|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnę- mam cel. Wspólne odchudzanie dlaa załamanych swoją wagą.
nie mam innego wyjścia wszystkie zaliczenia zwaliły mi się na jeden dzień. i to na poniedziałek.. ja z TŻ swoim spędzamy ze sobą tylko weekendy.. ewentualnie jakieś dni wolne.. dlatego chcę teraz się pouczyć żeby nie zabierać do niego sterty książek
)a żeby mi się dziś lepiej uczyło.. postanowiłam zjeść śniadanko.. do tej mojej kawki zrobiłam sobie kanapeczki - bułeczka pełnoziarnista z chudym twarogiem i miodem )
Edytowane przez caaalajaa Czas edycji: 2009-11-06 o 08:24 Powód: zapomniałam |
|
|
|
#332 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze, ze ja mam juz szkole za soba
![]() Mam dzis dzien wolny i powinnam wylegiwac sie w wyrku, a obudzilam sie przez 7 i nie moglam juz usnac.. Jem wlasnie sniadanie - owsianka z bananem, miodem i cynamonem. Na drugie, jak moj TZ wstanie, beda jajka na miekko z jakas kanapeczka. Dzis czeka nas dzien zakupowy, trzeba zrobic prezenty swiateczne i wyslac paczke do Polski do moich tesciow. W sumie dopiero listopad, ale w grudniu ceny paczek porazaja. Jak przyjdziemy ugotujemy pyszny dietetyczny ( lub mniej ) obiadek, bo moj TZ tez postanowil troche sie odchudzic.
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze mam wiele przed sobą co do nauki ;D
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
W zasadzie to fajnie..studiujesz? Ja, gdybym mogla cofnac czas, zupelnie inaczej pokierowalabym swoja edukacja..
Obecnie marzy mi sie bycie florystka i czeka mnie mnostwo kursow do zrobienia.
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
A gdzie tam, dopiero 2liceum
matura za rok dopiero, ale myślę, że później spróbuje na studiach PR wszystko zależy od nieszczęsnej matematyki...
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)a matma nie jest taka zła.. gdybyś zobaczyła jaką ja matme mam na studiach
|
|
|
#337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bosssze, gadam jak stara baba ![]() Dobra, ide stad, juz mnie dupka boli od siedzenia. Mezus wstal i robi sniadanko. I zmywa. No, matma to tragedia...kiedys mnie wywalili po pierwszym semestrze ze studiow...a uczylam sie nocami, korki mialam.. caaalajaa - a co studiujesz?
Kochana i kochająca, szczęśliwa. Edytowane przez henieczka Czas edycji: 2009-11-06 o 09:54 |
|
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Wstałam dzisiaj o 6:00 z wielkim zapałem do ćwiczeń , jeżdziłam 30 minut na rowerku i jestem z siebie zadowolona po mimo, że wszystko mnie boli. Wczoraj miałam doła, więc się obżerałam, ale dzisiaj jakoś inaczej patrze na świat... może to dlatego, że w mojej miejscowości od rana świeci słoneczko
|
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczymy jak będzie, na prawdę się cieszę, że dopiero za rok ta matma, bo po tym roczniku maturalnym teraz mogę zobaczyć co mnie czeka ;]
Zjadłam o 8 śniadanie i już głodna jestem, a jestem u TŻ i nie mam co zjeść ;|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rano zawsze waga pokaże mniej... nie mogę czekać tak pytacie o wagę hehe;> zważyłam się 78,6 ... w niedziele i jeszcze w poniedziałek było 80,4 i przez cały tamten tydzień stała ... czysta proteiny robią swoje;> spadło -1,8 od poniedziałku...a może też wiąże się z tym że w tamtym tyg..stała... nie wiem ale ta dieta mówi że tłuszcze w danym pokarmie to 5% ja aż tak rygorystycznie do tego nie podeszłam ... wczoraj nawet zjadłam schabowego;D
|
|
|
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
To i tak imponujący wynik ;*. gratuluje Kochana ;**
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
No ja się go boję, ale przetrwam. Słodyczom na pewno nie ulegnę, ale smażone to będzie mój koszmar...
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nio ja już dzisiaj nie jem przejadłam się ![]() Fajnie Ci sporo schudłaś praktycznie 7 kg u mnie dziewczyny częstują mnie na uczelni wszystkim i pytają czego nie jem... nom to w końcu powiedziałam że się odchudzam... zawsze jak mówiłam to nigdy nie wychodziło nie wiem czy teraz nie będę żałować... mam koleżankę pseudo... który ja się odwróciła i się śmiała ;/ hm.. do tego bierze ode mnie zeszyty...;/ a ja głupia daje... bo ona nie chodzi na wykłady ma wytłumaczenie że dziecko.. poza tym po ciąży jest chuda... także się tym szczyci.. ;/ pewnie dlatego chciałaby ze mną ciągle gdzieś wyjść... bo ja grubas to ona będzie w centrum... moja mama mówi na nią lisica..;/ że wykorzystuje mnie .... ciężko mi odmówić komuś .. ale chyba muszę się zawziąć ona nigdy nic mi nie pomogła :/więc motywacja większa opadnie jej kopara ;/ muszę schudnąć ona waży tak z 52 kg..;/ więc ja przy niej to słoń!! |
|
|
|
|
#346 | |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzien bylby super, gdyby nie te nieszczesne zakupy - zjedzony hamburger z Mc i troche frytek. Ale chodze tam baaaardzo rzadko, wiec sie nie zalamuje.
Przed chwila rowerek - 23min ( o 3 dluzej niz wczoraj )Cytat:
Kto wie czy jak juz bedziesz chuda nie przyczepi sie do czegos innego..Brzmi..hmmm...przerazajac o
|
|
#347 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Rozeznanie
|
Stanelam dzis na wage, a tam 61.6kg. Pewnie to tylko woda, ale i tak cieszy
![]() Na sniadanko dzis dwie kromki ciemnego chleba z serkami i wedlinkami z pomidorem i ogorkiem. Teraz zagryzam waflem ryzowym o smaku jablka z cynamonem, a co tam, do wieczora sie spali Cytat:
|
|
#349 |
|
Przyczajenie
|
już po wszystkim
i to chyba jedyny plus koło jakieś dziwne- punkty ujemne o_O i jakiś dziwny algorytm do przeliczania wynikow;p ehh... dzisiaj chyba przybedzie nadprogramowych kalorii ze spozycia alkoholu, ale jakos sobie trzeba odbic te koło
|
|
|
|
#350 |
|
Przyczajenie
|
Klub Dzieci i Dorosłych "Turkusowa Lampa" na Bielanach zaprasza na Dni Pełne Niespodzianek!
14 listopada w godzinach od 12:00 do 16:00- zapraszamy do wspólnej zabawy! Odwiedzą nas: OTYLIA JĘDRZEJCZAK oraz LIPSKEE, finalista 1 edycji "MAM TALENT". Tego dnia odbędą się darmowe zajęcia dla dzieci i dorosłych: taniec, fitness oraz zajęcia plastyczne i edukacyjne dla najmłodszych. Wygraj zaproszenie na program "MAM TALENT", oraz wiele innych nagród. Każdy, kto do 14 listopada wykupi karnet na zajęcia w Turkusowej Lampie, weźmie udział w losowaniu dwuosobowego zaproszenia na program "MAM TALENT" oraz karnetów na ulubione zajęcia. Tego dnia czeka Was wiele niespodzianek. nasza strona interenetowa: http://www.turkusowalampa.pl ul. Żeromskiego 77 01-882 Warszawa tel. 22 353 22 77 kom. +48 500 700 404 e-mail: klub@turkusowalampa.pl |
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj jest tydzień jak walczę z wagą, właśnie się zważyłam i spektakularnych efektów nie ma 53,5 kg ale i tak się cieszę bo dużo podjadałam w tygodniu.
Dziś odbyło się to moje babskie popołudnie z przyjaciółkami i nie dałam się skusic nawet na odrobinkę słodkości
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() do przodu włączyłam dziś do menu pieczywo, bo dostrzegłam na etykiecie ze jest ono mniej kaloryczne niż pieczywo chrupkie ( dziwne, ze każą nim sie zywic na dietach ). Smak pieczywa po tylu tygodniach nie jedzenia go...bezcenne zupelnie inaczej smakuje
Było : 90.2 kg Jest : 87.0 kg Cel 10: 87 kg ( zaliczone ) Cel 9 : 85 kg Cel 8 : 82 kg Cel 7 : 80 kg Cel 6 : 78 kg Cel 5 : 75 kg Cel 4 : 72 kg Cel 3 : 70 kg Cel 2 : 68 kg Cel 1 : 65 kg A, gdy nadejdą deszczowe dni nauczę się przechodzić między kroplami... |
|
|
|
#353 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewuszki... dawno mnie nie było. Padam po dzisiejszym dniu: od 7 na uczelni do 19 !!! Jutro znowu maratonik od 7:50 do wieczora z 5-godzinną przerwą i ani wracać do domu, ani nic... wrrr
A w kwestii jedzeniowej to uległam kosteczce czekolady przed chwilą. Endorfinki podskoczyły i dlatego nie żałuję Po całym dniu czekoladka mmm pychota ! Analizując wasz system ważenia stwierdziłam, ze również spróbuję i wygrzebałam wagę elektroniczną (bo normalnie mam tylko taka ze wskazówką) i chyba padły w niej baterie, bo jednego dnia wieczorem pokazała 6,02 kg a następnego 55,8 kg haha niestety wskazówkowa jest znacznie bliżej wersji pierwszej - a szkoda
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
![]() Ja przestawiłam się z bułeczek grahamek na chlebuś który nazywa się omega. Jest ciemny i ma w sobie płatki owsiane,ziarno słonecznika,soi, otręby owsiane błonnik i oleje rybie omega3 i najważniejsze jest bardzo smaczny. ![]() od wczoraj zrobiłąm kolejny krok i przestałąm słodzic kawę i używam już tylko mleczka w wersji light
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
ja wczoraj zaczelam jesc tez ciemny chlebek, bo wnioskuje ze lepiej i zdrowiej niz meczyc sie z tymi chrupkami
co do slodzenia to herbaty juz kilka lat nie slodze, ale z kawa jest ciezej...obecnie nie slodze lub tylko pol lyzeczki, ale to i tak zdecydowanie lepiej bo kiedys walilam dwie lyzeczki :/
Było : 90.2 kg Jest : 87.0 kg Cel 10: 87 kg ( zaliczone ) Cel 9 : 85 kg Cel 8 : 82 kg Cel 7 : 80 kg Cel 6 : 78 kg Cel 5 : 75 kg Cel 4 : 72 kg Cel 3 : 70 kg Cel 2 : 68 kg Cel 1 : 65 kg A, gdy nadejdą deszczowe dni nauczę się przechodzić między kroplami... |
|
|
|
#356 |
|
Przyczajenie
|
w jednym z moich podręczników znalazłam fajny wzór na obliczenie podstawowej przemiany materii i całkowitego zapotrzebowania energetycznego
może się komuś przyda :dla kobiet PPM= 10*masa ciała(kg) + 6,25*wzrost(cm) - 5*wiek(lata)- 161 współczynnik aktywności: 1,4- 1,5- niewielka aktywność 1,7- umiarkowana aktywnośc 2- duza aktywnosć całkowite zapotrzebowanie energ.= PPM* współczynnik aktywności "od otrzymanej wartosci nalezy odjąć 1000kcal- w ten sposób uzyska się wartośc energetyczna diety pozwalajacej na zmniejszenie masy ciała pacjenta o 1kg/tydz." ;* |
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakos nie moge zrzucic... nie mam wagi w miescie gdzie studiuje i pozostaje mi wazyc sie na siłowni.... a ostatnio waga pokazała mi kilo wiecej ni tydzien temu
moze to dlatego ze mialam okres...tak wiec od jutra jem tylko kisielki i jabłka. piernicze- musze do sylwka wazyc 65 kilo... wiec 10 kilo przede mną;(
|
|
#358 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja właśnie wróciłam od TŻta i jestem nawet zadowolona, najgorzej nie podpasowały mi obiadki ale babcia robila więc musiałam zjeść.. ) nie było tak tragicznie. mniejsze porcje troszeczke ruchu i jest ok;d dziś się nie zważę wybaczcie.. ale wole podczas okresu tego nie robić żeby się nie dołować;D
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
caaalajaa dziekuje bardzo ale to dobiero troszke ponad 3 kg wiec nie ma jeszcze szalu takiego
mimo to dziekuje za mile slowa a propo Sylwka... to ciekawe swoja droga jak bede wygladala do sylwestra hehehea jesli chodzi o to kisielki i jablka to jest wrecz tragiczny pomysl !!! takim czyms niuniulka tylko sobie zaszkodzisz i znowu zamkniesz sie w blednym kole :/
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja planuje narazie tylko przez tydzien tak jeść żeby żołądek skurczyć, a potem sie zobaczy
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

)

, jeżdziłam 30 minut na rowerku i jestem z siebie zadowolona po mimo, że wszystko mnie boli. Wczoraj miałam doła, więc się obżerałam, ale dzisiaj jakoś inaczej patrze na świat... może to dlatego, że w mojej miejscowości od rana świeci słoneczko