|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Nadia dzięki za podpowiedź w sprawie wózka
![]() ![]() 2befree ja w temacie staników do karmienia nie pomogę bo w sklepach nie znalazłam rozmiaru dla mnie, a przez internet takich rzeczy wolę nie kupować bo właśnie z rozmiarem mam problem i boję sie tak w ciemno coś brać. Nie wiem czy w ogóle kupię te staniki. Ale chętnie też się czegos w tej sprawie dowiem. Kobietki dzięki za info w sprawie odciągaczy ![]() brombi ja to nawet takich oczywistych wskazówek potrzebuję ![]() Niedawno się zastanawiałam czy odciągacz i laktator to to samo ![]() ![]() Ale ciiicho ![]()
#2432 |
Zakorzenienie
|
Nic Mi sie nie chce
![]() ![]() Dudziaczkusłodki syneczek ,rosnie jak na drozdzach ...szkoda ze zdjatko nie wyraźne
#2433 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]() Brombi, dzięki za podpowiedź ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Raczkowanie
|
ja już po wizycie i jest wszystko ok z oczami mogę rodzić SN, ale nie wiem czy mam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ale sobie dziś zajęć narobiłam!!!! dopiero wróciłam do domu i szybko za przygotowywanie obiadu się wzięłam, bo TZ zaraz wróci głodny jak wilk!!!! ![]() Oczywiście trzymałam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluje kolejnych tygodni!!!!! ![]() Paczka - gratulacje! ![]() ![]() Fruzia- ja mam tak samo z wagą, teraz mi spadła, miałam już 11 na +, a teraz znów mam 10 kg w 38 tygodniu. Będzie mniej do zrzucania ![]() kamilla - super, że wszystko w porządku! ale czy ta waga aby na pewno dobra?? kurcze, az się wierzyć nie chce! Może Konspi ma rację i powinnaś iść do innego lekarza? Cytat:
![]() Dudziaczku - śliczny Synuś, fakt, szkoda, że zdjątko troszkę niewyraźne!! ![]() Gucia - weź już urodź no! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Sexy mnie wyprzedziła z tym pytaniem, bo sama zastanawiałam się czy inwestować w laktator teraz czy po porodzie, bo póki co nie mam takiego sprzętu. O podgrzewaczu i sterylizatorze nie wspomnę ![]() Dudziakowa Buziaki dla syneczka ![]() Gucia Jak jutro tu zajrzę to mam przeczytać wiadomość, że poród się zaczął czy coś, żeby Cię kolejne mamy w kolejce nie wyprzedzały ![]() Miłego wieczoru!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dudziaczku mały rozkoszny |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | ||
Zakorzenienie
|
Ja tez dziś mam taki dzień. Cały czas bym spała. Ledwo co wstałam z drzemki, to dalej bym poszła się położyć. Tylko potem kto będzie spał w nocy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nic to mamuśki. Idę sobie poskakać trochę na piłce i dziś się chyba wcześniej do wyrka urwę.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-10 o 17:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Witam, ja juz po wizycie o porodzie ani slychu ani dychu. Rozwarcia jeszcze brak wiec czekamy dalej
![]()
#2441 |
Zadomowienie
|
OJEJKU, nie miałam komputerka jakieś 4 dni a tu tyle rozpakowanych !!!!!
Olalicious07 Ravenne Kropka241 Katarina081 Paczka22 Ogromniaste Gratulacje !!!! a teraz spróbuje nadrobić trochę wątek ![]() u mnie też pozamykane wszystko szczelnie i jedyne co to czuję jakbym miała małą już między nogami, strasznie niewygodnie się robi ![]() i grudnióweczek chyba doszło kilka do drużyny ![]()
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-11-10 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój książę ostatnio ma jakąś większą siłę ssania ![]() ![]() Zmykam, bo TŻ jakiś film zapodał. Coś czuję jednak, że do końca nie dotrwam. Dziwne, że Agusia się nie odzywa, skoro jej synek śpi po 6 godzin, to myślałam, że znajdzie czas na wizaż ![]()
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() jestesmy w domu.. Maly jest strasznie fajny, od razu zlapal o co biega z karmieniem piersia i wlasciwie od pierwszego przystawienia idzie mu super.. ja mam akurat nawal pokarmu i tz zaraz bedzie jechal do sklepu po kapuste.. Adrian narazie fajnie reaguje na brata, glaska go, przynosil pieluszke do zmiany choc wciaz jeszcze nie chce spac a ja jestem wykonczona.. szwy po cesarce wciaz mocno ciagna i brzuch boli, najgorsze ze mam zapalenie gardla i przy kaszlu strasznie mnie rwie, tz tez mnie nie oszczedza tylko opowiada smieszne historie ![]() ja nie mam w tej chwili sil aby czytac wszystko co napisalyscie ale GRATULUJE PACZCE i KATARINIE ![]() Malinko dziekuje za zdawanie relacji ![]() Tarasiu mam nadzieje ze uda ci sie wpasc na herbatke jak bedziesz w piatek w krakowie
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-10 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kropko witamy w domu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | ||
Rozeznanie
|
WITAM MAMUSIE!!!
od kiedy mam swoja mami przy sobie na nic nie mam czasu, nagadac sie nie mozemy. wczoraj bylam na wizycie. miriam ma 3400 ![]() ![]() ![]() wiec czekamy..... w poniedzialek mam kolejna wizyte, i jesli nic do pon sie nie wykluje, to we wtorek17 ide na wywolanie ![]() ![]() ![]() ![]() po badaniu szyjki, ktore bylo potwornie bolace, lalo sie ze mnie jak.... fuuuu i tym samym pozbylam sie "korka"- czopu. Cytat:
Cytat:
![]() paczka- gratulacje dla was!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
oto moj kropek
![]() ![]() Załącznik 2644538
#2448 |
Zadomowienie
|
Witamy!
My wczoraj wyszlismy ze spzitala bo Fifi mial zapalenie pepka ale juz wszytsko sie normuje.. Malutki na szczescie nie mial zadnych bakteri w organizmnie tylko na pepku. Musimy codziennie psikac specjalnym plynem.. i wszystko sie zagoi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2449 |
Wtajemniczenie
|
Kropka fajny Kropek
![]() Agusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że póki co aktywne mamusie rozpakowane ![]() ![]() Kropka, synuś udowny ![]() Aga, witamy w domu ![]() Ja dziś czuję się dobrze, na rozpakowywanie na razie się nie zapowiada, więc czekamy dalej ![]()
#2451 |
Rozeznanie
|
Witam!
Coś tu cicho i spokojnie dzisiaj ![]() Kropka Witajcie w domu i na wzizażu ![]() ![]() ![]() ![]() Agusia To dobrze, że sytuacja z pępkiem Fifiego w porę opanowana ![]() ![]() Brałam feminatal tak średnio co drugi dzień. Pytałam gina czy to może przez cukrzycę, ale powiedział, że przy moim typie (G1) jeśli jest leczona i wyrównana to nie ma wpływu. Ale mam bardzo duuuuży dystans do wagi podawanej w USG szczególnie po tym co mi koleżanka wczoraj powiedziała. Jej siostra rodziłą niedawno i w szpitalu przed porodem wg usg wyszło, że dziecko waży 4400, to ją wzięłi na inne usg, jakieś lepsze niby i tam wyszło 4000. Ostatecznie przy porodzie wyszło 3600 czyli idealnie. Więc różnica spora. I bądź tu mądry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluje pieknego synka i wracaj do zdrowia szybciutko ![]() ![]()
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Kropka witaj ![]() A maly Kropek jest prześliczny ![]() ![]() Cytat:
![]() Wrzuć jakieś zdjęcie synusia, bo chyba jeszcze go nam nie pokazywałaś. Mój głodomorek zjadł niedawno jedną pierś, z drugiej sobie jeszcze trochę podebrał i wreszcie zasnął ![]()
![]() |
#2455 | ||
Zadomowienie
|
Heloł
![]() My dziś z TZem mamy dzień lenia- zjedliśmy rogala na śniadanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, donoszona- to teraz czekamy na rozwój akcji ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Agusia- witaj w domu! ![]() ![]() brombusia - głodomorek ![]() no ja oszaleję przez te słodkie fotki!! aż się we mnie gotuje, żeby mieć już Olkę przy sobie. no ale nic to, czekamy cierpliwie na swoja kolej ![]() najgorsze jest tylko to że gin mnie straszyła, że urodzę przedwcześnie, gdyby nic nie gadała, to bym się nie nastawiała i bym sobie spokojnie czekała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
Kropciu twój Kropek jest poprostu cudny
![]() Brombritwój głodomorek faktycznie minkami przypomina mojego Kubice ![]() ![]() Agusia dobrze ze sytuacja z pępkiem opanowana i ze juz jestescie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom!
Dziękuję za gratulacje ![]() W sumie myślałam, że będę rodzić jakoś dzisiaj, ale się pospieszyłyśmy ![]() Wody odeszły mi o 3 nad ranem, do 9 malutkie skurcze i 1 cm rozwarcia, więc dostałam oksydocyne w kroplówce i wtedy się ruszyło. Skurcze były paskudnie mocne, więc podano mi dolargan (bez którego bym nie urodziła). Najgorzej faktycznie było przy 7 cm, ale u mnie od 7 cm do urodzenia Alicji minęło pół godziny, więc potem już ładnie poszło. Mała dostała 8 na 10 (niestety wpływ dolarganu). Do domu wróciłyśmy dopiero wczoraj bo była nasilona żółtaczka i teraz musimy pilnować, żeby wypłukać to żółte paskuctwo ![]() Ogólnie nie zapeszając je ładnie, śpi po 2 godziny, choć dzisiejsza noc była masakryczna, bo wczoraj zjadłam rogala marcińskiego (mak i orzechy) i moja córunia się męczyła całą noc przez to, pobudka co godzinę. Już mam sporządzoną listę rzeczy, których jeść nie mogę ![]() Mam pytanie kochane, czy Wam też ulewają dzieciaczki po każdym karmieniu piersią? Odciągam trochę pokarmu przed, żeby jej nie zalało, odbijamy, nie wykonujemy gwałtownych ruchów, układamy na boczek, ale i tak ulewa. I jeszcze jedno pytanie przewijacie maluszki przed czy po karmieniu odczekując jakiś czas? Załączam zdjęcie mojej kruszynki ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2009-11-11 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zadomowienie
|
witam mamusie,
patrze na wasze małe skarby i tak bardzo chciałabym mieć już swoją kruszynkę przy sobie... ale czekam cierpliwie na swoją kolej ![]() miłego dnia dla wszystkich! |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie! Ale dziś faktycznie strasznie śpiący dzień.
Brombi, Twój malutki jest śliczny ![]() ![]() Ravene, Kropcia, dzieciaczki są boskie i prześliczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.