.
A co do tych 30 min, to mój Tż do dziś się ze mnie śmieje i wszystkim kolegom opowiada, jak jeździłam z koleżanką na rolkach. Zrobiłyśmy jedno czy dwa okrążenia na krakowskich błoniach, co zajęło z 15 min. Później odpoczynek, ploteczki i koleżanka mówi: ok, już 30 min minęło, jedziemy bo tłuszcz zaczyna się spalać ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- My na pierwszy taniec chcemy Magdalenę Pietruczak - Nasze wesele |
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie starsze kosciolki w załączniku mój Kościółek ![]() co do kwestii $$$ to czasami ja zaplace za cos Dziubolowi, czasami Dziubol zaplaci za mnie-zazwyczaj jest tak, ze on placi za mnie-ja sie pozniej wkurzam, ze wydaje na mnie cala pensje, ja osobiscie tak nie lubie, dlatego czasami wyprzedze go i zaplace sama za niego i za siebie i mowie, ze nastepnym razem Ty zaplacisz i tak w kolko
|
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do brzuszków to jest tak, jak piszecie,ale jak byl czas, że je robiłam systematycznie to miałam wrażenie, że jest bardziej płaski i twardy;p teraz to...szkoda gadać ![]() A co kościoła-piekne sa takie małe stare kościółki my tez będziemy slubować w starym,ale wcale w nie małym...co nie wiem, czy jest jego zaleta.ale na pewno atmosfera jest b.podniosła w nim.tylko wada jest taka, że przez kościół długo się idzie;p przydałyby się druchny
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2009-11-07 o 15:21 |
|
|
|
|
#3400 |
|
Raczkowanie
|
MiciaKicia- widzisz, nie jest tak zle z twoim Tztem
Jak chce to potrafi![]() lusesita- super jest ta pisoenka, wogole bardzo lubie Ire ale tez wydaje mi sie ze trudno bedzie do tego zatanczyc..ja musze pomyslec nad czyms do czego jakis walc bedzie pasowal..zeby nie bylo za trudno:P:P Mnie znow podoba sie "Sway" Bic Rungi..http://www.youtube.com/watch?v=Hfb2tygywdg ale troche nie pasuje na wesele..mimo ze nam obojgu sie podoba![]() Ide robic obiadek
|
|
#3401 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam zdjęcia z wierzchu koscioła
![]() karolinusienka twój kościółek piekny!!!
Edytowane przez jolkajp Czas edycji: 2009-11-07 o 15:41 |
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne te Wasze Kościółki
My jeszcze nie wybraliśmy ale mamy kilka typów - w tym dwa drewniane
|
|
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
lusesita twój tż wział nowy samochód na taty?
jolkajp śliczny ten twój kościółek. Uwielbiam takie małe kościoły. W mojej parafii niestety jest duzy i nowy tak samo w parafii tż dlatego chcemy gdzie indziej ślub. U nas z kasa jest tak ze mamy wspólne konto i dwie karty wiec nie ma znaczenia kto płaci. Ale kiedys zanim załozylismy wspólne konto to róznie było. Raz ja płaciłam raz on. A ślub bym chciała w takim małym drewnianym i starym kościółku jak ten:
|
#3404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
CZĘŚĆ II
Cytat:
Cieszymy się razem z Tobą[QUOTE=Mustique;15099521]w ciąży czuję sie teraz świetnie. przez tydzień miał mjakieś tam kłopoty, ale to głównie z cerą. jakieś cholerne plamy na twarzy mi powychodziły i przez parę dni nie chciały mnie opuścić, a ja wyglądałam (szczególnie pod okiem) jakbym w twarz od kogoś dostała,,, nawet teżet się śmiał do sąsiadów, i zawsze na początku zapierał sie- ja jej nie biję.!! ale przeszło- na szczęście. ale póki co do prcy nie chodzę, siedzę sobie do końca roku na l4 i ciążuję sie! czasem tylko szef mi cos do domu podrzuci i pracuję w domku. bo juz z tych nudów szlg mnie chce trafić![QUOTE]Dobrze, że się unormowały skutki uboczne Znam kilka sytuacji, kiedy dziewczyny puchły, siniały itp. A w domku to możesz sobie poodpoczywać to woli Chociaż co za dużo... Może zacznij już jakąś wyprawkę szykować![]() Cytat:
No i życzę zdrówkaCytat:
Co ma być to będzieCytat:
Cytat:
Resztę nadrobię później
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2009-11-07 o 17:29 |
|||||
|
|
|
#3405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim razie zostaje przy mojej jodze a brzuszki mam w d... ![]() Cytat:
![]() ja dziś spałam do 10, jeszcze teraz godzinkę się zdrzemnęłam i wreszcie czuję że żyję na wieczór mamy winiacza z Piotrkiem , mam nadzieję że dziś nie przysnę
|
||
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
a widzę że kościoły sobie klimatyczne wybieracie nawet
![]() my jesteśmy z jednej parafii i nawet nie myśleliśmy by poszukać jakiejś innej
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Hecate nie, nie na nowy.opel z 1999 roku.ale jego golf 3 z 93 juz sie sypal i chcial wziac opla w dieslu.ale splacac go bedzie teraz przez 5 lat.mam nadzieje, z ejak zaczne prace na caly etat to juz bedzie nam latwiej i szybciej go splacimy
![]() Conslusion to miał przygode z tymi stringami-wlozylas mu zeby o tobie pamietal hehe? ![]() Jolka uroczy ten kościółek ![]() ![]() Diana b.fajna ta piosenka ![]() T'ai Wasz kosciół robi wrażenie ![]() można kupić przyprawę do pizzy?dzis robie i tak pomyślałam, czy by TŻ jej nie kupił po drodze jak bedzie jechal...ale nie wiem nawet czy taka jest
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2009-11-07 o 16:07 |
|
|
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15138352]Aha-rozumiem
. No bo u nas jest inaczej trochę-nie biorę żadnej kasy od TŻta ani on ode mnie,jakoś tak wzajemnie tego nie lubimy [/QUOTE]U nas tak samo. Wiadomo że czasem on coś postawi, czasami ja, ale generalnie swoje wydatki mamy osobne. Cytat:
Cytat:
![]() wykąpałam się, czekam aż mi kudełki wyschną i jadę po Grześka siostrę zeby ją przywieźć do nich. Cmok cmok Edit: takie zdjęcie mojego kościoła udało mi się znaleźć na necie. W porównaniu z waszymi to szału nie ma http://static.panoramio.com/photos/o...l/22790055.jpg
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2009-11-07 o 16:22 |
||
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
bo jest dość nowy
kiedyś mieścił się w starym budynku, w takim maleńkim pomieszczeniu po ciastkarni i nie wyglądał jak kościół tylko jak jakiś garaż ![]() Piotrek mi ględzi że powinniśmy zacząć "pokazywać się" w kościele myślicie że ksiądz może się o to czepiać? bo ja nie lubię kościoła i księży i tam nie bywam , ostatnio na spowiedzi byłam na swoim bierzmowaniu ![]() ale że to tradycja i ze względu na Piotrka ślub będzie normalnie w kościele i msza
|
|
|
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
Zaczynamy poszukiwania zespołu i myślę, że z tym nam trochę zejdzie bo jak na razie TŻ wszystkie odrzuca kategorycznie.
Z fotografem i kamerzysta czekamy do targów ślubnych w styczniu, może będą jakieś ciekawe oferty. Ostatnio mam strasznie dużo nauki i musiałam ograniczyć czas spędzony na myśleniu o ślubie. W załączniku wklejam mój parafialny kościół, zdjęcie wnętrza robione było podczas ślubu mojej siostry 6 lat temu (byłam świadkową) i teraz jest troszkę inaczej.
|
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3414 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
#3415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15138352] Tż ma zjazd i właśnie mi się chwali, że zaliczył salsę na 4. Ostatnio jak nam prezentował układ leżałyśmy z koleżanką ze śmiechu ![]() A wczoraj dostałam od niego sms: Co twoje stringi robią w moim plecaku?! Ludzie to widzieli, mam same problemy z tobą ... Cytat:
Cytat:
Wróciłam z zajęć i gostek nam opowiedział o fajnych miejscówach na wakcje ![]() I TŻ już dzwonił do mnie i mówił, że prawdopodobnie pojedzie w piątek do pracy, bo tylko 4 os pracuje i majster musi wchodzić na słupa, a najgorsze, że nie ma im kto obiadów gotowac, bo to TŻ zawsze robił i juz go wzywają po tyg.
|
|||
|
|
|
#3416 | |||||
|
Zakorzenienie
|
CZĘŚĆ III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam się zmuszać?
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Konto usunięte
|
Ej właśnie! Lula177 nie napisała jak tam wynik testu
!
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam jajecznicę z pomidorami robić, bo głodna jak wilk jestem |
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
ale mu chodziło żeby ksiądz nas czasem widywał że chodzimy
chyba nie zrozumiałaś, ja w ogóle nie lubię i nie chodzę, więc do innego też nie pójdę ![]() po prostu w tych czasach kościół jest tylko instytucją jak każda inna, a do tego z lekka staje się upolityczniony i próbuje umoralniać albo wchodzić w sprawy co do których nie jest stworzony niestety rola kościoła bardzo się zmieniła, podobnie księża więc dla mnie wiara nie oznacza siedzenia na mszy którą prowadzi ksiądz, mający na boku laskę i dwójkę dzieci (co jest bardzo prawdopodobne) chodzenie np do spowiedzi też uważam za bezcelowe skoro jeśli jakiś bóg istnieje to i tak widzi co robię , a ksiądz który tego wysłuchuje pewnie sam niejedno ma na sumieniu ![]() ale to moje zdanie i proszę mnie nie bić ![]() może mi się kiedyś zmieni podejście no ja już zmykam także bawcie się dobrze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

i już jest lepiej a nawet bardzo dobrze
).
w koncu my tez pierwszy raz spotkalismy sie na lawce w parku

) . To jest piosenka Rubika - Ten, którego kocham a śpiewa to Skrzynecka z Janowskim 

--> to z radości

No i życzę zdrówka
Poszlo o to, ze on jest oschly i weogole... czasem jak ja to nazywam odbija mu i wtedy da mi buzi, przytula sie... a ja sie domagam czulosci caly czas... potem mysle ze juz mnie nie kocha io wogole zaczyna sie cala klotnia i coraz gorsze rzeczy mowimy...