|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
![]() ![]() Ja przespałam nocke bo wzięłam Apap Noc. Trzymam kciuki za Katarinke ![]() ![]() Czuję sie dobrze mały wiję sie tak jak sie wił.Muszę wytrzymać do jutra. Trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę w szpitalu,bo boje sie jednak decyzji negatywnej.Takto juz by się umówił ze mną i moze jutro na wieczor już bym była po operacji.Ale wszystko dowiem się jutro po rozmowie z lekarzem.Uciekam jeśc śniadanie buziaki. ![]()
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]()
#2193 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak myśle o Tobie, Gissh i Karenice, bo ona tez tak lezala a wrozyli jej wczesniejszy porod ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wagi- najwyzej wyrobie sobie miesnie ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Raczkowanie
|
KATARINKA URODZIŁA O 7:55 CÓRCIE BIANKE 53CM.JEST ŚLICZNA.KASIA ODPOCZYWA.
![]()
#2195 |
Rozeznanie
|
Witam ranne ptaszki
![]() paczka22 ![]() ![]() Ja też bym poprosiła o wpisanie na listę ![]() ![]() GRATULACJE DLA KATARINKI ![]() ![]() ![]()
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2009-11-08 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czy do tej pory ktoras Mamusia w ogole urodzila w terminie?? jednak natura madrzejsza niz lekarze ![]()
![]() |
#2197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wielkie gratulacje! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to moj brzuszek 34tydz+3 ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-08 o 09:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Rozeznanie
|
Ja patrzę że na razie przewaga chłopców
![]() ![]()
#2200 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ja tylko na chwilkę zobaczyć jak się ma lista rozpakowanych mamuś ![]() Katarinka - GRATULACJE ![]() ![]() miłej niedzielki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
tak tak
![]() BIANECZKA jest już na świecie ![]() ranna ptaszynka urodzona o 7:55 53 cm i 3440g BRAWO dla dzielnej mamusi! ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- domi, brzusio piękne! |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Rozeznanie
|
Katarinka GRATULACJE
![]() Domi - ja też na początku tak wstawałm po kilka razy w nocy i czuwałam, czy wszytko dobrze.. teraz już śpi ęspokojnie... postaraj się nie denerwować a doczekasz spokojnie tak jak my ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek! Wlaśnie wpadłam zobaczyć co u katariny przez noc sie wykluło no i proszę!!!!!!!!!!
Gratulacje ![]() ![]() I czekam na relację... A Kachula się nie odezwala ![]() Cytat:
Mi też się wydaje, ze jesteśmy zgraną grupą, a początki przyznam wydawaly się cięzkie... malo było postów... Domi, chyba Cię zmartwię... ja teraz wertuje rożne księgi imion, znaczenia imion itd ![]() Cytat:
![]() Miłej niedzielki!
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-11-08 o 10:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | ||
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do imienia, to nawet mnie nie strasz ![]() ale mam tu taka strone: http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2008 i Pola jest na 19 miejscu a Apolonia na 121, czyli tak jakby dwa rózne imiona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz na tej liście jest Bartek - a wiadomo że Bartek to zdrobnienie od Bartłomieja lub Bartosza - rozgraniczenia na liscie nie ma... A zestawienie Franciszek Jozef? Po co uwzględnili drugie imie? najlepsze jest 161 m-c dla dziewczynek - Guantanamera ![]() ![]() Mi się akurat Apolonia -Pola podoba bardzo, ale coś czulam, ze Tobie nie. Najlepiej zadzwon jutro do urzędu... Albo miejsce 155 dla chłopca - Janko - zakładam się że jakbym tak chciala nazwać syna, to by sie okazalo że to po prostu Jan - a Janko to sobie na niego w domu moge wołać...
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-11-08 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |||
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie
![]() Kropka, Zmarzenka i Katarina - gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś rano ciśnienie już nieco niższe. Biorę leki dopiero 4 dzień, także może trzeba trochę więcej czasu, żeby to się unormowało. Mam zrobić badanie na obecność kwasu moczowego we krwi i jeśli się potwierdzi to wtedy zadzwonić do lekarza, jeśli nadal będzie problem z ciśnieniem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do Janko ![]() a chociaz z drugiej strony byl Janko Muzykant:P Konspi a jak Ty masz na imie i ile masz lat? ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje dla nowej mamusi ![]() To nici z mojego terminu. Już zajęty ![]() sexy ![]() Cytat:
![]() Konspiracjo, śniło mi się dziś, że urodziłaś ![]() A u mnie jako tako. Skurcze czasem są, ale bezbolesne, córcia upodobała sobie za to wbijanie się w prawą pachwinę, więc boli przy chodzeniu ![]() ![]()
![]() |
#2209 |
Wtajemniczenie
|
Katarina GRATULACJE !
![]() a ja muszę Wam powiedzieć, ze strasznie bolą mnie biodra i krocze - schodzą mi się kości i to koszmarnie boli, no cóż da sie przezyc - już to przerabiałam więc wiem, ale utrudnia mi to chodzenie nadrabiam prasowanie, małego już wszystko wyprasowałam, i wziełam sie za ciuchy Izy, mały bałagan w ich szafkach też okiełznany, może do świat sie wyrobię ![]() jutro mam sie zgłosic na badanie słuchu z małym - aparat był popsuty - to może uproszę aby go zważyły - ciekawe ile przybrał - bo jeść to by jadł chyba cały czas Dudziakowa mówisz daje popalić - a Grześ dziś o 3 rano wstał na jedzonko i do 5.30 nie miał zamiaru zasnąć i to w swoim łóżeczku, jak kładłam go do łóżeczka to się darł jak brałam na ręce to przestawał i tak wkoło macieju, więc go wziełam do nas i spał jak aniołek do 8. |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Raczkowanie
|
Kropeczce i Katarinie ogromne gratulacje
![]() wczoraj byłam na ktg, takie profilaktyczne zalecenie lekarza prowadzącego z Bubusiem wszystko wporządku, a u mnie wyszły jakieś małe skurczyki przepowiadające - takie nawet regularne, co 5 minut; ciekawe, bo ja nic a nic nie czuję ![]() ![]() teraz parę słów do Paczki kobieto, nie stresuj się (rozumiem że chcesz mieć cc); wysokie ciśnienie w gałce ocznej to początki jaskry; i to jest wiadomość dla ciebie o tyle dobra, że jaskra JEST WSKAZANIEM DO CC wg Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego; takie są wytyczne; to co cię może spotkać to 'widzimisię' lekarza dyżurującego, który uzna że zamiast cc będą kleszcze albo vacum (żebyś nie musiała przeć); dlatego ja na twoim miejscu poszłabym do szpitala od razu umawiać się na termin cc, nie czekając na rozwinięcie akcji porodowej, bo a) nie wiadomo na jakiego mądralę trafisz b) może akcja przebiegnie tak szybko że faktycznie może być już za późno na cc ![]() ![]() zła wiadomość jest taka, że jaskra prowadzi do ŚLEPOTY; więc nie lekceważ problemu i po porodzie koniecznie się lecz!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Martwię się, bo wcześniej myślałam, że tylko podczas wizyt mam takie wysokie, bo się denerwuję wizytą, tym, czy u Małej wszystko dobrze itd., a okazało się, że po wstaniu z łóżka rano też mam takie wysokie. Wiem, że z ciśnieniem nie ma żartów, także jeśli nadal będzie wysokie mimo brania leków, to na pewno będę dzwonić do lekarza i nie wiadomo, czy nie skończy się szpitalem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny martwię się trochę, bo moja malutka mało dzisiaj się rusza. Może tylko śpi, czasami poruszy główką ale nic poza tym. Powinnam się niepokoić czy nie??
#2213 |
Rozeznanie
|
w temacie imion..
mam w rodzinie małą Polę jako Polę a nie Apolonię i nie było problemu w USC ![]() ![]() Katavalley - ja wczoraj rozmawiałam o ruchach z moim lekarzm i on powiedział, że przez 3do4h dzidzia może spać i nie reagować na zaczepki rodziców, ale jeżeli nie rusza się przez dłużej niż 4h to należy pilnie zgłosić się do szpitala na kontrolne KTG. ja też dziś miałm wrażenie, że moja cały czas śpi, aż w końcu przed chwilą się obudiła więc już jestem spokojna ![]() Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2009-11-08 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
minimalna ilość ruchów to 10 / 12h - niektórych nie czujesz więc połóż się na jednym, drugim boku z rączką na brzuszku, i sprawdzaj czy malutka zmienia pozycje... przede wszystkim nie denerwuj się! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-08 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wiem ,ze Anita Lipnicka ma córeczke Pole ![]() Cytat:
Musisz uwazac na to cisnienie, bo u mnie mamuskom w szpitalu tym, ktore mialy problemy czesto polozne mierzyly cisnienie. Poprostu trzeba je jakos uspokoic. A jakie leki bierzesz?Bo to chyba nie przez leki tak Ci skacze? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Katarina ogromne gratulacje kochana!!!!!!!!!Bianeczko witamy na świecie
A teraz obiecane foteczki mojego brzdaca Z tego co widze na liscie to moj synus to najwiekszy wagowo klocek na watku ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kachula mały jest cudowny ![]() ![]() ![]() jak się czujesz? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
ja czuje sie dobrze,dzis wkoncu sie wyspalam bo nocki w szpitalu sa okropne,dzieci placza,ledwie czlowiek zasnie juz budza bo termometr bo badanie a dzis w swoim lozku nareszcie Czuje sie dobrze,rana troszke czasami zaciagnie ale tak to wszystko ok,mleczarnie pelne wiec maly caly czas sie domaga jedzenia Porod szybki tylko straszne jest uczucie(przynajmniej dla mnie takie było) jak sie dostaje znieczulenie i nogi dretwieja,ja caly czas chcialam ruszac nogami i troszke im poszalalam z nerwow na stole ale pozniej juz z bezsilnosci podsypialam sobie,pokazali mi maluszka ze synus z zaraz pozniej juz mialam go przy sobie jak mnie przewiezli na sale,tak slodko na mnie patrzyl a ja nie moglam uwierzyc ze to moje dziecko.Naprawde cos niesamowitego miec dzieciatko
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
Kachula27 śliczny synek
![]() ![]() ![]() ![]()
#2220 |
Zadomowienie
|
zazdroszczę, że masz już maluszka przy sobie
![]() i cieszę się, że wszystko jest ok! ojjj jakie to jest szczeście ![]() już się nie mogę doczekać mojej kruszynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.