|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Paczka,
![]() Gissh, też trzymam ![]() ![]() A u mnie... cisza... Żadnych skurczy, szyjka jest tak jak była, podczas ktg córcia spała, to pielęgniarka zaczęła trząść moim brzuchem, żeby ją rozbudzić ![]() Ogólnie lekarz powiedział, że u pierworódek termin może się przesunąć ok tydzień, a zresztą w naturze trzeba brać +/- 10% marginesu. Czyli od terminu +/- 4 tygodnie ![]() Życzę miłego wieczorku.
#2342 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() a co do Mamusiek, ktore rodzily,a nie wygladaja na to- te babska po prostu zazdroszcza ![]() ![]() ![]() Madzia wiedzialam, ze spoleczenstwo do najkulturalniejszych nie nalezy, ale zawsze myslalam, ze jednak kobiety w ciazy sa lepiej traktowane. padłam, jak dziewczyna, ktora byla po terminie, przyszla i mowi, ze powinna juz urodzic, ale na razie nic. i chce wejsc do gabinetu, a jakas baba sie drze- "ja jestem pracownikiem sluzby zdrowia i powinnam byc bez kolejki!!!" ![]() ![]() ![]() gucia6 myslalam, ze sie rozpakowujesz dzis ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2009-11-09 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() Jaka szkoda, że nie mogę Was na bieżąco podczytywać, tylko tak z doskoku... Cieszę się, że narazie zostajemy wszystkie w poczekalni, bo właśnie tak sobie myślałam, że skoro mam termin na 24 grudnia, to pewnie by nas garstka tu zaglądała. A tak będziemy sie od mamusiek uczyć ![]() Ja jestem na finiszu kompletowania wyprawki i rzeczy do szpitala. Masakra!!!! Liczyłyście ile kaski Wam na to wszystko poszło? Bo mi ok. 2800 zł!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() W tym kilka rzeczy do pokoju (naklejki, koszyczki), szkoła rodzenia, łóżeczko, ubranka, kosmetyki, akcesoria. Nie liczę mebli do pokoju i farb. Ale nie mam jeszcze: wózka, fotelika, monitora oddechu, maty i rzeczy potrzebnych do odciągania pokarmu ![]() No i zastanawiam się nad tym kółkiem do siedzenia po porodzie ![]() Trza becikowe potroić!!!!!! ![]()
#2344 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Ja właśnie skończyłam prasować ciuszki ![]() ![]() A ja dzisiaj właśnie pozytywnie się zaskoczyłam, bo w kolejce do kasy laboratorium jak chciałam zapłacić za badania to miły pan mnie przepuścił ![]() A tak w ogóle Kachula śliczny ten Twój misiaczek ![]() ![]() Gissh ![]() ![]() Paczka Trzymam kciuki za jutrzejsze cc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet juz nie licze ile nam to wyszlo...juz sie pogubilam, ale kwota tez wyjdzie masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Rozeznanie
|
Jestem za
![]() Ja na samego lekarza, usg, ktg, szkołę rodzenia, leki i wyjazdy do poradni diabetologicznej wydałam jakieś ponad 2000, więc wyprawki wolę już nie liczyć. Po porodzie te koszty odpadną, ale z drugiej strony trzeba będzie zainwestować w szczepionki i pieluchy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Gucia nie lam sie to juz lada moment. ![]() ![]() Cytat:
Co to potrojenia becikowego to jestem za Mam w koncu herbate malinową, tż mi przywiózł, ale boję sie jeszcze pić... :-O
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-11-09 o 19:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja brałam 3x2 a potem 2x2 czyli zawsze po 2 tabletki pod język ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez mowil, ze 3 tyg w te strone albo w te ![]() Ja sie umowilam na zizyte w piatek do lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mierzenia wilgotności, to TŻ kupił termometr pokojowy, wyposażony przy okazji w higrometr ![]() Dzięki za gratki ![]() Cytat:
![]() Odbija mu się i zanoszę go do łóżeczka, a on w ryk, sprawdzam pieluszkę - nic, przystawiam do cyca- znowu je i tak w kółko ![]() Nie wiem, jak mam to zmienić ![]() Już nie wiem jak się nazywam dzisiaj, idę spać. Dobranoc ![]()
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym karmieniem to tez sie nie przejmuj, dziecko powinno jesc co 2-3 h nawet w nocy ![]() Od Tz dostalam prezent ![]() http://www.allegro.pl/item804272989_...atis_pufy.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Teraz już trochę się uspokoiłam, pogadałam z TŻ-tem i odrobinę mi lepiej... Ale głowa dalej mnie boli od tych stresów... Spakowałam torbę na jutro i zaraz się kładę bo jestem zmęczona a poza tym chciałabym się chociaż trochę wyspać - a w szpitalu ze snem mam jakoś zawsze problemy... No i jutro o 7 rano mam już być na izbie przyjęć. Trzymajcie kciuki żeby z Małą wszystko było dobrze, żeby nic złego nas już nie czekało i żebyżmy szybko mogły wrócić do domu ![]() Ja w szpitalu nie będę miała dostępu do internetu więc na wizażu się przez jakiś czas nie pojawię, ale mam numer do Brombusi i do Domi więc jakby co to wyślę jakiegoś smsa... Pozdrawiam serdecznie, trzymajcie się i rozpakowujcie ładnie w terminach ![]()
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja w piatek mam wizyte i mam nadzieje, ze znow mnie do spzitala nie wysle... ![]() ale dzis dzwonilam do gina mojego kurde calkiem inny koles ![]() w szpitalu taki pan a przez telefon dowciapny i milutki, na wizycie podobnie... Bedac w szpitalu Gissh rowniez dlugo "pociagniesz" zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Raczkowanie
|
Witam Was Kobietki
![]() Dzis mialam wizyte u lekarza..i musze wam powiedziec ze jest dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Noooo prezent super, gratuluje Tz!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzeba jej było jeszcze powiedzieć, że to twoje 2 dziecko :P Cytat:
Koniecznie potroić albo i nawet poczworzyć ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Dobry Fieczóre
![]() Karerina Słodki Rybek ![]() ![]() ![]() Pietrusiuśliczny brzusio ![]() Paczka ,Asioczka Trzymamy kciuki za cc ,żeby później nic nie bolało ![]() Gissh Biedaczku ;( nie smuc sie ,jest Ci cieżko ,całe 9 miesiecy w stresie i w strachu ale dzidzia wszystko Ci wynagrodzi ![]()
#2358 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry !!!
![]() ![]() ![]() Życzę Wam Miłego Dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zadomowienie
|
Paczka to juz ten czas
![]() ![]() Gissh trzymam mocno kciuki A ja widziałam zdjęcie synka Kropeczki- i powiem wam ze wyglada jak Kropka- jest boski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Trzymamy mocno kciuki za dzisiejsze mamusie, cieeeeżki dzień przed nimi, ale później - sama słodycz ![]() Ja wczoraj pojechałam do mojego krasnalka i po drodze spotkałam pielęgniarkę zajmującą się tą salą gdzie leży i od razu pytam - jak Blanka, kazała iść szybko sprawdzić... I już jej odłączyli respirator!!! ![]() ![]() ![]() aa - wczoraj już nie pisałam - karenina i kachula - przeurocze skarby!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki Domi że chociaż Ty jedna odp na moje pyt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paczko trzymam kciuki za dzisiaj! A mnie się dzisiaj śnił mój poród ![]() najlepsze, że sam poród trwał chyba 3 sekundy i nic nie bolało ale cała ta otoczka - mój tz nic o porodzie nie wiedział, potem nie pozwolili mi karmić dziecka a mnie dali do jedzenia kanapkę z pomidorem - chyba byłam głodna w nocy haha Mam nadzieję, że ten prawdziwy poród będzie nieco inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciekawe jak tam Paczka ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Paczka juz pewnie ma synka ![]() ![]() Simpatico ![]() ![]() Inne mamusie sa przelotem, ja duzo siedze a raczej leze przed wizazem ![]() Fajnie, ze Wam uwazacie ze te pufy sa fajne, bo ja w sumie nie testowalam. Tz mial mi zorbic podobno prezent jak bylam w szpitalu, ale u nas w jakims sklepie byly tylko dwa kolory i w dodatku sam fotel bez tego podnozka. Wiec kazal mi sobie wybrac kolor ![]() Moniam85 milego dnia ![]() olacious to super, ze odlaczyli juz od respiratora ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
![]() Ja zaraz uciekam do gina więc proszę o trzymanie kciuków ![]() Miłego dnia!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Wtajemniczenie
|
tż się ze mnie naśmiewał rano, że w snach zawsze jest odwrotnie - czyli będzie ciężko! Nie ma to jak podtrzymać na duchu
POwodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Raczkowanie
|
hej!
mamusie ale śliczne dzieciaczki macie ![]() a jeżeli chodzi o odbijanie to dziecko nosimy na ramieniu na pionowo przez 2 min. Jeżeli się nie odbije to kładziemy na brzuszku, ale wtedy ja co chwile zaglądam do dziecka, czy wszystko ok i czy się nie przekręciła na twarz, bo jak na dziecko urodzone 3 tyg wcześniej to strasznie silna jest ![]() Ale mamy inny problem - katarek który trwa odkąd wyszliśmy ze szpitala... zakrapiam sól fizjologiczną i odsysam go... ale się martwię... mała miewa czasami kolkę, chyba bardzo ją boli bo potrafi nie spać w nocy, a w dzień to nawet czuwa po kilka godzin!!
![]() |
#2368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słyszałam, że są super wygodne te fotele. A co do czekania, to ja nie mam ochoty jeszcze 20 dni czekać ![]() A w ogóle, to wkurza mnie to. Całą ciążę przeszłam bez najmniejszych problemów, dosłownie książkowo, a teraz tu na finiszu takie numery ![]()
![]() |
#2369 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry kobietki
![]() olalicious to super, że mała jest już odłączona od respiratora ![]() trzymam kciukasy za paczkę ![]() no i za gissh oczywiście i życzę dużo siły ![]() A wszystkim miłego dnia mimo nieciekawej pogody za oknem!!!!!! ![]()
#2370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kamilla123 - ![]() Nie mogłam w nocy spać a nad ranem jak Maż do pracy wychodził to zrobiłam mu śniadanie i po nim na kompie siedziałam ale naszczęście usnłam chodz teraz jestem zakręcona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.