|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy, mam nadzieję że maluch jeszcze wytrzyma trochę w brzuszku
Pocieszające jest to że nie mam żadnych bóli brzucha ani skurczy, bo inaczej już bym pewnie w szpitalu leżała.Pola25 - lekarz mówi: widzi Pani? To białe to są włoski . A ja na to że widzę białe ale że to włoski to by mi do głowy nie przyszło a on na to, że łysy nie będzie na pewno ![]() Patka - gratuluję zakupu samochodzika, a co do wyjazdu TŻ, to wiem coś o tym. Mój mąż jest za dobry dla każdego i jak jest potrzeba to zawsze każdy do niego dzwoni, a on jest taki że nie odmówi i już nie raz ja na tym cierpiałam (tzn. nie fizycznie, tylko np. mieliśmy coś razem zrobić, a tu kumpel dzwoni żeby go holować bo się samochód zepsuł itp.) soraya - współczuję cukrzycy, diety i tego całego kłucia, na szczęście to już bliżej niż dalej, a dla maleństwa wszystko ![]() lila12 trzymaj się i leż dużo, już niedużo zostało ![]() Agape007 dobrze że wszystko w porządku ![]() mamaidy jestem prawie w 30 t 5 d, więc jeszcze jakieś 5 tygodni, akurat gdzieś przed świętami 36 tydzień wypada ![]() pliwa 3 cm to jeszcze tak w miarę z tego co wyczytałam, gorzej że dzidzia naciska na szyjkę. To musisz dużo leżeć. Ale dużo z nas ma problemy z tą szyjką nieszczęsną... Prześcieradełka jakieś mam od szwagierki (nawet sporo), łóżeczko wiekowe bo prawie 20 letnie od siostry po jej córce, materacyk dokupię chyba kokos-pianka-gryka, sama jeszcze nie wiem ![]() Mój mąż to elektryk-samouk po studiach dziennikarskich ale praktycznie wszystko w domu potrafi zrobić. problem z nim jest taki, że nie ma organizacji czasu i nie potrafi planować. Więc jak ma coś w domu zrobić, to zawsze schodzi rok zanim się do tego weźmie, albo musi go sytuacja zmusić. Teraz już mi tak to na nerwy działa, bo chciałabym mieć kącik dla dziecka urządzony już, a trzeba go jeszcze wymalować, a on oczywiście czasu nie ma, bo milion innych spraw na głowie (o co go oczywiście nie obwiniam bo związanych z pracą, a bez tego by nie było pieniążków, ale wnerwia to jak nie wiem)My mamy duży dom ale praktycznie same otwarte przestrzenie, więc urządzamy kącik dla małego wielkościowo jak pokój, ale otwarty, a miejsce na pokoik zamknięty jest, ale jeszcze nie wyremontowane zupełnie nic, to myślę za jakieś 3-4 lata, zresztą to trochę daleko od naszej sypialni i chyba wolę mieć go mieć bliżej siebie ![]() Ale się opisałam
|
|
|
|
#1772 |
|
Raczkowanie
|
Bardotka - ja mialam po 75g po 1h - 191 (norma do 180) a po 2h 160 (norma do 140). Niby patrzac obiektywnie to nie tak duzo przekroczone ale moja ginka kazala mi natychmiast isc do szpitala - tak tez uczynilam- tyle ze w szpitalu mieli swinska grype ! - i zamkniete drzwi dla wszystkich... Poszlam tam nastepnego dnia i juz mnie wpuscili.
Jesli chodzi o diete to: Produkty zakazane: - genarlanie cukry proste - cukier, miod, wszystkie slodycze, lody, chalwa, pelne mleko i jego przetwory, tlustew zolte sery, - majonez, tluste miesa i wedliny - smazone - biale pieczywo - jogurty i serkiowocowe, - slodkie soki - BANANY I WINOGRONA Mozna bez ograniczen jesc salate, ogorki i chude wedliny... Jesc nalezy 6-7 razy dziennie, male porcje, owoce do 17stej. Pomiary trzeba robic 4 razy dziennie, raz na czczo i 1h po trzech glownych posilkach. |
|
|
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przescieradła obowiązkowo z gumką...my mamy z frotte...dokupie jeszcze jedno ze dwa nowiutkie ![]() Cytat:
![]() Widomo że wesoło nie będzie...ale też świetnie nie będziesz sięczula siedząc w domu i czekająć na TŻ i myślac co unich ![]() I rozumiem Cię z tym że akurat to twój mąż ma jechac my mamy podobnie...brat męża nie ma żony, dzieci nawet nie ma nażeczoneja a ma swoje auto...ale tesciowa o przysługę zawsze prosi mojego ********************* Aaaaa zapomniałam Wam powiedzieć....te z Was które kupują lub mają w planach kupić podgrzewacz do butelek/słoiczków/pogrzewania pierwszej herbatki itp...pamiętajcie by sprawdzić jakie butelki do niego wchodzą....my mielismy pierwszy Aventu i nie wszystkie butelki do niego pasowały (Kuby ulubiona Dr Brown nie wchodziła to było uciążliweeeeeNaszczeście się popsuł...teściowa zareklamowała i kupiła Canpolu...jest super w dodatku szeroki i można rózne butelki podgrzewać i słoiczki .... Ale wiem że większość z Was kupiła lub chce kupić butelki TT, a one są szerokie i nie zawsze pasują do podgrzewaczy ....tak mi sie przypomniało byscie miały to na uwadze
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-10 o 13:09 |
||
|
|
|
#1774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba pojadę, ale to zależy jeszcze jak się będę czuć jutro rano.
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Staram się czytać na bieżąco, ale ostatnio coś chęć pisania mi odeszła, jakiś dołek jesienny, a może brak sexu
...nie wychodzę z domu bo troszkę się boję dostać następne skurcze, a po za tym nie chcę przeginać z nospą, wiem, że jak trzeba, to trzeba no ale, lepiej ograniczyć. I tak kwitnę sobie w domku, w sobotę wybiorę się z mężem na uczelnię pogadać z nowymi wykładowcami, że nie mogę pojawiać się na zajęciach bo mam leżeć i czy mam to wszystko jakoś pozaliczać? Kurcze i tym się własnie stresuję, ale co będzie! I jeszcze wózek trzeba kupić, pranie dla maluszka zrobić, ale jakoś zbioram sie z kupnem proszku, za to nawilżacz zamówiłam, bo w zimie to jaest od grzejników tak suche powietrze, że sama wymiękam. No to by było na tyle
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Patka myślę, ze chce się pokazać, bo wie że macie nowa furę... One takie już są choc się nie przyznją - w tym wieku głownie myślą o tym jak ludzie je widzą, co powiedzą i żeby zabłysnąć... A wygoda swoją drogą... Bardziej pokazanie, ze jej syn ma nowe auto i ją nim przywiózł... oczywiście to moje spekulacje, bo nie znam kobiety
|
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
Patka
Dobrze Cię rozumiem. Też czasami denerwuje mnie to że mój mąż dużo robi dla swoich rodziców, mimo że ma 4 rodzeństwa i żadne z nich by się chyba tego nie podjeła. Z jednej strony dobrze że tak dba o rodziców, ale z drugiej strony troszkę to denerwuje. Nieraz się zastanawiam jak to bedzie jak się przeprowadzimy do naszego domu. Czy np dalej mąż będzie opłacał swoim rodzicom wszystkie rachunki, za telefon za telewizje. Za prąd, gaz, wodę, też teraz płacimy, ale z tym mogę się zgodzić bo przecież tu mieszkamy, a jak będzie za jakiś czas jak się wyprowadzimy?? Oboje teściowie siedzą na rentach i mają naprawdę mało kasy. ... i jest jeszcze wiele spraw nie związanych z kasą na które głupio mi zwrócić uwagę Tż-towi...... to są w końcu jego rodzice..... Jeśli chodzi o babcie to ja chyba też bym pojechała na Twoim miejscu. Niedawno miałam dylemat jak był pogrzeb wujka, ale cieszę się że byłam. To są takie sprawy których potem można żałować że się nie było. Twój mąż na pewno tez chce babcie odwiedzić. Musisz się sama zastanowić jeśli chodzi o Twoje zdrowie, czy np dasz radę tyle jechać samochodem. Bo jeśli chodzi o atmosfere to czy pojedziesz czy nie i tak pewnie nie będzie za wesoła. Na takie sprawy nie ma się wpływu i nie można się zamartwać bo babcia na pewno by tego nie chciała, ale z pewnością chciałaby widzieć bliskich. .... ale się rozpisałam ....
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Patka - ja też raczej bym pojechała, bo może to ostatnia okazja
madzik - a nie możecie razem przewieźć tych rzeczy, tak żeby to tż dźwigał a nie ty? nawet jak dużo pracuje, to kiedyś w końcu przecież ma wolne gooha - my u teściów mieliśmy dla Michasia pokój przerobiony z kuchni (na kuchnię została malutka klitka bez okna), ale też inna sprawa, że wtedy nie mieliśmy innych poważniejszych wydatków. pliwa lila - ja na razie mam 2 najzwyklejsze bawełniane prześcieradełka, ale jeszcze nie mam łóżeczka (planujemy kupić turystyczne)
|
|
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Patka no wiesz- one nigdy nie przyznają się, ze coś mogą na pokaz zrobić... ale kto najwięcej się przejmuje tym co ludzie powiedzą??? Zazwyczaj starsze babki:F
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Ja znowu nie miałam wcześniej czasu na wizaż ![]() Na szczęście jutrow olne, to psychicznie odpocznę od pracy biurowej... Wczoraj po tej wizycie u internisty normalnie byłam w szoku. Po wyjściu od baby z gabinetu nie dziwiłam się dlaczego do niej nie było kolejki, a do lekarki obok tłum... Wchodzę i mówię że chciałabym zrobić konsultację internistyczną do karty ciąży bo takie mam zalecenie ginekologa. Zapytała: - czy to pani pierwsza ciąża Ja: tak, pierwsza - no i jak? wszystko dobrze? Ja: (mówię że na początku było wszystko OK, ale teraz zaczęły się bóle podbrzusza) - i co na to lekarz? Ja: (myślę sobie a ty kim kurna jesteś?... powiedziałam jej, że jeszcze nic, bo dopiero w czwartek idę do ginekologa - ona:cisza (myślałam, że zapyta jakie to bóle, czy częste itp..) Ja: w końcu mówię, że mam nadzieję, że w czwartek okaże się czy mam się martwić tymi bólami... - ona dalej cisza.... po chwili pyta: - a wyniki dobre? Ja: pokazałam jej ostatnie moje wyniki - ona w ciszy przepisuje badania do karty, kończy i mówi żeby się rozebrać zbadała ciśnienie, osłuchała i na tym był koniec. A w karcie ciąży wpisała: " badanie prawidłowe" !!! To chyba sama dla siebie wpisała, że niby potrafiła przeprowadzić jakiekolwiek badanie. Normalnie ręce mi opadły!!! Nie wiem jak powinno wyglądać takie badanie, ale chyba na pewno nie tak jak moje. Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z takiego badania?
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
rybcia - powodzenia na uczelni, oby łaskawym okiem spojrzeli na ciężarówkę
, a pozostałe rzeczy powolutku dasz radę zrobić no i tż powinien ci pomócCo do pomagania rodzicom, to akurat tż nie ma innego wyjścia, bo jest jedynakiem, ale oni póki co raczej go dużo nie angażują. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- azzis - mnie gin nie wysyłała na konsultację do internisty, więc nie pomogę |
|
|
|
#1784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1785 | |
|
Rozeznanie
|
Rybcia, nic sie nie stresuj studiami. wszystko sie samo ulozy. ja tez mam problem, ale bede sie martwic pozniej
![]() Cytat:
, a na raz to i tak sie nie zabiore.hmmm, chyba jakiegos sasiada poprosze o przysluge![]() Patka a moze tak cos niegra pomiedzy tesciowa a tym drugim synem i dlatego wolala Twojego Tz poprosic niz tamtego??
|
|
#1786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tez inzynier ale nie "techniczny" ![]() Cytat:
Adik spi u siebie od 7 mca ale tylko dlatego, ze wczesniej nie było mozliwosci. Z tego tez powodu od 4 mca do 7 się meczylismy z ciagłymi pobudkami. Nawet do 6 razy w nocy pomimo tego, ze od 4 mca w nocy już nie jadł ![]() Tym razem Tomuś będzie z nami spał na pewno 4 mce a pozniej zobaczymy jaka czestotliwosc wstawania w nocy. Jak bedzie ok pojdzie do brata jak nie to starzy będa się meczyc Cytat:
ja w ogóle nie mam pojęcia co taki internista miałby zbadać nie miałam takich konsultacji i na chłopski rozum wydaje mi się, ze powinien zobaczyc czy nie jestes chora bo co może innego ?? cisnienie mierzy gin, wagę też. Jakoś konsultacja internistyczna jest wg mnie zbędna ale może któras z mam miała i może się wypowiedziec ![]() "cukrowe" dziewczyny trzymam kciuki zeby nie było tak zle ![]() "szyjkowe" dziewczyny dla Was tak samo ![]() dziwnie się czuję wiedząc, ze nic mi nie dolega i nie mam o czym gadac |
|||
|
|
|
#1787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może ta doktorka też nie widziała co ma szukać??
|
|
#1788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Raczej nie, ostatnio jak byliśmy kilka dni temu to wszystko grało.
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
Kancia to się ciesz że Ci nic nie dolega. Mi (odpukać) też w miarę nic nie dolaga, więc możemy razem pogadać
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik thx
Addicted pralka naprawiona, juz sie pierze kolejne pranko Ale 150 skasowal Bardotka moze to i lepiej, ze do szpitala.Zrobia Ci przynajmniej dobowa krzywa cukrowa i dobiora odpowiednia diete Brzoskwinka odpoczywaj i oby dzidzia siedziala w brzuszku jak najdluzej !! PatkaM Co do babci, to wszystko zalezy na ile jestes z nia zwiazana emocjonlnie.Jezeli jest dla Ciebie jak obca osoba, to nie jedz.Ale jezeli jest dla Ciebie wazna, to pozniej na pewno bedziesz zalowac, ze sie z nia nie pozegnalas.A jesli tak bardzo przeszkadza Ci czemu tesciowa poprosila twojego meza, a nie drugiego syna, to ja o to zapytaj !! Agape Lila.Pliwa najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa.Odpoczywaj i staraj sie nie stresowac Mamaidy oj zebys sie tylko nie rozchorowala !! A koszyk kupowalam na ebayu Lila ja mam chyba 6 i wszystkie flanelowe (dostalam gratis).Tylko, ze ja na poczatek bede miala koszyk-kolyske.A do lozeczka mam 2, 100% bawelna i 1 frotte Azzis ja nie mam zalecenia konsultacji internistycznej.Mam zrobic tylko u neurologa i nefrologa Kancia ja tak samo.No, ale odpukac, zeby taki stan utrzymal sie do konca ciazy !!
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-10 o 13:58 |
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam się pochwalić że wczoraj zrobiłam zakupy na allegro.
Kupiłam sobie spódnice, spodnie i pas ciążowy Może dziś listonosz przyniesie
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
no ja się ciesze
ale tutaj większośc ma jakis konkretny temat ![]() w piątek mam glukozę to się okaze w sumie mogłabym byc w grupie leniwych dzieci bo już mnie junior wkurza tym swoim lenistwem
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że nie powinnaś być tak do końca zła na tego internistę-już prędzej na ginekologa że w ogóle kazał Ci zaprzątać sobie nim głowę wiadomo, że od bólów w ciąży to jest ginekolog i to nawet lepiej, że internista się nie wymądrzał, bo gdyby Ci powiedział że wszystko OK, a Ty byś to zbagatelizowała i by wyszło, że jednak nie OK to w sumie pretensje powinny być do ginekologa bo to On prowadzi ciążę a nie internista. Bez przesady, lekarze to też ludzie, którzy mają jakieś swoje specjalizacje i wg mnie nie powinni się wtrącać do nie swoich działek tylko mniej więcej oglądnąć pacjenta i ewentualnie doradzić do jakiego specjalisty się udać - w końcu to taki doktor pierwszego kontaktu - pomoże z grypą-ale nie jest omnibusem...tak więc głowa do góry i nie ma co kombinować. A o bólach powiedz swojemu ginowi
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2009-11-10 o 14:00 |
|
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowej nie zapytam, bo mi głupio, a jej też będzie głupio i będzie lipna atmosfera w samochodzie... Posmęce trochę mojemu mężowi za to ![]() Cytat:
Jak przyjdzie to zrób fotki i nam pokaż
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki
![]() I za info odnośnie materaca... Cieszę się, że Was mam |
|
|
|
#1796 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Już pomału dochodzę do siebie po wiadomości o cukrzycy więc mogę troszkę pocytować
![]() Cytat:
Ja myślałam, że jogurty można bo to niby takie zdrowe czyli najlepiej zacząć gotować na parze i jeść "królicze" potrawy ![]() Pysiamn terazjak będziesz wstawiała zdjęcia będe oblizywać monitor Cytat:
Cytat:
rodzice mojego TŻ mają jeszcze 2 syna, który jest na miejscu mój jak wam już pisałam spędza w domu tylko weekendy, ja jestem wciąży i zgadnijcie którego synka o wszystko proszą???? Powiem wam, ze to juz mnie nie denerwuje tylko wk*****, i tu chodzi o jakieś głupoty typu kupienie myszki do komputera czekaja na mojego męża, zebyśmy przypadkiem nie mieli za dużo czasu dla siebie, a tamtego o nic nie poproszą, teściowa czeka z każdym rachunkiem aż mój mąż przyjedzie i przez internet jej zaplaci, a teść jest na emeryturze i jak już nie potrafia bankowosci internetowej obslugiwac to co to jest ruszyc tylek 2 kroki na poczte i zaplacic???nie mój mąż przyjedzie na 2 dni i zamiast byc ze mną, albo na budowie coś załatwic jedzie do rodzicow placic rachunki Kancia ciesz się kochana, i zyczę Ci żeby było tak już do końca |
|||
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1798 |
|
Wtajemniczenie
|
aldii a jak tam twoje przygody ze sprzetami sie zakonczyly?
chyba nie doczytałam albo nie napisałas?Popsulo sie coś jeszcze?
|
|
|
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
ale dzis lecicie....
lilla trzymaj sie i nie stresuj,już niedlugo wiec raczej dacie rade. kamyku juz brzuszek sie opuszcza? łoj ale ten czas leci.....,moja Ada chyba nadal ma głowke u góry bo sie wypina to cos okrąglego.tż strasznie przeżywa jak ona sie kręci że może ona sie chce przekrecic a nie możepatka stawiaj drinki za autko pysiamn sniłas mi sie dziś tzn twój synek że on już taki duzy był mojego wzrostu a miał 2latka ja dzis byłam w 2lumpkach ale nic ciekawego,miałam przygode z telefonem bo sasiad mnie zabrał i wyleciał mi tel u niego w aucie ale jak wróciłam to poszłam i sie odnalazł.![]() ide smażyc nalesniki na obiadek,będa z pieczarkami,cebulka i serem zóltym |
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, niektórym mamom łatwiej jest spać z maluchem jak karmią
ale ja wolę spac z mężem niz z synem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

Pocieszające jest to że nie mam żadnych bóli brzucha ani skurczy, bo inaczej już bym pewnie w szpitalu leżała.
. A ja na to że widzę białe ale że to włoski to by mi do głowy nie przyszło 
kącik dla małego wielkościowo jak pokój, ale otwarty, a miejsce na pokoik zamknięty jest, ale jeszcze nie wyremontowane zupełnie nic, to myślę za jakieś 3-4 lata, zresztą to trochę daleko od naszej sypialni i chyba wolę mieć go mieć bliżej siebie 

to było uciążliweeeee

(to stawianie).
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i nie mam o czym gadac 
Co do babci, to wszystko zalezy na ile jestes z nia zwiazana emocjonlnie.Jezeli jest dla Ciebie jak obca osoba, to nie jedz.Ale jezeli jest dla Ciebie wazna, to pozniej na pewno bedziesz zalowac, ze sie z nia nie pozegnalas.
wiadomo, że od bólów w ciąży to jest ginekolog i to nawet lepiej, że internista się nie wymądrzał, bo gdyby Ci powiedział że wszystko OK, a Ty byś to zbagatelizowała i by wyszło, że jednak nie OK to w sumie pretensje powinny być do ginekologa bo to On prowadzi ciążę a nie internista. Bez przesady, lekarze to też ludzie, którzy mają jakieś swoje specjalizacje i wg mnie nie powinni się wtrącać do nie swoich działek tylko mniej więcej oglądnąć pacjenta i ewentualnie doradzić do jakiego specjalisty się udać - w końcu to taki doktor pierwszego kontaktu - pomoże z grypą-ale nie jest omnibusem...tak więc głowa do góry i nie ma co kombinować. A o bólach powiedz swojemu ginowi