Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 14:58   #3391
jolkajp
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.

HEJ LASECZKI. Na poczatek nadrabianko:

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
Joluś- a ty biedaczko chorowita? już zdrowiejesz??!!
trzymam za was dziewczyny kciuki za powrót do zdrowia.
Wczoraj pod kocem wysiedziałam i pod pieciem i z gripex max i już jest lepiej a nawet bardzo dobrze nie mam kataru ale psikam tak od niczego.

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Wiecie co sie okazalo? Ze ja i Kasiulenkowo mieszkamy pare metrow od siebie i nawet sie znamy :P a raczej znalysmy jak do szkoly chodzilam jeszcze hah

Kasiulenkowo sory musialam sie pochwalic :P:P:P
Jaki ten internet maly,aż sąsiadki się spotkały.

Cytat:
Wczoraj mowie tak na zarty: "Kochanie daj 5zl na solarium"
a ten wyciaga 20zl i mi daje i mowi to masz na 4 wyjscia :P:P
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15137197]MiciaKicia mam takie pytanko-Twój TŻ Cię utrzymuje czy coś? Bo pisałaś o tym solarium i w ogóle...[/QUOTE]
Jak keidyś miałam depresje jesienną(czyt.brak słońca) mój TŻ zaszalał i mi dał 50 zł na solarium(chyba nei zna się na cenach za minute)-a nie pozwala mi na solarium chodzić-stosuję taktyke "na tajniaka" no i z 5 dyszech wydałam tylko jedną a resztę zwróciłam to się zdziwił,że coś ze mną nie tak,zamiast kupić sobie jakis kosmetyk jak to "baby mają w zwyczaju" to ja oddaje? To mu odpowiedziąłam,że na waciki by mi starczyło(taka wredziocha jestem).
Ale jakoś my nie mamy problemy,ze każdy wydaje swoje. raz on za coś zapłaci,raz ja. Traktujemy jakoś wspólnie pieniadze i nie widzimy w tym problemu. każdy ma niby swoje ale przeciez nie zbbawi mnie jak zapłacę za coś chociaż kaski mam niej niż on

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
IApropos piosenek: nasza to "Ona i on" Iry...hm...moze ona na pierwszy taniec?w koncu my tez pierwszy raz spotkalismy sie na lawce w parku
ładna. ja lubie piosenki Iry,ale na 1 taniec jak dla mnie byłoby ciężko zatańczyć tak w rytm tej piosenki. ale ładna i tak

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
karolinusienka - nie dotyczy bo my nie robimy wesela .. tylko takie male przyjatko wiec tancow weselnych tez nie bedzie.
a do mojego slubu (wedlug daty z podpisu - narazie aktualna) pozostalo rowne 9 miesiecy
Małe przyjecie-ja bym nawet przy magnetofonie odtanczyła ten jeden jedyny taniec w pięknej sukni i z pięknym mężem
Bierzcie magnetofon pod pachę
a jak ja bym chciała powiedziec że mam 9 miesięcy do ślubu.... czeka cię okres tzw.ciążowy-9 miesięcy
JA CHCĘ JUŻ TE WESELE SWOJE......!

-------------------------
Koniec nadrabiania.
już zdrowieję. A dziś wyciagnęłam mame na stadion narodowy nasz piękny warszawski oczywiście na zakupy. Zawędrowałyśmy do miejsca gdzie sprzedają polacy i kupiłam sobie na zim płaszcz ciepły. Czarny wełniany z kapturkiem. Za całe 300 zł zrobiłam interes życia, bo mama mi 100 zł dołożyła,bo przeciez taka bidulka jestem
I do tego kupiłam chustę czarno bordową. Tak na eleganta
pokaże jak się będę w niego ubierała prezentowac wieczorem siostrze to zrobię zdjęcia i tych bucikw też zrobię fotki bo sie zbieram i zbieram...
Kościół ja czekam aż księżulek po kolędzie przyjdzie do mnie, to mu oznajmię,ze szykuje sie wkońcu w naszej parafii ślub-bo u mnie mała parafia i malutko ślubów-takk 2-3 na rok.
Teraz remontuje sie cała parafia i plebania i kościół. W załącznikach zdjęcia jeszcze przed remontami. teraz plebania jest odnowiona-więcej zieleni i pod nowo odnowiona plebania taki podjazd z kamieni malutkich i skalniaki wokoło. jest tak pięknie,że az nie wiem. Ale na zdjeciach keszcze stara wersja,ale i tak mi się podoba. Cały kościół jest zabutkowy już i ma 90 lat,jest w stylu zakopiańskim i w srodku ołtarze projektował sam Witkiewicz i nigdzie indziej bym nie chciała ślubu-ylko w takim małym kościółku.
--------------
Znacie powiedzenie: KTO MA KSIEDZA W RODZIE-TEGO BIEDA NIE UBODZIE hi hi.

Edytowane przez jolkajp
Czas edycji: 2009-11-07 o 15:00
jolkajp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:58   #3392
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a ja kiedyś nawet 100 dziennie tych brzuszków robiłam a i tak niewiele to dawało dlatego już się tak nie produkuję

a jogę ćwiczę tylko dla zdrowia w sumie, bo pracę mam siedzącą i nie chcę później tak mieć że się schylam a tu mi strzyka w kościach jak starej babce
no i żeby te mięśnie porozciągać trochę
Brzuszki nic nie dają. Trzeba tak ćwiczyć żeby tętno wzrosło min. do 100uderzeń na minutę.
U mnie tętno spoczynkowe to 70 przy brzuszkach wzrasta do 8O.
Ja teraz rzucam zbędne kg więc biegam, tak żeby moje tętno utrzymywało się na poziomi między 100 a140.

Po za tym takie tętno (wysiłek) trzeba utrzymać pow. 35 min. ponieważ dopiero po 30 min. wysiłku organizm zaczyna "sięgacz" do rezerw czyli tkanki tłuszczowej.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:59   #3393
dottta
Zakorzenienie

Witam dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o spotykanie się. u nas jest łątwiej bo my razem mieszkamy. i fakt prawda zachowujemy sie jak stare dobre małżenstwo. ale też przeciez nie zawsze będziemy gadać. czasem leżymy razem i milczymy. czasem robimy rzeczy które nas nie interesują, ale przebywamy w swoim towarzystwie. tak jak np. te jego filmy "gwiezdne wojny". ja ich nie znoszę , oa on moze oglądać na bieżąco. ale siedzę koło niego na kanapie i czytam książkę, czase rzucam okiem na fabułę. ważne dla niego jest wtedy że jestem z nim. tak samo on toleruje moje zamiłowonie do muzyki klasycznej i parę razy do roku daje sie wbić w garniaka i idziemy na dobrą operę, czy na koncert jakiegoś wortuoza. i jestem taka szczęśliwa że wytrzymuje i nic nawet nie mówi. ważne że jest obok mnie.

aha.. i m,ój teżet jest chyba najstarszy... ma 32 lata.
U nas jest podobnie No i faktycznie Twój jest najstarszy, a już myślałam że mój

Ktoś tu pisał coś o utrzymywaniu my siłą rzeczy mamy wspólne pieniądze - jak stare małżeństwo

Ja się zabieram za obiad ale będę Was podczytywać.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:02   #3394
conslusion
Rozeznanie

Witam!

A ja wstałam o 14, a właściwie to mnie mama obudziła telefonem. Aż mi się wierzyć nie chciało, że już ta godz.

Moja mama też mi mówi, że dobre wychowanie wraca na śniadanie. Ale o tym dniu trzecim nie znałam, to jej muszę powiedzieć następnym razem

Ja miałam wyciągnąć wreszcie stepper i ćwiczyć, ale nie mogę się zmobilizować. Może dziś zacznę.

Tż ma zjazd i właśnie mi się chwali, że zaliczył salsę na 4. Ostatnio jak nam prezentował układ leżałyśmy z koleżanką ze śmiechu
A wczoraj dostałam od niego sms: Co twoje stringi robią w moim plecaku?! Ludzie to widzieli, mam same problemy z tobą ...
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:02   #3395
lusesita23
Zakorzenienie

W końcu oprawiłam te swoje zdjęcie,ale co się naklęłam!nie mam cierpliwości i zdolności manulanych;p ale czego sie nie robi dla TŻeta;p pan fotograf dał mi upust i pytał się jakiego mam fotografa haha

Co do pozyczania pieniędzy, ode mnie TŻ czasem pozycza, na raty za samochód albo paliwo.jak mam to zawsze mu daje, a on b.tego nie lubi, lecz czasem musi niestety.od rodziców nie pozycza, bo sam musi im dawac kasę,ech.ale wiem, ze to nie na zadne duperele, tylko powazne sprawy bierze;p zreszta przy wyplacie oddaje od razu.od Niego nigdy pieniedzy nie bralam.no kiedys tylko ogladalam katalog Avonu i mowie na zarty "kup mi".no i dal kase mojej kolezance-konsultance;p do dzis mam ten balsam, choc juz z 3 lata ma haha
Stary 2009-11-07, 15:05   #3396
88wisienka
Raczkowanie

Cześć Wszystkim Mnie coś chorubsko rozłożyło ale za to sobie leniuchuje dzisiaj i miałam w końcu czas spokojnie poczytać forum

Co do snów o ślubie to ja kiedyś miałam taki że mój TŻ przyszedł do ślubu w dżinsach i jakiejś katance no i załamana byłam i go wysłałam, żeby się przebrał. A Mojemu się kiedyś Nasze wesele śniło to chyba znak że myśli o tym

MiciaKicia fajnie, że się już Wam ułożyło

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
Czasem też bym wolała nie znać swoich przyszłych teściów i łudzić się, że są fajni hehe

ja na szczęście (jak narazie) nie mam co na przyszłych teściów narzekać. W ostatnie święta wielkanocne zorganizowałam spotkanie naszych rodziców, takie oficjalnie i było według mnie całkiem miło. A tak w ogóle to Mój tata i Mama mojego TŻ znali się od dziecka No i Mama mojego już była wcześniej u mnie kilka razy, więc z moją Mamą też już się znały.

A mój TŻ ma 27 lat.

Znalazłam fajną piosenkę i na dzień dzisiejszy to jest mój typ na piosenkę na pierwszy taniec (tylko jeszcze nie wiem co Mój na to, on to by chciał "dla młodej pary ten walc" - jak dla mnie to w ogóle romantyczne nie jest i za nic na świecie nie chce czegoś takiego na pierwszy taniec) . To jest piosenka Rubika - Ten, którego kocham a śpiewa to Skrzynecka z Janowskim http://www.tekstowo.pl/piosenka,katr...go_kocham.html
Co o tym myślicie??
88wisienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:10   #3397
conslusion
Rozeznanie

A co do brzuszków, to Emir ma rację. Chyba, że się je robi bardzo intensywnie (co jest prawie niemożliwe, jeśli nie ma się silnych mięśni brzucha) i na zmianę z innymi ćwiczeniami. A od takiego spokojnego machania po pewnym czasie rosną mięśnie, tłuszcz się nie spala, wiec wiadomo co się wtedy dzieje - brzuch jeszcze większy. Brzuszki są fajne na ujędrnienie, ale dopiero jak spalimy tłuszcz.

A co do tych 30 min, to mój Tż do dziś się ze mnie śmieje i wszystkim kolegom opowiada, jak jeździłam z koleżanką na rolkach. Zrobiłyśmy jedno czy dwa okrążenia na krakowskich błoniach, co zajęło z 15 min. Później odpoczynek, ploteczki i koleżanka mówi: ok, już 30 min minęło, jedziemy bo tłuszcz zaczyna się spalać

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

My na pierwszy taniec chcemy Magdalenę Pietruczak - Nasze wesele
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:12   #3398
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
HEJ LASECZKI. Na poczatek nadrabianko:

Wczoraj pod kocem wysiedziałam i pod pieciem i z gripex max i już jest lepiej a nawet bardzo dobrze nie mam kataru ale psikam tak od niczego.

Jaki ten internet maly,aż sąsiadki się spotkały.

Jak keidyś miałam depresje jesienną(czyt.brak słońca) mój TŻ zaszalał i mi dał 50 zł na solarium(chyba nei zna się na cenach za minute)-a nie pozwala mi na solarium chodzić-stosuję taktyke "na tajniaka" no i z 5 dyszech wydałam tylko jedną a resztę zwróciłam to się zdziwił,że coś ze mną nie tak,zamiast kupić sobie jakis kosmetyk jak to "baby mają w zwyczaju" to ja oddaje? To mu odpowiedziąłam,że na waciki by mi starczyło(taka wredziocha jestem).
Ale jakoś my nie mamy problemy,ze każdy wydaje swoje. raz on za coś zapłaci,raz ja. Traktujemy jakoś wspólnie pieniadze i nie widzimy w tym problemu. każdy ma niby swoje ale przeciez nie zbbawi mnie jak zapłacę za coś chociaż kaski mam niej niż on

ładna. ja lubie piosenki Iry,ale na 1 taniec jak dla mnie byłoby ciężko zatańczyć tak w rytm tej piosenki. ale ładna i tak

Małe przyjecie-ja bym nawet przy magnetofonie odtanczyła ten jeden jedyny taniec w pięknej sukni i z pięknym mężem
Bierzcie magnetofon pod pachę
a jak ja bym chciała powiedziec że mam 9 miesięcy do ślubu.... czeka cię okres tzw.ciążowy-9 miesięcy
JA CHCĘ JUŻ TE WESELE SWOJE......!

-------------------------
Koniec nadrabiania.
już zdrowieję. A dziś wyciagnęłam mame na stadion narodowy nasz piękny warszawski oczywiście na zakupy. Zawędrowałyśmy do miejsca gdzie sprzedają polacy i kupiłam sobie na zim płaszcz ciepły. Czarny wełniany z kapturkiem. Za całe 300 zł zrobiłam interes życia, bo mama mi 100 zł dołożyła,bo przeciez taka bidulka jestem
I do tego kupiłam chustę czarno bordową. Tak na eleganta
pokaże jak się będę w niego ubierała prezentowac wieczorem siostrze to zrobię zdjęcia i tych bucikw też zrobię fotki bo sie zbieram i zbieram...
Kościół ja czekam aż księżulek po kolędzie przyjdzie do mnie, to mu oznajmię,ze szykuje sie wkońcu w naszej parafii ślub-bo u mnie mała parafia i malutko ślubów-takk 2-3 na rok.
Teraz remontuje sie cała parafia i plebania i kościół. W załącznikach zdjęcia jeszcze przed remontami. teraz plebania jest odnowiona-więcej zieleni i pod nowo odnowiona plebania taki podjazd z kamieni malutkich i skalniaki wokoło. jest tak pięknie,że az nie wiem. Ale na zdjeciach keszcze stara wersja,ale i tak mi się podoba. Cały kościół jest zabutkowy już i ma 90 lat,jest w stylu zakopiańskim i w srodku ołtarze projektował sam Witkiewicz i nigdzie indziej bym nie chciała ślubu-ylko w takim małym kościółku.
--------------
Znacie powiedzenie: KTO MA KSIEDZA W RODZIE-TEGO BIEDA NIE UBODZIE hi hi.
śliczny kosciolek uwielbiam takie starsze kosciolki w załączniku mój Kościółek

co do kwestii $$$ to czasami ja zaplace za cos Dziubolowi, czasami Dziubol zaplaci za mnie-zazwyczaj jest tak, ze on placi za mnie-ja sie pozniej wkurzam, ze wydaje na mnie cala pensje, ja osobiscie tak nie lubie, dlatego czasami wyprzedze go i zaplace sama za niego i za siebie i mowie, ze nastepnym razem Ty zaplacisz i tak w kolko
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:13   #3399
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88wisienka Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim Mnie coś chorubsko rozłożyło ale za to sobie leniuchuje dzisiaj i miałam w końcu czas spokojnie poczytać forum

Co do snów o ślubie to ja kiedyś miałam taki że mój TŻ przyszedł do ślubu w dżinsach i jakiejś katance no i załamana byłam i go wysłałam, żeby się przebrał. A Mojemu się kiedyś Nasze wesele śniło to chyba znak że myśli o tym

MiciaKicia fajnie, że się już Wam ułożyło

ja na szczęście (jak narazie) nie mam co na przyszłych teściów narzekać. W ostatnie święta wielkanocne zorganizowałam spotkanie naszych rodziców, takie oficjalnie i było według mnie całkiem miło. A tak w ogóle to Mój tata i Mama mojego TŻ znali się od dziecka No i Mama mojego już była wcześniej u mnie kilka razy, więc z moją Mamą też już się znały.

A mój TŻ ma 27 lat.

Znalazłam fajną piosenkę i na dzień dzisiejszy to jest mój typ na piosenkę na pierwszy taniec (tylko jeszcze nie wiem co Mój na to, on to by chciał "dla młodej pary ten walc" - jak dla mnie to w ogóle romantyczne nie jest i za nic na świecie nie chce czegoś takiego na pierwszy taniec) . To jest piosenka Rubika - Ten, którego kocham a śpiewa to Skrzynecka z Janowskim http://www.tekstowo.pl/piosenka,katr...go_kocham.html
Co o tym myślicie??
bardzo ładna piosenka

a co do brzuszków to jest tak, jak piszecie,ale jak byl czas, że je robiłam systematycznie to miałam wrażenie, że jest bardziej płaski i twardy;p teraz to...szkoda gadać

A co kościoła-piekne sa takie małe stare kościółki my tez będziemy slubować w starym,ale wcale w nie małym...co nie wiem, czy jest jego zaleta.ale na pewno atmosfera jest b.podniosła w nim.tylko wada jest taka, że przez kościół długo się idzie;p przydałyby się druchny

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2009-11-07 o 15:21
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:24   #3400
Diana220
Raczkowanie

GG do Diana220

MiciaKicia- widzisz, nie jest tak zle z twoim Tztem Jak chce to potrafi

lusesita- super jest ta pisoenka, wogole bardzo lubie Ire ale tez wydaje mi sie ze trudno bedzie do tego zatanczyc..ja musze pomyslec nad czyms do czego jakis walc bedzie pasowal..zeby nie bylo za trudno:P:P Mnie znow podoba sie "Sway" Bic Rungi..http://www.youtube.com/watch?v=Hfb2tygywdg ale troche nie pasuje na wesele..mimo ze nam obojgu sie podoba

Ide robic obiadek

Diana220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:39   #3401
jolkajp
Rozeznanie

zapomniałam zdjęcia z wierzchu koscioła
karolinusienka twój kościółek piekny!!!

Edytowane przez jolkajp
Czas edycji: 2009-11-07 o 15:41
jolkajp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:45   #3402
dottta
Zakorzenienie

Piękne te Wasze Kościółki My jeszcze nie wybraliśmy ale mamy kilka typów - w tym dwa drewniane
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:50   #3403
hecate5
Raczkowanie

lusesita twój tż wział nowy samochód na taty?

jolkajp śliczny ten twój kościółek. Uwielbiam takie małe kościoły. W mojej parafii niestety jest duzy i nowy tak samo w parafii tż dlatego chcemy gdzie indziej ślub.

U nas z kasa jest tak ze mamy wspólne konto i dwie karty wiec nie ma znaczenia kto płaci. Ale kiedys zanim załozylismy wspólne konto to róznie było. Raz ja płaciłam raz on.

A ślub bym chciała w takim małym drewnianym i starym kościółku jak ten:
Stary 2009-11-07, 15:51   #3404
bambusiek
Zakorzenienie

CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Tata jutro wraca!! Musiałam się z Wami podzielić tą nowiną!!! --> to z radości
Super Cieszymy się razem z Tobą

[QUOTE=Mustique;15099521]w ciąży czuję sie teraz świetnie. przez tydzień miał mjakieś tam kłopoty, ale to głównie z cerą. jakieś cholerne plamy na twarzy mi powychodziły i przez parę dni nie chciały mnie opuścić, a ja wyglądałam (szczególnie pod okiem) jakbym w twarz od kogoś dostała,,, nawet teżet się śmiał do sąsiadów, i zawsze na początku zapierał sie- ja jej nie biję.!! ale przeszło- na szczęście. ale póki co do prcy nie chodzę, siedzę sobie do końca roku na l4 i ciążuję sie! czasem tylko szef mi cos do domu podrzuci i pracuję w domku. bo juz z tych nudów szlg mnie chce trafić![QUOTE]

Dobrze, że się unormowały skutki uboczne Znam kilka sytuacji, kiedy dziewczyny puchły, siniały itp.
A w domku to możesz sobie poodpoczywać to woli Chociaż co za dużo... Może zacznij już jakąś wyprawkę szykować

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Przed chwilą sprawdzałam klucz odpowiedzi z próbnej matury z matematyki i wiecie co? ZDAŁAM!!! Co prawda ledwo bo z tego co pamiętam to na zamkniętych mam 16 poprawnych odpowiedzi ale zdałam W sumie nie była ta matura tak trudna jak się spodziewałam i mam nadzieję, że ta prawdziwa nie będzie trudniejsza

Byłam wczoraj u lekarza i okazało się, że mam zapalenie oskrzeli i w domu muszę sicedzieć i już mnie coś bierze... nienawidzę jesieni i zimy
Gratulacje No i życzę zdrówka

Cytat:
Napisane przez hecate5 Pokaż wiadomość
Złozyłam podanie o stypendium. ALe czy dostane to sie okaze. Duzo chetnych było. Z tym ze jesli nie dostane to płakac nie bede bo Michał nie chce ze mna wyjechac
Dobrze, że złożyłaś Co ma być to będzie

Cytat:
poklocilam sie z Nim... Jaki on jest glupi Poszlo o to, ze on jest oschly i weogole... czasem jak ja to nazywam odbija mu i wtedy da mi buzi, przytula sie... a ja sie domagam czulosci caly czas... potem mysle ze juz mnie nie kocha io wogole zaczyna sie cala klotnia i coraz gorsze rzeczy mowimy... kurde jak sie kogos kocha to sie mu to okazuje nie? Co z tego ze on przyjdzie do mnie, siadzie i bedziemy gadac... nie samym chlebem czlowiek zyje... a potem on sie wkurza ze ja sie upominam o jego czulosc i tez kurde... kolo sie zamyka... nie wiem juz co mam myslec.. postanowilam sie nie odzywac do niego. zobaczymy ile wytrzyma.. wezme go tak na probe... kiedy sie odezwie i wogole...

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Sory, ale ja nie sądze ze wytrzymamy razem do slubu... pewnie slubu nie bedzie. byloby zbyt piekne.
Zgadzam się z poniższym postem lusesity

Cytat:
MiciaKicia jak tak to opisujesz to z mojej strony jest to rzeczywiście trochę niepowazny związek...przperaszam, byc moze jestem zbyt bezpośrednia,ale może rzeczywiście pospieszyliście sie z ta decyzją.jesteście zdecydowani na slub czy na małżeństwo.naprawde to przemyslcie.nie gniewaj sie na mnie, ze tak mysle

Poza tym przypomniał mi sie nasz zwiazek i nasze "dzieje" - i wiadomo, tez te nieweslowe chwile, czasem mialam wrazenie, ze nie wiem kim tak naprawde moj TŻ jest.klotnie po imprezach, TŻ i jego napady zlosci wtedy.musialam go trzymac zeby gdzies nie pobiegl i nie zrobil niczego glupiego.nawet po zarecznych w sylwestra po wspanialej imprezie nagle zrobil sie obcy i mowi do mnie, ze ja tak naprawde go nie kocham ze mu wcale tego nie okazuje...i dwa klamstwa, po ktorych nasz wiazek byl bliski rozpadu.te chwile ciagle bola. ale mimo to nigdy w nas nie zwatpilam.te chwile jeszcze bardziej, paradoksalnie, nas umacnialy.dluga droge przeszlismy i ciagle sie dociearamy.ale jesli pojawia sie zwatpienie to naprawde nie ma czego przyspieszac-jeden dzien jest rzeczywiscie piekny,ale pozniej moze byc roznie.warto zaczekac.
-----------------------
Resztę nadrobię później
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2009-11-07 o 17:29
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:54   #3405
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diana220 Pokaż wiadomość
MiciaKicia- widzisz, nie jest tak zle z twoim Tztem Jak chce to potrafi

lusesita- super jest ta pisoenka, wogole bardzo lubie Ire ale tez wydaje mi sie ze trudno bedzie do tego zatanczyc..ja musze pomyslec nad czyms do czego jakis walc bedzie pasowal..zeby nie bylo za trudno:P:P Mnie znow podoba sie "Sway" Bic Rungi..http://www.youtube.com/watch?v=Hfb2tygywdg ale troche nie pasuje na wesele..mimo ze nam obojgu sie podoba

Ide robic obiadek
cudna ta piosenka i ta wczesniejsza Skrzyneckiej i janowskiego tez
Stary 2009-11-07, 16:00   #3406
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Brzuszki nic nie dają. Trzeba tak ćwiczyć żeby tętno wzrosło min. do 100uderzeń na minutę.
U mnie tętno spoczynkowe to 70 przy brzuszkach wzrasta do 8O.
Ja teraz rzucam zbędne kg więc biegam, tak żeby moje tętno utrzymywało się na poziomi między 100 a140.

Po za tym takie tętno (wysiłek) trzeba utrzymać pow. 35 min. ponieważ dopiero po 30 min. wysiłku organizm zaczyna "sięgacz" do rezerw czyli tkanki tłuszczowej.
dzięki za uświadomienie mnie
w takim razie zostaje przy mojej jodze a brzuszki mam w d...

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
A wczoraj dostałam od niego sms: Co twoje stringi robią w moim plecaku?! Ludzie to widzieli, mam same problemy z tobą ...

ja dziś spałam do 10, jeszcze teraz godzinkę się zdrzemnęłam i wreszcie czuję że żyję
na wieczór mamy winiacza z Piotrkiem , mam nadzieję że dziś nie przysnę
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:03   #3407
T'ai
Zakorzenienie

a widzę że kościoły sobie klimatyczne wybieracie nawet
my jesteśmy z jednej parafii i nawet nie myśleliśmy by poszukać jakiejś innej
Stary 2009-11-07, 16:05   #3408
lusesita23
Zakorzenienie

Hecate nie, nie na nowy.opel z 1999 roku.ale jego golf 3 z 93 juz sie sypal i chcial wziac opla w dieslu.ale splacac go bedzie teraz przez 5 lat.mam nadzieje, z ejak zaczne prace na caly etat to juz bedzie nam latwiej i szybciej go splacimy

Conslusion to miał przygode z tymi stringami-wlozylas mu zeby o tobie pamietal hehe?

Jolka uroczy ten kościółek

Diana b.fajna ta piosenka

T'ai Wasz kosciół robi wrażenie

można kupić przyprawę do pizzy?dzis robie i tak pomyślałam, czy by TŻ jej nie kupił po drodze jak bedzie jechal...ale nie wiem nawet czy taka jest

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2009-11-07 o 16:07
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:19   #3409
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15138352]Aha-rozumiem. No bo u nas jest inaczej trochę-nie biorę żadnej kasy od TŻta ani on ode mnie,jakoś tak wzajemnie tego nie lubimy[/QUOTE]
U nas tak samo. Wiadomo że czasem on coś postawi, czasami ja, ale generalnie swoje wydatki mamy osobne.

Cytat:
a ja kiedyś nawet 100 dziennie tych brzuszków robiłam a i tak niewiele to dawało dlatego już się tak nie produkuję
Tez to przechodziłam, i teraz sobie ciągle powtarzam że z chęcią bym robiła ale to nie moja wina że nie pomagają

Cytat:
Hecate nie, nie na nowy.opel z 1999 roku.ale jego golf 3 z 93 juz sie sypal i chcial wziac opla w dieslu.ale splacac go bedzie teraz przez 5 lat.mam nadzieje, z ejak zaczne prace na caly etat to juz bedzie nam latwiej i szybciej go splacimy
Kurcze, skąd ja to znam

wykąpałam się, czekam aż mi kudełki wyschną i jadę po Grześka siostrę zeby ją przywieźć do nich. Cmok cmok

Edit: takie zdjęcie mojego kościoła udało mi się znaleźć na necie. W porównaniu z waszymi to szału nie ma
http://static.panoramio.com/photos/o...l/22790055.jpg

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2009-11-07 o 16:22
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:26   #3410
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
T'ai Wasz kosciół robi wrażenie
bo jest dość nowy
kiedyś mieścił się w starym budynku, w takim maleńkim pomieszczeniu po ciastkarni i nie wyglądał jak kościół tylko jak jakiś garaż

Piotrek mi ględzi że powinniśmy zacząć "pokazywać się" w kościele
myślicie że ksiądz może się o to czepiać?
bo ja nie lubię kościoła i księży i tam nie bywam , ostatnio na spowiedzi byłam na swoim bierzmowaniu
ale że to tradycja i ze względu na Piotrka ślub będzie normalnie w kościele i msza
Stary 2009-11-07, 16:40   #3411
88wisienka
Raczkowanie

Cytat:
można kupić przyprawę do pizzy?dzis robie i tak pomyślałam, czy by TŻ jej nie kupił po drodze jak bedzie jechal...ale nie wiem nawet czy taka jest
Jest takie coś jak przyprawa do pizzy
Stary 2009-11-07, 16:43   #3412
Martilla
Rozeznanie

Zaczynamy poszukiwania zespołu i myślę, że z tym nam trochę zejdzie bo jak na razie TŻ wszystkie odrzuca kategorycznie.
Z fotografem i kamerzysta czekamy do targów ślubnych w styczniu, może będą jakieś ciekawe oferty.
Ostatnio mam strasznie dużo nauki i musiałam ograniczyć czas spędzony na myśleniu o ślubie.
W załączniku wklejam mój parafialny kościół, zdjęcie wnętrza robione było podczas ślubu mojej siostry 6 lat temu (byłam świadkową) i teraz jest troszkę inaczej.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:56   #3413
88wisienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
W załączniku wklejam mój parafialny kościół, zdjęcie wnętrza robione było podczas ślubu mojej siostry 6 lat temu (byłam świadkową) i teraz jest troszkę inaczej.
Ale śliczna okolica tego kościoła Ja też załączam zdjęcia kościoła w którym będziemy brać ślub
Stary 2009-11-07, 17:00   #3414
jolkajp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Edit: takie zdjęcie mojego kościoła udało mi się znaleźć na necie. W porównaniu z waszymi to szału nie ma
http://static.panoramio.com/photos/o...l/22790055.jpg
nie ma szału? przecież bardzo ładnie! i ile zieleni

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez 88wisienka Pokaż wiadomość
Ale śliczna okolica tego kościoła Ja też załączam zdjęcia kościoła w którym będziemy brać ślub
ooo...ale ciekawa światynia. z wierzchu mi się skojarzyła z taką małą grecką kaplicą.
Stary 2009-11-07, 17:24   #3415
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Apropos piosenek: nasza to "Ona i on" Iry...hm...moze ona na pierwszy taniec?w koncu my tez pierwszy raz spotkalismy sie na lawce w parku
Śliczn piosenka, ale bałabym się czy zespół ją zaśpiewa, no chyba że z płyty się ją puści

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15138352]
Tż ma zjazd i właśnie mi się chwali, że zaliczył salsę na 4. Ostatnio jak nam prezentował układ leżałyśmy z koleżanką ze śmiechu
A wczoraj dostałam od niego sms: Co twoje stringi robią w moim plecaku?! Ludzie to widzieli, mam same problemy z tobą ... [/QUOTE]

Cytat:
owszem, mozna kupić

Cytat:
bo jest dość nowy
kiedyś mieścił się w starym budynku, w takim maleńkim pomieszczeniu po ciastkarni i nie wyglądał jak kościół tylko jak jakiś garaż

Piotrek mi ględzi że powinniśmy zacząć "pokazywać się" w kościele
myślicie że ksiądz może się o to czepiać?
bo ja nie lubię kościoła i księży i tam nie bywam , ostatnio na spowiedzi byłam na swoim bierzmowaniu
ale że to tradycja i ze względu na Piotrka ślub będzie normalnie w kościele i msza
No własnie ja też mówię Tomkowi, żebyśmy zaczęli chodzić do kościoła, przynajmniej od czasu do czasu, ale na razie omijamy szerokim łukiem, ja to w ogóle kościelnego bym nie brała, ale boję się, że teść może umrzeć na zawał przed ślubem przez taką synową

Wróciłam z zajęć i gostek nam opowiedział o fajnych miejscówach na wakcje
I TŻ już dzwonił do mnie i mówił, że prawdopodobnie pojedzie w piątek do pracy, bo tylko 4 os pracuje i majster musi wchodzić na słupa, a najgorsze, że nie ma im kto obiadów gotowac, bo to TŻ zawsze robił i juz go wzywają po tyg.

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:25   #3416
bambusiek
Zakorzenienie

CZĘŚĆ III

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ale sie okropnie czuje od jakiegos tygodnia mam mdlosci i kreci mi sie w glowie caly czas
Heh, ja tak samo sobie pomyślałam, że może ciąża.

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ja lepiej wyślę to CV i LM bo widze że było już 350 odsłonień tego ogłoszenia, czyli duże zainteresowanie
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
zartowalam hehehe wiesz,ze ja na allegro nie widzialam tych kokardek pewnie po mnie sciagneli robilam z szerszej takiej 9mm to srednio wyszly, a te co sa to sa takie akuratne
czekam az sie pochwalisz swoim zaproszeniem bejbe
Koleżanka robiła w zeszłym roku zaproszenia z takimi jak Twoje zaproszeniami, tylko sporo szerszymi. Wyszły pięknie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
cobra jak to produkcja dopiero pod koniec 2o1o roku?? wiesz ile to czasu zajmuje masakra, ale jaka pozniej jest satysfakcja
Ja chyba zacznę wyrób około wakacji, ale mało prawdopodobne, że wytrzymam do tego czasu. Ślub w kwietniu, to na koniec roku, czyli czas rozdawani już by były gotowe.

Cytat:
Napisane przez hecate5 Pokaż wiadomość
A ja lubiłam statystyke 5 miałam hihi w ogole jak mysle o wykładzie ze statystyki to smiac mi sie chce. Bo raz Michał poszedł ze mna na ten wykład. Oczywiscie w ogole nie słuchał ( rozmawiał z moja kolezanka) i jakis tydzien moze dwa tygodnie pozniej przyszedł po mnie na uczelnie własnie po tym wykładzie i spotkal tego prof sora od statystyki w drzwiach i ten do niego z takim tekstem " a pana to dzis na wykładzie nie było" hihihi niezły ubaw mielismy
Niezłe Ja ostatnio byłam z B. na wykładzie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:27   #3417
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
No własnie ja też mówię Tomkowi, żebyśmy zaczęli chodzić do kościoła, przynajmniej od czasu do czasu, ale na razie omijamy szerokim łukiem, ja to w ogóle kościelnego bym nie brała, ale boję się, że teść może umrzeć na zawał przed ślubem przez taką synową
no właśnie, u mnie Piotrek zaczął naciskać i nie wiem co o tym myśleć
mam się zmuszać?
Stary 2009-11-07, 17:31   #3418
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Ej właśnie! Lula177 nie napisała jak tam wynik testu!
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:39   #3419
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
no właśnie, u mnie Piotrek zaczął naciskać i nie wiem co o tym myśleć
mam się zmuszać?
to może wybierzcie się do innego kościoła, albo ustalcie, że będziesz chodziła raz w miesiącu

Zmykam jajecznicę z pomidorami robić, bo głodna jak wilk jestem

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:58   #3420
T'ai
Zakorzenienie

ale mu chodziło żeby ksiądz nas czasem widywał że chodzimy

chyba nie zrozumiałaś, ja w ogóle nie lubię i nie chodzę, więc do innego też nie pójdę
po prostu w tych czasach kościół jest tylko instytucją jak każda inna, a do tego z lekka staje się upolityczniony i próbuje umoralniać albo wchodzić w sprawy co do których nie jest stworzony
niestety rola kościoła bardzo się zmieniła, podobnie księża
więc dla mnie wiara nie oznacza siedzenia na mszy którą prowadzi ksiądz, mający na boku laskę i dwójkę dzieci (co jest bardzo prawdopodobne)
chodzenie np do spowiedzi też uważam za bezcelowe skoro jeśli jakiś bóg istnieje to i tak widzi co robię , a ksiądz który tego wysłuchuje pewnie sam niejedno ma na sumieniu
ale to moje zdanie i proszę mnie nie bić
może mi się kiedyś zmieni podejście

no ja już zmykam także bawcie się dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości