|
|
#1591 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
***************** A my wczoraj skręciliśmy łóżeczko, a dziś jedziemy po materac No i z innej beczki - dziś w nocy śnił mi się szpital - mam nadzieję, że to nie zapowiedź jutrzejszej wizyty... |
||||
|
|
|
#1592 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ze z dzidzią wszystko ok. ... i proszę się tu nie martwić bo inaczej , proszę dzidizusia nie stresować ! ![]() Cytat:
U nas w domu co dzień takie dwa małe "potworki" są pod opieką u dziadka. Teściu wybiera wnuki o 15 z przedszkola i do ok17/ 18 siedzą u nas. Czasami mam ich dość bo strasznie krzyczą, a jak coś się im nie pozwoli to potrafią ryczeć godzinami. Ich rodzice wyznają zasadę że jeżeli coś źle zrobią to niech sobie płaczą ile mogą- aż się zmęczą. Ja czasami nie wytrzymuje przy tych dzieciakach. Czuje nieraz że jak dzidizuś słyszy ten płacz to chyba się denerwuje bo taki brzuch mam napięty i naprawde męczące to jest. Czasami staram się ukryć przed tymi dzieciakami i dopóki nie wiedzą że jestem w domu to mam spokój, a jak im się pokaże to nie dają mi spokoju. Tylko mnie męczą żeby coś z nimi robić i sie bawic. Z drugiej strony to miłe jest, że mnie lubią , bo do szwagierki (drugiej cioci) jak jest w domu to nigdyby tak nie poszły.......... ech obyśmy miały cierpliwość do naszych dzieciaczków ... ![]() Cytat:
Najgorsze jest wtedy jak razem ze skurczem, aż wykręca mi palce a ja nic nie dam rady zrobić- okropne uczucie i okropny ból. Lekarz kazał zażywać mi magnez własnie wieczorem i smarować nóżki żelem Venoruton. Cytat:
no i nie masz wyjścia z egzaminem trzymam kciuki ![]() ----------------------------------------------- a my wczoraj mieliśmy dzień lenistwa. Poleniuchowaliśmy w łóżku do 13 ![]() Teściu zrobił obiad, więc nawet śniadania nie zdążyliśmy zjeść. Po obiadku wyskoczyliśmy do sklepu po smakołyki. Wstąpiliśmy do cukierni po ciacha i leniliśmy się do wieczorka obrzerając się słodkościami ![]() A dziś mnie czekają porządki. W sobote zrobiliśmy rewolucje w 2 pokojach. Wszystkie rzeczy z szafek powyciągane żeby meble poprzenosić. Sterta rzeczy przeleżała przez niedziele a teraz muszę się wziąć do roboty.
|
|
#1593 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale do niedawna była masakra, głównie na plecach, ale dekolt i buźka też czasem obrywały A u mnie chłopak siedzi Cytat:
Bo ja dłużej niż trzeba nie wytrzymam![]() Koleżanka urodziła córę 3 tygodnie przed terminem, ale druga też córę 10 dni po... Z chłopakami nie wiem, bo u nas w towarzystwie to rzadkość, a jak już się jakiś urodził to przez planowane cc ![]() ******************** Franek chyba się obrócił Zawsze czułam kopniaki z boku, a od wczoraj wieczorem pod żebrami, wali w okolicę żołądka Jutro mam wizytę więc się dowiem ![]() Gardło przeszło, Tantum Verde jest rewelacyjne Ale dostałam paskudnego kataru i kaszlę |
|||
|
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
Straszna rzecz się stała wczoraj- zlokalizowałam kilka paskudnych rozstępów pod piersią
![]() .. i to musiały się już chwile tam rozwijać, a ja ciągle myslałam że to skóra się "pomięła" od stanika ![]() ..ech.... trzeba się wziąć za siebie..... idę poćwiczyć
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiam wysłałabyś mi też??
Patinka mi siara nie leci Celka, Youyou -trzymam kciuki za Wasze wizyty!!dajcie jak najszybciej znać, co i jak. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Xmila proponuję mleko gorące ,masło, czosnek. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Gooha-nie przejmuj się też mam, a piersi pod spodem ma jakieś siwe coś, niby nie rozstępy, niby nie popękane naczynka, może jakiś odkształcenia od piersi...sama nie wiem |
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuszki!
![]() Ja jak zwykle dopiero wstałam, zaraz się trzeba ogarniać i ruszam do gina i jeszcze idę po nowy telefonik ![]() Co do pryszczy to u mnie jest falami, generalnie nie mam z nimi problemów ale w ciaży miałam kilka takich faz że nagle z dnia na dzień wysypało mi nieźle na brodzie całą armię syfków i po kilku dniach zeszło.. Potem było kilka tygodni spokoju i nagle znowu taki atak ![]() addicted to wizaz - co do Twojego ciacha to są trzy rzeczy których nie jestem w stanie przełknąć: rodzynki (takie w cieście) , wiórki kokosowe i ananas bleeee ![]() Aaa i dziś jak wstałam w nocy siusiu to zauważyłam parę kropelek siary na sutku, czyli tak jak wczoraj czułam, cyce mnie swędziały okropnie i siara się pojawiła Na razie parę kropelek ale już jest ![]() A co do tego przesądu o terminach porodu dla płci to ja bym chciała żeby Filip urodził się dzień po terminie, czyli 21 lutego, bo wtedy TŻ ma urodziny więc miałby super prezent ![]() filka - gratulacje ciociu !
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Pola to podaj mi emiala i nie ma sprawy
![]() ps pogoda u mnie paskudna....chyba pada ...szaro buro wilgotno brrrrr A w Tv już widzialam reklamy świąteczne Fika gratulacje cioteczko Chyba jednak wyruszę z Kubą na maly spacer...zwłaszcza że głowa coś mnie boli może na świezym powietrzu przejdzie.... dousłyszenia
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!
A dziś znowu pogoda do kitu.... Tylko w sobote wyszło na chwilę słonko, a tak to cały czas szaro, buro i ponuro, brrrrr. gooha3 dziękuję ![]() filka gratulacje dla cioci ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Na pewno wszystko będzie dobrze
|
#1599 |
|
Raczkowanie
|
Pola25 - unikam słodyczy i przyznam, że jest to trudne
![]() *********** No właśnie mleka nie mogę i nie lubię Ale czosnek jem na chlebku
Edytowane przez xmila Czas edycji: 2009-11-09 o 11:08 |
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiam już wysłałam, z góry dziękuję.
Filka gratulację! co do krostek, to ja raczej nie mam, rzadko mi coś na twarzy wyskoczy, najczęściej jest to jakaś gruba krosta lub krosty.włosy mi się przetłuszczają mniej niż przed ciążą, a paznokcie mocniejsze choć dalekie od ideału. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Xmila rozumiem,że w czasie dietki nic a nic, nigdy. A pozwalasz sobie na herbatniki lub paluszki?czytałam gdzieś, że można herbatniiki i paluszki.choć mój lekarz nic takiego nie mówił. |
|
|
|
#1601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zjadłam kawałek swojego torta ślubnego jako deser do obiadu Cukier miałam w normie, więc potem sobie pozwoliłam zjeść jeszcze 2 razy. No ale się skończył A jak zjadłam kawałek, malusieńki, innego ciasta to już było gorzej. Więc odpuściłam i jakoś się trzymam. Ale możesz popróbować. Nawet jak raz czy dwa cukier Ci skoczy powyżej normy to nic złego się nie stanie - niebezpieczny jest stale wysoki poziom glukozy
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze.
Czas mi się ciągnie, bo Ida zrobiła pobudkę o 5:30 Tera pójdzie spac to i jak się prześpię.Dostałam teraz znowu duphaston i znowu pryszcze się zaczęły, tak jak wcześniej. Bez niego nie miałam, bo nigdy nie miałam. Trudno. A co do wielkości piersi i siary czy mleka to ja mam małe B i karmiłam 12 miesięcy, i teraz też mam małe znowu tyle tej siary, także to żadna reguła. Pozdrawiam i ja dziś znowu dół Już nawet zapomniałam co to znaczy wyjść na zewnątrz. Szlag by to trafił |
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn mi tez wyskoczyly na plecach, chociaz nigdy nie mialam
Filka gratuluje Xmila na kaszel syrop z cebuli |
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki dokładnie Ci wyskakiwał cukier po słodkim? ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Mamaidy głowa do góry!!!!! |
|
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
Spaaaaać..... a tu za chwilkę muszę wyjść!
mamaidy Uffff, ja na szczęście nigdzie nie mam żadnych krost, jedynie na twarzy coś mi się zrobi małego A co do rozstępów, to nie wiem czy to to, ale od jakiegoś czasu nad samym pępkiem mam taką kreseczkę. To wygląda jak popękane naczynka....
|
#1606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.A po obiedzie i kawałku jabłecznika 145 .Nie ma reguły. Jak mi przekracza normę to łapię doła, więc wolę nie ryzykować. Jak mi się chce słodkiego, to tartą marchewkę wcinam |
|
|
|
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coca cola już daje reklamę świąteczną Innych nie widziałam ![]() A ja już posprzątałam to co się nabrudziło, odkurzone no to sobie zaległam z herbatką rumiankową z miodem i cytrynką - tzn jest taka gotowa kupna, lepiej pić taką niż zwykłą z cukrem i cytryną, chociaż zwykłą herbatkę bardzo lubię ![]() Dziewczyny a powiedzcie mi jak dziecko ubieracie na wyjście ze szpitala? Dostaliśmy od teściowej w piątek taką paczuszkę wyprawkową: śpioszki, kaftanik i taka koszuleczka. Czy jak dziecko będzie w: kaftaniku, śpioszkach i kombinezonie to wystarczy? Czy do tego jeszcze skarpeteczki i sweterek? Mówię o czasie średnio połowa stycznia. No i obowiązkowo czapeczka i rękawiczki
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myślisz, że już do końca ciąży będziemy musiały stosować dietkeę?? a jak Twoja waga? |
|
|
|
|
#1609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dieta do końca niestety I oby tylko dieta ![]() A waga leci w dół. Podobno to normalne na początku tej diety. Mam teraz 57,5kg, a było już 59. Jak mały ze mnie wyjdzie to będę chudsza niż przed ciążą |
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek. Ja juz po lekarzu, wiec dziekuje za kciuki.
Wszystko dobrze. Szyjka zamknieta i ladna. Lekarz powiedzial, ze takie skurcze to czasem sie moga pojawiac. Czasem tez po cc sa czesciej takie napiecia macicy,a wynika to z tego, ze koncu jest juz tam szew i moze ciagnac. Ale mowil, ze i czystosc pochwy i wydzielina w porzadku. A tak sie balam, ze ostatnie wyjscia na basen moga mi jakas infekcje przypaletac. Dzidzia ok. Serduszko 158 uderzen na minute. Z Adasiem mialam zawsze ok 130 uderzen. A teraz ponad 150. Moze dlatego, ze to dziewczynka ![]() Co do mleka/siary itp - dziewczynki nie martwcie sie na zapas. Nie ma znaczenia, czy Wasze piersi produkuja juz siare czy zaczna tuz po porodzie! Czy urosly podczas ciazy czy nie. Podobnie jest z wielkoscia piersi - kobitki z rozmiarem A karmia miesiacami, a te z E maja problemy. Nie ma zadnej normy w tym wzgledzie. ![]() buziaki i milego dnia |
|
|
|
#1612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1613 | |
|
Raczkowanie
|
Celka - super, że wszystko w porządku
U mnie ciągnące bóle są po prawej stronie, a to dlatego, że wyrostek mi usuwali i wcześniej szyte miejsca nie chcą się rozciągać i bolą... Cytat:
No i jakby z cukrem się pogorszyło to będę skazana na kliniki na Chałubińskiego |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i spodobało mi się.
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
************************* ***** Kuba ma drzemkę....a mnie coś brzuszek ciągnie wziełam nospe ![]() Jakoś mnie ostatnio męczy jak nie głowa to brzuch Dobrze że nie *upa
|
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja na Brochów mam rzut beretem więc inne szpitale odpadają, tym bardziej, ze na Kamieńskiego dojechać to rzeźnia Kliniki jakoś mnie odstraszają. Ewentualnie Dyrekcyjna ale czy oni już nie są na Borowskiej??? Generalnie to wczoraj tak myślałam o porodzie i generalnie trochę mi się zmartwiło, ze znów bede siedziec w szpitalu kupe czasu a tu Adik będzie bez mamy i nawet ne bedzie mnie mogł odwiedzić ehhhh za dzisiejsze wizyty ![]() Celka mój junior ma ciągle ponad 150 uderzeń a chłopiec ma byc Adik miał około 140
|
||
|
|
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
Pola. Madziulka dzięki, na razie z chandrą jeszcze gorzej, chociaż pospałam.
Celka Xmila współczuje tej diety. Ja w ciążach mam tak, że jem niewiele słodkiego i mogłabym się obyć bez. Natomiast wyrzeczeniem jest dla mnie to, że nie mogę się napić zimnego piwka albo czerwonego wytrawnego wina. Także rozumiem ból Patka ja ubierałam pamiętam z pielęgniarką i było body, pajacyk, pod spodem skarpetki i na to jeszcze sweterek i kombinezon a pod ciepłą czapkę jeszcze kazała założyć bawełnianą. Wydawało mi się za grubo, ale podobno takie maleństwo jeszcze szybko marznie, bo dopiero z brzuszka wyszło. To był koniec listopada. Zimny |
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zdałam!!!!!!
nie moge uwierzyć że udało sie za 1razem!!!!pogoda straszna,leje i mgła,ale za to egzaminator był przemiły.mysle że brzuszek pomógł bo nie wybrał mi trudnego parkowania tylko łatwiejsze.aż go uściskałam lece was nadrobić |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Filka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

no ale jeśli jutro okaże się że szyjka się skróciła to zastosuję większy rygor

, proszę dzidizusia nie stresować ! 
Momentami, to aż mnie ręka swędziała, aby mu klapsa dać 

A jak zjadłam kawałek, malusieńki, innego ciasta to już było gorzej. Więc odpuściłam i jakoś się trzymam. Ale możesz popróbować. Nawet jak raz czy dwa cukier Ci skoczy powyżej normy to nic złego się nie stanie - niebezpieczny jest stale wysoki poziom glukozy
Tera pójdzie spac to i jak się prześpię.
Już nawet zapomniałam co to znaczy wyjść na zewnątrz. Szlag by to trafił

Kliniki jakoś mnie odstraszają. Ewentualnie Dyrekcyjna ale czy oni już nie są na Borowskiej??? Generalnie to wczoraj tak myślałam o porodzie i generalnie trochę mi się zmartwiło, ze znów bede siedziec w szpitalu kupe czasu a tu Adik będzie bez mamy