Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-09, 16:28   #1651
ula 87
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
no to wklejam fotki pokoju mojego Kurczaczka. nie ma listew jeszcze, zaslon (no i klamki w drzwiach buhahahahaha) ale na to prosze nie zwracac uwagi. obrazki jeszcze trzeba powiesic na scianie i mezowi cos z drzwiami od szafy nie wyszlo, niestety przegral w tym starciusie poprawi pozniej.aaa, no i materac trzeba podniesc.

mamuski jak macie juz gotowe pokoiki, to wklejajcie, bardzo ciekawa jestem jak to u Was bedzie

,
a ja jeszcze nie mam pokoiku dla córeczki , łóżeczko bedzie u nas w sypialni , ale jeszcze malowanie ścian nas czeka boję sie że nie zdążymy
komoda na ciuszki będzie dopiero na początku grudnia bo robiona na wymiar , prać narazie nie mogę bo jeszcze remont nas czeka , nawet szafy dla siebie jeszcze nie mamy ( i wątpię ze kupimy w tym roku)

dziś porozwalałam cały pokój (wyglada jak po tornadzie ), zaczełam z naszymi ciuchami robić porządek , prezenty ze ślubu się jeszcze walają pod nogami ,tona niepotrzebnych kartonów , nie wspominając o zalegająch nieużywanych przez męza ubrań ,
dlaczego w lato nie zabrałam się za to
dużo nie posprzątałam bo brzuszek zaczął mnie boleć , zwiełam nospe i czekam czy przejdzie
idę leżeć

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:37   #1652
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
bardotka nie martw sie ja tez mialam wysoki cukier po obciazeniu i dostalam diete na tydzien i po tyg znowu mialam badania krwi i wyszly dobre po diecie wiec pewnie i ty dostaniesz diete i wyniki sie poprawia
Elcia-i już nie musisz mieć diety?a jaki Ci wyszedl cukier przed a jaki po diecie?co jadlas w czasie diety?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:40   #1653
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dużo nie posprzątałam bo brzuszek zaczął mnie boleć , zwiełam nospe i czekam czy przejdzie
idę leżeć
Koniecznie odpocznij....

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:40   #1654
pola25
Zakorzenienie

Xmila co dzisiaj jadłaś na obiad??-bo mi pomysłów brak...a to dopiero 5 dzien diety...
Stary 2009-11-09, 16:40   #1655
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
madzik ale super pokoik,meble są naprawde zajefajne.fajnie ze już macie pokoik gotowy,my niby meble mamy wybrane ale za pare dni dopiero musimy pomierzyc pokój i dopiero zamówić.i nie wiem jaki kolor ścian zrobic

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

madzik pokoik sliczny

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
a ja jeszcze nie mam pokoiku dla córeczki , łóżeczko bedzie u nas w sypialni , ale jeszcze malowanie ścian nas czeka boję sie że nie zdążymy
komoda na ciuszki będzie dopiero na początku grudnia bo robiona na wymiar , prać narazie nie mogę bo jeszcze remont nas czeka , nawet szafy dla siebie jeszcze nie mamy ( i wątpię ze kupimy w tym roku)

dziś porozwalałam cały pokój (wyglada jak po tornadzie ), zaczełam z naszymi ciuchami robić porządek , prezenty ze ślubu się jeszcze walają pod nogami ,tona niepotrzebnych kartonów , nie wspominając o zalegająch nieużywanych przez męza ubrań ,
dlaczego w lato nie zabrałam się za to
idę leżeć
u Nas pokoj Malej wyglada najlepiej z calego domu, do reszty pokoi to szkoda wchodzic:brzydal : w kuchni mamy tylko 2 szafki na razie, lazienka to przedpokoj to zywe sciany obdarte z tapety, w oknie od ulicy wisi jakas beznadziejna szmata, zeby nikt Nam nie zagladal (karniszy nie ma jeszcze, wiec nie moge powiesic zaslon),listew brak w calym domu, furtyny obgryzione, drzwi bez klamek na ogrodzie mamy wysypisko, 2 tyg temu skladalismy komody, zebym miala gdzie swoje gacie schowac, ale i tak jeszcze szafy nie mam. siwy dym po prostu, ale powiedzialam sobie, ze pokoj Malej musi byc Naszym priorytetem.

ULA Uwazaj na siebie kochana, nie przemeczaj sie. jak boli to nie sprzataj, lez i odpoczywaj

a wczoraj jak lezelismy juz w lozeczku Mala chyba chciala wyjsc lewa strona brzucha, tak sie wypiela, ze nawet Tz kwiczal z zachwytu, ze czuje

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-11-09 o 16:41
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:48   #1656
Zaslona
Raczkowanie

madzikUK póki dziecko będzie małe będzie ze mną w pokoju. Pokój już pomalowałam razem z mamą w lipcu na zielono-beżowy, bo wcześniej miałam fioletowy z liliowym dziecko by się przestraszyło takich kolorów :P A potem to nie wiem czy będą warunki żeby dziecko miało osobny pokój

A ja jak zawsze Was podczytuję codziennie ale rzadko komentuje Brzuszek rośnie ładnie. mały od wczoraj tak szaleje mi w brzuchu, że mnie wszystko boli. Nawet wczoraj udało mi się nagrać filmik jak mały kopie i widać jak brzuch faluje i to nie były kopniaczki. To były KOPNIAKI!
Co do pryszczy to mi właśnie cera się poprawiła. Czasami wyskoczy jakaś jedna krostka albo dwie ale tragedii nie ma. Nawet wczoraj jak mnie koleżanka widziała tylko z tuszem na rzęsach to powiedziała, że ładnie wyglądam.

Dzisiaj taki nudny dzien, że nic się nie chce. Dopiero przed 17.00 a już jest ciemno na polu jak nie wiem. Chyba się zdrzemnę coś, bo padnę. (jak mi mały pozwoli, bo wczoraj o 7 rano zostałam obudzona kopniakami).

Miłego wieczoru!

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:49   #1657
Agape007
Zadomowienie

Dzis mieliśmy jechac po materac, ale nie pojechaliśmy. Nawet dobrze, bo chciałam Was zapytac jaki Wy wybrałyście - kokosowo-piankowy, czy gryka-pianka-kokos?

Stary 2009-11-09, 16:54   #1658
aldii
Zakorzenienie

MadzikUk pokoik
Agape za wizyte
Stary 2009-11-09, 16:55   #1659
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Agape za wizyte

Stary 2009-11-09, 16:58   #1660
pola25
Zakorzenienie

Agape my jeszcze nie kupiliścmy ale słyszałam, że najlepszy kokosowo-piankowy

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
madzikUK póki dziecko będzie małe będzie ze mną w pokoju. Pokój już pomalowałam razem z mamą w lipcu na zielono-beżowy, bo wcześniej miałam fioletowy z liliowym dziecko by się przestraszyło takich kolorów :P A potem to nie wiem czy będą warunki żeby dziecko miało osobny pokój

A ja jak zawsze Was podczytuję codziennie ale rzadko komentuje Brzuszek rośnie ładnie. mały od wczoraj tak szaleje mi w brzuchu, że mnie wszystko boli. Nawet wczoraj udało mi się nagrać filmik jak mały kopie i widać jak brzuch faluje i to nie były kopniaczki. To były KOPNIAKI!
Co do pryszczy to mi właśnie cera się poprawiła. Czasami wyskoczy jakaś jedna krostka albo dwie ale tragedii nie ma. Nawet wczoraj jak mnie koleżanka widziała tylko z tuszem na rzęsach to powiedziała, że ładnie wyglądam.

Dzisiaj taki nudny dzien, że nic się nie chce. Dopiero przed 17.00 a już jest ciemno na polu jak nie wiem. Chyba się zdrzemnę coś, bo padnę. (jak mi mały pozwoli, bo wczoraj o 7 rano zostałam obudzona kopniakami).

Miłego wieczoru!
Zasłonka pisz częściej

co do pogody to masakra, jutro ma być chłodniej...słoneczka brak
Stary 2009-11-09, 16:59   #1661
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Elcia-i już nie musisz mieć diety?a jaki Ci wyszedl cukier przed a jaki po diecie?co jadlas w czasie diety?
juz nie musze miec diety ale mam ograniczac slodycze,a co do cukru to mialam 11,6 i tutaj to juz jest za duzo a po diecie mialam 6,1 wiec sie duzo poprawil
a na diecie to jadlam ciemne pieczywo badz jasne do tego salata,rzodkiewka,pomidor ,ogorki kiszone i korniszone
jogurty naturalne 0 %,ser,mleko,wode mineralna,makaron,musli,o wsianka,jablka,brzoskwini e,pomarancze,grejfruty,
kiwi,mieso wieprzowe,kurczak,ryba najlepiej nie smazona,kalafior,marchew, pieczarki,ogorek,
takie rzeczy moglam jesc dostalam to ze szpitala na kartce zapisane wiec wybor jest spory
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:00   #1662
agagmm23
Raczkowanie

Witam dziewczyny

Ostatnio mało sie udzielałam bo jakos weny na pisanie nie miałam.

Jesli chodzi o krosty to ja zawsze miałam z nimi problemy a teraz to juz sie do nich przyzwyczaiłam. Całą ciąże biore Luteine i tak mysle ze to od niej ma problem z twarzą.

Śliczny pokoik my narazie mamy wstepnie wybrany kolor farby na jaki pomalujemy pokój, a ze mała bedzie spała z nami w sypialni tak wiec kolor trzeba wybrac uniwersalny.
Łóżeczko juz kupione tylko komody szykamy.

Dzisiaj musiałam wstac rano bo jechałam zrobic badania, ciekawa jestem jak tam moje czerwone krwinki czy sie cos poprawiło.
Jutro do SR, a w czwartek na kontrole do lekarza.

agagmm23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:02   #1663
oliviaoO
Rozeznanie

ja materac będę brała chyba kokos-pianka-kokos ale jeszcze nie wiem..
póki co czekam aż dostanę łóżeczko (może w tym tyg) bo nie pytałam jakie są jego wymiary i żeby kupić materac muszę wiedzieć jakie łóżeczko jest czy 120x60 czy 140x70
a jutro idę zamówić wózek to pewnie do końca listopada go dostanę.

dzisiaj jest okropna pogoda i w ogóle wstałam chyba lewą nogą, bo wszystko mnie od rana denerwowało w efekcie czego nie poszłam do szkoły bo się źle poczułam, poszłam do mojej pani doktor rodzinnej i co okazało się, że mam niezbyt fajnie z gardłem i ten mój kaszelek przepisała mi syrop stodal i bioparox wziewnie.. dostałam jeszcze na jutro zwolnienie do szkoły, ale jutro chyba pójdę.. już dzisiaj wystarczająco odpoczęłam a później mam wyrzuty sumienia jak nie chodzę na zajęcia. A no i przypomniało mi się, że jeszcze w tym roku nie opłaciłam ubezpieczenia jeśli na uczelni minął termin przyjmowania wpłat to będę musiała iść do pzu..
jedyne co dzisiaj dobrze to, że w przychodni kobiety w ciąży są przyjmowane do lekarza poza kolejnością bo jakby mi przyszło czekać to ludzi było chyba na półtorej godziny czekania
poza tym dowiedziałam się od mojej pani doktor, że mam zgłosić w rejestracji, że jestem już w tak zaawansowanej ciąży to co tydzień będzie przychodzić do mnie do domku położna i mierzyć tętno płodu i moje, bo podobno teraz takie jakieś nowe przepisy są, nawet nie przyszło by mi do głowy, żeby coś takiego u siebie w przychodni zgłaszać gdybym dzisiaj nie poszła do lekarza..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:04   #1664
pola25
Zakorzenienie

ale Ci dobrze Elcia!za 2-gim razem obciążali Cię też 75g?będziesz chodziła do kontroli?
Stary 2009-11-09, 17:09   #1665
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agagmm23 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o krosty to ja zawsze miałam z nimi problemy a teraz to juz sie do nich przyzwyczaiłam. Całą ciąże biore Luteine i tak mysle ze to od niej ma problem z twarzą.
Ja od pewnego czasu też "biorę" Luteinę i nie mam większych problemów z cerą. Ale wiadomo, na każdego działa inaczej. Przecież to hormony...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
poza tym dowiedziałam się od mojej pani doktor, że mam zgłosić w rejestracji, że jestem już w tak zaawansowanej ciąży to co tydzień będzie przychodzić do mnie do domku położna i mierzyć tętno płodu i moje, bo podobno teraz takie jakieś nowe przepisy są, nawet nie przyszło by mi do głowy, żeby coś takiego u siebie w przychodni zgłaszać gdybym dzisiaj nie poszła do lekarza..
No proszę, dobrze wiedziec takie rzeczy....

Stary 2009-11-09, 17:16   #1666
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny zdałam!!!!!!: jupi:
nie moge uwierzyć że udało sie za 1razem!!!!pogoda straszna,leje i mgła,ale za to egzaminator był przemiły.mysle że brzuszek pomógł bo nie wybrał mi trudnego parkowania tylko łatwiejsze.aż go uściskałam
lece was nadrobić
GRATULACJE ale fajowo
a tam brzuszek pomógł- poprostu zdolna jesteś

Cytat:

no to wklejam fotki pokoju mojego Kurczaczka. nie ma listew jeszcze, zaslon (no i klamki w drzwiach buhahahahaha) ale na to prosze nie zwracac uwagi. obrazki jeszcze trzeba powiesic na scianie i mezowi cos z drzwiami od szafy nie wyszlo, niestety przegral w tym starciusie poprawi pozniej.aaa, no i materac trzeba podniesc.

mamuski jak macie juz gotowe pokoiki, to wklejajcie, bardzo ciekawa jestem jak to u Was bedzie

Azzis za wizyte,
Śliczny pokoik

U nas w sobote zrobiliśmy wielkie przemeblowanie. Usuneliśmy stare meble a na ich miejsce wejdzie wielka szafa komoda i łóżeczko.
Szafa i komoda przyjedzie lada dzień, a na łóżeczko poczekamy pewnie do stycznia.
No i mamy obiecany koszyk identyczny jak na Twoich zdjęciach

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:18   #1667
xmila
Raczkowanie

MadzikUK, śliczny pokoik

U nas drobne poprawki i malowanie zacznie się po 20.11. A już bym chciała się zająć dekorowaniem Ale meble już składamy, bo sam TŻ nie da sobie rady ze skomplikowanymi instrukcjami z Ikei Na razie mamy złożone łóżeczko, komodę i fotel, na dobry dzień czeka jeszcze regał i szafa.

Cytat:
Xmila co dzisiaj jadłaś na obiad??-bo mi pomysłów brak...a to dopiero 5 dzien diety...
Hmmm, dziś zjadłam 2 nogi z kurczaka bez skóry, pieczone w rękawie, do tego 1 małego ziemniaka z kominka i 2 kiszone ogórki Nie wiem jeszcze jaki cukier po tym będzie...

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Dzis mieliśmy jechac po materac, ale nie pojechaliśmy. Nawet dobrze, bo chciałam Was zapytac jaki Wy wybrałyście - kokosowo-piankowy, czy gryka-pianka-kokos?
Ja mam gryka-pianka-kokos, gryka trochę dziwna, bo szeleści. Nie wiem czy małemu nie będzie to przeszkadzać

Jutro mam wizytę o 10 i lekkiego stresa, bo lekarz będzie marudził, że schudłam.... ale co ja poradzę No i będą też wyniki krwi i moczu, oby były dobre

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:20   #1668
pola25
Zakorzenienie

Xmila napisz jaki będziesz miała cukier!
Stary 2009-11-09, 17:21   #1669
Zaslona
Raczkowanie

Postaram się zmobilizować i pisać częściej
Cytat:
Ja się dowiedziałam, że jak zacznę 26tc to położna ma przeprowadzić ze mną jakiś wywiad, coś tam odnośnie sytuacji materialnej, odnośnie ojca czy coś takiego. Dokładnie nie wiem
--------------------
Aaa i zapomniałam dodać, że w piątek miałam drugie podejście do glukozy, bo u mnie w ośrodku jest tak do zrobione, że badania robią od 8.00 do 10.00 tylko. No i byłam tydzien temu i weszłam do gabinetu o 8.35 a babka mi powiedziała, że mi nie pobierze, bo potem kurier przyjeżdża (czyli przed 11, czyli wtedy kiedy miałabym miec drugi raz krew pobraną) i nie zdąży mi pobrać i że trzeba było mówić od razu że się ma glukozę i trzeba było wejść. A ja nie wiem dlaczego nie przystawiłam się do tej babki, bo mogłam jej powiedzieć, że muszę mieć pobraną krew, bo ja specjalnie opuszczam szkołę żeby przyjść na badania No ale dobra. I w piątek przyszłam o 7:50 a tam chyba z 10 ludzi do zabiegowego No to sobie myślę 'ja się muszę wryć i mnie to nic nie obchodzi", ale przede mną jeszcze przyszła dziewczyna z małym dzieckiem to trzeba było ją przepuścić i w końcu sąsiadka mnie przepuściła, bo wie, że jestem w ciąży. I weszłam o 8.25 bez problemu mi pobrała i powiedziała, żebym najpóźniej o 10.30 przyszła. I oczywiście poskarżyłam się na tamta babkę co mi nie chciała pobrać krwi tydzień wcześniej I powiem Wam, że ta glukoza nie jest taka straszna jak to mówią Fakt faktem jest strasznie słodka, ostatniego łyka już nie mogłam wypić, ale nic mi się nie działo, bardzo dobrze się czułam tylko, że głodna byłam Mogłabym co tydzień na glukozę chodzić
A jeszcze ile stare baby się ogadały, że się wchodzi na glukozę bez kolejki, że szok A ja się zapytałam babki tej co pobiera o tą glukozę i powiedziała, żeby co druga osoba co ma glukozę wchodziła. No normalnie parodia była... Dzisiaj już mam ponoć wyniki ale zapomniałam odebrać. Jutro odbiorę.

Chciałam sie Was zapytać jaki krem polecacie na rozstępy? Mi się jeszcze nie pojawiły ale ja mam tendencję do tych kresek Smaruję sie oliwką ale ona jest strasznie tłusta :/

Amelia

Stary 2009-11-09, 17:25   #1670
pola25
Zakorzenienie

Xmila Napisz wszytskie swoje dzisiejsze cukry!

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Zaslona ja używam mustelli, została mi polecona. prawda jest taka, ze wszystko zalezy od Twojej skóry, a nie od kosmetyku!choć w głębi serca mam nadzieję, że ta kasa,która inwestuje w te kremy nie pójdzie na marne!
Stary 2009-11-09, 17:32   #1671
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:

Zaslona ja używam mustelli, została mi polecona. prawda jest taka, ze wszystko zalezy od Twojej skóry, a nie od kosmetyku!choć w głębi serca mam nadzieję, że ta kasa,która inwestuje w te kremy nie pójdzie na marne!
Cena jest... hmm... imponująca ;P
Kosmetyki też coś zawsze dają, a ja tak strasznie chcę uniknąć rozstępów, bo mam już na pośladkach i na kolanach z okresu dojrzewania i rozstępy są moim największym kompleksem i chociaż na brzuchu nie chciałbym ich mieć

Amelia

Stary 2009-11-09, 17:37   #1672
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam sie Was zapytać jaki krem polecacie na rozstępy? Mi się jeszcze nie pojawiły ale ja mam tendencję do tych kresek Smaruję sie oliwką ale ona jest strasznie tłusta :/
Ja do 4 miesiąca smarowałam się zwykła oliwką bambino, a po 4-tym ziajką - mamma mia. Jak do tej pory się sprawdza, i jest bardzo tania ok 12-14 zł za opakowanie (mi starcza na ok miesiąc -smaruję brzuch, piersi i pośladki dzień w dzień).

Stary 2009-11-09, 17:39   #1673
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Dziewczyny za komplementy pokoiku, mam nadzieje ze Malej tez sie spodoba i nie bedzie za bardzo plakac w nim

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
MadzikUK, śliczny pokoik

U nas drobne poprawki i malowanie zacznie się po 20.11. A już bym chciała się zająć dekorowaniem Ale meble już składamy, bo sam TŻ nie da sobie rady ze skomplikowanymi instrukcjami z Ikei Na razie mamy złożone łóżeczko, komodę i fotel, na dobry dzień czeka jeszcze regał i szafa.
To tak jak u mnie, ja czytam instrukcje i mowie Tzowi co gdzie jak i z czym, a on tylko przykreca i co chwila komentuje, ze on to by inaczej zrobil, ze oni sie nie znaja i ze na bank ta czesc nie powinna byc tam gdzie ja mu mowie, tylko tam gdzie on mysli

Cytat:

ja typowego kremu na rozstepy nie uzywam. balsamu Palmersa tylko, ale to od prawie 2 lat, bo go uwielbiam. a oliwke tez czasem, tyle ze ja po prysznicu, jak jeszcze mokra jestem to sie nasmaruje i owine recznikiem, niech sie troche wchlonie a potem po prostu sie wycieram recznikiem, bo nie lubie tej tlustej powloki po oliwce.

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-11-09 o 18:17
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:10   #1674
Ingrid80
BAN stały

Hello! Norma 115 jest na pewno na czczo! Po prostu jej nie zmienili! Głowa do góry - będzie dobrze i nie zamartwiaj się!

Aha! To była wiadomośćdla Bardotka!

Edytowane przez Ingrid80
Czas edycji: 2009-11-09 o 18:12
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:16   #1675
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Ja smaruje sie kremami Pharmaceris, a na wieczor oliwka i jak na razie jest ok

Zabralam sie za gotowanie makaronu z papryka i tunczykiem, chociaz nie wiem jeszcze kiedy mezus przyjedzie
Stary 2009-11-09, 18:31   #1676
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Xmila Napisz wszytskie swoje dzisiejsze cukry!
Proszę
Po obiadku 98
Na czczo 78, po śniadaniu 125 (2 parówki, 2 kromki chleba z twarożkiem, mały pomidor i 1/2 długiego ogórka)

Cytat:
To tak jak u mnie, ja czytam instrukcje i mowie Tzowi co gdzie jak i z czym, a on tylko przykreca i co chwila komentuje, ze on to by inaczej zrobil, ze oni sie nie znaja i ze na bank ta czesc nie powinna byc tam gdzie ja mu mowie, tylko tam gdzie on mysli

ja typowego kremu na rozstepy nie uzywam. balsamu Palmersa tylko, ale to od prawie 2 lat, bo go uwielbiam. a oliwke tez czasem, tyle ze ja po prysznicu, jak jeszcze mokra jestem to sie nasmaruje i owine recznikiem, niech sie troche wchlonie a potem po prostu sie wycieram recznikiem, bo nie lubie tej tlustej powloki po oliwce.
Twój TŻ przynajmniej wykazuje jakąś inicjatywę Ja słyszę tylko "Kotek, do czego ta śrubka?" Zero wyobraźni przestrzennej... No ale widziały gały co brały Trzeba było inżyniera szukać, a nie prawnika: cojest:

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:43   #1677
zebra666
Zakorzenienie

Madzik kupiłam sony ericssona c702 o takeigo:
http://gsm.magazyn.pl/telefony-komor...nyericssonc702
Bardzo mi się podoba zobaczymy jak będzie w praktyce

Mamaidy głowa do góry- pocieszające jest to, że już niedługo wytrzymałaś tyle czasu to dasz radę już do końca

Filka gratulacje

Ula nie przemęczaj się- ja już dawno olałam, że wiecznie bałagan i nie mogę tego ogarnąć raz a porządnie.

Byłam u dentysty - było strasznie ale to już bliżej końca...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:45   #1678
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Ale i tak powiem gin...jeszcze o tym nie rozmawiałyśmy

Przywykłam do jej komplementów

No nie wiem....ja mam na twarzy takie zwłaszcza na brodzie jakich nie miałam nigdy....nawet przy okresie czy czasie dojrzewania
A na plecach to juz przenigdy nie miałam

Ale to chyba nie ma znaczenia na płeć...to chyba tylko takie głupie gadanie...kolezanka jest w II ciąży i znowu ma w brzuszku dzoewczynke i obie ciąże przechodziła bez krostek itp
Btw na dniach rodzi....termin miała na pocz. listopada...mówi że siedzi jak na szpilkach nie dziwotaaaa

A ciekawe czy sprawdza się to ,że dziewczynki to zazwyczaj rodzą się przed terminem a chlopcy po ????

Bo jak mówię że będzie girl to wszyscy mowią...a to wczesniej urodzisz
Z Kubą urodzilam prawie 2 tyg po terminie ...
Oj znam dużo przenoszonych dziewczynek i chłopców sprinterów

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
śliczne foteczki.

Dobrze ze z dzidzią wszystko ok.
... i proszę się tu nie martwić bo inaczej , proszę dzidizusia nie stresować !

A dziś mnie czekają porządki. W sobote zrobiliśmy rewolucje w 2 pokojach. Wszystkie rzeczy z szafek powyciągane żeby meble poprzenosić. Sterta rzeczy przeleżała przez niedziele a teraz muszę się wziąć do roboty.
Tylko się nie przemęczaj

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Mi pod piersią też się zrobiły... A do tego zauważyłam, że chcą na piersi wyjść kolejne od wewnątrz... Kurcze... Na szczęście mój mąż powiedział, że i tak wycałuje mi wszystkie rozstępy i jestem dla niego najpiękniejsza nawet jakbym cała była zeberka więc trochę mi się humor polepszył, ale mimo wszystko straszne są te rozstępy...

Dziewczyny a powiedzcie mi jak dziecko ubieracie na wyjście ze szpitala? Dostaliśmy od teściowej w piątek taką paczuszkę wyprawkową: śpioszki, kaftanik i taka koszuleczka. Czy jak dziecko będzie w: kaftaniku, śpioszkach i kombinezonie to wystarczy? Czy do tego jeszcze skarpeteczki i sweterek? Mówię o czasie średnio połowa stycznia. No i obowiązkowo czapeczka i rękawiczki
A ja myślałam, żeby ubrać body kaftanik, czapeczkę lekką, na to cieplejszy, gruby komplecik z polarem + czapeczka i rękawiczki a potem w fotelik??? Nie za lekko?

Cytat:
dziewczyny zdałam!!!!!!: jupi:
nie moge uwierzyć że udało sie za 1razem!!!!pogoda straszna,leje i mgła,ale za to egzaminator był przemiły.mysle że brzuszek pomógł bo nie wybrał mi trudnego parkowania tylko łatwiejsze.aż go uściskałam
lece was nadrobić
Świetuj dziewczyno, gratuluję. Zdolniacha!

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadłam tylko na chwilkę, odebrałam dzisiaj wyniki badań glukozy norma jest od 70-115 ja mam 139

Na 16 ide do gina ale jestem zalamana caly dzien dzisiaj przepłakałam...
Bardotka i jak???

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
gratulację Filka!

Zazdroszę ...ja po 3 nieudanych egzaminach odpiścilam....może nie potrzebnie ,ale powiedziałam sobie że teraz w ciąży się stresowac nie bede
Ja zdałam za piątym, ale uważam się za rewelacyjnego kierowce!

Cytat:
ja materac będę brała chyba kokos-pianka-kokos ale jeszcze nie wiem..
póki co czekam aż dostanę łóżeczko (może w tym tyg) bo nie pytałam jakie są jego wymiary i żeby kupić materac muszę wiedzieć jakie łóżeczko jest czy 120x60 czy 140x70
a jutro idę zamówić wózek to pewnie do końca listopada go dostanę.

Nie miałam o tym pojęcia! U mnie też tak jest???

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:47   #1679
pola25
Zakorzenienie

Xmila super cukry!
Stary 2009-11-09, 18:49   #1680
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki! właśnie wróciłam od gina i taki jest mój stan:

1. Krew - wyniki są OK, żelazo po raz pierwszy nie spadło a nawet wzrosło z 3,78 na 3,79 nie jest to jakiś super wynik ale najważniejsze że nie spada

2. Mocz - tu do tej pory było spoko ale jak krew się poprawiła to w moczu pojawiły się jakieś bakterie . Mam brać Furaginum 3x2 i wtedy zrobimy posiew czy bakterie i paciorkowiec wybity..

3. Glukoza- powiedziął że wyniki mam super , na czczo=80, po 1h=143, po 2h=102

4. Szyjka - czyli to co dla mnie było najważniejsze... Najpierw mnie zbadał palpacyjnie i powiedział że "oo tu nawet ok" a na usg zbadał szyjkę i mówi że UWAGA: " szyjka 37mm!!" ja zrobiłam wielkie gały że jak to.. sprawdził jeszcze raz, inaczej ułożył głowicę i dokładnie wyszło mu 34mm
Powiedział że musiałam być bardzo grzeczna i sporo leżeć i nie dźwigać oczywiście tak było hihi

Na ostatniej wizycie szyjka miała 28mm a teraz 34mm powiedziałam mu że czytałam mu że szyjka nie może się wydłużyć a on powiedział że nieznacznie tak, że moja szyjka jest taka "niestabilna" i ma tendencje do zmian a to są jakieś tam włókna, które są elastyczne i jeśli ich się nie nadwyręża i rozluźnia to mogą się odbudować/wydłużyć.

Kamień z serca mi spadł i mimo tych bakterii w moczu jestem zadowolona że wszystko w porządku. To nieznaczne wydłużenie szyjki nie oznacza oczywiście że mogę od razu latać i normalne funkcjonować, mam prowadzić tryb taki jak do tej pory, bo jak widać moja szyjka jest podatna na zmiany.

Umówiliśmy się na usg Filipa za dwa tygodnie żeby zobaczyć jak sobie rośnie. już się nie mogę doczekać

.... a teraz idę Was nadrobię, musiałam się od razu z Wami podzielić moją wizytą
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości