Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 11:33   #3871
KBKatarynka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

ups! się rozpędziłam :P miało być-2 trymestr, 4 miesiąc fiu fiu
Stary 2009-11-10, 11:47   #3872
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Kawa i nadmiar czarnej herbaty powoduja tylko zerowe wchłanianie sie zelaza dobrze mówie Kropko dlatego nie wolno jej naduzywać w czasie ciązy no i jeszcze przez to ze do tzw dopalacz wiecie o co mi chodzi pobudza
W ciąży wątroba wolniej przetwarza kofeinę i teinę, stąd ta ostrożność. No i faktycznie, zaburza wchłanianie żelaza.

Cytat:
Napisane przez KBKatarynka Pokaż wiadomość
hej Kropka i hej reszta dziewczyn
Dawno nie pisałam (weterankowy finał), ale choć już 4 trymestr mi się zaczął, to czuję się po japońsku-jako tako. Pierwsze mdłości dostałam w 3 tyg. ciąży i tak mi widać zostało do dnia dzisiejszego. Dlatego wybaczcie, że właściwie w ogóle się nie odzywałam, bo rzadko tu zaglądam. Dziś lepiej-jestem, a co będzie jutro?...Pozdrawiam ciepło i zmykam na chwilę na weterankowy. buźka. 3majcie się! PS. latanie do WC na siusiu, w nocy to normalka, ale można się przyzwyczaić:P
Cześć kochanie. I mniej męczącego 4go trymestru życzę. Znaczy 4go miesiąca.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Co do smaków to przypomniały mi się jeszcze ketchupy " Krzepki Radek" i "Słodka Ania" Pamiętacie?
O Boziu, a to co?

Za moich czasów (wczesnego dzieciństwa) nie było ketchupów. A potem to jakieś takie nie bardzo - żelatyna z octem i solą. Ale miałam szczęście wakacjowania przy granicy, więc ketchupy przywozili z Goerlitz.

Cytat:
Co do perfum - ja też uwielbiam Słonia. Właśnie go używam od jakiegoś czasu. Mąż chyba do końca zachwycony nie jest, ale znosi to dzielnie. A ostatnio jak byliśmy w jakimś miejscu publicznym i pachniałam Słoniem właśnie, to już chyba nie wytrzymał się zapytał "to od ciebie tak śmierdzi, czy od kogoś innego?" Przyjemniaczek
Ja lubię, ale na szczęście bardziej lubię też inne zapachy, które kocha mój mąż, np. Crystal Noir.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-10 o 11:43
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 11:59   #3873
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

cześć mamusie

ja na chwilę w pracy więc podglądam co u Was

sama dalej siedzę na zwolnieniu, w czwartek idę do lekarza i zobaczymy co dalej, aczkolwiek po tygodniu względnego spokoju dziś tez obudziłam się w sumie w obcięciach kibelkowych

jeśli chodzi o siusianie to ja tez mam dni kiedy tylko troszkę ale za to ciągle...

a jeśli chodzi o zapachy to w odkąd jestem w ciąży nie znoszę nic ani u siebie ani u TZ

Bruno już w domku

Edytowane przez dafreen
Czas edycji: 2009-11-10 o 12:01
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:01   #3874
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15189873]to się ciesz. a my razem z Tobą.
a pęcherz olej. ja też tak czasem miewam.

Wiecie, może to dziwne bo to bardzo wcześnie, ale ja czuję jak mi się Fasolka w brzuszku przetacza, najbardziej jak leżę na lewym boku i szybko na prawy się przewrócę, to takie uczucie jakby jakiś pęcherzyk powietrza mi się przez cały brzuch przetoczył, tak jak w butelce z żelem pod prysznic, odwróconej nagle do góry dnem. [/QUOTE]

super zwrot: "olej pęcherz"

Podobno w drugiej ciąży wcześniej można odczuwać ruchy, więc kto wie.
Ja jestem już w 16 tygodniu, ale nic jeszcze nie czuję, ale mi się w sumie z tym nie śpieszy. Jeszcze zdąży mi poobijać bebechy

Cytat:
Co do perfum - ja też uwielbiam Słonia. Właśnie go używam od jakiegoś czasu. Mąż chyba do końca zachwycony nie jest, ale znosi to dzielnie. A ostatnio jak byliśmy w jakimś miejscu publicznym i pachniałam Słoniem właśnie, to już chyba nie wytrzymał się zapytał "to od ciebie tak śmierdzi, czy od kogoś innego?" Przyjemniaczek

Dobre
Aż muszę iść niuchnąć tego słonia, bo zaintrygowały mnie wasze wypowiedzi.

Ja jestem wierną fanką Euphorii i Obsession Night, ale raczej aktualne flakony jeszcze długo po świętach będą mi służyć także na gwiazdkę muszę wymyślić coś innego.

Już zamówiliśmy u rodziny mikser - taki z końcówką do rozdrabniania jedzenia. Muszę wymyślić coś jeszcze, ale jakoś nie mam weny.

Odnośnie buraczków polecam dodać oprócz, cukru, pieprzu, oliwy, octu (winnego lub jabłkowego) troszkę papryki chilli. Czasem też wyciskam do nich słodką pomarańczę - jak ktoś lubi eksperymenty kulinarne

A tak przy okazji polecam stronkę: http://www.fragrancex.com/
Ceny perfum bardzo przystępne i bezpłatna wysyłka do PL.
Stary 2009-11-10, 12:12   #3875
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Podobno w drugiej ciąży wcześniej można odczuwać ruchy, więc kto wie.
Ja jestem już w 16 tygodniu, ale nic jeszcze nie czuję, ale mi się w sumie z tym nie śpieszy. Jeszcze zdąży mi poobijać bebechy
ja już czuję malucha, a zaczynam 16 tydzień przelewa mi się w środku póki co

a w załączeniu mój 15 tygodniowy brzuszek

Bruno już w domku
Stary 2009-11-10, 12:12   #3876
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
cześć mamusie

sama dalej siedzę na zwolnieniu, w czwartek idę do lekarza i zobaczymy co dalej, aczkolwiek po tygodniu względnego spokoju dziś tez obudziłam się w sumie w obcięciach kibelkowych

jeśli chodzi o siusianie to ja tez mam dni kiedy tylko troszkę ale za to ciągle...

a jeśli chodzi o zapachy to w odkąd jestem w ciąży nie znoszę nic ani u siebie ani u TZ
Cześć kochanie.

Jeszcze nie przeszło? Ale Cię dopadło, no naprawdę...

Ja już mam fazę "nienawidzę perfum" za sobą. A męczyło mnie okropnie. Ble...

Stary 2009-11-10, 12:13   #3877
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Do tego kolega zaoferował łóżeczko po swoim dziecku, z materacem. Kazałam spytać jaki materac, spytał. Kolega odp. że dobry, bo dla dziecka by innego nie kupił i uznał, że temat wyczerpany. Łaskę robi, że za 250zł sprzedaje łóżeczko z materacem, dodał jeszcze pościel i uważa, że na kolana trzeba przed nim padać...
Ja stwierdziłam, że jak nie wie co sprzedaje, to ja mam jego materac w D4, bo ja chcę wiedzieć co kupuję. I wywiązała się durna gadka...
Ciekawie masz Mój TŻ swoich mądrości nie wymyśla, ale dość podejrzliwie traktuje to, co mu czasem opowiadam - czasem się z nim dzielę moją wiedzą, jak się tu albo na innych stronkach naczytam No i ostatnio w ikei kazał mi pokazywać, o co mi z tym łóżeczkiem chodziło Zresztą nam też jego ikolega proponuje łóżeczko po swoim synku, jeszcze nie wiem jakie, za 100zł - na pewno pójdziemy obejrzeć.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15189250] Kobity, co byście chciały znaleźć pod choinką?[/QUOTE]
Hmmm w sumie to nie wiem... Najbardziej to chciałabym mieć na święta skończony remont i umeblowane mieszkanko
Ostatnio teściowa się wygadała, że chce mi kupić blender, taki z większą ilością funkcji - w sumie może być, jak jakiś fajny znajdzie

Cytat:
A miałam się dziś cieszyć, bo właśnie dzisiaj zaczęłam II trymestr.
Pięknie, gratulacje
Ja za tydzień...

Cytat:
Ale strasznie, okrutnie lubię czytać książki biblioteczne - mają taki jakiś klimat specyficzny.
Ja też lubię książki z biblioteki... Jak mieszkałam z rodzicami, to miałam zaprzyjaźnioną bibliotekę na osiedlu, panie już wiedziały co czytam i polecały mi książki, szłam do nich pogadać, fajne to było... A nowe niby lubię dostawać, ale jakoś inaczej się czyta...
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 12:16   #3878
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre
Aż muszę iść niuchnąć tego słonia, bo zaintrygowały mnie wasze wypowiedzi.

Ja jestem wierną fanką Euphorii i Obsession Night, ale raczej aktualne flakony jeszcze długo po świętach będą mi służyć także na gwiazdkę muszę wymyślić coś innego.

A tak przy okazji polecam stronkę: http://www.fragrancex.com/
Ceny perfum bardzo przystępne i bezpłatna wysyłka do PL.
Niuchnij, znać warto - to już klasyka.

Co do Euphorii to tez miałam zakaz.

Niezła perfumeria. Aczkolwiek jakoś ciągle wracam do ulubionego allegro.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:

Słodki. Taki naprawdę ciążowy, mój to jest po prostu spaśny.

Stary 2009-11-10, 12:16   #3879
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Faajnie że już czujesz...
Ładnie wyglądasz, a brzuszek zgrabniutki
Stary 2009-11-10, 12:17   #3880
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Cześć kochanie.

Jeszcze nie przeszło? Ale Cię dopadło, no naprawdę...

Ja już mam fazę "nienawidzę perfum" za sobą. A męczyło mnie okropnie. Ble...
właśnie liczyłam, że już bo miałam kilka spokojnych dni, ale jak widać co się odwlecze to nie uciecze

moja faza trwa, żałuję bo tyle ładnych zapachów się marnuje na półce

Bruno już w domku
Stary 2009-11-10, 12:19   #3881
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Ciekawie masz Mój TŻ swoich mądrości nie wymyśla, ale dość podejrzliwie traktuje to, co mu czasem opowiadam - czasem się z nim dzielę moją wiedzą, jak się tu albo na innych stronkach naczytam No i ostatnio w ikei kazał mi pokazywać, o co mi z tym łóżeczkiem chodziło Zresztą nam też jego ikolega proponuje łóżeczko po swoim synku, jeszcze nie wiem jakie, za 100zł - na pewno pójdziemy obejrzeć.
Wiesz, mój mąż ma syna, więc coś tam wie. I ciężko mu pojąć, że wiedza sprzed 12 lat jest dziś nieco... przeterminowana.

Cytat:
Pięknie, gratulacje
Ja za tydzień...
DZiękuję.

Szybko mija, prawda?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
właśnie liczyłam, że już bo miałam kilka spokojnych dni, ale jak widać co się odwlecze to nie uciecze

moja faza trwa, żałuję bo tyle ładnych zapachów się marnuje na półce
Może w końcu uciecze, jeno trochę później.

Nie zmarnują się, zużyjesz potem z wielką przyjemnością i tęsknotą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 12:21   #3882
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

gratki Kropuś z okazji II trymestru

blender do nas przyjechał właśnie w zeszłym tygodniu, wymieniliśmy punkty z BP za tankowanie na blender... myślałam, że jakiś badziew przyjedzie, ale nie całkiem całkiem, ze szklanym pojemnikiem, stabilny, solidny, aż byłam zdziwiona, teraz poluję na nawilżacz
brzuszek dziękuje za komplementy, aż się zaczerwienił

Bruno już w domku
Stary 2009-11-10, 12:22   #3883
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
gratki Kropuś z okazji II trymestru

blender do nas przyjechał właśnie w zeszłym tygodniu, wymieniliśmy punkty z BP za tankowanie na blender... myślałam, że jakiś badziew przyjedzie, ale nie całkiem całkiem, ze szklanym pojemnikiem, stabilny, solidny, aż byłam zdziwiona, teraz poluję na nawilżacz
brzuszek dziękuje za komplementy, aż się zaczerwienił
Z punktów??

Ja chcę kupić jakiś koniecznie, ale nie znam się i nie wiem jaki. To co widuję w marketach to siura wodą taką, że półki obok są mokre.

Stary 2009-11-10, 12:26   #3884
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

[/COLOR]
Może w końcu uciecze, jeno trochę później.

Nie zmarnują się, zużyjesz potem z wielką przyjemnością i tęsknotą.
dokładnie tak, póki co odbijam sobie w makijażach... po 4 miesiącach nie mienia siły na nic więcej niz tusz do rzęs teraz zaczynam się znów maziać na kolorowo

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Z punktów??

Ja chcę kupić jakiś koniecznie, ale nie znam się i nie wiem jaki. To co widuję w marketach to siura wodą taką, że półki obok są mokre.
muszę przejrzeć ten katalog w necie, tam co chwilę coś dokładają, więc może nawilżacz się jakiś trafi przyzwoity... wczoraj oglądałam jakieś ale te co się nadawały do czegoś kosztowały chore pieniądze, a te w przystępnej cenie siurały wszędzie dookoła struga wody

Bruno już w domku
Stary 2009-11-10, 12:28   #3885
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Wiesz, mój mąż ma syna, więc coś tam wie. I ciężko mu pojąć, że wiedza sprzed 12 lat jest dziś nieco... przeterminowana.

Szybko mija, prawda?
No tak, jako doświadczony tata może się uważać za eksperta Mój na szczęście jest jedynakiem, dzieci nie ma, nawet kuzyni z dziećmi są aż w Kanadzie Ale zauważyłam, że też grzebie w sieci i się dokształca - dziś mi pokazał artykuł, ze mają wycofać jakieś wózki Maclaren

Mija rzeczywiście szybko, już praktycznie 1/3 za nami... A mówią, że druga połowa to dopiero leci...
Stary 2009-11-10, 12:31   #3886
kropka75
Zakorzenienie

A dziękuję, bo przeoczyłam.

Cytat:
dokładnie tak, póki co odbijam sobie w makijażach... po 4 miesiącach nie mienia siły na nic więcej niz tusz do rzęs teraz zaczynam się znów maziać na kolorowo

muszę przejrzeć ten katalog w necie, tam co chwilę coś dokładają, więc może nawilżacz się jakiś trafi przyzwoity... wczoraj oglądałam jakieś ale te co się nadawały do czegoś kosztowały chore pieniądze, a te w przystępnej cenie siurały wszędzie dookoła struga wody
A ja się dalej nie maziam, nie chce mi się.

No właśnie. A potrzebuję bardzo bardzo.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
...dziś mi pokazał artykuł, ze mają wycofać jakieś wózki Maclaren

Mija rzeczywiście szybko, już praktycznie 1/3 za nami... A mówią, że druga połowa to dopiero leci...
Podobno na zach. to już dawno załatwili. Tylko u nas cisza...

Drugi trymestr nie musi się spieszyć, wolałabym napędzić trzeci.

Stary 2009-11-10, 12:35   #3887
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Zabierz mnie do siebie jak u ciebie snieg u mnie od wczoraj mgła i mżawka
Zapraszam. Sniegu wystarczy Teraz jest jak w bajce ale pomalu zapada juz zmrok...

Cytat:
Cześć Dziewczynki
(..)
O bajkach z naszego dzieciństwa napisałyście już chyba wszystko. Ja uwielbiałam jeszcze "Plastusiowy Pamiętnik" (zupełnie nie wiem czemu ) i marzyłam, żeby takiego Plastusia w piórniku mieć i chyba nawet lepiłam sobie z plasteliny .
Ja mialam Plastusia w piorniku Spal w miejscu na gumke i mial kilku kolezkow z innych piornikow

Cytat:
Co do smaków to przypomniały mi się jeszcze ketchupy " Krzepki Radek" i "Słodka Ania" Pamiętacie?
Ja nie pamietam ale nazwa przednia

Cytat:
cześć mamusie

Hej kochana!
Alez Cie meczy....

Ja tez dlugo nie moglam uzywac perfum, niczego wlasciwie co mialo zapach. Nawet antyperspirant bezzapachowy mnie draznil. Ale od kilku dni jest ok..

Cytat:

Ladny brzuchol ladnej Daf

Dziewczyny czy Wy bedziecie sie szczepic na swinska grype?
Mam polska tv i wiem, ze jeszcze nie ma tej szczepionki w PL ale jak bedzie a my jestesmy w grupie ryzyka to zaszczepicie sie?
U mnie od wczoraj do czwartku ruszyly szczepienia i je nie wiem..

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:36   #3888
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
A dziękuję, bo przeoczyłam.

A ja się dalej nie maziam, nie chce mi się.

No właśnie. A potrzebuję bardzo bardzo.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Podobno na zach. to już dawno załatwili. Tylko u nas cisza...

Drugi trymestr nie musi się spieszyć, wolałabym napędzić trzeci.
a mnie jakoś ten MacLaren nigdy nie podchodził...

ja tez potrzebuję bo u nas w tym nowym mieszkaniu jest tak ciepło i sucho, ze normalnie czuję jak mnie skóra ciągnie... kaloryfery prawie na zero, okna pootwierane i normalnie sahara...

Bruno już w domku
Stary 2009-11-10, 12:37   #3889
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Daf jaki masz zgrabny brzuszek. Super wyglądasz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 12:41   #3890
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Zapraszam. Sniegu wystarczy Teraz jest jak w bajce ale pomalu zapada juz zmrok...
Ja chcę do bajki, ja...

Cytat:
Ja mialam Plastusia w piorniku Spal w miejscu na gumke i mial kilku kolezkow z innych piornikow
Fajna baja była. Plastusia nie robiłam, ale uroczy klimacik pamiętam.

Cytat:

Mam polska tv i wiem, ze jeszcze nie ma tej szczepionki w PL ale jak bedzie a my jestesmy w grupie ryzyka to zaszczepicie sie?
Ja się nie szczepię. Absolutnie i kategorycznie nie. Po 1 szczepienie w ciąży to ryzyko - gorączka może spowodować poronienie. A po 2 ta szczepionka (która do nas dotarła i którą my mamy nabyć) nie jest do końca przebadana, nikt nie daje za nią gwarancji.
Testować ani na sobie ani na dziecku nie będę.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
ja tez potrzebuję bo u nas w tym nowym mieszkaniu jest tak ciepło i sucho, ze normalnie czuję jak mnie skóra ciągnie... kaloryfery prawie na zero, okna pootwierane i normalnie sahara...
To tak jak u mnie. Susza jak na pustyni. Kaloryfery mam na zero, tylko w kiblu grzeje bo nie da się zakręcić. I sucho... aż boli.

Jak się mieszka? Pochwal się mieszkankiem...

Stary 2009-11-10, 12:41   #3891
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

zgrabniutki, ale już tak fajnie ciążowo zarysowany.

Cytat:
Ostatnio teściowa się wygadała, że chce mi kupić blender, taki z większą ilością funkcji - w sumie może być, jak jakiś fajny znajdzie
przyda się przy dzidku. My dostaliśmy blender od mojego taty na pierwsze święta z Maksiem, był idealny do robienia zupek-papek.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:41   #3892
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

Ja nie pamietam ale nazwa przednia

Hej kochana!
Alez Cie meczy....

Ja tez dlugo nie moglam uzywac perfum, niczego wlasciwie co mialo zapach. Nawet antyperspirant bezzapachowy mnie draznil. Ale od kilku dni jest ok..

Ladny brzuchol ladnej Daf

Krzepki Radek był ostry, Słodka Ania łagodna, były sprzedawane w takich szklanych butelkach o ile pamiętam... ja Krzepkiego używałam jako sosu do zapiekanki makaronowej
brzuch porównałam z tym w 12 tyg... troszkę podrósł, ale nie za wiele...

ja się nie będę szczepiła, zresztą rzadko choruję, a grypę to już w ogóle miałam chyba raz w życiu... raczej unikam dużych skupisk ludzi, a boje się szczerze powiem konsekwencji takiej szczepionki... nikt nie prowadzi przy szczepionkach na grypę tak długofalowych badań bo co roku wypuszczana jest nowa ze względu na nowe szczepy wirusów bakterii...

Bruno już w domku
Stary 2009-11-10, 12:43   #3893
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Cytat:
A może spakuj trochę tego śniegu do jakiegoś termosu i przyślij do nas
Uwielbiam zimę - zwłaszcza przed BN.
Stary 2009-11-10, 12:43   #3894
Konto usunięte

Cytat:
zdecydowanie nie. z tych samych powodów, które kropka wymieniła.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:45   #3895
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Daf jaki masz zgrabny brzuszek. Super wyglądasz
dziękować

Cytat:
Ja się nie szczepię. Absolutnie i kategorycznie nie. Po 1 szczepienie w ciąży to ryzyko - gorączka może spowodować poronienie. A po 2 ta szczepionka (która do nas dotarła i którą my mamy nabyć) nie jest do końca przebadana, nikt nie daje za nią gwarancji.
Testować ani na sobie ani na dziecku nie będę.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

To tak jak u mnie. Susza jak na pustyni. Kaloryfery mam na zero, tylko w kiblu grzeje bo nie da się zakręcić. I sucho... aż boli.

Jak się mieszka? Pochwal się mieszkankiem...
do szczepionki mam taki sam stosunek, to nie czas na eksperymenty na dziecku...

mieszka sie super, naprawdę rewelacja... obfotografuje je dzisiaj i wrzucę Wam zdjątka, choć jeszcze nie wszytko leży na swoim miejscu

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15193582] zgrabniutki, ale już tak fajnie ciążowo zarysowany.

przyda się przy dzidku. My dostaliśmy blender od mojego taty na pierwsze święta z Maksiem, był idealny do robienia zupek-papek. [/QUOTE]

bo mnie właśnie głównie tak śmiesznie do przodu wypycha i robi mi się taki bulinek okrąglinek
a blender mieliśmy, tylko zakręcoan w ciązy Daf spaliła kabel na gazie

Bruno już w domku
Stary 2009-11-10, 12:47   #3896
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15193582] zgrabniutki, ale już tak fajnie ciążowo zarysowany.

przyda się przy dzidku. My dostaliśmy blender od mojego taty na pierwsze święta z Maksiem, był idealny do robienia zupek-papek. [/QUOTE]

Lea jeszcze powiedz czy mówisz o blenderze stojącym (wysoki szklany pojemnik), czy takim podłużnym ręcznym.
Pierwszy mam, tylko nie wiem czy on dobrze rozdrobni zupki, dlatego zamówiliśmy na gwiazdkę zwykły mikser z końcówką jak w ręcznym blenderze.
Stary 2009-11-10, 12:49   #3897
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Lea jeszcze powiedz czy mówisz o blenderze stojącym (wysoki szklany pojemnik), czy takim podłużnym ręcznym.
Pierwszy mam, tylko nie wiem czy on dobrze rozdrobni zupki, dlatego zamówiliśmy na gwiazdkę zwykły mikser z końcówką jak w ręcznym blenderze.
ja miałam podłużny, ręczny a teraz mam stający, już przetestowany i rozdrabnia wszystko super

Bruno już w domku
Stary 2009-11-10, 12:53   #3898
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15193582]
przyda się przy dzidku. My dostaliśmy blender od mojego taty na pierwsze święta z Maksiem, był idealny do robienia zupek-papek. [/QUOTE] Mnie mamuśka wcisnęła taki mikser Moulinexa ostatnio. Wieki temu kupiony, do ciast chyba, ale mały był i mało używany - ojciec majonez w nim robił. Chciałam się wymigać, bo mi nowy mebel nie potrzebny, zwłaszcza w kuchni 2 na 1,9m ale mama wydumała, że przecież muszę zupki miksować i musiałam wziąć.

Cytat:
A może spakuj trochę tego śniegu do jakiegoś termosu i przyślij do nas
Uwielbiam zimę - zwłaszcza przed BN.
Do mnie też. Na BN musi być śnieg, inaczej to jest smuuutno.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
mieszka sie super, naprawdę rewelacja... obfotografuje je dzisiaj i wrzucę Wam zdjątka, choć jeszcze nie wszytko leży na swoim miejscu
Super.

Stary 2009-11-10, 13:03   #3899
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Ja nie będę się szczepić. Z tych powodów, które już Kropka wypisała, a poza tym ja chyba nigdy prawdziwej grypy nie miałam, teraz też nie planuję

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15193582]
Myślę, że dokładnie te zupki teściowa miała na myśli A przy okazji (o ile dostanę) to może wrócę do produkcji koktajli

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Aha, Daf czekamy na te fotki mieszkania
Stary 2009-11-10, 13:15   #3900
Konto usunięte

Cytat:
ja mam taki ręczny, z Brauna, ale myślę, że taki stojący tak samo dobrze sie sprawdzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości